Prosba o pomoc, další názor

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2017 20:15
Beica

XXX.XXX.100.15

Ahoj všichni, chtěla bych požádat lidi s obdobnými zkušenostmi o další názor... Známá má dva psy z útulku... Fenka bohužel prodělala na podzim roku 2016 někdy přelom září říjen operaci (nevím přesně čeho, to se dozvím zítra, každopádně šlo o dutinu břišní), po operaci dostala antibiotika a vše šlo v ráci mezí dobře. Zhruba po týdnu si fenka ošklivě potrhala stehy, malem vykrvácela a musela podstoupit další revizi břicha. Opět antibiotika a od té doby jsou potíže. Fenka od té doby přerušovaně ošklivě zvrací a ma velmi silný průjem. Vet dával probiotika, další antibiotika na případnou infekci, na těch probiotikách se to vždy cca na 3 az2 4 dny zlepší a pak znova... Říkala, že po příchodu z práce našla celou předsíň s prominutím zeblitou, že nebyl kousek podlahy suchej, pak už jí šla i pěna (měla podle mě hlad... Bodejď by ne, když neudržela žádné jídlo)... Vet ted chce udělat rozbory bobků (má nasbírat vzorky za 3 dny) a rentegy s kontrastní látkou... Bohužel samozřejmě nikdo neví, jestli to vubec2 něco ukáže a známá už je vážně na dně. Psa je jí šíleně líto a drásá jí nervy, že fence nemá jak pomoct... Ja2 vim, že psa nikdo z vás neviděl a rozhodně nečekám zázraky, ale vím, že je tu i pár lidí s veterinární praxí a tak a víc názorů na věc je dobrá věc. Dala by se od známé sehnat i nějaká dokumentace, popřípadě další detaily...
Všem díky moc za jakékoliv info

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2017 20:49

Beica napsal(a):
Ahoj všichni, chtěla bych požádat lidi s obdobnými zkušenostmi o další názor... Známá má dva psy z útulku... Fenka bohužel prodělala na podzim roku 2016 někdy přelom září říjen operaci (nevím přesně čeho, to se dozvím zítra, každopádně šlo o dutinu břišní), po operaci dostala antibiotika a vše šlo v ráci mezí dobře. Zhruba po týdnu si fenka ošklivě potrhala stehy, malem vykrvácela a musela podstoupit další revizi břicha. Opět antibiotika a od té doby jsou potíže. Fenka od té doby přerušovaně ošklivě zvrací a ma velmi silný průjem. Vet dával probiotika, další antibiotika na případnou infekci, na těch probiotikách se to vždy cca na 3 az2 4 dny zlepší a pak znova... Říkala, že po příchodu z práce našla celou předsíň s prominutím zeblitou, že nebyl kousek podlahy suchej, pak už jí šla i pěna (měla podle mě hlad... Bodejď by ne, když neudržela žádné jídlo)... Vet ted chce udělat rozbory bobků (má nasbírat vzorky za 3 dny) a rentegy s kontrastní látkou... Bohužel samozřejmě nikdo neví, jestli to vubec2 něco ukáže a známá už je vážně na dně. Psa je jí šíleně líto a drásá jí nervy, že fence nemá jak pomoct... Ja2 vim, že psa nikdo z vás neviděl a rozhodně nečekám zázraky, ale vím, že je tu i pár lidí s veterinární praxí a tak a víc názorů na věc je dobrá věc. Dala by se od známé sehnat i nějaká dokumentace, popřípadě další detaily...
Všem díky moc za jakékoliv info

Nepíšete, co pes dostává k žrádlu, byl odčerven, nepíšete, jestli probiotika dáváte jen ty 3-4 dny nebo déle...
Mě taky pejsek zvracel(průjem nebyl), než jsem přišla na to, že žere kokosové štětiny z koštěte...koště šlo do komory a je klid.
Na průjem jsem do štěnda nalila smektu a lidská probiotika-nic jiného doma nebylo, dieta-to opravdu musí být, dodržovat pitný režim-i nucený u našeho štěněte (mátový čaj s gkukopurem-máta na nadýmání glukopur, protože to bylo malé štěndo a nemělo by být dlouho bez jídla)...jinak mě nic nenapadá. jo pak jsem rozkrmovala banánem s medem, asi se to nemusí někomu líbit, ale vše se nastartovalo jak má.

7.2.2017 20:57
Beica

XXX.XXX.100.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepíšete, co pes dostává k žrádlu, byl odčerven, nepíšete, jestli probiotika dáváte jen ty 3-4 dny nebo déle...
Mě taky pejsek zvracel(průjem nebyl), než jsem přišla na to, že žere kokosové štětiny z koštěte...koště šlo do komory a je klid.
Na průjem jsem do štěnda nalila smektu a lidská probiotika-nic jiného doma nebylo, dieta-to opravdu musí být, dodržovat pitný režim-i nucený u našeho štěněte (mátový čaj s gkukopurem-máta na nadýmání glukopur, protože to bylo malé štěndo a nemělo by být dlouho bez jídla)...jinak mě nic nenapadá. jo pak jsem rozkrmovala banánem s medem, asi se to nemusí někomu líbit, ale vše se nastartovalo jak má.

Probiotika fence začali dávat, ale jak říkám, cirka po 3 dnech přestávají účinkovat, nebo tedy vše se vrací do původního (průjem) stavu a jestli je dávala i déle, to netuším, ale můžu zjistit... Fenka je odčervovaná pravidelně. Tak jestli žere něco krom granulí si nemyslím, zkoušeli i měnit druh granulí a k ničemu to nevedlo... Každopádně díky moc za tipy! :).

7.2.2017 21:25

V tomhle stavu bych asi naslepo neodčervovala, ale nechávala dělat koprologii. Zrovna zítra jedu jako každý měsíc do laborky s kolekcí bobků, a to mám zdravého psa. Jako malý měl silný bakteriální průjem, kdy přes všechnu snahu nakonec dostal ATB. Průjem pryč hned první den po nasazení, mlsal poctivě probiotika, ale 14 dní po dobrání ATB ho odčevovací tableta rozsekala natolik, že skončil na týden s Ranisanem.

8.2.2017 07:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

Hlavně nepíšete, jakou dietní stravu má, čím ji krmí. Teda ano - zkoušeli i měnit druh granulí. Já bych hlavně zkusila třeba kuřecí s rýží, vývar a podobné. Také bych požádala o konzultaci ještě alespoň jednoho veterináře. V neposlední řadě se nemusela operace zcela povést.

8.2.2017 08:22
Beica

XXX.XXX.215.194

inusanka napsal(a):
Hlavně nepíšete, jakou dietní stravu má, čím ji krmí. Teda ano - zkoušeli i měnit druh granulí. Já bych hlavně zkusila třeba kuřecí s rýží, vývar a podobné. Také bych požádala o konzultaci ještě alespoň jednoho veterináře. V neposlední řadě se nemusela operace zcela povést.

Co vím, tak dietu nedávali, pouze zkoušeli měnit ty granule a teď mají až to koprologie a toho rentgenu zakázáno cokoliv měnit, aby to nezkreslilo výsledky. Samozřejmě, že jsem jí hned radila rýži a kuře, popřípadě mrkev, vývar mě také napadl, ale ten je prý moc mastný a ten jim veterinář okamžitě zatrhl, že ani omylem při jejím stavu... tak snad nasadí dietu hned po testech, aby se fence ulevilo... Změna veta bylo to první, co mě napadlo, kord když vím, jak to celé probíhalo... od operace je prostě problém, což je už od nějaké půlky října a do teď se jim nepodařilo to srovnat... No uvidíme, s čím přijdou výsledky :/.

8.2.2017 08:51
Prestige

XXX.XXX.71.69

Chtělo by to informacde o té operaci.

8.2.2017 09:14
Beica

XXX.XXX.215.194

Prestige napsal(a):
Chtělo by to informacde o té operaci.

Pokusím se zjistit.

8.2.2017 09:54
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Osobne by som už počkala na výsledky, ale pokiaľ by aj tie boli nejasné a veterinár mi presne nevedel povedať ako ďalej a zas len niečo skúšal tak by som fenku zobrala aj k inému, ktorému treba povedať na čo bola presne operovaná a kedy, nech spraví odznova komplet vyšetrenie či je všetko OK po tej operácii. Keď píšete že to trvá už odvtedy tak ma to zvádza k tomu, že niečo mohol dobabrať vet pri operácii.
A čo sa týka stravy tak u psa ktorý mi takto hnačkuje a vracia by som ihneď skúsila varené kuracie prsia s čistou ryžou minimálne na 3-4 dni a uvidíte či sa to aspoň trocha nezlepší. Ak nie tak aspoň vylúčite že je to zo stravy.

8.2.2017 10:07
Beica

XXX.XXX.215.194

katkaa1 napsal(a):
Osobne by som už počkala na výsledky, ale pokiaľ by aj tie boli nejasné a veterinár mi presne nevedel povedať ako ďalej a zas len niečo skúšal tak by som fenku zobrala aj k inému, ktorému treba povedať na čo bola presne operovaná a kedy, nech spraví odznova komplet vyšetrenie či je všetko OK po tej operácii. Keď píšete že to trvá už odvtedy tak ma to zvádza k tomu, že niečo mohol dobabrať vet pri operácii.
A čo sa týka stravy tak u psa ktorý mi takto hnačkuje a vracia by som ihneď skúsila varené kuracie prsia s čistou ryžou minimálne na 3-4 dni a uvidíte či sa to aspoň trocha nezlepší. Ak nie tak aspoň vylúčite že je to zo stravy.

Super, díky moc za názor ;).

8.2.2017 12:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Také nám pomáhá rýže s kuřecím masem. Libové.
Druhý den přidávám vývar, ze kterého jsem za studena sebrala mastné. Třetí den i s mastným. A pak pomalu najet na normální stravu.
KD dělím na 2 x.

8.2.2017 14:10
inusanka

XXX.XXX.98.58

Vývar nemusí být tučný, když se udělá z libového masa a ze studeného se sebere tuk.

8.2.2017 17:47
impact

XXX.XXX.54.225

Klidně se tam mohla vlivem okolností a léčiv spustit alergie. Třeba zrovna na rýži.

Jinak udělat nemastný vývar je opravdu jednoduché - udělám silný základ z masových kostí a zeleniny, pak ho sliju, postavím přes noc venku na okno a ráno seberu všechen ztuhlý tuk.

9.2.2017 17:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Klidně se tam mohla vlivem okolností a léčiv spustit alergie.

Nebo mohlo dojít vlivem léků a narkóz k poškození funkce jater, slinivky... Nejsem veterinář, ale souhlasím s výše zmíněným - zahodit granule, začít dávat jen libové kuřecí maso s rýží jako základní dietu, plus udělat krevní rozbor na funkci vnitřních orgánů. A - ač se to může zdát nelogické - dát antibiotika na přeléčení trávicího traktu.
Držím palce, ať odhalíte příčinu a dobře to skončí!

aktevi

9.2.2017 23:17
aktevi

XXX.XXX.243.228

Ešte doplník k tomu varenemu masu...psíka skuste krmiť častejšie a menšie dávky. Kľudne 3-4 x.

9.2.2017 23:42
impact

XXX.XXX.195.92

Dasvo napsal(a):
Klidně se tam mohla vlivem okolností a léčiv spustit alergie.

Nebo mohlo dojít vlivem léků a narkóz k poškození funkce jater, slinivky... Nejsem veterinář, ale souhlasím s výše zmíněným - zahodit granule, začít dávat jen libové kuřecí maso s rýží jako základní dietu, plus udělat krevní rozbor na funkci vnitřních orgánů. A - ač se to může zdát nelogické - dát antibiotika na přeléčení trávicího traktu.
Držím palce, ať odhalíte příčinu a dobře to skončí!

Já bych právě tu dietu zas nastartovala masem, které pes nikdy neměl. Eliminační dietu. Třeba králík? Vepř? Konina? Plus vařené brambory.

10.2.2017 00:31

Já si myslím, že když už je průjem, rýže se dávat nemá, jen rýžový vývar...

10.2.2017 07:47
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Při delší dobu trvajícím zvracení - soudím tak podle dětí - je doporučováno podávat nápoj po malých dávkách.

10.2.2017 07:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Beica napsal(a):
Co vím, tak dietu nedávali, pouze zkoušeli měnit ty granule a teď mají až to koprologie a toho rentgenu zakázáno cokoliv měnit, aby to nezkreslilo výsledky. Samozřejmě, že jsem jí hned radila rýži a kuře, popřípadě mrkev, vývar mě také napadl, ale ten je prý moc mastný a ten jim veterinář okamžitě zatrhl, že ani omylem při jejím stavu... tak snad nasadí dietu hned po testech, aby se fence ulevilo... Změna veta bylo to první, co mě napadlo, kord když vím, jak to celé probíhalo... od operace je prostě problém, což je už od nějaké půlky října a do teď se jim nepodařilo to srovnat... No uvidíme, s čím přijdou výsledky :/.

Změnu veta ihned a pořádné vyšetření, určitě sono a tak dále, při té operaci se muselo něco špatného stát.

10.2.2017 08:24
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jako první bych nasadila jeden den uplnou hladovku a pak bych začala dávat libové vařené maso muže být kruta, králík, telecí a to po trochách, určitě bych nedávala žádné vývary, ryži, piškoty ale ani zeleninu.pár dní bych nechala jen to vařené libové maso a jenom jeden druh, dávat po troškách, k pití slabý černý čaj a do toho trochu medu nebo glukopuru ale nic dalšího.
Z počátku po tom mase muže být prujem žaludek si musí vypěstovat štávy na trávení a stejně tak střeva, adaptace žaludku i střev na nové krmeni trvá asi týden.

10.2.2017 17:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

ivulka2 napsal(a):
Jako první bych nasadila jeden den uplnou hladovku a pak bych začala dávat libové vařené maso muže být kruta, králík, telecí a to po trochách, určitě bych nedávala žádné vývary, ryži, piškoty ale ani zeleninu.pár dní bych nechala jen to vařené libové maso a jenom jeden druh, dávat po troškách, k pití slabý černý čaj a do toho trochu medu nebo glukopuru ale nic dalšího.
Z počátku po tom mase muže být prujem žaludek si musí vypěstovat štávy na trávení a stejně tak střeva, adaptace žaludku i střev na nové krmeni trvá asi týden.

Fena už je neustálým zvracením a průjmem celá špatná a vy radíte změnu, která přivodí další průjem?
Já jsem po operaci první den, co jsem mohla jíst, dostala jen vývar z rýže. Pokud to bylo ku prospěchu mě, ( s 27 stehy napříč břichem), neměla by rýže vadit ani fence.

10.2.2017 18:08
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Fena už je neustálým zvracením a průjmem celá špatná a vy radíte změnu, která přivodí další průjem?
Já jsem po operaci první den, co jsem mohla jíst, dostala jen vývar z rýže. Pokud to bylo ku prospěchu mě, ( s 27 stehy napříč břichem), neměla by rýže vadit ani fence.

No jo, ale pes něco žrát musí a to, co radí ivulka mi přijde jako ideální, šetrná(a prakticky asi jediná možná) varianta rozkrmení. Jen s nepatrným rozdílem - že já bych se nebála vařené rozmačkané mrkve. Rýže je poněkud diskutabilní, piškoty bych nedávala též.
A myslím, že psovi v takovém stavu mohou jakékoliv granule jedině uškodit.

10.2.2017 18:49
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Terven napsal(a):
No jo, ale pes něco žrát musí a to, co radí ivulka mi přijde jako ideální, šetrná(a prakticky asi jediná možná) varianta rozkrmení. Jen s nepatrným rozdílem - že já bych se nebála vařené rozmačkané mrkve. Rýže je poněkud diskutabilní, piškoty bych nedávala též.
A myslím, že psovi v takovém stavu mohou jakékoliv granule jedině uškodit.

První dny bych byla opatrná i s tou mrkví, přece jen se déle tráví než maso a muže v žaludku či střevech trochu kvasit což nemusí být pro zeslabený žaludek ok.

10.2.2017 19:02
ivulka2

XXX.XXX.155.174

sisi58 napsal(a):

To že vy jste dostala rýžový vývar a nevadil vám neznamená že fence pomuže, pes má poněkud jiné trávení a nároky na potravu.
Pes je masožravec a žaludek mu nenapravíte rýžovým vývarem.
Jako jediné řešení vidím to co jsem už napsala a to opravdu jeden den hladovku na uklidnění a vyprázdnění žaludku a pak dietu s libovým vařeným masem, nejlépe druh který není běžný v granulích a nemuže na něj mít alergii a toto opravdu dusledně krmit po troškách klidně i 1-2 lžičky či lžíce každou hodinu.A ano po tomhle muže i první den zvracet nebo mít prujem ale mělo by se to postupně upravit.
Pokud je pes už takto oslaben tak musí být mikroflora žaludku i střev v dezolátním stavu a prostě potřebuje čas na obnovení a k obnovení nedojde ze dne na den.

10.2.2017 20:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

ivulka2 napsal(a):
To že vy jste dostala rýžový vývar a nevadil vám neznamená že fence pomuže, pes má poněkud jiné trávení a nároky na potravu.
Jako jediné řešení vidím to co jsem už napsala a to opravdu jeden den hladovku na uklidnění a vyprázdnění žaludku a pak dietu s libovým vařeným masem, nejlépe druh který není běžný v granulích a nemuže na něj mít alergii a toto opravdu dusledně krmit po troškách klidně i 1-2 lžičky či lžíce každou hodinu.A ano po tomhle muže i první den zvracet nebo mít prujem ale mělo by se to postupně upravit.
Pokud je pes už takto oslaben tak musí být mikroflora žaludku i střev v dezolátním stavu a prostě potřebuje čas na obnovení a k obnovení nedojde ze dne na den.

Netvrdím, že na vývaru z rýže pes přežije. Jen jsem napsala, že mu neuškodí.
Jak píšete, k obnovení mikroflóry nedojde za jeden den.
Takže bych fakt začala tou rýží a postupně přidávala maso. Ale dát jen holé, i když libové maso do prázdného scvrklého žaludku? To mi nepřijde jako dobrý nápad.
Snad jedině naškrábat úplně na jemno, ale i tak bych to dala do vývaru. Holého, nemastného, vlažného + trochu rýže.
Stejně se bude muset rozhodnout majitelka sama, co se psem udělá.
Můžeme jí tu navrhnou ledacos, ale ona si vybere, co dá nebo nedá svému psovi.

10.2.2017 21:18

ivulka2 napsal(a):

Nejde jen o mikrofloru (vážně je i v žaludku?) ale o poškozenou stěnu střeva, o její buňky, tam je rýžový vývar nebo vývar z vloček na místě- nahradí "střevní hlen" a poškozená stěna střeva se může rehabilitovat, zároveň je potřeba jí nabudit k obnově funkce-tam bych dala glukopur(ale můžu se plést), pak až bakterie...

10.2.2017 21:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky bych se nebránila vývaru, ať už z toho výše zmíněného libového masa anebo z mrkve, případně obojího. Obsah misky se tím pěkně zvlhčí, pes to bude možná ochotněji přijímat a navíc si i doplní tekutiny.
S rýží bych byla opatrná - u minulé feny jsem jí běžně používala jako součást diety, u současné párkrát taky, ale ta po ní jeví známky překyselení žaludku. A vím, že jsou psi, kterým dělá i větší problémy včetně alergie a není jich úplně málo. U feny, o které je řeč, bych raději s rejží neexperimentovala. Ale nevylučuju, že by to mohlo být OK.

10.2.2017 22:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prostě to chce odborníka, aby bylo fence zase dobře. Moc jí to přeji a i paničce.
Je to smutek, když majitel kouká, jak mu chřadne pes před očima a neví, jak mu pomoci

11.2.2017 18:03
Alusa

XXX.XXX.140.181

Napsala bych panu Novému na server DedekKorenar cely problém pejska, píše se to do Poradny, zaplatí se po internetu poplatek.Strasne moc nám pomohl s astmatem u psa a řekla bych, ze děla zázraky.Lide vidí jenom léky a zapomínají na to, ze bylinky jsou lepší, nezatěžují ani játra ani ledviny.Zkuste to, budete spokojeni.

12.2.2017 22:02
jorkšírek muj pes

XXX.XXX.14.150

Dobrý den..omlouvám se ale nevím kde se poradit tak se poradím tady...mám jorkšíra Jerryho, nedávno mu bylo 5 let...dali jsme ho připustit a paní nám nabídla štěňátko..ale nevím jak by na něj Jerry reagoval..bojím se toho že by si nesedli, navíc je Jerry rozmazlený a všude kam jdu jde on se mnou..tak se bojím jestli by nezačal žárlit a tak..mohl by mi někdo poradit prosím? jestli je to dobrý nápad si vzít dalšího pejska a nebo nemám radši riskovat?..jinak Jerry si venku s pejsky hraje atd...jen když jsou na něj divocí tak začne vrčet a štěkat ale nikdy nekousl..prosím a předem děkuji za radu :).

aktevi

12.2.2017 23:27
aktevi

XXX.XXX.243.228

Nasa skusenost: moja fenka yorka je zlaticko, nikdy na nikoho nesteka, vonku sa psikmi očuchava ale nesteka na nich ani neutoci. Brat /byva zvlast / si kupul yorka, chalana a ked pride na navstevu s nim alebo my ideme k nim tak sa tito dvaja hafani idu pozabijat. Brat ma yorka od stenata, teraz ma pol roka ale proste na seba vrcia, stekaju a utocia. Ani po pl roku si nezvykli na seba. Moje bambulku musim mat na rukach ked sa stretneme. Moja ma 14 rokov a chore srdiecko, preto sa ani nesnazim ich skamaratit aby sa moja malinka nestresovala. Ona je kludnucka a bratov krpec je zase az moc živy / ved ako mlady psik /.

Preto neviem ako by tvoj zvladol steniatko. Mozno skus ist k nim na navstevu ako bude reagovat na steniatko. Alebo si skus steniatko pozicat na hodinku domov, lebo doma je to ine. Je to teritorium tvojho psika, ktore ma tendenciu chranit. Ale nezabudni, ze steniatka a hlavne steniatka yorkov si privelmi aktivne, hrave, neposedne, vsetko hryzu.

13.2.2017 12:32
jorkšírek muj pes

XXX.XXX.14.150

Dobrá..moc vám děkuji dám na vaší radu a zkusím si pejska na chvíli vzít domů.. :) a pak se uvidí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík