Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2017 11:45
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Mám dotaz na ty, kteří jsou dlouhodobě v majetku většího počtu fen smajlík. Může skryté hárání být tak až moc skryté, že by to nějak výrazně nehlo se psem, který žije s fenou v domácnosti? Já měla vždycky jen psy-samce, s těma fenkama zkušenosti dlouhodobý nemám. Feňuli je teď rok a měsíc, ohař, takže velké plemeno, může hárat klidně až později, ale... pipka byla kapek oteklá a teď po nějaké době splaskla. Jednu chvíli se o ni mlaďas tak trochu zajímal ale, ale to trochu je fakt myšleno doslovně - pouze tak, že ji sem tam očichával a sem tam měl tendence oblizovat, ale fakt vůbec nic výraznýho, stejně se občas zajímal i o předchozí starou feňuli - mimo hárání, když mu něčím zavoněla, tak jak občas staruchy psy něčím upoutají. Stačilo říct ať ji nechá napokoji a bylo. Je pravda, že se s ním snažím pracovat i u háravek a on poslechne, ale i tak. Že by to s ním nějak nehlo, s tím nepočítám. Ale oteklou ji měla. Ne moc, ale měla. Ale byl by to de facto jediný příznak toho, že by hárala.

19.1.2017 12:32
Iliena

XXX.XXX.104.254

Jsem zvědavá co napíší ostatní, protože žádný odborník nejsem. Nicméně mám doma fenu a tchýně psa, ten ji očichává a olizuje pipku prakticky celoročně (a ona mu ještě roztahne nohy ) takže to podle mě nic moc neznamená. Ovšem když hárá tak je pes prakticky na prášky, klepe se, kňučí... I fena se při hárání chová jinak, je zvědavá na psy (na ty jinak dlabe) a je celkově pěkná nervóza, vrčí a štěká na každý šustnutí.
Nicméně ten otok pipky je asi při prvním hárání největší (si myslím) dokonce jsem si říkala, že je to hrozně moc, že snad praskne . No a krev...teď mi akorát 8mý den hárá a přesto že je velmi čistotná, kapky utírám každou chvilku.

Já myslím, že to teprve přijde, ale třeba mě zkušenější vyvedou z omylu.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

My teda feny měly vždy co si pamatuji, a skryté hárání neznám, když se jednalo o první hárání, tak to bylo takové jen nahnědlé špinění a nekapala krev, potom teda trpěly na falešky, ale na to se neptáte... ale je fakt, že několik dní před háráním fenám otekly fifiny, některé měly tendenci utíkat "za psy" jiné zase byly fakt náladové, neposlouchaly, moje nejtasrší fenka zas jen polehávala, nebylo jí dobře, mrčela, měla horečku, chladili jsme ceciky větrovou mastičkou...ale psi se na nás vždy sbíhali z širokého okolí...

19.1.2017 14:05
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Jsem zvědavá co napíší ostatní, protože žádný odborník nejsem. Nicméně mám doma fenu a tchýně psa, ten ji očichává a olizuje pipku prakticky celoročně (a ona mu ještě roztahne nohy ) takže to podle mě nic moc neznamená. Ovšem když hárá tak je pes prakticky na prášky, klepe se, kňučí... I fena se při hárání chová jinak, je zvědavá na psy (na ty jinak dlabe) a je celkově pěkná nervóza, vrčí a štěká na každý šustnutí.
Nicméně ten otok pipky je asi při prvním hárání největší (si myslím) dokonce jsem si říkala, že je to hrozně moc, že snad praskne . No a krev...teď mi akorát 8mý den hárá a přesto že je velmi čistotná, kapky utírám každou chvilku.

Já myslím, že to teprve přijde, ale třeba mě zkušenější vyvedou z omylu.

Já si taky myslím, že to teprv přijde, jen mě zarazilo to, že ji měla oteklou (ne nijak giganticky, ale změna tam byla vidět) a teď splaskla smajlík
Já ty feny prostě neumím, musím se to naučit.

19.1.2017 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My teda feny měly vždy co si pamatuji, a skryté hárání neznám, když se jednalo o první hárání, tak to bylo takové jen nahnědlé špinění a nekapala krev, potom teda trpěly na falešky, ale na to se neptáte... ale je fakt, že několik dní před háráním fenám otekly fifiny, některé měly tendenci utíkat "za psy" jiné zase byly fakt náladové, neposlouchaly, moje nejtasrší fenka zas jen polehávala, nebylo jí dobře, mrčela, měla horečku, chladili jsme ceciky větrovou mastičkou...ale psi se na nás vždy sbíhali z širokého okolí...

Tak podle neposlouchání to nepoznám, páč to zatím neposlouchá furt, čůza flekatá . Náladovost taky nepoznám, protože ona jak je taková pohrkaná, tak je furt taková jako spíš šílená, takže taky žádný vodítko. No říkala jsem si právě - otekla jí, tak už se to asi chystá, pesan tak jako troošku ale fakt trošku ji zkoumal. A to bylo zatím všechno a teď splaskla. Tak jsem si říkala, že to skrytí toho hárání třeba dotáhla do dokonalosti

19.1.2017 14:19
asurwic

XXX.XXX.36.3

Kamarádky fena ridgebacka měla přesně to samé - trošku nateklá, moc nevoněla a ani na povaze žádná změna. Psi si toho prý všimli, ale krýt ji nechtěl nikdo. Jestli to bylo hárání se nezjistilo, ale pak měla mírnou falešku a znova barvila za půl roku, takže možná ano.

U našeho plemene se třeba takto hárání projevuje normálně - až když fena najde "dlouhodobého vážného zájemce", začne barvit a mezitím jen nateče a psům moc nevoní - prakticky na cvičáku na ni nereagoval nikdy nikdo.
Je to potom neskutečná pohoda. Buďte ráda, že Vám to alespoň poprvé takto vyšlo a pes Vám doma nezešílel.

19.1.2017 14:33
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

asurwic napsal(a):
Kamarádky fena ridgebacka měla přesně to samé - trošku nateklá, moc nevoněla a ani na povaze žádná změna. Psi si toho prý všimli, ale krýt ji nechtěl nikdo. Jestli to bylo hárání se nezjistilo, ale pak měla mírnou falešku a znova barvila za půl roku, takže možná ano.

U našeho plemene se třeba takto hárání projevuje normálně - až když fena najde "dlouhodobého vážného zájemce", začne barvit a mezitím jen nateče a psům moc nevoní - prakticky na cvičáku na ni nereagoval nikdy nikdo.
Je to potom neskutečná pohoda. Buďte ráda, že Vám to alespoň poprvé takto vyšlo a pes Vám doma nezešílel.

Hmm, ... tak že by nakonec něco jo? Mě zaráží to, že by to právě moc neřešil ani pesan... no. Tak uvidíme. Mlaďas zvládal poměrně dobře hárání naší starý feňule, ale to taky nebylo nic divokýho - i když teda poznala jsem to i já, která do tý doby v majetku feny nikdy nebyla a vím fakt houby, to jo. No, tak prostě opravdu uvidíme. Ale pokud by to fakt už jako tímto poprvé proběhlo, byla bych za to pochopitelně neskutečně ráda.

19.1.2017 14:49
Iliena

XXX.XXX.104.254

To mě teda první hárání dost vyděsilo, za prvé ji bylo teprve 7 měsíců a za druhé to bylo krve jako z vola Sice je to doma trochu náročný, ale kalhotky nedávám a jsem ráda, že jsem to ani nezkusila, protože se naučila být fakt čistotná.

19.1.2017 14:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
To mě teda první hárání dost vyděsilo, za prvé ji bylo teprve 7 měsíců a za druhé to bylo krve jako z vola Sice je to doma trochu náročný, ale kalhotky nedávám a jsem ráda, že jsem to ani nezkusila, protože se naučila být fakt čistotná.

Já vím, že jsou obě možnosti, jen mě zarazilo, že by to opravdu bylo skrytý i pro ty psy, nejen pro nás. Napadá mě, že se říká, že u velkých plenem je časté, že fenka začne hárat až třeba v roce a půl (což není nic divnýho, když dospívají později), ale možná je to tak, že prvně odhárají, aniž by to někdo zaznamenal. No, každopádně budu počítat s oběma variantama, jak s tou, že teda nic a čeká nás to, tak s tou, že teda další hárání až někdy v létě. Jsem zvědavá, co z toho bude pravda.

19.1.2017 15:16
Iliena

XXX.XXX.104.254

Zrzavci napsal(a):
Já vím, že jsou obě možnosti, jen mě zarazilo, že by to opravdu bylo skrytý i pro ty psy, nejen pro nás. Napadá mě, že se říká, že u velkých plenem je časté, že fenka začne hárat až třeba v roce a půl (což není nic divnýho, když dospívají později), ale možná je to tak, že prvně odhárají, aniž by to někdo zaznamenal. No, každopádně budu počítat s oběma variantama, jak s tou, že teda nic a čeká nás to, tak s tou, že teda další hárání až někdy v létě. Jsem zvědavá, co z toho bude pravda.

Přála bych Vám takové klidné hárání, nás čekají ještě 2 týdny a asi mě brzy odvezou

19.1.2017 21:07
bhk

XXX.XXX.210.159

Zrzavci napsal(a):
Mám dotaz na ty, kteří jsou dlouhodobě v majetku většího počtu fen smajlík. Může skryté hárání být tak až moc skryté, že by to nějak výrazně nehlo se psem, který žije s fenou v domácnosti? Já měla vždycky jen psy-samce, s těma fenkama zkušenosti dlouhodobý nemám. Feňuli je teď rok a měsíc, ohař, takže velké plemeno, může hárat klidně až později, ale... pipka byla kapek oteklá a teď po nějaké době splaskla. Jednu chvíli se o ni mlaďas tak trochu zajímal ale, ale to trochu je fakt myšleno doslovně - pouze tak, že ji sem tam očichával a sem tam měl tendence oblizovat, ale fakt vůbec nic výraznýho, stejně se občas zajímal i o předchozí starou feňuli - mimo hárání, když mu něčím zavoněla, tak jak občas staruchy psy něčím upoutají. Stačilo říct ať ji nechá napokoji a bylo. Je pravda, že se s ním snažím pracovat i u háravek a on poslechne, ale i tak. Že by to s ním nějak nehlo, s tím nepočítám. Ale oteklou ji měla. Ne moc, ale měla. Ale byl by to de facto jediný příznak toho, že by hárala.

Může.
Nám se to stalo někdy před rokem u 5ti leté feny. Hárání má pravidelné po půl roce.Průběh vždy normální, až na tento případ. Ze čtyř psů - třem byla ukradená, jen jeden "říkal" že fakt hárá..a to s ní ani není na stejné zahradě. Další hárání už mělo normální průběh za dalšího půl roku.

A podobné to bylo s druhou ale mladou fenou - první a druhé hárání, sice ne skryté-normálně krvácela, ale psům nic po celou dobu neříkala.To přišlo až s následným třetím háráním.

19.1.2017 23:53
lev

XXX.XXX.253.186

Jenže při skrytém hárání nebarví, ale je možné krytí, takže i pipina se zvětší. Teprve hárat bude, může mít rozházené hormony a chystá se...

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 06:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Iliena napsal(a):

Fááákt? Tak to u nás bylo vždy první hárání pár kapek, ale teda taky okolo toho 7-8 měsíce...a pak nosily holky kalhotky, vždycky se chodily ukazovat, nakoupila jsem v dětským různý se srdíčkama a růžový a chodily jak frajerky řekla jsem "nasadíme plynečku" a už stály v řadě ony měly naše feny vždy hárání zesynchornizované, bylo to u nás jak epidemie, jak začala jedna do pár dní to měla druhá...aspoň jsme si to vždy odbyli za ráz...

20.1.2017 08:04
Iliena

XXX.XXX.90.10

Fááákt? Tak to u nás bylo vždy první hárání pár kapek, ale teda taky okolo toho 7-8 měsíce...a pak nosily holky kalhotky, vždycky se chodily ukazovat, nakoupila jsem v dětským různý se srdíčkama a růžový a chodily jak frajerky řekla jsem "nasadíme plynečku" a už stály v řadě ony měly naše feny vždy hárání zesynchornizované, bylo to u nás jak epidemie, jak začala jedna do pár dní to měla druhá...aspoň jsme si to vždy odbyli za ráz...

Já kdysi někde četla, že první hárání je buď hodně slabé nebo naopak dost silné, jestli je to pravda nevím, každopádně jsme ten druhý případ . Jo taky jsem nakoupila dětské kalhotky (připadala jsem si dost divně ), ale nakonec jsme je nevyužili. Teď mám na místech kde leží starý deky a jde to taky.

20.1.2017 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

bhk napsal(a):
Může.
Nám se to stalo někdy před rokem u 5ti leté feny. Hárání má pravidelné po půl roce.Průběh vždy normální, až na tento případ. Ze čtyř psů - třem byla ukradená, jen jeden "říkal" že fakt hárá..a to s ní ani není na stejné zahradě. Další hárání už mělo normální průběh za dalšího půl roku.

A podobné to bylo s druhou ale mladou fenou - první a druhé hárání, sice ne skryté-normálně krvácela, ale psům nic po celou dobu neříkala.To přišlo až s následným třetím háráním.

Áha! díky no ona je takový kopýtko, celá splašená, přerostlý štěndo dohoukaný, takže možná i v tomle ohledu to má celý pomotaný

20.1.2017 08:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lev napsal(a):
Jenže při skrytém hárání nebarví, ale je možné krytí, takže i pipina se zvětší. Teprve hárat bude, může mít rozházené hormony a chystá se...

No jsem jedno velký oko. Dneska jsem byla ráda, že je mlaďas takovej hodnej a poslušnej, potkaly jsme sousedovic terošky, ta mladší hárá, nechal se hezky odvolat, tak jsem mu říkala, jak nejšikovnější je. jsem zvědavá, jak šikovnej bude, až to přijde doma

20.1.2017 10:32
manbea

XXX.XXX.18.54

U jedné z mých fen bylo první hárání v 10 měs. také úplně nevýrazné, můj pes (shodou okolností NKO ) o ni jevil pouze zdvořilý zájem, ale bez snahy ji nakrýt. Trvalo to asi 14 dní a pak byl klid. Intervaly dalších hárání v budoucnu byly již jako podle plotu, většinou přesně odpovídaly účasti na přihlášené výstavě . Fenka ale byla azavak, takže přírodní plemeno, tudíž se tato zkušenost nedá moc brát vážně.
Každopádně i do budoucna jsem měla smíšené smečky a mám zkušenost, že psi, co trvale žijí s fenou ji od prvního dne hárání pouze čichem kontrolují, nešílí, nenaskakují, přesně poznají krycí dny a pak je tedy třeba je na těch pár dní oddělit. Po uplynutí krycích dnů jim fena sama důrazně vysvětlí svou neochotu, oni to respektují a není potřeba nějak zasahovat. Přestože jsem měla i víc psů na jednu fenu, nikdy se neprali a kupodivu doma ani neznačkovali. Ale mám štěstí, že ani jeden z mých psů není a nebyl takový ten erotoman, co na všechno naskakuje a venku ho nezajímá nic jiného než fenčí louže. To by asi vypadalo jinak .

20.1.2017 11:39
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea napsal(a):
U jedné z mých fen bylo první hárání v 10 měs. také úplně nevýrazné, můj pes (shodou okolností NKO ) o ni jevil pouze zdvořilý zájem, ale bez snahy ji nakrýt. Trvalo to asi 14 dní a pak byl klid. Intervaly dalších hárání v budoucnu byly již jako podle plotu, většinou přesně odpovídaly účasti na přihlášené výstavě . Fenka ale byla azavak, takže přírodní plemeno, tudíž se tato zkušenost nedá moc brát vážně.
Každopádně i do budoucna jsem měla smíšené smečky a mám zkušenost, že psi, co trvale žijí s fenou ji od prvního dne hárání pouze čichem kontrolují, nešílí, nenaskakují, přesně poznají krycí dny a pak je tedy třeba je na těch pár dní oddělit. Po uplynutí krycích dnů jim fena sama důrazně vysvětlí svou neochotu, oni to respektují a není potřeba nějak zasahovat. Přestože jsem měla i víc psů na jednu fenu, nikdy se neprali a kupodivu doma ani neznačkovali. Ale mám štěstí, že ani jeden z mých psů není a nebyl takový ten erotoman, co na všechno naskakuje a venku ho nezajímá nic jiného než fenčí louže. To by asi vypadalo jinak .

Jéžiš, to se mi zas začlo dobře dýchat! Když slyším, že to jde. Ono u nás to taky šlo, ale říkala jsem si, jasně, Bubinka je už stará fenka, tak to s mladíkem moc nelomcuje. Navíc mám psy vedený k tomu, aby i u háravky fungovali. Nevyžaduju IPO přesnost a počítám s tím, že třeba musím být v ten daný moment pro psa víc slyšet, aby si mě uvědomil, že na první dobrou, normálním hlasem to nepůjde, ale vnímnout a umět odejít musí. Ale i tak, podle toho jak všichni říkají - očekávám peklíčko, protože mladá a následně sexuchtivá čubina, bude jiný kafíčko, než fenka ke které přeci jen měl tak trošku úctu a respektoval ji. Teď je navíc starší, vyzrálejší. No takže prostě, když pak slyším, že to u někoho funguje tak, jak to fungovalo u nás, tak si říkám, že třeba budu překvapená.
A tak jak to popisujete - zdvořilý zájem, hodne slabý, to je tak asi nejvýstižnější, to co mám na mysli, nakrývat se taky nesnažil.
Dneska mi udělala radost, čůza flekatá , šly jsme z ranní procházky a u stromu před domem jí říkám: ""Tapinky, Talinko, udělej ťapniky!" a suprově to vysekla - dala přední tlapky na spodní větev. Je to blbina a ani vlastně nevím, jak jsem ji to naučila , šlo to samo od sebe, ale děsně jí to ba, tak jsme tam ťapinkovaly k pobavení kolemjdoucích Byla sjem ráda, že má sama zájem venku o spolupráci.

20.1.2017 13:46
manbea

XXX.XXX.18.54

Toho hárání se zase tolik nebojte, já je měla všechny pohromadě i v nejkritičtějších dnech a při pokusech o sblížení je stačilo okřiknout.A respektovali to. Oddělovali jsme jen v naší nepřítomnosti a hlavně tedy v noci ! To musím přiznat, že jsme se raději s jednou fenkou v ložnici zamykali, neboť si holčina uměla otevřít dveře. Mám za sebou 21 let hárání se 4 fenkami 6 psy a nikdy nikdo nikoho nenakryl. Jde to. Jinak existují spreje a chlorofylové tablety omezující pach háravé fenky, oboje mám vyzkoušené a žádné změny k lepšímu jsem nepozorovala, takže za to bych spíše radila neutrácet peníze. Chovatelka od mých současných psů dává v době hárání fen svému krycímu psovi protičůrací pás, pes tedy naskakuje, ale k ničemu nedojde, dobře to na něm drží. Určitě to nějak vychytáte.
Pokroky při výchově jak píšete jsou, to je skvělé, ona bude jednou super pes. Jenom to u těch ohaříků trvá trošku déle no.
Pamatuji se, jak jsem jednou venčila svého ohaře, přišla ke mně paní, chvíli koukala a řekla: "ach, to je ohař, toho poznám, také jsem ho měla". Chtěla jsem odvětit něco na způsob, že jsou to skvělí psi apod., ale paní mne přerušila a pokračovala " a bylo to bezkonkurenčně 10 nejhorších let mého života..."
To se Vám nestane, ohaři jsou fakt úžasní a ta psychická a fyzická kondice během společného soužití je k nezaplacení .

20.1.2017 14:41
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea napsal(a):
Toho hárání se zase tolik nebojte, já je měla všechny pohromadě i v nejkritičtějších dnech a při pokusech o sblížení je stačilo okřiknout.A respektovali to. Oddělovali jsme jen v naší nepřítomnosti a hlavně tedy v noci ! To musím přiznat, že jsme se raději s jednou fenkou v ložnici zamykali, neboť si holčina uměla otevřít dveře. Mám za sebou 21 let hárání se 4 fenkami 6 psy a nikdy nikdo nikoho nenakryl. Jde to. Jinak existují spreje a chlorofylové tablety omezující pach háravé fenky, oboje mám vyzkoušené a žádné změny k lepšímu jsem nepozorovala, takže za to bych spíše radila neutrácet peníze. Chovatelka od mých současných psů dává v době hárání fen svému krycímu psovi protičůrací pás, pes tedy naskakuje, ale k ničemu nedojde, dobře to na něm drží. Určitě to nějak vychytáte.
Pokroky při výchově jak píšete jsou, to je skvělé, ona bude jednou super pes. Jenom to u těch ohaříků trvá trošku déle no.
Pamatuji se, jak jsem jednou venčila svého ohaře, přišla ke mně paní, chvíli koukala a řekla: "ach, to je ohař, toho poznám, také jsem ho měla". Chtěla jsem odvětit něco na způsob, že jsou to skvělí psi apod., ale paní mne přerušila a pokračovala " a bylo to bezkonkurenčně 10 nejhorších let mého života..."
To se Vám nestane, ohaři jsou fakt úžasní a ta psychická a fyzická kondice během společného soužití je k nezaplacení .

No dát to musíme, nic jinýho "nezbývá". My na noc taky oddělovali (ostatně odděluju tak nějak i teď, aby si madame zvykla spát sama a mlaďas si od ní taky trochu odpočinul a navíc... kuchyňský pelíšek- to je takový bonus, takže kdo spí v noci na kuchyňským pelíšku, je král smajlík, takže aby si taky on užil nějaké extra výhody.
Ona je super pes, jen je ztracená a pošahaná. Ale už se učí se klidnit - toooooooooo je šichta! Ale dneska ráno jsme si sedly, já jsem jí řekla, ať mi ukáže pupíik a mudlala ji na pupku a kušně. Vydržela aspoň chvíli ležet bez toho, že by mi ukopla hlavu, nebo mi tlapou rozdrásala krk, jako tuhle (musí furt po člověku šmatlat tlapátkama a to s vervou levharta). Taky už se naučila mi ruce jen žužlat, ležet v klidu a žužlat, ne ukusovat jako na začátku) Trooošinku zjemnila svůj projev.

Tož já doufám, že nedopadneme jako ta paní , start byl pravda šílený, ale pokroky jsou i přes to její LMD chování. Dneska třeba sama, úplně sama vyhodnotila, že ač na druhé straně trávníku běžel obří pes, který štěkal, tak nevyrazila jak měla (a občas ještě má) ve zvyku, ale sama se hezky podívala, ešivá jako by třeba něco... dobrýho jakooo... třeba to jablíčko, ešivá by nebylo a bylo. Jablíčko je totiž něco jako tuzexový bony

21.1.2017 12:54
lev

XXX.XXX.253.186

manbea napsal(a):

Vzhledem k tomu, že někteří psi umí být pěkně rychlí a na první naskočení i nakrýt, nikdy neriskuji mít háravku na volno. Sedí si pěkně v kleci, psi v kuchyni a je klid. A feny jakmile začnou hárat, samy jdou do klece, aby měly klid.

1.3.2017 15:29
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Tak - ať to předchozí bylo co to bylo, tak docentka Talířová teď regulérně od minulého pátku hárá. Pod zadelí nafouknutej balón a k tomu odkapává. Páníček jí říká Kapafko. Čítám tak pár dní a bude veselo, zatím fungujeme docela dobře. Slečna je čistotná, žádný prasátko, což je prima, je to slušná čubina, sama nemá tušení zatím o čem je řeč. Je mazlivá a překvapivě... vnímavá , u ní jsem čekala něco úplně jiného. Mno, tak jsem zvědavá, jak dlouho jí to bude držet. Každopádně třeba dneska při setkání s pesanem se hezky dokázala k němu přiblížit a ne se chtít nařítit, pozdravit a... okamžitě kontaktovat mě, ešivá to takhle dělá správně , potěšila holčina.

1.3.2017 17:28
manbea

XXX.XXX.139.247

Držím palce, ať vše přežijete ve zdraví (hlavně duševním) a doba hárání vám rychle uteče. Je určitý předpoklad, že slečna poté i trochu zmoudří, u mnoha fenek se tak stane, doufejme tedy, že to bude váš případ.

2.3.2017 09:24
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

manbea napsal(a):
Držím palce, ať vše přežijete ve zdraví (hlavně duševním) a doba hárání vám rychle uteče. Je určitý předpoklad, že slečna poté i trochu zmoudří, u mnoha fenek se tak stane, doufejme tedy, že to bude váš případ.

Díky. Ona je zatím fakt štěndo co nemá tucha, doufám, že jí to vydrží, flekatici pomatený. Ona je teď výrazně lepší, vnímavější. Aspoň teda když jsme spolu a mám ji samotnou. Dneska ráno udivovala sousedku /starší paní, která nám dělá dobrovolně se svým šeltiákem figuranty ), neb jsme měly totálně prověšený vodítko a Talířová mi hleděla do gezichtu s ÍPO pohledem, ač byl pesan fakt blizoučko a vyřvával k tomu na celý kolo. Krásně, pevně vystavovala holuby - konečně! Moc šikovná byla. Jak říkám, ač bych při její povaze, pomatenosti a divokosti čekala, že v tuhle dobu se zase propadneme, je to tak nějak naopak. Hrozně si to užívám, že spolu můžeme prostě jen tak jít a povídat si, že jí můžu hodně a výrazně chválit, jak výborná je, že lepší Talinku nikdo nikdy neměl V neděli jsem ji vzala do stařiny a zase - byla tam se mnou, vnímala, co má dělat, kdy má zastavit, čekat, kdy jít. Bože! Krása.

10.3.2017 12:03
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Teď mě napadla jedna věc a přihodím to sem. Ať už to co prve proběhlo, bylo cokoliv, fenka teď tedy hárá regulérně, ale vypadá to, že - jak jsem teda zjistila výzkumem po známých- třeba při prvním hárání vůbec nemusí přijít ta fáze "poooďtesemsemsvolná!" a třeba tedy nedojde ani k té změně, že místo krvácení bude mít výtok, signalizující tu nej dobu. Nebudu se mít čím řídit. Dobrý, budu tedy maximalisticky bdělá po celou dobu. A moje otázka zní - postačí být bdělá ty čtyři týdny? Nebo lépe ještě o něco dýl? Mohlo by se stát, že by se hárání protáhlo až i déle, než jsou tak ty čtyři týdny?

10.3.2017 12:19
Iliena

XXX.XXX.145.246

Jak jsem psala vedle, my to poznali až při třetím hárání. Ale po každém hárání dělám zkoušku se psem. Po těch 3 týdnech vezmu fenu na vodítko a přítel vezme na vodítko jezevčíka abysme kdyžtak mohli rychle zakročit. Pokaždé to zkusil a pokaždé byl odeslán do patřičných mezí . Psům třeba ještě pár dnů voněla, ale už jsem věděla, že jim nic nedovolí.
Nevím jak u ostatních, ale u nás to bývá ty tři týdny, déle ne.

10.3.2017 13:06
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Jak jsem psala vedle, my to poznali až při třetím hárání. Ale po každém hárání dělám zkoušku se psem. Po těch 3 týdnech vezmu fenu na vodítko a přítel vezme na vodítko jezevčíka abysme kdyžtak mohli rychle zakročit. Pokaždé to zkusil a pokaždé byl odeslán do patřičných mezí . Psům třeba ještě pár dnů voněla, ale už jsem věděla, že jim nic nedovolí.
Nevím jak u ostatních, ale u nás to bývá ty tři týdny, déle ne.

Hm, hm. tak uvidíme, jak budem fungovat. Mně jde taky o to, jak to vychytat doma, od kdy je tak už pak nechat v klidu pohromadě. Bože to bude masakr, až si budou moct zase spolu hrát, zbořej barák smajlík

10.3.2017 13:22
Iliena

XXX.XXX.145.246

Zrzavci napsal(a):
Hm, hm. tak uvidíme, jak budem fungovat. Mně jde taky o to, jak to vychytat doma, od kdy je tak už pak nechat v klidu pohromadě. Bože to bude masakr, až si budou moct zase spolu hrát, zbořej barák smajlík

Tak to neporadim, feňule má s jezevčíkem společnou jen zahradu, ona je s námi v přízemí a jezevec nahoře s tchýní.
Budete mít doma srandu

10.3.2017 15:13
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Tak to neporadim, feňule má s jezevčíkem společnou jen zahradu, ona je s námi v přízemí a jezevec nahoře s tchýní.
Budete mít doma srandu

No to ano , ale tak zatím to fakt v podstatě jde.Uvidíme, jak se s tím popasujeme dál.

10.3.2017 19:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
Teď mě napadla jedna věc a přihodím to sem. Ať už to co prve proběhlo, bylo cokoliv, fenka teď tedy hárá regulérně, ale vypadá to, že - jak jsem teda zjistila výzkumem po známých- třeba při prvním hárání vůbec nemusí přijít ta fáze "poooďtesemsemsvolná!" a třeba tedy nedojde ani k té změně, že místo krvácení bude mít výtok, signalizující tu nej dobu. Nebudu se mít čím řídit. Dobrý, budu tedy maximalisticky bdělá po celou dobu. A moje otázka zní - postačí být bdělá ty čtyři týdny? Nebo lépe ještě o něco dýl? Mohlo by se stát, že by se hárání protáhlo až i déle, než jsou tak ty čtyři týdny?

Tak moje fana hárala zatím jedinkrát v životě - v osmi měsících v červenci - od té doby nic...ne, že by mi to chybělo, zatím neřeším, zatím jsme prý v normě.
K vaší situaci mě napadl případ známého pejskaře z mého okolí - má dva křížence retrívrovitého typu zachráněné z nevhodných podmínek - psa a fenu. Psi se mají královsky, ten člověk pro ně dělá první poslední a má je jako děti. Nedávno jsem s překvapením zjistila, že ani jeden z nich není kastrovaný, při hárání prý mohou být normálně spolu - fena ho nechce, nepustí ho k sobě a to ani v nejlepších dnech. Nicméně, pán prý pro sichr nechává po každém hárání feně dělat sono a nikdy nic už několik let.
Možná u některých fen platí "co je v domě, není pro mě" smajlík

10.3.2017 23:30
Iliena

XXX.XXX.255.2

Terven napsal(a):
Tak moje fana hárala zatím jedinkrát v životě - v osmi měsících v červenci - od té doby nic...ne, že by mi to chybělo, zatím neřeším, zatím jsme prý v normě.
K vaší situaci mě napadl případ známého pejskaře z mého okolí - má dva křížence retrívrovitého typu zachráněné z nevhodných podmínek - psa a fenu. Psi se mají královsky, ten člověk pro ně dělá první poslední a má je jako děti. Nedávno jsem s překvapením zjistila, že ani jeden z nich není kastrovaný, při hárání prý mohou být normálně spolu - fena ho nechce, nepustí ho k sobě a to ani v nejlepších dnech. Nicméně, pán prý pro sichr nechává po každém hárání feně dělat sono a nikdy nic už několik let.

Jo jo takhle to měli sousedi taky. Prý fena na sebe psa nikdy nepustí, takhle to opravdu fungovalo několik let. No a teď na podzim měla chudák prvorodička v 7mi letech štěňata

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2017 15:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven napsal(a):

Taky bych na to moc nespoléhala, že nedá. Ta moje byla taky taková, nedá, nedá, a pak při dalším hárání si vybrala a nastavovala zadek až jsem se za ní styděla. Naštěstí on to bych takový hoch nesmělý, bál se i přiblížit. A na ostatní byla pořád ras.

11.3.2017 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iliena napsal(a):
Jo jo takhle to měli sousedi taky. Prý fena na sebe psa nikdy nepustí, takhle to opravdu fungovalo několik let. No a teď na podzim měla chudák prvorodička v 7mi letech štěňata

A s tím jejich psem, nebo nějakým od sousedů?

11.3.2017 23:29
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Terven napsal(a):

Hmm, to by se mi líbilo, ale nevypadá to, že by to mohlo fungovat. Dneska je 16. den. A jak jsem měla obavy, že se nebudu mít čím řídit, ´že třeba nebude nic poznat, tak jízdní řád už mám. Barva krvácení se změnila, zesláblo to, a Talířová už není tak striktně proti. Ještě nechodí s výzvou, ale už jí nevadí zájem. Takže jo, už jsme v nejlepším. Ale díky dnešnímu výletu, mohli ještě oba večer bivakovat s námi, protože jsou co? Mrtvííí smajlík. Teď už ale má každej svůj budoár a chrápou.

11.3.2017 23:31
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Iliena napsal(a):

No přesně! A taky bych to nedělala kvůli tomu psovi. Vidím, že je pro něj snadnější být oddělený aspoň v jiné místnosti. Lehne si a usne, když jsou pospolu a pod dozorem, furt číhá, je napjatej. Neodpočine si.

12.3.2017 08:36
Iliena

XXX.XXX.105.3

lesnížínka napsal(a):
A s tím jejich psem, nebo nějakým od sousedů?

S tím jejich. Měli 4 štěňata a říkali, že měli problém je udat. Mají leopardí psy (teď nevím jak přesně se to plemeno jmenuje), tak asi proto.

13.3.2017 08:19
aha

XXX.XXX.145.34

Ahoj všichni, mám dotaz ohledně hárání. Fenka, dva a půl roku, hárá pravidelně v prosinci a v červnu. Na tajňáka leze v noci do peřin a při stlaní jsem objevila na prostěradle dvět kapky, totožné, které vídám při hárání. Snad jen světlejší. Pipinu nateklou nemá, při náhodné kontrole jí má taky čistou, nelíže se, není cítit.. Psům voní celoročně.. Je to možné, že by měla mimo hárací dny takhle zbarvený (občasný) výtok?

14.3.2017 08:38
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

aha napsal(a):
Ahoj všichni, mám dotaz ohledně hárání. Fenka, dva a půl roku, hárá pravidelně v prosinci a v červnu. Na tajňáka leze v noci do peřin a při stlaní jsem objevila na prostěradle dvět kapky, totožné, které vídám při hárání. Snad jen světlejší. Pipinu nateklou nemá, při náhodné kontrole jí má taky čistou, nelíže se, není cítit.. Psům voní celoročně.. Je to možné, že by měla mimo hárací dny takhle zbarvený (občasný) výtok?

Já neporadím, páč sama teprv bádám v oblasti hárání smajlík, ale vím, že tu ostatní psali, že letošní rok jim fenky občas divně zaháraly a pak se rozháray i znovu. Ale ! Jsem preventista, skočila bych na veterinu, jestli někde nějaký zánět... nechci plašit, vůbec ne, ale za to nic nedáte. Teda jo, dáte peníze, ale buď budete mít klid (vezmou třeba stěr a tak) a nebo, kdyby náhodou něco, tak by se zakročilo včas. Taky to ale třeba nemusí být vůbec nic společného s háráním, nemá někde třeba nějaký malý zranění?

14.3.2017 09:27
Iliena

XXX.XXX.187.4

Zrzavci napsal(a):
Já neporadím, páč sama teprv bádám v oblasti hárání smajlík, ale vím, že tu ostatní psali, že letošní rok jim fenky občas divně zaháraly a pak se rozháray i znovu. Ale ! Jsem preventista, skočila bych na veterinu, jestli někde nějaký zánět... nechci plašit, vůbec ne, ale za to nic nedáte. Teda jo, dáte peníze, ale buď budete mít klid (vezmou třeba stěr a tak) a nebo, kdyby náhodou něco, tak by se zakročilo včas. Taky to ale třeba nemusí být vůbec nic společného s háráním, nemá někde třeba nějaký malý zranění?

Asi bych taky radši skočila na veterinu. Zánět je pro mě taky velký strašák, takže radši tam sjet zbytečně než pozdě.

14.3.2017 09:37
aha

XXX.XXX.130.121

V pátek jdeme na očkování, tak se poptám. Jen mě napadlo, jestli se to taky někomu třeba nepřihodilo. Každopádně od té dobry zase nic.. A zranění jsem žádné nenašla. Tak uvidím, co nám poví. :/.

14.3.2017 10:49
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

aha napsal(a):
V pátek jdeme na očkování, tak se poptám. Jen mě napadlo, jestli se to taky někomu třeba nepřihodilo. Každopádně od té dobry zase nic.. A zranění jsem žádné nenašla. Tak uvidím, co nám poví. :/.

Možná bych změřila teplotu, jako první krok. Chová se jinak normálně? Nepije hodně?

14.3.2017 11:04
aha

XXX.XXX.130.121

Pije stále stejně, chová se stejně. Možná mě napadá prochladnutí? Ale to by zas spíš mělo spojitost s čůráním.. Teplota je dobrý nápad, odpoledne na to mrknu. Ještě mě napadá, že to můžou být poplašený hormony. Posledních 14 dnů má tendenci hrabat deky, pelíšky. Občas na nás naskakuje. Falešku bych vyloučila. Cecíky jsou ok, hračky nenosí, nefňuká ani není extra mazlivá. Na čele má ''hormonální kolečko'', slyšela jste o tom někdy? Pro mě to byla nedávno novinka. Prý se to některým hafanům udělá a po pár dnech/týdnech zmizí. Ta moje to má od posledního hárání v prosinci a stále nemizí..

14.3.2017 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

aha napsal(a):
Pije stále stejně, chová se stejně. Možná mě napadá prochladnutí? Ale to by zas spíš mělo spojitost s čůráním.. Teplota je dobrý nápad, odpoledne na to mrknu. Ještě mě napadá, že to můžou být poplašený hormony. Posledních 14 dnů má tendenci hrabat deky, pelíšky. Občas na nás naskakuje. Falešku bych vyloučila. Cecíky jsou ok, hračky nenosí, nefňuká ani není extra mazlivá. Na čele má ''hormonální kolečko'', slyšela jste o tom někdy? Pro mě to byla nedávno novinka. Prý se to některým hafanům udělá a po pár dnech/týdnech zmizí. Ta moje to má od posledního hárání v prosinci a stále nemizí..

Teplota by mohla být první vodítko. To pití se říká, že je jeden z projevů zánětu dělohy - ale taky nemusí být. Já vás nechci plašit to ne, aaale nemůžete k tomu doktorovi jít dřív? Pro klid duše? Protože pokud by to byl nějaký problém, tak je dobrý mít časový "náskok"
Hormonální kolečko neznám, my jsme měli vždycky psy-kluky, fenku jednu a to stařičkou, takže se teprv rozkoukávám.

14.3.2017 13:01
Iliena

XXX.XXX.197.16

aha napsal(a):

Hormonální kolečko? Můžete mi to vysvětlit? Slyším to prvně.
No moje fenka hrabe deky a pelíšky právě na začátku falešky a hračky ani nenosila.

14.3.2017 13:19
aha

XXX.XXX.130.121

A i při falešce fenky naskakují? Je to prý způsobeno nerovnováhou hormonů. Dělá se to většinou krátkosrstým hafům, my to řešili u bulíků. Je to taková lysinka mezi ušima, popřípadě ještě kousek od kořene ocásku. Někdo řešil návštěvou na vet., někdo nasazením zinku a lososovým olejem, někomu to zmizlo samo.

Tak jsem pročítala ještě jiné diskuze a asi zajedu na vet.dřív. Nemáme sice příznaky pyometry, ale to neznamená, že to nemůže být jiný zánět..

14.3.2017 14:55
Iliena

XXX.XXX.197.16

aha napsal(a):
A i při falešce fenky naskakují? Je to prý způsobeno nerovnováhou hormonů. Dělá se to většinou krátkosrstým hafům, my to řešili u bulíků. Je to taková lysinka mezi ušima, popřípadě ještě kousek od kořene ocásku. Někdo řešil návštěvou na vet., někdo nasazením zinku a lososovým olejem, někomu to zmizlo samo.

Tak jsem pročítala ještě jiné diskuze a asi zajedu na vet.dřív. Nemáme sice příznaky pyometry, ale to neznamená, že to nemůže být jiný zánět..

No to vážně slyším prvně, taky mám bulíka (kříženku) a nic takového nemívá. To nevím jestli ostatní fenky při falešce naskakují, moje nenaskakovala nikdy na nic.
Veterinou určitě nic nezkazíte, pak napište jak jste dopadly.

15.3.2017 16:47
aha

XXX.XXX.233.198

Sono čisté, vše ok. Diagnoza - Kdo vi od čeho to bylo.. Tak se mi ulevilo.

15.3.2017 16:51
Iliena

XXX.XXX.143.5

aha napsal(a):
Sono čisté, vše ok. Diagnoza - Kdo vi od čeho to bylo.. Tak se mi ulevilo.

paráda.

16.3.2017 12:10
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Paráda, to je fajn. Gratuluju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík