Kolouš

XXX.XXX.145.208
Jak to tak sleduji, tak jste tady tak chytré, že kde jaký vet na vás nemá! Kde jaký útulek nebo organizace na pomoc psům je na nic, veteřináři nic neví, hlavně, že vy víte.
Ženské, ženské nemáte co dělat proto tady sedíte a jste otravné jak vosy v létě! Místo aby jste něco dělaly, jen sedíte, kynete, jste protivné a zapšklé
Když tu někdo napíše, že má problém hned se do něj pustíte, že je neschopný, nezvládl svého psa a vlatsně by neměl žít! Kdyby jste mohly tak ho ukamenujete. Jen takový povzdech.
Stejně se přes to své ego nikdy nad sebou nezamyslíte.
XXX189

XXX.XXX.89.103
Přemýšlím, o kolik zvířat bych přišla, kdybych slepě poslouchala veta, kdybych si nehledala informace jinde, kdybych nepoužila svůj vlastní rozum a kdybych nevyslechla rady někoho jiného, zkušeného. Blbým křečkem počínaje po psa konče. Taktéž bych s největší pravděpodobností já skončila hodně blbě zdravotně, pokud bych poslechla jen svého bývalého ortopeda, který mé závažné problémy se zády v mládí hodnotil slovy " to bude dobrý, z toho vyrostete". Přičemž druhý ortoped se chytil za hlavu jen jak viděl první rentgen a rozjelo se obrovské kolečko dalších vyšetření a léčby...
Ta tam je doba, kdy lékař byl Bůh a pacienti směli být maximálně vděční za to, jak je léčí a nikdo si neopovažoval otevřít hubu ani tehdy, pokud zubař vytrhl zdravý zub místo zkaženého ( případ mé babičky) a díky za to...
Souhlasím, že atmosféra tady je napjatá a nepřátelská, na druhou stranu se tu dají najít cenné rady - a různé rady - od různých lidí s různými zkušenostmi, ze kterých se dá uplácat nějaký souhrnný postup, který má velkou šanci na úspěch. Navíc, pokud je vidět, že zadavatel opravdu potřebuje poradit, nedělá ze sebe všeználka a velkého bosse, používá základní pravidla slušné komunikace - poprosí, poděkuje, tak se většinou dočká i slušných a konstruktivních rad. I když ano, rýpálci jsou...
Milionkrát se tady opakuje jedno a totéž a ani se nedivím, že lidem zde dochází trpělivost a reagují tak jak reagují. Pokud zde někdo napíše, že štěně má týden krvavý průjem a co s tím, tak je zcela na místě poslání páníčka do p.dele a štěněte k veterináři. Stejně tak ony "záchranářské stanice", které vykupují štěňata od množek, aby se pak mohly chlubit na fejsbůku, jak je všechny zachránili a nahonem je udávají, protože si je nemohou nechat - pokud jeden člověk po palbě místní kritiky usoudí, že onen postup třeba nemusí být zcela správný a své záchranářské ambice přesměruje jinak, účelněji, to je blbě?
Je to holt úskalí internetové anonymity. Každý youtuber zažil, že mu jiný anonym za klávesnicí přál ať chcípne, dá se proti tomu obrnit a nebo se na všechno vysrat. Jinde na světě umírají děti na banální nemoci, lidi nemají jak sehnat peníze na jídlo, vojáci zabíjí celé vesnice, tak si říkám kua, když jediné co mě nasere je pár anonymů na diskuzi, tak se mám sakra dobře...
Kolouš

XXX.XXX.145.208
Moc slušných rad jsem tu bohužel neviděl, většinou jen aroganci, nepřejícnost, povyšování a zesměšnovani...
Ale jinak super názory a postoj k celému životu, konečně inteligentní a normální člověk na téhle diskuzi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

XXX189
napsal(a):
Přemýšlím, o kolik zvířat bych přišla, kdybych slepě poslouchala veta, kdybych si nehledala informace jinde, kdybych nepoužila svůj vlastní rozum a kdybych nevyslechla rady někoho jiného, zkušeného. Blbým křečkem počínaje po psa konče. Taktéž bych s největší pravděpodobností já skončila hodně blbě zdravotně, pokud bych poslechla jen svého bývalého ortopeda, který mé závažné problémy se zády v mládí hodnotil slovy " to bude dobrý, z toho vyrostete". Přičemž druhý ortoped se chytil za hlavu jen jak viděl první rentgen a rozjelo se obrovské kolečko dalších vyšetření a léčby...
Ta tam je doba, kdy lékař byl Bůh a pacienti směli být maximálně vděční za to, jak je léčí a nikdo si neopovažoval otevřít hubu ani tehdy, pokud zubař vytrhl zdravý zub místo zkaženého ( případ mé babičky) a díky za to...
Souhlasím, že atmosféra tady je napjatá a nepřátelská, na druhou stranu se tu dají najít cenné rady - a různé rady - od různých lidí s různými zkušenostmi, ze kterých se dá uplácat nějaký souhrnný postup, který má velkou šanci na úspěch. Navíc, pokud je vidět, že zadavatel opravdu potřebuje poradit, nedělá ze sebe všeználka a velkého bosse, používá základní pravidla slušné komunikace - poprosí, poděkuje, tak se většinou dočká i slušných a konstruktivních rad. I když ano, rýpálci jsou...
Milionkrát se tady opakuje jedno a totéž a ani se nedivím, že lidem zde dochází trpělivost a reagují tak jak reagují. Pokud zde někdo napíše, že štěně má týden krvavý průjem a co s tím, tak je zcela na místě poslání páníčka do p.dele a štěněte k veterináři. Stejně tak ony "záchranářské stanice", které vykupují štěňata od množek, aby se pak mohly chlubit na fejsbůku, jak je všechny zachránili a nahonem je udávají, protože si je nemohou nechat - pokud jeden člověk po palbě místní kritiky usoudí, že onen postup třeba nemusí být zcela správný a své záchranářské ambice přesměruje jinak, účelněji, to je blbě?
Je to holt úskalí internetové anonymity. Každý youtuber zažil, že mu jiný anonym za klávesnicí přál ať chcípne, dá se proti tomu obrnit a nebo se na všechno vysrat. Jinde na světě umírají děti na banální nemoci, lidi nemají jak sehnat peníze na jídlo, vojáci zabíjí celé vesnice, tak si říkám kua, když jediné co mě nasere je pár anonymů na diskuzi, tak se mám sakra dobře...
Tak, tak,

Kolouš
napsal(a):
Moc slušných rad jsem tu bohužel neviděl, většinou jen aroganci, nepřejícnost, povyšování a zesměšnovani...
Ale jinak super názory a postoj k celému životu, konečně inteligentní a normální člověk na téhle diskuzi.
Vždyť máte možnost se taky zůčastnit diskuzí-změnit to, pokud to neděláte (jste anonymní, nevím kde diskutujete) neraďte radilům, jak mají radit, je to jen jejich věc, jak se vyjadřují, máte možnost jejich názor ignorovat nebo se k němu vyjádřit, možností je spousta-tu jste již využil, ale je nic neříkající...
To je zvláštní, že si tu od vás nemohu přečíst žádnou radu.
Samozřejmě že co člověk, to názor. Pak už je na každém, co si vybere, z čeho se poučí, na koho dá. Vy jste zřejmě jen tichý pozorovatel, co raději neporadí nikomu
Vůbec se nedivím některým štiplavým příspěvkům. Chodí sem tolik nezodpovědných lidí, co si před pořízením psa nejsou schopní načíst ani základ, ptají se tu nejčastěji čím krmit, když už mají psa doma... To nevěděli dřív, že pes potřebuje jíst a pít? Ptají se tu na výchovu až v době, kdy bývá pozdě zlozvyk napravit jednoduše. Myslí si, že na diskuzi se jim jednou větou vyřeší všechny problémy, bez práce, bez vědomostí.
Každý druhý, co se tu na něco ptá, není ochoten si najít solidní informace z ověřených zdrojů, není ochoten navštívit veterináře nebo výcvikáře včas, hned při náznaku problémů. Někdy je účinnější toho lenocha trochu slovně nakopnout, aby se vzpamatoval a zapojil mozek. Protože když mu budete sluníčkově vykládat pořád dokola co by měl dělat, neuvědomí si závažnost a neudělá nic. Jeho svědomí ukolébali ti hodní človíčci, kteří ho pochválili, že se vůbec zeptal. "Ó, to je báječné, že se tu po roce jdete zeptal, co dát psovi do misky." "Vy jste tak senzační, že po týdnu začnete řešit, že má fena výtok z dělohy a moc pije." - Takhle si to představujete?
Jak jsme jen mohli dřív bez toho internetu žít? Jak jsme mohli chovat zvířata? Někdy se nestačím divit, že se tu lidi ptají i jaké jméno mají svému hafínkovi dát a jakou barvu vodítka koupit. Běda, když někdo napíše, že je to věc jeho vkusu. Je zlý, neporadil, jen se povyšuje
Kolouš

XXX.XXX.145.208
LajošM - přeháníte. Kdyby se tu chovali tak jak píšete tak tady nejsou na denním pořádku hádky, zesměšnovaní, štourání.. Dámy si domýšlí jak se jím hodí a udělají z vás neschopného bezprávného člověka ve vteřině, ani neví pořádně okolnosti, ale už jste nejvhodnější adept na ukamenování. No šílené, takové chování já teda neznám. Já když můžu tak slušně poradím, pomůžu, vysvětlím. Když mi něco nehraje, tak se slušně zeptám, ujistím.. Ale tady fakt lidi neznají slovo slušnost.
Kolouš

XXX.XXX.145.208
Atheira - když tak přemýšlím, tak fakt jo. Na žádné jiné diskuzi jsem nebyl. Jen tady, ještě občas kouknu na koně, ale tam mi to nepřijde tak napjaté jak tady.
Kolouš
napsal(a):
Atheira - když tak přemýšlím, tak fakt jo. Na žádné jiné diskuzi jsem nebyl. Jen tady, ještě občas kouknu na koně, ale tam mi to nepřijde tak napjaté jak tady.
On je i rozdíl v tom, kolik má ta která diskuze členů. Čím víc lidí, tím větší bordel a tím víc popichování. Hodně za to můžou i neustále se opakující hloupé dotazy nezodpovědných lidí, jak už někdo psal výš. To potom člověka, který bere věci vážně, někdy prostě točí. A když si vezmete, kolik tu těch lidí je... Každého vytočí něco jiného, někomu k vytočení stačí málo, jiný se drží a vypění později... A pak, každý máme právo na špatnou náladu. To se potom sejde. Někdy pak lidi preventivně reagují kousavě na každého, byť jen malinko naivního nebo kdo špatně položí dotaz.
Jinak si ale myslím, že když zadavatel začne slušně a pokládá dotaz normálně, je vidět, že používá mozek, na něj většinou nikdo neútočí. To, že se zhádají diskutující mezi sebou je už jiná věc, ale to taky není jenom tady.
Opravdu, to, jak je to tady, je běžná situace prakticky všech internetových diskuzí, které nejsou mrtvé, ale lidi tam aktivně přispívají. To si nevyberete.

Mně stačí nadpis "border kolie v bytě" a už vidím rudě. A že jich tu je. A je jedno jestli potřebuje odnaučit štěkání, útočení na auta, na lidi, na psy, na majitele, čůrání po bytě...A pak ještě "Které plemeno je pro mě vhodné? - žiju v pronajatém 1+1, ale nutně musím mít psa. Mám vybranou border kolii a AUO.".
napsal(a):
Mně stačí nadpis "border kolie v bytě" a už vidím rudě. A že jich tu je. A je jedno jestli potřebuje odnaučit štěkání, útočení na auta, na lidi, na psy, na majitele, čůrání po bytě...A pak ještě "Které plemeno je pro mě vhodné? - žiju v pronajatém 1+1, ale nutně musím mít psa. Mám vybranou border kolii a AUO.".
Tak on byt sám o sobě by nebyl problém, ani 1+1, řekla bych. Zkrátka, velikost bytu zas až tak rozhodující není ani u velkého psa. Protože byt není... dobře, nemá být, centrum dění, ale místo k odpočinku nebo pro takové to běžné hraní a trávení času s lidmi. Problém už je v těch lidech a v tom, že neumí vybrat plemena, kterým by nabídli (tedy byli schopni a hlavně chtěli nabídnout) adekvátní vyžití a dělají z bytu místo, které berou jako hlavní centrum psího života a z vycházek dělají jenom nějaké zpestření, což je samo o sobě blbě. Kdyby každý přistupoval k tomu, že když si pořídím psa, budu lítat po venku, ať je jak chce, taky by to bylo jiný.
napsal(a):
100 x
Na to nemusím být ani nejchytřejší.
No, jednak to tady není doména žen a druhak, kdo chce radu na internetu, musí počítat s tím, že stejně bude muset filtrovat. Je to spíše taková bouře mozků - či bezmozků taky někdy. Jsou tu i lidé s opravdu dlouholetými zkušenostmi.
Veterinář není Bůh, stejně jako doktor. Díky své původní profesi jsem jich poznala hafo a v široké škále, od drobné dámy, která rozmotala torzi při porodu, což je pro silný chlapy až po doktora, který si neušpinil ruce. Od nadaných diagnostiků po úplná dřeva. Že vystuduje ještě není záruka že umí. Jo a nejlepší, kterého jsem poznala, byl neuvěřitelný hulvát.
Co se týče krmení, tak mezi veterináři jsou tací, kteří 100% vyznávají granule a tací, kteří fandí mokrému krmení, záměrně nepíšu Barf.

Atheira
napsal(a):
Tak on byt sám o sobě by nebyl problém, ani 1+1, řekla bych. Zkrátka, velikost bytu zas až tak rozhodující není ani u velkého psa. Protože byt není... dobře, nemá být, centrum dění, ale místo k odpočinku nebo pro takové to běžné hraní a trávení času s lidmi. Problém už je v těch lidech a v tom, že neumí vybrat plemena, kterým by nabídli (tedy byli schopni a hlavně chtěli nabídnout) adekvátní vyžití a dělají z bytu místo, které berou jako hlavní centrum psího života a z vycházek dělají jenom nějaké zpestření, což je samo o sobě blbě. Kdyby každý přistupoval k tomu, že když si pořídím psa, budu lítat po venku, ať je jak chce, taky by to bylo jiný.
Byt opravdu není problém. Jen ten přístup.
Měli jsme v psí partě dogáka z garsonky. Spokojený pes. Dopoledne spal, celá odpoledne byli venku. Už i kolie ( i krátkosrstá ) je něco jiného než ta věčně žádaná borderka.

Aidi napsal(a):
Zdravím. Mám psa plemene border kolie (v lednu 2letý) a uvažuji nad kastrací. Jenže jsem se doslechla že i kastrovaní psi mohou trpět únikem moči. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Popř. jak je léčba nebo potlačení inkontinence léky účinná?
Děkuji za odpovědi. :).
Kolouši - poraďte !
Accuracy

XXX.XXX.1.187
No jo, ale některé dotazy už opravdu musejí být míněny jako vtip. Nikdo za nás našeho psa nevychová, nikdo přispěvateli nemůže říct, že tyhle granule jsou ty nej pro jeho psa, ty mu zaručeně sednou. Můžeme přispět názorem či radou, ale stejně ta odpovědnost za každé rozhodnutí bude na něm.
Někteří zase chtějí vyřešit životní problémy na diskuzním fóru. Proč je tolik psů bez PP a co dělat proti množkám? Chci nechat svému psovi kupírovat uši, jak to udělat? Mám kastrovat ňafajícího psa? Proč jsou útulky plné a jak to změníme? A proč trvají některé útulky na kastraci, požadují po osvojitelích peníze a kdesi cosi?
A Jan Tleskač?
A co děti, mají si kde hrát?
Prostě jsou otázky, na které se na fórech odpověď najít nedá. Můžeme o tom diskutovat, můžeme se pohádat do krve, ale nevyřešíme to. Jakékoli nařízení, které by teoreticky vešlo v platnost, by mohlo být zneužito a ve výsledku situaci ještě zkomplikovat. Můžeme udělat něco s vlastními psy, neprodukovat nesmyslně bezpapíráky a křížence, nekupírovat a šířit osvětu, nekastrovat z jiných než zdravotních problémů, nepouštět vlastní psy na dětská hřiště a hřbitovy, ale to je tak všechno. Útulky stejně budou plné, psi stejně budou štěkat do noci, spousta psů bude bez PP atd. atd.

napsal(a):
Aidi napsal(a):
Zdravím. Mám psa plemene border kolie (v lednu 2letý) a uvažuji nad kastrací. Jenže jsem se doslechla že i kastrovaní psi mohou trpět únikem moči. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Popř. jak je léčba nebo potlačení inkontinence léky účinná?
Děkuji za odpovědi. :).
Kolouši - poraďte !
Kolouši -pokud zatím nevíte, co poradit, ona to Aidi upřesnila :
Dalo by se říct že extrémní sexualita. Oskáče každou fenu, i tu která je protivná, nejdříve se jí dvoří a pak jde na věc, je mu jedno že třeba ze špatné strany. Výcvikem jsme se to snažila odbourat ale moc se mi to nedaří, dříve mi to dělal i u psů, i u kastrátů teď naštěstí ne. Ještě jsem chtěla vyzkoušet hormonální testy ale většina lidí mi radí kastraci. Nevím jak dál, zase nechci abych měla celý byt počůraný... :(.
Už víte, co poradíte ?

Co se týče zde fora, tak je fakt že to zde "žije", ale není pravda, že je tomu i jinde. Zde chybí moderátor, který by některé témata a diskutující za včas utnul. Jinde to tak funguje. Těžko říct co je lepší.
Důležitá je návštěvnost a shlédnuté reklamy. Jak jinak -peníze.
Je tu spousta lidí, a dotazy se pořád melou dokola, takže se nedivím, když někdo reaguje jak reaguje. Možná místo reakce by bylo lepší jít to rozdýchat se psem ven.
Mne by spíš, když je to o ženských zajímalo, čím to je, že kolem psů jako takových se v drtivé většině angažují, divčiny i zralé ženské. Chlapi minimálně, což jsem vídal třeba na různých cvičácích, FB stránkách, akcích...
Může mi to nějaká holčina a zralá žena vysvětlit? To jsou nějaké mateřské pudy, nenaplněné něco, nebo jak to je?

"Chlapi minimálně, což jsem vídal třeba na různých cvičácích, FB stránkách, akcích...
Může mi to nějaká holčina a zralá žena vysvětlit? To jsou nějaké mateřské pudy, nenaplněné něco, nebo jak to je? "
protože muži jsou zaměřeni na výkon (čím vyšší bedna tím lépe), kdežto ženy na každodenní starostlivost a péči (včetně výcviku na "běžné" úrovni).
Bado:
Ale dříve bylo chlapů kolem psů víc. I víc chlapů sportovalo nebo turistika nebo umění. V mojem oboru bylo vždycky víc chlapů, ale už když jsem studovala, tak jen 15%. Teď nejsou vidět nikde. Existují ještě vůbec chlapi?
Chlapi jsou strašně lenošní
Tak samozřejmě, že ne všichni, tak 4-15% ujde.
Legrace. Já nevím. Mám ráda zvířata, vždycky to tak bylo, pořídit si jich dostatek jsem mohla pochopitelně až za dospěla. Mateřské pudy, to vůbec, dítě si nepořídíte, aby s vámi měl kdo chodit 40km tůry.

..."Ale dříve bylo chlapů kolem psů víc. I víc chlapů sportovalo nebo turistika "...
No jo, ale to ještě nebyly na inetrnetu střílečky, auta, letadla...
Mám známé, paní se psem venku, ptám se na manžela, co dělá...Lítá...Kde?...Co já vím, včera byl v Riu...A když blbě přistane, tak prostě vypne počítač...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Lidi, buďte rádi za pejskařský fórum... na některých teraristických by vám hráblo. Ani ne z útočnosti lidí ale ze stupidnosti dotazů. Jestli vám tady přijdou mnohé hloupé věřte že v těch teraristických by patřily mezi ty vysoce inteligentní.
Kolouš
napsal(a):
Jak to tak sleduji, tak jste tady tak chytré, že kde jaký vet na vás nemá! Kde jaký útulek nebo organizace na pomoc psům je na nic, veteřináři nic neví, hlavně, že vy víte.
Ženské, ženské nemáte co dělat proto tady sedíte a jste otravné jak vosy v létě! Místo aby jste něco dělaly, jen sedíte, kynete, jste protivné a zapšklé
Když tu někdo napíše, že má problém hned se do něj pustíte, že je neschopný, nezvládl svého psa a vlatsně by neměl žít! Kdyby jste mohly tak ho ukamenujete. Jen takový povzdech.
Souhlasím, leč nejsou to jen dámy.
Kolouš
napsal(a):
A vy jste nevychovaný, pane!
Pasoval jste se za soudce? Z jakého titulu? Někdo vás zvolil? Někdo vás požádal? Ne!
Tak se vraťte, odkud jste přišel a nepruďte.
Nepodepsaný, neznámý, nula, nic.
lesnížínka
napsal(a):
Je mi v podstatě jedno, kdo si tu co dokazuje, o čem se hádá, o čem se hádá se mnou...nevím co zadavatel řeší? Nechci, nelíbí se mi? No tak nečtu, nereaguju. Jak prosté..Když k něčemu mám co říct, tak to písnu a ať si každý vybere to své, co je mu bližší.
Tak nějak, souhlas. A navíc, pročpak se "Kolouš" skrývá jako anonym? Stydí se za své příspěvky?
conie
napsal(a):
Tak nějak, souhlas. A navíc, pročpak se "Kolouš" skrývá jako anonym? Stydí se za své příspěvky?
Měl by se stydět. Kdybych já byla o tomto webu věděla dříve, než jsem poslehla veterináře a ládovala psa prednisonem, nemusel mi umřít. Veta vůbec nezajímalo že má pes potravinovou alergii a stačí mu nedávat kuře.
Helena15
napsal(a):
Měl by se stydět. Kdybych já byla o tomto webu věděla dříve, než jsem poslehla veterináře a ládovala psa prednisonem, nemusel mi umřít. Veta vůbec nezajímalo že má pes potravinovou alergii a stačí mu nedávat kuře.
Mám úplně stejný případ - alergie na kuře a sóju, ale vet by psa raději otrávil, než aby uznal, že neví co s tím. Je smutné, že on "hledal" příčiny dva týdny a mně bez jakéhokoliv veterinárního vzdělání k tomu stačila půl hodina na internetu a mojí domněnku laboratoř následně potvrdila. Když jsem veťovi šla v dobré víře říci výsledek, aby (byť tak běžný a primitivní) případ pro příště mohl rychleji diagnostikovat a předejít tak problémům z užívání léků (které si můj pes z jeho zásahu odnesl), tak jsem se jen dozvěděla, že ho to nezajímá, protože doktor je on a ne já a že pes musí prášky bezpodmínečně dobrat.
Po pár podobných zkušenostech už při hlášce "veterinář doporučil" zbystřím.
Veterinář je odborník na zdravotní problémy - není to specialista na chování či výživu. Se svým obvoďákem také neřeším rodinné stravování či zlobení dětí .
A stejně jako v lidské medicíně, i mezi veterinárními lékaři se najdou kvalitní odborníci, průměrní i totální patlalové. Navíc, zkušený chovatel (majitel) má někdy lepší "oko", než ten nejlepší veterinář. Díky letité praxi umí rychle přijít problému a kloub a poradit jednoduché řešení.
Taky jsem řešila náhlou kožní reakci u svého naháče (ošklivá vyrážka). Veterinář by mě hnal na diagnostické testy, naordinoval ATB a kortikoidy. Ve skutečnosti však stačilo vysadit kuřecí a je klid.
Zkrátka není důvod hledět na veterináře jako na Pána Boha - je dobré vyslechnout si také názory zkušených pejskařů, v případě pochybností se obrátit na další odborné pracoviště.
Důležité je taky najít si veterináře, se kterým si rozumíte. Můj vet uznává, že po tolika letech chovatelství atd. mám docela dost zkušeností, a tak když přijdu s nějakým problémem, ptá se mě i na můj názor na diagnózu a spolu pak prokonzultujeme léčbu. Ale trvalo mi dost dlouho, než jsem takového veta našla.

balisek
napsal(a):
Veterinář je odborník na zdravotní problémy - není to specialista na chování či výživu. Se svým obvoďákem také neřeším rodinné stravování či zlobení dětí .
A stejně jako v lidské medicíně, i mezi veterinárními lékaři se najdou kvalitní odborníci, průměrní i totální patlalové. Navíc, zkušený chovatel (majitel) má někdy lepší "oko", než ten nejlepší veterinář. Díky letité praxi umí rychle přijít problému a kloub a poradit jednoduché řešení.
Taky jsem řešila náhlou kožní reakci u svého naháče (ošklivá vyrážka). Veterinář by mě hnal na diagnostické testy, naordinoval ATB a kortikoidy. Ve skutečnosti však stačilo vysadit kuřecí a je klid.
Zkrátka není důvod hledět na veterináře jako na Pána Boha - je dobré vyslechnout si také názory zkušených pejskařů, v případě pochybností se obrátit na další odborné pracoviště.
Náhodou, i mezi veterináři se najdou poklady - kompetentní v oblasti výživy i chování psů.
stop týrání
napsal(a):
Anonymní jsme tady všichni...
To není pravda, pokud jste registrovaná a nestydíte se za své názory, lze podle profilu člověka identifikovat. Navíc, kdo tu vystupuje nějakou dobu, tak už ho ostatní znají. Jasně, při tom, jak se zde často snažíte vyvolávat konflikty, je váš profil nic neříkající a tím pádem je jedno, zda jste anonymní. Naštěstí ne všichni to tak máme.
conie
napsal(a):
Důležité je taky najít si veterináře, se kterým si rozumíte. Můj vet uznává, že po tolika letech chovatelství atd. mám docela dost zkušeností, a tak když přijdu s nějakým problémem, ptá se mě i na můj názor na diagnózu a spolu pak prokonzultujeme léčbu. Ale trvalo mi dost dlouho, než jsem takového veta našla.
Mám to také tak. Ale fakt je ten, že to trvalo dobu i proto, že já jsem musela také získat nějaké zkušenosti. A ty se nenaberou za rok, ale ani ne celý život jednoho psa.

Je tu jen pár případů, co neví jak psát "byjste" a čárky v souvětích, zároveň zbožňujíc vylepšovací programy + uctívá veterináře, jsouce trošičku Dr. Jekyllem dnes, paní Hyde včera.
Slovy: JEDEN.
Počkám, co přinese zítřek.

Občas juknu na tuhle diskuzi, už dlouho, dlouho sem chodím jasně občas se to tu hádá, některý dotazy tady jsou hodně bblý, ale hodně, hodně věcí sem se tu dozvěděla, jde jen o to číst co člověka zajímá a z toho ostatního se neposr... I když jasně některý dotazy si prostě nezaslouží jinou než blbou odpověd. Jen k tomu veterináři, kdybych slepě věřila všemu co řekne veterinář, tak psa už několikrát nemám. Naopak hodně informací z téhle diskuze mě za ta léta pomohlo.
conie
napsal(a):
To není pravda, pokud jste registrovaná a nestydíte se za své názory, lze podle profilu člověka identifikovat. Navíc, kdo tu vystupuje nějakou dobu, tak už ho ostatní znají. Jasně, při tom, jak se zde často snažíte vyvolávat konflikty, je váš profil nic neříkající a tím pádem je jedno, zda jste anonymní. Naštěstí ne všichni to tak máme.
Takže mám provádět pátrání, kdo je na anonymní diskuzi nick conie? Na ANONYMNÍ diskuzi?
Jinak, i na této diskuzi se lidé mění a podle toho, co zjišťuji, ti znalí mizejí a neználci vedou útok.
nepleťte si snahu po konfliktu s neschopností tvářit se, že je každá hloupost relevantní.
dotazy jsou blbé občas, ale mnoho a mnoho a mnoho odpovědí vždy.
držte si svůj názor na lékaře i v humánní medicíně, až vám lékař řekne, chce to operaci, proberte to raději na diskuzích a pak ji odmítněte, protože vám nějaká anonymní teta pověděla., že její sousedka měla kamarádku a ta při podobné příležitosti...doplň podle chuti
jen k hrubkám, i kritici je píší, to je jasné ale chov a vlastnictví psů nevyžaduje maturitu z č.j. a nijak se na této disciplině znalost pravopisu neodráží.
i když... byste, holt a podobné špeky už snad by měl začít psát dobře i ten, kdo diskutuje jen občas. S čárkami v souvětích je to už těžší káva, viďte, megií
tato diskuze je jen diskuze, reálnou radu a doporučení zde není radno hledat, snad jen upozornění na určitou možnost.
stop týrání
napsal(a):
Potrefená husa?
Proč potrefená husa?
Já neradím, nejsem takový odborník přes psy, abych měla odvahu, někomu radit. Max jsem napsala, jak jsem to měla doma, s některým ze svých psů.
Vám se líbí příspěvek toho člověka? Mě ne. Ale proti gustu, žádný dišputát. Každý si hledá své spřízněné duše. Nikdo nechce být sám, že?
sisi58
napsal(a):
Proč potrefená husa?
Já neradím, nejsem takový odborník přes psy, abych měla odvahu, někomu radit. Max jsem napsala, jak jsem to měla doma, s některým ze svých psů.
Vám se líbí příspěvek toho člověka? Mě ne. Ale proti gustu, žádný dišputát. Každý si hledá své spřízněné duše. Nikdo nechce být sám, že?
Ano, mně přijde výstižný.. a i na samotu si možná zvyknete, nebo se sejdete s dalšími do houfu...
příspěvek mi přijde výstižný, nicméně poněklud jednostranně genderově orientovaný.
možná by vám pomohlo, kdybyste si zvykla na to, že ne všichni sdílejí vaše názory, a ne všichni stojí s pusou dokořán nad blábolem někoho, kdo kolem psů snad jen prošel. a takoví diskutují rádi a rozdávají rady, kterými nešetří. a napadají ty, kteří s nimi a jejich přístupem nesouhlasí. Rozumějte, nenapadají názory, to je zcela legitimní, ale navážejí se do lidí...
stop týrání
napsal(a):
Testík:
kdo je diskutující conie, pátrání dle profil (doporučeno samotnou diskutující)
conie (conie)
Profilová fotka
Hodnocení příspěvků uživatele:
1462
Žena | naposledy přihlášena 09.02.2017 22:4
To napsat ten pravý/pravá.
Vždyť vy tam nemáte ani, jste li žena čí muž. I když teď je v módě být obojaký.
sisi58
napsal(a):
To napsat ten pravý/pravá.
Vždyť vy tam nemáte ani, jste li žena čí muž. I když teď je v módě být obojaký.
Ano, ale já nekritizuju anonymitu, naopak ji ve virtuálním prostoru považuju za více než žádoucí.
já nepíšu, jako conie, že z profilu se dá zjistit, kdo je kdo-provedla jsem zkoušku pravdivosti jejího tvrzení. nic víc
Stop týrání
držte si svůj názor na lékaře i v humánní medicíně bla bla bla - pardon.
Setkala jsem se s paní, která málem zašla, když neomylný zalec zřejmě podle vás,
protože byl doktor u ní, při potížích stále "řešil" žlučník.
Byly to ledviny...
A u mé matky zas dr. myslel, že to jsou ledviny a byl to zápal plic.
Obě ženy na tom byly hodně špatně.
Nejednalo se o stejného doktora...
stop týrání
napsal(a):
Testík:
kdo je diskutující conie, pátrání dle profil (doporučeno samotnou diskutující)
conie (conie)
Profilová fotka
Hodnocení příspěvků uživatele:
1462
Žena | naposledy přihlášena 09.02.2017 22:4
Podle profilu si zadám do vyhledávače obě plemena, který má na fotce a hned mi vyjede její stanice. Pro kontrolu si to porovnám s jejími předchozím příspěvky a hele - jméno, kterým se jednou podepsala i název chs souhlasí. A mám rovnou i telefon, e-mail, bydliště a info o jejích psech.
Všechno jde, když se chce a po registraci ještě lépe než bez ní.

Ale zadavatelé nemohou za to, že trefí na "stálou" partu, že všechno čte několik jedinců nebo se někdo blbě vyspal. Oni nedojdou na návštěvu, ale do diskuze. Kdo vás nutí ta témata otevírat.
"Já chudák musím na něco odpovídat.".
asurwic
napsal(a):
Podle profilu si zadám do vyhledávače obě plemena, který má na fotce a hned mi vyjede její stanice. Pro kontrolu si to porovnám s jejími předchozím příspěvky a hele - jméno, kterým se jednou podepsala i název chs souhlasí. A mám rovnou i telefon, e-mail, bydliště a info o jejích psech.
Všechno jde, když se chce a po registraci ještě lépe než bez ní.
Aha, a proč bych tomu měla věnovat čas? jinak ona nepsala - pátrejte, psala, zjistím z profilu...
pokud vy nebo někdo jiný má potřebu být znám i s telefonem-co je snazšího než to rovnou vše uvést? a jiný o to nestojí... exhibovat ve veřejném prostoru se ani nedoporučuje...no, já to nedělám... a je mi dobře.
rapotacka11
napsal(a):
Stop týrání
Setkala jsem se s paní, která málem zašla, když neomylný zalec zřejmě podle vás,
Byly to ledviny...
Jsem ráda, že jste mne poučila, až budu mít já, psi nebo děti potíže, rozhodně se zdaleka vyhnu lékařům jak praktickým tak specialistům a půjdu to pořešit na net...
a až budu mít poruchu na autě, udělám to taky... o TV, a dalších spotřebičích nemluvě... a teď uvažuju o vestavbě, vykašlu se na rady statika, zedníka i sádrokartonáře, kam bych s tím přišla, leda do neštěstí, najdu si to na nětu.. skvělé, dík za inspiraci
a až přijdou za mnou klienti v mé profesi, řeknu jim, jděte domů, net vám poradí... a stěžujte si taky tam
rapotacka11
napsal(a):
Stop týrání
Byly to ledviny...
Tatínek zemřel na žloutenku, protože si obvodní doktorka myslela, že má zase problémy se srdcem. Co na to říct?
Mě chirurgové propustily z léčení úrazu ramene, ale nějak si nevšimli, že není všechno v pořádku. Srostla kost, ale i jiná místa, která neměla.
Naštěstí jsou i lékaři, kteří své práci rozumí.
stop týrání
napsal(a):
Ano, mně přijde výstižný.. a i na samotu si možná zvyknete, nebo se sejdete s dalšími do houfu...
příspěvek mi přijde výstižný, nicméně poněklud jednostranně genderově orientovaný.
možná by vám pomohlo, kdybyste si zvykla na to, že ne všichni sdílejí vaše názory, a ne všichni stojí s pusou dokořán nad blábolem někoho, kdo kolem psů snad jen prošel. a takoví diskutují rádi a rozdávají rady, kterými nešetří. a napadají ty, kteří s nimi a jejich přístupem nesouhlasí. Rozumějte, nenapadají názory, to je zcela legitimní, ale navážejí se do lidí...
Vy nediskutujete, vy lidi sekýrujete.
Jasně jsem psala, že neradím, že píšu, co jsem mému psovi ve stejné situaci dávala, nebo doktor. Popř.co pomohlo mému psu, nebo psu známých.
Kde v tom vidíte mou touhu, aby na mě okolí koukalo s hubou dokořán?
Myslím, že máte nějaký problém. Běžný člověk se nestaví k celému světu tak moc negativně jako vy. Vyzařuje z vás zloba a nenávist k ostatním. Je to nepříjemné, i takto přes PC.
Jsem ráda, že nebydlíte ani ve stejném místě, jako já.
Chudák vaše okolí
stop týrání
napsal(a):
Ještě vás poučím - genderová nebo sexuální orientace není věcí módy, je to vrozený stav.
Je to vrozený stav. Ovšem až do dnešní doby se s tím každý tajil.
Teď už ne. I modelky přiznávají, že nejsou tak úplně tím, čím se zdají. Je to jejich věc, mi je jedno čím se narodily/i. A čím který z nich chce být.
Pro okolí je mnohem důležitější, jací jsou. Např. když už jsme na "psech" jestli jsou milovníci psů.
Nebo třeba podporují ochranu orangutanů, či goril nížinných. A je fuk, jestli mají pindíka, či pipinku

Tak snad jen k té anonymitě, pokud nebudu chtít být anonymní budu třeba víc na FB kde se dá více. Tady mnohým právě nelze věřit, tudíž nepotřebuji aby se někdo šťoural v mých osobních údajích.Buď všichni bez anon. jinak nikoliv. IFaunu sleduji již dlouho ale registrovaná jsem jen něco přes rok a nejsem tu tak často abych měla potřebu sem dávat víc něco o sobě ani nevím k čemu by to někomu bylo.Jinak k tomu co napsal Kolouš nemám potřebu se tím zabývat.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Jste nejchytřejší, chytřejší než veteřináři dámy
Já, já jsem nejchytřejší veterináří dáma!
(A proto asi ani nevím, co to je.).
Katinec
napsal(a):
Tak jasně, nenutí. Stejně tak nikdo nikoho nenutí vylévat si srdéčko kvůli zlým a ošklivým diskutujícím, nebo se zapojovat do debaty kde se takoví lidé nacházejí. Holt každého věc a svobodná volba.
Souhlasím, a nikdo taky nemá právo jinému diskuzi zakazovat nebo ho za ni zesměšňovat, nebo mu dokonce poroučet či radit, jak a o čem má psát - pokud není sprostý.
sisi58
napsal(a):
Je to vrozený stav. Ovšem až do dnešní doby se s tím každý tajil.
Teď už ne. I modelky přiznávají, že nejsou tak úplně tím, čím se zdají. Je to jejich věc, mi je jedno čím se narodily/i. A čím který z nich chce být.
Pro okolí je mnohem důležitější, jací jsou. Např. když už jsme na "psech" jestli jsou milovníci psů.
Nebo třeba podporují ochranu orangutanů, či goril nížinných. A je fuk, jestli mají pindíka, či pipinku
Tak to neví, kde žijete, dnes se svou odlišností mnozí chlubí, ale nemyslím, že by konkrétnímu člověku bylo jedno, jak je utvářeno jeho tělo, mně tedy rozhodně ne.
sisi58
napsal(a):
Vy nediskutujete, vy lidi sekýrujete.
Jasně jsem psala, že neradím, že píšu, co jsem mému psovi ve stejné situaci dávala, nebo doktor. Popř.co pomohlo mému psu, nebo psu známých.
Kde v tom vidíte mou touhu, aby na mě okolí koukalo s hubou dokořán?
Myslím, že máte nějaký problém. Běžný člověk se nestaví k celému světu tak moc negativně jako vy. Vyzařuje z vás zloba a nenávist k ostatním. Je to nepříjemné, i takto přes PC.
Jsem ráda, že nebydlíte ani ve stejném místě, jako já.
Chudák vaše okolí
Nejste náhodou moc vztahovačná? slyšela jste, o spojce a - co a proč spojuje?
z vás vyzařuje neochota pochopit, že lidé jsou různí, rozhodně (za mne naštěstí), a když se vám něco nelíbí, je to jen a jen vaše věc.
co vás opravňuje dělat závěry o mém okolí, jeho vztahu ke měn, co ze mne vyzařuje a podobně (jinak je vše prima, díky za optání) , já myslím, že by se vám asi nelíbilo, kdybych vás také zhodnotila, ale to bych si musela přečíst nějaké vaše příspěvky zpětně, zatím jste mi nijak neutkvěla. Tak snad příště.
stop týrání
napsal(a):
Tak to neví, kde žijete, dnes se svou odlišností mnozí chlubí, ale nemyslím, že by konkrétnímu člověku bylo jedno, jak je utvářeno jeho tělo, mně tedy rozhodně ne.
Napsala jsem PŘIZNALA
https://www.super.cz/287650-tato-prekrasna-exoticka-modelka-po-letech-priznala-ze-se-narodila-jako-muz.html.
stop týrání
napsal(a):
Nejste náhodou moc vztahovačná? slyšela jste, o spojce a - co a proč spojuje?
z vás vyzařuje neochota pochopit, že lidé jsou různí, rozhodně (za mne naštěstí), a když se vám něco nelíbí, je to jen a jen vaše věc.
co vás opravňuje dělat závěry o mém okolí, jeho vztahu ke měn, co ze mne vyzařuje a podobně (jinak je vše prima, díky za optání) , já myslím, že by se vám asi nelíbilo, kdybych vás také zhodnotila, ale to bych si musela přečíst nějaké vaše příspěvky zpětně, zatím jste mi nijak neutkvěla. Tak snad příště.
Tak proč jste se do mě začala navážet, že jsem potrefená husa, když si nepamatujete, co píšu!
A já jsem vztahovačná
Vy tu v každém druhém příspěvku prskáte jak vzteklá kočka a mě tu budete říkat, že jsem nechápavá Ostatní vám už na ty věčné invektivy přestali odpovídat, tak zkoušíte, zda bych do toho nešla já? Teď zrovna nemám co dělat a ani nemůžu. Až budu moci, nějaká/ý "stop týrání" mě nebude zajímat.
Tak co jste muž nebo žena?
Ještě jedno přiznání
Https://www.facebook.com/permalink.php?id=202451429883&story_fbid=10155053111809884.
sisi58
napsal(a):
Tak proč jste se do mě začala navážet, že jsem potrefená husa, když si nepamatujete, co píšu!
A já jsem vztahovačná
Vy tu v každém druhém příspěvku prskáte jak vzteklá kočka a mě tu budete říkat, že jsem nechápavá Ostatní vám už na ty věčné invektivy přestali odpovídat, tak zkoušíte, zda bych do toho nešla já? Teď zrovna nemám co dělat a ani nemůžu. Až budu moci, nějaká/ý "stop týrání" mě nebude zajímat.
Tak co jste muž nebo žena?
Reaguji na příspěvek, archiv těch příspěvků a ani svých reakcí si nevedu, reagovala jste patrně tak, že mi to přišlo jako kejhání potrefené husy. a taky jsem to řekla. Nejste poněkud sebestředná, nudná dámo?
Budu spokojena, jestli mi nebudete odpovídat, pokud vaše odpověďi nebudou věcné a konkrétní nebo alespoň vtipné.
asi nechápete, že odpovídám, ne že chci si podebatit, jen odpovídám nebo komentuju.Nemám, snad až na jednu, dvě výjimky, o čem debatovat, protože mne valná většina zdejších diskutujících neobohacuje, prostě proto, že nic nevědí, ani o psech a ani o diskuzi.
Ono je to tady pořád stejné, neználci vyslovují své názory, které jsou v rozporu se vším, ale naštěstí už pomalu mizí agresivní tupci, kteří se chlubili napadáním cizích psů či zabíjením koček, ti kteří o psech něco vědí se ale stále jen mihnou.
¨
takže varování pro začátečníky: rozhodně hledejte radu jinde než na těchto stránkách,
stop týrání
napsal(a):
Reaguji na příspěvek, archiv těch příspěvků a ani svých reakcí si nevedu, reagovala jste patrně tak, že mi to přišlo jako kejhání potrefené husy. a taky jsem to řekla. Nejste poněkud sebestředná, nudná dámo?
Budu spokojena, jestli mi nebudete odpovídat, pokud vaše odpověďi nebudou věcné a konkrétní nebo alespoň vtipné.
asi nechápete, že odpovídám, ne že chci si podebatit, jen odpovídám nebo komentuju.Nemám, snad až na jednu, dvě výjimky, o čem debatovat, protože mne valná většina zdejších diskutujících neobohacuje, prostě proto, že nic nevědí, ani o psech a ani o diskuzi.
Ono je to tady pořád stejné, neználci vyslovují své názory, které jsou v rozporu se vším, ale naštěstí už pomalu mizí agresivní tupci, kteří se chlubili napadáním cizích psů či zabíjením koček, ti kteří o psech něco vědí se ale stále jen mihnou.
¨
takže varování pro začátečníky: rozhodně hledejte radu jinde než na těchto stránkách,
Já jsem sebestředná?!
Přečtěte si, co jste napsala.
Jen vy, vy a vy. Ostatní jsou prach u vašich nohou?
Jděte k šípku. Nedivím se, že nemáte s kým debatovat. Komu by se líbilo, poslouchat, jak mluvíte jen o sobě, jak jste chytrá, vtipná, světaznalá.
Začátečníci tu rady hledat mohou. Jen si musí vybrat příspěvky, ve kterých rady jsou.
Nikoli takové, kde je nejdůležitější slovo JÁ
sisi58
napsal(a):
Já jsem sebestředná?!
Jděte k šípku. Nedivím se, že nemáte s kým debatovat. Komu by se líbilo, poslouchat, jak mluvíte jen o sobě, jak jste chytrá, vtipná, světaznalá.
Začátečníci tu rady hledat mohou. Jen si musí vybrat příspěvky, ve kterých rady jsou.
Asi proto po vašich nesáhnou, : nedokážete napsat příspěvek bez osobní invektivy?
byla jsem to já, kdo si dovolil vám nebo jiným psát jací jsou?
já jen píšu, že váš příspěvek je o ničem., nebo úplná blbost, aniž bych se vyjadřovala k vaší osobě... a buďte ráda, že to nedělám.
přínosné příspěvky tady jsou výjimkou a i když se objeví jsou ihned přehlušeny žvásty.
ještě vás poučím, debata není o mně, není o vás, je o psech a dále o způsobu diskuze, ¨¨vy se vykašlete na mne jako na člověka, a starejte se o věcnost či nevěcnost mých příspěvků. Jinak jen potvrdíte to, co si o vás a vám podobných myslím.
máte ale pravdu, jsem chytrá, vtipná i světaznalá, ba našlo by se těch pochval více. Třeba toho dost vím o psech.
stop týrání
napsal(a):
Nemyslím, protože problémy se opakují a diskuzní vlákna zapadají, proto se objevují stále znovu tytéž dotazy.
Tak to jste poměrně "slepý(á)". Kolik dotazů "maminka mi zakázala pejska", "naši mě dovolili pejska", "mám kolii, ale kouše". Jsou toho tady mraky. A dotaz "máme štěně a ono kouše"? No to je dle mě na přes držku. A píšu to tak, jak to je. Pokud člověk neumí ani hledat a nepoužívá to, co má na krku, tak co očekávat? Občas to někomu vystřelí. A použije "ironii". Pak se stane, že to mnozí nepochopí. I to se prostě stává. Nicméně Vaše osoba jen reje. Slušně řečeno.

stop týrání
napsal(a):
Asi proto po vašich nesáhnou, : nedokážete napsat příspěvek bez osobní invektivy?
já jen píšu, že váš příspěvek je o ničem., nebo úplná blbost, aniž bych se vyjadřovala k vaší osobě... a buďte ráda, že to nedělám.
přínosné příspěvky tady jsou výjimkou a i když se objeví jsou ihned přehlušeny žvásty.
ještě vás poučím, debata není o mně, není o vás, je o psech a dále o způsobu diskuze, ¨¨vy se vykašlete na mne jako na člověka, a starejte se o věcnost či nevěcnost mých příspěvků. Jinak jen potvrdíte to, co si o vás a vám podobných myslím.
máte ale pravdu, jsem chytrá, vtipná i světaznalá, ba našlo by se těch pochval více. Třeba toho dost vím o psech.
Jé tak já se taky pochválím...
tak já se teda taky musim vychválit...všechno vim, všechno znám, všude jsem byla...tam, kde jsem nebyla se samozřejmě chystám...
jo a ještě jsem zapomněla...od všeho mám klíče...
Dobrý den, dalo to fušku dočíst se až sem a musím souhlasit se zakladatelem tohoto vlákna, jen si to po sobě přečtěte, Chudák ten který se odváží napsat dotaz. Ono to opravdu celé tak nějak spadlo do žumpy. Navštěvuji i papoušky a hlodavce a je to všude stejné. Největší problém je že nerespektujete jiný názor a zapomínáte na podstatu věci a to jsou ty zvířata, která jsou zatraceně v maléru a potřebují často zoufale pomoc. Vůbec nejde o vás a vaše ego. Jarda.

stop týrání
napsal(a):
Nemyslím, protože problémy se opakují a diskuzní vlákna zapadají, proto se objevují stále znovu tytéž dotazy.
A co použít vyhledávač ( takové to okénko "hledej" ) ?
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Jé tak já se taky pochválím...
tak já se teda taky musim vychválit...všechno vim, všechno znám, všude jsem byla...tam, kde jsem nebyla se samozřejmě chystám...
jo a ještě jsem zapomněla...od všeho mám klíče...
Tsssss, slabota. V dnešní době? Je in přece být super a klíče ani nepotřebovat, vše se otevírá samo...
sisi58
napsal(a):
Já jsem sebestředná?!
Zuzko, nečilte se a nekrmte trolla .

jolyha
napsal(a):
Tsssss, slabota. V dnešní době? Je in přece být super a klíče ani nepotřebovat, vše se otevírá samo...
Ježíš...no tak to jsem se zase společensky znemožnila ...
balisek
napsal(a):
Zuzko, nečilte se a nekrmte trolla .
Máte pravdu
Tohle fakt krmit nebudu
stop týrání
napsal(a):
Klidně se vyjádřete k mé osobě. Znáte tohle přísloví? Psi štěkají, ale karavana jde dál!
Vy toho víte dost o psech? Tak proč to do diskuzí nenapíšete?!
Třeba vnesete nové myšlenky mezi nás, konzervativce.
Tak šup šup sem s nimi!
To balisek
Zase mi to nedalo Zase jsem ho nakrmila
Katinec
napsal(a):
No právě. Ale občas je fakt těžké ty ošklivé, bradavičnaté potvůrky nekrmit, když si o to přímo říkají.
Tak tento je napapaný dost!