začátek
napsal(a):
Http://hobby.instory.cz/880-dbejte-na-to-aby-vas-pes-byl-v-teple-i-v-zimnich-mesicich.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Bylo by potřeba k článku dodat, že uvedená doporučení se týkají bytových psů. Nebo si opravdu někdo myslí, že mému zahradnímu sibiřskému psu je zima?!? Co by si asi počal na té Sibiři, v těch -40st?
začátek
napsal(a):
Http://hobby.instory.cz/880-dbejte-na-to-aby-vas-pes-byl-v-teple-i-v-zimnich-mesicich.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Ráno při venčení bylo na nule a pesan uznal, že je moc horko a šel si zaplavat. Jo, hold to už není těch jako oblíbených - 10 až -20. By my dal, kdybych mu zkrátila procházku kvůli tomu, že je zima - naopak využívá, že se nepřehřívá a může lítat do nekonečna.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi jsem barbar a týrač štěňat, ale štěně jsem neoblékla, chodíme normálně ven i v mrazech-hoďka, hoďka a půl...uvidíme do budoucna až budem chodit na dýl. (pes bytový).
napsal(a):
Asi jsem barbar a týrač štěňat, ale štěně jsem neoblékla, chodíme normálně ven i v mrazech-hoďka, hoďka a půl...uvidíme do budoucna až budem chodit na dýl. (pes bytový).
Rasa?Jinak je také dost rozdíl, jestli člověk vyjde s fifinkou(jorkšírem ) obejít parčík na 15minut hlemýždím tempem - jen aby se pejsek vyprázdnil a trošku počichal, pak také srst jorka není na mrazy moc uzpůsobená a rozdíl, pokud vezmete ven mladého divokého pejsu, který lítá, nezastaví se - tomu nebude zima ani na hodinové prochajdě v těch -20.
Narážím na to, že si tenhle článek přečtou jako návod ty útlocitné hysterky, co si také psy pořizují(nebo spíš panenky) vemou to jako návod a pes se nedostane prakticky 2 měsíce z baráku...
K.

XXX.XXX.201.128
-10°C, mlha, vsechno namrzly - vyrazily jsme na bezky a ta moje prisera po chvili usoudila, ze si musi jit zaplavat. Asi ji bylo horko z litani ve snehu. Pak se na ni udelala ledova krusticka a uz ji teda horko nebylo, no, spis tak akorat... ;) Postelovy kokr 10 mesicu.
lesnížínka
napsal(a):
Rasa?Jinak je také dost rozdíl, jestli člověk vyjde s fifinkou(jorkšírem ) obejít parčík na 15minut hlemýždím tempem - jen aby se pejsek vyprázdnil a trošku počichal, pak také srst jorka není na mrazy moc uzpůsobená a rozdíl, pokud vezmete ven mladého divokého pejsu, který lítá, nezastaví se - tomu nebude zima ani na hodinové prochajdě v těch -20.
Narážím na to, že si tenhle článek přečtou jako návod ty útlocitné hysterky, co si také psy pořizují(nebo spíš panenky) vemou to jako návod a pes se nedostane prakticky 2 měsíce z baráku...
Podle fotek v profilu malý bulíček.

Asi to budu muset dát přečíst mému labíkovi, před chvílí prolamoval ledy a koupal se, asi jsem ho měla oblíknout
napsal(a):
Asi to budu muset dát přečíst mému labíkovi, před chvílí prolamoval ledy a koupal se, asi jsem ho měla oblíknout
Omyl. I bytový, kráktosrstý, hubený, kost a kůže pes se před chvílí řachtat a lítat v ledu, vodě a bahně. A nic nikomu přečíst se dát nemusí.

K.
napsal(a):
-10°C, mlha, vsechno namrzly - vyrazily jsme na bezky a ta moje prisera po chvili usoudila, ze si musi jit zaplavat. Asi ji bylo horko z litani ve snehu. Pak se na ni udelala ledova krusticka a uz ji teda horko nebylo, no, spis tak akorat... ;) Postelovy kokr 10 mesicu.
Tak zrovna postelového kokra bych do vody v -10 nepouštěla. Když nemá rozum on ( a že nemá ), tak by ho měl mít majitel.
Záleží také na tom kolik toho ještě měl před sebou.
lesnížínka
napsal(a):
Jo vidim rozdíl i mezi jorkem a grifonkem. štěně grifonka úplně super, jo v mrazech měla mikinu ale chodila bez problémů, je fakt že se vyvenčila a už otáčela směr ale jork něco šíleného , plouží se, nechce jít. obcházím to sní půl hodiny, je vidět že je jí zima a až zhouknu at se laskavě vyčůrá tak se vyvenčila . jí vadí venku i vlhký chodník le včera a des už zase ok. loni jí sníh nevadil a letos když řeknu že se jde ven tak zdrhá a ven nechce, ale musí.ale už jsem nejednou dostala venku vynadáno proč jí taham ven když nechce. Jenže kdy by chodila ven? V zimě je zima, v létě vedro, vadí jí déšt ale venčit se prostě musí, ale velký chodec z ní už asi nebude a dneska u nás + 9 a další víkend hlásí zase hodně pod 0 to bude s ní zase nadlouho. štěně je chytré a ví že když je velká zima vyvenčí se během pár minu a může domů
Dlouhá léta jsem si při pohledu na oblečené psy ťukala na čelo, jenže to jsem měla fenu, která měla dlouhou srstí s pořádnou podsadou, prakticky nikdy jsem neviděla, že by se klepala.
Současná fena - typ srsti shih tzu, čili podsada žádná, se v dešti a zimě klepe. Takže jsem oblíkla, na delší venčení s lítáním dávám softshelovou vestu, dýchá, ale nepromokne, super snadná údržba a nevadí pohybu. A fena zespodu nevlhne od srsti courající se po zemi.
Pokud je fakt zima (a nikoli mokro) a nejdem-li na dlouhou lítací, dávám svetr

Já svého psa v těch mrazech ven bez násilí nevykopu ani v triku a tlusté bundě, že vypadá jak kosmonaut. A na příští rok bez debat boty, už nemám náladu na ty scény, kdy ho po pár minutách přestane bavit sníh a zvedá tlapky a fňuká. Bude vypadat jako kašpar, ale o důvod míň táhnout domů. Krom toho ho kvůli soli nebudu muset poponášet každých pár metrů.
Když se mu to hodí, tak je to hrozná fňukna a komediant a zneužívá toho, že kolem jsou skoro vždycky mraky lidí a já kvůli ostudě povolím. Mokro fuj, mráz fuj... Před loužemi uskakuje, jako kdyby to byla kyselina. Na druhou stranu měl dnes takovou radost ze sluníčka, že běhal 2 h v tom tajícím sajrajtu, schválně šel až nahoru na Petřín potokem, který se valil po cestě zeshora, mokrý jak myš, bahno až na zádech, samozřejmě nahatý. To najednou neměl žádný problém.
napsal(a):
Já svého psa v těch mrazech ven bez násilí nevykopu ani v triku a tlusté bundě, že vypadá jak kosmonaut. A na příští rok bez debat boty, už nemám náladu na ty scény, kdy ho po pár minutách přestane bavit sníh a zvedá tlapky a fňuká. Bude vypadat jako kašpar, ale o důvod míň táhnout domů. Krom toho ho kvůli soli nebudu muset poponášet každých pár metrů.
Když se mu to hodí, tak je to hrozná fňukna a komediant a zneužívá toho, že kolem jsou skoro vždycky mraky lidí a já kvůli ostudě povolím. Mokro fuj, mráz fuj... Před loužemi uskakuje, jako kdyby to byla kyselina. Na druhou stranu měl dnes takovou radost ze sluníčka, že běhal 2 h v tom tajícím sajrajtu, schválně šel až nahoru na Petřín potokem, který se valil po cestě zeshora, mokrý jak myš, bahno až na zádech, samozřejmě nahatý. To najednou neměl žádný problém.
U nás tedy mráz nevadí, sníh má rád, blbe v něm, válí se, běhá v závějích. Ale nemá rád mokro - déšť a nebo počasí jako je dneska kdy všechno taje, to každou chvilku zvedá packy, louže obchází. Dnes jsem zaparkovala auto a přímo pod kufrem byla kaluž, milostpán nechtěl vyskočit z kufru, protože by skočil do kaluže . Ale v létě rybníky, řeky a tak to je paráda, do toho se vrhá.
Obleček jsem nedávala a nechtěla jsem. Letos jsem ho ale pořídila a to hlavně do auta, ve kterém na cvičáku čeká. Jak tam je bez pohybu tak tam se klepal jak ratlík a byla mu zima. Na procházky mu ho nedávám, jen když je fakt zima (-10 a víc) a vím, že pujdem třeba jen městem, kde nebude běhat a nezahřeje se pohybem.

marcelaamax
napsal(a):
U nás tedy mráz nevadí, sníh má rád, blbe v něm, válí se, běhá v závějích. Ale nemá rád mokro - déšť a nebo počasí jako je dneska kdy všechno taje, to každou chvilku zvedá packy, louže obchází. Dnes jsem zaparkovala auto a přímo pod kufrem byla kaluž, milostpán nechtěl vyskočit z kufru, protože by skočil do kaluže . Ale v létě rybníky, řeky a tak to je paráda, do toho se vrhá.
Obleček jsem nedávala a nechtěla jsem. Letos jsem ho ale pořídila a to hlavně do auta, ve kterém na cvičáku čeká. Jak tam je bez pohybu tak tam se klepal jak ratlík a byla mu zima. Na procházky mu ho nedávám, jen když je fakt zima (-10 a víc) a vím, že pujdem třeba jen městem, kde nebude běhat a nezahřeje se pohybem.
No on by dnes tak nadšený nebyl, kdyby jsme tam ty 2 km přes řeku nejeli autem.
Když je velká zima a jdem s někým lítat, tak vrstvím. Na běhání jen ttriko, pak přehodím bundu. A přesně s tím autem - lidé si třeba neuvědomují, že když vletí z domova do auta na ulici, tak je vymrzlé a pes se tam nehýbe. I když se za chvíli zahřeje, tak i těch pár minut je teplotní šok. Pro tyhle účely v autě vozím "župan", což je malá deka se suchým zipem na připnutí okolo krku. Když je zatopeno, tak akorát sáhnu dozadu a deku z něj stáhnu.

napsal(a):
Chcete říct, že jste v Praze měli sluníčko ?

napsal(a):
Chcete říct, že jste v Praze měli sluníčko ?
Na teploměru v autě bylo 8 nad a svítilo a svítilo. Kdyby nesvítilo, tak se mi pes na nějakou procházku vybodne.

napsal(a):
Na teploměru v autě bylo 8 nad a svítilo a svítilo. Kdyby nesvítilo, tak se mi pes na nějakou procházku vybodne.
Bledá závist, u nás táhly mlhy z hor, šedivo. Ale po té inverzi vám to přeju, užili jste si jí dost a my měli hezky.

napsal(a):
Bledá závist, u nás táhly mlhy z hor, šedivo. Ale po té inverzi vám to přeju, užili jste si jí dost a my měli hezky.
Dík. Byla to hrůza, smradu jak v Cařihradu a nedalo se dýchat.
Tak u nás to je tak, že sice jsou kluci oblečení do bund, ale za jakéhokoliv počasí se musí ven. Máme pod barákem louku, takže letos v zimě na procházkách lítají naprosto bezhlavě do půl těla a někdy vidím jen ocásky :D. Prostě občas neplatí, že by malí psi nechtěli v zimě ven. Hold mám doma tryskomyši :D.
asurwic
napsal(a):
České Budějovice, Strakonice i Písek také... dnes jsem provenčila tři lokality a všechny byly tak slunné, že jsem občas neviděla na krok, jak se to lesklo od zbytků sněhu.
Park byl plocha plná jezírek, ještě rybky chyběly

Naty1
napsal(a):
Tak má vypadat předjaří. Jenže Rosničky nám prorokují zase mrazy.

Naty1
napsal(a):
U nás taky mokřady.
Původně jsem chtěla jen po delší době projet auto (pořád jsem nenechala přehodit kola, ale pšššt), aby mi neodešla baterka, a nakonec jsme skončili na Petříně. Automaticky jsem na sebe hodila bundu do - 20 stupňů a sexy válenky z chudáků ovcí. Při slézání kopců jsem se málem upekla a boty taky super - párkrát jsem šla k zemi a po prvních pár metrech už jsem čvachtala. Ještě že mám dvoje, do zítra nevyschnou. Komplet promočené. No co, hlavně že trdlo bylo šťastný.
U nás celý den slůňo, teploměr ukazoval 12st, tálo jak blázen. Na prochajdu jsme šli až v půl sedmé večer - jen obejít vesnici. Zrovna to přimrzlo, po cestách a chodníkách se nedalo skoro jít a několikrát jsem měla sedět na zadku já, i pes Radši jsem, kde se dalo, šla po zbytcích sněhu.
Dneska jsem něco hledala ve fotkách a když jsem narazila na tuto, vzpomněla jsem si na tohle téma. Asi zmrznul