Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2016 08:02
jelu

XXX.XXX.105.161

Dobrý den.
Měli jsme dva psy. Máme jednoho, protože je zvyklý na kamaráda, chceme mu ho pořídit v útulku. Měl by být větší, a hlídač.
Píšu sem, protože jsem ohromen- neskutečně velká nabídka psů: inzeráty, s PP, útulky apod., zjistil jsem ale, že to vůbec není jednoduché:1) Pes by měl akceptovat jiné psy 2) Měl by akceptovat kočky 3) měl by se vlézt do našeho výběru (hlídač),4) měl by se nám líbit. Když bude toto všechno splňovat, pojedu pro něj a teď podle mě hodně důležité měl bych se na závěr líbit já jemu.
Vybírám tedy psa cca 3 týdny a celkem 4x se mi stalo, že když tedy splňuje první 4 body, nemůžeme vyzkoušet bod č.5), protože vyhlídnutý pes je pryč...
Jsem z toho trochu unavený, ale hlavně rozčarovaný.
Nemyslím, že jsme nároční, spíš chceme adoptovat - napořád ke spokojenosti psa i naší.
Když jsme naposled pořizovali psa, ještě nebyl takový přístup k netu.

Píšu to hlavně, protože mě docela šokuje množství psů v útulcích a současně neskutečná nabídka psů s PP. Zdá se mi to totiž neuvěřitelné. Je nás tady 10 milionů a ta neustálá nabídka psů je až zarážející.

Zvířata mám obecně rád, a nechci domýšlet co se děje se psy neprodejnýmy, neadoptovatelnýmy a všeobecně nechtěnýmy.

22.12.2016 08:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

Lidi si neuvědomují co pes obnáší.
Líbí - pořídí - nezvládají - vyhodí= plný útulky
A u vás ?
Neřešte co bude s nechtěnými psy...

22.12.2016 09:05
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ještě bych dala bod 6 - aby si padl do oka se stávajícím psem. Což by u mne bylo jako bod 1. Navíc, pes z útulku se po zařazení do smečky může chovat jinak než v útulku.

22.12.2016 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Přidám čerstvou zkušenost od příbuzných. Doma mají bezmála 12letou labradorku, je v dobré kondici, nad novým psem už trochu přemýšleli - věčně tu nebude. Bratránek byl v práci a jak jel, uviděl v nějaké cikánské osadě(na Slovensku, my jsme na hranicích) jak velký pes škube takové odrostlé štěně. Tak malého sebral a přivezl domů. Pejsana byla zprvu ráda, že má kámoše, ale po pár dnech na ní bylo vidět, že chce mít svůj klid, zesmutněla. Nechtěli ji stresovat, tak štěndo nakonec asi po týdnu zavezl do bratislavského útulku. Bylo mi líto hlavně toho pejsy, protože najít milující rodinu, ještě s psí kámoškou a pak to zase všechno ztratit musí být hrozné. Sama jsem chtěla našemu psu po loňském odchodu jeho životního druha také pořídit nového, ale muž mne ukecal, ať to nedělám, že to prostě nemusí vyjít, nesednou si a místo, aby jsme ho v těžké chvíli podpořili, ještě mu zbytek života zkomplikujem. Že se raděj budem ještě víc věnovat jemu, trochu ho rozmazlovat, aby na smrt kamaráda zapomněl a užíval si třeba i to, že je teď opečovávaný jedináček..

22.12.2016 14:47
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás po 2 letech od adopce psa z útulku pořízena útulková fena...a jsme mooooooc rádi, že jsme se pro tento krok rozhodli... . Úplně super, i když začátky nebyly zcela ideální.

Doporučuji se toho nebát - a nenechat se hned odradit několika negativními zkušenostmi.

22.12.2016 21:58
lavacca

XXX.XXX.218.25

jelu napsal(a):
Dobrý den.
Měli jsme dva psy. Máme jednoho, protože je zvyklý na kamaráda, chceme mu ho pořídit v útulku. Měl by být větší, a hlídač.
Píšu sem, protože jsem ohromen- neskutečně velká nabídka psů: inzeráty, s PP, útulky apod., zjistil jsem ale, že to vůbec není jednoduché:1) Pes by měl akceptovat jiné psy 2) Měl by akceptovat kočky 3) měl by se vlézt do našeho výběru (hlídač),4) měl by se nám líbit. Když bude toto všechno splňovat, pojedu pro něj a teď podle mě hodně důležité měl bych se na závěr líbit já jemu.
Vybírám tedy psa cca 3 týdny a celkem 4x se mi stalo, že když tedy splňuje první 4 body, nemůžeme vyzkoušet bod č.5), protože vyhlídnutý pes je pryč...
Nemyslím, že jsme nároční, spíš chceme adoptovat - napořád ke spokojenosti psa i naší.

Píšu to hlavně, protože mě docela šokuje množství psů v útulcích a současně neskutečná nabídka psů s PP. Zdá se mi to totiž neuvěřitelné. Je nás tady 10 milionů a ta neustálá nabídka psů je až zarážející.

Zvířata mám obecně rád, a nechci domýšlet co se děje se psy neprodejnýmy, neadoptovatelnýmy a všeobecně nechtěnýmy.

A co vzít z útulku štěně? To si vychováte dle svých představ.

Máme smečku a řešili jsme stejné - určitá velikost psa, OK vztah se psy, s kočkami, s drůbeží a ovcemi. Aby hlídal až bude velký. Máme takhle z útulku už 2 psy vzaté jako štěňata a veliká spokojenost. Krásně jsme si je vychovali dle svých představ.

Jinak zkuste mrknout na http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci. Třeba vám to pomůže s výběrem. ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2016 23:48

V nabídkách může být pes popsán jakkoliv a v reálu a ve vztahu k vám a vašemu psovi to může být úplně jinak. Třeba ad kočky - znám lidi, kteří si brali cca pětiletého psa z útulku, který kočky údajně nesnášel. Jenže doma bylo všechno jinak, kromě dalších věcí i s kočkami. Mezi své vzal dvě od sousedů a nemá s nimi jediný problém, prý žerou i z jedné misky. Jo a ačkoliv se netvářil jako hlídací typ, tak v novém domově hlídá o sto šest.
Kdybych brala psa z útulku/dočasky, tak jedině osobně po pár setkáních vč. návštěvy doma. Není v silách lidí, co psy nabízí, charakterizovat povahu stoprocentně, aktuální prostředí mívá často až neuvěřitelný vliv.

23.12.2016 10:03
atika

XXX.XXX.213.155

Taky přidám zkušenost. Vždy jsme měli dva psy a když pak jeden zůstal sám pořídili jsme mu z útulku parťáka. Začalo to s 10tiletým boxerem. Napřed jsme taky říkali že už ne, že se mu budem plně věnovat, už je starouš a tak. Ale pes začínal být apatický, najednou se nechtěl mazlit, nechtěl nic. Štěndo jsem k němu nechtěla tak jsme pořídili dvouletou fenku labradora. Neuvěřitelná změna - starouš se změnil na puberťáka, začal si zas hrát, no prostě ty poslední tři roky prožil jako šťastnej aktivní pes, fenku úplně zbožňoval. A pak už jsme vždycky pořídili k psíkovi co zůstal dalšího útulkáčka. Vybírám celkem poctivě, hlavně podle povahy - aby se jemu žilo dobře s námi i naopak. Zatím to vždy vyšlo. Ale protože jsme v bytě a nemám možnost případně oddělovat tak vybírám vždy opačné pohlaví - tam je dost malá možnost, že by se psi pak nesnesli. Jeden z psíků je vždy kastrovaný - většinou už z útulku.
Tak držím palce ať najdete a aspoň jednomu odloženému dáte pěkný domov. A ano, když se člověk rozhlídne po nabídce psů, tak se tomu skoro nedá věřit kolik jich čeká na další šanci a je to hodně depresivní.

23.12.2016 22:39
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V nabídkách může být pes popsán jakkoliv a v reálu a ve vztahu k vám a vašemu psovi to může být úplně jinak. Třeba ad kočky - znám lidi, kteří si brali cca pětiletého psa z útulku, který kočky údajně nesnášel. Jenže doma bylo všechno jinak, kromě dalších věcí i s kočkami. Mezi své vzal dvě od sousedů a nemá s nimi jediný problém, prý žerou i z jedné misky. Jo a ačkoliv se netvářil jako hlídací typ, tak v novém domově hlídá o sto šest.
Kdybych brala psa z útulku/dočasky, tak jedině osobně po pár setkáních vč. návštěvy doma. Není v silách lidí, co psy nabízí, charakterizovat povahu stoprocentně, aktuální prostředí mívá často až neuvěřitelný vliv.

No s tema kockama bych byla opatrna... Taky jsme brali fenu, co udajne nesnasela kocky. Nikdy se nic neprojevilo, i kdyz byla pul roku u nas a dalsi rok v adopci. Pak se chudak vratila k nam a netrvalo dlouho a sousedovic kocku jsem vracela v krabici..

jolyha

25.12.2016 23:31
jolyha

XXX.XXX.229.101

jelu napsal(a):
Dobrý den.

Asi nebudete sám, kdo vyhlíží psa s podobnými předpoklady. Buďte rád, že ti psíci našli nový domov. Jak vidíte, i když je v inzerci psů hafo, asi takový problém s jejich umístěním nebude, když už se Vám 4x stalo, že vámi předvybraný psík již mezitím nový domov našel. Zkoušejte, hledejte dál, jednou to vyjít musí. Proč být hned rozčarovaný? Prostě nezbyde než být rychlejší než ostatní zájemci, útulek bohužel nemůže čekat s nabízením konkrétního psíka, než se jeden zájemce rozhodne. Pokud by to tak dělali, pesani by jim tam vázli zbytečně dlouho a naštěstí je pořád ještě dost útulků, které se snaží psíky opravdu umisťovat. Spíše tu lidé nadávají na útulky, které nejsou ochotny psy vydávat a "syslí" si je jako neumístitelné, jen aby na ně braly peníze.

26.12.2016 21:12
jezicek

XXX.XXX.94.7

Opravte mne, pokud je muj dojem spatny, ale prijde mi, ze vyrazna vetsina psu v utulcich jsou zjevni krizenci nikoli psi s pp nebo psi z komernich mnoziren produkujici imitace pp psu.

Pak by se nabizelo vysvetleni, ze utulky plni domaci mnozitele, co chteji stenatko po Fifince, kazda fena musi mit aspon jednou stenata, nas Fido hleda nevestu aby si vrznul, my jsme to neuhlidali a podobni experti

27.12.2016 15:05

Spíše jde o to, že "značkový" pes se v útulku na rozdíl od podvraťáků dlouho neohřeje.

27.12.2016 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Souhlasím s oběma posledními příspěvky. Převážná většina je voříšků a myslím, že většina i proto, že mamka Fifinka je sice jezevčík, ale ze štěňátka nakonec vyroste něco jako knírač(to jen příklad, stalo se u nás v rodině) a nový majitel takovouhle příšerku nechtěl - on chtěl slibovaného jezevčíčka...Tak skončí v útulku(vždyť byl jen za 500Kč od sousedky) Strejda si ji tedy nechali, ale pro mne je vážně ošklivá
PP pes se tam dostává spíše vyjímečně(jen s přibývajícím počtem chovek se bojím, že se to časem změní) a ano, jsou pryč první.

27.12.2016 21:16

jezicek napsal(a):
Opravte mne, pokud je muj dojem spatny, ale prijde mi, ze vyrazna vetsina psu v utulcich jsou zjevni krizenci nikoli psi s pp nebo psi z komernich mnoziren produkujici imitace pp psu.

Pak by se nabizelo vysvetleni, ze utulky plni domaci mnozitele, co chteji stenatko po Fifince, kazda fena musi mit aspon jednou stenata, nas Fido hleda nevestu aby si vrznul, my jsme to neuhlidali a podobni experti

Spatny dojem.

V utulcich nenajdete stenata, ale z 90% "pubertaky", "starousky", "problemove", ci "nemocne".
"Zbehnuti", se naopak diky utulkum "zase najdou".

Proc a kdo za to muze...?
A aaa? Ano. Clovek.

Ale tady nejde o rasu psa - jen o zodpovednost, ktera spouste lidem chybi, kdyz si pejska porizuji.

Vzhledem k zadani diskuze - jste mimo misu.
Drzim palce zadavateli, ze SVEHO utulkoveho pejska najdou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík