Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Doubravka201

30.12.2016 18:08
Doubravka201

XXX.XXX.141.152

Mám problém vlastním malého asi devíti letého psa který se hrozně bojí rachejtlí vždy se rozjede a má zrychlený dech dýchá tlamou nevím co s ním mám dělat jestli nějaký prášek bojím se aby to nepřešli v nějaký záchvat.

Zvire

30.12.2016 18:11
Zvire

XXX.XXX.159.196

Zkuste zklidňovací kapky od Bacha, nebo s ním přes ohňostroje buďte někde kde nejsou okna např. v koupelně nebo jinde.

30.12.2016 18:21
ladka

XXX.XXX.236.112

Skúste toto
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=152173245152064&set=p.152173245152064&type=3&theater
ja som si ten pás urobila zo stareho prestieradla a uviazala hore na uzol.Treba to trochu utiahnuť.Môjmu psovi to pomohlo prestane behať kade tade a schová sa pod stôl a je kľud smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2016 18:56

Je dobré ho vzít doma alespoň na vodítko, mě se to tedy osvědčilo u psů co se báli, na vodítko a do postele smajlík

31.12.2016 06:04
scylla

XXX.XXX.150.32

ladka napsal(a):
Skúste toto
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=152173245152064&set=p.152173245152064&type=3&theater
ja som si ten pás urobila zo stareho prestieradla a uviazala hore na uzol.Treba to trochu utiahnuť.Môjmu psovi to pomohlo prestane behať kade tade a schová sa pod stôl a je kľud smajlík

Vašemu psovi to nepomohlo.nechat schovávat není dobrý nápad.

31.12.2016 18:18
jelu

XXX.XXX.105.161

Chodili jsme se pásma na zahradu, oba si to užívali - petardy, teď nám zůstal jeden, ten je hluchej, takže si z toho nic nedělá, ale stejně jsme kolem půlnoci venku.
Kocour to je jiná písnička, teď už je pod gaučem a vyleze ráno...

31.12.2016 18:32

Známá má panikáře - koupelna jako nejklidnější místnost nepomohla, ale loni si tam natáhla matraci vč. polštáře a peřiny, vlezla si pod ní i se psem, pustila muziku a prý to oproti předešlým letem přežil celkem v pohodě.

31.12.2016 18:49
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známá má panikáře - koupelna jako nejklidnější místnost nepomohla, ale loni si tam natáhla matraci vč. polštáře a peřiny, vlezla si pod ní i se psem, pustila muziku a prý to oproti předešlým letem přežil celkem v pohodě.

Koupelna-jo jo, moje fenka uz v ni bydłi sotva to zacalo. Napred mi lehala na nohy, jenze jsem tvor nestaticky, tak zalezla ovazana satkem do koupelny. Havanaci petardy neresi, takze mam potvrzeno, ze pristupem panicky to nebude.

31.12.2016 19:08
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Úvaz v nasi podobe u druhe fenky, aneb "hleda se princezna".

31.12.2019 18:32

Otevírám starou diskuzi, nechci zakládat nové vlákno.....

Tak kolem nás to už začíná pěkně bouchat....chudák Jack, ještě, že není klasickej stresař, co by se klepal jak sulc a byl vyděšenej až na půdu, stačí, když má se mnou fyzickej kontakt, tak ho budu muset držet "za ruku" asi až do rána. Horší to je s vyvenčením, samozřejmě jak na potvoru, když to vypadá, že je ticho a vylezeme na zahradu, tak to někde bouhne a on místo, aby se alespoň vyčůral, tak štěká a štěká
Už aby bylo po.....

31.12.2019 18:47

kočky zavřeny a naštvány...
pes vyvenčen, domů se hnal, byly bumíky....
tak ještě pár hodin a bude klid......

31.12.2019 18:51

No tak u nás to bude bouchat ještě určitě zejtra, možná že ne tolik, ale bude, musí se přeci dobouchat to, co se nestihlo vystřílet na silvestra......

Naštěstí alespoň feňule je v pohodě, ta zaštěká, když to bouchne někde hodně blízko a nečekaně, ale to pak nadskočím i já.

31.12.2019 18:53
Mousinka

XXX.XXX.62.162

My se chystame ven, ten náš ohňostroje miluje.

31.12.2019 18:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mousinka napsal(a):

Naši taky - půlnoční prochajda je náš silvestrovský rituál

31.12.2019 19:00

U nás je klid a doufám, že to tak i zůstane. teď jsme přišly z venku, zkoušela jsem si tu tmu, pro jistotu jsem si vzala čelovku, jinak si tam lámu nohy ještě teď. Ale rouhala jsem se a tak je mráz pryč a přišly jsme jak dvě blátivé koule.Naštvaná psice musela po dlouhé době do vany a tak aspoň zlila celou koupelnu.

31.12.2019 19:16
domi.t

XXX.XXX.177.84

To len moja 9-mesacna Nefret chce bud ohnostroj(samozrejme my nestrielame)chytit-este nepochopila,ze to technicky nejde alebo lezi v bude a pozera na to s mega radostou😄Ja z nej fakt nechapem!Dovnutra nechce ist ani za boha.

Predosla retrieverka mala z toho fobiu,stale vnutri,hladkat,utesovat...

31.12.2019 19:22

Mousinka napsal(a):

No s fenou by to nebyl problém, ta naopak na světýlka kouká....pes taky, ale pěkně s maminkou (se mnou) z okna resp. přes zavřené okno), chrťák to neřešil vůbec.....

31.12.2019 19:25
domi.t

XXX.XXX.177.84

Tak kolem nás to už začíná pěkně bouchat....chudák Jack, ještě, že není klasickej stresař, co by se klepal jak sulc a byl vyděšenej až na půdu, stačí, když má se mnou fyzickej kontakt, tak ho budu muset držet "za ruku" asi až do rána. Horší to je s vyvenčením, samozřejmě jak na potvoru, když to vypadá, že je ticho a vylezeme na zahradu, tak to někde bouhne a on místo, aby se alespoň vyčůral, tak štěká a štěká
Už aby bylo po.....

Drzim palce,nech to prezijete obaja v zdravi😉

31.12.2019 19:33
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Kočky zavřeny a naštvány taktéž! Obzvlášť ten, co chodí ven, má tedy všeříkající výraz!
No a bouchá to tu už cca dva dny, ale intenzívně tak asi 4 hodiny. Nechci slyšet, co bude o půlnoci!!!

31.12.2019 19:36
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Už aby bylo po.....

OT: jméno Jack je super! Kdybych mohla mít psa, tak mu dám asi také toto jméno...

A ještě se mi líbí jméno kóliáka mé známé: Sean

31.12.2019 20:17

fikovnice napsal(a):
OT: jméno Jack je super! Kdybych mohla mít psa, tak mu dám asi také toto jméno...

No jméno asi dobrý, ale je to defakto jen ofigo jméno, stejně mu neřekneme jinak než Mimi, Mimiku, Mimiňo, eventuelně Jácíčku......Jack byl kompromis po dlouhých debatách, já původně myslela spíš na jméno Targo a Sárinu jsem chtěla pojmenovat Tajga, to neprošlo, ale dneska si spíš myslím, že by se k Jackovi spíš hodilo jméno Venoušek

Známí pojmenovali svého psa taky Jack, protože jméno z PP Clayton se jim moc nelíbilo, no a taky mu říkají Mimino...je to bearded kolie, takže si myslím, že člověk míní a pánbůh mění, Sárině taky spíš říkám Žeryno a nebo Princezničko.

31.12.2019 22:23
impact

XXX.XXX.43.224

fikovnice napsal(a):

Já mám na to jméno naprostou alergii.

Majitelé JRT jsou totiž děsně "originální"...

31.12.2019 22:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Naši taky - půlnoční prochajda je náš silvestrovský rituál

dá se naučit aby pes ohňostroj nevnímal nebo si dokonce užíval nebo to záleží na jeho psychice?
Náš pes to doma neřešil ale netuším co by s ním udělala půlnoční prochajda.
Bouřku rád neměl.

31.12.2019 23:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
dá se naučit aby pes ohňostroj nevnímal nebo si dokonce užíval nebo to záleží na jeho psychice?
Náš pes to doma neřešil ale netuším co by s ním udělala půlnoční prochajda.
Bouřku rád neměl.

Ono je to u těch služebních a loveckých plemen jednodušší, protože jsou cíleně selektovaní k lhostejnosti na střelbu - tam jsou ty citlivky průběžně vyřazovaný z chovu, takže zůstávají jen ti psychicky odolnější.

My jsme nikdy tohle učit nemuseli, a co znám psy s reakci na střelbu, tak to stejně ve psovi je, ať děláte co děláte.

31.12.2019 23:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ono je to u těch služebních a loveckých plemen jednodušší, protože jsou cíleně selektovaní k lhostejnosti na střelbu - tam jsou ty citlivky průběžně vyřazovaný z chovu, takže zůstávají jen ti psychicky odolnější.

My jsme nikdy tohle učit nemuseli, a co znám psy s reakci na střelbu, tak to stejně ve psovi je, ať děláte co děláte.

díky za odpověď a vše nej do nového roku Vám i celé smečce ! užijte si novoroční prochajdu

31.12.2019 23:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
díky za odpověď a vše nej do nového roku Vám i celé smečce ! užijte si novoroční prochajdu

Díky!
Vám taky!

31.12.2019 23:46

impact napsal(a):

Ježiš já myslela, že každý druhý raslík se jmenuje Milo dle psa z filmu Maska...já osobně znám 3.

Náš Jack je "Jack O'Neill " z SG1 z Hvězdné brány

1.1.2020 06:08
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dobre ranko vsetkym!

Ako chlpaci zvladli ohnostroje?

Dufam,ze sme vsetci zivi,zdravi,s rovnakym poctom prstov a bez psychickej ujmy😊

1.1.2020 06:15
Dája6

XXX.XXX.40.42

bella.pokorna

U nás tak na 80% dobrý. Nikdy se mi ani jeden pes nebál petard, vždy jsem snima mohla v klidu kdykoliv v době šílenství ven až teď ten hnědí tak ten se opravdu klepe i při zavřených oknech.
Jinak v pohodě.
Dája

1.1.2020 08:42
impact

XXX.XXX.43.224

Ježiš já myslela, že každý druhý raslík se jmenuje Milo dle psa z filmu Maska...já osobně znám 3.

Náš Jack je "Jack O'Neill " z SG1 z Hvězdné brány

Kdepak. Každý první je Jack nebo Jackie a až každý druhý je Majlo nebo Majla.

1.1.2020 08:47
impact

XXX.XXX.43.224

domi.t napsal(a):
Dobre ranko vsetkym!

Ako chlpaci zvladli ohnostroje?

Dufam,ze sme vsetci zivi,zdravi,s rovnakym poctom prstov a bez psychickej ujmy😊

My to přežili s muzikou. Moje nejstarší fena spala pod hromadou dek na gauči. Ona se teda bojí fest. Když to o půlnoci začalo, pustila jsem pořádně reprák a on vystrčila hlavu s jasným dotazem, jestli nejsem magor? Myslím, že si letos poprvé vůbec nevšimla, že něco o půlnoci venku bylo.

1.1.2020 08:50

..byla jsem se psem na noční, a jsem v přízemku, takže to ostřelování ze všech stran (barák uprostřed sídliště), bylo takřka na dosah, pes to dílem proválel, dílem prospal.....ráno radostně vylítnul z baráku a proskotačil sídlištěm k zastávce busu.....teď zalehnul na otoman a začal chrnět........kočky mně přišly radostně přivítat a vypadají, že to celé také zaspaly, teď se mi cpou pod peřinu, že se mnou budou spát..........tak ještě jednou vše nej vám i vašim chlupáčům v tomto celém novém roce......dobrou noc.....

1.1.2020 10:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
My to přežili s muzikou. Moje nejstarší fena spala pod hromadou dek na gauči. Ona se teda bojí fest. Když to o půlnoci začalo, pustila jsem pořádně reprák a on vystrčila hlavu s jasným dotazem, jestli nejsem magor? Myslím, že si letos poprvé vůbec nevšimla, že něco o půlnoci venku bylo.

U nás podobně. Fena to teda neřeší vůbec, ani venku, zrovna jsem s ní byla na zahradě když sousedi něco bouchali, nic, ani to s ní nehlo, nezájem, jen koukala na "světýlka". Psovi to vadí - lítá po baráku a štěká, venku by to chtěl chytat. Už navečer když začali, tak jsem zatáhla žaluzie a zesílila TV, pak cca půl hodiny před půlnocí jsem hudbu dala opravdu hooodně nahlas a psům těsně před půlnocí naplnila kongy - a byl klid, vůbec nevěděli, že se něco děje.

1.1.2020 11:23
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Loni se prostřední bál, syn jí měl u sebe pod peřinou a klepala se dost. Takže letos jsem si říkala kdo ví co bude, navíc ještě nejmladší, venku je strašpytel a nic. I venku při venčení to všude bouchalo a byla v klidu. Takže to bylo dost v klidu a pak si šly všechny lehnout a spaly do rána

1.1.2020 11:57

Tak u nás...pes v posteli, já u něj seděla a pohodička.....takhle on to zvládá......

Jinak u nás se střílí celoročně, to není tejden někdy i víckrát, aby si někde někdo nedělal soukromí ohňostrojíče, ale to samozřejmě není tak intenzivní a tak dlouhé jako na silvestra.

1.1.2020 19:28
fikovnice

XXX.XXX.135.59

impact napsal(a):

No jo, Vám to věřím...
Ale já se s JRT zas až tak nepotkám, tak proto...

2.1.2020 10:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Náš pes na ohňostroje štěkal. Štvalo ho, že vyletí nahoru, ale už nespadnou. A on by mi tak strašně rád přinesl hořící rachejtli jako ulovenou kachnu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík