Alergie na roztoče u psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2017 21:12
Rencaa

XXX.XXX.27.164

Našemu psovi byla zjištěna alergie na roztoče, konkrétně D.farinae og D.pteronyssinus. Bral Apoquel asi dva týdny, pak na kontrole veterinářka řekla, že zkusíme vysadit, protože se přestal olizovat a zmizela mu vyrážka na jedné straně tlamy, kterou předtím měl. Bohužel ani ne po týdnu je vše zpět. Všude se olizuje nebo olizuje vše okolo sebe a opět má jen na jedné straně tlamy vyrážku, kterou si bez trychtýře drbe do krve. Šampon Duoxo nemá, jak se zdá, žádný efekt.
Máme znovu Apoquel a byla nám doporučena autoimunitní vakcína. Má s tím někdo zkušenost? Bylo nám řečeno, že přínos není zaručen. Navíc to neřeší příčinu, je to zas jen utlumení příznaků. Snažím se zavést bezroztočovou, domácnost zejména tam, kde se nejvíc pes vyskytuje. V posteli s námi nespí, ale v ložnici ano. Takže zvažujeme i výměnu peřin a pořízení protiroztočových povlaků. Přijde mi to vše lepší než do psa prát pořád nějaké léky. Samozřejmě by bylo nejlepší řešení, aby byl celoročně venku, to u nás bohužel není v tuto chvíli možné.

Nemá někdo tip na něco přírodního na zklidnění té vyrážky na tlamě? Má to celé opuchlé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2017 22:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pozdrav od jedné hodné paní, která ví, o čem mluví aneb můj vynález to není, ale viděla jsem, jak to funguje:
Nechat límec dokud se mu to úplně nezahojí + 14 dnů, umývat hypermanganem 3* denně světlý roztok, sterilní gáza.
Nohy namočit do hypermanganu.

Mazat v širším okolí imazol krémpasta do zahojení + týden pak dermazulen.

Nebo teda superpřírodně - chytrá houba.

30.1.2017 22:13
tapina

XXX.XXX.211.27

Edit. Tak už nic smajlík

Jestli vyloženě něco přírodního, koukněte na chytrou houbu - na tlamu a širší okolí + okoupat i nohy včetně palců.

Můžu poradit i něco míň přírodního nebo komplexnějšího.

Z toho, že není v boudě si výčitky nedělejte, protože i do té boudy byste mu museli něčím podestlat.

2.2.2017 11:00
Rencaa

XXX.XXX.27.164

Děkuju za tipy, už to má lepší, ale přesto tu houbu pořídim.
Řeším teď jak vymyslet výhledově tu boudu, aby v ní roztoče neměl...zvykali bychom ho v ní přes léto a příští zimu už by mohl třeba bydlet v ní.

2.2.2017 19:42
tapina

XXX.XXX.211.11

To, že bude venku, je fajn. Otázka je, jestli bude opravdu venku, někteří psi jsou v boudě třeba zalezlí v zimě skoro furt. Do boudy se většinou dává sláma, tam si roztoči celkem lebedí. To je snad hůř, než aby byl doma.

Máme fenu, alergik na roztoče, doma. Mně se třeba osvědčilo, po uklízení prachu jí osprchovat třeba jen čistou studenější vodou, mezitím vyvětrat, nebo ji dát na dát někomu po tu dobu ven. Uklízím furt.

Ty vete šampony jsou všechny na nic. Možmá třeba na rozdrbaná místa nebo ty nohy něco desinfekčního, ale už ani to neberu. Je dobré vybrat si nějaký dobrý šampon + balzám/kondicionér, protože to brání částečně přichytání prachu, tím, že ten chlup není tak porézní.

11.2.2017 17:06
Alusa

XXX.XXX.140.181

Máme psa, který je alergik, nevíme na co, strašně kašlal, dostal z toho astma.Vse jsme řešili přes veterináře, až jsme se naštvali, protože oni nedají nic jiného než Prednison a napsala jsem do bylinkarstvi DedekKorenar.Zaplatila jsem si v poradně poplatek a pan Novy mi odpověděl.Tak jsem začala dávat Diviznovou směs, ostropestrecovou kaši a měsíckovy olej.Koupila jsem Solnou jeskyni Salin2 a od té doby je po kašli a všichni v ložnici při spaní dýcháme mořský vzduch.Kazdy, kdo k nám chodí na návštěvu a viděl a slyšel našeho psa dýchat, teď nechápe, ze běhá a je Stastny.Ted jsem ještě objevila Boswellu serratu, která zabírá na všechny chronické nemoci v těle.Kouknete se na to na internetu.Drzim palce.

20.2.2017 16:24
Rencaa

XXX.XXX.27.164

tapina napsal(a):
To, že bude venku, je fajn. Otázka je, jestli bude opravdu venku, někteří psi jsou v boudě třeba zalezlí v zimě skoro furt. Do boudy se většinou dává sláma, tam si roztoči celkem lebedí. To je snad hůř, než aby byl doma.

Máme fenu, alergik na roztoče, doma. Mně se třeba osvědčilo, po uklízení prachu jí osprchovat třeba jen čistou studenější vodou, mezitím vyvětrat, nebo ji dát na dát někomu po tu dobu ven. Uklízím furt.

Ty vete šampony jsou všechny na nic. Možmá třeba na rozdrbaná místa nebo ty nohy něco desinfekčního, ale už ani to neberu. Je dobré vybrat si nějaký dobrý šampon + balzám/kondicionér, protože to brání částečně přichytání prachu, tím, že ten chlup není tak porézní.

Dobrý den,

šampon duoxo nám bohužel vůbec nezabral, bylo to po něm naopak ještě horší (samozřejmě to nemuselo být šamponem, ale zkrátka žádné zlepšení). Dělám to teď tak, že uklízím v době kdy manžel psa venčí. Je to trochu stresující, připadám si vždycky jak na maraton - úklid na čas smajlík. Taky si myslím hodně pomohlo, že jsme koupili nový vysavač, který je snad opravdu kvalitní a má nějaké ty nejlepší filtry, je doporučován přímo i pro lidi alergiky.
Postupně peru všechny textilie které nešly odstranit ve speciálním přípravku, když je nejde vyprat na šedesát stupňů, a pohovku jsem ošetřila dle návodu sprejem home cleanse. Ale mám pocit, že z té eukalyptové vůně mám pro změnu alergii já :-D.
Místo šamponu mi byl doporučen nějaký sprej co je původně určen na odstranění alergenů ze psí srsti když je v domácnosti člověk alergik, prý by to mohlo pomoci i přímo psovi. Tak to chci vyzkoušet, snad to trochu pomůže.

20.2.2017 16:26
Rencaa

XXX.XXX.27.164

Alusa napsal(a):
Máme psa, který je alergik, nevíme na co, strašně kašlal, dostal z toho astma.Vse jsme řešili přes veterináře, až jsme se naštvali, protože oni nedají nic jiného než Prednison a napsala jsem do bylinkarstvi DedekKorenar.Zaplatila jsem si v poradně poplatek a pan Novy mi odpověděl.Tak jsem začala dávat Diviznovou směs, ostropestrecovou kaši a měsíckovy olej.Koupila jsem Solnou jeskyni Salin2 a od té doby je po kašli a všichni v ložnici při spaní dýcháme mořský vzduch.Kazdy, kdo k nám chodí na návštěvu a viděl a slyšel našeho psa dýchat, teď nechápe, ze běhá a je Stastny.Ted jsem ještě objevila Boswellu serratu, která zabírá na všechny chronické nemoci v těle.Kouknete se na to na internetu.Drzim palce.

Dobrý den,

díky, taky chci zkusit nějaké bylinky spíš než chemii. A s tím vzduchem v ložnici máte pravdu, že to je rovněž třeba pořešit. Koupili jsme hydrometr a v ložnici nám vlhkost vzduchu kolísá s tím, že často je okolo šedesáti procent, což je moc a roztočům se v tom může dařit. Ta solná jeskyně není špatný nápad, možná by to pomohlo i nám pro lepší spaní...

Přidejte reakci

Přidat smajlík