Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mari_01

21.12.2016 11:45
Mari_01

XXX.XXX.23.248

Dobrý den,

mám doma štěně border kolie (8 týdnů). Stal se předčasným vánočním dárkem a bohužel nechtěným, takže jsem se ho ujala a skončil u mě doma. Mám zkušenosti pouze s dospělými BOC. Naučila jsem ho sedni, lehni, víceméně nesmíš, přivolání na jméno a venčení se venku. Chtěla bych se zeptat, kdy je vhodné začít chodit na cvičák, nechci výchovu sama nějak pokazit. Agility se má začínat prý až tak v roce. Zatím chodíme mezi ostatní pejsky a lidi, aby si zvykl a nebál se. Že se jedná o aktivní plemeno vím, na to jsem zvyklá. Mám doma akčního teriéra, ranní hodinové vycházky a trénink poslušnosti, hry. Odpoledne trávíme na louce a večer opět delší procházka.

Za jakoukoliv radu ohledně výchovy borderáka děkuju :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2016 11:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na cvičák cca od 4 měsíců nebo po vzteklině.

Mari_01

21.12.2016 11:53
Mari_01

XXX.XXX.23.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na cvičák cca od 4 měsíců nebo po vzteklině.

Děkuji.

21.12.2016 11:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Asi bych do mrňouska nehustila povely, ale hrála si hodně a cvičila to přivolání, chůzi na vodítku a ukazovala svět. Lidi, psy, autobusy, kola, kočky apod..Se cvičákem bych taky začala jak říkala Rájka, nebo si můžete najít nějakou kvalitní psí školičku, kde se budete postupně učit s dalšími štěňaty formou hry. Držím palce.

Mari_01

21.12.2016 12:03
Mari_01

XXX.XXX.23.248

Andrýsek3 napsal(a):
Asi bych do mrňouska nehustila povely, ale hrála si hodně a cvičila to přivolání, chůzi na vodítku a ukazovala svět. Lidi, psy, autobusy, kola, kočky apod..Se cvičákem bych taky začala jak říkala Rájka, nebo si můžete najít nějakou kvalitní psí školičku, kde se budete postupně učit s dalšími štěňaty formou hry. Držím palce.

Na vodítku už docela ťape, ale zkouší si sedat a kňučet, abych ho vzala na ruku. Nechci ho nějak rozmazlovat, ale ani na něj kašlat. Hrajeme si i v noci, probouzí se a chce si prostě hrát Jsem z vesnice, máme jen o 15 km dál cvičák a agility, školičku bohužel asi nemáme Aspoň jsem o ní nikde neslyšela. Děkuji za rady :).

21.12.2016 12:14
Sapp

XXX.XXX.134.117

Zdravím, jak píše Rajka i Andrýsek, školičku (dobře vybranou, ne první po cestě) tak od 4měsíců, do té doby spousta hraní, budování vztahu. Ovšem hraní v noci bych moc neprovozovala, to je rychlá cesta do "pekel" BOC je třeba naučit odpočívat, a zrovna ta noc by měla být přirozeně odpočinková.

Mari_01

21.12.2016 12:28
Mari_01

XXX.XXX.23.248

Sapp napsal(a):
Zdravím, jak píše Rajka i Andrýsek, školičku (dobře vybranou, ne první po cestě) tak od 4měsíců, do té doby spousta hraní, budování vztahu. Ovšem hraní v noci bych moc neprovozovala, to je rychlá cesta do "pekel" BOC je třeba naučit odpočívat, a zrovna ta noc by měla být přirozeně odpočinková.

No neplánuju ho na to zvykat ale mám ho u sebe necelý týden, tak mu zase nechci všechno zakazovat. Stačí že mu říkám nesmíš u každýho kusu nábytku co mi demoluje Potřebuju ho naučit spát přes den, ráno ho utahat a pak aby 8 a půl hodiny vydržel než přijdu z práce. Bude to těžký, ale doufám, že to zvládneme.

21.12.2016 14:56
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Mari_01 napsal(a):
No neplánuju ho na to zvykat ale mám ho u sebe necelý týden, tak mu zase nechci všechno zakazovat. Stačí že mu říkám nesmíš u každýho kusu nábytku co mi demoluje Potřebuju ho naučit spát přes den, ráno ho utahat a pak aby 8 a půl hodiny vydržel než přijdu z práce. Bude to těžký, ale doufám, že to zvládneme.

Ale už ho na to zvykate, a zlozvyky se odnaucuji blbe. Ja jsem svoji hyperaktivní divoženku naučila na "dudlicek". Usinali jsme tak, ze jsem držela suseny bejkovec a ona si zuzlala az usnula. Kdykoli v noci ted, když se probudí, zazuzla si a spi.

Mari_01

21.12.2016 16:51
Mari_01

XXX.XXX.23.248

Lexaurin napsal(a):
Ale už ho na to zvykate, a zlozvyky se odnaucuji blbe. Ja jsem svoji hyperaktivní divoženku naučila na "dudlicek". Usinali jsme tak, ze jsem držela suseny bejkovec a ona si zuzlala az usnula. Kdykoli v noci ted, když se probudí, zazuzla si a spi.

No, já mu dávám plyšáka na kousání, taky ho to uspí. Tím sem myslela tu hru, jakože si pokouše a spinká. Nevstáváme a neházíme míček ani nic takovýho, jen chodíme čůrat. Pak si pokouše, povrčí a spí dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík