Necháváte psům pře závody nějaký klidový režim a zvyšujete třeba krmnou dávku? Pojedeme na celý den, budeme vyjíždět asi v šest ráno, ale půjdeme běhat asi až kolem páté odpoledne. No a já si nejsem jistá, jestli vzít s sebou nějaké krmení, nebo ho nakrmit až doma, což by bylo ale až kolem desáté. Bude dostávat pamlsky a určitě kousek mojí svačiny. Myslíte, že mu mám teda něco vzít s sebou, nebo ho nakrmit až doma? Ještě nikdy jsme takovou dálku nejeli, proto se chci ujistit, že mám všechno připravené.
Viky12
napsal(a):
Necháváte psům pře závody nějaký klidový režim a zvyšujete třeba krmnou dávku? Pojedeme na celý den, budeme vyjíždět asi v šest ráno, ale půjdeme běhat asi až kolem páté odpoledne. No a já si nejsem jistá, jestli vzít s sebou nějaké krmení, nebo ho nakrmit až doma, což by bylo ale až kolem desáté. Bude dostávat pamlsky a určitě kousek mojí svačiny. Myslíte, že mu mám teda něco vzít s sebou, nebo ho nakrmit až doma? Ještě nikdy jsme takovou dálku nejeli, proto se chci ujistit, že mám všechno připravené.
Klidový režim nenechávám, protože mám akční psy, kteří dokáží makat na plno kdykoliv a při odpočinkovém dnu bez vybití energie by se mi doma zbláznili a na závodech by se potom tolik nesoustředili.
Na náročnější akce, kdy celý den něco děláme, s sebou beru pro psy škvarky a krmím 4x denně. Na krátkých závodech, kdy jsme spíše v autě, než v pohybu, krmím čerstvé maso bez příloh ráno doma a pak až v noci, když přijedeme. Pamlsky jsou samozřejmostí. Jinak s sebou na jeden den tahám pro každého (středního a velkého) hafana alespoň 4 litry vody.
Zvýšit krmnou dávku před sportovní aktivitou? Jen to ne!
Pokud jsou závody třeba v sobotu, dám větší večeři ve čtvrtek (krmím jen jednou denně - večer).
V pátek více méně klidový režim, ale nijak přehnaně, jen neudělám 10 km výlet... Večeři dám pouze 1/3 (granulí) a místo zbytku 2 lžíce FitDogu (něco jako vývar v prášku, bílkoviny a tuky). jeho výhodou je, že psu dodá dostatek energie ale zároveň mu nezaplní žaludek. S prázdným žaludkem se to lépe běhá. :)
Takže na závod určitě "na lačno", odměňuji po běhu a něco málo za cviky před během. Ale něco měkkého, ne suché a tvrdé granule.