Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2017 11:56
sugr

XXX.XXX.96.67

Náš pes prodělal zánět močového měchýře, byl přeléčen atb, nadále se mu objevovala krev moči. Po vyšetření u veta, zjištění že pes má v močovém měchýři písek. Byla nasazena veterinární dieta RC, momentálně s tím krmím. Také mi bylo doporučeno že po vyléčení mám změnit krmení, krmím Britem, které preventivně chrání močový měchýř též od RC. Mám k této značce averzi, proto se ptám. Jsou i jiná krmiva která by preventivně chránila močový měchýř?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2017 12:01

Krmiv je spousta, je ale porřeba "sichrovat se" i jinak, např bylinkami- např. Chanca piedra. Většinou umelu na mlýnku na kávu a prášek přidávám 3x týdně do krmení. Pokud budete chtít poradit podrobněji, napište mi zprávu.

1.2.2017 16:24

Hodně pít třeba. Syrové maso. Granule = nečistoty, sůl.

1.2.2017 16:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Žádné granule preventivně nechrání močový měchýř - to je nesmysl. Maximálně mu možná některé neškodí.
Čerstvá strava, zelenina, bylinky, voda apod.

1.2.2017 16:47

Terven napsal(a):
Žádné granule preventivně nechrání močový měchýř - to je nesmysl. Maximálně mu možná některé neškodí.
Čerstvá strava, zelenina, bylinky, voda apod.

Přesně. Chytré weby hovoří o pH a určení druhu "krystalků" v moči, aby se vědělo.
Co řeší granule opravdu nechápu. Spíše tím ještě něco rozhodí.

1.2.2017 20:20
noemi

XXX.XXX.64.236

Nám veterinář říkal, že pomůže i voda s citrónem...do nějaké veterinární diety bych se nehrnula.

Nicméně - pes od kamarádky nález měl, a nějaké spešl urinální granule dávala...a došlo ke zlepšení.

1.2.2017 21:33
lupus4

XXX.XXX.187.5

sugr napsal(a):
Náš pes prodělal zánět močového měchýře, byl přeléčen atb, nadále se mu objevovala krev moči. Po vyšetření u veta, zjištění že pes má v močovém měchýři písek. Byla nasazena veterinární dieta RC, momentálně s tím krmím. Také mi bylo doporučeno že po vyléčení mám změnit krmení, krmím Britem, které preventivně chrání močový měchýř též od RC. Mám k této značce averzi, proto se ptám. Jsou i jiná krmiva která by preventivně chránila močový měchýř?

Krmte syrovou stravou, pokud nevěříte "barfistům, " přečtěte si názor jednoho vcelku rozumného veta

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

1.2.2017 21:58
dadu

XXX.XXX.61.94

Granule na ledvinovou dietu TROVET Renal & Oxalate RID 3 kg za 423 kč. Mám pro čivavu, ale chutnají i ostatním pesanům, kteří tuto dietu nepotřebují.

2.2.2017 00:06

Víte, proč se to jmenuje Oxalate ? A že to není krmivo, nýbrž ubohost a ještě nemocnému zvířeti ? A proč tím krmit psa, který to vůbec nepotřebuje, nevíte co mu je. On to teda žádný nepotřebuje..

"pšenice, vepřové sádlo, drůbeží moučka, kukuřice, drůbeží játra (hydrolyzát), rýže, řepné řízky, rybí tuk, vitamíny a stopové prvky"

Potřebuje snadno stravitelné živočišné proteiny + dost tuku, protože tam je ten potřebný snížený obsah fosforu, sodík dolů, aby ledviny měly co nejméně práce + hodně vody + čeho je větší spotřeba - mizí vit. E, C, B..+ bylinky na "čištění".

2.2.2017 00:27
dadu

XXX.XXX.61.94

Ona není JEN na těchto granulích. Střídám ji asi 4 druhy. Je to hrozný nežravec (má 1,5 kg), takže jsem ráda, že něco zbaští. (jen dodám, že syrové maso může jen vepřové, jinak po každém jiném má průjem).

2.2.2017 11:33
noemi

XXX.XXX.64.236

dadu napsal(a):
Ona není JEN na těchto granulích. Střídám ji asi 4 druhy. Je to hrozný nežravec (má 1,5 kg), takže jsem ráda, že něco zbaští. (jen dodám, že syrové maso může jen vepřové, jinak po každém jiném má průjem).

Jenže pokud psa krmíte pšenicí, řepou a kukuřicí se sádlem, tak se nedivte, že má po mase se spoustou bílkovin problém...

Můžete napsat zbývající 3 značky granulí, které Váš chlupatý miláček dostává?
Děkuji.

2.2.2017 11:52
inusanka

XXX.XXX.98.58

Maso se dá i vařit, s trochou rýže, nějakou zeleninou či ovocem.

2.2.2017 17:15
dadu

XXX.XXX.61.94

Čivavka má k dispozici Calibru, ND, Ontario, Orijen, Brit Care. Teď momentálně si oblíbila Brit Care Salmon & Potato pro velká plemena, které dávám rotíkovi. Od veta má povoleno sladké pečivo (koblihy a podobné), dostává (domácí) kuřecí maso, nebo libové vepřové (obojí vařené, nebo pečené). Dostane i salát, zelí, rajče, okurku, papriku a jiné, ovoce moc nemusí.

2.2.2017 17:26

dadu napsal(a):
Čivavka má k dispozici Calibru, ND, Ontario, Orijen, Brit Care. Teď momentálně si oblíbila Brit Care Salmon & Potato pro velká plemena, které dávám rotíkovi. Od veta má povoleno sladké pečivo (koblihy a podobné), dostává (domácí) kuřecí maso, nebo libové vepřové (obojí vařené, nebo pečené). Dostane i salát, zelí, rajče, okurku, papriku a jiné, ovoce moc nemusí.

A co čivavě je ? Pečivo je slušná hloupost, stejně jako Calibra, Ontario, BC, Orijen a Trovet.
Maso a zelenina bohatě stačí. Chápu, že někdo je s nemocným psem vystrašený, že dietu neposkládá, ale jinak, proč ? Kvůli ledvinám je potřeba snížit fosfor a to libovým masem zas nejde..ale všechno lepší než ty granule..

2.2.2017 17:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Našla jsem tuto stránku, nastudujte, třeba vám pomůže: http://www.utrivorisku.cz/index.php/informace/30-tvorba-oxalatovych-krystalu-kamenu-v-moci.

2.2.2017 18:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Má zavodnění plic. Než se začala léčit (loni touhle dobou), tak vážila jen 1,3 kg, teď je na tom "trochu líp" - má 1,5 kg. Ale jak jsem psala - je to hrozný nežravec, takže když se "zadaří" a jeden den náhodou baští "jak nemytá", tak druhý den nežere... Takže s tím průjmem při její váze nechci riskovat a jsem ráda, že baští aspoň tohle.
Mimo jiné - rotíka jsem chtěla převést na syrové maso, bohužel jsem neuspěla. Prostě ho nechce. Sežere max drůbeží (domácí), ale jen pár soust.

3.2.2017 16:08
Rozarka123

XXX.XXX.99.0

Co řikate na konzervu topstein.

3.2.2017 16:14

Rozarka123 napsal(a):
Co řikate na konzervu topstein.

Kromě této http://www.spokojenypes.cz/topstein-konzerva-pes-masicko-v-plechu-veprove-850g/ a stejné, jen hovězí a kuřecí po 850g a také této http://www.spokojenypes.cz/topstein-fish-with-chicken-beef-meat-800-g/ jsou všechny Topstein Farm fresh vynikající

3.2.2017 17:59
Rozarka123

XXX.XXX.99.0

Krmím tím březi fenku.

3.2.2017 18:26

Rozarka123 napsal(a):
Krmím tím březi fenku.

Jako čím? Těma kvalitníma? Nebo jaké "příchutě"?

3.2.2017 18:37
Rozarka123

XXX.XXX.99.0

Topstein konzerva pes Kuře v plechu 800 g, Topstein Farm Fresh Sheep and Duck with Carrot 800 g.

3.2.2017 18:39

Rozarka123 napsal(a):
Topstein konzerva pes Kuře v plechu 800 g, Topstein Farm Fresh Sheep and Duck with Carrot 800 g.

Tak to jo

3.2.2017 18:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to jo

Co je těm ostatním ?

3.2.2017 19:00

Co je těm ostatním ?

Ty třímasové smrděly hrozně, psi to žrát nechtěli a tak "rybí", sama vidíte složení.

3.2.2017 19:18

Ty třímasové smrděly hrozně, psi to žrát nechtěli a tak "rybí", sama vidíte složení.

Jo tak. Tak to by u mě značka skončila
Ale teď se píše "vedlejší produkty", protože droby jsou vedlejší produkty. Všichni krmíme vedlejšími produkty - játra apod. Řešení je se zeptat výrobce, co tam sypou konkrétně a v kolika %.
A mě to nebaví, je fakt, že si to mají napsat pořádně.

3.2.2017 19:27
Naty1

XXX.XXX.47.70

Gran Carno Adult- po otevření nesmrdí po psím žrádle ale po sekané , s chutí ji snědl pesan, který jen tak něco do tlamky nevezme

Přidejte reakci

Přidat smajlík