Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2017 19:49
Poutník07

XXX.XXX.248.226

Měl bych jen dotaz, jak nejrychleji sblížit -jakou použít metodu na dva psy v bytě, domku. Mám doma 10-letého JRT a nyní jsem si pořídil (zatím jen na zkoušku) 3-letého velkého švýcaráka. Švýcarák by si i hrál, pokud jsme byli spolu venku, pobízel ho ke hře, ale JRT jen vrčel a dokonce i na Švýcaráka vyjel. Rád bych měl oba pejsky a jsem z toho smutný. Je pravda, že se znají pouze třetí den, ale...Mám samozřejmě strach, že pokud by po něm JRT znovu vyjel, mohl by ho Švýcarák pěkně "poničit". Pokud si na sebe nezvyknou, tak půjde Švýcarák zpět k majiteli, což by mne mrzelo. Díky za "konstruktivní" rady. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2017 19:58

Vy jste "domácímu" JRT jen tak přivedl domů psa?

Psi se seznamují nejdřív mimo domácí prostředí, až jsou venku v pohodě, pak se může opatrně zkoušet přivést domů. Ideální postup, což už asi u vás nejde. JRT asi musí mrkat, co se děje. Já bych si to takhle bez přípravy "nelajsla".

4.2.2017 20:01
noemi

XXX.XXX.64.236

Berte je na procházky mimo pozemek, doma je oddělujte.
Musíte jim dát delší dobu,3 dny jsou málo.

U nás probíhalo seznamování možná i měsíc, člověk musel být stále ve střehu, když náhodou větší pes vyjet po fence.
Nyní jsou spolu už dlouho, ale přeci je většinou, samozřejmě když nejsme doma, oddělujeme a každý má 1 pokoj. Ne, že by si ublížili, ale pro náš lepší pocit.

Anna K.

4.2.2017 20:01
Anna K.

XXX.XXX.32.74

Zkoušel jste je přes jídlo? Např si sednout, oba dva před sebou a za splnění povelu jim dopřát odměnu. Psi budou vedle sebe, zvyknou si na přítomnost toho druhého, ale a zároveň budou trénovat povely-společně. U nás tohle fungovalo..

4.2.2017 20:08
noemi

XXX.XXX.64.236

Anna K. napsal(a):
Zkoušel jste je přes jídlo? Např si sednout, oba dva před sebou a za splnění povelu jim dopřát odměnu. Psi budou vedle sebe, zvyknou si na přítomnost toho druhého, ale a zároveň budou trénovat povely-společně. U nás tohle fungovalo..

Tak to jste odvážní, náš by určitě v případě, že by vedle sebe viděl dalšího jedlíka, vyjel.

Teď už ví, co je jeho, po fence dojídá a často žerou klidně i z jeho misky, ale jídlo bylo vždy zpočátku nejkritičtější okamžik.

Anna K.

4.2.2017 20:13
Anna K.

XXX.XXX.32.74

noemi napsal(a):
Tak to jste odvážní, náš by určitě v případě, že by vedle sebe viděl dalšího jedlíka, vyjel.

Teď už ví, co je jeho, po fence dojídá a často žerou klidně i z jeho misky, ale jídlo bylo vždy zpočátku nejkritičtější okamžik.

Tak u nás ne.. Oba psi byli tak zaměstnání pohled na šunku ve vzduchu, že na nějaké šarvátky neměli ani pomyšlení..

4.2.2017 20:22
Poutník07

XXX.XXX.248.226

Seznámit se seznámili při předání, ale to bylo jen z metru-bez reakce. Jeli vedle sebe každý ve svém boxu v autě. Za cestu jen dvakrát jsem slyšel nějakou reakci. A jeli jsme tři hodiny. Doma na sebe vidí, ale jsou oddělení. Chodím s nimi samostatně na venčení. Při velké denní procházce jdeme všichni- JRT na volno, Švýcaráka zatím mám na vodítku (přece jen nevím jak je na tom s přivoláním a je v cizím terénu). Vím, že to bylo unáhlené a JRT to bere, že se mu do jeho domu nacpal někdo cizí a on s tím nesouhlasí. Sice mladší, ale větší. Nechce se dělit o pozornost. Jenže pravidla bych měl nastavovat já a ne JRT.

4.2.2017 20:33

Žijete sám? Pokud ne, bylo by lepší, aby každý pes "byl jednoho z rodiny".

4.2.2017 20:43
Poutník07

XXX.XXX.248.226

Žiji pouze s vnukem 10-let. Ten si Švýcaráka hned oblíbil. Dneska mi pomáhal s venčením a venčil JRT. Ale švýcarák, jak ho viděl před sebou, tak dnes se snažil "o tahání". smajlík Jakmile jsem se s ním otočil a já šel před vnukem, na vnuka neviděl, tak to bylo v pohodě. Sem tam otočil hlavou, když ho slyšel promluvit. Vím, že se to nevyřeší do zítřka, že to chce čas. Budeme chodit na ty společné procházky a časem se uvidí. Pokud jdu mimo domov, tak jsou samozřejmě každý v jiné místnosti. To bych neriskoval.

4.2.2017 21:07

Myslela jsem to tak, že každý z vás bude jednoho psa upředňostňovat při mazlení, pamlskování...atd.
Však ony se majitelky smeček ozvou smajlík.

4.2.2017 21:08

Poutník07 napsal(a):
Žiji pouze s vnukem 10-let. Ten si Švýcaráka hned oblíbil. Dneska mi pomáhal s venčením a venčil JRT. Ale švýcarák, jak ho viděl před sebou, tak dnes se snažil "o tahání". smajlík Jakmile jsem se s ním otočil a já šel před vnukem, na vnuka neviděl, tak to bylo v pohodě. Sem tam otočil hlavou, když ho slyšel promluvit. Vím, že se to nevyřeší do zítřka, že to chce čas. Budeme chodit na ty společné procházky a časem se uvidí. Pokud jdu mimo domov, tak jsou samozřejmě každý v jiné místnosti. To bych neriskoval.

Tak do toho určitě zahrňte společný výcvik, klidně do něj můžete zapojit i vnuka.

4.2.2017 21:20
Poutník07

XXX.XXX.248.226

S tím společným výcvikem je to dobrý nápad. S tím mazlením to budu muset nějak domyslet. Prostě, když hladím jednoho druhý kňourá. A obráceně. Díky zatím všem za nápady.

4.2.2017 21:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Poutník07 napsal(a):
S tím společným výcvikem je to dobrý nápad. S tím mazlením to budu muset nějak domyslet. Prostě, když hladím jednoho druhý kňourá. A obráceně. Díky zatím všem za nápady.

Drbejte je najednou, máte dvě ruce, každého jednou rukou.
Rychle přijdou na to, že když u toho na sebe budou vrčet, budou mít po drbání oba
Vše s nimi dělejte společně, tak jak jste dělali, švýcar bude objevovat, jrt uvidí, že se vlastně nic nezměnilo - jen už není na rozmazlování sám, ale jsou dva

5.2.2017 13:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Poutník07 napsal(a):

Pořídit si lidskou partnerku ... nejen na drbání psa, ale i společné procházky .

5.2.2017 15:02
Poutník07

XXX.XXX.248.226

noemi napsal(a):
Pořídit si lidskou partnerku ... nejen na drbání psa, ale i společné procházky .

Tak pěkně ty rady začaly a takhle to skončilo.

5.2.2017 17:46

noemi napsal(a):

Dejte fotku, uděláme z toho seznamku smajlík

5.2.2017 19:50
sufle

XXX.XXX.161.21

Zkuste se řídit radami, které tu zazněly, ale je třeba počítat s tím, že psy ani v budoucnu nebudete moci nechat bez dozoru spolu. My měli parsonka psa a v dospělosti by si těžko zvykal na parťáka stejného pohlaví.Se psy, se kterými vyrůstal to bylo celkem v pohodě. S russelíky je v tomto často těžší pořízení.

5.2.2017 20:17
Poutník07

XXX.XXX.248.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dejte fotku, uděláme z toho seznamku smajlík

Určitě by se tady našla pěkná psovodka se srdcem na dlani, ale radši se nyní soustředím na ty soužití těch psů.

5.2.2017 20:23
Poutník07

XXX.XXX.248.226

sufle napsal(a):
Zkuste se řídit radami, které tu zazněly, ale je třeba počítat s tím, že psy ani v budoucnu nebudete moci nechat bez dozoru spolu. My měli parsonka psa a v dospělosti by si těžko zvykal na parťáka stejného pohlaví.Se psy, se kterými vyrůstal to bylo celkem v pohodě. S russelíky je v tomto často těžší pořízení.

Chtěl jsem psa na dogtreking, takže jsem volil větší plemeno. Vzhledem k mému věku a váze je Švýcarák ideální. Jack už má 10 let a neměl bych srdce ho tahat na delší túry, i když je pořád taková raketa na malých nožičkách a velmi hodný. Díky za reakci.

purina

14.4.2017 19:35
purina

XXX.XXX.120.154

Mam troska inu otazku ale skusim sa opytat. My sme si do bytu pred rokmi zaobstarali westika, dnes uz ma 8 rokov a par mesiacov dozadu yorksirku, ktora ma teraz 9 mesiacov. Westik to znasal dost tazko a stale je este na malu uvrcany ked ho "otravuje", ale uz si to nejak vysvetlili a spolu su vcelku v pohode. No ale prestahovali sme sa do domu a chceli sme aj psika na dvor, doniesli sme si sucku NO. Problem je v tom, ze malicku 3 kilovu yorksirku valcuje hlava-nehlava. V podstate sa chce len hrat, no musim mat stale oci na stopkach ked su spolu na dvore, lebo to vyzera niekedy dost nebezpecne ked sa NO zacne hrat s 3 kilovym yorksirom. Yorksirka je už tiež niekedy riadne nervozna a ked nema kam ujst tak ceri po nej zuby. Neviem ci uplne zamedzit kontakt kym sucka NO nebude aspon trocha ovladatelna alebo ako to riesit. Sucku NO mame na dvore a rano ked chcem vypustit yorksirku aby sa vyvencila, musim ist ovciacku zatvorit, lebo yorksirka sa boji vyjst aj vonku ked ju vidi pri dverach. A zase ked sme vonku na dvore tak mi pride blbe zatvarat jednu z nich, ked mozu byt obe s nami vonku.

14.4.2017 19:48
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

purina napsal(a):
Mam troska inu otazku ale skusim sa opytat. My sme si do bytu pred rokmi zaobstarali westika, dnes uz ma 8 rokov a par mesiacov dozadu yorksirku, ktora ma teraz 9 mesiacov. Westik to znasal dost tazko a stale je este na malu uvrcany ked ho "otravuje", ale uz si to nejak vysvetlili a spolu su vcelku v pohode. No ale prestahovali sme sa do domu a chceli sme aj psika na dvor, doniesli sme si sucku NO. Problem je v tom, ze malicku 3 kilovu yorksirku valcuje hlava-nehlava. V podstate sa chce len hrat, no musim mat stale oci na stopkach ked su spolu na dvore, lebo to vyzera niekedy dost nebezpecne ked sa NO zacne hrat s 3 kilovym yorksirom. Yorksirka je už tiež niekedy riadne nervozna a ked nema kam ujst tak ceri po nej zuby. Neviem ci uplne zamedzit kontakt kym sucka NO nebude aspon trocha ovladatelna alebo ako to riesit. Sucku NO mame na dvore a rano ked chcem vypustit yorksirku aby sa vyvencila, musim ist ovciacku zatvorit, lebo yorksirka sa boji vyjst aj vonku ked ju vidi pri dverach. A zase ked sme vonku na dvore tak mi pride blbe zatvarat jednu z nich, ked mozu byt obe s nami vonku.

Ach jo, chudak jorksirka. Neni nad to si bezmyslenkovite porizovat psy .
To je snad nad slunce jasnejsi, ze nesmite dovolit jorka valchovat jinym psem! Jak to udelate je vase vec, ale proste to udelejte.

purina

14.4.2017 19:52
purina

XXX.XXX.120.154

Ja som NO nechcela, ale priatel po nom velmi tuzil, predpokladala som ze to bude takto, ale nakoniec som sa nechala "ukecat" a jasne ze ich nenecham hrat sa bez dozoru ked viem ze mala nema sancu, len som chcela vediet ci sa to da doriesit nejakym usmernovanim alebo proste len zamedzit kontakt...

14.4.2017 20:01
Marketakopecka

XXX.XXX.96.1

Ahoj, mam bandoga 10 tydnu a Bolonaka 6 let.
Bouzel Bandog mi neustále agresivně vyjíždí po starším psovi. Nevim jestli to je tim ze je stěně nebo 2 psy doma. Ma nekdo zkusenost?

14.4.2017 20:03
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Tady se snad sesli lidi, co maji obrovsky smysl pro humor, ale vubec zadny smysl prompsy

14.4.2017 20:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.104

Marketakopecka napsal(a):
Bouzel Bandog mi neustále agresivně vyjíždí po starším psovi. Nevim jestli to je tim ze je stěně nebo 2 psy doma. Ma nekdo zkusenost?

2 psi doma .

14.4.2017 20:36
Marketakopecka

XXX.XXX.96.1

rapotacka11 napsal(a):
2 psi doma .

Ano,2 PSY !

14.4.2017 20:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.104

purina napsal(a):
Ja som NO nechcela, ale priatel po nom velmi tuzil, predpokladala som ze to bude takto, ale nakoniec som sa nechala "ukecat" a jasne ze ich nenecham hrat sa bez dozoru ked viem ze mala nema sancu, len som chcela vediet ci sa to da doriesit nejakym usmernovanim alebo proste len zamedzit kontakt...

Vy je nenechávejte "si hrát" ani s dozorem.

Ta Lexaurin to komentovala příliš jemně...

14.4.2017 20:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.104

Ano,2 PSY !

Nevim jestli to je tim ze je stěně nebo 2 psy doma.
Odpovídám, že je to tím, že vy máte 2 psy.

14.4.2017 20:47

Ta čeština je ale košatý jazyk. A ještě se skoro pohádáte a máte to obě správně. Markéta se ptá : Je to tím, že mám 2 psy. Rap. odpovídá Je to tím, že v domě jsou dva psi. A upřesňuje, že máte 2 psy. To je ale bramboračka smajlík
Hlavně ať bandog boloňáka nesežere.

purina

14.4.2017 20:53
purina

XXX.XXX.120.154

A tak zase nie je to az take, ze by sa jej yorksirka nejak extremne bala, to by som ju isto ovciacke nenechala namiesto plysaka. Yorksirka je pomerne obratna a ovciacka je 8 tyzdnovy nemotorny macko, takze velakrat yorksirka pobada ovciacku ku hre. Vecsinou sa jej vzdy podari ujst, kym sa ovciacka na nieco odhodla. Len par krat sa stalo, ze sa jej nepodarilo ale vtedy som vzdy zasiahla aby nedoslo k urazu. Len mam pocit, ze ovciacka vobec nechape preco riesim ked sa len hra... Proste je to take ze obe by sa spolu aj hrali, ale vaha nepusti. Tak som chcela vediet ci mate niekto skusenost s niecim podobnym a ako to riesit...

14.4.2017 21:01
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ta čeština je ale košatý jazyk. A ještě se skoro pohádáte a máte to obě správně. Markéta se ptá : Je to tím, že mám 2 psy. Rap. odpovídá Je to tím, že v domě jsou dva psi. A upřesňuje, že máte 2 psy. To je ale bramboračka smajlík
Hlavně ať bandog boloňáka nesežere.

Chápu to tak, ze klícové je "vy". Tedy, ze je problem v osobe, ne v "y".

14.4.2017 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.104

Chápete dobře.

14.4.2017 21:11
Marketakopecka

XXX.XXX.96.1

rapotacka11 napsal(a):
Nevim jestli to je tim ze je stěně nebo 2 psy doma.
Odpovídám, že je to tím, že vy máte 2 psy.

Proč bych nemohla mit 2 psy?

14.4.2017 21:13
Marketakopecka

XXX.XXX.96.1

Proč bych nemohla mit 2 psy?

Mate s tím problem?

14.4.2017 22:47
davidka

XXX.XXX.14.251

Ono asi víc lidí vidí problém, když si přečte vaše sousední vlákno

15.4.2017 16:01

purina napsal(a):

Bylo by potřeba fenu NO naučit spolehlivé poslušnosti, tedy když vidíte, že se chystá malou převálcovat, buď si ji přivoláte nebo ji pošlete pryč. Velká fena však potřebuje také své vyžití, pohrát si s pejsky patřičné velikosti, jinak bude mít pochopitelnou potřebu hrát si alespoň s malou fenkou, a to, jak píšete, bohužel nefunguje. Vzala bych si NO na vodítko a učila bych ji, že když si například lehne, malá k ní může přijít a můžou si jen tak mírně hrát. Nenechala bych NO, aby začala divočit. Ochrana malé feny je zde na prvním místě, protože jinak se bude bát k velké feně i jen přijít.

15.4.2017 16:03

Pokud desetitýdenní štěně skutečně agresivně vyjíždí po jiným psovi, pak je něco dost špatně a nejspíš už jste stihli udělat velkou paseku v jeho socializaci.

15.4.2017 19:18
Marketakopecka

XXX.XXX.142.225

Pokud desetitýdenní štěně skutečně agresivně vyjíždí po jiným psovi, pak je něco dost špatně a nejspíš už jste stihli udělat velkou paseku v jeho socializaci.

Na jiny psy je hodny, dela jen na toho našeho doma. Jinak s jinými je naprosto v pohode. Socializuji ho prave ze hodne- se psy, detma, lidmi obklopený kolem nas.

15.4.2017 20:57

Na jiny psy je hodny, dela jen na toho našeho doma. Jinak s jinými je naprosto v pohode. Socializuji ho prave ze hodne- se psy, detma, lidmi obklopený kolem nas.

Tak vám asi nezbyde nic jinýho, než mu to zatrhnout. Možná by nebylo špatný vzít ho na nějakou větší socializačku k někomu, kdo ví, jak na to, a případně vám poradí, jak s pejskem pracovat, aby se neučil blbý věci. Možná máte v okolí nějakou psí školku, kde by to mohli umět, případně doporučím Rudu Desenskýho, dělá zhruba jednou měsíčně socializační soboty.

16.4.2017 08:47

purina napsal(a):
A tak zase nie je to az take, ze by sa jej yorksirka nejak extremne bala, to by som ju isto ovciacke nenechala namiesto plysaka. Yorksirka je pomerne obratna a ovciacka je 8 tyzdnovy nemotorny macko, takze velakrat yorksirka pobada ovciacku ku hre. Vecsinou sa jej vzdy podari ujst, kym sa ovciacka na nieco odhodla. Len par krat sa stalo, ze sa jej nepodarilo ale vtedy som vzdy zasiahla aby nedoslo k urazu. Len mam pocit, ze ovciacka vobec nechape preco riesim ked sa len hra... Proste je to take ze obe by sa spolu aj hrali, ale vaha nepusti. Tak som chcela vediet ci mate niekto skusenost s niecim podobnym a ako to riesit...

Já měla yorkširku a pak jsem se ujala týrané westičky. Yorkširce bylo 6 a Westičce 3 roky. Yorkširka dost žárlila, ale holky spolu vycházely v pohodě. A venku byl kříženec taky nalezenec kříženec čsl.a malamuta. Já mám ráda když mi doma všichni zvířátka žijou v souladu, kočky, psi.Takžw s kočkama žádný problém, ale jestliže máte velké plemeno a ještě štěně, tak prostě musíte nejdřív vychovat štěně a pak je postupně seznamovat. Ale i tak z bezpečnostních důvodů nebudete moci je nechat volně bez dozoru, protože může dojít k úrazu.Například někdo půjde okolo plotu a NO vystartuje do toho přiběhne yorkšírka a máte hned možnost úrazu, když se mu projde po zádech, nebo jinak může zranit.Prostě jsem musela vždy dozorovat když byly všichni spolu.Jinak spolu vycházely dobře. Dnes se situace opakuje, desetiletý čivavák a 5 letá malamutka, vychází spolu, ale venku na zahradě je musím ohlídat, už se stalo že nechtěně malamutka drcla do čivaváka

Přidejte reakci

Přidat smajlík