Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2017 18:07

Zdravím, jen tak pro zajímavost, pro porovnání... jaký máte běžný denní režim se psem?

Mám na mysli od rána kdy vstanete jak vypadá váš běžný den. Například - kolik hodin denně je pes sám, jestli máte psa jednoho nebo více, případně plemeno, jestli pes bydlí s vámi doma nebo na zahradě (v kotci), kolik času se mu denně aktivně věnujete, jak často venčíte, na jak dlouho, jestli spolu děláte něco i doma nebo jen spí a pozoruje, jaké činnosti kromě procházek,... Vedli jsme se známou takovou debatu tak mě zajímá jak kdo žije. Vím jen že všichni tady se svým pejskům věnují.

Nemusíte minutu po minutě

1.2.2017 09:18
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

U nás je to hodně různorodé (což asi není pro.psa ideální, ale zatím to jinak nejde).
Záleží jestli jsem doma (jako dnes) nebo v práci (jestli mám ranní, nebo odpolední) nebo jestli jsem ve škole (každý půlrok jinak, každý den jinak).
Pokud jdu do práce na odpolední (to chodím nejčastěji), tak ráno mě vzbudí kolem 7mé, jdeme ven, obejdeme blok asi (15-20min), pak dám zvířatům najíst, pes je se mnou v bytě, dám sobě najíst, něco uklidím, on mi.asistuje, pohrajeme si, atd.. cca v 9:30 jdeme na 1-2 hodiny do lesa, kde si hrajeme, stopuje, popřípadě jdeme s kamarádky psem, cvičíme apod. Něco uvaříme, asistuje, jdu jíst, ujídá a kolem 1 jdu do práce. Ve 3 přijde přítel, vyvenčí (kolem bloku), pak chrápou doma on si s ním hodně hraje doma, vyvenčí,.Dá mu najíst a jde spát.
Teď mi začíná zase škola, jeden den budu úplně celý den pryč, tak bude pes asi 8hod sám a odpoledne se musí postarat přítel, další den jedu do školy jen na večer, nebo na ráno, takže zase podobný režim, jen se to otočí.na odpoledne. Většinou je pes ale minimálně sám, většinou tak 3-4 hodiny a pak právě teď bude jednou týdně 8h. A každý den má cca 4-5 procházek, z toho každý den jednu dlouhou.Uf sloh.
Na čem jste se neshodli?

1.2.2017 10:04
Beica

XXX.XXX.215.194

Já jsem každý den minimálně 9 hodin mimo domov. Díky bohu pracuji jen 10 minut od místa bydliště, takže to řeším následovně:
Pracuji od 8, čili vstávám v šest ráno, oblíknu se a tak, jdu na 30-45 minut s feňulí ven (cvičíme, hrajeme si, blbneme, unavujeme), pak si doma dám snídani, dám snídani i Daisyně, připravím si věci a mažu do práce. Kolem oběda hold oželím oběd v práci, beru si jen taková jídla, která zvládám jíst venku za chůze (domácí bagety, saláty, polévky - nosím ve flaškách od smootie,...) a jdu domu vyzvednou fenku a zase jdeme cca na 30 minut ven, jen tak aby nebyla dlouho sama. No a po práci první co, tak přijdu domu, převlíknu se a beru jí na cirka 2 hodiny do lesa. Po návratu domů večeře. O víkendech výlety a celodenní zábava, plus úklid doma, se kterým mi asistuje. Řekla bych, že obdobně to vede většina lidí, kteří chodí na standardních 8 hodin do práce 4/7. Občas zaměstnám 12letou sestřenici, která se vrací ze školy kolem druhé odpoledne, tak jí vezme ven, nebo si jí převede domů a blbnou spolu, takže doma nemusí být moc dlouho sama.

1.2.2017 10:24
lu80

XXX.XXX.254.221

3.00 venčení
5.00 venčení
6-7 vstáváme, načež krmíme sebe i psa, pak se (většinou marně) snažíme zachovávat hodinku klidu po jídle.8-9 hraní,9.30-10.30 jdem na prochajdu.11.30 Opět krmíme - následuje tak hodinka spánku...spí štěně, my se snažíme dohnat co se dá - uklízet, pracovat, nakupovat, vařit, naobědvat se atd. Pak vstává a jdem na chvilku ven (20minut), hrajem si do dvou, kdy opět krmíme. Spánek tentokrát půl hodinky. Pak delší procházka - hodinka. Hraní, hraní, hraní, hraní, půl šestý krmíme - odpočinek zhruba do zpráv. Pak se snažíme skouknout zprávy a navečeřet se, většinou je to v režimu - že se taháme o provaz, nebo na gauči schováváme chrastítka a štěndo hledá. Kolem osmý přichází klidovej režim. pospává do devíti, kdy dostane naposledy nažrat a jde spát. Pak ještě venčíme kolem 11tý hodiny.
V tomhle režimu jedem cca měsíc...

1.2.2017 10:30
Beica

XXX.XXX.215.194

lu80 napsal(a):

3.00 venčení
5.00 venčení
6-7 vstáváme, načež krmíme sebe i psa, pak se (většinou marně) snažíme zachovávat hodinku klidu po jídle.8-9 hraní,9.30-10.30 jdem na prochajdu.11.30 Opět krmíme - následuje tak hodinka spánku...spí štěně, my se snažíme dohnat co se dá - uklízet, pracovat, nakupovat, vařit, naobědvat se atd. Pak vstává a jdem na chvilku ven (20minut), hrajem si do dvou, kdy opět krmíme. Spánek tentokrát půl hodinky. Pak delší procházka - hodinka. Hraní, hraní, hraní, hraní, půl šestý krmíme - odpočinek zhruba do zpráv. Pak se snažíme skouknout zprávy a navečeřet se, většinou je to v režimu - že se taháme o provaz, nebo na gauči schováváme chrastítka a štěndo hledá. Kolem osmý přichází klidovej režim. pospává do devíti, kdy dostane naposledy nažrat a jde spát. Pak ještě venčíme kolem 11tý hodiny.
V tomhle režimu jedem cca měsíc...

No jo, tohle mě čeká na jaře :D Štěněcí režim, snad už konečně...

1.2.2017 10:33
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ještě by bylo dobré přidat plemeno a věk - on třeba obřík se chová jinak než lovecký pes, nedejbože borderka.

1.2.2017 11:14
Arni

XXX.XXX.44.246

V pět ráno první venčení. Vstává v šest třicet. V sedm třicet první krmení. Společně s manželkou pobyt doma na zahradě, hry něco z výcviku v přestávkách při běžných domácích činnostech. Od dvanácti vychàzka, celkem pravidelná. Po příchodu druhé krmení a odpočinek. Kolem čtvrté přijedu z práce a pokud je možno vyrážíme na hodinku na ztezku. Navečer malá dávka krmení a běžný domácí režim. Poslední venčení kolem desáté. Pes je s náma celý den. Spí v domě.

1.2.2017 11:58
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Kavalír 3 roky
4:40 první venčení na cca 20 minut - psa na to budím
po venčení krmení psa a kočky
a od 5:15 je doma sám (teda s kočkou tak se snad moc nenudí)
ve 14:15 jsem zhruba zpět doma a jdeme na 10 minutovou "čůrandu"
pak tak půl max hodinu doma - přiznám se dám si ráda po práci kafe a svačinu (pes ujídá ) a pak vycházíme na dlouhou procházku dle počasí a období - cca hodina (v mrazech, dešti a horku méně a v ideálním počasí zase třeba i 2 hodiny)
pak tak nějak různě když je pěkně jsme třeba na zahradě a když ne tak klidně jen gaučink smajlík na úklidu se podílí maximálně bordelem, u vaření zase ujídáním a motáním pod nohy
v 7 krmení
a v 9 večer ještě tak na půl hodinky ven (v létě je dlouhá procházka přesunuta na večer)

1x týdně chodíme na cvičák na agility + občasný kratší trénink na zahradě (přes zimu netrénujeme)
občas si hrajeme a cvičíme blbinky nebo třeba hledá schované pamlsky ale ne nějak pravidelně prostě jak se chce mě nebo jemu.

o víkendu je režim také dost jiný - pes spí dokud spím já takže vstáváme třeba v 8 a každý den je trochu jiný podle toho co je v plánu.

1.2.2017 12:11
Psočka

XXX.XXX.119.130

Středně velký kříženec,3 roky.
Ráno okolo půl osmé jde s babičkou kydat a krmit, co má tak na 20 minut. Potom občas dopoledne krátká procházka s babičkou. Já se vracím ze školy okolo 4, pak jdeme na procházku, ta trvá okolo hodiny+cvičíme. Občas chodíme ještě běhat, nebo na koloběžku. Jednou týdně máme trénink, cestu tam a zpět 6km a pak tak 2 hodiny na tréninku. V šest mívá krmení.
O víkendu má více méně podobný režim.
Psa máme venku.

1.2.2017 12:44
davidka

XXX.XXX.14.251

Ráno jdu se psy až se vzbudím (mezi 7 a 9 h.) tak na půl hodiny. Pak doma pracuji, psi spí a nevyžadují žádnou pozornost. Odpoledne cca po 14h. jdeme ven minimálně na hodinu, záleží na tom, jestli si jedeme zacvičit na cvičák nebo na stopy nebo jen na procházku do lesa. A večerní venčení je jak to vyjde, mezi 22 h. a půlnocí.
Jsou ale dny, kdy jsme se psy venku téměř celý den, o víkendech chodíme na delší výlety. A taky před zkouškama, když cvičíme intenzivněji, se jim věnujeme několik hodin denně.
Na druhou stranu když je pracovní nápor nebo onemocníme, psi se vydrží s námi válet doma a mají jen kratší procházku 3-4x denně.
Psi jsou dospělí, bytoví, plemeno ovčácké.

Paprunak

1.2.2017 13:33
Paprunak

XXX.XXX.2.217

Anglicky buldok,2 roky
Vstávám v 6.00, jdeme na procházku 20min, pak odcházím do školy a je sám 7-8h. Po navrátu (kolem 14h) dlouhá hodinová procházka/blbnutí s dalšími psy atd, pak návrat domů a odpoledne je vždy se mnou a vzhůru, hrajeme si, mazlime se, pozoruje, co dělám atd. Kolem 19h je poslední 20min procházka a pak buď odcházím na 5h na brigádu nebo máme 'večerní klid', kdy sice jsme spolu doma, ale já se buď učím nebo dělám něco svého a pes už stejně spí :).

1.2.2017 13:36

Pro Andrýska: Neshodli jsme se celkově, v podstatě v ničem. Psa beru úplně jinak jak známá, ale hlavně mně šlo o to že má málo pohybu, zaměstnání, prostě mně přijde že jen tak přežívá a známé se to zdá dostatečné. Protože prý všichni pracující to tak dělají, nikdo nemá na psa více času a taky nebude prý běhat se psem před prací a hned po práci a ještě třeba na hodinu. Tak jsem si říkala že jí pak dám přečíst tady ty komentáře jak to mají ostatní a že to jde
Takže čím víc komentářů tu bude tím líp. Díky všem za odpovědi.

Pro ostatní: Jinak plemeno labrador (nebo spíš kříženec, je bez PP), věk 7 let. Podle nich už je to starší pán a nepotřebuje moc pohybu. Když to srovnám se svým LR 5 a půl roku tak je podle mě jejich pes chudák. A taky si nemyslím že v 7 letech je labradorský retrívr starý pes.

Jejich den: Ráno kolem 6h na 10min vyvenčit, pak sám doma, po práci kolem 17h na cca 20min procházka a večer před spaním zase na 10min vyvenčit. Když je hezky tak o víkendu chodí i na hodinu. To jsem jí říkala že by měli chodit každý den na tu hodinu na procházku a ještě zapojit i hlavu. Bydlí v bytě. Rádi ho mají to vím, ale překvapil mě ten jejich režim. Se mně to zdá nedostačující i pro jorkšíra.

1.2.2017 13:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro Andrýska: Neshodli jsme se celkově, v podstatě v ničem. Psa beru úplně jinak jak známá, ale hlavně mně šlo o to že má málo pohybu, zaměstnání, prostě mně přijde že jen tak přežívá a známé se to zdá dostatečné. Protože prý všichni pracující to tak dělají, nikdo nemá na psa více času a taky nebude prý běhat se psem před prací a hned po práci a ještě třeba na hodinu. Tak jsem si říkala že jí pak dám přečíst tady ty komentáře jak to mají ostatní a že to jde

Pro ostatní: Jinak plemeno labrador (nebo spíš kříženec, je bez PP), věk 7 let. Podle nich už je to starší pán a nepotřebuje moc pohybu. Když to srovnám se svým LR 5 a půl roku tak je podle mě jejich pes chudák. A taky si nemyslím že v 7 letech je labradorský retrívr starý pes.

Jejich den: Ráno kolem 6h na 10min vyvenčit, pak sám doma, po práci kolem 17h na cca 20min procházka a večer před spaním zase na 10min vyvenčit. Když je hezky tak o víkendu chodí i na hodinu. To jsem jí říkala že by měli chodit každý den na tu hodinu na procházku a ještě zapojit i hlavu. Bydlí v bytě. Rádi ho mají to vím, ale překvapil mě ten jejich režim. Se mně to zdá nedostačující i pro jorkšíra.

V bytě a na pár minut denně? Tak to teda chudák fakt je

Paprunak

1.2.2017 13:41
Paprunak

XXX.XXX.2.217

To už i náš anglicky buldok má víc pohybu a aktivit (ráno a večer 20min, odpoledne hodinu), také se mi to zdá málo...

1.2.2017 13:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

To si nevyberete.. Každý psa nebere tak jako ostatní tady.
Známá zavírá svého psa do koupelny a věnčí jednou denně před barák. Má sice mopsa, ale dělala to takhle i s křížencem shiby a frbulla.
Další mají psa v baráku, kde může být pouze na svém místě,2X denně ho pustí na zahradu bez plotu, kde uteče, dostane přes tlamu a nechají ho den bez jídla, za dveřmi, eventuálně ho dají zpatjy na místo - je to labrador, teď se stěhují do bytu, podle mě to bude ještě horší, řekla jsme, že si ho vezmu, nedají ho.
Kamardky rodiče měli GR, ten pes byl naposled venku, když mu bylo půl roku, zbytek života (už je to 10 let, doufám, že už zemřel) trávil v kotci 2x2m s boudou, co není ani bouda, krmen zbytky a kálel pod sebe.
Psi na řetězu, psi v klecích..Atd..
Samozřejmě tím nechci ospravedlňovat, já se většinou s lidma, co se takhle chovají nestýkam, protože bych to nevydychala, pokud se s někým takovým setkam, nebavíme se o psech, okamžitě převedu téma..Je to těžký..

1.2.2017 13:48
Terven

XXX.XXX.110.147

To je asi nedostačující pro každého psa, pokud to není senior, kterého bolí každý krok.
U nás se denní režim nedá takto popsat, je to každý den jiné, podle mých služeb a možností dcery.
Ale obvykle denně venčíme 4x, z toho jedna vycházka je minimálně hodinová, s blbnutím, cvičením...u ostatních vycházek se taky snažím, aby nebyly jen "na vyčůrání", nejkratší je ta úplně před spaním (mezi 22.-23. h), jakmile všechno udělá, jde se domů smajlík
Místo dlouhé procházky má někdy pobyt u koní, tam je to méně organizované, ale vyřádí se tam intenzivně. A cca 1 x v týdnu cvičák.
Je to roční kříženec dvou malých plemen.

1.2.2017 14:28
Atheira

XXX.XXX.240.42

Tak schválně, kdo nás trumfne se vstáváním.

Den začínáme ve 4:20, to vyběhnem jen na rychlou venčící na 10min před snídaní. Lara sama hned pak letí domů, protože má vizi snídaně, která ji bere víc, než cokoli dalšího.
Pak jídlo, celkové přípravy (moje, psice baští a pak se s chrochtáním jen válí po posteli), pak jdeme ven tak na 45min. Bohužel, jak je teď tma, led a sníh, tak je to spíš procházkování s blbnutím ve sněhu a házením klacku. Když bylo ještě vidět, chodily jsme se proběhnout do lesa, ale byla ještě malinká, tak jsme stejně nakonec skončily u aportování a vrtání se v balících sena. Letos ale chci ráno aspoň několikrát do týdne skutečně běhat.
Chvíli se jí pak věnuju ještě doma, utužujeme nějaké povely, které moc nepoužíváme a naučila jsem je spíš jen tak, aby měla nad čím přemýšlet a vymýšlíme nové podobné blbosti.
O půl sedmé mizím do práce. Už se se mnou ani neloučí u dveří, jen se jde zavrtat do peřiny a chrupe. Po, Út, Čt a Pá : před půl čtvrtou se jde venčit. Ve čtyři si dá na pár minut projížďku autem, kterou vždycky už vyčkává, byla by schopná jezdit bez přestání, vždycky sedí, kouká z okna a tváří se u toho hrozně důležitě. Nevím, co se jí honí hlavou. A jede mi naproti. Po příjezdu domů letíme ven. V zimě na lítačku do lesa, v létě denně koupat a pořádnou prochajdu, případně běhání, když není moc vedro, nechávám až na večer. Vracíme se v šest. Pak jídlo.
Ve středu to má tak, že celé odpoledne od dvanácti s mojí mamkou někde drandí po lesích a lukách s mamčiným psem a většinou i psinou jejího přítele. Za odpolko mají v nohách většinou těch 8-10km. Od čtyř je program stejný jako jiné všední dny.
Večer pak chodíme na louku, kde trénujeme, hrajeme si...
Před spaním ji beru ještě na krátkou čůrandu.

Víkendy jsou podstatně akčnější. Je se mnou všude. Hlavně i proto, že mám životní styl, který je se psem až takhle slučitelný. Cestujem spolu, s partou máme aktivity, kde je možné vzít psa s sebou. Kromě nadšené výletářky je to i zapálená kavárenská povalečka. V obřích mrazech a velkých vedrech se teda nikde neplahočíme. Když je vedro, snažím se veškerou aktivitu narvat do ranních a večerních hodin. Průměrný volný den, ať už jsme doma nebo výletíme, dáme v průměru kolem dvaceti kiláků určitě + ještě mimo to nejhorší zimní období, kdy to nejde, nejčastěji ráno běh, večer hry a trénování. Ráno vstáváme standardně v pracovní i volné dny mezi čtvrtou pátou.

Feňule je ještě hodně mladá (v únoru 9 měsíců, kříženec čehosi ovčáckého), ale máme ještě jednoho křížence (letos 11 let), ale denní režim má velmi podobný, kromě běhání, už jen procházkuje, zato pro něj ty nachozené kilometry také platí. Fena je moje, žije se mnou doma, pes je venkovní, mamky, ale jsme na jednom pozemku, takže si je tak navzájem kradem.

Je to spíš taková hrubá konstrukce, občas se něco ubere, přidá, změní. Ale to je asi u všech.
Fuj, to je sloh! Omlouvám se všem.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2017 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Každý den sedm dní v týdnu
5:00 budíček, vyvenčení
5:30 snídaně + vyvenčení (potom odjíždíme do práce)
9:00 si hafany vyzvedne babička, vyvenčí je, jsou u ní dokud nedojedem někdo z práce.
15:00 nebo až v 16:00 vyzvedávám hafany u babičky, jdou s námi domů, jde se na procházku cca na 1 až na 1,5 hodiny
17:00-18:00 večeře
21:00 venčení před spaním

v zimě jsou doma, jaro-podzim dle počasí se válí místo u babičky v pelechách, na zahradě

1.2.2017 14:52
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Atheira napsal(a):
Tak schválně, kdo nás trumfne se vstáváním.

Den začínáme ve 4:20, to vyběhnem jen na rychlou venčící na 10min před snídaní. Lara sama hned pak letí domů, protože má vizi snídaně, která ji bere víc, než cokoli dalšího.
Pak jídlo, celkové přípravy (moje, psice baští a pak se s chrochtáním jen válí po posteli), pak jdeme ven tak na 45min. Bohužel, jak je teď tma, led a sníh, tak je to spíš procházkování s blbnutím ve sněhu a házením klacku. Když bylo ještě vidět, chodily jsme se proběhnout do lesa, ale byla ještě malinká, tak jsme stejně nakonec skončily u aportování a vrtání se v balících sena. Letos ale chci ráno aspoň několikrát do týdne skutečně běhat.
Chvíli se jí pak věnuju ještě doma, utužujeme nějaké povely, které moc nepoužíváme a naučila jsem je spíš jen tak, aby měla nad čím přemýšlet a vymýšlíme nové podobné blbosti.
O půl sedmé mizím do práce. Už se se mnou ani neloučí u dveří, jen se jde zavrtat do peřiny a chrupe. Po, Út, Čt a Pá : před půl čtvrtou se jde venčit. Ve čtyři si dá na pár minut projížďku autem, kterou vždycky už vyčkává, byla by schopná jezdit bez přestání, vždycky sedí, kouká z okna a tváří se u toho hrozně důležitě. Nevím, co se jí honí hlavou. A jede mi naproti. Po příjezdu domů letíme ven. V zimě na lítačku do lesa, v létě denně koupat a pořádnou prochajdu, případně běhání, když není moc vedro, nechávám až na večer. Vracíme se v šest. Pak jídlo.
Ve středu to má tak, že celé odpoledne od dvanácti s mojí mamkou někde drandí po lesích a lukách s mamčiným psem a většinou i psinou jejího přítele. Za odpolko mají v nohách většinou těch 8-10km. Od čtyř je program stejný jako jiné všední dny.
Večer pak chodíme na louku, kde trénujeme, hrajeme si...
Před spaním ji beru ještě na krátkou čůrandu.

Víkendy jsou podstatně akčnější. Je se mnou všude. Hlavně i proto, že mám životní styl, který je se psem až takhle slučitelný. Cestujem spolu, s partou máme aktivity, kde je možné vzít psa s sebou. Kromě nadšené výletářky je to i zapálená kavárenská povalečka. V obřích mrazech a velkých vedrech se teda nikde neplahočíme. Když je vedro, snažím se veškerou aktivitu narvat do ranních a večerních hodin. Průměrný volný den, ať už jsme doma nebo výletíme, dáme v průměru kolem dvaceti kiláků určitě + ještě mimo to nejhorší zimní období, kdy to nejde, nejčastěji ráno běh, večer hry a trénování. Ráno vstáváme standardně v pracovní i volné dny mezi čtvrtou pátou.

Feňule je ještě hodně mladá (v únoru 9 měsíců, kříženec čehosi ovčáckého), ale máme ještě jednoho křížence (letos 11 let), ale denní režim má velmi podobný, kromě běhání, už jen procházkuje, zato pro něj ty nachozené kilometry také platí. Fena je moje, žije se mnou doma, pes je venkovní, mamky, ale jsme na jednom pozemku, takže si je tak navzájem kradem.

Je to spíš taková hrubá konstrukce, občas se něco ubere, přidá, změní. Ale to je asi u všech.
Fuj, to je sloh! Omlouvám se všem.

Blázen . Tomu říkám aktivní život, to já jsem proti vám lenoch línej

1.2.2017 14:59
Atheira

XXX.XXX.240.42

Lorie161 napsal(a):
Blázen . Tomu říkám aktivní život, to já jsem proti vám lenoch línej

My jsme doma aktivky bláznivý. Jsme tím proslulí celou vesnicí. Místy fasujem i další psy.

1.2.2017 15:19
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Atheira napsal(a):
My jsme doma aktivky bláznivý. Jsme tím proslulí celou vesnicí. Místy fasujem i další psy.

Tak to je super, třeba se k tomu taky někdy dokopu .
Já si zatím užívám štěněcí věk, zatím toho pohybu tolik nevyžaduje, ale dnes hodina a půl bobování a pes je mrtvej

Levin

1.2.2017 15:31
Levin

XXX.XXX.62.204

Labrador,6 měsíců. Vstávání v 5:30. Musíme ji tahat z postele. Poté jídlo, v 6:30 na cca 20-30 minut procházka, hraní si během toho. Přetahování, házení míčku, trénování. Poschovávání pamlsků po bytě. V 7:30 odchod do práce. Příjezd 17:30. Hned s ní ven, poté domu uklidit, co nadělala přes den. Cca v 18:00 jdeme na 30-45 minut podle toho jestli potkáme kamarády. Většinou je vzhůru, když z toho utahana, tak pospává a v 22:00 jdeme naposledy na max hodinu, kdy chodí vždy s kamarádem z vedlejšího baráku. Ty se přatahujou o provaz nebo se honí za míčkem. Jak přijdeme domu, tak se jde napít a hned spát. O víkendech chodíme minimálně 4-5x na 45 minut.

1.2.2017 15:35
aluska

XXX.XXX.223.199

4 jezevčice, spí v posteli se mnou, v létě jsou přes den na zahradě, jinak pochodují tam kam jdu já. Ve 3,00 proběhnout zahradu, vyčůrat, vyhnat kočky. V 5,00 snídaně. V 6,30 vstávám já, v 7,00 jdeme na 30 minut do lesa. V 16,00 se vracím z práce, hafani jídlo, přes to nejede vlak, pak hned do lesa na 1, -2 hodiny podle počasí. Pak hážu hračky, nebo se poflakujou na zahradě, v zimě u krbu.19,30 posledních 20 minut na prochajdu vyčůrat před spaním. Pokud chtějí v noci ven, otevřu dveře na zahradu a vypustím. O víkendu spíme do 8mi, ráno jedu ke koni a odpo se věnuju jenom hafanům

1.2.2017 15:39
Atheira

XXX.XXX.240.170

Lorie161 napsal(a):
Tak to je super, třeba se k tomu taky někdy dokopu .
Já si zatím užívám štěněcí věk, zatím toho pohybu tolik nevyžaduje, ale dnes hodina a půl bobování a pes je mrtvej

A co že to máte za psisko? U mojí potvory se teda nedalo říct, že by byl štěněcí věk nějak míň pohybově náročný. Takový šídlo... Hned první víkend u mě s náma odťapala 5km tam,5km zpátky (byla jsem připravená ji nést, ale nebylo to potřeba) na borůvky, kde mi jich pak půlku sežrala a dáchla si na batohu v borůvčí. Zbytek dopoledne si hrála na kůrovce a rozkládala pařezy na prach. Sice to byla malá srágora, která se bála každého pohybu a lekala se i vlastního ocasu, ale kdyby nebylo co dělat, sežere mě. Od prvního hárání je taková spořádanější, ale pořád akčňák. Jen už si o to neříká takovým vražedným způsobem.

1.2.2017 15:41
Markéta80

XXX.XXX.176.2

U nás je to víceméně stejné každý den . Máme fenku jorka 2 roky a fenku grifonka 4m.Já jsem doma, manžel chodí na směny četně nočních a 3 děti. když má manžel raní odchází kolem 4 ráno, mě to málokdy vzbudí . Já mam budík na 6h, dám krmivo oběma a beru mladší ven, ta se vyvenčí během pár minut a žene domů, pak beru starší, té to trvá déle. Pak budim dceru, pak jdu budit protředního, toho musim komplet obléct, připravit batůžek a před 7h přichází tchýně a vozí ho na druhý konec města do speciální školky, já vedu dceru což je kousek. nejstarší se vypraví sám a jde do školy. Já často rovnou od mš jdu na nákup, pak si dám snídani, chvilku jsem na pc a pak začínám vařit. Starší fenku hlídat nemusim, ta většinou bud spí v posteli nebo v jednom z pelechů, štěně mam často u sebe na lavici a spí. Po 9h ráno jí beru opět na vyvenčení, pak dovařim oběd. pokud manžel není doma mladší beru kolem 12h zase ven, pak jdu pro dceru do školky, chodí každý den po obědě domů. přijde nejstarší ze školy kolem 13h, jdu vyvenčit starší fenku což je velice rychlé, jak je zima jen se vyčůrá a letí domů. od prosince mam klid a pro syna jezdí tchýně i do školky jinak bych musela jít já, což je cca abych odjela ve 13:30 a domů jsme se vraceli po 15h. Pak sjem většinou šla s menší opět ven, teď když jsem doma kolikrát ani v 16h nejdu a spí a jdu až večer kolem 18h, to pak venčm i starší. s malou jdu ještě kolem 20h aby pak byla v klidu když pak si jdu lehnout s dcerou. poslední venčení je kolem půlnoci. až bude starší tak snad budu venčit ve stejný čas obě dvě

1.2.2017 16:02
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Atheira napsal(a):
A co že to máte za psisko? U mojí potvory se teda nedalo říct, že by byl štěněcí věk nějak míň pohybově náročný. Takový šídlo... Hned první víkend u mě s náma odťapala 5km tam,5km zpátky (byla jsem připravená ji nést, ale nebylo to potřeba) na borůvky, kde mi jich pak půlku sežrala a dáchla si na batohu v borůvčí. Zbytek dopoledne si hrála na kůrovce a rozkládala pařezy na prach. Sice to byla malá srágora, která se bála každého pohybu a lekala se i vlastního ocasu, ale kdyby nebylo co dělat, sežere mě. Od prvního hárání je taková spořádanější, ale pořád akčňák. Jen už si o to neříká takovým vražedným způsobem.

Bostonka, což je celkem aktivní pes, ale to zimní počasí ji moc nevyhovuje, dneska už byla zmrzlá a klepala se, takže jen párkrát do týdne děláme větší procházky, zatím ji stačí procházka kolem baráku, až se oteplí, tak budeme řádit určitě víc.

1.2.2017 16:32
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Tak v současnosti - v majetku dvou ohařů, jeden 2 a3/4 roku, druhá rok a měsíc. Nynější režim je ten, že vstane manžel a v pět jdou oba psi na čistě venčící procházku. Já je následně beru každého zvlášť v půl sedmé na hrací a cvičící procházku, kdy víc času spolkne mlaďaska. Od půl osmé hospodaří štěkavci doma sami do čtyřech hodin, kdy je bere, zpravidla oba současně, ven páníček na venčení a trocha lehkého cvičení a hraní si, návrat je zpravidla tak v šest, či o půl sedmé. Pak je beru postupně já zvlášť s mlaďasem si pohrát a upevnit co zná, s mlaĎaskou si tvrdě odpracovat co ji potřebujeme naučit. To je ale jen krátký časový úsek, kdy se pohybujeme čistě v civilizaci, abych ji naučila být normálním psem. Pak s námi oba hospodaří v kuchyni, nažerou se a kutí si co chtějí. Když je večer čas, střihneme si třeba nějaký to domácí účocvičení /také podle toho, jaký měli psi program/ a nebo nějaký ten hlavolam. Pak je tak v deset buď společná procházka (to když jsem už mrtvá)a nebo, když jsem ještě živá, je zase vezmu každého zvlášť, aby mě mlaďas měl taky pro sebe /protože feňule teď spotřebovává více času a pozornosti a já mu to chci vynahradit/ a abych s mlaďaskou měla volný ruce na to, využít zase nějaké té běžné situace, která se během venčení naskytne, k tomu, aby se učila. No a plus k tomu mazlení a v případě mlaďasky učení se býti v klidu a jen tak relaxovat a ne furt bitkařit, škodit či něco provozovat.

Edit - to je běžný pracovní den. Víkend je pochopitelně o výletech, či dlouhých procházkách.

1.2.2017 17:20
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Dva jorkové 4roky a 8 měsíců. Cca se budím nebo psi mě budí :D ve tři ráno, to je pouštím na dvůr kde se vyvenčí a letí zase spát. Vstávám v šest to beru psy na cca dvacet minut pod barák na louku vylítat, což se mi daří pomocí aportu a různých triků. Dám jim nažrat a v 7:15 odjíždím do školy. Psi jsou sami cca do 11 hodiny kdy je pouští na zahradu táta a pak znovu kolem půl třetí. Vracím se ze školy v 16:00 a doma se jen otočím pro psy a jdeme na louku na cca hodinu (výcvik, aport). Doma potom ocáskují všude za mnou. Pak maluji a psi mi buď leží na klíně nebo spí v pelechu vedle mě. V 19:00 jdeme opět na hodinu na louku pod barák a dáváme si okruh kolem rybníka. Ve 22:00 poslední venčení na zahradě a spát. Ještě chci podotknout že psi témeř nechodí na vodítku jen když jdu na jiné místo a je třeba přejít silnici. :) Kdo si myslí, že mít doma jorka ač křížence je nějaká brnkačka :D tak bych mu ho ráda na pár dní svěřila, je to krabička plná energie, která nejde vyčerpat.
Víkendy většinou hromadné venčení několika psů na tůře po našich lesích cca 2.5 hodiny :) a v létě každé ráni koloběžka :)

1.2.2017 17:41
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Známá zavírá svého psa do koupelny a věnčí jednou denně před barák. Má sice mopsa, ale dělala to takhle i s křížencem shiby a frbulla.
Další mají psa v baráku, kde může být pouze na svém místě,2X denně ho pustí na zahradu bez plotu, kde uteče, dostane přes tlamu a nechají ho den bez jídla, za dveřmi, eventuálně ho dají zpatjy na místo - je to labrador, teď se stěhují do bytu, podle mě to bude ještě horší, řekla jsme, že si ho vezmu, nedají ho.
Kamardky rodiče měli GR, ten pes byl naposled venku, když mu bylo půl roku, zbytek života (už je to 10 let, doufám, že už zemřel) trávil v kotci 2x2m s boudou, co není ani bouda, krmen zbytky a kálel pod sebe.
Samozřejmě tím nechci ospravedlňovat, já se většinou s lidma, co se takhle chovají nestýkam, protože bych to nevydychala, pokud se s někým takovým setkam, nebavíme se o psech, okamžitě převedu téma..Je to těžký..

Jojo takových psů znám taky spousty.

Zrovna nedávno jsem byla s na kávě s kolegyní z práce a došlo na téma o psech. Kolegyně mají velkého křížence, venku. Nijak se mu nevěnují, je to prostě pes "u baráku". Na procházky nechodí. Nejdřív se udiveně divila, že jsme tak často na cvičáku, že chodíme každý den na procházky, že ho učím nějaké povely a triky a podobně. Pak jsme nějak došli k tomu, že mám psa doma. A ona se mě ptala, co ten pes dělá těch 8 hodin co jsem v práci. Říkala jsem jí, že spí. Ona ani zaboha nemohla pochopit, že pes 8 hodin spí a naznačovala, že jejich pes, který je celý den sám venku je na tom líp. Já nechápu, co si myslí, že tam ten pes dělá - že si tam jako celý den běhá, sám si hraje? Také jsem ji řekla, že v tomhle se neshodneme a dál jsme to radši nerozebíraly. Nevím, každý má jiný názor. Můj názor je takový, že pes, který je v bytě 8 hodin sám, ale po návratu majitelů jde každý den na procházky, cvičí se s ním, hraje a podobně a po večerech a zbytek dne je stále uvnitř se svojí rodinou je na tom líp než pes, který je sice celý den venku, ale sám.

1.2.2017 17:55

Andrýsek3 napsal(a):

Jasné, já taky znám spoustu takových psů a nemyslela jsem to tak že by tento labík od známých byl nějaký velký chudák. Jako má málo pohybu, velice málo ALE podle toho jak o něm známá mluvila tak ho mají rádi a je pro ně v životě důležitý. Když jsou doma tak je s nimi (není sám pořád) a chodí i na procházky, aspoň o tom víkendu když vyjde počasí. Spíš mně šlo o to že jsem jim chtěla "ukázat" že ostatní lidi taky chodí do práce a mají psy a věnují se jim, že to prostě jde. Mám z ní dojem že jí to připadá že psovi nic nechybí, prostě si myslí že je to dostatečné pro něj. A když uvidí (přečte si) kolik pohybu mají ostatní psi tak se tomu svému budou věnovat možná víc. Prostě bych ráda tomu psíkovi pomohla a majitelka na mě nepůsobila jako ztracený případ. Jinak jsme na téma psů narazili náhodně, je to jen známá mé kamarádky a ani jsem nevěděla že mají psa.

Řekla mně že já se svému můžu věnovat hodně protože pracuji jen na částečný úvazek. To že mám spoustu zdravotních problémů proto pracuji na zkrácený a přesto ze sebe vydoluji tu energii abych se mu věnovala už nevidí. Ale to je jedno. Chtěla jsem aby si přečetla životní styl i těch co pracují na plné úvazky a kolik se věnují psům
Takže vám všem moc děkuji, potěšilo mě kolik jsem tu našla reakcí

1.2.2017 18:10

marcelaamax napsal(a):
Jojo takových psů znám taky spousty.

Zrovna nedávno jsem byla s na kávě s kolegyní z práce a došlo na téma o psech. Kolegyně mají velkého křížence, venku. Nijak se mu nevěnují, je to prostě pes "u baráku". Na procházky nechodí. Nejdřív se udiveně divila, že jsme tak často na cvičáku, že chodíme každý den na procházky, že ho učím nějaké povely a triky a podobně. Pak jsme nějak došli k tomu, že mám psa doma. A ona se mě ptala, co ten pes dělá těch 8 hodin co jsem v práci. Říkala jsem jí, že spí. Ona ani zaboha nemohla pochopit, že pes 8 hodin spí a naznačovala, že jejich pes, který je celý den sám venku je na tom líp. Já nechápu, co si myslí, že tam ten pes dělá - že si tam jako celý den běhá, sám si hraje? Také jsem ji řekla, že v tomhle se neshodneme a dál jsme to radši nerozebíraly. Nevím, každý má jiný názor. Můj názor je takový, že pes, který je v bytě 8 hodin sám, ale po návratu majitelů jde každý den na procházky, cvičí se s ním, hraje a podobně a po večerech a zbytek dne je stále uvnitř se svojí rodinou je na tom líp než pes, který je sice celý den venku, ale sám.

Mě bylo řečeno, že pes má bejt venku...je to pro něj lepší, protože může koukat, kde-co lítá a moji domácí psi jsou vlastně chudáci, tak jim budu muset vysvětlit, ať se furt necpou do baráku a koukaj jít na zahradu pozorovat ptáčky...a obzvlášť když mám dva, tak těm by bylo venku úplně nejlíp...a že jsem sobec, protože jsem nejradši když mám pesany pořád kolem sebe a tím pádem nemůžou zažívat tu švandu sami na zahradě...a navíc blázen, kterej má zahradu, ale vstává v pět hodin ráno, aby před cestou do práce lítal se psy hoďku a půl po lese...a pak se jim ještě dělám se snídaní
takže asi tak...já jsem trýznitel psů a moji psi jsou chudáci

1.2.2017 18:23

Mě bylo řečeno, že pes má bejt venku...je to pro něj lepší, protože může koukat, kde-co lítá a moji domácí psi jsou vlastně chudáci, tak jim budu muset vysvětlit, ať se furt necpou do baráku a koukaj jít na zahradu pozorovat ptáčky...a obzvlášť když mám dva, tak těm by bylo venku úplně nejlíp...a že jsem sobec, protože jsem nejradši když mám pesany pořád kolem sebe a tím pádem nemůžou zažívat tu švandu sami na zahradě...a navíc blázen, kterej má zahradu, ale vstává v pět hodin ráno, aby před cestou do práce lítal se psy hoďku a půl po lese...a pak se jim ještě dělám se snídaní
takže asi tak...já jsem trýznitel psů a moji psi jsou chudáci

Berete mě do klubu trýznitelů? Taky jsem totiž pro naše souseda podivínka co se psovi věnuje - podle něj má být pes na zahradě a zabavit se musí sám. Je to přece pes.

No a zatímco můj pes bydlí s námi v domě, sám je 1-5h denně (nebydlím sama), má kvalitní krmení, každou chvilku nějakou mlsku, mazlení, povídání si spolu, různé triky učíme, hrajeme si, u všeho nám doma asistuje, jezdí na výlety, každý den 3-4x venku, z toho jedna dlouhá procházka za každého počasí atd. No tak tento pes je podle něj chudák.

Zatímco jeho shiba žije celoročně na zahradě, jediné plus je že není zavřená v kotci. Na procházku cca 1x měsíčně. Z vodítka ji ale nepouští - utekla by prý. Pes musí být na vodítku (jeho slova). Má nezateplenou boudu, kotec jen kari síť (bez střechy), momentálně má i v kotci cca 15-20cm sněhu, ještě dnes odpoledne ve 14h měla zasypané misky vrstvou 15cm sněhu. Ještě v těch 14h byla bez vody, jídla, zalezlá v boudě. Na zahradě nebyla jediná stopa, vše zasněžené. Nikdo za ní nebyl ani ji nakrmit a dát vodu. Přesto že byla sousedka celý den doma. Celé dny je sama na té zahradě, výjimečně za ní někdo vyjde na pár minut, buď zalezlá v boudě nebo čeká pod terasou a vyhlíží je. Každou chvilku vyje a čeká jestli přijdou. Věčně nemá ani vodu, dostává zbytky a nebo ty nejhnusnější granule a konzervy - mimo jiné je má celoročně i při -20 položené na boudě.
Dnes vylezla, šla jak baletka, očividně sníh ráda nemá, hledala vodu, nenašla. Hledala pod sněhem zamrzlé jezírko protože je zvyklá olizovat ten led a někdy tam mají ryby díru tak se nahýbá a pije tu vodu z jezírka. Otřesný pohled. Srst v hrozném stavu. No řeknu vám že tohle denně musíme sledovat. Kdybych je aspoň neměla na očích. A tenhle pes je podle souseda šťastný protože je venku kde mu nic nechybí. Má pohyb. Přitom běhat ji nikdy nevidím. A můj je chudák co musí být zavřený doma... Přesto že máme zahradu.

1.2.2017 19:02

Poslední dobou venčení 3 krát denně maximálně 15 minut + pozdě večer cca 1 min., pokud se ho podaří lstí vylákat a odchytit. I tak se mnohým kolemjdoucím při pohledu na psa honí hlavou cosi o týrání zvířat.

1.2.2017 20:18

Berete mě do klubu trýznitelů? Taky jsem totiž pro naše souseda podivínka co se psovi věnuje - podle něj má být pes na zahradě a zabavit se musí sám. Je to přece pes.

No a zatímco můj pes bydlí s námi v domě, sám je 1-5h denně (nebydlím sama), má kvalitní krmení, každou chvilku nějakou mlsku, mazlení, povídání si spolu, různé triky učíme, hrajeme si, u všeho nám doma asistuje, jezdí na výlety, každý den 3-4x venku, z toho jedna dlouhá procházka za každého počasí atd. No tak tento pes je podle něj chudák.

Zatímco jeho shiba žije celoročně na zahradě, jediné plus je že není zavřená v kotci. Na procházku cca 1x měsíčně. Z vodítka ji ale nepouští - utekla by prý. Pes musí být na vodítku (jeho slova). Má nezateplenou boudu, kotec jen kari síť (bez střechy), momentálně má i v kotci cca 15-20cm sněhu, ještě dnes odpoledne ve 14h měla zasypané misky vrstvou 15cm sněhu. Ještě v těch 14h byla bez vody, jídla, zalezlá v boudě. Na zahradě nebyla jediná stopa, vše zasněžené. Nikdo za ní nebyl ani ji nakrmit a dát vodu. Přesto že byla sousedka celý den doma. Celé dny je sama na té zahradě, výjimečně za ní někdo vyjde na pár minut, buď zalezlá v boudě nebo čeká pod terasou a vyhlíží je. Každou chvilku vyje a čeká jestli přijdou. Věčně nemá ani vodu, dostává zbytky a nebo ty nejhnusnější granule a konzervy - mimo jiné je má celoročně i při -20 položené na boudě.
Dnes vylezla, šla jak baletka, očividně sníh ráda nemá, hledala vodu, nenašla. Hledala pod sněhem zamrzlé jezírko protože je zvyklá olizovat ten led a někdy tam mají ryby díru tak se nahýbá a pije tu vodu z jezírka. Otřesný pohled. Srst v hrozném stavu. No řeknu vám že tohle denně musíme sledovat. Kdybych je aspoň neměla na očích. A tenhle pes je podle souseda šťastný protože je venku kde mu nic nechybí. Má pohyb. Přitom běhat ji nikdy nevidím. A můj je chudák co musí být zavřený doma... Přesto že máme zahradu.

Tak jsem to pročetla a vítejte v klubu trýznitelů psů

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík