Miry

XXX.XXX.92.27
Dobrý den, mám dotaz. Mám půlroční fenečku německého ovčácká s nějakým loveckým plemenem.Přestěhovali jsme se do nového bytu a jsou tu koberce, první měsíc nic nedělala ale zníčeho nic vždy u vchodových dveří koberec vytáhne a roztrhá. Zkoušeli jsme pepř, i v Německu jsme kupovali nějaký přípravek na to aby to psi netrhali. Je divný že to kouše i když jsme doma nebo je schopná to roztrhat během 20min jen když jdeme do krámu, i po to když jí za to vemem novinami. Díky za odpověď.
Velice doporučuji zcela osvědčenou metodu. Zakupte si elektrický obušek na pohánění dobytka a hned jakmile spatříte, že fenečka jdouce se porvat s kobercem, dejte si tím obuškem ránu. A dávkujte postupně. Ono by se pak mohlo dostavit procitnutí a po několika takových dávkách zjistíte, že se vaše fenečka nudí a stává se z ní pomalu a jistě nevychovaný pes. Ještě je ale čas to změnit.
Aliens_II
napsal(a):
Velice doporučuji zcela osvědčenou metodu. Zakupte si elektrický obušek na pohánění dobytka a hned jakmile spatříte, že fenečka jdouce se porvat s kobercem, dejte si tím obuškem ránu. A dávkujte postupně. Ono by se pak mohlo dostavit procitnutí a po několika takových dávkách zjistíte, že se vaše fenečka nudí a stává se z ní pomalu a jistě nevychovaný pes. Ještě je ale čas to změnit.
Něco normálního bys neměl, frajere?
RomčaJelča
napsal(a):
Něco normálního bys neměl, frajere?
Ale jo. Přečist si iFaunu, nebo nějakou knihu s názvem. Pořídili jsme si psa. Jak se vychovávají štěnata, jak se chováme se psy, jak žijeme se psy. Frajer je ten, co pochopí, co má dělat. Frajer je ten, co má mozek. Frajej je normální člověk se selským rozumem. Jo a frajer pochopí, že netrestám psa, tedy to štěně, ale jeho majitele. Stačí? Jste také frajerka? Docela bych byl rád, abyste byla.
Miry

XXX.XXX.92.27
Ty se zvedni od toho počítače protože ta nuda ti leze na mozek, ptám se lidí a né mášťáku jako jsi ty. Nevím jak jinak na tvou "radu" reagovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Miry
napsal(a):
Ty se zvedni od toho počítače protože ta nuda ti leze na mozek, ptám se lidí a né mášťáku jako jsi ty. Nevím jak jinak na tvou "radu" reagovat.
Tak jinak, jaké má doma hračky a jak si s fenečkou doma hrajete...pro klid, nešel by koberéšek dát na rok jinam?
My máme doma všude dlažbu a je klid ...
Pokud nevíte, jak se chovat ke štěněti, na co ho máte? A jak jej učit žít, tak k čemu ho máte? Na hraní? No to by si s Vámi i pohrálo, ale to byste musela chtít a né čučet do monitoru a pak na štěně, jak si hraje s kobercem. Nebojte. Přijdou na řadu boty a hadry a třebas i nábytek. Ono Vám to určitě vrátí.
Nenudím se. To se vážně nemusíte bát. Teď jdu se psem ještě ven. Co Vy?

S tou nudou má Aliens pravdu. Buď štěněti zajistíte vybití energie a zábavu vy, nebo si ji najde samo. A noviny fakt nepomůžou.
Miry

XXX.XXX.92.27
Mám ho večer na Čínu víte, no ono se dávno odnaučilo kousat boty apod bohužel je problém jen koberec, proto jsem sem napsala o radu. Jenže se toho chytí nějaký pejskomil co pochváli asi nejspíš svého mazlíčka za všechno a sobě dává rány za to co pes udělá je celkem zajímavé. No, já do monitoru nekoukám, koukám do telefon. To je taková věc kterou můžete mít kdekoliv, třeba být venku se psem a zároveň sem psát. No toho já se vůbec nebojím, sice vás nemusí vůbec zajímat co já, ale pro váš lepší klid na duši aby se vám lépe spalo, teď sem přišla z venku se psem.
Miry

XXX.XXX.92.27
Ono když sním ven chodíte, pak udělá toto, pak už nevím. Samozřejmě proti tomu názoru nic nemám, jen mě zaráží hned soudění a zmísta tohle jednání. Podle mě jste dospělí a měli by jste mít trochu rozumu a jako lidi poradit, né jak Aliens.
Miry

XXX.XXX.92.27
napsal(a):
Tak jinak, jaké má doma hračky a jak si s fenečkou doma hrajete...pro klid, nešel by koberéšek dát na rok jinam?
My máme doma všude dlažbu a je klid ...
No má 2 míčky a něco na kousání. Normálně, házím míček do chodby, přetahuji se o to Kousalová. Venku sní spíš běhám, míček jí venku netankuje. No je to koberec v chodbě, budem ho muset dát pryč. Než sme se přestěhovali měli jsme právě taky dlažbu. :) Dík za normální odpověď! :).
Ach jo. Škoda. Mě neřeště. Problém máte Vy.
Když vidíte, že míři na koberec, zastavte ji. Přivolejte a věnujte se ji. Oblíbenou hračku ji hoďte. Naučte ji, že je lepší dělat něco jiného, než rvát koberec. Plácání novinami? To je prostě špatně. Ale pořád se to drží. Nechápu to. Pokud jdete pryč, proč je u toho koberce? To ji nejde zamezit přistup na tu chodbu? Pak uvidíte, že si třebas vybere něco jiného a bude likvidovat třebas gauč, když k němu nebude moci a nebo taky nic a bude hodná. Jo a štěnata prostě likvidují věci. To zažil každý.
Miry

XXX.XXX.92.27
Kdyby vše co píšete bylo možné tak sem nepíšu. Na chodbu nejde zavřít aby tam nešla, tím když sme doma myslím že spíme bylo by jinak úplně samozřejmé že by sme jí to nedovolili. Mysleli sme si že nás třeba hledá když jdem pryč protože to dělá jen u vchodových dveřní jinde nic nezkusí. Je pravda že si mou botu do pelíšku veme, ale nikdy se nestalo že by jí zníčila. V předchozím bytě ať měla jakou kolo možnost nic nerozkousala, pokud nepočítám toaleťák nebo pet lahve s pitím, ale nic našeho...
Miry
napsal(a):
Kdyby vše co píšete bylo možné tak sem nepíšu. Na chodbu nejde zavřít aby tam nešla, tím když sme doma myslím že spíme bylo by jinak úplně samozřejmé že by sme jí to nedovolili. Mysleli sme si že nás třeba hledá když jdem pryč protože to dělá jen u vchodových dveřní jinde nic nezkusí. Je pravda že si mou botu do pelíšku veme, ale nikdy se nestalo že by jí zníčila. V předchozím bytě ať měla jakou kolo možnost nic nerozkousala, pokud nepočítám toaleťák nebo pet lahve s pitím, ale nic našeho...
No jó. To pak ale musíte vepsat co nejvíce informací. Pak se nemůžete divit, že člověk "vystřelí" a zjevně i přestřelí. Dejte na čas ten koberec pryč. Pokud to lehce půjde. Uvidíte co bude dál.
Miry

XXX.XXX.92.27
Čekala sem že někdo napíše normálně, nevěděla sem že někdo může hned tak to zareagovat. Jak sem psala, byla sem venku a přemýšlela co s tím, i má chyba že sem nenapsal a víc.
No s tím počítáme že dáme pryč, já jen jestli někdo neměl stejnou zkušenost a neporadil co do té doby než to pryč dáme tak co stím. Protože nemám na to, to sundat a hned tam dát třeba lino nebo dlažbu.

Miry
napsal(a):
No má 2 míčky a něco na kousání. Normálně, házím míček do chodby, přetahuji se o to Kousalová. Venku sní spíš běhám, míček jí venku netankuje. No je to koberec v chodbě, budem ho muset dát pryč. Než sme se přestěhovali měli jsme právě taky dlažbu. :) Dík za normální odpověď! :).
málo, my máme 5 měsíční bulici a její "hračkárna" obsahuje, tenisák-moc oblíbený, trénujeme přines, klacky, co si nosí z venku a doma je likviduje, plyšáky, několik uzlů, petky, průběžně proložky od vajec a různé krabičky-to se hned zamete a vyhodí, rejžák a hadr (nově koupené) dál kosti, parůžky ze srnčího...má to vše ve velké krabici (taky často měněná) a někdy jí to prohodím granulema ať má zábavu
...umí si hrát sama, ale většinou očekává, že budu hýbat plyšákama, házet míček, tahat se o uzel, takže třeba vařím a nohou tahám plyšáka po dlažbě se psem v závěsu, tu a tam nakopnu tenisák, pohodím proložku...
skoro obden vepřové ucho, syrové velké kosti, prostě zábava, že jí jde hlava kolem a nemá čas na nábytek, dobré je občas nějako hračku uklidit a po týdnu vyndat, to je radosti...
Co myslíte, že se asi dá dělat .
Znám případ, že pes si u TV zabral křeslo, děti seděly na zemi.
Přišla tam babička, šla do křesla místo psa a v křesle objevila
díru jak dlaň.
Trochu křiku, dokoukali TV a na zemi, kde ležel pes, v koberci, díra...
Ten pes měl vyžití, her, hraček, únavy až až.
Prostě dostal chuť cupovat, tak cupoval. Jemně, tiše.
Všichni u toho byli, nepostřehl to nikdo.
Nikdy se to už neopakovalo.
Když je doma zvíře, škody mohou nastat.
Miry
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Mám půlroční fenečku německého ovčácká s nějakým loveckým plemenem.Přestěhovali jsme se do nového bytu a jsou tu koberce, první měsíc nic nedělala ale zníčeho nic vždy u vchodových dveří koberec vytáhne a roztrhá. Zkoušeli jsme pepř, i v Německu jsme kupovali nějaký přípravek na to aby to psi netrhali. Je divný že to kouše i když jsme doma nebo je schopná to roztrhat během 20min jen když jdeme do krámu, i po to když jí za to vemem novinami. Díky za odpověď.
Naučte jí, jak se zabavit sama, dejte zajímavé hračky, naučte pobyt o samotě. Ona je nervní a když jí ještě zbijete novinami, situaci zhoršujete. Pepř nikdy nezkoušejte, kdyby se jí dostal do očí, za velkých bolestí může i oslepnout, to je nehorázná prasečina, používat něco takového, Problém u vás je v tom, že se pepřem a sprejem snažíte potlačit projev problému, aniž byste řešili jeho podstatu - strach ze samoty. Řešte podstatu a projev vymizí.

Koberec buď pryč (pod ním je co?) nebo připevnit tak, aby ho nemohla vytáhnout.
Zamezit přístup třeba dětskou zábranou, nebo...
Fenu cvičit, cvičit a cvičit - zaměstnat, ne si jenom hrát!
mám v jistých situacích hrabala a cupkovače, jeho potřebu respektujeme a vyfasoval svou deku (respektive jsme vzali u první deky na vědomí jeho volbu, druhou deku už nafasoval a vzal na vědomí on).

Miry
napsal(a):
Čekala sem že někdo napíše normálně, nevěděla sem že někdo může hned tak to zareagovat. Jak sem psala, byla sem venku a přemýšlela co s tím, i má chyba že sem nenapsal a víc.
No s tím počítáme že dáme pryč, já jen jestli někdo neměl stejnou zkušenost a neporadil co do té doby než to pryč dáme tak co stím. Protože nemám na to, to sundat a hned tam dát třeba lino nebo dlažbu.
Ale většina lidí vám tady píše normálně. Ono je totiž normální že štěnata něco koušou, mají totiž zuby a patří to k formě jejich hry když se nudí. Je jí teprve půl roku, co by jste po ní chtěla, čím bude starší bude hůř. Sundátek oberec, sundejte. Dejte lino, však ono lino se dá taky kousat, jeden z mých psů ho sundal během noci z celé místnosti. Dejte dlažbu, najde si něco jiného, áte dveře, futra, práhy, zdi, labrador mě rozebral zeď až vyhrabal vodovodní trubky, řešíte že rozkousala pantovle, hajzlpapír a podobný nesmysly, to je prkotina. Během chvíle mě pes sežral zevnitř celý auto a ukousal řadící páku. Zavřete ho do přepravky, když bude chtít, sežere jí, škoda že jsme jí už vyhodili, stačilo mu na to asi půl hodiny a to byl unavený po celodenní práci. Prostě je to štěně, tohle chování je normální a tak ve dvou letech samo odezní.
Vezměte v potaz také to, že pro ni přišla velká změna - přestěhování. Je možné, že nemá jistotu. Zkusila bych si - projet nácvik na samotu. Při odchodu dala něco co má povoleno si demolovat - silný klacek na hlodání, pár šišek v papírové krabici, připravila bych jí krabici naplněnou zmačkaným papírem, co toho jí naházela pár pamlsků, ať si je tam najde. prostě jí dopřála povolené rabování a demolování. S tím, že ale povel k demolici - neboli "vezmi" uslyší, až když budu zavírat dveře. Do té doby by měla zůstat na pelíšku. Pokud neumí, musíte ji to nejdříve naučit.
Aliens_II
napsal(a):
Ale jo. Přečist si iFaunu, nebo nějakou knihu s názvem. Pořídili jsme si psa. Jak se vychovávají štěnata, jak se chováme se psy, jak žijeme se psy. Frajer je ten, co pochopí, co má dělat. Frajer je ten, co má mozek. Frajej je normální člověk se selským rozumem. Jo a frajer pochopí, že netrestám psa, tedy to štěně, ale jeho majitele. Stačí? Jste také frajerka? Docela bych byl rád, abyste byla.
"Frajer" bylo myšleno ironicky, jak jste jistě pochopil.
Je trapárna reagovat na někoho, kdo se sem přijde na něco zeptat, takovým způsobem, jaký jste zvolil. Asi jste si ještě v životě nevšiml, že "lidé jsou různí". Každý nemá takový patent na rozum, jak jste chtěl předvést v příspěvku Vy.
rapotacka11
napsal(a):
Co myslíte, že se asi dá dělat .
Znám případ, že pes si u TV zabral křeslo, děti seděly na zemi.
Přišla tam babička, šla do křesla místo psa a v křesle objevila
díru jak dlaň.
Trochu křiku, dokoukali TV a na zemi, kde ležel pes, v koberci, díra...
Ten pes měl vyžití, her, hraček, únavy až až.
Prostě dostal chuť cupovat, tak cupoval. Jemně, tiše.
Všichni u toho byli, nepostřehl to nikdo.
Nikdy se to už neopakovalo.
Když je doma zvíře, škody mohou nastat.
Pěkné .

..."Během chvíle mě pes sežral zevnitř celý auto a ukousal řadící páku"...
Koukám, že vnitřky aut jsou oblíbená kratochvíle. Také nám psi ožrali vnitřek auta - a to v něm byli zvyklí. Ale rozdráždily je děti, co běhaly okolo. Tak sundali vnitřek střechy a nadělali z něj proužky. Vůbec jim to netrvalo dlouho.
Známý měl problém se psem, štěkáním a sousedy. Nechal proto psa po dobu návštěvy divadla v autě ( pes byl zvyklý ). Nenašel sedačku a jel 100 km domů na zeleninové přepravce.
Prostě si nemůžu pomoct... . Tuhle fotku dnes přidala paní ve skupině NO s komentářem, že i psi mají holt své dny...a že to nikdy předtím neudělali...Zkrátka to najednou tak přišlo...To si tak říkám, zlatej kobereček (my ho taky máme rozkousanej...

lu80
napsal(a):
Prostě si nemůžu pomoct... . Tuhle fotku dnes přidala paní ve skupině NO s komentářem, že i psi mají holt své dny...a že to nikdy předtím neudělali...Zkrátka to najednou tak přišlo...To si tak říkám, zlatej kobereček (my ho taky máme rozkousanej...
Byli slušní, "noťas" jí nechali. Jinak bychom to ani neviděli

lu80
napsal(a):
Většinou odhadnu, proč "to" psi udělají. Ale tohle...To jim muselo přeskočit ! Dokáže si to majitelka nějak vysvětlit ?

napsal(a):
Většinou odhadnu, proč "to" psi udělají. Ale tohle...To jim muselo přeskočit ! Dokáže si to majitelka nějak vysvětlit ?
Možná že měla v bytě myš. Jinak kamarád měl psa a bavil ho tím spůsobem že mu doma po bytě schovával míček. No a jednou ten míček zapadl psovi mezi matrace do sedačky. Potom nějakou dobu sedali na zemi

napsal(a):
Možná že měla v bytě myš. Jinak kamarád měl psa a bavil ho tím spůsobem že mu doma po bytě schovával míček. No a jednou ten míček zapadl psovi mezi matrace do sedačky. Potom nějakou dobu sedali na zemi
Šikovný pejsek !

Musím zaklepat, u nás nic. Sice jsem si první rok totálně překopala život, aby mohl být téměř nonstop pod kontrolou (byl sám, nešel do smečky), ale vyplatilo se. Kromě svých (povolených) plyšáků nikdy nic nekuchnul, ani neohryzal. No, trochu kecám, nabídnout mu kuchyňskou houbičku (tzn. ponechám jí v dosahu), tomu neodolá doteď. Když jako štěně po čemkoliv významně "hodil vokem", hned jsem nabídla něco lepšího. A že mrkal i na koberce. Nohy starožitného nábytku a zástrčky v zásuvkách jsem preventivně cákla lakem na vlasy - stačilo. Když se pokusil tahat mi z koše prádlo, vysypala jsem mu všechno na zem, ať si s ním dělá, co chce. Klasika zahlcení a bez nutnosti ukrást, to už ho nebavilo. Odnesl pár kalhotek a triček a šmitec navždy. A to jsem po těch legendách o plemeni byla připravena na všechno.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Na papírových kapesnících nám ulítávají kočky. Sice mají k dispozici celou krabici nových, jako hračku aby si mohly vyndat kdy chtějí a pohrát si - lepší než lození po záclonách. Ale samozřejmě - lepší je ulovit někde kapesník mírně použitý, čapnou to do tlamky a vyprovokovat pořádnou honičku, pokud možno společnou i s pesany. Pak patřičně naporcovat, vyválet se, nabrat kousky do srsti a oblézt tak sedačku, projít se po parapetu kolem kytek a kde to jde aby kousky opadaly opravdu úúúplně všude. Nové papírové kapesníky je nikdy tak nezaujmou, vyndají z krabice, pofackují, nechají být.
jolyha
napsal(a):
Na papírových kapesnících nám ulítávají kočky. Sice mají k dispozici celou krabici nových, jako hračku aby si mohly vyndat kdy chtějí a pohrát si - lepší než lození po záclonách. Ale samozřejmě - lepší je ulovit někde kapesník mírně použitý, čapnou to do tlamky a vyprovokovat pořádnou honičku, pokud možno společnou i s pesany. Pak patřičně naporcovat, vyválet se, nabrat kousky do srsti a oblézt tak sedačku, projít se po parapetu kolem kytek a kde to jde aby kousky opadaly opravdu úúúplně všude. Nové papírové kapesníky je nikdy tak nezaujmou, vyndají z krabice, pofackují, nechají být.
Tak náš kocour je absolutní klidný mazel. Ten jen kouká, co se vaří a kam uléhám Jinak jen polehává. Je mu asi 7.