Pes v mrazech bez boudy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

equ

11.1.2017 08:26
equ

XXX.XXX.106.7

Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na držení psa na pozemku, kde si může najít závětří například za stavební buňkou, vlézt si pod auto atd, ale nemá nikde svoji boudu ani vystlaný pelech.

Majitel argumentuje tím, že se jedná o otužilé plemeno, jihoruského ovčáka, a že do boudy stejně nepůjde.

Byla jsem z toho nešťastná, majiteli domluvila, zateplenou boudu už včera pořídil, pes do ní samozřejmě zatím nechce, je nedůvěřivý, ale to jsme očekávali.

Jde mi o to, že jsem se o něj bála, aby třeba i neumrznul, už je starší, ale teď jsem si vzpomněla, jak jsem v zimě viděla spát smečku zasněžených husky/malamutů v Krkonoších a vypadali v pohodě.

11.1.2017 08:53
Lorie161

XXX.XXX.66.112

equ napsal(a):
Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na držení psa na pozemku, kde si může najít závětří například za stavební buňkou, vlézt si pod auto atd, ale nemá nikde svoji boudu ani vystlaný pelech.

Majitel argumentuje tím, že se jedná o otužilé plemeno, jihoruského ovčáka, a že do boudy stejně nepůjde.

Byla jsem z toho nešťastná, majiteli domluvila, zateplenou boudu už včera pořídil, pes do ní samozřejmě zatím nechce, je nedůvěřivý, ale to jsme očekávali.

Jde mi o to, že jsem se o něj bála, aby třeba i neumrznul, už je starší, ale teď jsem si vzpomněla, jak jsem v zimě viděla spát smečku zasněžených husky/malamutů v Krkonoších a vypadali v pohodě.

Tak zvyklí asi bude, ale to nemění nic na tom, že by měl mít pes svoje místo, kam si může zalézt.

Ti husky/malamuti makají v spřežení, předpokládám, že ten pes na zahradě, leží celý den na zahradě a nikdo s ním nejde ani ven...

equ

11.1.2017 09:38
equ

XXX.XXX.106.7

Je to tak, hlídá svých cca 1000m2, na svůj věk docela aktivně, tak že zas má výhodu, že alespoň není zavřený nikde kotci.

Párkrát jsem ho vzala na procházku, ale je pravda, že jak mrzne a je tma, tak na to už taky moc nemám myšlenky. Ale to s tím nijak nesouvisí, prochajda ho potěší, ale v noci ho nezahřeje.

11.1.2017 11:10
mikimajky

XXX.XXX.99.144

Kamoš chová Československých vlčiakov a tí neboli nikdy v bude aj keď ju mali k dispozícii. Vždy spávali pred budou na betonovej dlažbe. Neskôr im tam dal paletu aby neboli na betóne. Ani keď fúkalo a snežilo nešli do búdy. Tak myslím že aj tento to prejde v pohode.

11.1.2017 13:08
amiš

XXX.XXX.11.45

Měli jsme čuvače i tibetskou dogu. Čuvač v silných mrazech do boudy (zateplené)občas šel, tibeťák nikdy. Raději měl deku na paletě pod starým stolem, ze kterého jsme spustili pytle. Ještě občas se šli zachumlat do sena, pokud bylo pootevřeno ve stodole, ale zas čuvač občas, doga jen párkrát. Spíš bych myslela, že jim vadili teploty nad 15C, než minus 15.

Aktevi

11.1.2017 14:01
Aktevi

XXX.XXX.243.228

No ale zase mame zimu, ktora lame rekordy. Takato nebola za poslednych desat a viac rokov ! Takze ani majitelia psov nevedia, co ich psik vydrzi a co je uz extrem.

equ

23.1.2017 19:23
equ

XXX.XXX.106.7

Tak pes boudu má, ale ani po 2 týdnech ji nepřijal a stále spí venku na sněhu, ačkoli do ni dostával žrádlo a nebo jsem tam zalezla a byla s ním

23.1.2017 19:38
fofo

XXX.XXX.112.45

Mám skušenost s ruskými plemeny psů, mají výběh a k dispozici boudu - každý svou a většinou spí venku i v mrazech zalezou jen když fouká vítr ale samozřejmost je kvalitní potrava.

23.1.2017 20:43
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Moje psisko též nemá boudu, má paletu a na ní matrace a deky a spí tam.Má možnost zalézt do kůlny kde jsou i piliny, do humna, do starý boudy (velikost tak na NO) která slouží už jako místo na kvítka a stejně nejde ani tam ani tam když je fakt hnusně.Radši se schová pod keře nebo jen tak leží ve sněhu nebo na svý paletě :).

23.1.2017 21:38
hunter

XXX.XXX.68.57

fofo napsal(a):
Mám skušenost s ruskými plemeny psů, mají výběh a k dispozici boudu - každý svou a většinou spí venku i v mrazech zalezou jen když fouká vítr ale samozřejmost je kvalitní potrava.

Já v Rusku žasl, co ti psi vydrží. V opravdu silných mrazech si maximálně zalezli do svých "nor" vyhrabaných ve sněhu. Jinak spali na sněhu. O opravdu kvalitní stravě si mohli nechat leda zdát. A to za den naběhali vzdálenosti, které snad celá moje smečka nenaběhala za život. Prostě se jelo autem a psi běželi. Bylo to zvláštní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík