Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Hezký den,
Mám na vás pár otázek, jak často dáváte kúry kloubní výživy psům ve věku 2-8 let (střední plemena) 0-2 roky moloss plemena a 8 let a více střední plemena. já dřív věřila Alavis ale potom co jsem jej zkoušela sama, neviděla jsem žádné změny. Teď dávám alfa dog chondro 4v1 a budou ho psi pomalu dobyste. co byste mi doporučili pro:
3 měsíčního molosse
8 letou fenu mix pita
10 letou fenu mix pita.
Děkuj.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hezký den,
Mám na vás pár otázek, jak často dáváte kúry kloubní výživy psům ve věku 2-8 let (střední plemena) 0-2 roky moloss plemena a 8 let a více střední plemena. já dřív věřila Alavis ale potom co jsem jej zkoušela sama, neviděla jsem žádné změny. Teď dávám alfa dog chondro 4v1 a budou ho psi pomalu dobyste. co byste mi doporučili pro:
3 měsíčního molosse
8 letou fenu mix pita
10 letou fenu mix pita.
Děkuj.
Já doteď měla jako prevenci hydrolyzovaný kolagen, pesanům je 7 let, váha přes padesát kilo a zatím spokojenost, těžko ale posoudím, jestli je to tím kolagenem nebo jestli jen maj pesani dobrý geny...3 měsíce dáváme,3 měsíce pauza,
ale musím říct, že výhledově to vidím na alavisu tripleblend pro koně, když jsem viděla, jak to pomohlo kamarádčiný feně RTW 9 let, co už pajdala...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Já doteď měla jako prevenci hydrolyzovaný kolagen, pesanům je 7 let, váha přes padesát kilo a zatím spokojenost, těžko ale posoudím, jestli je to tím kolagenem nebo jestli jen maj pesani dobrý geny...3 měsíce dáváme,3 měsíce pauza,
ale musím říct, že výhledově to vidím na alavisu tripleblend pro koně, když jsem viděla, jak to pomohlo kamarádčiný feně RTW 9 let, co už pajdala...
Hmmmm že bych zase po x době zkusila Alavis? A co ten Alavis i pro štěně molossa? Není tam náhodou ta složka proti bolesti?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmmm že bych zase po x době zkusila Alavis? A co ten Alavis i pro štěně molossa? Není tam náhodou ta složka proti bolesti?
No nevím přesně, možný to je...ten alavis jsem poradila kamarádce na základě toho, co tady psaly holky...a za deset dní byla ta změna úplně úžasná.
Já bych zůstala u toho kolagenu, ale vzhledem k tomu, že pesům táhne na osmej rok, tak si myslím, že je záhodno začít s něčím účinnějším.
Ale možná, že někdo písne, kdo to dává i štěndům nebo zkuste pohledat v diskuzích, už se tady alavis párkrát probíral.

RomčaJelča
napsal(a):
Sardů, myslíš, že bych to měla dávat i té naší?
Hele já ti nevim...nekrmim žádný chrupavky a mám těžký psy, takže já pro jistotu dávám, nemyslím, že je to něco, co by mohlo psovi ublížit...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hezký den,
3 měsíčního molosse
8 letou fenu mix pita
10 letou fenu mix pita.
Děkuj.
Teď budu zkoušet Apto flex, tak uvidíme. U Alavis jsem nikdy účinek nepozorovala.
asurwic
napsal(a):
Teď budu zkoušet Apto flex, tak uvidíme. U Alavis jsem nikdy účinek nepozorovala.
Apto fex je jediný prostředek, který uznávám. Podávám obříkům do 7 - 8 měsíců. Je cenově náročnější, ale určitě se vyplatí, než se potom x let dívat na pajdajícího molosse.
Feně malého plemene (dožila se více jak 15 let) jsem podávala od jejich 12 let giom intenzivní kloubní výživu http://pet-food.cz/giom-era-intenzivni-kloubni-vyziva-180-tablet.html?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a1_Pet-food.cz+(5199448990)&utm_content=Giom+ERA+intenzivn%c3%ad+kloubn%c3%ad+v%c3%bd%c5%beiva+180%e2%80%a6&utm_term=giom+intenzivn%c3%ad+kloubn%c3%ad+v%c3%bd%c5%beiva, stav fenky se zlepšil (měla již artrózu). Samozřejmě, že v tom věku už to nebylo na dostihy, ale lépe vstávala i chodila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A mám tu kloubní výživu měnit nebo být u jedné? Že třeba doberu alfa dog, pak dám aptu flex a pak třeba alavis a mám mezi těmito dělat nějaký časový prodlevy, nebo to hned na sebe navázat. Molosse máme poprvé.tak se radši zeptám jak trotl, než abych něco podělala
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A mám tu kloubní výživu měnit nebo být u jedné? Že třeba doberu alfa dog, pak dám aptu flex a pak třeba alavis a mám mezi těmito dělat nějaký časový prodlevy, nebo to hned na sebe navázat. Molosse máme poprvé.tak se radši zeptám jak trotl, než abych něco podělala
Já používám jen Aptus Apto flec - podle návodu. Teď nevím přesně, ale je tam leták. Dávám každý den a až doberu, tak dávám 3 týdny přestávku a znovu. Až do těch 7 - 8 měsíců - jak to vyjde.
koňadra
napsal(a):
Já používám jen Aptus Apto flec - podle návodu. Teď nevím přesně, ale je tam leták. Dávám každý den a až doberu, tak dávám 3 týdny přestávku a znovu. Až do těch 7 - 8 měsíců - jak to vyjde.
Když psi kulhali(špatné šlápnutí, odlomená chrupavka atd...) dávala jsem na radu kamarádky také Aptus aptoflex a fakt to pomohlo, kulhat přestali. Jestli by ovšem za tu dobu nepřestali i bez toho...fakt netuším. Ale po Alavisu tedy nepřestali. Pak jsem navařila totiž kopřivového sirupu a nekulhali taky Jinak krmím teď hodně kostí, tedy i hodně chrupavek(proto, že pes to konečně žere a nenimrá) takže tyhle doplňky neřeším už vůbec. Zrovna vařím vepřové nožky(ty syrové právě nežere).

Štěndě dávám hydrolizovaný kolagen(beru ho taky) a vit. C- šípek(tak 3xtýdně), předešlé staré feně Aptoflex (nejlépe vyjde, když se vás víc domluví a koupíte toho víc)... Aptoflex se mi osvědčil, fena byla velice aktivní i ve vysokém věku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Váhala jsem nad tím aptoflex, ale díky Vám a vašim zkušenostem jsem se rozhodla ddík. Dnes ho objednám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
koňadra
napsal(a):
Věřte tomu, že chybu neuděláte, doporučil nám to MVDr. Truhlář, kterého považuji za velmi dobrého doktora. Sám měl dogu, tak ví, o čem mluví. Všechny ostatní přípravky jsou vcelku k ničemu, pokud má pes opravdu problém.
Tak u nás problém zatím žádný není, malý caník to bere prevenci a na růst a moje stařešinky taky jako prevenci.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u nás problém zatím žádný není, malý caník to bere prevenci a na růst a moje stařešinky taky jako prevenci.
My také kupovali jen preventivně. Včera to už přišlo, takže jsem začala rovnou dávkovat. První dobrá zpráva je, že psovi Apto flex chutná - jídlo kvůli němu neodmítl (jako to dělá u většiny nově přimíchaných věcí) a pak ještě vylízal i odměrku.
Evv
napsal(a):
Dáváte kloubní výživu i menším plemenům? Nevím či začít, mam v plánu se věnovat víc sportu a pes si někdy neuvědomuje že neumí lítat a je schopnej skočit a odrazit se od ramenou.
Kloubní výživu dávám jen obřím plemenům. Malé fence (jak jsem psala výše) jsem to dávala jen až byla stará (12 let) a měla artrózu, tak jí to pomohlo a na čas to zlepšilo pohyblivost.
neznamy 1

XXX.XXX.234.28
Nevim jaky kdo ma nazor na Alavis, je toho vice druhu, ale mel jsem NO po zacatecnim podavani Alavisu se sice spravil ale vzhledem k jeho veku-14let jiz jsem to zrejme podcenil a zacal davat pozde, nic mene mam na alavis svuj nazor, jednak jeho slozeni je udajne z bylinek, co ovlivnuji nejaky enzym jez se vytvari v jatrech a to obnovuje chrupavky a slachy, coz je velice zajimave, nic mene chci timto rict, ze mi pes odesel ale ne kvuli noham nybrz na selhani jater dle veterinarniho vysetreni, kolik za to mohl alavis nevim, ale urcite dalsimu psovi budu zvazovat nad alavisem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
No my právě měli Alavis pro koně a brali jsme ho všichni, já preventivně, manžel protože má špatné kotníky a kolena z basketu a psům jako preventivní kúru, manžel říkal, že prý lepší, já na sobě nic nepozorovala, Attila si občas zakulhala i tak...takže za mě Alavis ee.

Ještě tu nikdo nezmínil Geloren pro psy...mám pocit, že tam je největší obsah kys. hyaluronové...

Atilla, a co jsi chtěla pozorovat, když jsi žádný problém neměla? Jak vůbec chce někdo hodnotit PREVENTIVNÍ podávání? Neboli výchozí stav=nic mi není - beru přípravek XY - výsledek=nic mi není...co na tom jako chceš hodnotit?
Známá,70letá paní, byla u ortopeda a samozřejmě pod vlivem TV reklamy se ho ptala, jestli by si neměla nakoupit nějaké ty chondro přípravky...řekl jí, že je to absolutně k ničemu, tělo si z toho nic nevezme. Jestli chce něco zlepšit, ať si kupuje vepřové nožky a vaří sulc...Asi nebyl dealer..

"byla u ortopeda...řekl jí, že je to absolutně k ničemu, tělo si z toho nic nevezme."
dtto
"Jestli chce něco zlepšit, ať si kupuje vepřové nožky a vaří sulc..."
dotaz na sulc jsem vznesla v poradně MVDr. Šťourače, i odpověď byla nějak tak, že z uvařeného kolagenu si tělo fakt neumí zpátky vytvořit ten neuvařený, zato z kvalitní svaloviny za přítomnosti vitamínu C ano...
lesnížínka
napsal(a):
Známá,70letá paní, byla u ortopeda a samozřejmě pod vlivem TV reklamy se ho ptala, jestli by si neměla nakoupit nějaké ty chondro přípravky...řekl jí, že je to absolutně k ničemu, tělo si z toho nic nevezme. Jestli chce něco zlepšit, ať si kupuje vepřové nožky a vaří sulc...Asi nebyl dealer..
Přesně to říkají další 2 doktoři (lidský), který znám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
No a teď babo raď který doktor má pravdu

napsal(a):
"byla u ortopeda...řekl jí, že je to absolutně k ničemu, tělo si z toho nic nevezme."
dtto
dotaz na sulc jsem vznesla v poradně MVDr. Šťourače, i odpověď byla nějak tak, že z uvařeného kolagenu si tělo fakt neumí zpátky vytvořit ten neuvařený, zato z kvalitní svaloviny za přítomnosti vitamínu C ano...
Jo, jo je to přesně tak, absolutní nesmysl, že vepř. nožky a sulc jsou dobré na klouby. To by museli psi i lidi toho jíst denně po kilech a ještě to není tak, jak si plno lidí myslí. Kolagen musí být hydrolyzovaný nebo lyofilizovaný. Je to na složitější povídání. Není to tak, sním gum. medvídky, tlačenku a OK. Na klouby je fajn přidávat vyšší dávky vit.C+ kvalitní omega 3.

napsal(a):
Jo, jo je to přesně tak, absolutní nesmysl, že vepř. nožky a sulc jsou dobré na klouby. To by museli psi i lidi toho jíst denně po kilech a ještě to není tak, jak si plno lidí myslí. Kolagen musí být hydrolyzovaný nebo lyofilizovaný. Je to na složitější povídání. Není to tak, sním gum. medvídky, tlačenku a OK. Na klouby je fajn přidávat vyšší dávky vit.C+ kvalitní omega 3.
+přípravky s vyšším obsahem kys. hyaluronové a jak psala hmn, kval. svalovina k tomu. CHondroprotektiva jsou běh na delší trať.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Já bych si dala gumové medvídky...mi děláte chutě

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych si dala gumové medvídky...mi děláte chutě
Jo, taky jsem na nich závislá, hořkou čokoládu 70-85% a gumídky, musím mít doma pořád i v práci. Za chvíli jdu s čubajzem ven a bez medvídků ani ránu. Beru si jich vždycky tak 6 do kapsy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Jo, taky jsem na nich závislá, hořkou čokoládu 70-85% a gumídky, musím mít doma pořád i v práci. Za chvíli jdu s čubajzem ven a bez medvídků ani ránu. Beru si jich vždycky tak 6 do kapsy.
Tak to já ve svátky těžce jela na pistácích, byla jsem jak veverka, manžel si dělal srandu, že když půjdu ven sama, že spolehlivě zjistí kudy jsem šla, podle cestičky šlupek no jedu te´d z práce tak si asi koupím balíček medvídku, chjoooo

Http://4fitness.cz/vyhodna-baleni-a-naplne-proteinu/kolagen-levny-1kg-249kc-p-8026/
-psovi dávám todle, na prevenci stačí+ šípek...jelikož chuť je tfuj, já si koupila ten dražší kolagen-preventivně..
Myslím, že účinnost a neúčinnost přípravků je v použití: co nám je a co na to užíváme...hydrol. kolagen je na vazy, šlachy, kosti a k regeneraci svalů. pokud budem brát hydroliz. kolagen na poškozený kloub-těžko mi pomůže, protože kloub a šlacha je rozdíl...
chondroitin, glukosamin- klouby jako takové
kys. hyaluronová- mazadlo a výživa mezi klouby.
napsal(a):
dtto
Viděla bych to asi takto: nikdo si nemyslí, že pro člověka by bylo normální žrát syrové vepřové nožky Tudíž lidem se tvoří kolagen nějakými postupy...z různého jídla a masa pravděpodobně vařeného. Jestli je to tak i u psa, který je trochu odlišný si netroufám tvrdit, jen bych tipnula, že je to jedno...

Vloni mi starší mopsle (9 let) začala po procházkách v zimě kulhat - šlo to od ramene, asi artróza. Začla jsem dávat Apto-flex a výsledky do několika dnů. Letos dávám Skelevet od Energy a viditelné výsledky má taky. Můžu doporučit obojí.

Nechci zakládat nové vlákno, proto se ptám tady. Koupila jsem čubině N.O. bude jí letos 6 let, Geloren želatin. kostičky.https://www.zoofix.cz/klouby-psu/geloren-dog-zvykaci-tablety-450g/ Problémy zatím nemá, ale jen tak pro prevenci. Když mi přišel, jsem v rozpacích. Kostičky obsahují glycerin, který na veb. stránkách není uveden. Tak teď nevím co, dávat- nedávat? Příště už ho nekoupím. Z glycerinu mám strach. Dávám jí i krilový olej, který je uzavřen v kapsli (kapsle obsahuje taky glycerin), tu kapsli propíchnu jehlou a kril vytlačím dírkou do žrádla. Ale co s Gelorenem? Máte někdo s tím zkušenost? Bojím se, abych jí ještě neublížila.
RomčaJelča
napsal(a):
Přidávám se, též mi to doktor takhle řekl.
Jo, jeden z těch lékařů, co prasečí nožičky celý život obhajoval, se dožil více jak 90 let. Byl i myslivec a ještě v 85 lezl na posedy. No, možná měl dlouhověkost po předcích. Ale zdravá životospráva, to nebylo nic pro něj. Jednak služby v nemocnici a potom také se často pohyboval mezi kuřáky (sám sice nekuřák), hodně pil (přímo chlastal první ligu), strava nejraději bůček, knedlo-zelo-vepřo, gulášek..., takže byl i dost při těle. Jiní by už dávno byli na operaci kloubů, on ne. Takže já bych skoro věřila, že přinejmenším za svoji pohyblivost těm prasečím nožičkám opravdu vděčil.
Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s tímhle kloubním preparátem? http://www.woykoff.com/arthronis-faze-5 Měl by pomáhat při osteoporóze. Máte někdo zkušenost?
Hanka77

XXX.XXX.129.246
Ahoj, máme s Arthronisem hodně dobrý zkušenosti, rozhodně bych se nebála ho použít i při osteoporóze. Nám ho na klouby doporučoval i veterinář.