Bonnie8

XXX.XXX.149.3
Dobrý den, již dlouho plánuji koupi psa a teď mám konečně možnost, akorát jsem na vážkách z plemene. Pár věcí o mě.
- Bydlím ve velkém bytě.
- Pořád ještě studuji, takže by byl cca 6-7 hodin sám doma.
- Doma mám ještě kočku, agamu a papouška
- Babička má cvičák, takže v tomto ohledu není žádný problém. (plánuji dělat agility, poslušnost, dogtrekking a celkově chci vyzkoušet vše, až potom co bude psa bavit, tak to budeme dělat)
- Určitě bude s PP a chtěla bych ho/jí nechat uchovnit. (chov ale neplánuji)
- Jsem ranní člověk, takže minimálně hodinová procházka ráno u mě není vůbec problém a odpoledne by jsme byli samozřejmě venku.
- mám možnost chodit na statek
A pár kritérií co bych chtěla, aby pes splňoval :
- kvůli zvířatům co už mám, tak určitě ne žádného loveckého
- pouze střední až velká plemena
- prosím žádného hrubosrstého a bez "spláclého" čenichu
- délka srsti je mi úplně jedno, klidně i s podsadou
- rovnou prosím ne Německého ovčáka ani malinu (ty už v rodině chováme a já k ním nemám takový vztah jako všichni v mé rodině)
A na konec mám ještě jednu otázku, kterou už nějakou chvíli řeším. Psa nebo fenu? Obojí má své pro i proti a proto bych Vás chtěla poprosit, jestli by jste mi to nějak v kostce někdo nevypsal.
Děkuji
B.
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
LájošM
napsal(a):
Choďák, australák, střední nebo velký pudl, z velkých mě ještě napadá ruský teriér.
Choďák je hrozně podobný klasickému NO, takže toho zrovna ne. A zapomněla jsem připsat, že se mi nelíbí pudlové a psi typu knírač, takže z Vašich typů mi nejvíc vyhovuje australák, který byl na mém seznamu. Takže moc děkuji.
Za mě ACD. Též plánuji
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2905095/australsky-honacky-pes-prodam-stenata-s-pp/
Je prostě úžasnej
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
Andrýsek3
napsal(a):
BŠO, BOC, AUO, krátkosrstá kolie, šeltie (asi už moc malé?), Retrívři, třeba Toller(Joo.jsou lovecký, myslím, že agamu nezakousne), salašníci - Entlebušský, Apenzel.
Děkuji za typy. Akorát kdybych chtěla toho tollera, nebyl by problém s papouškem (konkrétně žako)? Sice kachnu nepřipomíná, ale pták to je tak jako tak a když odcházím pryč papouch je naučený být na volno a nerada bych ho začala nějak omezovat, protože ho pes chce zakousnout
Zvire

XXX.XXX.104.72
My máme Žaka a naše ostatní zvířata se ho bojí.
Podle mne by neměl být problém ale rada je správná socializace.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Opět hovawart
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
Zvire
napsal(a):
My máme Žaka a naše ostatní zvířata se ho bojí.
Podle mne by neměl být problém ale rada je správná socializace.
Můj kocour se ho ze začátku také bál, ale teď už si ho nevšímá. Psa samozřejmě budu socializovat co nejvíc se dá jak s žakem tak i s ostatními zvířaty na statku a okolí, akorát se bojím těch pudů. I kdyby byl sebevíc vychovaný tak pudy jsou pudy. Ale děkuji.
Jako bych viděla sebe přes kopírák. Z navrhovaných bych doporučila chodského psa, sama jsem si vybírala ještě ze špicovitých – z vlčího špice a lapinkoiry. U mě to nakonec vyhrál vlčí špic z důvodu dostupnosti. Na dogtrekingy jsme ještě malí, ale podle subjektivního pocitu mi přijde pes odolnější než fena, a navíc v bytě nemusím řešit hárání.
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
Opět hovawart
Opět? Jinak děkuji za typ :)
- Plemena která zatím vyhrávají : BOC, AUO, BŠO, Toller, Hovawart -.

BOC? Slečna studuje, má teď sice dost času, ale co až začne pracovat? Tedy začne-li...
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
keisy12
napsal(a):
Měla jste někdy v minulosti psa? Jestli ne, nevím jestli je BOC dobrá volba.
Ano, měla jsem od štěněte křížence RR a RTW z útulku, ale bohužel minulý rok zemřel. S hyperaktivitiou BOC jsem obeznámená a je mi jasné, že když nevybiji její energii, tak nejenom že mi rozcupuje byt, ale může se z ní stát agresivní, nezvladatelný pes.
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
keisy12
napsal(a):
Mudi se vám nelíbí?
Popravdě jsem o tomto plemeni ještě ani neslyšela, ale vzhledově se mi celkem líbí, zkusím si o něm přečíst co nejvíce, děkuji.
Bonnie8

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
BOC? Slečna studuje, má teď sice dost času, ale co až začne pracovat? Tedy začne-li...
Studovat budu ještě 3 roky a potom samozřejmě začnu pracovat. ( jsem na VŠ, takže už i teď si přivydělávám, ale našla jsem dobrou práci, kde si mohu pracovní dobu upravit podle potřeb).
Bonnie8
napsal(a):
Ano, měla jsem od štěněte křížence RR a RTW z útulku, ale bohužel minulý rok zemřel. S hyperaktivitiou BOC jsem obeznámená a je mi jasné, že když nevybiji její energii, tak nejenom že mi rozcupuje byt, ale může se z ní stát agresivní, nezvladatelný pes.
Jako klidnejsi alternativa BOCky mi byl doporucen tibetsky terier, mam ho a niceho nelituji! Super aktivni inteligentni pes, a kdyz nekoho bavi jeste cesani, neni co resit. Mmch mam osmihodinovou prac dobu, nikdy nic neznicila. A navic to neni terier, jen se tak jmenuje, puvodem pasacek ovci