Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Dobrý den, z rodinných důvodů se do konce měsíce stěhují i s fenou NO.
Problém je ze na chalupě není plot a teď ho nemám ani jak udelat. Fena je zvyklá nonstop pustena na zahradě a má zateplenou boudu.
Můj dotaz zní zda by šlo ji v novém přivázat k boudě. Samozřejmě bude mít bohybu dost nebude tam uvazana celý den. A uvaz by byl jen do jara pak bude opět plot. Děkuji za odpověď.
bobina65
napsal(a):
Dobrý den, dát feně postroj a uvázat na řetízek, vše ostatní může překousat, je také možné
napnout lanko mezi stromy a na něj upevnit řetízek s očkem, aby měla možnost většího pohybu
(kvůli bobku) do jara to učitě přežije.
Kupte si elektronický plot, nebo postavte kotec.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Děkuji za odpovědi na kladkovy vybeh jsem koukala ale nemám ho kam připevnit.
Do jara na řetízku snad vydrží. Bude hodně poustena.
Mě samotné se moc nelíbí pes na retezu ale momentálně není jiné řešení :/.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
To ji bude lépe u te boudy. Je zvyklá od malá venku doma nevydrží po chvíli chce jít ven je ji horko a pak by mi ji bylo líto opět na jaře vykopnout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak pro výběh na kladce stačí dva pevně postavené sloupy. To by neměl být zas tak velký problém.
Jaká a jeje
napsal(a):
Dobrý den, z rodinných důvodů se do konce měsíce stěhují i s fenou NO.
Problém je ze na chalupě není plot a teď ho nemám ani jak udelat. Fena je zvyklá nonstop pustena na zahradě a má zateplenou boudu.
Můj dotaz zní zda by šlo ji v novém přivázat k boudě. Samozřejmě bude mít bohybu dost nebude tam uvazana celý den. A uvaz by byl jen do jara pak bude opět plot. Děkuji za odpověď.
Určitě by v novém domově šlo vzít jí domů a chodit s ní ven na procházky. Bude vám vděčná.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Domu to prostě nejde budu bydlet u tchýně ta psa doma nedovolí. A navíc fena je zvyklá venku od malá a ihned chce zpet ven doma nevydrží kňučí a škrábe u dveří.
jahodapavel
napsal(a):
Kupte si elektronický plot, nebo postavte kotec.
Elektrickému plotu moc nevěřím. Neříkám, že nefunguje, ale když ho náhodou pes překoná, tak co dál? Neodváží se jít zpět a bude běhat kde?
Kotec se dá koupit hotový, z Polska sem vozí kotce za rozumnou cenu, ihned ho smontují a pes může bydlet.
bobina65
napsal(a):
Dobrý den, dát feně postroj a uvázat na řetízek, vše ostatní může překousat, je také možné
napnout lanko mezi stromy a na něj upevnit řetízek s očkem, aby měla možnost většího pohybu
(kvůli bobku) do jara to učitě přežije.
Postroj?! To je ale nesmysl! Pes u boudy na řetězu a na postroji - neumím si to ani představit, aby se pes dokonale nezamotal. Kupodivu na obojku se pes poměrně rychle naučí jak se nezamotat. Řetěz samozřejmě musí mít u karabiny obrtlík.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Děkuji asi narychlo skusím sehnat nějaký levnější kotec.Jak sem koukala tak 10000 si s kapsy dokonce měsíce nevyndam.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Ne ze chci odsouhlasit řetěz. Ale chtěla jsem spíše poznatky zda tak někdo psa ma a jestli by to ty 3 až 4 mesice bylo fakt takové zlo...
A to by byl takový strašný problém zatlouct na zahradě nějaký sloup, aby tam šla ta kladka připevnit ? Vím jak to funguje, je to fajn chytrá věcička, pes dosáhne daleko po zahradě, může chodit skoro všude kam se mu zachce a nenudí se, navíc to vyjde určitě levněji než kotec a to by vám stačil jen jeden sloup a druhý konec připevnit někam k baráku.

Jaká a jeje
napsal(a):
Ne ze chci odsouhlasit řetěz. Ale chtěla jsem spíše poznatky zda tak někdo psa ma a jestli by to ty 3 až 4 mesice bylo fakt takové zlo...
Největší zlo je, stěhovat se k tchýni ! ( Pardon ).
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Koukala sem že ten kladkovy vybeh není zas tak složitý a sloupky dva by nebyli problém. Máte sním osobní zkušenost? Vleze pes v pohodě do boudy ? A asi taky to prpevnene lanko těch 5 metrů tahá za sebou ze?
Úvaz jistě problém není - navíc u zadavatelky na omezenou dobu.
Kladka také není špatné řešení - ovšem ani jedno opravdu ne na postroji.
Osobně jediný problém, který mám já - je ten, že je to na otevřeném prostranství.Tedy kdykoliv, kdokoliv, cokoliv se může k feně dostat. Z toho bych měla obavu.
Takže za mě v tomto případě jednoznačně kotec. Navíc se třeba bude hodit i když zahrada už oplocená bude.

Jaká a jeje
napsal(a):
Domu to prostě nejde budu bydlet u tchýně ta psa doma nedovolí. A navíc fena je zvyklá venku od malá a ihned chce zpet ven doma nevydrží kňučí a škrábe u dveří.
Když je tenhle zvyklý venku, pořiďte si ještě jednoho dovnitř.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Stěhovat k tchýně se budem jen na 4 mesice takže to asi prezijeme..

Jaká a jeje
napsal(a):
Stěhovat k tchýně se budem jen na 4 mesice takže to asi prezijeme..
To asi jo, hodně štěstí.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
K fene se dostat nikdo nemůže není to úplně otevřené prostranství a je to tak napůl samota v tom problém Ne ni.
Proč bych si měla pořizovat druhé psa do bytu nechapu..

Jaká a jeje
napsal(a):
K fene se dostat nikdo nemůže není to úplně otevřené prostranství a je to tak napůl samota v tom problém Ne ni.
Proč bych si měla pořizovat druhé psa do bytu nechapu..
Když je to jen na 4 měsíce, tak netřeba

Vždyť by to ani nemusel být kotec...jen takový "výběh"...čtyři sloupky, kousek pletiva...dělala jsem něco podobného u sebe na zahradě, když občas potřebuju pesany zavřít...a moc finančně náročný to není...
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Super nápad doufám že půdou sloupky zabít do země aby jak skočí na plot ho nevyvrátil. Tak to vyzkoušíme. Díky za nápad.
napsal(a):
Vždyť by to ani nemusel být kotec...jen takový "výběh"...čtyři sloupky, kousek pletiva...dělala jsem něco podobného u sebe na zahradě, když občas potřebuju pesany zavřít...a moc finančně náročný to není...
Nic moc. Pes obyčejné pletivo rozplete, přeleze nebo podhrabe - když bude chtít. V této zmrzlé půdě zatlouct sloupky bude taky zážitek - nejlépe objednat bagr.
Jaká a jeje
napsal(a):
Super nápad doufám že půdou sloupky zabít do země aby jak skočí na plot ho nevyvrátil. Tak to vyzkoušíme. Díky za nápad.
Neblázněte, i taková ohrada vás přijde na nějaké peníze a vzhledem k tomu, že to nebude s podezdívkou, střechou... tak jsou to skoro vyhozené peníze. Když tam pes bude denně, za chvíli z toho bude v deštivém počasí bažina. A když bude skákat na plot, za chvíli tam budou z pletiva boule - to byste musela dělat z betonářského pletiva. A sloupky, když nebudou pořádně zabetonované, tak se časem opravdu vyvrátí. Takže ve výsledku je stejně lepší ten kotec. Rozměr 3x2 m sice stojí 10 tis. (české výroby je mnohem dražší, nedávno jsem to také řešila), takže bych si třeba i půjčila a objednala bych ten kotec (dá se zase složit a převézt jinam), je to investice na pořád. Pes je v bezpečí a suchu. http://bomstal.eu/kotce.html?utm_source=ppc&utm_medium=sklik&utm_campaign=kotce
Ten úvaz taky není špatný, ale když není strom, tak by to chtělo pořádně zabetonovat (min.80 cm do země) ne sloupek, ale sloup - a teď se blbě kopou díry a betonovat se už vůbec nedá. Na laně musí být zarážky, aby se pes nemohl za ten sloup zamotat. A jestli nemáte kam uvázat ten druhý konec, tak to musí být sloupy dva.
Takže to vidím tak, že momentálně nejjednodušší a nejlevnější řešení bude koupit pár m řetězu v železářství a psa uvázat. On to určitě zvládne.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď. Taky jsem dospěla k názoru ze sloupky teď do země jen tak lehce nenabijem a beton by nestuhl. Takže teď bude muset vydržet asi měsíc na retezu pak bude kotec a nakonec i obrovský výběh.
Velmi vám děkuji.
Jaká a jeje
napsal(a):
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď. Taky jsem dospěla k názoru ze sloupky teď do země jen tak lehce nenabijem a beton by nestuhl. Takže teď bude muset vydržet asi měsíc na retezu pak bude kotec a nakonec i obrovský výběh.
Velmi vám děkuji.
Ještě možná dobrou radu - kotec nechte udělat se 3 stranami krytými. Prodávají ze všech stran otevřený kotec (má jen střechu), ale to je k ničemu, protože pes tam má vždycky mokro - ať prší z které chce strany. Ale nejhorší je ten průvan.
Pro inspiraci posílám foto našeho kotce (od firmy, co jsem vám doporučila výše). Je teda dražší, protože je větší, se dvěma dveřmi a atypickými boky - na bocích je 50 cm volných, aby pes viděl do 3 stran. Držák na misky jsem nechtěla, nelíbí se mně to a já psa nekrmím jako šelmu v zoo, klidně ho nakrmím dveřmi. Kotec dodávají s prkennou podlahou, ale vyplatí se ji dát na sloupky (ztracené bednění). Má to tu výhodu, že pod kotec se dostanou kočky, neusazují se tam myši a podlaha se zespodu od vlhkosti po čase nerozpadne. Protože jsme nechtěli, aby moč od psa zničila ta prkna z vrchní strany, položili jsme tam ještě zátěžové PVC, celý kotec je samozřejmě vyspádován.
Ovšem pravda je ta, že všechny tyto dodělávky o pár tisíc kotec prodražily, ale chceme, aby pes měl kvalitní bydlení a také, aby to trošku vypadalo a nedělalo to ostudu u baráku.
Tak snad budete mít inspiraci.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
Máte pěkný kotec, tak nějak si ho také představuji počítala jsem a vyjde to o něco dráž ale finance se během měsíce dají dohromady a bude to v pohodě. A na jaře se postaví plot tak bude zase nonstop pustena :).
Jaká a jeje
napsal(a):
Máte pěkný kotec, tak nějak si ho také představuji počítala jsem a vyjde to o něco dráž ale finance se během měsíce dají dohromady a bude to v pohodě. A na jaře se postaví plot tak bude zase nonstop pustena :).
Jo, jo, když si člověk vymyslí ty boky a podlahu, tak to vyjde dráž. Teda já jsem nakonec podlahu vlastně vyřešila tak, že jsem jela na pilu a přivezla prkna - na kotec 3x4 m vyšly na 900 Kč. Takže jsme udělali podlahu na těch sloupkách a potom přijela firma a kotec za půl hodiny namontovala. Jinak náš pes má také k dispozici obrovskou zahradu, ale jsou chvíle, kdy je lepší ho někam zavřít. A vůbec, aby měl svůj prostor, kde bude mít sucho a teplo. Jen bouda, která stojí volně venku, vystavená větru a dešti, to moc nesplňuje moje představy o slušném bydlení pro našeho hlídacího obříka. Takhle, i v nepřízni počasí, sedí před boudou a pozoruje okolí, jinak by musel být pořád zalezlý v boudě.
Tak hodně zdaru při budování.
Jaká a jeje

XXX.XXX.53.169
No na staré zahradě to ma super je to jen její a boudu ma jako by v pergole ktera je kryta ze tri stran takže kdys prší leží si v pergole a do boudy se schovává jen kdys je hodně zima. Jen to stehovani teď je na rychlo no :/
Moc děkuji za rady a pomoc.
Jaká a jeje
napsal(a):
Tak jí tedy uvažte na řetěz u boudy jako za krále klacka, ale nepočítejte s tím, že vám to někdo, komu záleží na psech, schválí. Proč jste se nedomluvila s tchýní dřív?

Jaká a jeje
napsal(a):
Já jsem koupila pytel takový tý betonový směsi, co už se jen rozmíchá s vodou a sloupky zabetonovala...mám 2 psy přes padesát kilo a výběh stále drží... ale je fakt, že jsme budovali v létě...nedošlo mi jaké jsou teď podmínky..

Měla jsem psy na úvazu normálně, ale měli kolem 10-15ti metry dlouhý řetěz.

Jedná se o cca 4 měsíce... Nejsem zastáncem psů na řetězu, ale za této situace a podmínek je to asi nejlepší volba. Pro kotec je třeba nejprve upravit terén na místě, kde má kotec stát, pro výběh je třeba minimálně zabetonovat sloupky, pro úvaz na kladce taky. Ve zmrzlé půdě to půjde těžko, beton nezatuhne..
Zadavatelko, nedělej si z toho hlavu, pes to zvládne.
Taky jsem názoru že pes bude sice třeba trucovat, ale určitě na to do jara neumře. Jinak já mám taky fenku NO, má ted 9 měsíců. Bydlíme na konci řadovky ve městě, takže má zahradu pro sebe, ale jezdíme na chatu do lesa. Plot tam máme zatím jen částečně, fenka si běhá kde chce včetně potoka a nikdy neuteče tak, aby na zapískání nepřiběhla. Je tedy pravda, že je tam vždy s náma, sama tam ještě nebyla, to bych jí pak taky pro jistotu uvázal.
scylla
napsal(a):
Tak jí tedy uvažte na řetěz u boudy jako za krále klacka, ale nepočítejte s tím, že vám to někdo, komu záleží na psech, schválí. Proč jste se nedomluvila s tchýní dřív?
A o čem se měla domlouvat? Když tchyně psa v domě nechce, tak co. Však on se ten pes, když je zvyklý venku, taky na řetězu nezblazní. Však to nebude na věky a předpokládám, že zadavatelka pořídí co nejdelší. Vy jste hned se vším hotová, ale člověk se může dostat do různých krizových situací.
Jaká a jeje

XXX.XXX.167.99
scylla
napsal(a):
Neznáte situaci tak ze mě nedělejte tyrana, domluvit dřív to neslo jsou v životě věci které se přihodí během pár dní a musite jednat ihned ne se domlouvat a prostě psa doma tchýně nepovolí..
Pes bude na retězu bude ale né 24 hodin a řetěz nebude metr dlouhý..
Chtěla bych vás videt jak ted kopete díry a betonujete sloupky na oplocení..
Ostatním moc děkuji za rady :).