Badyn

XXX.XXX.138.214
Dobrý den.Mám problém, potřebuju vzít moč psovi a moc mi to nejde.Teď jsem lítala se psem venku půl hodiny a nic.Kdykoliv zvedl nohu a já tam dala mističku tak nic.Má někdo na to nějaký fígl?
Badyn
napsal(a):
Dobrý den.Mám problém, potřebuju vzít moč psovi a moc mi to nejde.Teď jsem lítala se psem venku půl hodiny a nic.Kdykoliv zvedl nohu a já tam dala mističku tak nic.Má někdo na to nějaký fígl?
Dobrý den, já jsem vzala psa - na vodítku - ven. V ruce jsem měla v pohotovosti zavařovací sklenici (nevím jak velkého máte psa, já německého ovčáka, takže zvolit velikost sklenice podle velikosti psa ). V kapse jsem měla připravenou skleničku od přesnídávky a vlhčené ubrousky. Psa jsem měla na kratším vodítku a jakmile zvedl nohu, byla to rychlá akce. Poté jsem přelila moč do malé skleničky a ruce utřela ubrousky. Ale většinou se mi odběr povedl i bez toho, že by mi pes počural ruku . Pokud máte maličkého, nízkého pejska, na odběr použijte malou naběračku. Je to sice atrakce pro kolemjdoucí, ale pokud máte možnost dojít někam mimo veřejnost, máte výhodu. Důležité je, psa nepouštět z vodítka. Tak ať se Vám akce podaří.
Vidíte, a, ja si myslela, ze u psa je to pohoda. Zvedne nohu a je to
Když jsem chytala moc sve dlouhosrstici, byl to proces. Doma jsem ji umyla ráno pipku, zasponkovala chlupy a to už se na me dívala, jestli jsem se nezblaznila, ze ji chci brat ven s holou pr... . Nádobka musela byt nízká, vyvarena, uzavíratelná, vyhrála plastova kojenecká lahvicka . Venku drepla, ja to pod ni zezadu strčila, jen se podívala, co blbnu, a bylo
sufle
napsal(a):
Tak já doporučuji šufánek (naběračku).
U fenky i u psa úspěch hned napoprvé. Pokud se ke psovi přiblížím moc blízko, hned dá nohu dolů.
Co já bych za to dala. Dnes mi jeden ze psů označkovával lampu, druhý si k ní chtěl čichnout, bez problémů tam strčil hlavu a nechal si ji celou počůrat. Absolutně jedno to bylo oboum (jak tomu p(r)omočenému, tak tomu, který se venčil s cizím čumákem mezi nohama).
Mám psy volně na zahradě, takže přiblížit se k nim při ranní obchůzce a značkování ani náhodou, jakmile jsem šla k němu, okamžitě přestal, protože mu to bylo divné a běžel čůrat někam za keře. Takže jse vzala pevný igelitový pytlík, takový ten litrový se zipem(už jsem je na trhu delší dobu nenašla ) Po stranách jsem propíchla dírky, provlékla a uvázala prádelní gumu(výsledek jako velké ucho na tašce) tak dlouhou, aby pevně držela navlečená psu na bocích. Doma to na psa navléknula, pytlík poctivě naaranžovala aby se trefil a vyšli ven. Hned při první značce načůral, tak jsem mu to stáhnula a tou gumou rovnou převázala. Prošla se psy zahradou a doma nad umývadlem přelila do přichystané skleničky či zkumavky na vzorky(prodávají se v lékárně, či vám rovnou dají na veterině).
lesnížínka
napsal(a):
Mám psy volně na zahradě, takže přiblížit se k nim při ranní obchůzce a značkování ani náhodou, jakmile jsem šla k němu, okamžitě přestal, protože mu to bylo divné a běžel čůrat někam za keře. Takže jse vzala pevný igelitový pytlík, takový ten litrový se zipem(už jsem je na trhu delší dobu nenašla ) Po stranách jsem propíchla dírky, provlékla a uvázala prádelní gumu(výsledek jako velké ucho na tašce) tak dlouhou, aby pevně držela navlečená psu na bocích. Doma to na psa navléknula, pytlík poctivě naaranžovala aby se trefil a vyšli ven. Hned při první značce načůral, tak jsem mu to stáhnula a tou gumou rovnou převázala. Prošla se psy zahradou a doma nad umývadlem přelila do přichystané skleničky či zkumavky na vzorky(prodávají se v lékárně, či vám rovnou dají na veterině).
A nebylo by jedndussi mu dat voditko ?
Lexaurin
napsal(a):
A nebylo by jedndussi mu dat voditko ?
Ne, právě že nebylo. Oni ráno na vodítku nechodí, nemají ani obojky. Každé ráno je to stejné, stejné postupy, stejné trasy. Jakmile jsem to zkusila, bylo jim to všechno divné, byli zmatení a nedělali ani co běžně, právě že přestal značkovat úplně a jen čekal, co se bude dít
Já potřebovala čubině (šarplaninec) vzít moč už někdy před 15 lety. Byla zvyklá venčit se na volno a v neudržovaném porostu, takže to byl taky oříšek. Musela jsem ji donutit vyčurat se na betonu (jiná šance nebyla) a ihned přičapnout se stříkačkou a moč natáhnout... Účel to splnilo, jen paní veterinářka myslela, že má močové kameny, které jsme vyloučily, když jsem jí vysvětlila způsob odběru moči...
dadu
napsal(a):
Já potřebovala čubině (šarplaninec) vzít moč už někdy před 15 lety. Byla zvyklá venčit se na volno a v neudržovaném porostu, takže to byl taky oříšek. Musela jsem ji donutit vyčurat se na betonu (jiná šance nebyla) a ihned přičapnout se stříkačkou a moč natáhnout... Účel to splnilo, jen paní veterinářka myslela, že má močové kameny, které jsme vyloučily, když jsem jí vysvětlila způsob odběru moči...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Ovevečka

XXX.XXX.214.21
Náš pes NO močí krev. Jsou to sice jen kapky krve s močí , není to pravidelně , ale i tak mi to dělá starost. Co s tím, prosím?
dadu
napsal(a):
Vím, že píšu na starou odpověď.
Ale udělala jsem to s čubou stejně. Spláchla jsem dvůr vodou se savem, nechala do rána uschnout, ráno jsem tam fenu pustila samotnou a číhala se stříkačkou. Vet se smál, ale říkal, že je to tak úplně v pořádku, protože on pod mikroskopem uvidí to, co potřebuje.
Tak třeba tip pro někoho do budoucna.
A Vy vovečko nebrečte na diskuzích, ale švihejte na veterinu.
impact
napsal(a):
Vím, že píšu na starou odpověď.
Ale udělala jsem to s čubou stejně. Spláchla jsem dvůr vodou se savem, nechala do rána uschnout, ráno jsem tam fenu pustila samotnou a číhala se stříkačkou. Vet se smál, ale říkal, že je to tak úplně v pořádku, protože on pod mikroskopem uvidí to, co potřebuje.
Tak třeba tip pro někoho do budoucna.
A Vy vovečko nebrečte na diskuzích, ale švihejte na veterinu.
Též jsem takhle odebírala šarplanince moč . . . Veta mi řekla, že má močové kameny Když jsem jí řekla, jak jsem tu moč získala, tak jsme se smály - močové kameny neměla