Dobrý den,
Dnes máme 63.den březosti, fenka od včerejška nežere a sem tam zvrací.. cca před hodinou začaly kontrakce cca co 15 minut. Odtekla nejspíš plodova voda. Nevím jestli to nahodou nebyla moč, teď často močí. Jsem trošku nervózní, za jak dlouho můžeme očekávat první stěně? Možná sem jdu jen pro útěchu, veterináře mám na telefonu, ale ten mi připadá stresuje víc než já a volá každou hodinu, jestli nechceme raději přijet :) jedná se o velké plemeno.
Moc děkuji za reakce. Nejraději bych to odrodila za tu mou holčičku:(.
My měli fenku jen bouďačku, ale nenervěte, ony to tak neprožívají(jako lidi, tedy ženské) bude spíš vyplašená z vás, než ze samotného porodu. Naše fenka rodila vždycky v noci a ráno děda našel štěnda. Nikdy u porodu nebyl a nekdy nebyl problém. Byla to kříženka NO. Vím, že u různých plemen se porody s problémy vyskytují. Prostě jen nenápadně kontrolujte a nehysterčete.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bordina
napsal(a):
Dobrý den,
Dnes máme 63.den březosti, fenka od včerejška nežere a sem tam zvrací.. cca před hodinou začaly kontrakce cca co 15 minut. Odtekla nejspíš plodova voda. Nevím jestli to nahodou nebyla moč, teď často močí. Jsem trošku nervózní, za jak dlouho můžeme očekávat první stěně? Možná sem jdu jen pro útěchu, veterináře mám na telefonu, ale ten mi připadá stresuje víc než já a volá každou hodinu, jestli nechceme raději přijet :) jedná se o velké plemeno.
Moc děkuji za reakce. Nejraději bych to odrodila za tu mou holčičku:(.
Kontrakce vypadají jak? vidíte, že fena tlačí, zapojuje břišní lis?
výtok je jaký, jakou má barvu?

Bordina
napsal(a):
Ano fena co 15minut stahne třikrát bříško a zatlaci.. vytok byl průhledný..
Pokud fena tlačí břišním lisem, probíhá druhá doba porodní. Pak by štěně mělo vyjít nejpozději do dvou hodin. Do 15 minut při intenzivním nepřerušovaném tlačení.

Fena je jak stará? Už rodila?
Jak dlouho je u vás? Je zvyklá být doma, nebo venku?
Kdysi jsem měla fenku boloňačku, zvyklou doma. Normálně rodila doma, jen jeden porod jsme absolvovaly "za pochodu" venku na dvoře. Doma prostě rodit nechtěla. Tak jsem si vzala uchystanou plínu a šly jsme ven. Každou chvíli přičapla, jako když čurá a pak bylo štěndo venku. Ihned jsem ho vzala a otírala a masírovala, fenka se vylizovala. Štěně jsem dala domů na vyhřívací dečku, vzala čistou plínu a šly jsme opět ven... Myslím, že to bylo tenkrát asi v březnu, v brzkých ranních hodinách (asi 4 hodiny) a takto jsme porodoly 5 krásných zdravých štěňátek
Jsme tady a žijeme ☺ bohužel císař byl nutný :( fenka tlačila 5 hodin, ale stěně bylo velké a když se dostalo na začátek porodních cest, tak ho neprotlacila... v 15:00 jsme jeli na veterinu, kde jsme to ještě zkoušeli a v 18:00 už jsme jeli na sál... první stěně už bylo bez obalu a asi by nám umřelo.. aleeee... všichni jsme to přežili a máme doma 4 holčičky a 1 kluka ☺.

Od stěny ke stěně motalo se tam štěně...
Jinak gratuluji.

Taky mega gratulace
hsdbadudbawudb

XXX.XXX.177.71
Gratulacee

Bordina
napsal(a):
Děkujeme ☺ ano dogíšci, mamina po císaři odešla po svých jako by nic.. a zvládá vše bravurně ❤.
Tak to by pan veterinář zasloužil veřejnou pochvalu.

Tak snad má Vaše fenka lepší povahu
https://m.youtube.com/watch?v=7T7np6XOdQE.
napsal(a):
Moje fenka je bordeauxska doga a ta s těmi pejsky na videu nemá nic společného.. je to vyrovnaný gaučák s trochu flegmatickou povahou... což je u bordeauxske dogy normalni.. mám doma 3 fenky a jednoho psa a ani jeden své plemeno nezapře..
napsal(a):
Teď jsem video zkoukla do konce, dva představitelé našeho plemene tam jsou a zachovali se úplně typicky ☺.

Bordina
napsal(a):
Teď jsem video zkoukla do konce, dva představitelé našeho plemene tam jsou a zachovali se úplně typicky ☺.
To myslíte vážně? Tak to je kastastrofa, pokud se Vám zdají ty reakce "v pořádku", pak nemá jít povaha plemene do kopru. No nic, je mi to líto, že zrovna takoví lidé množí na tových psech.
napsal(a):
To myslíte vážně? Tak to je kastastrofa, pokud se Vám zdají ty reakce "v pořádku", pak nemá jít povaha plemene do kopru. No nic, je mi to líto, že zrovna takoví lidé množí na tových psech.
A jak by se měli zachovat? Zajímalo by mě to, tohle plemeno vůbec neznám :).

VENULEE
napsal(a):
A jak by se měli zachovat? Zajímalo by mě to, tohle plemeno vůbec neznám :).
Přečtěte si využití a povahu http://moloss.cz/bordeauxska-doga-moloss-club-cz.htm
Zdá se Vám, že ti dva jedinci z videa odpovídají popisu, tedy neohroženému strážci svého pána?
Mně tedy ne

Tak jsem teď zhlédla to video. Nejlepší reakce měli tosy a boerboelka... Zajímavé.

napsal(a):
Přečtěte si využití a povahu http://moloss.cz/bordeauxska-doga-moloss-club-cz.htm
Zdá se Vám, že ti dva jedinci z videa odpovídají popisu, tedy neohroženému strážci svého pána?
Mně tedy ne
Já se v těhle psech vůbec nevyznám - předesílám. Předpokládám, že bord. dogy byly ty dvě poslední - i ta, která chtěla dávat pac. Možná by stálo za úvahu to, že ta zvířata dobře ví, že panička je v pohodě a tak jenom koukají, co tam ten d.ebil ( z jejich pohledu ) huláká. Možná bychom se divili, jak by se při skutečném ohrožení chovaly jinak.
Nemusí být pravda, že zrovna ti, kteří vyjeli, by ve skutečném ohrožení bránili.
napsal(a):
Já se v těhle psech vůbec nevyznám - předesílám. Předpokládám, že bord. dogy byly ty dvě poslední - i ta, která chtěla dávat pac. Možná by stálo za úvahu to, že ta zvířata dobře ví, že panička je v pohodě a tak jenom koukají, co tam ten d.ebil ( z jejich pohledu ) huláká. Možná bychom se divili, jak by se při skutečném ohrožení chovaly jinak.
Nemusí být pravda, že zrovna ti, kteří vyjeli, by ve skutečném ohrožení bránili.
Souhlasím.
Já nevím, ale to je dobře, když pes začne zabíjet každého pitomce, který kolem něj dělá hluk? Spíš mi přijde, že ty co jsou v klidu a zároveň i panička, vidí, že nemají důvod startovat. Neříkám kdyby se schovávali nebo chtěli utéct, ale koukají co se děje.
Já kdybych chtěla hlídacího psa, tak takového, který nezabíjí každého jen kvůli tomu, že proti mě někdo běží nebo dělá hluk. Jak se s takovým psem pak žije? Jde to? Naopak tichý obranář, který zaútočí, kdy je to potřeba a zbytečně neřve na každého za plotem by byl pro mě ideální.
dadu
napsal(a):
Myslím, že "tichý obranář, který zaútočí, kdy je potřeba a zbytečně neřve na každého za plotem" Je daleko nebezpečnější, než tito, kteří štěkají = dávají o sobě vědět a případný narušitel si pak většinou rozmyslí, jestli za ten plot vleze.
To už ale není můj problém, když někdo vleze k nestakajicimu psu. Nebo vlastně kvůli naším zákonům jo.
Ale půjdu se psem po městě, poběží proti nám běžec, nebo kolem bude běhat a řvát dítě, a pes bude reagovat takto? Že kdyby se utrhnul z vodítka, tak je sežere všechny. To přece není žádné nebezpečí, které by měl řešit, navíc když je páníček úplně v klidu. No takového psa bych určitě nechtěla a nedovedu si představit, jak se s ním normálně žije.
No já nevím, na jednom cvičáku jsme dělali podobné věci a v této situaci startovali v podstatě jen nevyrovnaní psi nebo psi, kteří pravidelně kousali na rukáv a na tyto "cviky" byli cíleně připravováni, ale byla to pro ně spíše zábava.
Nevím jak moc to vypovídá o tom, zda by pes bránil pána nebo ne.
Včera jsem byla na procházce s mojí čerticí, v lese asi 10 m od nás najednou z boku ze stráně seběhli dva kluci. Fena nejdříve ztuhla, trochu hrdelně zabručela, když viděla, že nic, uvolnila se a šla si po svých.
Pro mě supr reakce.
dadu
napsal(a):
No, ono když jdete v noci na vyvenčení, tak jste taky v pohodě... Dokud na vás nějaký de*il nevyskočí zezarohu... A věřte, že vím, o čem mluvím. Taky je pravda, že ani v této situaci pes nemusí dotyčného hned přímo zabít, ale třeba stačí, když zaštěká a dotyčného "jen" štípne...
Jasně, ale to už je reálné nebezpečí a pes z vás určitě cítí, že se něco děje. Tam bych určitě chtěla, aby aspoň budil hrůzu.
To z toho videa, brali panicci jako zábavu, tak mi nepřijde správná reakce, že pes jen kvůli chrastění nebo nějakému ječícímu chlapu, reaguje až takhle, když reálné nebezpečí to není.
Ale já tomu stejně houby rozumím, doma mám labradora milovníka všech. Užijte si Silvestr.
Andrýsek3
napsal(a):
Jasně, ale to už je reálné nebezpečí a pes z vás určitě cítí, že se něco děje. Tam bych určitě chtěla, aby aspoň budil hrůzu.
To z toho videa, brali panicci jako zábavu, tak mi nepřijde správná reakce, že pes jen kvůli chrastění nebo nějakému ječícímu chlapu, reaguje až takhle, když reálné nebezpečí to není.
Ale já tomu stejně houby rozumím, doma mám labradora milovníka všech. Užijte si Silvestr.
Možná jsem úplně vedle, ale byla to zkouška povahy - myslím si, že třeba u vystřeleného deštníku bylo žádoucí zůstat v klidu, rovněž tak neřešit chůzi po plachtě. Naopak při pokusu o napadení paničky se u jistých plemen reakce zřejmě vyžadovala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Ta první bordina měla úplně jasnou strachovou reakci, a té druhé bylo zase všechno úplně jedno, a z její strany ani nebyla snaha situaci jakkoliv vyhodnocovat, a už vůbec ne něco řešit, ale ani jedna z těch fen by podle mě pána nebránila ani v opravdovým ohrožení - jedna by zdrhla, a druhá max. čuměla, nebo se sebrala, a šla si po svým .
Na druhou stranu je asi dobře, že jsou ti molossi teď už takový, protože si je většina lidí stejně pořizuje jako módní doplněk, nebo na machrování, a kdyby měli tu původní povahu, tak pánbůh s náma...

Terven
napsal(a):
Možná jsem úplně vedle, ale byla to zkouška povahy - myslím si, že třeba u vystřeleného deštníku bylo žádoucí zůstat v klidu, rovněž tak neřešit chůzi po plachtě. Naopak při pokusu o napadení paničky se u jistých plemen reakce zřejmě vyžadovala.
Přesně tak.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta první bordina měla úplně jasnou strachovou reakci, a té druhé bylo zase všechno úplně jedno, a z její strany ani nebyla snaha situaci jakkoliv vyhodnocovat, a už vůbec ne něco řešit, ale ani jedna z těch fen by podle mě pána nebránila ani v opravdovým ohrožení - jedna by zdrhla, a druhá max. čuměla, nebo se sebrala, a šla si po svým .
Na druhou stranu je asi dobře, že jsou ti molossi teď už takový, protože si je většina lidí stejně pořizuje jako módní doplněk, nebo na machrování, a kdyby měli tu původní povahu, tak pánbůh s náma...
Přesně tak, bohužel.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V každém případě je ten chlap s hadrem dobrej hazardér, že věří, že všichni svého mamuta udrží. Na svou obranu má jen ten hadr...Ten snad porušil všechny zásady bezpečnosti "při práci". Ale jak říkám, houby tomu rozumím.

Tady je legrace
Se narodila štěňátka a už mají nasouzeno nevyhovující povahu.
no nevím, ale který šarpej dnes chodí ve zbroji v první linii a
a vůbec
kdyby kolik psů mělo tu povahu původní, tak nemáte nikdo nic, téměř.

napsal(a):
V každém případě je ten chlap s hadrem dobrej hazardér, že věří, že všichni svého mamuta udrží. Na svou obranu má jen ten hadr...Ten snad porušil všechny zásady bezpečnosti "při práci". Ale jak říkám, houby tomu rozumím.
napsal(a):
Tady je legrace
Se narodila štěňátka a už mají nasouzeno nevyhovující povahu.
no nevím, ale který šarpej dnes chodí ve zbroji v první linii a
a vůbec
kdyby kolik psů mělo tu povahu původní, tak nemáte nikdo nic, téměř.
Jo, presne tak, jenom ziram, kam se diky "pratelsky" vlozenemu videu debata posunula. Cucham cucham urazenou jesitnost. Miminum preji skvele panicky, a mamce at ji brzy neboli brisko.

Lexaurin
napsal(a):
Jo, presne tak, jenom ziram, kam se diky "pratelsky" vlozenemu videu debata posunula. Cucham cucham urazenou jesitnost. Miminum preji skvele panicky, a mamce at ji brzy neboli brisko.
Jakou ješitnost máte na mysli?
Jen mě velmi zaujal fakt, že dle zadavatelky je chování dvou představitelů plemene naprosto v pořádku.

napsal(a):
Jakou ješitnost máte na mysli?
Jen mě velmi zaujal fakt, že dle zadavatelky je chování dvou představitelů plemene naprosto v pořádku.
Ale zase když si vezmete, že ten druhý na řadě nesnesl ani otevření deštníku vede sebe...A pak když mu chlap s hadrem zmizel, rozhlídl se koho by rafnul v dosahu...Taky nic moc. Když si vezmu, jak s psovodama ti psi mávali...Tak jedině držet je za dvoumetrovou zdí...

napsal(a):
Ale zase když si vezmete, že ten druhý na řadě nesnesl ani otevření deštníku vede sebe...A pak když mu chlap s hadrem zmizel, rozhlídl se koho by rafnul v dosahu...Taky nic moc. Když si vezmu, jak s psovodama ti psi mávali...Tak jedině držet je za dvoumetrovou zdí...
Ale v případě útoku by člověk byl rád za tohohle zabijáka

Lexaurin
napsal(a):
Nechapu proc sem to video vubec bylo potreba davat.
A proč Vám to vadí? Nechci kazit toto téma, nádhera, narodila se štěňátka, krása, ale otázka je jiná, proto jsem se zainteresovala v otázce povahy, o vzhledu ani nemluvě.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Ale v případě útoku by člověk byl rád za tohohle zabijáka
V případě útoku asi ano. Ale řekněme si na rovinu - kolikrát se během běžného venčení člověk se psem setká s útočníkem a kolikrát řekněme s běžcem, s partou halasících lidí, s lidma s deštníkama, s lidma, co ječí do mobilu a vcelku nekoordinovaně u toho mávají rukama atd. Myslím, že než by stihlo dojít k tomu, aby na člověka se psem někdo zaútočil, tak majitel takovéhleho trhače už by byl dávno v lochu za ublížení na zdraví ( "nezvládnutým" psem).
Těžké je držet povahy, když třeba brazilské fily Vám v kruhu na výstavě posuzuje paní o holi, v klobouku a s tak trhavými pohyby, že by to "rozhodilo" i daleko méně obranářské plemeno. No a která fila si dovolila vystartovat, okamžitě vyloučena z posuzování... Pokud chce dnes člověk podobné plemeno i vystavovat, v podstatě často musí jít povaha dost do háje. Na výstavě jste v davu, ve kterém více "obranářsky" založený pes pokaždé vyhodnotí někoho jako potencionální nebezpečí.
napsal(a):
A proč Vám to vadí? Nechci kazit toto téma, nádhera, narodila se štěňátka, krása, ale otázka je jiná, proto jsem se zainteresovala v otázce povahy, o vzhledu ani nemluvě.
Ano, prijde mi, ze se tim tema pokazilo a ani sama zadavatelka se tu od te doby ani neukazala. Muj dojem je ten, ze ucelem bylo jeji chov shodit, ale mohu se mylit.
Zadavatelka se neukázala víc z toho důvodu, že nemá čas celý den sedět u internetu :).. ale už jsem tady.. :) asi bych se měla nejdřív vyjádřit k příspěvku od rájka999... co se týče maminy štěňat, tak ta je naprosto vyrovnané, klidné povahy a reauguje především na mé podněty.. tzn., že když já jsem v klidu, tak i fena je v klidu... nevidím důvod proč by měla zaútočit v situaci, kdy ví, že já jsem naprosto v pohodě. Mám doma 4 představitele tohoto plemene a všichni se dokáží chovat tak, jak si to situace žádá! Neumím si představit, že by mi při procházce městem, kdy vezmu všechny 4 najednou zaútočili na někoho, kdo by se zrovna řítil proti nám. Maminka štěňátek před zabreznutim a nějakou dobu po začínala zkoušet canisterapii a moc jí to šlo a věřím, že se k tomu brzy vrátíme. Nechápu vaše rozhořčení, každý dobrý chovatel zná moc dobře své 4-nohé miláčky a kdyby se řídil jen tím, co je napsáno v popisu plemene někde na internetu, tak by asi daleko nedošel. Vím a věřím, že by se moji psi, pokud by si to situace žádala, zachovala tak, jak se patří a o mou ochranu by se postarali. Pozemek u našeho domu také hlídají na výbornou. Toto video zde vůbec nebylo potřeba. Mimochodem nejsem žádná sprostá množírna, která by své psy brala pouze jako produkt. Celá má smečka je uchovněna podle předpisů moloss clubu a má udělané i nepovinné zdravotní testy. Do svých psů vkládám veškerou svou energii a jsou pravoplatnymi členy naší rodiny. :) tento vrh byl plánovaný už rok dopředu a pochází ze zahraničního krytí a kdyby to šlo, tak si všechna miminka nechám doma ❤ tak já si jdu zase lehnout k mimiskum do porodní bedýnky a přeji všem Šťastný Nový rok, mějte se rádi a přejte si jen to nejlepší :) posílám jedno foto na dobrou noc ❤ a budu se těšit zase zítra.
Bordina
napsal(a):
Zadavatelka se neukázala víc z toho důvodu, že nemá čas celý den sedět u internetu :).. ale už jsem tady.. :) asi bych se měla nejdřív vyjádřit k příspěvku od rájka999... co se týče maminy štěňat, tak ta je naprosto vyrovnané, klidné povahy a reauguje především na mé podněty.. tzn., že když já jsem v klidu, tak i fena je v klidu... nevidím důvod proč by měla zaútočit v situaci, kdy ví, že já jsem naprosto v pohodě. Mám doma 4 představitele tohoto plemene a všichni se dokáží chovat tak, jak si to situace žádá! Neumím si představit, že by mi při procházce městem, kdy vezmu všechny 4 najednou zaútočili na někoho, kdo by se zrovna řítil proti nám. Maminka štěňátek před zabreznutim a nějakou dobu po začínala zkoušet canisterapii a moc jí to šlo a věřím, že se k tomu brzy vrátíme. Nechápu vaše rozhořčení, každý dobrý chovatel zná moc dobře své 4-nohé miláčky a kdyby se řídil jen tím, co je napsáno v popisu plemene někde na internetu, tak by asi daleko nedošel. Vím a věřím, že by se moji psi, pokud by si to situace žádala, zachovala tak, jak se patří a o mou ochranu by se postarali. Pozemek u našeho domu také hlídají na výbornou. Toto video zde vůbec nebylo potřeba. Mimochodem nejsem žádná sprostá množírna, která by své psy brala pouze jako produkt. Celá má smečka je uchovněna podle předpisů moloss clubu a má udělané i nepovinné zdravotní testy. Do svých psů vkládám veškerou svou energii a jsou pravoplatnymi členy naší rodiny. :) tento vrh byl plánovaný už rok dopředu a pochází ze zahraničního krytí a kdyby to šlo, tak si všechna miminka nechám doma ❤ tak já si jdu zase lehnout k mimiskum do porodní bedýnky a přeji všem Šťastný Nový rok, mějte se rádi a přejte si jen to nejlepší :) posílám jedno foto na dobrou noc ❤ a budu se těšit zase zítra.
Krásný pes (závidím) . Ať se jim daří a jsou všichni fit...

napsal(a):
Tak aspoň si máme my, co je psi vytáhnou z postele i na Nový rok, o čem povídat.
Jen zrovna to video, které bylo vybráno ( zkouška povah ) mi přišlo tak neprofesionální, že asi nebylo nejvhodnější.
O vzhledu nemluvě - co vite o vzhledu ( nakonec i povahách zadavatelčiných psů ? ), to už i mě přijde jako jedovatá slina.
Jestli mají zadavatelčini psi takovou povahu, jak popisuje -
pak velikáánská gratulace. Sice molosům nerozumím, ale žádný pes se nemusí, při klidu majitele, chovat jako magor a rafat kolem sebe, aby páník měl žíly jak provazy a na hlavě radar, jestli někde někdo neposkočí, nezaječí, nepřibrzdí...
A na tom vybraném videu snad ani jeden ze psů nešel v pohodě, uvolněný - se všemi se majitelé "prali".Tak si nepředstavuji vyrovnaného psa žádného plemene - tedy ani molosa ne.

Jinak zadavatelce přeju, aby fena byla po císaři trvale v pohodě a péči o štěňata zvládala a aby se štěňátka nedostala k magorům, kteří z nich vychovají trhače.

napsal(a):
Tak aspoň si máme my, co je psi vytáhnou z postele i na Nový rok, o čem povídat.
Jen zrovna to video, které bylo vybráno ( zkouška povah ) mi přišlo tak neprofesionální, že asi nebylo nejvhodnější.
O vzhledu nemluvě - co vite o vzhledu ( nakonec i povahách zadavatelčiných psů ? ), to už i mě přijde jako jedovatá slina.
Jestli mají zadavatelčini psi takovou povahu, jak popisuje -
pak velikáánská gratulace. Sice molosům nerozumím, ale žádný pes se nemusí, při klidu majitele, chovat jako magor a rafat kolem sebe, aby páník měl žíly jak provazy a na hlavě radar, jestli někde někdo neposkočí, nezaječí, nepřibrzdí...
A na tom vybraném videu snad ani jeden ze psů nešel v pohodě, uvolněný - se všemi se majitelé "prali".Tak si nepředstavuji vyrovnaného psa žádného plemene - tedy ani molosa ne.
To video jsem zkoukla náhodně, když jsem koukala na fily, byl to pracovní sraz molossoidních psů, copak já za to můžu?
Zmínka o vzhledu ani tak nepatřila zadavatelce, spíš jako povzdechnutí, jak kdysi krásní psi dneska vypadají odpudivě, bohužel a opět za to mohou jen a pouze chovatelé.
O povaze zadavatelčiných psů se rozpivídala ona, nezlobte se na mě, ale chovat dogu a mít z ní panenku, to je podle mě špatně. Uvědomte si, že to byla a vždy je zkouška povahy, u každého plemene jinak sestavená a jak říká Anonymx, nikdy to nebude zkouška naostro V tom videu byli ti psi evidentně málo přivyklí k takovýmto druhům akcí, nejedná se o vyrovnanost.

napsal(a):
Jinak zadavatelce přeju, aby fena byla po císaři trvale v pohodě a péči o štěňata zvládala a aby se štěňátka nedostala k magorům, kteří z nich vychovají trhače.

Přeji všem krásný Nový rok.Zhlédla jsem video i přečetla diskusi a za své psy musím říci, že čuvači (psi) by po figurantovi vystartovali, fena ne, pes tibetská doga by se zachovala jako ty bordiny.Koukl by na mě, na toho rapla co blbne, a víc by se nevzrušoval.Necítit by ohrožení ani mě ani sebe.Přesto dokáže spolehlivě ochránit.
Plemeno znám jen z pohledu, že je tu měla jedna známá a teď je chová také jedna z vedlejší vesnice. Ti první byli doslova mazli, ty od druhé majitelky neznám vůbec(jen od vidění, neb nás obchází z dálky) Ano, čekala bych vyrovnaného psa, který je maximálně zvědaví, když se něco děje a zakročí maximálně při, útoku" figuranta. Co mne zaujalo bylo to, že ani jeden pes nešel na vodítku slušně, každý někam tahal, každého majitelé někam kmásali. To sice říká ta pravá, co má také torpédo na flexině ale také s ním nelezu na nějaké zkoušky..

"ale také s ním nelezu na nějaké zkoušky.. "
nejednalo se o zkoušku ale povahový test, cílem by mělo být ověření nervové soustavy psa a ne přehlídka naučeného! Optimálně by ti psi měli jít na dlouhém prověšeném vodítku, aby bylo ovlivňování ze strany psovoda minimální. Snaha "trasu" projít co nejrychleji ze strany psovodů byla, bych řekla, spíše psům na škodu...
Ten test jak byl postaven je kapku diskutabilní, zajímal by mě věk těch zvířat.
napsal(a):
"ale také s ním nelezu na nějaké zkoušky.. "
nejednalo se o zkoušku ale povahový test, cílem by mělo být ověření nervové soustavy psa a ne přehlídka naučeného! Optimálně by ti psi měli jít na dlouhém prověšeném vodítku, aby bylo ovlivňování ze strany psovoda minimální. Snaha "trasu" projít co nejrychleji ze strany psovodů byla, bych řekla, spíše psům na škodu...
Ten test jak byl postaven je kapku diskutabilní, zajímal by mě věk těch zvířat.
Pochopila jsem, že povahový test, přesto mi přijde divné, že psi normálně slušně nešli vedle psovoda. Nemyslím k noze, ale prostě normálně jdeme. Třeba jak píšete - na prověšeném vodítku. Takto snad nechodí na procházky?
Lexaurin
napsal(a):
Citim tam pak zapßklost, jizlivost a co ja vim co ještě Tak preji vsem novy rok bez takovych a podobnych nehativnich emoci.
Proč myslíte? Někdo se tu pozastavil na videem, že tam není správné chování psů. Začalo se to rozebírat, někomu se tam nelíbí to a někomu zase tohle. Nemyslím, že to má něco společného s příspěvkem zadavatelky, prostě se diskuse, jako ostatně skoro vždy, posunula jinam. Nic za tím nehledejte

lesnížínka
napsal(a):
Proč myslíte? Někdo se tu pozastavil na videem, že tam není správné chování psů. Začalo se to rozebírat, někomu se tam nelíbí to a někomu zase tohle. Nemyslím, že to má něco společného s příspěvkem zadavatelky, prostě se diskuse, jako ostatně skoro vždy, posunula jinam. Nic za tím nehledejte
Přesně tak.