Molly25

XXX.XXX.2.1
To s tím vážně nikdo nic nedělá?
Nějaké kontroly? Cokoliv?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2915634/daruji-na-mazlika-starsi-fenky/.
Molly25
napsal(a):
To s tím vážně nikdo nic nedělá?
Nějaké kontroly? Cokoliv?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2915634/daruji-na-mazlika-starsi-fenky/.
A co by s tím jako měl kdo dělat?
Aby bylo jasno: nezastávám se člověka, který podal ten inzerát (tím spíš, pokud jde o množku), jen nevidím jaksi důvod, proč by se s tím mělo něco dělat? Každý člověk přece může darovat psa. Někdy i obyčejný majitel se může dostat do situace, že musí svého jediného a milovaného psa dát z domu, třeba i darovat (třeba z důvodu závažné nemoci). To tady bude nějaká inkvizice, která bude zkoumat inzeráty? A když třeba bude inzerovat nějaká množka (jak to kdo bude dokazovat?) a zbavovat se fen, které se "neosvědčily", tak co jako dál? Vezmete si je domů? Ať je to jak chce nemorální, tyto staré fenky mají alespoň naději, že se dostanou do lepších podmínek a ještě v životě zažijí něco pěkného. Ještě by je mohl původní majitel v tichosti zabít a někde zakopat, že.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je stará známá Chodouň, jak tuhle prodávali něcojakočivavu s obří kýlou a i jiné postižené.
Molly25

XXX.XXX.2.1
koňadra
napsal(a):
A co by s tím jako měl kdo dělat?
Aby bylo jasno: nezastávám se člověka, který podal ten inzerát (tím spíš, pokud jde o množku), jen nevidím jaksi důvod, proč by se s tím mělo něco dělat? Každý člověk přece může darovat psa. Někdy i obyčejný majitel se může dostat do situace, že musí svého jediného a milovaného psa dát z domu, třeba i darovat (třeba z důvodu závažné nemoci). To tady bude nějaká inkvizice, která bude zkoumat inzeráty? A když třeba bude inzerovat nějaká množka (jak to kdo bude dokazovat?) a zbavovat se fen, které se "neosvědčily", tak co jako dál? Vezmete si je domů? Ať je to jak chce nemorální, tyto staré fenky mají alespoň naději, že se dostanou do lepších podmínek a ještě v životě zažijí něco pěkného. Ještě by je mohl původní majitel v tichosti zabít a někde zakopat, že.
Ano, pejsek se dostane do dobrých rukou, ale co třeba nějaká sankce?
Všude plno "ochránců zvířat", ale když už je 100% jasné, že není něco v pořádku, tak se to prostě přehlíží?
Prodá si fenky, koupí si nové a vesele si množí dál v naprosto nevyhovujících podmínkách a fenky už od pohledu v pořádku prostě nejsou.
Prostě chlapa pokutovat?! A kontrolovat? Pokud množí, ale v podmínkách pro psy vyhovujících... člověk je ochoten to svým způsobem brát. Ale tohle?
Každý člověk může darovat psa, ale tohle je jasný důkaz chovných fen s vytahanými cecky. Pan "chudáček musí darovat milovaného pejska" prodá fenky za pětikilo, nebo je vymění za pytel KVALITNÍCH GRANULÍ pozor! Koupí si novou, nebo si nechá z vlastního vrhu a jede si vesele dál...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Ty fenky nevypadají, že by byly týrané. Mně se nezdají ve špatném stavu, nejsou hubené, dokonce ta jedna tmavší má lesklou srst.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty fenky nevypadají, že by byly týrané. Mně se nezdají ve špatném stavu, nejsou hubené, dokonce ta jedna tmavší má lesklou srst.
Drapy prerostle a jako zvirata naprosto psychicky v pohode se teda netvari. On je nikdo tyrat nemusel, staci ze plkaly decka jedno za druhym
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám taky takový dojem, horší to asi bude s jejich psychikou. Neznám množku z Chodouně a rozhodně se jí nechci zastávat. Ale všeobecně si myslím, že všichni množitelé nejsou úplná ho-vada a někteří se o ty psy docela i starají a do jisté míry k těm psům přece jen mají vztah. Sice s nimi asi nechodí na nějaké procházky, ale snaží se jim dát alespoň slušné krmení i veterinu - konec konců jen feny v dobré kondici jim dají slušná štěňata. To, že mnozí nejspíš neznají nic z genetiky a rodí se jim štěňata s vrozenými vadami, to je jiná věc.
Tímto se ale množek nezastávám, jsem stejně proti nim jako snad všichni tady.
koňadra
napsal(a):
Mám taky takový dojem, horší to asi bude s jejich psychikou. Neznám množku z Chodouně a rozhodně se jí nechci zastávat. Ale všeobecně si myslím, že všichni množitelé nejsou úplná ho-vada a někteří se o ty psy docela i starají a do jisté míry k těm psům přece jen mají vztah. Sice s nimi asi nechodí na nějaké procházky, ale snaží se jim dát alespoň slušné krmení i veterinu - konec konců jen feny v dobré kondici jim dají slušná štěňata. To, že mnozí nejspíš neznají nic z genetiky a rodí se jim štěňata s vrozenými vadami, to je jiná věc.
Tímto se ale množek nezastávám, jsem stejně proti nim jako snad všichni tady.
Tohle asi bude nepovedená množírna. Když chci množit, tak za pěkný prachy. Tohle jsou lidi, kteří to nemají hlavě v pořádku...množí psi za pytel granulí, jelikož by ty zbylé psy neuživili. Akorát tak přibývá plno nemocných psů a štěňat, kteří se mezi sebou kříží. Bohužel znám také jednu množírnu a té ženské to vždy vyšlo, jelikož má známou veterinářku a ta jí vše sepíše, aby měla pro státní správu, vše v pořádku". Prochází jí to už několik let a nikdo s tím nic neudělá, protože se jí vždy s úřadu ozvou, že se u ní za týden staví a on tak má čas sfalšovat očkováky atd...

Tohle je množírna nejhrubšího zrna a chlap by si zasloužil... Je to podle vyjadřování regulérní cvok a pseudočivav mu po dvoře (teď spíš asi v chlívku) běhají desítky a množí se naprosto nekontrolovatelně mezi sebou. Před časem !prodával! postižené jedince. Viz odkaz na obrázek, druhou se zdeformovanými končetinami nemůžu najít.
http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/11499/11499991-civava-pejsci-s-vadou-na-mazlika-3.jpg.
napsal(a):
Tohle je množírna nejhrubšího zrna a chlap by si zasloužil... Je to podle vyjadřování regulérní cvok a pseudočivav mu po dvoře (teď spíš asi v chlívku) běhají desítky a množí se naprosto nekontrolovatelně mezi sebou. Před časem !prodával! postižené jedince. Viz odkaz na obrázek, druhou se zdeformovanými končetinami nemůžu najít.
http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/11499/11499991-civava-pejsci-s-vadou-na-mazlika-3.jpg.
Ono už z toho prvního odkazu je vidět, že pejsci nejsou zrovna na tom nejlíp po psychické stránce. Zdravý jedinec vypadá trošku jinak, než tyhle chudinky.

a.n.d.y
napsal(a):
Ono už z toho prvního odkazu je vidět, že pejsci nejsou zrovna na tom nejlíp po psychické stránce. Zdravý jedinec vypadá trošku jinak, než tyhle chudinky.
Už mám bližší info o Chodouni, člověku je z toho úplně zle. Ale lidi mu tenkrát mohli urthnout ruce, kdo psy zachrání, tak za každou dostal tisícovku, tzn. se mu to vyplatilo a jede dál.
https://khadrabova.wordpress.com/2016/01/26/mnozitele-z-berounska/comment-page-1/.
napsal(a):
Už mám bližší info o Chodouni, člověku je z toho úplně zle. Ale lidi mu tenkrát mohli urthnout ruce, kdo psy zachrání, tak za každou dostal tisícovku, tzn. se mu to vyplatilo a jede dál.
https://khadrabova.wordpress.com/2016/01/26/mnozitele-z-berounska/comment-page-1/.
Psychopati
napsal(a):
Nejhorší je, že jim to svinstvo prochází a my jsme jen obyčejní lidé co s tím nic nezmůžou...bohužel si umí zařídit aby v tom pokračovali dál a nikdo jim v tom nezabrání. To stejné bych udělala s těmito lidmi, co to nemají v hlavě pořádku. Zavřít je do klece a prožít si to stejné peklo, co prožívají ti psi!

Nikdy jsem se nepozastavovala nad množstvím psů u normálních chovatelů, zvládnout se jich dá hodně a pro štěňata je naopak lepší vyrůst ve smečce, ale když tohle vidíte u množitelů...
https://plus.google.com/photos/photo/116586694480034715660/6092443102585673170?icm=false.

Jenom na té fotce jsem jich napočítala 30.
Nějak mi přijde, že se množirny teď zbavují psů, nepřijde vám?
Nedávno inzeráty na buldočky, tady tyhle čivavy, bostoni v jiném internátu, dnes se našli někde na nádraží asi dalších 6 čivav evidentně z množirny, odložené v přepravce...
V útulcích a azylech se to jen hemží čivavami, bigly, russli, s přerostlými drápy z množíren... Možná se mi to jen zda, ale přijde mi to tak.
Andrýsek3
napsal(a):
Nějak mi přijde, že se množirny teď zbavují psů, nepřijde vám?
Nedávno inzeráty na buldočky, tady tyhle čivavy, bostoni v jiném internátu, dnes se našli někde na nádraží asi dalších 6 čivav evidentně z množirny, odložené v přepravce...
V útulcích a azylech se to jen hemží čivavami, bigly, russli, s přerostlými drápy z množíren... Možná se mi to jen zda, ale přijde mi to tak.
Oni se těch "použitých" sice zbavují, ale věřím, že na druhou stranu množí nebo levně kupijí zase nové.
jolyha

XXX.XXX.229.101
sisi58
napsal(a):
Není to lepší. Má se o ty drobky postarat. Nejsou to citrony, aby je vymačkal a pak zahodil!
Ten člověk je gauner a přeji mu aby chytl nějakou ohavnou, svědivou a nechutnou nemoc, kvůli které by se ho všichni štítili. A hodně brzy!
Pokud to vezmete tak kde těm nebožátkům bude líp, tak určitě někde jinde než tam. Neschvaluju to, aby se "důchodci" a veteráni na stará kolena někam stěhovali. Ale jaké stáří by asi ti pesani mohli prožít ve smečce dalších 30ti či více psů, kde by jim mlaďasové klid nedopřáli? A dost pochybuju o tom, že by takovýhle majitel nechal neproduktivní fenky aspoň vykastrovat. Takže aby na stará kolena ještě zas každé hárání rodily neživotaschopné prcky a vysilovaly se tím ještě víc? Podobné chování jako je rozprodej důchodců neschvaluju, ale pro ty psy to bude vysvobození, pokud se dostanou někam jinam.
sisi58
napsal(a):
Není to lepší. Má se o ty drobky postarat. Nejsou to citrony, aby je vymačkal a pak zahodil!
Ten člověk je gauner a přeji mu aby chytl nějakou ohavnou, svědivou a nechutnou nemoc, kvůli které by se ho všichni štítili. A hodně brzy!
Takže je tostejné, jako by je povraždil?Nebo je nechal zemřít hlady někde ve sklepě?
jolyha
napsal(a):
Pokud to vezmete tak kde těm nebožátkům bude líp, tak určitě někde jinde než tam. Neschvaluju to, aby se "důchodci" a veteráni na stará kolena někam stěhovali. Ale jaké stáří by asi ti pesani mohli prožít ve smečce dalších 30ti či více psů, kde by jim mlaďasové klid nedopřáli? A dost pochybuju o tom, že by takovýhle majitel nechal neproduktivní fenky aspoň vykastrovat. Takže aby na stará kolena ještě zas každé hárání rodily neživotaschopné prcky a vysilovaly se tím ještě víc? Podobné chování jako je rozprodej důchodců neschvaluju, ale pro ty psy to bude vysvobození, pokud se dostanou někam jinam.
Bude to pro ně vysvobození, ano.
Ale o tom jsem nepsala. Psala jsem to, že se majitel má o staré psy postarat.
Proč útočíte na mě? Já svá zvířátka opečovávam lépe, než sebe
sisi58
napsal(a):
Vkládáte mi do úst něco, co jsem nenapsala.
Povinností majitele psa, je postarat se o své psy do jejich konce.
Co vám na tom nesedí?
Napsala jste, že jejich nabidnutí jiným majitelům není lepší než zabití, přečtěte si to po sobě. a povinnosti a realita jsou daleko předaleko od sebe snad v každém lidském konání. Nakonec i některé chov. stavnice FCI nabízejí fenky i psy po ukončení chovnosti jiným, protože by neměli možnost chovat na nových a k tomu se ještě starat o jiné. Povinnosti majitele je postarat se o své psy, zda osobně nebo tím, že je někomu dají, je už jedno.

Je to něco neskutečného, divím se, že někdo kdo k si takovým množitelům přijde pro pejska že ho dokonce koupí.Další věc kterou bohužel stále častěji pozoruji, že majitelé úmyslně kříží různá plemena, asi s myšlenkou, že maj skvělé psy a vznikne z toho něco ještě úžasnějšího.V některých případech prodají opravdu draho, v jiných se pak štěňat nemůžou zbavit Ti co prodali, tak plánují s radostí nová štěňata. Nehledě že někdo nabízí ke krytí křížence, takové bych nechala kastrovat i s tím psem.
stop týrání
napsal(a):
A tenhle se zjevně stará... hledá jim nový domov.
Nikdy bych nevěřila, že někdo, kdo má nick stop týrání mě bude šikanovat za to, že chci, aby se majitel postaral o svého psa/psy.
Pokud bych svého starého koně poslala za pytel granulí dál, kolegyně z "koní" mě roztrhají na kousky, ale podle vás, poslat dál zničené feny, je v pořádku.
Já žasnu.
stop týrání
napsal(a):
Napsala jste, že jejich nabidnutí jiným majitelům není lepší než zabití, přečtěte si to po sobě. a povinnosti a realita jsou daleko předaleko od sebe snad v každém lidském konání. Nakonec i některé chov. stavnice FCI nabízejí fenky i psy po ukončení chovnosti jiným, protože by neměli možnost chovat na nových a k tomu se ještě starat o jiné. Povinnosti majitele je postarat se o své psy, zda osobně nebo tím, že je někomu dají, je už jedno.
Zřejmě víte lépe, než já, co píšu a myslím.
Až budu něco hledat, napíšu vám, co že to vlastně hledám a kam jsem to dala. Určitě to budete vědět.
Z toho, co píšete je tedy v pořádku, že ten podčlověk využil feny, co to jen šlo a teď, kdy by měly být v důchodu a kdy se začnou projevovat nemoci a stáří a jejich držení bude finančně náročné, tak je prodá.
Vy mě opravdu udivujete STOP TÝRÁNÍ.

sisi58
napsal(a):
Zřejmě víte lépe, než já, co píšu a myslím.
Až budu něco hledat, napíšu vám, co že to vlastně hledám a kam jsem to dala. Určitě to budete vědět.
Z toho, co píšete je tedy v pořádku, že ten podčlověk využil feny, co to jen šlo a teď, kdy by měly být v důchodu a kdy se začnou projevovat nemoci a stáří a jejich držení bude finančně náročné, tak je prodá.
Vy mě opravdu udivujete STOP TÝRÁNÍ.
Stop týrání je trochu pokryteček, protože si nepřipustí, že (ač je to kruté) se lidé tímto "zachraňováním" přímo účastní začarovaného množitelského kruhu.
Konkrétní množitel je skutečná lidská zrůda, která se snaží vydělat i na tragédiích, které záměrně způsobí. Vlastní desítky psů a nechá je se množit mezi sebou hlava nehlava bez ohledu na zdraví. Proč ho nepodpořit, za tu hrůzu mu ještě zaplatit a podílet se na tom, aby množil dál?
napsal(a):
Stop týrání je trochu pokryteček, protože si nepřipustí, že (ač je to kruté) se lidé tímto "zachraňováním" přímo účastní začarovaného množitelského kruhu.
Konkrétní množitel je skutečná lidská zrůda, která se snaží vydělat i na tragédiích, které záměrně způsobí. Vlastní desítky psů a nechá je se množit mezi sebou hlava nehlava bez ohledu na zdraví. Proč ho nepodpořit, za tu hrůzu mu ještě zaplatit a podílet se na tom, aby množil dál?
Na západ od naší republiky to mají ošéfované.
Je u nás možnost, v rámci našich zákonů, nějakým způsobem tomuto jednání zabránit a předcházet?
U dětí mě napadá osvěta. Jenže děti přebírají chování od rodičů a ne každý rodič je milovník psů.
Takže co s tím?
Pejsků je mi líto, chlap by měl těm, co se fenek ujmou, platit za péči.
To by šlo.
Už nebudou rodit, udělají někomu radost a noví páníčci nebudou platit veta. Fajn, zpět do reality.

sisi58
napsal(a):
Na západ od naší republiky to mají ošéfované.
Je u nás možnost, v rámci našich zákonů, nějakým způsobem tomuto jednání zabránit a předcházet?
U dětí mě napadá osvěta. Jenže děti přebírají chování od rodičů a ne každý rodič je milovník psů.
Takže co s tím?
Pejsků je mi líto, chlap by měl těm, co se fenek ujmou, platit za péči.
To by šlo.
Už nebudou rodit, udělají někomu radost a noví páníčci nebudou platit veta. Fajn, zpět do reality.
Povinná registrace, plná odpovědnost majitele a případné vysoké sankce, jinak to nejde.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Povinná registrace, plná odpovědnost majitele a případné vysoké sankce, jinak to nejde.
Žádným zákonem nedonutíte lidi aby se postarali o své zvíře až do jeho konce. Nelze zakázat prodej či darování dospělých zvířat. Je to smutné, ale je to fakt. Jak jsem psala, sama tohle chování fakt neschvaluju, ale uznávám, že pro tato konkrétní zvířátka bude lepší, když najdou domov jinde než tam, kde jsou dosud. Když tak vezmu lidské chování vcelku, nedonutíte lidi ani aby se postarali o své vlastnmí rodiče a příbuzné. LDNky jsou plné lidí, kteří nejsou sami, příbuzné mají, ale starat se je moc těžké, nákladné, náročné... když není problém šoupnout do nemocnice nebo důchoďáku vlastního rodiče, proč by měl být problém zbavit se nepotřebného psa? Bohužel, lidská lhostejnost tu byla, je a bude, s tím těžko něco tady na ifauně naděláme. A žádný zákon nedokáže lidem nařídit aby nebyli lhostejní k potřebám jiných - ať už psů, lidí, či jiných zvířat. Prodat starého psa není týrání, tudíž to zákon nemá jakým způsobem zakázat. I když ty fenečky budou čipované a registrované na majitele, bude je moci kdykoliv prodat komukoliv. I když už pes není věc, stále je a bude "majetkem" a s tím ve smyslu jeho vlastnění můžete nakládat dle libosti - prodat, darovat, nechat do spoluvlastnictví atd. Nevím jak byste chtěli zákonem určovat do jakého věku je možno psa prodat a po jakém věku už si ho musíte za každou cenu ponechat. Co pak pejsci z pozůstalostí, u majitelů, kteří vážně onemocněli a starat se nemohou... bude lepší nechat je utratit, nebo jim třeba i přes vyšší věk hledat nový domov? Konkrétně tento člověk je fakt na zabití, nestydí se prodávat nemocná a zdegenerovaná štěňátka, která se vůbec neměla ani narodit, o tom žádná. Jenže pokud mu nedokážete, že namnožení "postižených" štěňat bylo jeho cílem, nemůžete ho obvinit vůbec z ničeho. Jen prostě dělat osvětu a nekupovat. Když nebude mít odbyt, nebude množit. Pak se nebude muset zbavovat "vyrozených" fen, protože žádné mít nebude. Ale to je tak vše co s tím jde dělat.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Tak teď si zas říkám já: JE TOHLE SAKRA VŮBEC MOŽNÉ? https://zvirata.bazos.cz/inzerat/70747196/Koupim-Prazsky-krysarik-cistekrevneho.php
Blicí smajlík chybí. Sháním, štěně 3-5týdnů, hlavně když bude do těch 1500Kč... Ten člověk je buď totální ignorant, nebo zralý na zabití. Chybí mu jeho fenečka, tak shání ideálně ještě kojené mimino...
Naty1
napsal(a):
Http://www.chovzvirat.cz/inzerat/134298-fenecka/
Moc pěkný voříšek

Naty1
napsal(a):
Http://www.chovzvirat.cz/inzerat/134298-fenecka/
Producentka je nějaká zmatená, nejdřív biewer, pak "bílá rasa"...
Tak, je to tu:
Já:dobrý den, bílý Jorkšírský teriér neexistuje, nabízíte křížence bišonka(
nejspíše množírna) za nesmyslnou cenu, kříženci se prodávají za náklady za
očkování, odčervení, toto určitě nebude 7tis. možná dárek k vánocům co
omrzel? nebo...?, nepíšete ani věk, nic, být vámi se stydím a fenečku dám za
max.2 000Kč do dobrých rukou a zamyslím se jestli něco nedělám špatně. je
mi zle, naschledanou:(
Paní:Promiňte mám joksirka teriéra s PP oba rodiče i prarodiče s PP a nejsem
mnozirna a bizonka nemám mě je zle když někdo prodává křížence za nesmyslnou
cenu ale já nemám křížence.
tak teda nevím
Janae

XXX.XXX.197.12
Naty1
napsal(a):
Tak, je to tu:
Já:dobrý den, bílý Jorkšírský teriér neexistuje, nabízíte křížence bišonka(
nejspíše množírna) za nesmyslnou cenu, kříženci se prodávají za náklady za
očkování, odčervení, toto určitě nebude 7tis. možná dárek k vánocům co
omrzel? nebo...?, nepíšete ani věk, nic, být vámi se stydím a fenečku dám za
max.2 000Kč do dobrých rukou a zamyslím se jestli něco nedělám špatně. je
mi zle, naschledanou:(
Paní:Promiňte mám joksirka teriéra s PP oba rodiče i prarodiče s PP a nejsem
mnozirna a bizonka nemám mě je zle když někdo prodává křížence za nesmyslnou
cenu ale já nemám křížence.
tak teda nevím
Já se divím, že najde někdo tak hloupý, že na něco podobného reaguje.
Celkově jste se dobře sešly. Jedna řeší cenu udanou v inzerátu. Jakou dá kdo cenu je snad jedno, co je komu do toho. To snad není věc veřejné domluvy.
A druhá ani vlastně neví co prodává a ještě se nechá takto vyprovokovat.
Možná by stálo za to založit vlákno, kde každý chovatel ukáže své štěňata, pokud možno s rodokmenem a druzí mu doporučí cenu.
Janae

XXX.XXX.197.12
Naty1
napsal(a):
Zkoušela jsem jen tak pro zajímavost jak množitelé reagují.
A mimoto jste ukázala jak reaguje fanatik.
Zjistit by to šlo i slušným způsobem.
Janae
napsal(a):
A mimoto jste ukázala jak reaguje fanatik.
Zjistit by to šlo i slušným způsobem.
Já občas taky napíšu na podobný inzerát, a nijak neslušně si nepřipadám. Stydět by se měl ten, kdo podvádí, ne ten, kdo na to upozorňuje.
Vzhledem k tomu, kolik je nechtěných pejsků a zadarmo, je potřeba na takové praktiky upozorňovat, aby se dál nepřidávali kříženci.
A je vždycky lepší upozorňovat dopředu, než pak říkat:
Však si to nemusel kupovat, varování je všude dost, dobře mu tak!
Každý nerozumí všemu a ne každý sedí stále na PC( i když je to k nevíře) takže nemusí být dobře informovaný.
sisi58
napsal(a):
Já občas taky napíšu na podobný inzerát, a nijak neslušně si nepřipadám. Stydět by se měl ten, kdo podvádí, ne ten, kdo na to upozorňuje.
Vzhledem k tomu, kolik je nechtěných pejsků a zadarmo, je potřeba na takové praktiky upozorňovat, aby se dál nepřidávali kříženci.
Každý nerozumí všemu a ne každý sedí stále na PC( i když je to k nevíře) takže nemusí být dobře informovaný.
Upozorňovat a odepisovat na inzeráty týkající se např. krytí nebo poptávky typu "koupím čistokrevnou čivavu bez pp", tam by to možná k něčemu bylo, ale reagovat takovým to způsobem mě přijde nedůstojné, trapné a ubohé a úplně k ničemu. Každý si může prodat co chce a za kolik chce, ať se vám to líbí nebo ne.Aby nebyla nabídka, nesmí být poptávka, na to je třeba se zaměřit.
sisi58
napsal(a):
Jen nechápu, co čekáte, že se asi stane. Napsat někomu, kdo množí a prodává křížence, že množí a prodává křížence, mi přijde poněkud zbytečné . Smysl má snad upozorňovat zájemce, ne producenty.
balisek
napsal(a):
Jen nechápu, co čekáte, že se asi stane. Napsat někomu, kdo množí a prodává křížence, že množí a prodává křížence, mi přijde poněkud zbytečné . Smysl má snad upozorňovat zájemce, ne producenty.
Jistě, ale měla bych si to ověřit, než to veřejně řeknu a jak jinak si to chcete zjistit, než se zeptat prodávajícího? Pokud víte jak jinak, napište.
Já ale k lidem, kteří množí nemám žádnou úctu a nebudu se k nim chovat stejně, jako ke slušným lidem. Ani si to nezaslouží. Nemusíte se mnou souhlasit, je to můj názor.
Ještě drobnost, pokud projevím nedůvěru těmto lidem, může se stát, že si nebudou tak jistí, že jim vše projde. Je to lepší, než nic. Určitě tam nepojedu a nezmlátím toho člověka.
Prostě je potřeba je zviditelňovat všemi způsoby.
Janae

XXX.XXX.197.12
sisi58
napsal(a):
Jistě, ale měla bych si to ověřit, než to veřejně řeknu a jak jinak si to chcete zjistit, než se zeptat prodávajícího? Pokud víte jak jinak, napište.
Já ale k lidem, kteří množí nemám žádnou úctu a nebudu se k nim chovat stejně, jako ke slušným lidem. Ani si to nezaslouží. Nemusíte se mnou souhlasit, je to můj názor.
Ještě drobnost, pokud projevím nedůvěru těmto lidem, může se stát, že si nebudou tak jistí, že jim vše projde. Je to lepší, než nic. Určitě tam nepojedu a nezmlátím toho člověka.
Prostě je potřeba je zviditelňovat všemi způsoby.
A reagujete podobně jako Naty?
Pokud ano, tak to není o neúctě nebo úctě k člověku, je to pouze trapný a ten člověk z toho má prču nebo je to hlupák, který se nechá vyprovokovat jako pani z inzerátu.
Reagovat třeba ano, proč ne, ale vyčítat cenu a chovat se jak kdybych snědl šalamounovo h... je směšné.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Naty1
napsal(a):
Dál:
Já: takže i tato malá má PP?, rodiče byli testovaní na např.kolaps trachey,
luxaci pately atd?
paní: Prosím malá nemá PP nedělala jsem nechodím na výstavy s rodiči a tak a jinak
je zdravá nic nemá
ach jo
Dovolím si rýpnout. Od kdy se v chovu biewerů s PP "chovní" jedinci testují na kolaps trachey nebo luxaci patelly? To by mne fakt moc zajímalo. Netestují se na nic. Konkrétně u tohoto "plemene" vám spousta klubů, pod kterými se chovají bez problémů vystaví PP registr i na bezpapíráka, jen když za to obdrží patřičný obnos. Takže konkrétně tady pláčete na špatném hrobě. V podstatě i ti s PP jsou kříženci, protože způsobem popisovaným běžně vzniknout nemohli. Pokud má paní papíry u rodičů, nemuselka ani na výstavy chodit, stačilo by se stát členem některého z klubů. Většina z nich ani bonitaci nemá a záleží na každém na čem bude chovat. Stačí, když nahlásí krytí a za vystavení PP na štěňata zaplatí patřičný obnos. O tom je to celé. Zajímalo mne to, zjišťovala jsem si u několika klubů, pod nimiž se chovají. Takže v tomhle případě spíš ukazujete svou vlastní neznalost a zbytečnou povýšenost.

jolyha
napsal(a):
Dovolím si rýpnout. Od kdy se v chovu biewerů s PP "chovní" jedinci testují na kolaps trachey nebo luxaci patelly? To by mne fakt moc zajímalo. Netestují se na nic. Konkrétně u tohoto "plemene" vám spousta klubů, pod kterými se chovají bez problémů vystaví PP registr i na bezpapíráka, jen když za to obdrží patřičný obnos. Takže konkrétně tady pláčete na špatném hrobě. V podstatě i ti s PP jsou kříženci, protože způsobem popisovaným běžně vzniknout nemohli. Pokud má paní papíry u rodičů, nemuselka ani na výstavy chodit, stačilo by se stát členem některého z klubů. Většina z nich ani bonitaci nemá a záleží na každém na čem bude chovat. Stačí, když nahlásí krytí a za vystavení PP na štěňata zaplatí patřičný obnos. O tom je to celé. Zajímalo mne to, zjišťovala jsem si u několika klubů, pod nimiž se chovají. Takže v tomhle případě spíš ukazujete svou vlastní neznalost a zbytečnou povýšenost.
Chovní jedinci biewerů pod FCI se testují od dob, co jsou pod FCI a co to dělat chcou. Prostě jiná barva, stejné jak dělat modré pejsky.
http://www.biewer-yorkshire.wbl.sk.
Janae
napsal(a):
A reagujete podobně jako Naty?
Pokud ano, tak to není o neúctě nebo úctě k člověku, je to pouze trapný a ten člověk z toho má prču nebo je to hlupák, který se nechá vyprovokovat jako pani z inzerátu.
Reagovat třeba ano, proč ne, ale vyčítat cenu a chovat se jak kdybych snědl šalamounovo h... je směšné.
Každý má nějaký způsob. Já, dokud mě někdo nenakrkne, se chovám slušně.
jolyha
napsal(a):
Schválně jsem si prošla bonitačnířád FCI klubů standardních jorků. Taktéž nemají žádná povinná vyšetření. Takže z tohoto pohledu je jistota stejná jako u biewrů.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Chovní jedinci biewerů pod FCI se testují od dob, co jsou pod FCI a co to dělat chcou. Prostě jiná barva, stejné jak dělat modré pejsky.
http://www.biewer-yorkshire.wbl.sk.
Rozdíl je ale v tom, že u nás pod FCI chovat nejdou... na Slovensku ano. A "místní" - některé přímo české, některé německé kluby... tam je to přesně jak jsem psala. Psala jsem totiž o chovu biewerů v ČR. Jestli to nebylo k pochopení, omlouvám se. Na Slovensku je situace trochu jiná, zda se tam na něco povinně testují nevím, nepídila jsem se po tom. Proto o Slovensku nepíšu, tam přehled nemám.
jolyha

XXX.XXX.229.101
balisek
napsal(a):
Schválně jsem si prošla bonitačnířád FCI klubů standardních jorků. Taktéž nemají žádná povinná vyšetření. Takže z tohoto pohledu je jistota stejná jako u biewrů.
Já vím. A to je to, co mi vadí. Že u společenských plemen se netestuje prakticky nic. U velké části, aby mne zas někdo nevzal za slovo. Jsou samozřejmě plemena, kde aspoň tu luxaci mají povinnou, ale často zase není omezeno do jakého stupně se na jedinci dá chovat. Je to pouze informační. Proto mne fakt vytáčí, když to někdo stále zjednodušuje a píše, že u PP psa máte jistotu, že rodiče prošli zdravotními testy. Není to pravda. A pak u veterináře lidi fňukají, že koupili psa s PP a on má luxaci jak prase. Podlehli totiž tomu, že v PP chovu je jakési testování na něco povinností. Víc se nezajímali. No a často už si dalšího psa s PP nepořídí, stačí bezpapírák, zdraví nastejno a menší cena. To je to, co mne mrzí a co vzniká báchorkou, že v PP chovu u každého plemene se testuje na vady, kna které plemeno trpí. Bohužel lidi jsou blbí a neověří si jak to u daného plemene je. Pak píšou nesmysly. Stejně jako ta dívčina oné prodejkyni - kdy se vyptává - pokud mají rodiče PP - jsou testovaní na tracheu, na patelly? Ani kdyby to štěně PP mělo, tak rodiče tyto testy ani žádné jiné mít nemusí. Nechovám, takže situaci nezměním, ale dost mne mrzí, že v tomto ohledu testování na nemoci, na které plemeno trpí (u konkrétních plemen - a zrovna těch módních) - není mezi papírákem a bezpapírákem pražádný rozdíl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
jolyha
napsal(a):
Já vím. A to je to, co mi vadí. Že u společenských plemen se netestuje prakticky nic. U velké části, aby mne zas někdo nevzal za slovo. Jsou samozřejmě plemena, kde aspoň tu luxaci mají povinnou, ale často zase není omezeno do jakého stupně se na jedinci dá chovat. Je to pouze informační. Proto mne fakt vytáčí, když to někdo stále zjednodušuje a píše, že u PP psa máte jistotu, že rodiče prošli zdravotními testy. Není to pravda. A pak u veterináře lidi fňukají, že koupili psa s PP a on má luxaci jak prase. Podlehli totiž tomu, že v PP chovu je jakési testování na něco povinností. Víc se nezajímali. No a často už si dalšího psa s PP nepořídí, stačí bezpapírák, zdraví nastejno a menší cena. To je to, co mne mrzí a co vzniká báchorkou, že v PP chovu u každého plemene se testuje na vady, kna které plemeno trpí. Bohužel lidi jsou blbí a neověří si jak to u daného plemene je. Pak píšou nesmysly. Stejně jako ta dívčina oné prodejkyni - kdy se vyptává - pokud mají rodiče PP - jsou testovaní na tracheu, na patelly? Ani kdyby to štěně PP mělo, tak rodiče tyto testy ani žádné jiné mít nemusí. Nechovám, takže situaci nezměním, ale dost mne mrzí, že v tomto ohledu testování na nemoci, na které plemeno trpí (u konkrétních plemen - a zrovna těch módních) - není mezi papírákem a bezpapírákem pražádný rozdíl.
Supr příspěvek od inteligentního člověka!
jolyha

XXX.XXX.229.101
RomčaJelča
napsal(a):
Ale nemělo by se tedy apelovat na odborníky v klubech?
Odborníci s tím bohužel nic nenadělají. O těchto změnách se rozhoduje na členských schůzích - hlasují o nich členové klubu. Pokud sami členové - chovatelé - nic měnit nechtějí, nic a nikdo je k tomu nedonutí. Takže je to zase o tom, že peníze jsou až na prvním místě. Jinak si to totiž vysvětlit neumím. Stálo by je to peníze za vyšetření, nakonec by některá jejich chovná nebo do chovu plánovaná zvířata bonitací neprošla... není to v zájmu většiny chovatelů. Ti, co se zajímají si vyšetření udělají i když povinná nejsou. Ale takových je bohužel u módních plemen opravdu menšina. A zájemci slyší - s PP máte záruku vyšetřených rodičů - tak se již nepídí po tom, že u části plemen prostě nic takového není. Ano, jejich blbost. Ale aspoň projevili snahu, pořídili psa s PP, ... a stejně si naběhnou. Což mi zrovna košer nepříjde, ale pokud se myšlení chovatelů nezmění, nebude ani žádné povinné testování, že...