Uživatel s deaktivovaným účtem

Já to sem později napíšu, co se stalo, až budu mít čas.

Štěkanátka. Tak 18

Nových je 12.
První den jsem myslela, že krmím jednu fenu se štěňaty, druhý den jsem zjistila, že jsou dvě, sestry asi, jediný rozdíl byl v barvě sedla, jedna černá, Pepper, druhá hnědá, Cinnamon, každá ve své rouře se svým vrhem štěnat. Bohužel, Cinnamon jsem v pátek našla už v dost špatném stavu a po cestě na veterinu zemřela. Její roura byla skoro celá zasypaná hlínou, takže jsme až do 2 do rána hrabali, aby se tam aspoń děcka vešli a vytahali štěňata. Těch bylo deset. Včera jsme dokázali vytáhnout i Pepper a její jedno štěně. Taky se mi zdála trochu špatná, ale bylo to jen stresem. Když jsme jí po prohlídce na veterině pustili k ostatním štěňatům, uplně se rozzářila. Ještě na veterině musela mít svázaný čumák, aby nás nepokousala, dneska už mě nechá bez problémů přikrmovat. Štěnda mají asi týden,2 holky a 9 kluků. Otec štěňat zmizel ten večer co Cinnamon zemřela a už se nevrátil.
Pořadí fotek - vstup do jejich nor, Cinnamon, otec štěňat (si to aspoň myslel), záchrané výkopové práce,10 štěňat Cinnamon - poslední dvě holky, kde je pochovaná, Pepper s 10 štěňaty, já s jedním (si připadám tak neefektivní), a poslední fotka její štěně.
Přijímají se návrhy na jména.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jééé to je nádhera! jste skvělí! a štěňátka mají krásné barvičky!
napsal(a):
Nových je 12.
První den jsem myslela, že krmím jednu fenu se štěňaty, druhý den jsem zjistila, že jsou dvě, sestry asi, jediný rozdíl byl v barvě sedla, jedna černá, Pepper, druhá hnědá, Cinnamon, každá ve své rouře se svým vrhem štěnat. Bohužel, Cinnamon jsem v pátek našla už v dost špatném stavu a po cestě na veterinu zemřela. Její roura byla skoro celá zasypaná hlínou, takže jsme až do 2 do rána hrabali, aby se tam aspoń děcka vešli a vytahali štěňata. Těch bylo deset. Včera jsme dokázali vytáhnout i Pepper a její jedno štěně. Taky se mi zdála trochu špatná, ale bylo to jen stresem. Když jsme jí po prohlídce na veterině pustili k ostatním štěňatům, uplně se rozzářila. Ještě na veterině musela mít svázaný čumák, aby nás nepokousala, dneska už mě nechá bez problémů přikrmovat. Štěnda mají asi týden,2 holky a 9 kluků. Otec štěňat zmizel ten večer co Cinnamon zemřela a už se nevrátil.
Pořadí fotek - vstup do jejich nor, Cinnamon, otec štěňat (si to aspoň myslel), záchrané výkopové práce,10 štěňat Cinnamon - poslední dvě holky, kde je pochovaná, Pepper s 10 štěňaty, já s jedním (si připadám tak neefektivní), a poslední fotka její štěně.
Přijímají se návrhy na jména.
No teda...
Klobouk dolů, že jste podnikli takovou záchrannou akci a máte teď doma opravdu útulek. Jste fakt úžasní.
Držím palce, abyste je odchovali a našli jim zodpovědné páníčky.
Tolik jmen - ovoce a zelenina (Apple, Banan, Citron), alkohol (Absint, Balantine), značky aut (Audi, Bugi, Citroen, Dacia), čísla (Uno, Duo), barvy (Blue, Green, Black) nebo postavičky z pohádek (Manfred, Diego, Cid, Ellie z Doby ledové).
Ani nemám slov, bulím. Je mi vždycky strašně líto, jak se lidi dokážou ke zvířatům chovat. A za Cinnamon. Škoda, že to nepřišlo nějaký den dřív...A je mi stydno, že já se tu mám dobře, v pohodlí, teplíčku a někdo na druhém konci světa se snaží zachránit hromadu hladových krčků. Děkuju, za sebe, za nás všechny, kdo jen čteme a fňukáme

Chingis je úžasná, její manžel ještě úžasnější !
Molly25

XXX.XXX.2.1
Jména z pohádek nejsou špatná :) (Nemo, Dory, Darla... Popelka, Elza, Bella... )
Máte obrovské srdce. jste naprosto úžasná A druhé maminky je mi moc líto :(.

RomčaJelča
napsal(a):
Fááákt? Já jsem si už říkala, kde asi v pražské kanalizaci...
V pražské kanalizaci žijí bezdomovci, ne psi.
napsal(a):
V pražské kanalizaci žijí bezdomovci, ne psi.
No ne, vážně, já jsem právě zapřemýšlela, kam bych se měla jít podívat, abych zachránila případné zvířátko... Běžně kolem nějakých rour a kanalizací cestou do práce a z práce nechodím, tak jsem si jen říkala, kolik je tady asi takových zákoutí.
RomčaJelča
napsal(a):
No ne, vážně, já jsem právě zapřemýšlela, kam bych se měla jít podívat, abych zachránila případné zvířátko... Běžně kolem nějakých rour a kanalizací cestou do práce a z práce nechodím, tak jsem si jen říkala, kolik je tady asi takových zákoutí.
Tak z fotek jde poznat, že to není u nás, ale někde v teplých krajích u nás se jen tak feny se štěňaty v rourách nevyskytují, musí to tam být hrozný, chudáci, jak se člověk asi dostane k zachraňování psů z Mexika?

Lorie161
napsal(a):
Tak z fotek jde poznat, že to není u nás, ale někde v teplých krajích u nás se jen tak feny se štěňaty v rourách nevyskytují, musí to tam být hrozný, chudáci, jak se člověk asi dostane k zachraňování psů z Mexika?
No tak, že žije v Mexiku. Je to tam určitě kolem psů složitější než v Čechách. Nejtěžší bude najít potom mazlíkům dobré domovy. Vypravit "speciál" do Evropy bohužel nepůjde.

Kdyby ten speciálo přece jen letěl, zamlouvám si ta dvě zlatíčka s hvězdou ( skvrnou ) na čele

asurwic
napsal(a):
Já to první tmavě čokoládové se světlejším pálením.
Taky to první.
CHINGIS - vážím si vaší záslužné práce a fandím vám. To by každý neudělal.
OSTATNÍ: Nicméně nějak nemohu souhlasit s reakcemi některých dam zde typu - jé, já bych si vzala to s hvězdičkou, já to tmavě čokoládové...
Proboha lidi, proberte se! Jestli máte tolik místa ve svém srdci i příbytku, navštivte hned zítra nejbližší útulek a jistě tam objevíte štěně (psa), který si také zaslouží domov. Proč zrovna to z Mexika? Protože vás dojal jeho příběh a vypadá tak pěkně zde na fotce? Protože můžete říkat, že jste zachránily psa až z Mexika? Ale u nás jsou útulky plné psů s dojemnými příběhy! Já jsem totiž zásadně proti tomu, aby se sem vozili psi z celého světa. Jednak máme sami dost psů v útulcích a jednak z důvodu zavlečení nemocí. To není nic proti vám, chingis, vy byste určitě nenabízela vědomě nemocná štěňata, myslím to všeobecně. Však tady nedávno byla diskuse jak lidi vozí psy sebrané z ulice ze zemí, kde jsou nemoci, o kterých zatím nemáme ani ponětí, včetně vztekliny, kterou jsme zde pracně léta likvidovali. Můj názor je, že pro psy se má hledat domov tam, kde žijí. Dovezeme sem stovky psů z ciziny a naše potom půjdeme zabíjet, protože v útulcích je už nebudou mít kam dávat? A kolik psů odváží cizinci z našich útulků?
Nevím proč, ale myslím si, že zítra do některého z našich útulků nepůjde ani jedna z vás.

koňadra
napsal(a):
OSTATNÍ: Nicméně nějak nemohu souhlasit s reakcemi některých dam zde typu - jé, já bych si vzala to s hvězdičkou, já to tmavě čokoládové...
Proboha lidi, proberte se! Jestli máte tolik místa ve svém srdci i příbytku, navštivte hned zítra nejbližší útulek a jistě tam objevíte štěně (psa), který si také zaslouží domov. Proč zrovna to z Mexika? Protože vás dojal jeho příběh a vypadá tak pěkně zde na fotce? Protože můžete říkat, že jste zachránily psa až z Mexika? Ale u nás jsou útulky plné psů s dojemnými příběhy! Já jsem totiž zásadně proti tomu, aby se sem vozili psi z celého světa. Jednak máme sami dost psů v útulcích a jednak z důvodu zavlečení nemocí. To není nic proti vám, chingis, vy byste určitě nenabízela vědomě nemocná štěňata, myslím to všeobecně. Však tady nedávno byla diskuse jak lidi vozí psy sebrané z ulice ze zemí, kde jsou nemoci, o kterých zatím nemáme ani ponětí, včetně vztekliny, kterou jsme zde pracně léta likvidovali. Můj názor je, že pro psy se má hledat domov tam, kde žijí. Dovezeme sem stovky psů z ciziny a naše potom půjdeme zabíjet, protože v útulcích je už nebudou mít kam dávat? A kolik psů odváží cizinci z našich útulků?
Nevím proč, ale myslím si, že zítra do některého z našich útulků nepůjde ani jedna z vás.
Jééé... Vždyť to od nikoho nebylo myšleno vážně, jen se tady rozplíváme nad štěňátky.
napsal(a):
Jééé... Vždyť to od nikoho nebylo myšleno vážně, jen se tady rozplíváme nad štěňátky.
Tak to potom ano! Každé štěně je krásné, i já bych si vybrala - když je to tedy jen teoreticky. Ale prakticky vím, že už si žádného dalšího psa nemohu dovolit - můj čas i peníze mají také svoje limity.

Chcu to s puntíkem na hlavě. To bude vypínač, ne
koňadra
napsal(a):
Já takto chci i každého hafana z českého útulku. Bohužel bych měla za chvíli přepsíno a ne každý jedinec je kompatibilní s mojí smečkou - zvláště u kříženců nehodlám riskovat soužití s dingouši, s myškami a králíky. Samozřejmě, že vážně si nebudu brát žádné Mexičáčky a ani útulkáčky, byť je mi jich líto, jsou nádherní a mají dojemné příběhy, ale rozplývat se snad všichni můžeme. Nebo si vážně myslíte, že zde probíhají závazné rezervace?

napsal(a):
S puntíkem na hlavě už má zabraný Orionka
asurwic
napsal(a):
Já takto chci i každého hafana z českého útulku. Bohužel bych měla za chvíli přepsíno a ne každý jedinec je kompatibilní s mojí smečkou - zvláště u kříženců nehodlám riskovat soužití s dingouši, s myškami a králíky. Samozřejmě, že vážně si nebudu brát žádné Mexičáčky a ani útulkáčky, byť je mi jich líto, jsou nádherní a mají dojemné příběhy, ale rozplývat se snad všichni můžeme. Nebo si vážně myslíte, že zde probíhají závazné rezervace?
"Nebo si vážně myslíte, že zde probíhají závazné rezervace?"
No, jak vidíte, zpočátku jsem si to myslela, tak jsem se dost "rozvohnila" a to už se potom zatemní mozek.
Ale mohlo mne to napadnout, že když o štěňata projevují zájem i jinak docela racionálně uvažující zájemkyně, že to asi nebude tak vážné.
Taky se mně čas od času líbí nějaké štěně, nebo je mně líto každého týraného psa, co vidím v televizi, ale bohužel člověk nemůže spasit celý svět a - jak píšete - není to jen tak začlenit dalšího psa do smečky (ještě s nejistou minulostí a tudíž nepředvídatelnými reakcemi). Nehledě na to, že už mám stop stav svých psů.
Tak se omlouvám všem, které jsem tady napadla za nemístné samaritánské sklony.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):

No já jsem schopna se rozplynout nad čímkoliv, nejen nad psy. Kdysi jsem na frekventovaném místě v Praze uviděla bílého potkana, čistého a evidentně původně ochočeného, co se schovával v malém křoví. Smrtelně vážně jsem uvažovala nad tím, že si ho vezmu domů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Včera jsme se s kolegyní bavily o tom, jak když uděláme na ulici "jéééé, dívej" a jde po ulici paní s kočárkem, nebo pěkný chlap tak je to na to, co má na vodítku, rozhodně ne na chlapa nedejbože na děcko a to samozřejmě není jen na psy, kolegyně má momentálně hříbátko a je to taky miminečko k pomuckání a to nemluvím o koťátkách nebo malých tuleních! nevím kdo z vás má doma bulla ale ti co ho mají, uznají že když ti neřádi srulují uši dozadu, vykulí oči a rošíří zorničky vypadají jak miminka tuleňů
tento obrázek mě vždy úplně rozněžní

napsal(a):
Byla jsem první ! To nedám. I když...asi si ho nevezmu, koňadra by mi dala !

koňadra
napsal(a):
Koňadro, proboha, to si myslíte, že opravdu někdo pro ta štěňata vypraví letecký speciál ?
A opravdu do českého útulku nepůjdu, znám své možnosti. Kdybych mohla, vzala bych si každý den z inzerce aspoň jednoho. Mělo by nějaký význam, že by tu pak odebírali 20 psů ?
( třeba ). Ale dík za poučení. V dalším životě...si nevezmu jiného psa, než z českého útulku.

koňadra
napsal(a):
No, jak vidíte, zpočátku jsem si to myslela, tak jsem se dost "rozvohnila" a to už se potom zatemní mozek.
Ale mohlo mne to napadnout, že když o štěňata projevují zájem i jinak docela racionálně uvažující zájemkyně, že to asi nebude tak vážné.
Taky se mně čas od času líbí nějaké štěně, nebo je mně líto každého týraného psa, co vidím v televizi, ale bohužel člověk nemůže spasit celý svět a - jak píšete - není to jen tak začlenit dalšího psa do smečky (ještě s nejistou minulostí a tudíž nepředvídatelnými reakcemi). Nehledě na to, že už mám stop stav svých psů.
I já se omlouvám za reakci, přišla dřív, než jsem to dočetla až sem.

Ale kdyby náhodou ten speciál letěl...

napsal(a):
No já jsem schopna se rozplynout nad čímkoliv, nejen nad psy. Kdysi jsem na frekventovaném místě v Praze uviděla bílého potkana, čistého a evidentně původně ochočeného, co se schovával v malém křoví. Smrtelně vážně jsem uvažovala nad tím, že si ho vezmu domů.
Já jsem takhle z rušné křižovatky ve městě zachraňovala ropuchu. Tedy né domů, jen do blízkého parku. Reakce spoluobčanů byly zábavné.
koňadra
napsal(a):
Pochybuji, že by nám je sem chingis letecky posílala .
Jsem samozřejmě také proti dovozů "nejistých psů" (nemoci, české útulky atd.), ale ráda se na ně koukám... popravdě i raději na ty dospělé "exotické", než na štěňátka.
Poslední dobou jak šílenec procházím útulky, stanice a všechno ostatní, protože po překopání finanční, prostorová i časové stránky k lepšímu začínám zase po štěněti koukat. Ale Mexičáček teď hned to určitě nebude... jek se znám, je to spíše otázka roků, než si vyberu.
RomčaJelča
napsal(a):
Tak to se, holky, nachystejte na aukční přihazování.
Za prvé, já si ho rezervovala dřív.
Za druhé přihazuji do aukce šíleného karolína, který mi ráno udělal malý monokl, pak přetrhl stopovací vodítko a nakonec mi napálil v plné rychlosti do auta (stojícího). Jsem ochotná přidat i tlustého oranžového laboratorního myšáka, který se roztéká na dlani a asi je neplodný + ještě čtyři 12ti kilovky kukuřičných granulí, které mi tu leží a nechce se mi je v takové zimě vozit do útulku.
Ha, koukám, že o štěňátka se strhla mela No, vzhledem k tomu, že my jsme se rozhodnuli, nechat samíka dožít jako rozmazlovaného jedináčka, si je radši ani neprohlížím A navíc...teď tu po zahradě kolem oken pobíhá sousedovic Dášena, odpoledne k nám většinou uteče mamky Mandy a venku potkáváme sem tam sousedovic dorostence, takže je Worka nakonec rád, že si chvilku v klidu poleží
asurwic
napsal(a):
Za prvé, já si ho rezervovala dřív.
Za druhé přihazuji do aukce šíleného karolína, který mi ráno udělal malý monokl, pak přetrhl stopovací vodítko a nakonec mi napálil v plné rychlosti do auta (stojícího). Jsem ochotná přidat i tlustého oranžového laboratorního myšáka, který se roztéká na dlani a asi je neplodný + ještě čtyři 12ti kilovky kukuřičných granulí, které mi tu leží a nechce se mi je v takové zimě vozit do útulku.
lesnížínka
napsal(a):
Se moc nesmějte. Nabídla bych i pár beden starých hrnečků a svíček, ale ty už si rozebralo příbuzenstvo do tomboly na maturitní ples.
Teď všechno vyklízím, tak se časem nějaké harampádí do aukce o první štěně ještě určitě najde, jestli mi Ollie šíleného Šínu a obézního Forra trumfne.
asurwic
napsal(a):
Se moc nesmějte. Nabídla bych i pár beden starých hrnečků a svíček, ale ty už si rozebralo příbuzenstvo do tomboly na maturitní ples.
Teď všechno vyklízím, tak se časem nějaké harampádí do aukce o první štěně ještě určitě najde, jestli mi Ollie šíleného Šínu a obézního Forra trumfne.
To vaše psisko nedávejte do aukce. Vyměním za tlustýho potkana a smečku myší! To mi asi neprojde, co? :D.
Atheira
napsal(a):
To vaše psisko nedávejte do aukce. Vyměním za tlustýho potkana a smečku myší! To mi asi neprojde, co? :D.
Ale pak nebudu mít za co obchodovat. Leda že byste šla s chingis do spoluvlastnictví - stejně ten magor sedře za den dva až tři lidi, odhadem deset psů a pak se po nocích nudí a tříská s parohem do skříně.
Jinak doufám, že jsou alespoň ty myši hubený.
asurwic
napsal(a):
Ale pak nebudu mít za co obchodovat. Leda že byste šla s chingis do spoluvlastnictví - stejně ten magor sedře za den dva až tři lidi, odhadem deset psů a pak se po nocích nudí a tříská s parohem do skříně.
Jinak doufám, že jsou alespoň ty myši hubený.
Tak to bych si na péči o něj musela asi koupit nějaký otroky... Známí by mi s tím asi moc dlouho dobrovolně nepomáhali. A otroky bohužel už mít nemůžu. Tak to si ho nechte.
Ale jó, to ony hubené jsou. Ale nejmladším z nich jsou dva roky a měsíc. Potkan je na tom věkově stejně. Tak už nemůžu zaručit dlouhou životnost.
Atheira
napsal(a):
Tak to bych si na péči o něj musela asi koupit nějaký otroky... Známí by mi s tím asi moc dlouho dobrovolně nepomáhali. A otroky bohužel už mít nemůžu. Tak to si ho nechte.
Ale jó, to ony hubené jsou. Ale nejmladším z nich jsou dva roky a měsíc. Potkan je na tom věkově stejně. Tak už nemůžu zaručit dlouhou životnost.
Já otročila ráno - skákání přes auto, tahání, auta, stopy, také visel zakousnutý na větvi na stromě, pak si s ostatními ožíral uši... no a doma ještě asi hodinu zpíval, než přišel jeho další otrok, který má celý týden volno a vzal ho na na tahání saní.
Babičky nechci. Jen co by se mi do nich Trishák zamiloval, tak by mu umřeli a on by pak brečel a hledal by je - úplně mu stačilo, že jsem tlusťochovi rozšířila výběh o velké hřiště a on ho tam teď nemůže nikdy najít.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera jsme se s kolegyní bavily o tom, jak když uděláme na ulici "jéééé, dívej" a jde po ulici paní s kočárkem, nebo pěkný chlap tak je to na to, co má na vodítku, rozhodně ne na chlapa nedejbože na děcko a to samozřejmě není jen na psy, kolegyně má momentálně hříbátko a je to taky miminečko k pomuckání a to nemluvím o koťátkách nebo malých tuleních! nevím kdo z vás má doma bulla ale ti co ho mají, uznají že když ti neřádi srulují uši dozadu, vykulí oči a rošíří zorničky vypadají jak miminka tuleňů
tento obrázek mě vždy úplně rozněžní
Joo to dělá ten náš "cosi s labradorem",. Pořád říkám, že má něco z Bulla. Vždy ouška dozadu a říkáme mu malý tuleň nebo Dobby.
Když se začne smát, tak taky naše bullidlo. Ale vyfotit jsem to nikdy nestihla.
Andrýsek3
napsal(a):
Joo to dělá ten náš "cosi s labradorem",. Pořád říkám, že má něco z Bulla. Vždy ouška dozadu a říkáme mu malý tuleň nebo Dobby.
Když se začne smát, tak taky naše bullidlo. Ale vyfotit jsem to nikdy nestihla.
Tak tady je tuleň
asurwic
napsal(a):
Já otročila ráno - skákání přes auto, tahání, auta, stopy, také visel zakousnutý na větvi na stromě, pak si s ostatními ožíral uši... no a doma ještě asi hodinu zpíval, než přišel jeho další otrok, který má celý týden volno a vzal ho na na tahání saní.
Babičky nechci. Jen co by se mi do nich Trishák zamiloval, tak by mu umřeli a on by pak brečel a hledal by je - úplně mu stačilo, že jsem tlusťochovi rozšířila výběh o velké hřiště a on ho tam teď nemůže nikdy najít.
Lara má svoje potkany a myši taky ráda. Teď tomu potkanímu staroušovi umřel brácha. Ten den, co už jen pochrápával, ho měla Lara v dece v posteli a ležela tam. Bohužel, s tím druhým je neslučitelný cokoli živýho (kromě toho jeho bratra), protože je to hroznej rapl.
A už si tu zase mou vinou povídáme úplně mimo téma. Dejte mi pár facek.
napsal(a):
I já se omlouvám za reakci, přišla dřív, než jsem to dočetla až sem.
No vidíte, tu "racionálně uvažující osobu" jsem myslela i na vás.
Jinak, že by někdo vypravil speciál, o tom jsem tedy ani já neuvažovala. Ale to, že někdo poletí z Mexika do Prahy a psa by mohl přibrat jako spoluzavazadlo, tak to už by reálné být mohlo.

napsal(a):
Byla jsem první ! To nedám. I když...asi si ho nevezmu, koňadra by mi dala !
Ale dyť jsou 4 taková. Č.6,7,8 a 10. Musíte si vybrat, dle velikosti tlačítka - jak jste schopná se trefit. Megi tak vypíná kočku.

napsal(a):
Ale dyť jsou 4 taková. Č.6,7,8 a 10. Musíte si vybrat, dle velikosti tlačítka - jak jste schopná se trefit. Megi tak vypíná kočku.
Tak teď nevím, jestli mám ty fotky zpřeházený. Všichni jsou s pálením. Černobílí s přimhouřením oka mají flek oba, béžoví s maskou mají bílý proužek, béžovobílý má flek. Tak jo, je jich víc s vypínáním

asurwic
napsal(a):
No ještě před hodinou jsem měla chuť nabídnout pološíleného rozmazleného trotla. V tomhle počasí (ostře sněžilo) nehodlá venku trávit ani vteřinu navíc, takže vždycky běžíme cca 200 m do křoví u kostela, což je nejbližší místo hodno k odevzdání bobku, a po akci za ním stejným sprintem vlaju domů. Dnes mě pár desítek metrů před cílem zradil led ukrytý pod sněhem a já hodila záda, resp. zadek. Zvířák udiveně zabrzdil, pak si mě s despektem změřil, jako co je to za trapnou komedii, a zatímco jsem na něj řvala 'ty vo*e, já tě asi vyměním!', tak nešťastně vyhodil akutního předskokana, co na mé sbírání se ze země prostě nemohl počkat. Super, měla jsem jen jeden sáček. Takže pak od kostela ještě cesta navíc pro dementní papírový pytlík a zpátky sbírat, což trotl absolutně nepochopil a podle všeho si myslel, že ho chci zabít, když se zase vzdalujeme od domova. Ještě že to po sněhu hezky klouže, člověk se s ním tolik nenadře.
Bohužel hlodavci už nedisponuji, naposledy to byli nějací ještěři a plazi.
napsal(a):
No ještě před hodinou jsem měla chuť nabídnout pološíleného rozmazleného trotla. V tomhle počasí (ostře sněžilo) nehodlá venku trávit ani vteřinu navíc, takže vždycky běžíme cca 200 m do křoví u kostela, což je nejbližší místo hodno k odevzdání bobku, a po akci za ním stejným sprintem vlaju domů. Dnes mě pár desítek metrů před cílem zradil led ukrytý pod sněhem a já hodila záda, resp. zadek. Zvířák udiveně zabrzdil, pak si mě s despektem změřil, jako co je to za trapnou komedii, a zatímco jsem na něj řvala 'ty vo*e, já tě asi vyměním!', tak nešťastně vyhodil akutního předskokana, co na mé sbírání se ze země prostě nemohl počkat. Super, měla jsem jen jeden sáček. Takže pak od kostela ještě cesta navíc pro dementní papírový pytlík a zpátky sbírat, což trotl absolutně nepochopil a podle všeho si myslel, že ho chci zabít, když se zase vzdalujeme od domova. Ještě že to po sněhu hezky klouže, člověk se s ním tolik nenadře.
Bohužel hlodavci už nedisponuji, naposledy to byli nějací ještěři a plazi.
By mám chingis za ty naše psy poděkovala... raději budeme nabízet, že jí je nedáme - to bude výhodnější.

asurwic
napsal(a):
By mám chingis za ty naše psy poděkovala... raději budeme nabízet, že jí je nedáme - to bude výhodnější.
já myslím, že s basenjim by si ta moje Čertice rozuměla.

Jsem si myslela, že včera napíšu víc, ale nějak jsem odpadla. Pepper má strašnej průjem, od včerejška. Včera noci to pustila na akvárko, protože ho mám v rohu nejdál od její bedny. Dnes v noci jsem jí tam dala noviny. Tak si na to vytahala světlo a topítko z akvária (z elektriky ho samozřejmě nevytáhla, takže se spálilo), pak si vylezla na polici pro můj sedák a amortizér, donesla to na noviny, a na to vše se mi vy*.. Asi pomsta za včerejší cestu na veterinu, nebo že jsem nakrmila tu její smečku jen jednou a zbytek nechala na ní. nevím.
jinak barvičky jsou to typický pro místní psy, ještě doufám, že někteří budou i s modrýma očima, bylo by to super.

napsal(a):
já myslím, že s basenjim by si ta moje Čertice rozuměla.
To jo, přesně jeho typ.

Fiona.Praha
napsal(a):
Už mají štěňata vymyšlena jména?
Jen někteří. Jedna fenka - se zalomeným ocáskem - je Brook, ten největší pejsek (jediné štěně Pepper) je Max, Ti dva béžoví s maskou jsou Claudio a Merlin, Ten černý pokousaný, s flíčkem na nose je Bandit, Bíločerný s puntíkem je Panda, béžovobílý je Albi. Ten druhý černobílý je Jack. Hnědý je Bruno.
Druhá fenka má takovou kouřovou masku, chtěla jsem jí pojmenovat Fogata, ale manželovi se to nelíbí. Vymýšlím jiné na téma oheň.
Chybí jméno pro jednoho černého psíka.
Max už má přes 700g zatímco nejmenší Panda má jen 360g. Pořád ho dokrmuji. Většina už na mě mžourá, Max a holky už se snaží i vylizovat misku s jídlem. Jen Pepper už jich má asi plný zuby. Vždy si k nim lehne jen na chvíli na kojení, a jinak leží vedle. Jen v momentě, kdy začnu nahřívat hrnec na ohřev lahví a začnu připravovat sunar, tak okamžitě zalehne a nakojí, a pak celou dobu čuchá k lahvi a olizuje se, protože ví, že co zbyde to dostane do misky.
napsal(a):
Jen někteří. Jedna fenka - se zalomeným ocáskem - je Brook, ten největší pejsek (jediné štěně Pepper) je Max, Ti dva béžoví s maskou jsou Claudio a Merlin, Ten černý pokousaný, s flíčkem na nose je Bandit, Bíločerný s puntíkem je Panda, béžovobílý je Albi. Ten druhý černobílý je Jack. Hnědý je Bruno.
Druhá fenka má takovou kouřovou masku, chtěla jsem jí pojmenovat Fogata, ale manželovi se to nelíbí. Vymýšlím jiné na téma oheň.
Chybí jméno pro jednoho černého psíka.
Max už má přes 700g zatímco nejmenší Panda má jen 360g. Pořád ho dokrmuji. Většina už na mě mžourá, Max a holky už se snaží i vylizovat misku s jídlem. Jen Pepper už jich má asi plný zuby. Vždy si k nim lehne jen na chvíli na kojení, a jinak leží vedle. Jen v momentě, kdy začnu nahřívat hrnec na ohřev lahví a začnu připravovat sunar, tak okamžitě zalehne a nakojí, a pak celou dobu čuchá k lahvi a olizuje se, protože ví, že co zbyde to dostane do misky.
Jsou krásní a vy s manželem úžasní a skvělí.

Štěnda už rozvážně chodí, vyjí, vrčí a občas někdo štěkne. I na první rvačku došlo, takovou roztomilou, štěněčí. Rostou jako z vody, všichni už mají jména. Dnes jsem maminku, Pepper zavřela v obýváku, abych mohla zvážit prťata a vyměnit povlak na pelechu, a myslela jsem že Pepper ty dveře vyrazí a mě zardousí, jak vyváděla. Místo aby byla ráda, že si od nich odpočine... Taky se jí podařilo sežrat večeři pro celou mojí smečku - manžel nechal nákup na stole a šel do auta pro další věci, tak se obsloužila.
Někdo mi věnoval tři sáčky mléka Roayal Canin, měli jste vidět jak rychle to Bandit, závislák na umělém příkrmu, vyplival. Nikdo to nechtěl. Aby taky, se sojovým olejem místo mléčného tuku, smrdělo to strašně, chutnalo ještě hůř. Dávám to Pepper do granulí.

fram
napsal(a):
Jedno "ohnivé" jméno by bylo - Fuego
Když vona je to holka. Proto Fogata, ale už jí to jméno zůstalo

Jsou stále krásnější ! Musí s nimi být hodněěěě práce. Máte můj obdiv.

napsal(a):
Jsou stále krásnější ! Musí s nimi být hodněěěě práce. Máte můj obdiv.
Díky
Až do teď s nimi zas tak práce nebylo, nejvíc práce je s tím, že jsem k tomu přišla jak slepej k houslím, naprosto nepřipravená a teď i chromá... Ale zas jsem si to ulehčila trochu delší neplacenou dovolenou. Štěňata byla taková dobrá záminka k vystřídání pracovišť.

Pěkní a co mají s předními tlapkami?

napsal(a):
Pěkní a co mají s předními tlapkami?
To myslíte ty vybočené lokty po mamince, nebo Panďátkovu zdeformovanou packu?

Andrýsek3
napsal(a):
Jsou nádherní, a koukám skoro samý kluci. Mamina už vypadá pěkně unaveně, taky k nim vlastně přišla jako slepý k houslím (snad to nepletu) je to ta fenka, co měla původně jen jedno štěně? :)
Bruno se teda obzvlášť povedl, kdyby mu oči zůstali modré.
Jo, původně byl její jen Max.

napsal(a):
To myslíte ty vybočené lokty po mamince, nebo Panďátkovu zdeformovanou packu?
Ne, zdá se mi, že všechna štěnda kromě Maxe a Fogaty mají přední paciny nateklé a zarudlé?.

napsal(a):
Ne, zdá se mi, že všechna štěnda kromě Maxe a Fogaty mají přední paciny nateklé a zarudlé?.
Packy i čumáčky, veterinářům to divný nepřipadá. Mají to od prvního dne. Přemýšlela jsem jestli to není nějaká reakce na to umělé mléko, nebo nechytly někde nějaký bacil. Ale netuším.
napsal(a):
Packy i čumáčky, veterinářům to divný nepřipadá. Mají to od prvního dne. Přemýšlela jsem jestli to není nějaká reakce na to umělé mléko, nebo nechytly někde nějaký bacil. Ale netuším.
Když to tady píšete, tak jsem blíže koukla a ano, zdálo se mi také, že jsou nějaká, moc růžová" Ale po bližším prozkoumání jsem si taky všimnula, že se to týká jen předních tlapek, ne? Zadní jsem červenou snad ani nenašla. Což je divné, alergie to asi nebude...buď je to nějaké vrozené zbarvení a nebo...nemohli se o něco obarvit?. Podložky na ležení, misky? Jakoby od něčeho, kam strkají čumáčky, či hrabou předníma pacinama. To jen můj postřeh.

lesnížínka
napsal(a):
Když to tady píšete, tak jsem blíže koukla a ano, zdálo se mi také, že jsou nějaká, moc růžová" Ale po bližším prozkoumání jsem si taky všimnula, že se to týká jen předních tlapek, ne? Zadní jsem červenou snad ani nenašla. Což je divné, alergie to asi nebude...buď je to nějaké vrozené zbarvení a nebo...nemohli se o něco obarvit?. Podložky na ležení, misky? Jakoby od něčeho, kam strkají čumáčky, či hrabou předníma pacinama. To jen můj postřeh.
Ano, jsou to jen přední, zadní vypadají normálně. Jediná barvící věc bylo odčervovadlo, ale zas to by nebylo tak souměrné. Prostě fakt nevím co.
Dnes jsem jim konečně vyklidila celý pokoj.
napsal(a):
Ano, jsou to jen přední, zadní vypadají normálně. Jediná barvící věc bylo odčervovadlo, ale zas to by nebylo tak souměrné. Prostě fakt nevím co.
Ta bílá podlaha... ta dostane zabrat
Štěnda jsou úžasná - už mají vybrané páníčky?

napsal(a):
Jsou nádherná. Jak vidět, maminka už jich má plné zuby...
napsal(a):
Psíci jsou nádherní.
K těm tlapkám, měla jsem něco podobného u jednoho útulkáčka a tenkrát to byla plíseň, ale to by vám vet asi zjistil.

sufle
napsal(a):
Psíci jsou nádherní.
K těm tlapkám, měla jsem něco podobného u jednoho útulkáčka a tenkrát to byla plíseň, ale to by vám vet asi zjistil.
Dík. Plíseň mě nenapadla.
Dva psíci mají dost ošklivý absces na ocásku, a injekce co mi dala místní vetka nezabírají, tak ve čtvrtek jedu do města za jiným vetem, který je lepší co se diagnostiky týká, jen dost drahý a tři hodiny cesty od nás. Zeptám se ho.
Oni tady místí veti jsou dost na nic. Před pár dny dostala Čertice zánět ucha. Jeden den ucho čistý, druhý den uplně černý, plný mazu. Tak jsme jeli okamžitě na veterinu. Vetka ucho vyčistila stylem že ho má celý podrápaný od pinzety, prohlásila, že je to otitida způsobená tím mazem - že jí ucho nečistím, předepsala antibiotika za 500, který ani po třech dnech nepůsobí, protože to pravděpodobně nebylo bakteriálního původu, a podle ní je to vyřešené. Všechno se tu řeší stylem pokus omyl, diagnostika je až na posledním místě, když předepsané léky nezabírají.

napsal(a):
Jsou nádherná. Jak vidět, maminka už jich má plné zuby...
Jen občas. čím dál více.
ale když jsem vytírala, hezky hadrem, na kolenou, tak mě potvora opět rafla, pro změnu do hlavy - jak jsem byla skloněná. Bránit potomstvo se holt musí, i za cenu nasazení vlastního života.
napsal(a):
Jen občas. čím dál více.
ale když jsem vytírala, hezky hadrem, na kolenou, tak mě potvora opět rafla, pro změnu do hlavy - jak jsem byla skloněná. Bránit potomstvo se holt musí, i za cenu nasazení vlastního života.
Mamka je pěkný drsoň..holt ji vychovala ulice Na to ucho...kapla bych tam nějakou tequilu. Kapátkem, či stříknout fakt kapku stříkačkou. Tak zkuste pacinky omývat pro změnu octovou vodu, jen malinko octovou. Kdyby to byla plíseň, tak to zabere.
napsal(a):
Dík. Plíseň mě nenapadla.
Dva psíci mají dost ošklivý absces na ocásku, a injekce co mi dala místní vetka nezabírají, tak ve čtvrtek jedu do města za jiným vetem, který je lepší co se diagnostiky týká, jen dost drahý a tři hodiny cesty od nás. Zeptám se ho.
Oni tady místí veti jsou dost na nic. Před pár dny dostala Čertice zánět ucha. Jeden den ucho čistý, druhý den uplně černý, plný mazu. Tak jsme jeli okamžitě na veterinu. Vetka ucho vyčistila stylem že ho má celý podrápaný od pinzety, prohlásila, že je to otitida způsobená tím mazem - že jí ucho nečistím, předepsala antibiotika za 500, který ani po třech dnech nepůsobí, protože to pravděpodobně nebylo bakteriálního původu, a podle ní je to vyřešené. Všechno se tu řeší stylem pokus omyl, diagnostika je až na posledním místě, když předepsané léky nezabírají.
Se záněty mám bohužel dost zkušeností, je to úporná věc. Podařilo se mi za roky a za pomoci rad vetů, chovatelů i ušařů lidských vychytat následující: 1. den vyčistit, vykapat běžným peroxidem,2. den vyčistit, vytřít vatičkou namočenou ve slabém roztoku vody a octa a 3. den po vyčištění vykapat roztokem propolisu. Opakovat max 3x, pokud by to nezabralo, pak jedině celková antibiotika. Toť moje zkušenost. Jinak velký obdiv, jak se staráte o bezprizorní pejsky, je to od vás úžasné!

Fiona.Praha
napsal(a):
Ta bílá podlaha... ta dostane zabrat
Štěnda jsou úžasná - už mají vybrané páníčky?
Ad bílá podlaha - je to novostavba a majitel ještě neudělal dlažbu. Tak jsem koupila kýbl nejlevnější omyvatelné barvy a podlahu natřela, aby ta stěrka co na ní byla neprášila. Po štěnatech opět přebarvím. Žádnou velkou škodu nenadělají - stejně to už chtělo přetřít.
Páníčky mají jen někteří. Bruno, Max, Merlin a jedna holka, zatím nevědí kterou.

Tak ty boláky na ocásku Bruna a Panďátka jsou plíseň, takže nejspíš ty růžové pacičky bude to samé. Natírám jim to růžovým sprejem, třikrát denně, zlepšení vidět nelze, všichni jsou celí růžoví.
Včera jsem se konečně dokopala ostříhat jim drápky. Využila jsem polední siesty, kdy všichni spali. Dokonce i Pepper mi dovolila zastřihnout ty její spáry. Ani nezavrčela, jen se ohlídla a spala dál. Dokonce i kus sušené kůže na okousání si nikam nešla zahrabat, a konečně si ho rozžvýkala. Chce jít ven, ale nasazení obojku v ní stále budí hrůzu, takže má smůlu. Samotnou ji nepustím. Aspoň se chodí opalovat na patiu.
Mrňatům jsem dnes udělala pár hraček, zatím jsou ve stádiu kdy má u nich úspěch vše.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
Chingis, v příštím životě chci být Váš pes.
mlčící

XXX.XXX.229.69
Mléko - kravské (a z něj vyrobená náhradní dětská strava) a kozí mléko je sice zdrojem proteinů a vápníku, jenže pro psa a kočku není vhodné. Obsahuje totiž laktózu (mléčný cukr), na který není organismus psů a koček enzymaticky vybaven, čili nedisponuje takovým množstvím laktázy, (enzymu nezbytného ke štěpení laktózy) v zažívacím traktu, aby si s ním dokázal poradit. Nestrávená laktóza je pak příčinou průjmu. Proto je vhodné podávat jak mláďatům, tak dospělým jen speciálně vyrobené delaktozované mléko pro psy a kočky určené. Mláďata ještě mají ve střevě enzym, který dokáže laktózu štěpit, ale dospělý jedinec tuto schopnost ztrácí, proto se někdy mláďatům podává ředěná Tatra mléko.
Zdroj:
http://borazmiloticek.net/clanky/vyziva/spravne_krmeni_psu/spravne_krmeni_psu5.htm
Ještě má fenka průjem (psala jste 31.1.)? Nemůže souviset s laktózou?
Dostává do misky - co zbyde sunaru (psala jste 4.2.)?
Náhodně čtu dnes tuto diskuzi a potíže s laktózou se nabízí.
Nestrávená laktóza bývá příčinou průjmu, enzym laktáza se dá koupit v lékárně v tabletách,
ale asi vyjde levněji nekrmit mléko dospělé fence, pokud průjmy nebyly třeba vedl.účinek odčervovací tablety či virového/bakter.původu (ale vir/bakter. průjem je nakažlivý, to by měly i štěňata).

Ebi
napsal(a):
Chingis, mně to vždycky dožene k slzám ta vaše starost o pejsky.
K slzám? Radosti, doufám.

Uběhlo to strašně rychle, o víkendu začnu rozvážet prťata do nových domovů. Držte jim palce, ať jsem vybrala dobře.

Koukám, že už zas otáčím fotky v programu který to neukládá... tak znova (a pár dalších).
napsal(a):
Uběhlo to strašně rychle, o víkendu začnu rozvážet prťata do nových domovů. Držte jim palce, ať jsem vybrala dobře.
No to je krása, tolik spokojených štěňat
Koukám, že Bruno zůstal modroočkem.
Packy už mají v pořádku - čím to bylo?
Věřím, že jste jim vybrala nové domovy dobře a zodpovědně.
A co bude s maminou?

Mamina zůstane pár týdnů u nás, ještě potřebuje trochu "rehabilitace", i když děláme velké pokroky - dnes se dokonce i vykadila na patiu, když jsem tam zalévala kytky, na začátku jsme dlouho museli chodit ven, aby se vůbec odvážila si tam dojít. Už ani nepanikaří, když ji "přistihnu" ležet na sedačce. Nasazení vodítka v ní stále budí hrůzu.
Až bude lepší, dáme ji též k adopci.
Packy byly předpokládám tou plísní. Ocásky už se Brunovi i Panďátku taky hojí, obrůstají.

Fiona.Praha
napsal(a):
Ta poslední fotka je Albi? Má zelené oči?
Jo, má je takové zelené, dřív spíš šedé, uvidíme na čem se ustálí.
napsal(a):
Mamina zůstane pár týdnů u nás, ještě potřebuje trochu "rehabilitace", i když děláme velké pokroky - dnes se dokonce i vykadila na patiu, když jsem tam zalévala kytky, na začátku jsme dlouho museli chodit ven, aby se vůbec odvážila si tam dojít. Už ani nepanikaří, když ji "přistihnu" ležet na sedačce. Nasazení vodítka v ní stále budí hrůzu.
Až bude lepší, dáme ji též k adopci.
Packy byly předpokládám tou plísní. Ocásky už se Brunovi i Panďátku taky hojí, obrůstají.
Co má Panďátko s packou? Vadí mu to v životě? Kulhá?

Akorát mají přes 7 týdnů a uši vůbec nestojí, jen Brunovi a Brook, a jen trochu - myslíte, že je ještě šance? Nebo budou všichni plandaví?

Fiona.Praha
napsal(a):
Co má Panďátko s packou? Vadí mu to v životě? Kulhá?
Má ji deformovanou od narození, jeden prst je oddělený, další "zalomený", packa vypadá trochu kratší, ale nekulhá, běhá, šplhá, hraje si. Na sport moc nebude, ale běžné procházky by mu neměly dělat potíže.
Akorát jsem si nevšimla včas, že ten paspárek má strašně dlouhý dráp vyčnívající zcela kolmo, to jsem mu měla dát odstranit hned.
napsal(a):
Má ji deformovanou od narození, jeden prst je oddělený, další "zalomený", packa vypadá trochu kratší, ale nekulhá, běhá, šplhá, hraje si. Na sport moc nebude, ale běžné procházky by mu neměly dělat potíže.
Akorát jsem si nevšimla včas, že ten paspárek má strašně dlouhý dráp vyčnívající zcela kolmo, to jsem mu měla dát odstranit hned.
To jo, odstranit se paspárek asi mohl.
Ale jestli mu to nevadí, tak si možná člověk ani nevšimne. Je to jen kosmetická vada.

Fiona.Praha
napsal(a):
To jo, odstranit se paspárek asi mohl.
Ale jestli mu to nevadí, tak si možná člověk ani nevšimne. Je to jen kosmetická vada.
Právě že jak trčí ven a je dlouhý, tak mám obavy že mu to vadit bude.

napsal(a):
Právě že jak trčí ven a je dlouhý, tak mám obavy že mu to vadit bude.
Bude potřeba držet drápky krátké. Budete je ještě stříhat?

napsal(a):
Bude potřeba držet drápky krátké. Budete je ještě stříhat?
Tohle je starší fotka, drápky jsem stříhala dvakrát, ale je to čím dál těžší, spí míň, vzbudí se rychle... Ten paspárek má strašne dlouhý lůžko, ustřihla jsem jen špičku a hodně krvácel, nebude to lehký ho zkrátit.

napsal(a):
Tohle je starší fotka, drápky jsem stříhala dvakrát, ale je to čím dál těžší, spí míň, vzbudí se rychle... Ten paspárek má strašne dlouhý lůžko, ustřihla jsem jen špičku a hodně krvácel, nebude to lehký ho zkrátit.
Tak zkuste každý den symbolicky přejet pilníkem. To lůžko pak ustupuje celkem rychle.

Tak prckům držim palce, ať se dostanou k hodnému páníkovi, pro kterého budou spřízněnou duší...

napsal(a):
Tak prckům držim palce, ať se dostanou k hodnému páníkovi, pro kterého budou spřízněnou duší...

No tak Panďátku jsem paspárek trochu "okrouhala", ale má tam pořád strup. Postěžoval si, že už se chuďátko nevejde za ledničku. Za pár hodin jde do nového domova. Ušiska zatím stále nestojí, ani jednomu.
Včera jsem odvezla mamánka Maxe, Pepper byla celé odpoledne uražená, ani sýr ji neobměkčil. A večer nečekaně přijeli pro Claudia. Pepper to tak naštvalo, že mi pokousala manžela. Dnes, když jsem si přišla do pokoje pro Jacka, začala kvílet a snažila se vlastním tělem zabarikádovat dveře. Je mi jí tak líto, ale jak jí to vysvětlit, že se budou mít dobře.

Paráda, že jsou všichni v nových domovech, Pepper se srovná.
A tedy kvituji postroje, moje vet by taky zajásala.

napsal(a):
Paráda, že jsou všichni v nových domovech, Pepper se srovná.
A tedy kvituji postroje, moje vet by taky zajásala.
Všichni ještě ne, chybí jedna holka a ti dva černí s pálením - fialový a červený postroj.
Já už bych na štěně obojek nedala, jedině postroj. (samovýroba ).
Někteří kříženci jsou moc hezcí, pokud se tedy kříží "rozumní" rodiče
Je z toho pejsek tak akorát, s pěkným obličejíkem, milé a hravé povahy a hlavně většinou bez rodového zdravotního postižení.
Máme množitelku, (tedy neúmyslnou, utíkají ji fenky. Je trochu jednoduchá), která mívá takováto štěňátka. Lidi mohou paní, co má u nás na starost umísťování nalezenců apod. utrhat ruce!
Naposledy se málem porvali dva zájemci, kteří přijeli zaráz.
napsal(a):
No tak Panďátku jsem paspárek trochu "okrouhala", ale má tam pořád strup. Postěžoval si, že už se chuďátko nevejde za ledničku. Za pár hodin jde do nového domova. Ušiska zatím stále nestojí, ani jednomu.
Včera jsem odvezla mamánka Maxe, Pepper byla celé odpoledne uražená, ani sýr ji neobměkčil. A večer nečekaně přijeli pro Claudia. Pepper to tak naštvalo, že mi pokousala manžela. Dnes, když jsem si přišla do pokoje pro Jacka, začala kvílet a snažila se vlastním tělem zabarikádovat dveře. Je mi jí tak líto, ale jak jí to vysvětlit, že se budou mít dobře.
Jak tady koukám na ty fotky prcků v postrojích, jak jsou miloučcí..bulím jak želva. Já bych se s nima nedokázala rozloučit. I to u vás záchranářek obdivuju - že jste realistky a berete to prostě jako pomoc pejskům. Proto bych to já cíťa dělat nemohla...
sisi58
napsal(a):
Někteří kříženci jsou moc hezcí, pokud se tedy kříží "rozumní" rodiče
Je z toho pejsek tak akorát, s pěkným obličejíkem, milé a hravé povahy a hlavně většinou bez rodového zdravotního postižení.
Máme množitelku, (tedy neúmyslnou, utíkají ji fenky. Je trochu jednoduchá), která mívá takováto štěňátka. Lidi mohou paní, co má u nás na starost umísťování nalezenců apod. utrhat ruce!
Naposledy se málem porvali dva zájemci, kteří přijeli zaráz.
Hezký hafíček, fakt. A jsou takový pěkní i pak, když vyrostou? Taky tady v okolí jeden soused tam pěkného kříženečka měl a zůstal takový napořád. Ale většina štěníků je pěkná, ale pak jsou to celkem příšerky, alespoň teda tady ti naši(taková ta jedna líheň, něco podobné jako u vás, jen výsledek poněkud odlišný ).
lesnížínka
napsal(a):
Hezký hafíček, fakt. A jsou takový pěkní i pak, když vyrostou? Taky tady v okolí jeden soused tam pěkného kříženečka měl a zůstal takový napořád. Ale většina štěníků je pěkná, ale pak jsou to celkem příšerky, alespoň teda tady ti naši(taková ta jedna líheň, něco podobné jako u vás, jen výsledek poněkud odlišný ).
Když vyrostou vypadají takto.
Anonym

XXX.XXX.168.82
Pekní :)
Anonym

XXX.XXX.168.82

lesnížínka
napsal(a):
Jak tady koukám na ty fotky prcků v postrojích, jak jsou miloučcí..bulím jak želva. Já bych se s nima nedokázala rozloučit. I to u vás záchranářek obdivuju - že jste realistky a berete to prostě jako pomoc pejskům. Proto bych to já cíťa dělat nemohla...
A to já mám zas pocit, že realista by neměl v malém bytě tři velké psy na které je alergický, ani by nedal v práci výpověď aby si mohl do téhož bytu nakvartýrovat polodivokou fenku s 11 malými piraněmi, a podvyživeným koťatům u cesty by nejspíš přišlápl hlavičku a netahal si je v batohu domů. Já jsem na tohle hroznej cíťa, Panďátka jsem téměř adoptantům zapřela, protože s ním se mi loučilo hodně těžko. Jediné co mě nutí být realistou je nedostatek prostorů a financí.
napsal(a):
A to já mám zas pocit, že realista by neměl v malém bytě tři velké psy na které je alergický, ani by nedal v práci výpověď aby si mohl do téhož bytu nakvartýrovat polodivokou fenku s 11 malými piraněmi, a podvyživeným koťatům u cesty by nejspíš přišlápl hlavičku a netahal si je v batohu domů. Já jsem na tohle hroznej cíťa, Panďátka jsem téměř adoptantům zapřela, protože s ním se mi loučilo hodně těžko. Jediné co mě nutí být realistou je nedostatek prostorů a financí.
Ha, další "blázen" !

sisi58
napsal(a):
Ha, další "blázen" !
Já většinou tvrdím že magor, ale blázen se dá použít také.
tady jsou fotky těch včerejších koťat, abyste se mohli pokochat.

Ajaj, už to začíná. Chybí mi tu ten smajlík mlátící hlavou do zdi. Maxe mi musí vrátit, protože se stěhují do bytu kde nepovolují zvířata. To jako před týdnem netušili či co?
napsal(a):
Ajaj, už to začíná. Chybí mi tu ten smajlík mlátící hlavou do zdi. Maxe mi musí vrátit, protože se stěhují do bytu kde nepovolují zvířata. To jako před týdnem netušili či co?
Ale jo. Ale netušili, že štěně je nejen roztomiloučké, ale taky děravé a zubaté a hlučné.