Normální štěně kouše...ale nemá stisk?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2017 08:41
lu80

XXX.XXX.48.206

Vůbec tady nechci probírat, že štěně kouše. Takové to klasické okusování, vyjeknutí atd pomalu ale jistě funguje. Nicméně včera jsme byli s naší můrou venku u ohně, dostala na okousání pěknou kost, vyválela si jí v pilinách a pak u ní seděla tak nešťastně, že jsem jí prostě tu kost vzala, že jí to opláchnu. No a co myslíte? Prokousla mi ruku! Ne teda jako takové ty škrábance od jehliček, ale regulérní centimetrová díra do ruky. A to má 2,5 měsíce a první zuby! Asi to nebudu řešit a příště jí to nebudu brát, i kdyby si to obalila v čemkoliv. Nebo? Co myslíte vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2017 08:53

Ale ne, příště jí to právě berte. Trénujte povel pust, nejdřív s hračkou která není tolik zajímavá, postupně s dalšími lákavějšími věcmi. Pes mě na povel musí dát kdykoliv cokoliv. Jak by jste pak chtěla řešit až najde něco třeba jedovatého, závadného apod. necháte mu to ?

5.2.2017 09:01
scylla

XXX.XXX.150.32

lu80 napsal(a):
Vůbec tady nechci probírat, že štěně kouše. Takové to klasické okusování, vyjeknutí atd pomalu ale jistě funguje. Nicméně včera jsme byli s naší můrou venku u ohně, dostala na okousání pěknou kost, vyválela si jí v pilinách a pak u ní seděla tak nešťastně, že jsem jí prostě tu kost vzala, že jí to opláchnu. No a co myslíte? Prokousla mi ruku! Ne teda jako takové ty škrábance od jehliček, ale regulérní centimetrová díra do ruky. A to má 2,5 měsíce a první zuby! Asi to nebudu řešit a příště jí to nebudu brát, i kdyby si to obalila v čemkoliv. Nebo? Co myslíte vy?

Budujte si vztah důvěry a respektu, naučte povel na výměnu a učte výměnu za něco lepšího, zajímavějšího. Vezměte spoustu, opravdu spoustu kostí, dejte jí je k dispozici, aby věděla, že nemá důvod si nic hlídat, že je všude kostí spousta, aby jí to zevšednělo. Neberte jí nic z pozice síly, netrestejta, ale učte tu výměnu.

5.2.2017 09:02
lu80

XXX.XXX.48.206

Ona na pust už poměrně reaguje, zatím tedy jen s věcmi, které jí zas tak extra netankujou ...ale trénujem. S plnou miskou můžu manipulovat, sahat do ní v klidu.(podotýkám, že plnou masa). Všechno si nechá vzít...jen s tou kostí si vždycky zaleze do pelechu a vrčí...to jsem se rozhodla neřešit, když jsem jí tu kost jednou dala...jenže tahle byla tak olepená pilinama, že už jí nechtěla ani okusovat. Někde jsem tu četla, že jí mám dávat těch kostí víc, aby to nebyla taková "svátost"...a netrestat. No, klíďo se přiznám, že jsem jí včera hnedle plácla a okřikla (jinak to nedělám). Tak to bolelo a tak jsem se lekla, že jsem v tý chvíli fakt nemyslela na správnej postup.

5.2.2017 09:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.193

To byl správnej postup.

5.2.2017 09:07

lu80 napsal(a):
Ona na pust už poměrně reaguje, zatím tedy jen s věcmi, které jí zas tak extra netankujou ...ale trénujem. S plnou miskou můžu manipulovat, sahat do ní v klidu.(podotýkám, že plnou masa). Všechno si nechá vzít...jen s tou kostí si vždycky zaleze do pelechu a vrčí...to jsem se rozhodla neřešit, když jsem jí tu kost jednou dala...jenže tahle byla tak olepená pilinama, že už jí nechtěla ani okusovat. Někde jsem tu četla, že jí mám dávat těch kostí víc, aby to nebyla taková "svátost"...a netrestat. No, klíďo se přiznám, že jsem jí včera hnedle plácla a okřikla (jinak to nedělám). Tak to bolelo a tak jsem se lekla, že jsem v tý chvíli fakt nemyslela na správnej postup.

Pokud by na mě pes s kostí vrčel, tak bych mu jí sebrala a měl by smůlu. Pokud jí odevzdá tak pochvala veliká, a potom mu jí zase vratte. Jinak pokud by na mě vlastní pes vyjel, tak nemůžu říct že bych ho jen hnedla plácla. Učte jí dokavad je malá, od dospělého to bolí víc. Chce to prostě ténovat, kdykoliv, s čímkoliv, odebrat na povel, pochválit, vrátit nebo vyměnit za něco jiného.

5.2.2017 09:09
scylla

XXX.XXX.150.32

lu80 napsal(a):

Obecně platí pravidlo, že čím větší komedie se kolem krmení psa dělá, tím větší problém s chováním psa nastává. Takže jí neotravujte u jídla, neberte misku, ale dejte jí spoustu těch kostí, aby to pro ní nebyla vzácnost a trénujte ty výměny.

5.2.2017 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měla jsem dvě štěnda velkých ras najednou. Museli se naučit, že každý papá ze své misky, až jsem viděla, že mají dost a začali se kolem sebe rozhlížet, povolila jsem jim vzájemnou kontrolu misek- aby si nezáviděli a viděli, že ani jeden nemá nic lepšího. Stejně tak, když dostali něco na kousání, tak jsem je důsledně držela každého u svého, dokud jsem neviděla, že už je to nebaví, pak jsem je nechala, si kosti vyměnit. Nikdy neprojevili nejmenší problém, u strkání rukou do misek, braní kostí atd, protože vždycky viděli, že pro ně z toho něco kápne, buďto ještě větší mlska, nebo jsem jim kost, co nešla pokousat nadrtila a tak. Teď, když přijde do zahrady cizí pes(což u nás není až tak vyjímečné, dotáhne je většinou sousedovic háravka) tak když si tam nechali kost bez povšimnutí ležet a pes ji sebere a sežere, nevyletí na něj. Nebo ji sousedovic feňule porcuje a pes leží u ní a kontroluje. Ani jeden nebyl tak pažravý, aby mu stálo za to, o žrádlo se rvát...

5.2.2017 12:08

lu80 napsal(a):

No po pravdě, nebude to první ani poslední kousanec, taky mě štěndo scvaklo v zápalu hry nebo jen tak, když útočilo na nohy do krve (sakra to bolí u lůžka nehtu ), těch modřin nepočítaně po rukou, jak štíplo, kam nemělo a kde to samozřejmě hodně bolelo...
Každý máme svou metodu na odevzdání kostí, já štěně oslovím jménem a pro kost si s "povelem" pusť nebo dej mi to šáhnu. Mám možnost štěně jednou rukou korigovat, když bude kost schovávat a druhou odebírat, po odebrání pochvala, že se nic neděje, chvilku si jí nechám a vrátím, ale vždy jak začnete manévr, musíte ho dokončit ve váš prospěch.

5.2.2017 12:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No po pravdě, nebude to první ani poslední kousanec, taky mě štěndo scvaklo v zápalu hry nebo jen tak, když útočilo na nohy do krve (sakra to bolí u lůžka nehtu ), těch modřin nepočítaně po rukou, jak štíplo, kam nemělo a kde to samozřejmě hodně bolelo...
Každý máme svou metodu na odevzdání kostí, já štěně oslovím jménem a pro kost si s "povelem" pusť nebo dej mi to šáhnu. Mám možnost štěně jednou rukou korigovat, když bude kost schovávat a druhou odebírat, po odebrání pochvala, že se nic neděje, chvilku si jí nechám a vrátím, ale vždy jak začnete manévr, musíte ho dokončit ve váš prospěch.

Asi tak

Anna K.

5.2.2017 12:48
Anna K.

XXX.XXX.32.74

NIKDY neberte psovi hračku nebo cokoli jiného než povelu "Fuj!" nebo "Pusť!". I kdyby byl pes úplněk mílius, bez povelu je pes překvapen a samozřejmě po vás vyjede
Určitě trénovat povel fuj a nenechat to tak!

5.2.2017 13:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Popravdě už si moc nepamatuju, co jsem jim říkala, když byli malí. Určitě ne fuj - to bych použila v případě, že by měl v tlamce nějaký hnus, ale to mí psi vůbec nedělali. Při braní třeba kosti, jsem asi mluvila stylem: Woričku, půjč mi tu kostičku, já na ni kouknu a hned ti ji vrátím, ukaž, pusť ano? Štěndo bylo z toho proslovu tak překvapené, že asi zapomnělo, že si má kost hlídat a když jsem mu ji zkontrolovala odtrhla z ní třeba kus chrupavky, co mu nešel ukousnout, tu mu s nadšením dala spapat a kost vrátila s velkou pochvalou, tak už si pro příště myslelo, že dávat paničce svoje kosti je super. Jak už někdo psal, nedělat z toho vědu a drámo, chovat se normálně.

5.2.2017 17:09
lu80

XXX.XXX.48.206

lesnížínka napsal(a):
Popravdě už si moc nepamatuju, co jsem jim říkala, když byli malí. Určitě ne fuj - to bych použila v případě, že by měl v tlamce nějaký hnus, ale to mí psi vůbec nedělali. Při braní třeba kosti, jsem asi mluvila stylem: Woričku, půjč mi tu kostičku, já na ni kouknu a hned ti ji vrátím, ukaž, pusť ano? Štěndo bylo z toho proslovu tak překvapené, že asi zapomnělo, že si má kost hlídat a když jsem mu ji zkontrolovala odtrhla z ní třeba kus chrupavky, co mu nešel ukousnout, tu mu s nadšením dala spapat a kost vrátila s velkou pochvalou, tak už si pro příště myslelo, že dávat paničce svoje kosti je super. Jak už někdo psal, nedělat z toho vědu a drámo, chovat se normálně.

Já na ní takhle mluvím pořád , takže by asi moc překvapená nebyla... A řekla jsem jí přesně něco v tom smyslu, co píšete... Ona tu kost ani neměla v tlamě, páč byla tak oválená v těch pilinách že z toho byla nešťastná.
Já mám jinak samosebou ruce i nohy poštípaný, podrápaný i pokousaný jako každej člověk, co se věnuje psímu miminu. Tohle je ale fakt jinej model. Dneska mám ruku dvakrát tak velkou, jak to nateklo. Nejsem si jistá, která z nás byla víc překvapená

Přidejte reakci

Přidat smajlík