Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dotazz

26.12.2016 21:43
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Zdravím
Naše štěndo má černou stolici. Je hravá, žere a chová se jako vždy... čím by to mohlo být?

Předem děkuji za odpoveď.

26.12.2016 21:46
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dotazz napsal(a):
Zdravím
Naše štěndo má černou stolici. Je hravá, žere a chová se jako vždy... čím by to mohlo být?

Nejedlo náhodou něco tmavého, co barví? Třeba borůvky?

Dotazz

26.12.2016 21:49
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Ne, řešili jsme průjem, dneska už docela v pohodě, odpoledne měla vařené hov. srdce. může to mít z toho?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2016 21:50

Jasně, můj má ze srdcí taky tmavou stolici.

26.12.2016 21:50

Dotazz napsal(a):
Ne, řešili jsme průjem, dneska už docela v pohodě, odpoledne měla vařené hov. srdce. může to mít z toho?

Může, taky máme tmavší až černou stolici, řekla bych, že je to podle množství masa...

26.12.2016 21:51
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dotazz napsal(a):
Zdravím

Pokud ji rozmaznete toaletakem, kdyz to zcervena, muze to byt i natravena krev. Treba neprezubuje? Netece ji z vypadenych zubu krev? Mohlo by ji zpolykat a mit to z toho.Alespon u lidi to tak funguje.

26.12.2016 21:51
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dotazz napsal(a):

Klidně může. Co se týče barvy, tak je špatným znamením spíše ta světlá. Moje štěně má po krvavějším masu, po ovoci, šípkách a dalších věcech také tmavou stolici.

Dotazz

26.12.2016 21:52
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Tak to jste mě uklidnila :)
projížděla jsem net a tam bylo napsané že pokud má pes černou stolici že to je krev, tak se radši zeptám než povalíme někde na pohotovst.

26.12.2016 21:52
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dotazz napsal(a):

A jo, tak to byt muze, take krmim srdcem a stolice je tmavsi.

Dotazz

26.12.2016 21:53
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Nn, červená nebyla, zatím nepřezubujeme, vždy kontroluji jakou má barvu a konzistenci.

26.12.2016 21:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dotazz napsal(a):
Tak to jste mě uklidnila :)
projížděla jsem net a tam bylo napsané že pokud má pes černou stolici že to je krev, tak se radši zeptám než povalíme někde na pohotovst.

Krev nemusí být z něj, ale z jídla - z masa. Kdyby byla jeho, tak byste to poznala tím, že by mu zůstávala po vyvenčení ve větším množství u řitního otvoru - tmavá ze žaludku nebo střev a světlá, sytě červená jen z podráždění.

26.12.2016 21:56

Jo, tak, jak píše Lexaurin. Naše jí taky srdce, ale černou stolici nemá. Pokud je stolice opravdu dehtovitě černá, může jít o krvácení někde do přední části trávicího traktu. Změnila bych zítra jídlo a pokud by byla černá i další den, urychleně bych mazala na veterinu.

Dotazz

26.12.2016 21:59
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Budem sledovat a uvidíme zítra :)
Děkuji za odpovědi.

26.12.2016 22:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, tak, jak píše Lexaurin. Naše jí taky srdce, ale černou stolici nemá. Pokud je stolice opravdu dehtovitě černá, může jít o krvácení někde do přední části trávicího traktu. Změnila bych zítra jídlo a pokud by byla černá i další den, urychleně bych mazala na veterinu.

Pozor, melena není pouze černá.

je taky mazlavá a smradlavá.

pokud je bobek jinak ok, formovaný a tak, je celkem jedno, jakou má barvu.

26.12.2016 22:07

Pozor, melena není pouze černá.

je taky mazlavá a smradlavá.

pokud je bobek jinak ok, formovaný a tak, je celkem jedno, jakou má barvu.

Ano vím, nejsem sice vet, ale měla bych strach, jak jsem psala, vyměnila bych jídlo za jiné maso, no a pak by se vidělo, co dál, jaký by byl konečný bobek. Když i dále černý, a k tomu smradlavý a mazlavý, jak píšete, já bych na veterinu určitě jela.

Dotazz

26.12.2016 22:11
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Zítra dám kuřecí prsa a uvidíme :) pokud bude i nadále černý tak pojedem.

Dotazz

27.12.2016 20:20
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Hlásím jak to dopadlo :)
dneska jsme dávali vařená kuřecí prsa s rýží... a stolice hnědá :) takže to bylo nejspíš z toho srdce, zítra ještě vydržíme na kuřecím pro jistotu :).

27.12.2016 20:22
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dotazz napsal(a):
Hlásím jak to dopadlo :)
dneska jsme dávali vařená kuřecí prsa s rýží... a stolice hnědá :) takže to bylo nejspíš z toho srdce, zítra ještě vydržíme na kuřecím pro jistotu :).

sh

27.12.2016 21:19
sh

XXX.XXX.95.70

Tak to si dejte pozor na kombinaci syrova slezina+srdce nebo srdce se srazeninami krve, zpusobuje cerno-cernou stolici
PS: Taky me na chvilicku barva hovinka zarazila.

Dotazz

31.12.2016 20:07
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Byly jsme u vet. protože i nadále měla stolici černou a průjem (pastovité konzistence), vzali jsme ji se sebou (stolici), dle koprologie vše v pořádku, byly dělány i krevní testy a ty též v pořádku... průjem (pasta) máme i nadále s normální stolicí na střídačku :(, ale to prý nemáme nijak řešit pokud nezvrací, jí a je veselá... pak už bychom museli jít na endoskopii
Skusíme ještě vysadit kuřecí, kdyby to třeba nebyla reakce na to a uvidíme :)
Jedna známá mají též pejska, a do roka mají prý štěnda občas průjem, a po roce by to mělo být v pohodě.

31.12.2016 20:30

Dotazz napsal(a):
Byly jsme u vet. protože i nadále měla stolici černou a průjem (pastovité konzistence), vzali jsme ji se sebou (stolici), dle koprologie vše v pořádku, byly dělány i krevní testy a ty též v pořádku... průjem (pasta) máme i nadále s normální stolicí na střídačku :(, ale to prý nemáme nijak řešit pokud nezvrací, jí a je veselá... pak už bychom museli jít na endoskopii
Skusíme ještě vysadit kuřecí, kdyby to třeba nebyla reakce na to a uvidíme :)
Jedna známá mají též pejska, a do roka mají prý štěnda občas průjem, a po roce by to mělo být v pohodě.

A nechávali jste dělat testy i na giardie?

31.12.2016 20:33
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Hlavne na okultni krvaceni.

Dotazz

31.12.2016 23:20
Dotazz

XXX.XXX.230.8

To asi ne, po novém roce stejně půjdeme k naší vet, tak se s ní rovnou dohodnu

jinak byly jsme na veterinární klinice v Topolanech, koukali na nás dva vet.1. den Grigárek ten říkal že by to mohlo být z alergie na kuřecí (máme na ní podezření, vyloučíme kuřecí a uvidíme) a 2. den Dostál a ten nám řekl že vše dle testů v pořádku, pokud bude něco jinak (zvracení, nechutenství apod... tak znovu na vyšetření a dělala by se asi ta endoskopie)

Jak půjdeme k naší vet máme v plánu vzít s sebou stolici od kočky (není naše) kterou nám bohužel žere a chodit s ní na vodítku i na zahradě se mi moc nechce, snažíme se jí od toho držet co nejvíce ale ne vždy se to bohužel povede :( + vezmem teda i od štěnda na ty giardie.

Dotazz

31.12.2016 23:21
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Lexaurin napsal(a):
Hlavne na okultni krvaceni.

Brali jsme přímo tu stolici která byla ten den a dle mě taková nejhorší a nic nezjistili... vše prý v pořádku.

31.12.2016 23:30
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Pokým to nemá viac dní po sebe tak to zrejem nebude nič vážne.
Aj moje štendo má občas riedku stolicu. A občas aj čisto čiernu ( hovädzie vnútornosti).
Ale stane sa to iba občas. Niekedy je to iba večer, niekedy aj viaz razy za deň.
Väčšinou je to ale na druhý deň OK.
Ono teraz stačí že sa napije ľadovej vody a má hnačku. Tak ak má testy ok by som sa nestresoval.

Dotazz

1.1.2017 10:57
Dotazz

XXX.XXX.230.8

mikimajky napsal(a):
Pokým to nemá viac dní po sebe tak to zrejem nebude nič vážne.
Aj moje štendo má občas riedku stolicu. A občas aj čisto čiernu ( hovädzie vnútornosti).
Ale stane sa to iba občas. Niekedy je to iba večer, niekedy aj viaz razy za deň.
Väčšinou je to ale na druhý deň OK.
Ono teraz stačí že sa napije ľadovej vody a má hnačku. Tak ak má testy ok by som sa nestresoval.

Už skoro týden má jen vařené kuřecí s rýží + roboran pro štěňata
občas má řídkou (pastovitou) a občas drží tvar ale je hodně měkká
po novém roce tam pro jistotu půjdem skusit ještě ty giardie a uvidíme :).

1.1.2017 12:10
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dotazz napsal(a):
Už skoro týden má jen vařené kuřecí s rýží + roboran pro štěňata
občas má řídkou (pastovitou) a občas drží tvar ale je hodně měkká
po novém roce tam pro jistotu půjdem skusit ještě ty giardie a uvidíme :).

Moje jedna fenka mela takovou stolku dokud jsem nepridala kosti-tedy bala jsem se, tak ro byly kureci krky pomlacene palickou a jen lehce ohrate ve vyvaru.

Dotazz

1.1.2017 15:23
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Lexaurin napsal(a):
Moje jedna fenka mela takovou stolku dokud jsem nepridala kosti-tedy bala jsem se, tak ro byly kureci krky pomlacene palickou a jen lehce ohrate ve vyvaru.

My byly na barfu a na tom hovínka krásná a pevná, jenže nám něco sežrala, byl průjem, bohužel trval i druhý den a přidalo se nechutenství a zvracení, byly jsme u vet, dostala atb (před vánoci)... po příjezdu domů chtěla jít hned baštit... pak chvilku pár dní jakš takš v pohodě a začala ta černá stolice viz. výše... (od začátku do teď dieta)
uvidíme ještě pár dní a možná zkusíme se pomalu zase vrátit, minule nám to právě pomohlo, začali jsme místo vařeného dávat syrové s dršťkami a chvilku na to i kosti a paráda... jinak kuřecí krky teď dávat nemůžu, máme podezření na alergii na kuřecí...

Jinak kosti se nesmí dávat vařené a ani jinak tepelně upravené, je zde nebezpečí poranění trávicího ústrojí, tepelnou úpravou ztvrdnou a lámou se na ostré kusy, jsou i hůře stravitelné (co jsem četla).

1.1.2017 16:09
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dotazz napsal(a):
My byly na barfu a na tom hovínka krásná a pevná, jenže nám něco sežrala, byl průjem, bohužel trval i druhý den a přidalo se nechutenství a zvracení, byly jsme u vet, dostala atb (před vánoci)... po příjezdu domů chtěla jít hned baštit... pak chvilku pár dní jakš takš v pohodě a začala ta černá stolice viz. výše... (od začátku do teď dieta)
uvidíme ještě pár dní a možná zkusíme se pomalu zase vrátit, minule nám to právě pomohlo, začali jsme místo vařeného dávat syrové s dršťkami a chvilku na to i kosti a paráda... jinak kuřecí krky teď dávat nemůžu, máme podezření na alergii na kuřecí...

Jinak kosti se nesmí dávat vařené a ani jinak tepelně upravené, je zde nebezpečí poranění trávicího ústrojí, tepelnou úpravou ztvrdnou a lámou se na ostré kusy, jsou i hůře stravitelné (co jsem četla).

Ja o te tepelne uprave kosti vim, uplne syrove mi nesezere, tak ty krky(i kachni), proste palickou rozmydlim, hodim do vrouciho vyvaru a hned odstavim. Maso zhnedne a kosti se uvarit nestihnou

1.1.2017 19:36

Dotazz napsal(a):

Já nevím, mě se to nějak nezdá, prvně něco sežrala, škoda, že nevíte co, pak zvracení, nechutenství a průjem, po ATB černá stolice, která se po určitém čase a dietě vrací, myslím, že s alergií na kuřecí, to nemá nic společného. Dávali jste po ATB probiotika? Myslím, že problém bude v žaludku nebo tenké střevo. Nechala bych udělat endoskop, je to jen taková moje domněnka, nejsem vet, ale řešila bych to asi tak.

Dotazz

1.1.2017 22:16
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Já nevím, mě se to nějak nezdá, prvně něco sežrala, škoda, že nevíte co, pak zvracení, nechutenství a průjem, po ATB černá stolice, která se po určitém čase a dietě vrací, myslím, že s alergií na kuřecí, to nemá nic společného. Dávali jste po ATB probiotika? Myslím, že problém bude v žaludku nebo tenké střevo. Nechala bych udělat endoskop, je to jen taková moje domněnka, nejsem vet, ale řešila bych to asi tak.

Máme podezření že sežrala stolici (průjem) od kočky, kočka má celoživotně průjem
20.12. měla průjem,21.12. ráno ještě jedla, ale průjem byl i nadále, dopoledne zvracela a v poledne nechtěla jíst, jeli jsme na vet, kde byly podány atb. apod... domů jsme dostali léky (Aptus Attapectin) + probican
chvilku v pohodě, nelítalo to zní, jednou tuhé, jedno řidší ale ne vodnatý, na dietě (začala se nám na kuřecím více drbat), pak jsem ji dala vařené hov. srdce (nejspíš blbost) a měla černou stolici - to jsem zde psala a následně hned vysadili a byly jen na kuřecím,3. den (29.12) stále černá stolice, občas tuhé hovínko občas průjem (pasta) tak jsme jeli na kliniku, kam jsme vzali vzorek stolice, veterinář změřil teplotu (ok) vyšetřil, řekl že by to mohla mít i z alergie na kuřecí, nasadit hladovku a druhý den na odběry krve.
30.12. jsme tedy jeli znovu, stolice prý v pořádku, krev také, dostali jsme léky (famosan), a že máme pokračovat v dietě, v případě problému (zvracení, nechutenství, apod... znovu přijet)

Ve středu půjdeme znovu, vezmeme s sebou i vzorek na korpologii kvůli giardiím a uvidíme, pokud by se nám samozřejmě nezdála, nebyla hravá, lítalo to zní, nejedla, zvracela nebo tak pojedeme hned
uvidíme ve středu co řekne ještě naše vet a uvidíme co dál...

1.1.2017 22:17
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Černá stolice ukazuje na krev v trávicím traktu.. pokud je delší dobu, patrně nepochází z potravy (třeba jater), ale je vlastní.

1.1.2017 22:31

Dotazz napsal(a):
Máme podezření že sežrala stolici (průjem) od kočky, kočka má celoživotně průjem
20.12. měla průjem,21.12. ráno ještě jedla, ale průjem byl i nadále, dopoledne zvracela a v poledne nechtěla jíst, jeli jsme na vet, kde byly podány atb. apod... domů jsme dostali léky (Aptus Attapectin) + probican
chvilku v pohodě, nelítalo to zní, jednou tuhé, jedno řidší ale ne vodnatý, na dietě (začala se nám na kuřecím více drbat), pak jsem ji dala vařené hov. srdce (nejspíš blbost) a měla černou stolici - to jsem zde psala a následně hned vysadili a byly jen na kuřecím,3. den (29.12) stále černá stolice, občas tuhé hovínko občas průjem (pasta) tak jsme jeli na kliniku, kam jsme vzali vzorek stolice, veterinář změřil teplotu (ok) vyšetřil, řekl že by to mohla mít i z alergie na kuřecí, nasadit hladovku a druhý den na odběry krve.
30.12. jsme tedy jeli znovu, stolice prý v pořádku, krev také, dostali jsme léky (famosan), a že máme pokračovat v dietě, v případě problému (zvracení, nechutenství, apod... znovu přijet)

Ve středu půjdeme znovu, vezmeme s sebou i vzorek na korpologii kvůli giardiím a uvidíme, pokud by se nám samozřejmě nezdála, nebyla hravá, lítalo to zní, nejedla, zvracela nebo tak pojedeme hned

A sbíráte už vzorky? Minimálně ze tří dnů, i na obyčejnou koprologii. Testuji preventivně a vždycky čtyřdenní sbírka - vždycky adekvátní pochvala.

Dotazz

1.1.2017 22:40
Dotazz

XXX.XXX.230.8

stop týrání napsal(a):
Černá stolice ukazuje na krev v trávicím traktu.. pokud je delší dobu, patrně nepochází z potravy (třeba jater), ale je vlastní.

Ale tak to by snad měli poznat z koprologie jestli tam ta krev je...?

Dotazz

1.1.2017 22:41
Dotazz

XXX.XXX.230.8

A sbíráte už vzorky? Minimálně ze tří dnů, i na obyčejnou koprologii. Testuji preventivně a vždycky čtyřdenní sbírka - vždycky adekvátní pochvala.

Zítra začneme :).

1.1.2017 22:59

Dotazz napsal(a):

OT- nedáváte kočce mléko? Dospělé kočky mléko nee...

Dotazz

1.1.2017 23:12
Dotazz

XXX.XXX.230.8

OT- nedáváte kočce mléko? Dospělé kočky mléko nee...

Naše kočka to není, je přítelových rodičů, dávají ji mléko s vodou, bohužel nic jiného nepije...

1.1.2017 23:18

Dotazz napsal(a):
Naše kočka to není, je přítelových rodičů, dávají ji mléko s vodou, bohužel nic jiného nepije...

Nevím jestli by nepomohlo alespoň koupit mléko pro koťata(asi od whiskasu), mají to třeba u nás i v Albertu-lahvička jako od actimelu (v sekci s krmením pro zvířata)...

Dotazz

1.1.2017 23:34
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Nevím jestli by nepomohlo alespoň koupit mléko pro koťata(asi od whiskasu), mají to třeba u nás i v Albertu-lahvička jako od actimelu (v sekci s krmením pro zvířata)...

Už je to stará bezzubá bába, bude mít určitě přes 10 let, myslím že něco kolem 13, podle mě by jí pomohlo krmit kvalitní stravou, ale tam nemá cenu něco říkat... už tak prskaj že prý syrová strava pro psa není vhodná, že se má štěňatům vařit (chci vidět jak by doplnili potřebne živiny apod...), být po nich tak krmím granulemi z marketu...

2.1.2017 09:08

Dotazz napsal(a):
Už je to stará bezzubá bába, bude mít určitě přes 10 let, myslím že něco kolem 13, podle mě by jí pomohlo krmit kvalitní stravou, ale tam nemá cenu něco říkat... už tak prskaj že prý syrová strava pro psa není vhodná, že se má štěňatům vařit (chci vidět jak by doplnili potřebne živiny apod...), být po nich tak krmím granulemi z marketu...

Ale prosím Vás, ten kdo vařit psům umí, tak nemá problém s doplněním vitamínů, atd.

2.1.2017 11:40

stop týrání napsal(a):

Ano, myslím si to taky tak, už jsem to tady psala, proto bych dala vyšetření endoskop.

Dotazz

9.1.2017 14:53
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Tak jsme teď začali dávat 1-2 dávky granule a 2-3 dávky vařené masko s rýží a začíná se to zlepšovat, hovínka už jsou světlejší a ani ty puchy co pouští nejsou tak šílený :D skusíme teď chvilku granule (markus muhle black angus junior) a pak uvidíme co dál.

Dotazz

27.1.2017 20:30
Dotazz

XXX.XXX.230.8

Pro info, aktuálně na granulích Markus muhle a černá stolice fuč :).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík