Dobrý den, múj pejsek má na hřbetě čumáku něco jako odřeninu. Nejdřív to bylo jen maličké a já myslela že se jen někde odřel, ale teď se to zvětšilo a už to tolik jako odřenina nevypadá. Neví někdo co by to mohlo být?
Kačii
napsal(a):
Dobrý den, múj pejsek má na hřbetě čumáku něco jako odřeninu. Nejdřív to bylo jen maličké a já myslela že se jen někde odřel, ale teď se to zvětšilo a už to tolik jako odřenina nevypadá. Neví někdo co by to mohlo být?
Nevím co znamená dřív, tedy jak dlouho to má? Jestli víc než měsíc, nehojí se to ba zvětšuje, Obávám se, že by to mohl být některý druh nádorového bujení. Zkuste mazat několikrát denně naředěným hypermanganem(slabě růžový roztok), pokud se po týdnu nezlepší, zajděte s psíkem na veterinu.
lesnížínka
napsal(a):
Nevím co znamená dřív, tedy jak dlouho to má? Jestli víc než měsíc, nehojí se to ba zvětšuje, Obávám se, že by to mohl být některý druh nádorového bujení. Zkuste mazat několikrát denně naředěným hypermanganem(slabě růžový roztok), pokud se po týdnu nezlepší, zajděte s psíkem na veterinu.
Má to asi týden. Mazat zkoušíme, když to nepomůže skočíme na tu veterinu. Děkuji.
scylla
napsal(a):
Určitě to bude vědět veterinář.
To bych tak jistě netvrdila. V těchto případech bývá i na veterině léčba stylem pokus-omyl., Nějaký" nádor na tlapce kámoščina psa v meziprstí, také vet mazal kde čím, nakonec jí řekl, ať zkusí ten hypermangan a pokud nezabere, budou muset řezat. Dávali mu tam vatu v hypermanganu vždycky zhruba na půl hodiny denně a za týden byl pryč. Už se nevrátil. Takže na to jdu vždycky opačně. Pár dní mažu kde čím a pokud by nezabíralo, tak veterina. Zatím máme 100% výsledky u bradavic u psa - s propolisem.
Kačii
napsal(a):
Má to asi týden. Mazat zkoušíme, když to nepomůže skočíme na tu veterinu. Děkuji.
Jo, ještě jsem si vzpomněla, že psu se na jaře udělalo také něco na pyskách a nosní houbě, ale na nose to nebylo až do krve, jako to má váš pejsek, spíš ho měl jen zesvětlaný a strupatý. Černé pysky mu z jedné strany tlamy úplně zbělely a popraskaly do krve - prostě vypadal, jako by měl velký opar. Říkala jsem si, že by to mohla být i nějaké plíseň - dle vzhledu. Ťupala jsem mu na to vatičkou s naředěným octem a mazala propolisovou mastí. Trvalo to skoro 14dní, ale také zmizelo.
lesnížínka
napsal(a):
To bych tak jistě netvrdila. V těchto případech bývá i na veterině léčba stylem pokus-omyl., Nějaký" nádor na tlapce kámoščina psa v meziprstí, také vet mazal kde čím, nakonec jí řekl, ať zkusí ten hypermangan a pokud nezabere, budou muset řezat. Dávali mu tam vatu v hypermanganu vždycky zhruba na půl hodiny denně a za týden byl pryč. Už se nevrátil. Takže na to jdu vždycky opačně. Pár dní mažu kde čím a pokud by nezabíralo, tak veterina. Zatím máme 100% výsledky u bradavic u psa - s propolisem.
Mame take bradavici, mohu poprosit propolis jaky? Jsem dnes zvidava, ze?
Lexaurin
napsal(a):
Mame take bradavici, mohu poprosit propolis jaky? Jsem dnes zvidava, ze?
Mě se osvědčil kousek propolisu(je to taková lepící se hmota, co se moc ve vodě nedá rozpustit - synovec je včelař) dává se na tinkturu standartně do lihu, ale pro psa tedy hodit do trochy vody a nechat tam louhovat, pochopitelně jsem se snažila to tam co nejvíc třepáním rozpustit. Zprvu jsem potírala tou vodou, pak mne napadlo, to vždycky tak nějak nachytat(ty drobty) na tampónek a co nejvíc to naťupat na tu bradavici. Jednou denně. Měl na loktu bradavici velikosti koruny...a prostě jednoho dne najednou byla pryč. Vůbec jsem si nevšimnula, že by se nějak zmenšovala myslím, že už jsem ji ani neťupala, protože onemocněl Berry a lítali jsme kolem něho. Pak se kouknu a bradavice v čudu.
lesnížínka
napsal(a):
Mě se osvědčil kousek propolisu(je to taková lepící se hmota, co se moc ve vodě nedá rozpustit - synovec je včelař) dává se na tinkturu standartně do lihu, ale pro psa tedy hodit do trochy vody a nechat tam louhovat, pochopitelně jsem se snažila to tam co nejvíc třepáním rozpustit. Zprvu jsem potírala tou vodou, pak mne napadlo, to vždycky tak nějak nachytat(ty drobty) na tampónek a co nejvíc to naťupat na tu bradavici. Jednou denně. Měl na loktu bradavici velikosti koruny...a prostě jednoho dne najednou byla pryč. Vůbec jsem si nevšimnula, že by se nějak zmenšovala myslím, že už jsem ji ani neťupala, protože onemocněl Berry a lítali jsme kolem něho. Pak se kouknu a bradavice v čudu.
Diky za tip
lesnížínka
napsal(a):
A jste si stopro jistá, že to byla bradavice?
Ptám se proto, že já jich mám na patě 9. Vyzkoušela jsem už snad všechno - od bradavičníku přes kyselinu mravenčí i chirurgické "vydlabání" a stále se jich nemůžu zbavit Propolis jsem kdysi zkoušela na opar na rtu a nepomohl, tak mě ani nenapadlo zkoušet ho na bradavice...
dadu
napsal(a):
Ptám se proto, že já jich mám na patě 9. Vyzkoušela jsem už snad všechno - od bradavičníku přes kyselinu mravenčí i chirurgické "vydlabání" a stále se jich nemůžu zbavit Propolis jsem kdysi zkoušela na opar na rtu a nepomohl, tak mě ani nenapadlo zkoušet ho na bradavice...
Oni psi mají trochu jiné bradavice, spíš to vypadalo takhle a víceméně to bylo kulaté https://svethomeopatie.cz/cs/1513-bradavice-a-zase-bradavice než lidi, ale tak nějak si myslím, že na ně platí podobné věci. Tyhle na ploskách jsou mrchy, vím, že s nima bojuje strašně moc lidí. Dneska přijede příbuzná, která léčí své děti jen alternativně a tuším někdy ty bradavice vzpomínala. Zdá se mi, že říkala něco o česneku a citronu, ale nebudu vás mást, zeptám se přesně a večer vám to sem písnu
dadu
napsal(a):
Ještě jsem zapomněla napsat, že před měsícem měl můj pes mokvavý flek pod krkem, na který nám veta doporučila hypermangan. Ten však vůbec nezabral, tak jsem zkusila betadinu a hned po prvním "použití" začal být vidět výsledek.
Ono se málokdy napoprvé trefí to, co na to zabere nejlíp. Jestli myslíte hotspot, tak na ten kamarádům, co mají berňáky, opravdu zabírala výborně betadina a následně namazat řepíkovou mastí.
lesnížínka
napsal(a):
Ono se málokdy napoprvé trefí to, co na to zabere nejlíp. Jestli myslíte hotspot, tak na ten kamarádům, co mají berňáky, opravdu zabírala výborně betadina a následně namazat řepíkovou mastí.
Udělal se mu zespodu na krku mokvavý hnisavý flek. Měl k tomu i antibiotika - první 4 dny injekčně, pak ještě 4 dny tablety. Tu betadinu jsem ředila a 3x denně mu to potírala.
dadu
napsal(a):
Udělal se mu zespodu na krku mokvavý hnisavý flek. Měl k tomu i antibiotika - první 4 dny injekčně, pak ještě 4 dny tablety. Tu betadinu jsem ředila a 3x denně mu to potírala.
Betadinu neni treba refit a na btadavice pro lidi nam skvele zabral Acetocaustin-doporuceno kozarkou.Syn mel na plosce nohy btadavici jako hrom a na prstech rukou jeji "deti", jak si ji drapal. Mazali jsme Acetocaustinem jen tu mateční na noze a po celkem dlouhe dobe zmizely vsechny i na rukou
Lexaurin
napsal(a):
Betadinu neni treba refit a na btadavice pro lidi nam skvele zabral Acetocaustin-doporuceno kozarkou.Syn mel na plosce nohy btadavici jako hrom a na prstech rukou jeji "deti", jak si ji drapal. Mazali jsme Acetocaustinem jen tu mateční na noze a po celkem dlouhe dobe zmizely vsechny i na rukou
A kde se to dá sehnat?
dadu
napsal(a):
Pozor na ně... Zhruba rok zpátky se mi objevila jedna a za dva měsíce jsem měla obsypanou polovinu chodidla... Objezdila jsem všechny možné lasery, chirurgické zákroky a já nevím, co ještě a nakonec mi pomohl "obyčejný" dusík a třikrát denně desinfikovat celé chodidlo, aby se to nerozlejzalo (pozor, běžné desinfekce neničí viry, je potřeba v lékárně sehnat přímo i na viry). Jinak nevím, odkud jste, ale v Praze doporučuji kožní doktorku na Vysočanské... Prošla jsem opravdu ledasčím a ona jediná pomohla.
Tak jsem zjišťovala. Udělat si něco jako tinkturu: smíchat citronovou šťávu s rozmačkaným česnekem ve skleničce(stačí malý stroužek a lžíce šťávy) Bradavici dokola natřít nejlíp vazelínou, aby se nepopálilo okolí a bradavici uchošťourem ťupnout doprostřed. Buďto přelepit náplastí nebo nechat prostě zaschnout. Párkrát zopakovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dadu
napsal(a):
Ten dusík jsem měla jako první. Kdysi (už na základce) jsem nějaké malé měla na pstech na ruce a zbavila jsem se jich tenkrát lápisem. Jenže ten už se nedělá Jsem od Mladé Boleslavi a do Prahy ani náhodou - mám totiž až zázračný "orientační hluch" a fakt bych to nenašla
Lapis se dělá, dokonce ho před časem někde doporučovala jedna studentka vet na krvácející drápky, když se podaří střihnout do živého.
lesnížínka
napsal(a):
Tak jsem zjišťovala. Udělat si něco jako tinkturu: smíchat citronovou šťávu s rozmačkaným česnekem ve skleničce(stačí malý stroužek a lžíce šťávy) Bradavici dokola natřít nejlíp vazelínou, aby se nepopálilo okolí a bradavici uchošťourem ťupnout doprostřed. Buďto přelepit náplastí nebo nechat prostě zaschnout. Párkrát zopakovat.
Děkuji moc, zítra koupím suroviny a vyzkouším
Uživatel s deaktivovaným účtem

dadu
napsal(a):
Mě v lékárně tvrdily, že už se nedělá.
Jestli myslíte tu klasiku tyčinku...
https://www.lekarna.cz/lapis-tycinka-na-bradavice/.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!