Tazhor

XXX.XXX.7.16
Dobry den, prosim o radu. Mame doma 9ti leteho Vymarskeho Ohare a 5ti leteho Bigla. V posledni dobe je Bigl na Ohare agresivni ale pouze, kdyz se Ohar priblizi kde sedi nebo lezi Bigl, deje se to doma. Venku Bigl do razi na Ohare a chce si hrat. Ohar je po vycviku a Bigl vsechno okoukal od nej. Chtela jsem nechat Bigla vykastrovat ale bylo mi receno, ze se nic zmenit nemusi nebo naopat jeste se to zhorsi. Cekame za par mesicu miminko tak mam strach aby nestartoval i po nem. Mate nekdo s timhle podobnou zkusenost, ci napad ktery zabere. Dekuji Jana.
Proč kastrovat ?
Jaké má bígl vyžití, kde vybíjí energii ?
Http://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes
Tazhor

XXX.XXX.7.16
Vetsinou na prochazkach ale je pravda ze v ted v zime ty prochazky jsou kratsi a neni tak utahanej. To me nenapadlo dekuju
EliandFrodo

XXX.XXX.214.254
My máme také Bígla(fena).Je venku v kotci, chodím s ní pravidelně na procházky a začínáme s Canicrossem.Je spousta věcí která s Ohařem a Bíglem můžete dělat.A co se týče toho miminka..no jelikož jsem vašeho bígla neviděla tak...Ale myslím že na miminko by dorážet neměl, bígl je přece jenom rodinný pes..Ale i u tohohto plemene se najdou odchylky..
Přeji hodně štěstí.
EliandFrodo
napsal(a):
My máme také Bígla(fena).Je venku v kotci, chodím s ní pravidelně na procházky a začínáme s Canicrossem.Je spousta věcí která s Ohařem a Bíglem můžete dělat.A co se týče toho miminka..no jelikož jsem vašeho bígla neviděla tak...Ale myslím že na miminko by dorážet neměl, bígl je přece jenom rodinný pes..Ale i u tohohto plemene se najdou odchylky..
Přeji hodně štěstí.
Bígl není rodinný pes. Bígl je honič, tedy pes lovecký.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bígl je lovecký honič a poměrně dost ostrý pes. je to smečkový pes, ale není to žádný rodinný mazlíček. Potřebuje hlavně nějaké vyžití, práci. jen chození na procházky mu nestačí.Bígl je pracovní pes, v zimě nepotřebuje omezovat procházky. Naopak potřebuje unavit fyzicky i psychicky aby neměl čas na kraviny. Bígla se měla, jsou to paličatí a umínění psi. Rozhodně bych ho nedoporučovala jako mazlíka k dětem, ale když už ho máte, vychovejte ho než přijde mimčo.
Tazhor

XXX.XXX.7.16
lesnížínka
napsal(a):
Spíš bych to otočila na: bígl se trápí u nás...
Vtipne

Tazhor
napsal(a):
Vtipne
No ono to zas tak moc vtipné není, ona je to spíš pravda.
Tazhor

XXX.XXX.7.16
napsal(a):
No ono to zas tak moc vtipné není, ona je to spíš pravda.
Chtela jsem radu a ne navazeni o to nestojim.

Tazhor
napsal(a):
Chtela jsem radu a ne navazeni o to nestojim.
Zaveď doma pravidla a psy je nauč...útočení se vylučuje např. s takovým povelem místo, lehni sedni, k noze, vypadni, apod.
+ zaměstnání psů, jak už je psáno výše.
Co chcete za radu? Asi víte, že jste si pořídili loveckého psa, dokonce dva lovecké psy a pak napíšete, že v zimě jsou procházky kratší...Nevím, co ve vašem, případě znamená kratší, či vůbec jak vypadají, jestli se psi někde vylítají, mají nějakou činnost, či jen obejdou blok. Já chodím se psem v zimě-v létě, absolutně stejné trasy, možná v zimě i víc, protože to mu není takové horko. Běžná prochajda není pod 5km, většinou spíš 7.km a o víkendech jezdíme na výlety, to se chodí 10-15km. Chodili jsme běhat, ale to už já nedávám a jelikož psu bude 9. a nemá zrovna zdravé paciny, tak už je spokojený i s ťapáním.
napsal(a):
Zaveď doma pravidla a psy je nauč...útočení se vylučuje např. s takovým povelem místo, lehni sedni, k noze, vypadni, apod.
+ zaměstnání psů, jak už je psáno výše.
Tohle je asi jediná použitelná rada v téhle diskuzi. Ale tazatelka píše, že to dělá jen doma a pokud pes leží nebo sedí, takže lehni, sedni už je zbytečný povel, maximálně psa někam vykázat. A nemůže chování bígla signalizovat, že chce mít klid nebo že si nějak vyhraňuje místo? Co byste pak poradili?
Tazhor
napsal(a):
Dobry den, prosim o radu. Mame doma 9ti leteho Vymarskeho Ohare a 5ti leteho Bigla. V posledni dobe je Bigl na Ohare agresivni ale pouze, kdyz se Ohar priblizi kde sedi nebo lezi Bigl, deje se to doma. Venku Bigl do razi na Ohare a chce si hrat. Ohar je po vycviku a Bigl vsechno okoukal od nej. Chtela jsem nechat Bigla vykastrovat ale bylo mi receno, ze se nic zmenit nemusi nebo naopat jeste se to zhorsi. Cekame za par mesicu miminko tak mam strach aby nestartoval i po nem. Mate nekdo s timhle podobnou zkusenost, ci napad ktery zabere. Dekuji Jana.
Výmar i bígl jsou obé velmi aktivní plemena. Každé ovšem s dost jinými nároky na výcvik a "zábavu", obě plemena jsou velmi inteligentní a je třeba jim dopřát mnohem víc, než jen obyčejné procházky či oblíbené běhání u kola. To unaví tělo, nikoliv ducha. Dopřejte každému z plemen co jeho jest a budete mít doma psy bez problémů. Když dostanou tu práci, co potřebují, přijdou domů, lehnou si a budou rádi, že leží a nebudou dělat problémy.

Mamutka
napsal(a):
Tohle je asi jediná použitelná rada v téhle diskuzi. Ale tazatelka píše, že to dělá jen doma a pokud pes leží nebo sedí, takže lehni, sedni už je zbytečný povel, maximálně psa někam vykázat. A nemůže chování bígla signalizovat, že chce mít klid nebo že si nějak vyhraňuje místo? Co byste pak poradili?
"A nemůže chování bígla signalizovat, že chce mít klid nebo že si nějak vyhraňuje místo"
prostě to znamená, že je NEJISTÝ, a je třeba mu jistotu dát.
Jistotu bude mít, když bude vědět, co má dělat a že se mu přitom nic nestane, naopak. Takže v prvé řadě zavést ta pravidla (opět a klidně to nazvu buzerací), jakože ty půjdeš tam, ty tam, budeš dělat to, ty to, ty půjdeš tudy a ty tudy (dle potřeby), neboli řídit pohyb psů tak, aby bígl neměl potřebu být agresivní
zároveň řízeně cvičit bígla, že blízkost ohaře = dobře :
- např. doma cvičit poslušnost - oba "ke mně" (situace kdy jsou bok po boku a jsou odměňováni), totéž polohy, jednoho můžeš položit, s druhým chodit kolem nebo i přes něj, fantazii se meze nekladou. Princip je "psi spolu = DOBŘE (a to je ta jistota)"
- já takhle dávala psům svačiny - sedli si přede mne, hezky jedno sousto A, druhé B, třetí A...
- mému agresorovi jsem blízkost druhého psa prostě a jednoduše "naklikávala"
a zase, nedílnou součástí musí být to dostatečné zaměstnání venku
platí, stejně jako u dětí, kdo si hraje (neboli je zaměstnán), nezlobí!
Tazhor, píšeš, že bude miminko - piluj poslušnost, poslušnost a ještě jednou poslušnost, si myslím, že bude hodně potřeba...
Hmn_ - Super
Jestli to nevadí, tak poprosím o radu i pro sebe. Moji psi jsou doma v pohodě i venku nemají problém mezi sebou ani s cizími psy. Pokud jsem s fenou někde v uzavřeném prostoru s cizími psy a pokud psi okolo klidně leží, je fena taky v pohodě. Ale když se psi okolo nějak projevují, pak po nějaké době začne být fena na psy okolo sebe protivná. Já jí zklidním, ale jde mi o to, aby vůbec nezačínala být protivná. Jakým způsobem jí můžu naučit ignoraci v takových podmínkách?