Igor D.

XXX.XXX.13.137
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké z těchto tří plemen pro mě bude nejvhodnější - český strakatý pes, chodský pes nebo flat coated retrívr.
Mám manželku a dvě děti, pak ještě dva malé papoušky.
Pejsek by většinově bydlel doma, máme velký dům se zahradou. Ráno 1h a 15min procházky, o půl osmé odcházíme z domu a zpátky jsme ve 13:15. To by následovala další procházka, cca.
2h a půl (někdy by se šlo na cvičák na agility). No a potom hodinku večer.
Proto se ptám, jakému by toto mohlo vyhovovat (štěně bude mít na začátku samozřejmě více pozornosti). Pokud by vás napadl ještě nějaký pes středňák, ozvěte se. Máme zkušenosti se více loveckými plemeny, ale s dětmi jsme psa ještě neměli.
Děkuji za odpovědi.
Igor D.

XXX.XXX.13.137
Děkuju moc. Ještě nějaké tipy?
Igor D.

XXX.XXX.13.137
A máte někdo zkušenosti se strakáčem? Jaký je k dětem, jestli by teda vydržel doma atd.?
Igor D.

XXX.XXX.13.137
A flat? (flat coated retrívr?)
Strakáč stejně asi vede nejvíc, jen ještě zkoumáme, jesli by něco nebylo trochu lepší
Uživatel s deaktivovaným účtem

Známí měli strakáče a jako rodinný pes byl perfektní. Jinak podmínky máte pro psa ve srovnání s většinou nadstandardní.
Igor D.
napsal(a):
A máte někdo zkušenosti se strakáčem? Jaký je k dětem, jestli by teda vydržel doma atd.?
Ano, sestřenka má strakáčku, brala si ji ročnímu dítěti. Bohužel trochu pozdě si uvědomila, že to není zrovna nejlepší doba pro štěndo - brát si ho k dítěti, co začíná ťapat a tedy už se od něj máma nehne. Tudíž jí trochu chybí výchova. A malý k ní nějak nepřilnul, jako štěně po něm skákala, rvala oblečení...no, jako štěně. Má radši feňuli mé mamky, která už byla starší a klidnější.
uživatel

XXX.XXX.99.38
V létě jsem si pořídila štěně NKO (lovecký pes), výborně se učí novým kouskům a miluje děti, jelikož mezi nima vyrůstal. A co se týče loveckého půdu, zvládá také na výbornou. Poslouchá a to se cení . Takže bych šla klidně i do loveckého.
Igor D.

XXX.XXX.13.137
Děkuji moc všem ano, máme doma vanu i sprchu, tudíž se pejskovi osprchují nožky. po všech se mrknu, a... nemáte někdo zkušenosti s chovateli strakáčů v okolí Brna?
Igor D.

XXX.XXX.13.137
Ale NE množírny.