" Chtěli bychom jí a dětem dopřát štěňata"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2017 21:45

atamanka napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2924804/hleda-se-zenich/

Taky jsem na tenhle inzerát narazila...co na to říct..klasika

11.2.2017 22:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

Taky jsem si všimla, ale je to jako boj s větrnými mlýny.
A na té mizerné fotce nevypadá ta fenka v dobré kondici - výživa, prošlapy (?).
Ale hlavně, že nemá vady - to ovšem říká pouze majitel, vyšetření určitě žádná nedělal.
No, ale kdo chce kam... vždycky si říkám, že by takovým "chovatelům" mělo alespoň 5 štěňat zůstat doma a to by je vyléčilo pro příště.

11.2.2017 22:15

Odmítl jsem projít procesem uchovnění, proto mnou pořízený pes nemá PP? Ježkova voči!

11.2.2017 22:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odmítl jsem projít procesem uchovnění, proto mnou pořízený pes nemá PP? Ježkova voči!

No jo, to jsem si ani nevšimla - v zápalu rozhořčení, že někdo chce zase množit kandidáty na útulek.
Takže je to ještě horší než jsem si myslela.
Ten člověk je zjevně mimo místu, píše naprosté kraviny. Možná to ani neví, že fenu bez PP by stejně neuchovnil, ani kdyby se rozkrájel.
Takže na takové štěně naláká akorát takové hlupáky jako je sám.

11.2.2017 22:44

koňadra napsal(a):
No jo, to jsem si ani nevšimla - v zápalu rozhořčení, že někdo chce zase množit kandidáty na útulek.
Takže je to ještě horší než jsem si myslela.
Ten člověk je zjevně mimo místu, píše naprosté kraviny. Možná to ani neví, že fenu bez PP by stejně neuchovnil, ani kdyby se rozkrájel.
Takže na takové štěně naláká akorát takové hlupáky jako je sám.

A hlavně ne z důvodu nějakých vad, štěně s vadami totiž PP pochopitelně nedostane, to dá rozum.

11.2.2017 23:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A hlavně ne z důvodu nějakých vad, štěně s vadami totiž PP pochopitelně nedostane, to dá rozum.

Teď se ale nějak nechytám. Pokud vím, tak v chovu psů je to tak, že když je povolené krytí dvou chovných jedinců, tak štěňata dostanou všechna PP - bez ohledu na to, jak vypadají, případně jaké mají (už v tak raném věku zjevné) vady. Neboť PP osvědčuje toliko a pouze původ, tedy rodiče, prarodiče... A když se ukáže, že štěně prostě má určité vady, jeho dalšímu působení v chovu zamezí výstava, výběr do chovu, bonitace... (prostě podle podmínek jednotlivých klubů). Ovšem nic na světě nezabrání majiteli takového psa, aby na takovém zvířeti produkoval štěňata bez PP.

11.2.2017 23:38
qixi

XXX.XXX.147.147

Iba že by tí rodičia sPP neboli uchovnený a tým pádom štenatá sú bez PP. To tak robia množitelia, že nakúpia psov s PP a potom štenatá ponúkajú za vyššie ceny, ale samozrejme štenatá sú bez PP
Vela inzerátov znie " predám štenatá po rodičoch s PP ".

11.2.2017 23:39
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Kšeft je kšeft. Nějak se po podat musí. Něco jako "prodám auto po důchodci". Nicméně co řešíte PP, když to plemeno je stejně a prostě "unFCI".

11.2.2017 23:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Aliens_II napsal(a):
Kšeft je kšeft. Nějak se po podat musí. Něco jako "prodám auto po důchodci". Nicméně co řešíte PP, když to plemeno je stejně a prostě "unFCI".

To je pravda. Jen by mne zajímalo, jak velký vlastně bude o toto plemeno zájem, myslím, že to není zrovna plemeno pro každého. I když v dnešní době, kdy lidi mají pracovní plemena jako plyšáky v bytech, to už se nedivím ničemu. Dnes stačí, že se pes někomu líbí a co na tom, že pro něj nemá podmínky, nemůže mu nabídnout vyžití... a potom ti chudáci stejně skončí v útulku, protože z přemíry energie demolují byty, štěkají ve dne v noci, perou se na ulici... atd. atd.

12.2.2017 00:07
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

koňadra napsal(a):
To je pravda. Jen by mne zajímalo, jak velký vlastně bude o toto plemeno zájem, myslím, že to není zrovna plemeno pro každého. I když v dnešní době, kdy lidi mají pracovní plemena jako plyšáky v bytech, to už se nedivím ničemu. Dnes stačí, že se pes někomu líbí a co na tom, že pro něj nemá podmínky, nemůže mu nabídnout vyžití... a potom ti chudáci stejně skončí v útulku, protože z přemíry energie demolují byty, štěkají ve dne v noci, perou se na ulici... atd. atd.

Tak tak tak. Přesné a výstižné! Móda. Peníze a společnost. Jinak jsme snad po USA nejpočetnější zemí s tímto plemenem. Ostatně v USA tento pes měl opodstatnění a proto i nějak vznikl. Tady to je skutečně jen módní doplněk. Ale to není jen toto plémě. Jinak zájem bude velký. Tím, jak ten pes vypadá, je dosti atraktivní. A název? Wau. Ten tomu velmi nahrává. A přesně. Vůbec se nehledí a ani nebude co vlastně ten pes má "v genech".

12.2.2017 07:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

koňadra napsal(a):
Teď se ale nějak nechytám. Pokud vím, tak v chovu psů je to tak, že když je povolené krytí dvou chovných jedinců, tak štěňata dostanou všechna PP - bez ohledu na to, jak vypadají, případně jaké mají (už v tak raném věku zjevné) vady. Neboť PP osvědčuje toliko a pouze původ, tedy rodiče, prarodiče... A když se ukáže, že štěně prostě má určité vady, jeho dalšímu působení v chovu zamezí výstava, výběr do chovu, bonitace... (prostě podle podmínek jednotlivých klubů). Ovšem nic na světě nezabrání majiteli takového psa, aby na takovém zvířeti produkoval štěňata bez PP.

Však právě proto, to Ollie píše. Štěně má PP automaticky, přece

12.2.2017 09:09
koně

XXX.XXX.205.252

Myslím, že "k uskutečnění této věci" se pes najde.Bohužel.
Možná taky takový, ne vlastní vinou bez PP. Protože papíry by samozřejmě měl, ale majitel je nechce Tyhle mýty jsou neodstranitelné.
Chudák fenka, ty nožky křivé,.A to jsou vidět jen přední.Vstoje a z boku by to nepochybně byla mimořádná šampionka

12.2.2017 10:17
lev

XXX.XXX.253.186

Lež na lež, to už bude jejich odhcov, protože fena je JIŽ bez PP. Myslím, že mají povinný baer, krom DKK, protože hluchota je tam častá, no ono to něco stojí...jinak plemeno pracovní a bez práce problémové.

12.2.2017 10:35

lev napsal(a):
Lež na lež, to už bude jejich odhcov, protože fena je JIŽ bez PP. Myslím, že mají povinný baer, krom DKK, protože hluchota je tam častá, no ono to něco stojí...jinak plemeno pracovní a bez práce problémové.

Ale zase konečně něco, co nemá každý! No, nekupte to !
A jak to zní : "luisianský", "leopardí"..., to je skoro jako mít doma toho leoparda.

12.2.2017 10:47

atamanka napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2924804/hleda-se-zenich/

Chudák špinavá, nemocná

12.2.2017 13:26
atamanka

XXX.XXX.111.240

A hlavně DĚTI: až ty štěňata budou, MAJÍ SI S ČÍM HRÁT...

Přidejte reakci

Přidat smajlík