Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2017 19:06
Kačii

XXX.XXX.216.7

Dobrý den. Jak to děláte u venkovních pejsků s vodou, když mrzne? Chodíte často vodu vyměňovat, rozmrazovat, nebo máte vyhřívané misky?

15.1.2017 19:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

Vodu (tedy spíše led) měním v miskách ráno a večer. Dávám teplou vodu. Mezi tím si psi vystačí s ledem v miskách. Granule dávám v zimě namočené v teplé vodě, takže potom spotřeba vody není tak velká.

15.1.2017 20:19
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pokud je možnost, je výborné dát pod misku elektrickou desku nebo rohož, žere to pár wattů, když k tomu připojíte spínací hodiny, spotřeba je minimální.
Vyhřívaná miska je taky určitě dobrá.

15.1.2017 20:22
asurwic

XXX.XXX.36.3

Kačii napsal(a):
Dobrý den. Jak to děláte u venkovních pejsků s vodou, když mrzne? Chodíte často vodu vyměňovat, rozmrazovat, nebo máte vyhřívané misky?

Žádného psa v venku nemám, ale když jsme dlouho venku a hafani mají žízeň, tak schroupají trošku sněhu a jsou napití.

15.1.2017 21:55
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já viděla na FB že měl někdo udělané vyhřívání misky s vodou z topné desky pro terárijní zvířa tu měl vloženou v udělaný bedýnce ze dřeva... Chtěla jsem to okouknout že bych se inspirovala ale už to nemůžu najít .

15.1.2017 22:19
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vyrábějí se topné desky, topné rohože i topné fólie, které jsou pro tento účel velmi dobré. Zvlášť ty fólie se vyrábějí v různých velikostech a wattážích.
Ta bedýnka byla asi jen kvůli tomu, aby se miska neposunula z desky, ne?

15.1.2017 22:33
kobylatko

XXX.XXX.45.44

LájošM napsal(a):
Vyrábějí se topné desky, topné rohože i topné fólie, které jsou pro tento účel velmi dobré. Zvlášť ty fólie se vyrábějí v různých velikostech a wattážích.
Ta bedýnka byla asi jen kvůli tomu, aby se miska neposunula z desky, ne?

To právě netuším, nestihla jsem to okouknout a teď už to nemůžu najít , ale asi jó a asi i kvůli tomu aby jen tak neležela na zemi.

15.1.2017 22:42
LájošM

XXX.XXX.14.251

Stačí nízká bedýnka, dno dřevěné nebo kvůli izolaci např. polystyrenové, výřez na šňůru někde u dna, aby psa nelákala ke kousání. Pokud to chcete do kotce, umístit hned u stěny a bedýnku k ní přidělat. Na dvoře je nejlepší ji dát ke stěně domu, pod převis střechy apod.

My používáme něco takového: http://www.topnekameny.com/product/-topne-folie-/-sire-15-cm-/topna-folie-ultratherm-11-wattu/58.

15.1.2017 22:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pro některé psy je vyhřívání misky naprosto zbytečnou věcí. Mám některé jedince, kteří musí mít vodu v těžké betonové misce (spíše míse), to by se vytápělo dost těžko. Normální kovovou misku totiž vylijí a potom ji hledám někde ukrytou. Další věcí je, že topný kabel, rohož, cokoliv, by muselo být tak zabezpečené, aby se pes k tomu absolutně nedostal a nemohl to zničit, potažmo se zranit el. proudem. Dřevěná bedýnka to by to určitě nevyřešila. Naštěstí dny, kdy je u nás opravdu taková zima (jako teď), že voda zamrzá, nejsou v posledních letech zase tak časté, aby to vůbec stálo za to se tím zabývat. Pokud pes má nejméně 2x denně možnost se pořádně napít, vystačí si i s ledem a sněhem.

16.1.2017 07:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Kačii napsal(a):

Vodu měním několikrát denně, nedávám teplou, protože ta zamrzne rychleji. Mám stavební cihly, které nahřeju v troubě v kamnech, donesu do kotce a na ty položím misku s vodou, keramickou, kovové zamrzají rychleji. Krmíme normální stravou, ne granulemi, takže psi nemají tolik potřebu pít jako psi krmení granulemi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2017 10:07

Když se pes napije pokaždé, když jde do kotce ( to je po vyvenčení, po jídle, po procházce, po cvičení...atd ), nemusíte řešit, jak udržovat vodu nezamrzlou. Stejně nemůže mít vodu starou...(.několik dní ?).

16.1.2017 11:02
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Vodu v miskách nenechávám vubec ani v létě stejně ji hned vylejou.dávám jim několikrát za den napít podle potřeby a počasí.

16.1.2017 12:37

scylla napsal(a):
Vodu měním několikrát denně, nedávám teplou, protože ta zamrzne rychleji. Mám stavební cihly, které nahřeju v troubě v kamnech, donesu do kotce a na ty položím misku s vodou, keramickou, kovové zamrzají rychleji. Krmíme normální stravou, ne granulemi, takže psi nemají tolik potřebu pít jako psi krmení granulemi.

Výborný tip s těmi cihlami, taky měním vodu několikrát denně, teď v mrazech dávám každé ráno teplé masové vývary, čubajs si vždycky tak pochutná a vypije všechno, má v tom i zeleninku a kousky masa. Ty keramické misky, jaké používáte? Celokeramiku nebo keramický povrch uvnitř? Myslím, že celokeramika není moc dobrý vodič tepla. Dejte foto. Nic elektrického bych nepoužívala, mám z toho strach a ještě to nechat delší dobu bez dozoru. Ona vycintaná voda z misky a elektrika k sobě nejde. Dík za tip s cihlami, jak dlouho nahříváte? A pak jak dlouho vydrží nezmrznutá voda v misce, např.1litr?

16.1.2017 14:26

Já to mám takto:

piksla od bonbonů (ta je nejdražší ale bonboný jsou dobré)
nerez miska vyštrachaná z kuchyně
izolace -stará karimatka
topná folie na 12V Ebay 40kč
kousek železa ze šrotu
napajecí adapter do zásuvky 230/12V (měl jsem -jinak cca 150 kč)

Takže levné, bezpečné, účinné, nezamrzne ani při -18°C, vyzkoušeno minulý týden.
Mám to asi tři zimy.

16.1.2017 14:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já to mám takto:

piksla od bonbonů (ta je nejdražší ale bonboný jsou dobré)
nerez miska vyštrachaná z kuchyně
izolace -stará karimatka
topná folie na 12V Ebay 40kč
kousek železa ze šrotu
napajecí adapter do zásuvky 230/12V (měl jsem -jinak cca 150 kč)

Takže levné, bezpečné, účinné, nezamrzne ani při -18°C, vyzkoušeno minulý týden.
Mám to asi tři zimy.

Super názorné foto, někdo to jistě využije.
Bohužel moje devastační jednotka by nejprve vyndala tu nerez misku a potom by jim nedalo spát všechno to, co je vevnitř.
Jeden můj pes má železný držák na misku, pasuje tam přesně, jako vaše miska do té druhé. Vůbec jsem nepřemýšlela nad tím, že by pes dokázal misku z držáku vyndat, ale dokázal! Pravidelně hledám misku zastrčenou pod boudou. Takže s miskou na vytápění by to asi dopadlo podobně. Bohužel.

16.1.2017 15:01
Kačii

XXX.XXX.216.7

koňadra napsal(a):
Super názorné foto, někdo to jistě využije.
Bohužel moje devastační jednotka by nejprve vyndala tu nerez misku a potom by jim nedalo spát všechno to, co je vevnitř.
Jeden můj pes má železný držák na misku, pasuje tam přesně, jako vaše miska do té druhé. Vůbec jsem nepřemýšlela nad tím, že by pes dokázal misku z držáku vyndat, ale dokázal! Pravidelně hledám misku zastrčenou pod boudou. Takže s miskou na vytápění by to asi dopadlo podobně. Bohužel.

Náš pes je bohužel tank. Zdemoluje všechno. Jediná miska, která zatím žije, je velká kameninová. Ta je ale tak těžká, že když je naplněná vodou mám s ní problém pohnout i já. Vodu mu vždycky několikrát za den doneseme a jak se napije tak zase odneseme. U nás by vytápění taky nepřežilo.

XXX189

16.1.2017 15:01
XXX189

XXX.XXX.89.103

scylla napsal(a):

To je kec, studená voda zmrzne rychleji než teplá... Fáma předávaná hlavně mezi koňáky.

16.1.2017 15:05
Kačii

XXX.XXX.216.7

XXX189 napsal(a):
To je kec, studená voda zmrzne rychleji než teplá... Fáma předávaná hlavně mezi koňáky.

To neni kec, ale Mpembův jev.

16.1.2017 17:01
zdenula

XXX.XXX.252.164

asurwic napsal(a):
Žádného psa v venku nemám, ale když jsme dlouho venku a hafani mají žízeň, tak schroupají trošku sněhu a jsou napití.

To není ale dobrý nápad, hrozí zánět žaludku, nenechala bych je žrát sníh.

Lucka.F

16.1.2017 19:05
Lucka.F

XXX.XXX.48.114

Střídám misky (resp. hrnce, protože naše telátko těžký hrnec neuzvedne a neodnese kamsi). Pokaždé přinesu čistou vlažnou vodu a zmrzlý hrnec odnesu domů. Dělám to min.2 x denně + navíc po cvičení. Také víc dáváme teplejší stravu, zbytky polévek, prostě méně granulí.

XXX189

20.1.2017 01:59
XXX189

XXX.XXX.89.103

Kačii napsal(a):
To neni kec, ale Mpembův jev.

Jev nejev, zkusila jste si to někdy v praxi? Já ano, dneska. Dvě stejné misky - kovové, zespodu zafoukané pěnou kvůli izolaci, jedna s teplou, druhá se studenou vodou. Jejda, ta s teplou vydržela podstatně dýl...

Přidejte reakci

Přidat smajlík