Doubravka201

XXX.XXX.141.152
Mám problém vlastním malého asi devíti letého psa který se hrozně bojí rachejtlí vždy se rozjede a má zrychlený dech dýchá tlamou nevím co s ním mám dělat jestli nějaký prášek bojím se aby to nepřešli v nějaký záchvat.
Zvire

XXX.XXX.159.196
Zkuste zklidňovací kapky od Bacha, nebo s ním přes ohňostroje buďte někde kde nejsou okna např. v koupelně nebo jinde.
Skúste toto
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=152173245152064&set=p.152173245152064&type=3&theater
ja som si ten pás urobila zo stareho prestieradla a uviazala hore na uzol.Treba to trochu utiahnuť.Môjmu psovi to pomohlo prestane behať kade tade a schová sa pod stôl a je kľud
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je dobré ho vzít doma alespoň na vodítko, mě se to tedy osvědčilo u psů co se báli, na vodítko a do postele
ladka
napsal(a):
Skúste toto
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=152173245152064&set=p.152173245152064&type=3&theater
ja som si ten pás urobila zo stareho prestieradla a uviazala hore na uzol.Treba to trochu utiahnuť.Môjmu psovi to pomohlo prestane behať kade tade a schová sa pod stôl a je kľud
Vašemu psovi to nepomohlo.nechat schovávat není dobrý nápad.

Známá má panikáře - koupelna jako nejklidnější místnost nepomohla, ale loni si tam natáhla matraci vč. polštáře a peřiny, vlezla si pod ní i se psem, pustila muziku a prý to oproti předešlým letem přežil celkem v pohodě.
napsal(a):
Známá má panikáře - koupelna jako nejklidnější místnost nepomohla, ale loni si tam natáhla matraci vč. polštáře a peřiny, vlezla si pod ní i se psem, pustila muziku a prý to oproti předešlým letem přežil celkem v pohodě.
Koupelna-jo jo, moje fenka uz v ni bydłi sotva to zacalo. Napred mi lehala na nohy, jenze jsem tvor nestaticky, tak zalezla ovazana satkem do koupelny. Havanaci petardy neresi, takze mam potvrzeno, ze pristupem panicky to nebude.

Otevírám starou diskuzi, nechci zakládat nové vlákno.....
Tak kolem nás to už začíná pěkně bouchat....chudák Jack, ještě, že není klasickej stresař, co by se klepal jak sulc a byl vyděšenej až na půdu, stačí, když má se mnou fyzickej kontakt, tak ho budu muset držet "za ruku" asi až do rána. Horší to je s vyvenčením, samozřejmě jak na potvoru, když to vypadá, že je ticho a vylezeme na zahradu, tak to někde bouhne a on místo, aby se alespoň vyčůral, tak štěká a štěká
Už aby bylo po.....

kočky zavřeny a naštvány...
pes vyvenčen, domů se hnal, byly bumíky....
tak ještě pár hodin a bude klid......

napsal(a):
No tak u nás to bude bouchat ještě určitě zejtra, možná že ne tolik, ale bude, musí se přeci dobouchat to, co se nestihlo vystřílet na silvestra......
Naštěstí alespoň feňule je v pohodě, ta zaštěká, když to bouchne někde hodně blízko a nečekaně, ale to pak nadskočím i já.

U nás je klid a doufám, že to tak i zůstane. teď jsme přišly z venku, zkoušela jsem si tu tmu, pro jistotu jsem si vzala čelovku, jinak si tam lámu nohy ještě teď. Ale rouhala jsem se a tak je mráz pryč a přišly jsme jak dvě blátivé koule.Naštvaná psice musela po dlouhé době do vany a tak aspoň zlila celou koupelnu.
To len moja 9-mesacna Nefret chce bud ohnostroj(samozrejme my nestrielame)chytit-este nepochopila,ze to technicky nejde alebo lezi v bude a pozera na to s mega radostou😄Ja z nej fakt nechapem!Dovnutra nechce ist ani za boha.
Predosla retrieverka mala z toho fobiu,stale vnutri,hladkat,utesovat...

Mousinka
napsal(a):
My se chystame ven, ten náš ohňostroje miluje.
No s fenou by to nebyl problém, ta naopak na světýlka kouká....pes taky, ale pěkně s maminkou (se mnou) z okna resp. přes zavřené okno), chrťák to neřešil vůbec.....
napsal(a):
Tak kolem nás to už začíná pěkně bouchat....chudák Jack, ještě, že není klasickej stresař, co by se klepal jak sulc a byl vyděšenej až na půdu, stačí, když má se mnou fyzickej kontakt, tak ho budu muset držet "za ruku" asi až do rána. Horší to je s vyvenčením, samozřejmě jak na potvoru, když to vypadá, že je ticho a vylezeme na zahradu, tak to někde bouhne a on místo, aby se alespoň vyčůral, tak štěká a štěká
Už aby bylo po.....
Drzim palce,nech to prezijete obaja v zdravi😉
napsal(a):
Kočky zavřeny a naštvány taktéž! Obzvlášť ten, co chodí ven, má tedy všeříkající výraz!
No a bouchá to tu už cca dva dny, ale intenzívně tak asi 4 hodiny. Nechci slyšet, co bude o půlnoci!!!
napsal(a):
Už aby bylo po.....
OT: jméno Jack je super! Kdybych mohla mít psa, tak mu dám asi také toto jméno...
A ještě se mi líbí jméno kóliáka mé známé: Sean

fikovnice
napsal(a):
OT: jméno Jack je super! Kdybych mohla mít psa, tak mu dám asi také toto jméno...
A ještě se mi líbí jméno kóliáka mé známé: Sean
No jméno asi dobrý, ale je to defakto jen ofigo jméno, stejně mu neřekneme jinak než Mimi, Mimiku, Mimiňo, eventuelně Jácíčku......Jack byl kompromis po dlouhých debatách, já původně myslela spíš na jméno Targo a Sárinu jsem chtěla pojmenovat Tajga, to neprošlo, ale dneska si spíš myslím, že by se k Jackovi spíš hodilo jméno Venoušek
Známí pojmenovali svého psa taky Jack, protože jméno z PP Clayton se jim moc nelíbilo, no a taky mu říkají Mimino...je to bearded kolie, takže si myslím, že člověk míní a pánbůh mění, Sárině taky spíš říkám Žeryno a nebo Princezničko.
GAELLE
napsal(a):
dá se naučit aby pes ohňostroj nevnímal nebo si dokonce užíval nebo to záleží na jeho psychice?
Náš pes to doma neřešil ale netuším co by s ním udělala půlnoční prochajda.
Bouřku rád neměl.
Ono je to u těch služebních a loveckých plemen jednodušší, protože jsou cíleně selektovaní k lhostejnosti na střelbu - tam jsou ty citlivky průběžně vyřazovaný z chovu, takže zůstávají jen ti psychicky odolnější.
My jsme nikdy tohle učit nemuseli, a co znám psy s reakci na střelbu, tak to stejně ve psovi je, ať děláte co děláte.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono je to u těch služebních a loveckých plemen jednodušší, protože jsou cíleně selektovaní k lhostejnosti na střelbu - tam jsou ty citlivky průběžně vyřazovaný z chovu, takže zůstávají jen ti psychicky odolnější.
My jsme nikdy tohle učit nemuseli, a co znám psy s reakci na střelbu, tak to stejně ve psovi je, ať děláte co děláte.
díky za odpověď a vše nej do nového roku Vám i celé smečce ! užijte si novoroční prochajdu

impact
napsal(a):
Já mám na to jméno naprostou alergii.
Majitelé JRT jsou totiž děsně "originální"...
Ježiš já myslela, že každý druhý raslík se jmenuje Milo dle psa z filmu Maska...já osobně znám 3.
Náš Jack je "Jack O'Neill " z SG1 z Hvězdné brány
domi.t
napsal(a):
Dobre ranko vsetkym!
Ako chlpaci zvladli ohnostroje?
Dufam,ze sme vsetci zivi,zdravi,s rovnakym poctom prstov a bez psychickej ujmy😊
My to přežili s muzikou. Moje nejstarší fena spala pod hromadou dek na gauči. Ona se teda bojí fest. Když to o půlnoci začalo, pustila jsem pořádně reprák a on vystrčila hlavu s jasným dotazem, jestli nejsem magor? Myslím, že si letos poprvé vůbec nevšimla, že něco o půlnoci venku bylo.

..byla jsem se psem na noční, a jsem v přízemku, takže to ostřelování ze všech stran (barák uprostřed sídliště), bylo takřka na dosah, pes to dílem proválel, dílem prospal.....ráno radostně vylítnul z baráku a proskotačil sídlištěm k zastávce busu.....teď zalehnul na otoman a začal chrnět........kočky mně přišly radostně přivítat a vypadají, že to celé také zaspaly, teď se mi cpou pod peřinu, že se mnou budou spát..........tak ještě jednou vše nej vám i vašim chlupáčům v tomto celém novém roce......dobrou noc.....
impact
napsal(a):
My to přežili s muzikou. Moje nejstarší fena spala pod hromadou dek na gauči. Ona se teda bojí fest. Když to o půlnoci začalo, pustila jsem pořádně reprák a on vystrčila hlavu s jasným dotazem, jestli nejsem magor? Myslím, že si letos poprvé vůbec nevšimla, že něco o půlnoci venku bylo.
U nás podobně. Fena to teda neřeší vůbec, ani venku, zrovna jsem s ní byla na zahradě když sousedi něco bouchali, nic, ani to s ní nehlo, nezájem, jen koukala na "světýlka". Psovi to vadí - lítá po baráku a štěká, venku by to chtěl chytat. Už navečer když začali, tak jsem zatáhla žaluzie a zesílila TV, pak cca půl hodiny před půlnocí jsem hudbu dala opravdu hooodně nahlas a psům těsně před půlnocí naplnila kongy - a byl klid, vůbec nevěděli, že se něco děje.
Loni se prostřední bál, syn jí měl u sebe pod peřinou a klepala se dost. Takže letos jsem si říkala kdo ví co bude, navíc ještě nejmladší, venku je strašpytel a nic. I venku při venčení to všude bouchalo a byla v klidu. Takže to bylo dost v klidu a pak si šly všechny lehnout a spaly do rána

Tak u nás...pes v posteli, já u něj seděla a pohodička.....takhle on to zvládá......
Jinak u nás se střílí celoročně, to není tejden někdy i víckrát, aby si někde někdo nedělal soukromí ohňostrojíče, ale to samozřejmě není tak intenzivní a tak dlouhé jako na silvestra.