Zvire

XXX.XXX.224.28
Třeba pudlové.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Labradorští retrívři.

lilly98
napsal(a):
Jaka plemena maji v povaze, ze s jinymi psy, lidmi, detmi budou spise kamaradi, neagresivní, nekonfliktní?
Plyšoví a dřevění psi se neperou nikdy.
Perou se jedinci všech plemen. Záleží na povaze a dominanci jedince a na výchově...

napsal(a):
Plyšoví a dřevění psi se neperou nikdy.
Perou se jedinci všech plemen. Záleží na povaze a dominanci jedince a na výchově...
Dotaz nebyl na jedince, ale na plemenné předpoklady a ty skutečně existují!
Snášenlivost bych obecně čekala u plemen společenských, některých ovčáckých, možná loveckých. Naopak to bude u molossů, pastevců, obecně u velkých "hlídacích"plemen...
Vy všichni, co radíte, že žádné plemeno se nepere a že záleží na výchově - máte pravdu jen částečně. Sejde-li se ale nějaký dominantní AST, pitbul, Rotvajler, teriér, jezevčík... a k tomu páníček "měkkota", tak jsou všechny rady k ničemu a psi se mu rvát budou.
A všeobecně není přece sporu o tom, že k bojům mají blízko plemena typu bull, která k tomu byla přece záměrně vyšlechtěná.
Všeobecně nejsou rvaví smečkoví psi - honiči (bígl), český strakatý pes, ovčáčtí (border kolie) - neplést s pasteveckými (kavkazan, středoasiat!). Jenže většina těchto plemen není zrovna jednoduchá na výchovu.
koňadra
napsal(a):
Vy všichni, co radíte, že žádné plemeno se nepere a že záleží na výchově - máte pravdu jen částečně. Sejde-li se ale nějaký dominantní AST, pitbul, Rotvajler, teriér, jezevčík... a k tomu páníček "měkkota", tak jsou všechny rady k ničemu a psi se mu rvát budou.
A všeobecně není přece sporu o tom, že k bojům mají blízko plemena typu bull, která k tomu byla přece záměrně vyšlechtěná.
Všeobecně nejsou rvaví smečkoví psi - honiči (bígl), český strakatý pes, ovčáčtí (border kolie) - neplést s pasteveckými (kavkazan, středoasiat!). Jenže většina těchto plemen není zrovna jednoduchá na výchovu.
Tu je 6 borderkolií, ani jedna není nekonfliktní.
Myslíte, že je to tím, že jsou to "jen" společníci, maximálně do sportu? Nebo jsou pro ostatní psy blbě pochopitelné?
2 vyloženě se jim vyhnout.
Zbylé na potkání ok, ale na společné vypuštění ne e.
Sam 90210
napsal(a):
Můžete mít super hodného pitbulla, ale taky pěkně neurotického a agresivního pudla, pes se sám nevychová.
Pes se sám nevychová, ale geneticky pevně zakořeněné znaky mnohdy sebelepší výchovou ani socializací nezměníte - možná zmírníte a dostanete pod kontrolu, ale proč si potom pořizovat psa, který je má v sobě a snažit se je nějakým způsobem měnit?

Aaaa Tapina už nemá slov ifauna zná 4 rasy - pit, labrouš, kolie a to čtvrté jsem teď zapomněla
Ale jinak máš pravdu, nejhorší jsou na psech ti psí lidé.
asurwic
napsal(a):
Pes se sám nevychová, ale geneticky pevně zakořeněné znaky mnohdy sebelepší výchovou ani socializací nezměníte - možná zmírníte a dostanete pod kontrolu, ale proč si potom pořizovat psa, který je má v sobě a snažit se je nějakým způsobem měnit?
Ovšem, ale je naivní si myslet, že nějaké plemeno bude automaticky "hodné" Krom toho, některé ty genetické znaky nemusí záviset pouze na plemeni, já bych se třeba spíš zaměřila na povahu rodičů štěněte, když jde o tu agresivitu. Když vemu znova třeba toho pita, je vykreslován za vraždící bestii co má v sobě tu agresivitu, přitom ve správných rukou je to super rodinný pes a to platí i u jiných plemen.
napsal(a):
Aaaa Tapina už nemá slov ifauna zná 4 rasy - pit, labrouš, kolie a to čtvrté jsem teď zapomněla
Ale jinak máš pravdu, nejhorší jsou na psech ti psí lidé.
Já nic neříkám, ale na má slova dojde.
Hele a to mluvíš o sobě nebo o mně?
Jako jo, je to pravda, někdy je lepší mít nějaké to proflákle nekonfliktní plemeno, nebo aspoň strašně krásného psa, nebo aspoň růžový obojek. Protože lidi. Psi se nějak domluví.

tapina
napsal(a):
Já nic neříkám, ale na má slova dojde.
Hele a to mluvíš o sobě nebo o mně?
Jako jo, je to pravda, někdy je lepší mít nějaké to proflákle nekonfliktní plemeno, nebo aspoň strašně krásného psa, nebo aspoň růžový obojek. Protože lidi. Psi se nějak domluví.
Mám buldočka s růžovým obojkem, měla jíst cizí psy, ale je pomotaná, dnes si chtěla domů dotáhnout labrouše.
Takže já nic říkat nemůžu.
A Ty už vůbec nic, máš bojového asistenčního, co dělá chůvu všem z města.
Takže jsi také špatný příklad.
Jo, jediný kdo to kazí, je nepsí člověk, to se může třeba stavět na hlavu, aj s vlčákem či pudlem.

Už jste někdy viděli se prát basety ?
napsal(a):
Mám buldočka s růžovým obojkem, měla jíst cizí psy, ale je pomotaná, dnes si chtěla domů dotáhnout labrouše.
Takže já nic říkat nemůžu.
A Ty už vůbec nic, máš bojového asistenčního, co dělá chůvu všem z města.
Takže jsi také špatný příklad.
Jo, jediný kdo to kazí, je nepsí člověk, to se může třeba stavět na hlavu, aj s vlčákem či pudlem.
Proč by měla jíst cizí psy? Koukej, čím se to dneska krmí. Jedině vlastní. Mojeho skoro sežrala. I s miskou. Nebo. Tu misku i s mojím psem. Nevím. Nic se nestalo.
Nemám bojového psa. A plemeno už vůbec. To bych si v životě nepořídila.
Sam 90210
napsal(a):
Ovšem, ale je naivní si myslet, že nějaké plemeno bude automaticky "hodné" Krom toho, některé ty genetické znaky nemusí záviset pouze na plemeni, já bych se třeba spíš zaměřila na povahu rodičů štěněte, když jde o tu agresivitu. Když vemu znova třeba toho pita, je vykreslován za vraždící bestii co má v sobě tu agresivitu, přitom ve správných rukou je to super rodinný pes a to platí i u jiných plemen.
Pit je k lidem miláček, ale ja se ptala na vztah ke psům. A ten pitove nemaji moc dobry.
Sam 90210
napsal(a):
To si nemyslím. Ale retrívra k "hodnosti" vychováte (dovolím si říci) vždy. U některého to zvládnete v podstatě automaticky, u jiného s menší či větší mírou úsilí, ale lze to (i když to samozřejmě nemusí každý zvládnout). Když si pojedete pro štěně nějakého pastevece do země původu, tak bude pes možná ovladatelný, ale bez Vaší přítomnosti prostě cizince nepřivítá.
Jinak pita může jakýkoliv magor vykreslovat jako bestii, ale to na jeho pravou povahu vliv nemá.
Na rodičích samozřejmě závisí - proto ta plemena existují - aby se spojovali jen rodiče s konkrétní povahou. Když má člověk možnost posoudit detailněji i konkrétní jedince, tak samozřejmě super.

Lovecká plemena kromě teriérů mají v povaze při správném vedení snášenlivost a nekonfliktnost. ovšem žádný pes se nevychová sám od sebe.

asurwic
napsal(a):
To si nemyslím. Ale retrívra k "hodnosti" vychováte (dovolím si říci) vždy. U některého to zvládnete v podstatě automaticky, u jiného s menší či větší mírou úsilí, ale lze to (i když to samozřejmě nemusí každý zvládnout). Když si pojedete pro štěně nějakého pastevece do země původu, tak bude pes možná ovladatelný, ale bez Vaší přítomnosti prostě cizince nepřivítá.
Jinak pita může jakýkoliv magor vykreslovat jako bestii, ale to na jeho pravou povahu vliv nemá.
Na rodičích samozřejmě závisí - proto ta plemena existují - aby se spojovali jen rodiče s konkrétní povahou. Když má člověk možnost posoudit detailněji i konkrétní jedince, tak samozřejmě super.
No jo, s těmi retrívry máte pravdu. Jak ta moje držka držkatá musí vyjasňovat vztahy s každým kolemjdoucím konkurentem, tak žádný flat ani golden se nikdy neozval. Takže u nich je to rychlé, můj si řekne svoje, přátelsky do psa šťouchne a je hotovo - takže potvrzuji, retrívři nejsou z podstaty rváči.

napsal(a):
No jo, s těmi retrívry máte pravdu. Jak ta moje držka držkatá musí vyjasňovat vztahy s každým kolemjdoucím konkurentem, tak žádný flat ani golden se nikdy neozval. Takže u nich je to rychlé, můj si řekne svoje, přátelsky do psa šťouchne a je hotovo - takže potvrzuji, retrívři nejsou z podstaty rváči.
Retrívři samozřejmě rváči nejsou a v povaze to nemají, ale nejsou samovychovatelní a mají hodně temperamentu a potřebují vyžití, Bud to ke kterému byli stvořeni a nebo náhradní. Něco čím by vydali svojí obrovskou energii a zaměstnali svojí až příliš chytrou hlavu. Pokud to nedostanou tak se jejich povaha mění a rváči se z nich nudy snadno můžou stát. Takže u nás potkávám desítky vrčících a útočících labradorů a goldenů které si majitelé pořídili jako vlídného společníka na gauč, nedali mu práci a ted z něj mají nevychovanou, přetloustou vrčící potvoru.

napsal(a):
Retrívři samozřejmě rváči nejsou a v povaze to nemají, ale nejsou samovychovatelní a mají hodně temperamentu a potřebují vyžití, Bud to ke kterému byli stvořeni a nebo náhradní. Něco čím by vydali svojí obrovskou energii a zaměstnali svojí až příliš chytrou hlavu. Pokud to nedostanou tak se jejich povaha mění a rváči se z nich nudy snadno můžou stát. Takže u nás potkávám desítky vrčících a útočících labradorů a goldenů které si majitelé pořídili jako vlídného společníka na gauč, nedali mu práci a ted z něj mají nevychovanou, přetloustou vrčící potvoru.
Řekla bych, že v drtivé většině jsou ty přetloustlé vrčící potvory tzv. labradoři či goldeni bez PP, tedy kříženci...
napsal(a):
Řekla bych, že v drtivé většině jsou ty přetloustlé vrčící potvory tzv. labradoři či goldeni bez PP, tedy kříženci...
Souhlasím, taky jsme zrovna nedávno odchytávali labíse (očividně taky bez PP), co mi útočil po psovi.
Ale pravé PP retrívry, co znám, měli známý na zahradě a denně na jednu procházku nebo do řeky (neříkám, že je to ideální), ale vždy to byly stejně milionový psi, co by neublížili ani mouše.
Elča

XXX.XXX.80.194
Já mam pudla a je agresivní.Je to trpasličí pudl.Ale vrčí jenom na jiné psy
Janae

XXX.XXX.197.12
rapotacka11
napsal(a):
Nebo kavalíry ?
Agresivního kavalíra pokušitele máme v rodině.
Já ze srandy říkám, že si pořídím pekinéze. To je pes, co se nerve a není agresivní. Než se stihne porvat nebo někoho pokousat, tak z naštvání umře na infarkt. (recese, nebrat za slovo, ale pekinéze mám v plánu, hodí se mi ke kočkám).
napsal(a):
Už jste někdy viděli se prát basety ?
Já s bassety žiju 30 let a pár rvaček jsem viděla. Následky teda nebývají nějaké strašlivé, nejstrašnější zranění, které jsem ošetřovala, byla díra v uchu o průměru asi 7 mm. Ale bylo vidět skrz. Basset má být přátelský, ale mladí dospívající psi machrují jako psi jiných plemen.
Obecně plemena ze 6. skupiny FCI bývají přátelská, ale zase mají jiné mušky.
rapotacka11
napsal(a):
Nebo kavalíry ?
Rvačka to sice přímo nebyla, ale taková "hádka" ano. Mám kavalíra a vím jaká to umí být držka a není zdaleka jediný - pár podobných potkáváme. Ano viceméně se neperou, ale dřžkujou na sebe, dál to zatím nikdy nedošlo, jen jednou ho jeden tak nějak štípno-kousnul (absolutně nečekaně vylítnul na mého ze zadu)
Ono je to o plemeni jen z části, pak ještě o výchově či zkušenostech psa (po napadení větším psem se nechtěl kamarádit chvilku s nikým - mimo fen, ty můžou cokoliv kdykoliv ).

igor
napsal(a):
Mops není agresivní - čím větší hromada mopsů, tím líp. Dokážou aspoň na jedné hromadě přežít to trauma, než se jim vrátí páníček z práce...
Agresivní ne, ale hodně jich je páníčky rozmazlených a pak si uzurpují místo ve smečce, pelech, žrádlo apod. a obrací se do ostatních členů domácnosti. Vše je o výchově.

Psala jsem, že to není agresivita (ale hodně lidí to zaměňuje). O takové agresivitě, o jaké píšete vy, se přeci nedá mluvit v souvislosti s žádnou plemennou příslušností.
lilly98
napsal(a):
Jaka plemena maji v povaze, ze s jinymi psy, lidmi, detmi budou spise kamaradi, neagresivní, nekonfliktní?
Na toto jsem odpovídal - to bylo původní zadání tématu. Podle mých zkušeností jsou to určitě mopsové. Vy jste reagovala nesouhlasně na můj příspěvek. Proto jsem reagoval já.
Ještě něco nechápeme?
Jedinci ve všech plemenech se perou, nejméně se perou psi, kteří byli šlechtěni jako psi smečkoví, tedy třeba bíglové, dalmatini... ale jedinci se perou i mezi nimi, nebo psi severští malamuti, samojedové, husky... ale i tady jsou mezi nimi rváči.
Pere se jich méně proto, že byli cíleně šlechtěni na to, aby se neprali nebo nenapadali lidi(seveřani)
nejlepší podle mne je psa od malička socializovat, vodit jej mezi rozličné skupiny psů a učit ho s nimi vyjít, umožnit mu, aby se naučil psí řeč těla a obličeje. Ovšem pozor na pubertu, během ní se mohou začít prát i dosavadní přátelé a tady pak vystoupí do popředí to, jak psovod svého psa zvládá, jak mu rozumí a jak pes poslechne
Pokud se pudlů týká, i mezi nimi jsou rváči, nejvíce jsou tím známí ti meruňkoví střeďáci.

To je skoro jako se ptát, která plemena jsou bojová.Je to hlavně výchovou a jednotlivcích v daném plemeni.Znám i hodného vychovaného 5.letého psa co změnil majitele a do roka se jeho chování otočilo do pravého opaku.
Já bych ale dokázala říci, která - aspoň podle mne, jsou bojová.
Formulovala bych to takto:
jsou to ta, která díky nesprávné plemenitbě podpořené idiotskou výchovou nejsou schopna pochopit základní sociální signály jiných psů, které v jejich zhlouplé hlavě považuijí dílem za zvířata určená k zabití a dílem za nepřátele.
ale nevěšme hlavu, dřívější bojová plemena díky správné plemenitbě a zodpovědným majitelům se stala nebo stávají prima gaučáky, buldokem počínaje, přes boxíky, až k rotvíkům. Takže nic není ztraceno.
stop týrání
napsal(a):
Já bych ale dokázala říci, která - aspoň podle mne, jsou bojová.
Formulovala bych to takto:
jsou to ta, která díky nesprávné plemenitbě podpořené idiotskou výchovou nejsou schopna pochopit základní sociální signály jiných psů, které v jejich zhlouplé hlavě považuijí dílem za zvířata určená k zabití a dílem za nepřátele.
ale nevěšme hlavu, dřívější bojová plemena díky správné plemenitbě a zodpovědným majitelům se stala nebo stávají prima gaučáky, buldokem počínaje, přes boxíky, až k rotvíkům. Takže nic není ztraceno.
Chápu to jako vtip či ironii, snad správně.
bhk
napsal(a):
Doslova se tedy těšíte z toho, že se z boxíků, buldogů, rtw atd stávají gaučáci.
No tak to já tedy ne.
Raději ostřejšího RTW než gaučového..
Já si myslím, že snášenlivý, pes, s kterým můžete mezi jiné bez obav je podstatně lepší než nějaký magor. a o ostrosti to tedy opravdu nic neříká, protože pokud pes chrání teritorium nebo pokud vyhodnotí situaci jako nebezpečnou pro sebe a své blízké, je většina ostrá až až.
jednou jsem zažila dámu s rotvíkem, který by se vám líbil, šla jsem kolem ní se dvěma svými klidnými psy a ona na mne řvala, jděte dál, jděte dál, jinak neručím za to, že se mi nevtrhne. Poradila jsem jí, aby ho vozila v kleci.
stop týrání
napsal(a):
Já si myslím, že snášenlivý, pes, s kterým můžete mezi jiné bez obav je podstatně lepší než nějaký magor. a o ostrosti to tedy opravdu nic neříká, protože pokud pes chrání teritorium nebo pokud vyhodnotí situaci jako nebezpečnou pro sebe a své blízké, je většina ostrá až až.
jednou jsem zažila dámu s rotvíkem, který by se vám líbil, šla jsem kolem ní se dvěma svými klidnými psy a ona na mne řvala, jděte dál, jděte dál, jinak neručím za to, že se mi nevtrhne. Poradila jsem jí, aby ho vozila v kleci.
Major Terazky: Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom 'absurdný'?
Kefalín : Aha, jo takhle... no nic, mějte se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.249
lilly98
napsal(a):
Výchova, neexistuje plemeno které ikdyž člověk totální zprzní výchovou bude se chovat jako milius.