Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2017 10:48
natalka123

XXX.XXX.242.21

Dobrý den, mám labradora 2 roky, po kastraci to bude rok, , Rok byla na acaně, ale výrazně se zhoršila srst a začala mít lupy. změnila jsem tedy na Orijen, už dobírá druhý 13 kg pytel 6 fish plus lososový olej a lněný olej na střídačku. Srst už dobrá, ale lupy pořád. Nyní mám objednaný pytel regional red. Myslíte čím může mít ty lupy, bud granulemi nebo to může být nerovnováha po kastraci :?: Lupy má už od srpna, někdy méně někdy více. Myslíte mám vydžet u granulí Orijen nebo změnit třeba na first mate, wolfsblut. Orijen má skoro dva a půl měsíce. Díky za odpověď. Nebo pak ještě přidávat třeba biotin, stačí ten z lékarny pro lidi?

24.1.2017 22:43
senda

XXX.XXX.209.74

Boxerka měla lupy, když byla na Acaně / obyčejné /, vet poradil určitý šampón, kondicioner, žloutky, byla to obstrukce, hlavně se jí to vůbec nelíbilo. Pak řekl, že by to mohla být plíseň, tak zase nějaké vodičky. Že by to bylo granulema, mě ani jeho nenapadlo, ale když jsem je změnila z jiných důvodů / reznutí druhé fenky, zažívání, nechutenství boxeky /, byl klid.
Možná by to stálo za to, zkusit změnu, Acana i Orijen jsou skvělé, ale každému nesednou. Kdyžtak se k nim můžete vrátit, nebo střídat.
Začala jsem s First Mate, kvůli reznutí a drbání malé fenky, nyní pravidelně střídám s GO, NOW, Wolfsblut, plánuji zkusit Eden a Akela a obě prospívají výborně.

25.1.2017 08:38
natalka123

XXX.XXX.242.21

Právě složením se mi líbí moc wolfsblut, First Mate na to jsem také koukala, ale je tam docela málo masa. Díky za odpověď. jinak, asi ještě chvilku zkusíme Orijen a pokud by se to nelepšilo tak určitě změníme značku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2017 09:31

natalka123 napsal(a):
Právě složením se mi líbí moc wolfsblut, First Mate na to jsem také koukala, ale je tam docela málo masa. Díky za odpověď. jinak, asi ještě chvilku zkusíme Orijen a pokud by se to nelepšilo tak určitě změníme značku.

Začněte krmit syrové ryby v celku (sledě, šproty, makrely) a lupy zmizí.

25.1.2017 10:17

natalka123 napsal(a):

Máte zprávu.

25.1.2017 11:57
lev

XXX.XXX.253.186

A jsou to lupy, nebo dravčíci ? Kteří vypadají jako lupy...

25.1.2017 12:39
natalka123

XXX.XXX.242.21

U veta jsem byla, dravčík to není, spíše mi připadá jako, když má suchou kůži. Ono může to být i po kastraci, že má hormonální nerovnováhu. dle veta to nic není, ale mě to docela trápí.

25.1.2017 21:14

Že je v granulách hodně ryb, není zárukou dostatečného množství těch slavných omega kyselin, poměru a složení. Některé jsou nanic.

Na srst a kůži - omega 6 LA, linolová kyselina.

Vhodný poměr 3 a 6 omega je 4:1,5:1. Pro kůži obvzlášť - čím menší poměr, tím lépe.

Pes také musí být schopen využít formu, kterou mu dáváte.

Pupalkový olej, z brutnáku lékařského a černého rybízu, jsou považovány za zdroje aktivovaných Omega 6, zatímco běžnější zdroje jako rostlinné oleje (řepka, kukuřice, sója), slunečnicový olej a saflorový olej jsou neaktivní.
Olej z tresčích jater a rybí tuk (losos, sleď) mají aktivované Omega-3, lněné semínko a konopí jsou neaktivní.

Jestli se pes nezlepší po neaktiv., dáte ty druhé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík