Stěhování z bytu do domu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2016 14:00
Sebík

XXX.XXX.35.150

Dobrý den, mate někdo zkušenost s prestehovanim psu z bytu celoročně na zahradu do vytepleneho kotce? Mam 2psy, fena GR 7 let a pes kříženec GR a labrador 5let, cely svůj psi zivot jsou zvyklí byt doma. V únoru se mame stěhovat z bytu na dum a partner uz psy v dome nechce ... Mame dvě male děti (3r a 5m) a uprimne ja uz to nezvladam, muž ma práci daleko, takže nejezdí každý den domu(proto to stěhování) a venceni psu s dětmi za každého počasí je na mne,3x denne. Je to pro me vyčerpávající a i když psy miluji, jsem jen člověk a to co mi ještě kdysi dělalo takovou radost me ted vysiluje. Samozřejmě je po nich v byte "bordel" a od narozeni děti to příteli začalo vadit a prostě v dome je nechce vůbec, navíc psi nemají v byte klid od deti... Prosím, zadnou psychoanalyzu meho vztahu nebo partnera, jsem svobodna bytost a ponesu si zodpovednosz(mam moznost volby, bud zustanu na bytě sama s dětmi a psy a asi me to vyčerpá nebo pujdu na dum, ale psi budou venku)... Jde mi o to, zda to ti psi můžou psychicky zvládnout a co pro to muzu udelat, fyzicky na to stavění asi jsou. Děkuji za konstruktivní odpovedi.

21.12.2016 15:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pejsci jsou tři, jsou na sebe zvyklí. Tudíž to nebude jeden chudáček zavřený do kotce.
Ale pokud budou psi do stěhování doma, nemůžete je najednou šoupnout rovnou ven. Koledujete si o nějakou nemoc z nachlazení. Zateplený kotec na věci nic nemění, psi na něj nejsou zvyklí.
Doporučuji najít místo, kde mohou být v teplotě nad nulou. Určitě jim dáte matrace či pelechy, to neřeším.
Ale z 24/7 v bytě s topením, do 24/7 venku a zrovna v únoru to ne. V dubnu už by to šlo, únor je nejhorší měsíc na takovou změnu.

Dělám do koní a pokud si chcete vzít koně z boxu a dát ho ven, musíte nejpozději začátkem září, aby mu stihla narůst hustá zimní srst. Později riskujete zdraví zvířete. Se psy to bude obdobné.

21.12.2016 20:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.183

Půjde to.

21.12.2016 20:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Zvládnou to, ale letošní zimu by bylo dobré, kdyby mohli být přes noc někde na chodbě, nebo v kotelně.

21.12.2016 20:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.183

Stěhování se může protáhnout (jak už to bývá).

21.12.2016 23:45
avalin

XXX.XXX.153.165

Podle mě to půjde ale neobejde se to bez častého vycházení ven a chvilku tam třeba s dětmi být hrát si, a pomalu je učit na samotu, vzhledem že jsou dva měli by si vystačit já mám jen jednoho a taky jsme se stěhovali z bytu do domku nezvládal to a celé noci pro vyl takže teť spí každou noc v předsíni. Ale u vás nevidím důvod proč by to nešlo, samozřejmě záleží na tom jak rychle si zvyknou.

22.12.2016 06:06
Sebík

XXX.XXX.35.150

Děkuji za povzbudive reakce... Jsem z toho špatná, jak se to blíží, uz i blbe spim... Přítel je neoblomny v tom, ze psy uz doma nechce kvůli tomu, ze je po nich neporadek(chlupy a jsou fakt velcí 45kg a 35kg, když si spolu blbnou je to takove zemetreseni) a ja jsem smutná a fakt zvažuji i tu možnost nikam nejit a vlastně tim pádem vyrknout ortel, konec vztahu. Jenže ja mam i děti. Je to jak Sofiina volba Stehovani se uz neposune, spěchá se na dokončení a max v březnu se stehujeme, ptz pritel jede na pul roku na misi, a to stěhování by mi melo odlehcit právě kvůli neustálemu venceni psu s dětmi v každém počasí. Uz jsem si i říkala, "no co, když bude pryč a ja i psi se budeme trápit, proste je budu pouštět domu", jenže co pak? Věřit, ze se jeho srdce odměkčí? Furt jsem v to věřila, ale je jak mezek. Psi jsou moji, ale pritel s tim problém neměl, jenže co jsou deti je to jine... Představa, ze mi tam ti psi venku vyji? To bych je radši někomu dala, at se mají dobře, jenže to by mi zlomilo srdce. Uz jsem tu psala dotaz v únoru, po koupi toho domu...

22.12.2016 06:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Z března bude za chvíli duben, a to už je v pohodě. Mějte je z počátku doma (tím, že to bude nový domov, tak oni to jako "doma" stejně moc považovat nebudou, a to by vám mohlo pomoct), budete je určitě pouštět na zahradu vyvenčit, tak jejich dobu pobytu na zahradě postupně prodlužujte. Kotec jim nechte otevřený. Od počátku jim do kotce dávejte krmení. Po čase je do něj zavírejte - zase postupně dobu prodlužujte. Jednoho dne je tam necháte zavřené přes noc. Myslím, že celý proces by se dal zvládnout tak za cca měsíc, možná i dřív. Půjde to, jen musíte být důsledná a nepouštět je domů okamžitě po tom, co se toho některý z nich bude dožadovat. To, jak se psi budou chovat venku, záleží na vás a vaší výchově psů. Nevím (nevidím) jak to máte s nimi postavené teď, ale třeba budete překvapená, že to proběhne hladce.
Pro takové psy bude stejně lepší, když budou venku, domů je pouštět jen "na návštěvu". Uvidíte, že se vám nakonec opravdu uleví. Ideální je, když mohou být na zahradě volně s přístupem do kotce a boudy, aby byli zavíráni jen někdy (např. když přijde návštěva apod.). Když začnete se zvykáním na jaře, další zimu (zimy) už zvládnou bez problémů.

22.12.2016 07:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

Uklidněte se.
Ti psi si sami zvolí venek.
U nás vždy mohli do domu a ven.
Jak se oteplilo, hurá ven.
Doma při dětech nemáte čas věnovat se psům.
"Vše" si v klidu obstaráte.
Uvařit, poklidit a pak v pohodě
budete společně i se psy.
(mám pocit, že váháte z jiných důvodů...).

22.12.2016 07:12
vava69

XXX.XXX.136.28

Chápu vaše dilema. Fakt je, že až tak jsem to řešit nemusela, ale u mě jsou psi prostě doma a pokud se to manželovi nelíbí... Ano, jsou kvůli tomu rozmíšky, ale já jsem neoblomná. Psy nikam nedám, leda bych skončila v takovém zdravotním stavu, že bych nemohla s nimi chodit.

22.12.2016 07:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sebík napsal(a):
Děkuji za povzbudive reakce... Jsem z toho špatná, jak se to blíží, uz i blbe spim... Přítel je neoblomny v tom, ze psy uz doma nechce kvůli tomu, ze je po nich neporadek(chlupy a jsou fakt velcí 45kg a 35kg, když si spolu blbnou je to takove zemetreseni) a ja jsem smutná a fakt zvažuji i tu možnost nikam nejit a vlastně tim pádem vyrknout ortel, konec vztahu. Jenže ja mam i děti. Je to jak Sofiina volba Stehovani se uz neposune, spěchá se na dokončení a max v březnu se stehujeme, ptz pritel jede na pul roku na misi, a to stěhování by mi melo odlehcit právě kvůli neustálemu venceni psu s dětmi v každém počasí. Uz jsem si i říkala, "no co, když bude pryč a ja i psi se budeme trápit, proste je budu pouštět domu", jenže co pak? Věřit, ze se jeho srdce odměkčí? Furt jsem v to věřila, ale je jak mezek. Psi jsou moji, ale pritel s tim problém neměl, jenže co jsou deti je to jine... Představa, ze mi tam ti psi venku vyji? To bych je radši někomu dala, at se mají dobře, jenže to by mi zlomilo srdce. Uz jsem tu psala dotaz v únoru, po koupi toho domu...

Přítel to myslí dobře, ne, že ne. Vidí, jak jste unavená a nervozní.
A to se odráží na vašem chování, ať už chcete nebo ne. On to vidí, vy ne.
Podívejte, kolik žen by bralo takovou nabídku!
Místo bytu domek se zahrádkou, kde se mohou všichni vaši psi vyřádit, aniž by ohrožovali děti, sebe a vybavení. Vám se uleví a procházky budete chodit ve chvíli, kdy budete chtít a ne honem honem musím teď!
Do domu psy berte, všichni to tak dělají, ale NEZVYKEJTE JE TAM, prostě jen na návštěvu. Co je nenaučíte, nebudete muset skrývat před přítelem On to pozná, kde psi byli, když nebyl doma. Psi nelžou!
Na přechodnou dobu asi do jara, než bude teplo, na noc do kotelny, dílny, garáže.
Těšte se na vše nové, co Vás, Vaši rodinu a Vaše pejsky v novém domově potká. Uvidíte, bude to moc fajn!

22.12.2016 11:32
dadu

XXX.XXX.61.94

Jak píšou ostatní - bude to pro vás i pro psy lepší. Psi se budou moc dosytosti vyřádit bez nějakého usměrňování (poražení dítěte, nebo nábytku) a vy pak nebudete mít byt pomalu jak "kůlničku na dříví" Pak budete mít víc času na procházky s nima, páč nebudete muset neustále uklízet "chlupinec" (a dobře vím, o čem píšu - teď mám doma čivavu a dost často půlročního rotíka a z něj jsou neustále chuchvalce chlupů). A ještě jedna věc - jak si to "nastavíte" hned na začátku, tak to psi budou brát. Nepochopěj, že někdy domů můžou, a podruhé nesměj (bude to jako u štěněte - co nechcete, aby dělali v budoucnu, nesmíte dovolit ani na začátku, po přestěhování).

22.12.2016 11:44
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, jestli máte dojem, že po přestěhování na zahradu skončí procházky, tak nevím.
Já jsem to kdysi postavila jednoduše - jestli mne chceš, tak počítej s tím, že nebudu v paneláku a budu žít se zvířatama. Jinak nemá cenu v tom pokračovat. Velmi rychle se z nastaveného: pes doma sice ano, ale v chodbě stalo: koukej vymizet z té postele, tak dobrá, ale dej mi kousek peřiny. Občas si ztěžuje, že ho buzerují kocouři, ale vydýchá to.
Psi jsou Vaši, děti společné?

23.12.2016 08:00
Sebík

XXX.XXX.35.150

Psi jsou původně moji, ale "chtěl" me i s nimi, jsme spolu 6let(takže vzhledem k věku psu je zná od mlada)... Ja bych bez nich nesla, jsou moji součástí... Děti přišly pak, jsou společné... U nas to bylo jinak, napřed s námi spali i v posteli, ale s tehotenstvim se stěhovali do obyvaku, to už neslo, oni jsou to fakt velcí psi... Nemůžu hazet jen na partnera, taky se mi to s detmi měnilo, myslím, ze je to přirozené tak jako se prvorozené dítě zvyká ze přišel sourozenec, tak si psi museli zvykat, ze uz nemáme jen je... S jedním dítětem to bylo bezva a v pohodě i s pejsky, jenže pak přišla změna partnerovi prace (jezdí domu třeba jednou v prac.týdnu a vencim ja) a další tehu a pak mimco a to co mi dělalo radost se pro me stalo jen vysilující povinnosti...3x denně procházka za každého pocasi, hlídat 2psy a 2deti... Ted když ma partner dovolenou a jdu na procházku jen s malým v manduce s pejsky zase citim tu radost... Rozhodne nevymizi procházky, je to muj styl života...

23.12.2016 08:09
Sebík

XXX.XXX.35.150

dadu napsal(a):
Jak píšou ostatní - bude to pro vás i pro psy lepší. Psi se budou moc dosytosti vyřádit bez nějakého usměrňování (poražení dítěte, nebo nábytku) a vy pak nebudete mít byt pomalu jak "kůlničku na dříví" Pak budete mít víc času na procházky s nima, páč nebudete muset neustále uklízet "chlupinec" (a dobře vím, o čem píšu - teď mám doma čivavu a dost často půlročního rotíka a z něj jsou neustále chuchvalce chlupů). A ještě jedna věc - jak si to "nastavíte" hned na začátku, tak to psi budou brát. Nepochopěj, že někdy domů můžou, a podruhé nesměj (bude to jako u štěněte - co nechcete, aby dělali v budoucnu, nesmíte dovolit ani na začátku, po přestěhování).

Myslíte to tak, ze kdyz jim v novem domově nastavíme, ze prostě tady oni bydlí venku v boudě v kotci (kdyby mrzlo, tak v garáži či kulne, rozhodne neohrozim zdraví psu) a čas budeme společně trávit venku, tak to vezmou, ze tady je to ted takto i když na byte to bylo jinak?! Toto mi už mi bylo řečeno v tom únoru, ze s novým domovem nastavit nova pravidla, ale neporusit je, ze tim by ti psi trpěli... Jednou do domu ano, pak zase ne, takto NE!... Prostě tady ted vy bydlite na zahradě ve svém psim domečku a my v tom našem lidskem a společně budeme na zahradě a na procházce?...

23.12.2016 11:58
dadu

XXX.XXX.61.94

Ano, tak to myslím.
Samozřejmě, že bude potřeba vybudovat jim nějaké "závětří", kam se budou moci schovat před deštěm, větrem a mrazem. Doporučuji toto vybudovat v takovém místě, odkud budou vidět na vchod do domu i na vrátka (vrata). Pokud jim to postavíte za barákem, tak tam dobrovolně sami od sebe chodit nebudou. Příští zimu už to bude podstatně jiné - když je pes venku od léta, tak je zvyklý, jak se počasí postupně mění a jeho organismus se tomu přizpůsobuje a to se týká i osrstění.

23.12.2016 13:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

Sebík napsal(a):
Myslíte to tak, ze kdyz jim v novem domově nastavíme, ze prostě tady oni bydlí venku v boudě v kotci (kdyby mrzlo, tak v garáži či kulne, rozhodne neohrozim zdraví psu) a čas budeme společně trávit venku, tak to vezmou, ze tady je to ted takto i když na byte to bylo jinak?! Toto mi už mi bylo řečeno v tom únoru, ze s novým domovem nastavit nova pravidla, ale neporusit je, ze tim by ti psi trpěli... Jednou do domu ano, pak zase ne, takto NE!... Prostě tady ted vy bydlite na zahradě ve svém psim domečku a my v tom našem lidskem a společně budeme na zahradě a na procházce?...

I když výše jsem vám radila, že je dobré zvykat psa na venek postupně - zejména teď, když nejsou zvyklí na zimu, ale v podstatě nejlepší skutečně je, když je prostě dáte ven a hotovo. Vaši psi nejsou žádné chudinky, ale psi typu retrívr, tedy obavy, že by jim zde (myslím v ČR) byla zima (kolik dní v roce je u nás - 5 a méně stupňů?) nejsou vůbec na místě. V dobře zateplené boudě budou mít větší teplo než v kůlně nebo nezateplené garáži!
Už to neřešte, posuzujete to moc z "lidského" hlediska, psi to tak nechápou. Jaký režim jim nastavíte a důsledně ho budete dodržovat, tak to bude.
To jen teď je taková praštěná móda, že všichni psi musí být v bytečku nebo v oblečkách, protože jim je zima. Oblečky tak pro krysaříka z bytu, ale pro retrívry? Správně aklimatizovaný pes žijící více méně trvale venku, s tím žádné problémy nemá.

24.12.2016 10:04
Sebík

XXX.XXX.35.150

Děkuji moc všem za Vase povzbudive komentáře, pomohlo mi to se zase zklidnit, asi je to i tim koncem roku, ze člověk bilancuje a pak se desi a zbytečně uvízne ve strachu a domnenkach, kt ani nastat nemusí... Preju Vám krásné vánoční svátky smajlík

24.12.2016 20:59
koňadra

XXX.XXX.157.149

Sebík napsal(a):

Není to tak úplně jednoznačné - že "jednou do domu ano, pak zase ne..." se nedá porušit. Ono jde spíš o to, CO budou psi považovat za svůj domov = svůj pelech. Je zapotřebí je nejdřív zvyknout venku - až to budou považovat za své, tak si je klidně můžete pouštět domů na návštěvy. Dělám to obdobně. Štěně do 8 měsíců mám převážně v bytě - aby se dobře socializovalo. Potom ho přestěhuji ven, nejprve na volno ve výběhu (má tam boudu), postupně po chvílích zavírám i do kotce (tam dávám krmení) až tam bydlí zcela samozřejmě. Když si psy vezmu domů, tak prostě je zase vezmu ven, klidně se nechají i zavřít - chodí do kotce sami. Vědí, že tam je jejich pelech a doma už se ani moc necítí (většinou je jim i horko a nakonec chtějí stejně ven). Spousta mých známých má psy venku, když přijdou z práce, tak si je vezmou domů, ale na noc jdou zase ven. Pes mého kamaráda už s úderem 22 h stojí u dveří v kuchyni a čeká že půjde ven - i když doma je určitě častokrát (zvláště teď) líp než venku. Prostě jak si to nastavíte, tak to bude. Tak se toho nebojte, uvidíte, že to dobře dopadne. Budete mít velkou výhodu, psi budou v cizím prostředí, tak bude snadnější jim nastavit mantinely.

Přeji pěkné vánoční svátky.

25.12.2016 08:58
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):
Uklidněte se.
Ti psi si sami zvolí venek.
U nás vždy mohli do domu a ven.
Jak se oteplilo, hurá ven.
Doma při dětech nemáte čas věnovat se psům.
"Vše" si v klidu obstaráte.
Uvařit, poklidit a pak v pohodě
budete společně i se psy.
(mám pocit, že váháte z jiných důvodů...).

Psi vždy zvolí možnost být tam, kde je majitel, pokud něco není hodně špatně. Pokud je psů víc a budou vyšoupnuti na zahradu, nebudou tam aspoň tak sami a bude jim to méně vadit. Pokud váš partner nejezdí každý den domů, nemá moc co mluvit do toho, kde budou nebo nebudou psi, podle mého názoru. Berte ohled na ně.

25.12.2016 09:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Psi vždy zvolí možnost být tam, kde je majitel, pokud něco není hodně špatně. Pokud je psů víc a budou vyšoupnuti na zahradu, nebudou tam aspoň tak sami a bude jim to méně vadit. Pokud váš partner nejezdí každý den domů, nemá moc co mluvit do toho, kde budou nebo nebudou psi, podle mého názoru. Berte ohled na ně.

Pokud partner vše financuje, předpokládá, že bude mít alespoň poradní hlas.
A jít do střetu s otcem svých dětí kvůli psům, nezlobte se, ale to je hloupost.
Nehledě na to, že se psům neděje nic špatného. Dokonce si myslím, že zahrada a vlastní místo/kotec, které je jen jejich je mnohem lepší, než když jsou v bytě/domě trpění.
Jejich panička bude po přestěhování mnohem klidnější a bude se jim věnovat se starou láskou, na kterou byli zvyklí, než se situace zkomplikovala.
A to je pro psy mnohem lepší než být v bytě, za cenu konfliktu páníčků a neustálého stresu.

25.12.2016 10:26
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

sisi58 napsal(a):
Nehledě na to, že se psům neděje nic špatného. Dokonce si myslím, že zahrada a vlastní místo/kotec, které je jen jejich je mnohem lepší, než když jsou v bytě/domě trpění.
Jejich panička bude po přestěhování mnohem klidnější a bude se jim věnovat se starou láskou, na kterou byli zvyklí, než se situace zkomplikovala.
A to je pro psy mnohem lepší než být v bytě, za cenu konfliktu páníčků a neustálého stresu.

Ono je to s těmi rozdílnými názory těžké. Můj přítel kvůli zvířatům tak prudil, že byl nakonec odejit. Ačkoliv měl v mnohém pravdu, taky mi chlupy v posteli nedělají moc dobře, tak mi vadilo, že je tak "bezcitný"... smajlík
Ale jistě je pravda, co tu píšou mnozí: že psům bude venku jistě dobře, pokud budou mít teplíčko, pozornost majitelky a pokud budou vidět na dveře a vrata - to byla něčí výborná poznámka. Domek se zahrádkou je paráda.

25.12.2016 10:41
koňadra

XXX.XXX.157.149

sisi58 napsal(a):

Souhlas.
Scylla se svým specifickým přístupem ke psům mne často irituje. Že pes "zvolí vždy možnost být tam, kde je majitel, pokud něco není hodně špatně" je pěkná hloupost. Pes zvolí to, na co je zvyklý. Ten, který není zvyklý chodit do domu, tak se do něj nebude dobývat za každou cenu. A nevím, proč by něco muselo být HODNĚ ŠPATNĚ. To už zase scylla přehání.

Kvůli zvířatům dochází mezi lidmi i k rozchodům. Je to velmi citlivá a složitá věc a říct "ať si partner trhne nohou, když nemá rád psy / zvířata" je velmi krátkozraké. Pokud vše s partnerem funguje, je živitel rodiny, tak si myslím, že by zadavatelka měla respektovat jeho přání, že psy nechce v bytě (taky už nebude důvod). Život dvou lidí je o kompromisech. Kdo jich není schopen, musí být sám, to je logické. Mimochodem: můj muž si také nepřeje kočky v bytě (do nedávna kočky přímo nenáviděl), nakonec jich máme několik, žijí venku a jsme spokojeni všichni - dokonce je i nakrmí, když nejsem doma.
Myslím, že partner zadavatelky pořídil RD i proto, aby se jí ulevilo v péči o děti a psy. Vždyť sama píše, že procházky se psy (v tom pojetí, že se musí ven za jakýchkoliv podmínek, a několikrát denně) už jí nepřináší radost. Ani se nedivím - při starosti o malé dítě + mimino. Ale věřím, že se jí radost vrátí, když půjde na procházku s dětmi a psy ve chvíli, kdy na to bude mít čas, náladu a bude k tomu počasí.

25.12.2016 10:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pro koňadra
Mluvíte mi z duše

25.12.2016 11:31
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

koňadra napsal(a):
Souhlas.
Scylla se svým specifickým přístupem ke psům mne často irituje. Že pes "zvolí vždy možnost být tam, kde je majitel, pokud něco není hodně špatně" je pěkná hloupost. Pes zvolí to, na co je zvyklý. Ten, který není zvyklý chodit do domu, tak se do něj nebude dobývat za každou cenu. A nevím, proč by něco muselo být HODNĚ ŠPATNĚ. To už zase scylla přehání.

Kvůli zvířatům dochází mezi lidmi i k rozchodům. Je to velmi citlivá a složitá věc a říct "ať si partner trhne nohou, když nemá rád psy / zvířata" je velmi krátkozraké. Pokud vše s partnerem funguje, je živitel rodiny, tak si myslím, že by zadavatelka měla respektovat jeho přání, že psy nechce v bytě (taky už nebude důvod). Život dvou lidí je o kompromisech. Kdo jich není schopen, musí být sám, to je logické. Mimochodem: můj muž si také nepřeje kočky v bytě (do nedávna kočky přímo nenáviděl), nakonec jich máme několik, žijí venku a jsme spokojeni všichni - dokonce je i nakrmí, když nejsem doma.
Myslím, že partner zadavatelky pořídil RD i proto, aby se jí ulevilo v péči o děti a psy. Vždyť sama píše, že procházky se psy (v tom pojetí, že se musí ven za jakýchkoliv podmínek, a několikrát denně) už jí nepřináší radost. Ani se nedivím - při starosti o malé dítě + mimino. Ale věřím, že se jí radost vrátí, když půjde na procházku s dětmi a psy ve chvíli, kdy na to bude mít čas, náladu a bude k tomu počasí.

No, já jsem si při Scyllině vyjádření vzpomněla na to, že náš pes zrovna taky dobrovolně nenásledoval dceřina přítele - tohle třeba Scylla měla na mysli (předpokládám).

Nevím, jestli je krátkozraké pustit k vodě přítele, s nímž se neshoduji. Zrovna já jsem typ, který raději bude sám, než aby se přizpůsoboval chlapovi v jeho zákazech a námitkách. Samozřejmě nemám na mysli zakladatelku, tam jsou děti a třeba je partner skvělý chlap.
Ale mně osobně dost vadí přístup "partner si něco nepřeje, ale protože má peníze, tak sklopím hlavu a budu dělat, co chce on".
Ale každopádně bude zakladatelce v domku líp a urovnají se i spory s přítelem. Zahrada je bezva věc, přestože znám pár lidí, kteří mi tvrdí, že psi se po chvíli stejně dobývají domů smajlík.
I když obecně moc nevěřím, že by chlap "pořídil RD i proto, aby se jí ulevilo v péči o děti a psy", obvykle pánové hájí spíš svoje zájmy. Ale třeba to tak je. Rozhodně pro 3 psy je prostor na zahradě ideální, stokrát lepší než v bytě. S malými dětmi si to opravdu neumím ani představit smajlík..

25.12.2016 11:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Taky si myslím, že to psi venku zvládnou. I když volný přístup domů a ven (na zahradu) by udělal podobnou službu. Já bych tam svého psa nedala, protože přítel si piskne, ale určitě to zvládnou.
Celkově bych nemohla být s někým, kdo nesdílí moji lásku ke zvířatům nebo k touze mít děti. Zbláznila bych se. Takové to no strpím to, je vždy špatně. Vidím to u mojí babičky vyrostla se "psy v boudě", teď žije v super bytečku, je určitě šťastná, ale určitě ji nějaké to zvíře schází (má hodně vnoučat a kamarádek apod.. takže nijak nestrádá), včera by si našeho kočičáka nejraději vzala domů. Děda zvíře nechce.

25.12.2016 12:39
koňadra

XXX.XXX.157.149

RomčaJelča napsal(a):
No, já jsem si při Scyllině vyjádření vzpomněla na to, že náš pes zrovna taky dobrovolně nenásledoval dceřina přítele - tohle třeba Scylla měla na mysli (předpokládám).

Nevím, jestli je krátkozraké pustit k vodě přítele, s nímž se neshoduji. Zrovna já jsem typ, který raději bude sám, než aby se přizpůsoboval chlapovi v jeho zákazech a námitkách. Samozřejmě nemám na mysli zakladatelku, tam jsou děti a třeba je partner skvělý chlap.
Ale mně osobně dost vadí přístup "partner si něco nepřeje, ale protože má peníze, tak sklopím hlavu a budu dělat, co chce on".
Ale každopádně bude zakladatelce v domku líp a urovnají se i spory s přítelem. Zahrada je bezva věc, přestože znám pár lidí, kteří mi tvrdí, že psi se po chvíli stejně dobývají domů smajlík.
I když obecně moc nevěřím, že by chlap "pořídil RD i proto, aby se jí ulevilo v péči o děti a psy", obvykle pánové hájí spíš svoje zájmy. Ale třeba to tak je. Rozhodně pro 3 psy je prostor na zahradě ideální, stokrát lepší než v bytě. S malými dětmi si to opravdu neumím ani představit smajlík..

Já myslím, že případ zadavatelky není o ultimátech, ale kompromisech. Přítel jí přece psy nezakazuje, konec konců je měla ještě dřív než jeho.
Dokonce si skutečně myslím, že i když pánové opravdu sledují především svoje zájmy, tak tento pán RD pořídil i proto, aby ulevil partnerce. Ale možná to bude zase jen o tom, že sleduje svoje zájmy? Nervózní a utahaná partnerka jistě nebude mít tolik pochopení pro něj samotného...

Jinak přizpůsobovat se chlapovi v jeho zákazech a námitkách kvůli tomu, že má peníze... no, ono je to složitější. Já také nejsem ten typ, co by si něco nechal nakazovat, ale i chlap je člověk a má také svoje představy, takže je to o kompromisech. V první řadě je potřeba vztah nastavit hned z počátku, tzn. že si prostě ani nezačínám vztah s člověkem, kterému nic neříkají zvířata a příroda. Může být zlatý - svatý, ale vím, že když se neshodneme v těchto věcech, že to prostě fungovat nemůže. To už je prostě o životním stylu.

26.12.2016 01:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Další výhoda domku se zahradou je i ta, že můžete být venku se psy i dětmi a přesto nemusíte někde "calábrovat", ale můžete odpočívat, děti si mohou hrát třeba na písku a pesani se budou "motat" okolo vás. A spokojenost bude na všech stranách

26.12.2016 17:04
Sebík

XXX.XXX.35.150

Svůj vztah s přítelem zde řešit fakt nebudu... Az si někdo proslapne třeba jen 5kroku v "mých botach" at soudí muj zivot a jestli je muj pritel uzurpátor nebo jen člověk, kt s novými prozitymi zkušenostmi mění svůj pohled na vec, je to úplně přirozené ;-) koneckonců 6let jsme prožili na byte se psy, takže o tom, ze me s nimi nechce nemůže byt rec, jen zivot je změna, proces... Teorie "kdyby" nepotřebuji, ja mam své prožitky a zkušenosti a žijí svůj zivot vedome nejlip jak umim a jen jsem chtela vhled, zda to ti psi zvládnou a co pro to muzu udelat, aby ten přechod pro ne byl co nejlepší... Budeme je na domek brat pres den, az budeme zarizovat dům vevnitr a budu tam moci byt i s detmi, at si na zahradu zvykaji a večer se vrátíme na byt a az se prestehujeme prostě tam bude novy domov, kde se spi v boudě, vyzkousime a když nastane "kdyby" tak to budeme řešit az v danou chvili... Nesu zodpovědnost za bytosti, co jsem k sobe připoutala a rozhodne je trpět nenecham.

27.12.2016 22:36
ladka

XXX.XXX.236.112

Ahoj Sebík.Máš môj obdiv ako si to dlho sama zvládala v byte s tromi psami a dvoma malými deťmi.Fakt si to neviem ani predstaviť ako si ich venčila aj s deťmi sama?Ja som bývala v byte s dvoma psami a teraz to budú tri roky čo bývame v dome a mám malé 8mes.dievčatko a obidva psy snami v dome.Manžel je aj dva týždne preč a príde na tri dni takže všetko je na mne.Ale to som ti chcela povedať, že ak si ich pustíš dnu tak budeš mať čo robiť celý deň aby si po nich zotierala čo ti prinesú z vonku.Pretože keď sme bývali na byte psy boli venčené caa 2-3x za deň ale čo bývame v dome tak sa pýtajú von stále a vlete aj 20x a to nehovorím, že raz jeden raz druhý ide alebo chce dnu no na nervy.No a síce ti odpadne starosť s venčením ale na dome budeš mať hodne inej roboty ak ti manžel chodí na dlho preč napríklad len také kosenie trávy...Držím ti palce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2016 01:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je tam začnete brát při zařizování, zkuste nejdřív být víc s nimi na té zahradě, hrát si tam, dát jim tam hračky, pelech, nakrmit. Aby vzali zahradu jako svůj prostor, kde je to fajn. A podle toho jak budou reagovat teprv "zmizet" dovnitř zařizovat.
Diskuzi jsem jen tak prolítla, tak možná to už zaznělo - přes noc je nechte v boudě, i když bude mrznout. V nevytopené kůlně nebo garáži jim bude zima. Mám teď pětikilovou fenečku a když je v noci na nule a doma kolem 16°C, tak radši spí venku v boudě. Vyhřeje si to evidentně na víc. Jakmile se oteplí tak dá přednost společností a spí s ostatními doma.

Držím palce, ať stěhování proběhne hladce.

28.12.2016 17:57
Sebík

XXX.XXX.35.150

Děkuji za reakce a povzbuzeni... nevím kolik z vas ma doma dva velké psy a dvě fakt male děti, je to dost mazec na pořádek (spíš nepořádek) a uprimme az ze me spadne to brime "muset" a bude tam to radostné "muzu a chci" se tesim velmi... Jak je psáno výš, kdyby měli psi opět přístup do domu, nedělám opet nic jiného než uklizim co mi do domu nanesou... A to je fakt otrocina s malými detmi... Srovnala jsem si to a uz jsem v klidu... Nejde tu jen o to, ze "pritel řekl" a ja stahnu ocas mezi nohy a tupě jdu, i ja chci byt opět v pohodě, což při náloží v dosavadnim životě moc nejde a ke stěhování js dala impulz ja, jen je potřeba vyjasnit si oba pohledy... Nevim, jak si kdo predstavuje partnersky zivot, ale pro me je to o pravdivosti, respektu a kompromisech taky. Nechci vedle sebe loutku co mi vse odkyva a tise trpi, chci autentickou bytost. Ja mam přeci svobodnou volbu. Pritel ma nase psy rad, ale prostě okolnosti se zmenily a co driv jednoduse slo zvladat je ted s temi nasimi kluky nadhlavu(umite sibpredstavit co dokaze udelat behem chvilky zivy a vzdorovity 3rocni chlapecek? A ten druhy uz se taky projevuje -mam úžasné syny <3) Muj partner ma sve mouchy, ale je to fajn chlap a taky otec našich milovaných deti.. A jak tu byl koment o financích, tak ta movita jsem já a uslapnuta tuťka taky fakt nejsem šlo jen o ty psy, co pro ne udělat, at jim to usnadnime, ptz jsme se původně měli stěhovat už v létě, ale nastaly komplikace a tato únorová doba k takove zmene me znervoznela.

28.12.2016 18:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Psy jsme pořizovali do nového baráku s tím, že budou od začátku dva a od začátku v zahradě. Bytového psa bych nechtěla z přesvědčení: pro mne to není život pro psa. Léta jsem se psy čekala, až jestli bude barák. Stěhovali jsme se, když mi bylo 36let. Psi přišli za rok. Do baráku nohu nestrčili bezmála rok, ale oni se ani necpali, nějak to respectovali. Prostě dokud byli rozjívená štěnda. Pak jsme je vzali na chodbu. Když jsme viděli, že jsou v klidu, žádné lítání a přečůrávání, nechali jsme je projít a prohlédnout si barák. Postupně se domů brávali častěji, posledních 5 let jdou, když chtějí. Projdou, poleží a jdou ven(tedy rok už je jen jeden ) Byli zvyklí venku a tam to vzali za své, za náma domů šli vždycky jen na chvilku, omrknout

28.12.2016 21:23
Evča05

XXX.XXX.206.85

My už se stěhovaly se psem v Listopadu taky z bytu do rodinného domku. Náš pes se stím srovnal rychle když jsme spolu chodily často po okolí, ponašem pozemku atd.: aby si prostě zvykl na tu vesnici kam jsme se stěhovaly. Ale nevím jak to bude u vás. Bady byl totiž ješte menší štěne, ale unás to fungovalu, tak doufám že se vám to povede❤.

29.12.2016 08:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Evča05 napsal(a):
My už se stěhovaly se psem v Listopadu taky z bytu do rodinného domku. Náš pes se stím srovnal rychle když jsme spolu chodily často po okolí, ponašem pozemku atd.: aby si prostě zvykl na tu vesnici kam jsme se stěhovaly. Ale nevím jak to bude u vás. Bady byl totiž ješte menší štěne, ale unás to fungovalu, tak doufám že se vám to povede❤.

On bydlí roční bišonek v boudě na zahradě?

29.12.2016 11:05
Evča05

XXX.XXX.32.57

Ne, to ne. Bydlí u mně v pokoji ale zahradu miluje, i když se tam bojí někdy jít, jelikož máme vedle zahrady výběh s koňma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík