Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

boc

2.1.2017 12:29
boc

XXX.XXX.89.210

Dobrý den, nikdy jsem si štěně nerezervovala a tak se chci zeptat, jak taková rezervace probíhá. Co všechno jste napsali chovateli? Potřebovala bych vědět něco o rezervaci před narozením (dát vědět chovateli, že mám zájem o jejich štěně), ale i o rezervaci již narozených štěňat.
Moc děkuji a omlouvám se za blbý dotaz, nechci chovatele odradit hned mailem.

2.1.2017 12:33
Lorie161

XXX.XXX.66.112

boc napsal(a):
Dobrý den, nikdy jsem si štěně nerezervovala a tak se chci zeptat, jak taková rezervace probíhá. Co všechno jste napsali chovateli? Potřebovala bych vědět něco o rezervaci před narozením (dát vědět chovateli, že mám zájem o jejich štěně), ale i o rezervaci již narozených štěňat.

Tak v prvé řadě záleží jestli už štěňata nejsou rezervována...

2.1.2017 12:44
Beica

XXX.XXX.113.6

boc napsal(a):

Spojila jsem se s chovatelem, z jehož chovné stanice jsem měla zájem štěně koupit. Dále jsem se s ním pobavila o případných plánovaných spojeních a prostudovala si rodokmen, zjišťovala informace o rodičích a hledala vlastnosti, které by štěně mělo možnost zdedit a přemýtala nad tím, zda by bylo štěně z onoho vrhu vhodné pro můj plánovaný účel, za kterým štěně pořizuji. V případě, že zde byla pravděpodobnost, že by štěně vyhovovalo, tak jsem se s chovatelem rovnou domluvila na odběru štěněte a to ještě před krytím feny. Krytí buď vyšlo, nebo nevyšlo. Pak už byla pouze otázka, zda posečkat na další krytí, nebo se poohlédnout jinde (záviselo na tom, jak moc rychle sjem štěně chtěla pořídit). Na krytí jsem čekala celkem 2x a ani jedno nevyšlo. Aktuálně čekám na další krytí jiné feny u jiného chovatele, neboť předchozí spojení už se vzhledem ke stáří feny (6 let) nebude opakovat. Na svého společníka už čekám skoro rok a půl... Je to vše pouze o domluvě. Štěně mám předběžně zamluvené, nicméně zálohu budu skládat až ve chvíli, kdy se štěňata narodí. Po každé, když to člověk dělá takto, tak musí počítat i stím, že se narodí méně štěňat a že se na řadu již nedostane, popřípadě že chovatel najde vhodnějšího majitele (ze svého úhlu pohledu) a také, že krytí opět nevyjde

2.1.2017 12:50
macomb

XXX.XXX.200.36

Vyhledala jsem si chovku a spojila se s chovatelkou emailem, něco o sobě napsala a v jakých podmínkách by štěně bylo a co bych s ním chtěla dělat. V té době měla už potvrzenou březost, domluvili jsme se na návštěvě a pak jsem byla s paní celou dobu v kontaktu.Po narození štěňat jsme byli dvakrát na návštěvě a při druhé návštěvě jsem skládala zálohu

2.1.2017 14:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.226

boc napsal(a):

Počítejte s tím, že když štěně neodeberete,
peníze se nevrací.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2017 15:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

boc napsal(a):

Úplně normálně. chovatel není žádná instituce, ale člověk jako vy. takže mu normálně napište jako člověku, že máte zájem o štěně, až se nějaké narodí, a jestli si u něj můžete nějaké závazně zarezervovat. na zbytku, detailech, dalších informacích a to jak o vás, tak o štěňatech, to už se dohodnete přímo s ním.

boc

3.1.2017 07:00
boc

XXX.XXX.89.210

Dobře, děkuji za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík