Znami chteji psa na dedinu k baraku. A chteji " cistokrevneho" bez PP. Nechteji investovat tolik penez za psa s PP, u domu je ale potreba pes.Vybrala jsem jim krasneho voriska zdarma- ale to nechteji protoze "nevi co z nej vyroste".Chteji toho cistokrevneho, protoze "PP dostavaji jen prvni 4 stenata z vrhu". No vyvedla jsem je z omylu, stejne tak jako slecnu vlastnici utulek- tvrdila mi to same. Takze si myslim takto, nebo podobne premysli vetsina lidi, pro ktere je pes pes a ne pritel, clen rodiny... Potrebuji ho k domu, protoze ted, co jim umrel ten predchozi se k nim stahuji kocky- to je duvod. A vysvetlovat muzete co chcete- informace je v podstate nezajimaji, maji svou pravdu.
Lexaurin
napsal(a):
Znami chteji psa na dedinu k baraku. A chteji " cistokrevneho" bez PP. Nechteji investovat tolik penez za psa s PP, u domu je ale potreba pes.Vybrala jsem jim krasneho voriska zdarma- ale to nechteji protoze "nevi co z nej vyroste".Chteji toho cistokrevneho, protoze "PP dostavaji jen prvni 4 stenata z vrhu". No vyvedla jsem je z omylu, stejne tak jako slecnu vlastnici utulek- tvrdila mi to same. Takze si myslim takto, nebo podobne premysli vetsina lidi, pro ktere je pes pes a ne pritel, clen rodiny... Potrebuji ho k domu, protoze ted, co jim umrel ten predchozi se k nim stahuji kocky- to je duvod. A vysvetlovat muzete co chcete- informace je v podstate nezajimaji, maji svou pravdu.
Pokud chtějí nějaké určité plemeno, nešlo by mrknout na FB, jestli není v nabídce v nějaké skupince, v nouzi?
Jinak, já už to vzdávám, jsou lidi, co mají svoji pravdu a přes to nejede vlak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A co chcou za rasu? třeba jestli touží po NO což asi většina lidí na vesnici k baráku má, tak ty ceny mezi s PP a bez nejsou tak obrovské...a nebo se poohlídnout po nějakýmu štěněti nestandard za levněji...
Janae

XXX.XXX.197.12
anonymx
napsal(a):
Tak to zkuste kvůli zdraví. To, co ušetří za štěně, můžou mnohonásobně nechat na veterině, Mám v okolí 2 odstrašující případy fakt čistokrevných psů bez PP, RTW nemá de facto vyvinuté kluby (těžká DKK), boxer srdeční vadu a alergie na "všechno". No, ušetřili...
Asi všichni znají nemocní psy s PP, zdraví není dobrý argument. Zdraví je o štěstí.
ALe pobavila mě věta "mají svou pravdu" - však vy se taky držíte své pravdy.
Minulý týždeň bol u mňa jeden pán čo "chová" anglických buldogov. Cudzí, len mi niečo priniesol a videl nášho psa tak sa pochválil, že aj on je chovateľ. Keďže o tom plemene veľa neviem opýtala som sa ako je to s uchovnením, či chodí aj na výstavy a či potrebujú nejaké zdravotné vyšetrenia a on tak na mňa pozerá a pýta sa "čo aké uchovnenie? veď ja to mám s PP." Hneď som vedela koľká bije tak som sa spýtala či teda šteňatá majú PP a povedal že samozrejme, majú modrú knižku, tam sú zapísaní rodičia a nič viac netreba. A išiel sa so mnou hádať, že jeho odchovy sú s PP, ale žiadne rodokmene k tomu netreba!
A to takto už "chová" 15 rokov, má na dvore 4 samice a samca a on to necháva na prírodu.. a tí sprostí ľudia to kupujú akože fakt šteňatá s PP
Lexaurin
napsal(a):
Na dědinu k baráku k plašení koček je ideální ten voříšek z útulku jak píšete. Pokud známí mají problém zaplatit za pejska s PP, tak si asi nedovedou představit, jaká je skutečná investice do šťěňátka, když ho chtějí zdravé a veselé a spokojené.A to mluvím jen o té finanční a ne o časové náročnosti, když budou chtít, aby jim vyrostl rozumný pejsek. A samosebou i následně do pejska jako takového. Za odčerveného, očkovaného, zdravého dospělého pejska z útulku dají minimum a většinou jim bude jíst, co dům dal, bude šťastnej že může být u baráku a budou všichni spokojení...
anonymx
napsal(a):
Tak to zkuste kvůli zdraví. To, co ušetří za štěně, můžou mnohonásobně nechat na veterině, Mám v okolí 2 odstrašující případy fakt čistokrevných psů bez PP, RTW nemá de facto vyvinuté kluby (těžká DKK), boxer srdeční vadu a alergie na "všechno". No, ušetřili...
Nenechaji, jeden pes-vlcak nakoukl do kocarku na jejich cerstve mimino, tak ho zastrelili, poridili dalsiho. Jiny pes si strhl vazy kdyz seskocil z lavicky, nechali ho na veterine utratit. Jen zde ilustruji jak bere psa valna vetsina lidi na dedine.
Lexaurin
napsal(a):
Ja bych jim doporucila jedine plysoveho, ale psa si poridi at ja chci nebo ne, ze.
Bohužel...A takových je, já mám vždycky radost, když narazím na člověka, s kterým nemusím diskutovat, jestli psa z útulku a nebo s pp či bez, ale takových lidí je šíleně málo...Hlavně, že mají čistokrevné plemeno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Chteji špice.
Teď někdy budou k odběru štěňata středního špice černého, cca od 6tis, tak se zkuste poptat,
Dám slovo do pranice, já, když se dozvím, že si chce někdo (známí) koupit psa, tak ta si to beru na starost, , tzn zbytek rozdílu ceny doplatím já, pokud by chtěli bez pp, a koupím s rodokmenem. Naposledy jsem takhle známým koupila jako dárek naháče od známé, pro ty známé to byl dárek
napsal(a):
Teď někdy budou k odběru štěňata středního špice černého, cca od 6tis, tak se zkuste poptat,
Dám slovo do pranice, já, když se dozvím, že si chce někdo (známí) koupit psa, tak ta si to beru na starost, , tzn zbytek rozdílu ceny doplatím já, pokud by chtěli bez pp, a koupím s rodokmenem. Naposledy jsem takhle známým koupila jako dárek naháče od známé, pro ty známé to byl dárek
Dobrý nápad, jen pri predstave jak resi problemy to ve mne dost vře, moji psi jsou mi drazi, a s jejich resenimi nesouhlasim .
Ty stenata spice myslite kde?

Lexaurin
napsal(a):
Dobrý nápad, jen pri predstave jak resi problemy to ve mne dost vře, moji psi jsou mi drazi, a s jejich resenimi nesouhlasim .
Mám pocit, že tady http://www.keeshond.cz/hlavni.html.

Lexaurin
napsal(a):
Ještě odkaz na inzerát https://zvirata.bazos.cz/inzerat/71026889/Nemecky-spic-stredni.php.
napsal(a):
Ještě odkaz na inzerát https://zvirata.bazos.cz/inzerat/71026889/Nemecky-spic-stredni.php.
Diky, mrknu, jinak inzerat jsem si ted dala.

Hodně štěstí
Psa chtějí teď hned?

Lexaurin
napsal(a):
Klidne, nebo az na jaro.
Tím líp. Jestli se chcete angažovat, tak koukejte po strakoších, bývají za hubičku

Sam 90210
napsal(a):
Já bych takovýmhle lidem, po tom jak dopadli jejich poslední psi, raději žádného dalšího nesháněla
Toť otázka, s pomocí Lexaurin mohou změnit názor i přístup
Lexaurin
napsal(a):
No...vy jim ho doplatíte a oni ho pak zastřelí, protože nakoukl do kočárku
Spíš bych se modlila, aby nesehnali...
Tak já si taky z neznalosti koupila psa bez PP. Četla jsem hlavně knížky o psech, tam bylo mnoho informací, ale problematika pp a bezpp fakt ne. Pak známý kolem,10 z 10 nám řeklo, jo bez PP je lepší, není potřeba s PP pokud nechcete chodit na výstavy a minimálně u každého 3 známý, kterým údajně zemřel pes s PP velmi mladý. Na internetu jsem nehledala, vím kolik informací je tam zkreslených a prostě mě asi jako každého, kdo to tak měl nenapadlo, že je to tak podstatné. Chybami se člověk učí. Aspoň jsem nepodpořila množirnu, starší pár, který chtěl své fence dopřát štěňata mi stále píše, a kdy konečně přijedeme zase na návštěvu. Ze psa vyrostl jasný kříženec, což jsem nakonec radši, kvůli nemocem. Koupili jsme si vymazleneho voříška za trojku.. Poučila jsem se za pár měsíců tady na ifauně, ale u nás ve třídě je 8 lidí co mají psa,6 mi tvrdí, že bez PP je lepší,. Protože s PP jsou nemocný a na výstavy chodit nechce, další jsem já, pes bez PP, ale prozřela a holčina, která si teď pořídila svého prvního psa a to samojeda s PP. Chce to větší osvětu.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak já si taky z neznalosti koupila psa bez PP. Četla jsem hlavně knížky o psech, tam bylo mnoho informací, ale problematika pp a bezpp fakt ne. Pak známý kolem,10 z 10 nám řeklo, jo bez PP je lepší, není potřeba s PP pokud nechcete chodit na výstavy a minimálně u každého 3 známý, kterým údajně zemřel pes s PP velmi mladý. Na internetu jsem nehledala, vím kolik informací je tam zkreslených a prostě mě asi jako každého, kdo to tak měl nenapadlo, že je to tak podstatné. Chybami se člověk učí. Aspoň jsem nepodpořila množirnu, starší pár, který chtěl své fence dopřát štěňata mi stále píše, a kdy konečně přijedeme zase na návštěvu. Ze psa vyrostl jasný kříženec, což jsem nakonec radši, kvůli nemocem. Koupili jsme si vymazleneho voříška za trojku.. Poučila jsem se za pár měsíců tady na ifauně, ale u nás ve třídě je 8 lidí co mají psa,6 mi tvrdí, že bez PP je lepší,. Protože s PP jsou nemocný a na výstavy chodit nechce, další jsem já, pes bez PP, ale prozřela a holčina, která si teď pořídila svého prvního psa a to samojeda s PP. Chce to větší osvětu.
Ja si myslim toto-v dnesni dobe uz jsou informace tak dostupne, jak niky vice. Kdo se chce informovat, informuje se. Kdo nechce, nepomohou ani informace strcene pod nos.
To je jak s materstvim- je tolik informovanych matek, ktere vi o cem to je a co chteji, chodi na kurzy, ctou, cvici... pak jsou jine, ktere nevi ani jak otehotnely.
Lexaurin
napsal(a):
Ja si myslim toto-v dnesni dobe uz jsou informace tak dostupne, jak niky vice. Kdo se chce informovat, informuje se. Kdo nechce, nepomohou ani informace strcene pod nos.
To je jak s materstvim- je tolik informovanych matek, ktere vi o cem to je a co chteji, chodi na kurzy, ctou, cvici... pak jsou jine, ktere nevi ani jak otehotnely.
Tak já ke svému psu přišla úplnou náhodou, ale nemít fb a nechodit na ifaunu tak se popravdě taky o nějakém PP vůbec nedovím Když si budu pořizovat dalšího psa nebude to ale ani papírák, ani čistokrevný bez pp, ale zase nějaký vořech z útulku
Sam 90210
napsal(a):
Tak já ke svému psu přišla úplnou náhodou, ale nemít fb a nechodit na ifaunu tak se popravdě taky o nějakém PP vůbec nedovím Když si budu pořizovat dalšího psa nebude to ale ani papírák, ani čistokrevný bez pp, ale zase nějaký vořech z útulku
Jj, upřímně - kdo nevisí na netu, nemá moc možností, jak se dozvědět o problému PP x bez PP.
Já bych stráášně moc chtěla lhasa apso, ale jestli ještě někdy půjdu do dalšího, určitě zas zvítězí potřeba zachraňovat Tak leda lhasa apso v nouzi
Lexaurin
napsal(a):
Když myslíte. :).
Osobně bych se při doporučování PP psa omezila na fakta - bez PP nejde dělat vyšší zkoušky, nejde mít psa do myslivosti, na výstavy, nejde založit seriózní chov atd.
U lidí, co chtějí nějaké to módní plemeno, tak teda ať je značkové, ať teda můžou mít ten chovatelský servis a možnost reklamace při nezdárném vzhledu či zdraví.
No rozhodně bych nikomu netvrdila, že PP je zárukou zdraví, povahy nebo vzhledu. Dokonce ani nezaručuje, že předci toho psa jsou ti jmenování.
Někomu, kdo chce opravdu "jen" společníka nebo "jen" psa na dvůr, ne nijak populární plemeno, tomu bych toho PP psa necpala vůbec. Ať si to nastuduje a rozhodne se sám. Není tolik pravděpodobné, že by podpořil nějakou množící stanici a možná nakonec, když se neomezí na "s PP", narazí v inzerátech na nějakého křížence toho plemene a rozhodně se pro toho.
"Aspoň jsem nepodpořila množirnu, starší pár, který chtěl své fence dopřát štěňata mi stále píše, a kdy konečně přijedeme zase na návštěvu. Ze psa vyrostl jasný kříženec, což jsem nakonec radši, kvůli nemocem. Koupili jsme si vymazleneho voříška za trojku."
To jste nakonec neobešla tak úplně nejhůř .
tapina
napsal(a):
Osobně bych se při doporučování PP psa omezila na fakta - bez PP nejde dělat vyšší zkoušky, nejde mít psa do myslivosti, na výstavy, nejde založit seriózní chov atd.
U lidí, co chtějí nějaké to módní plemeno, tak teda ať je značkové, ať teda můžou mít ten chovatelský servis a možnost reklamace při nezdárném vzhledu či zdraví.
No rozhodně bych nikomu netvrdila, že PP je zárukou zdraví, povahy nebo vzhledu. Dokonce ani nezaručuje, že předci toho psa jsou ti jmenování.
Někomu, kdo chce opravdu "jen" společníka nebo "jen" psa na dvůr, ne nijak populární plemeno, tomu bych toho PP psa necpala vůbec. Ať si to nastuduje a rozhodne se sám. Není tolik pravděpodobné, že by podpořil nějakou množící stanici a možná nakonec, když se neomezí na "s PP", narazí v inzerátech na nějakého křížence toho plemene a rozhodně se pro toho.
No ja jim doporucovala voriska, z inzeratu tady na faune, krizenci jezevciku zdarma, byli nadherni.

Terven
napsal(a):
Jj, upřímně - kdo nevisí na netu, nemá moc možností, jak se dozvědět o problému PP x bez PP.
Já bych stráášně moc chtěla lhasa apso, ale jestli ještě někdy půjdu do dalšího, určitě zas zvítězí potřeba zachraňovat Tak leda lhasa apso v nouzi
Jéé, tak to jsem si říkala, když jsem ležela se štěnětem v obýváku na karimatce-zlámaná, nevyspalá... Když "hodinu" do buličí palice, vtiskávám, že na vodítku se netahá...
když jsem po obědě zralá na prdění do gauče a místo toho jucháme se psem polem -nepolem
když...už asi budu na další akční štěně prostě "stará"...leda konečně si koupím toho pekinéze
Jestli PP nebo ne PP - upřímně v každém případě se můžete šeredně spálit nebo budete pět chválu, je to o chovce, je to o majiteli psa...
balisek
napsal(a):
"Aspoň jsem nepodpořila množirnu, starší pár, který chtěl své fence dopřát štěňata mi stále píše, a kdy konečně přijedeme zase na návštěvu. Ze psa vyrostl jasný kříženec, což jsem nakonec radši, kvůli nemocem. Koupili jsme si vymazleneho voříška za trojku."
To jste nakonec neobešla tak úplně nejhůř .
Taky si myslím, majitelé to oplakali, a teď jsou pyšný, protože na Facebooku vidí, že se pes jen neválí někde na dvorku. Doufám, že už množit nebudou a já jsem poučena.
Andrýsek3
napsal(a):
To jste ještě vybrala dobře, to já bohužel naletěla a poučila
Lexaurin
napsal(a):
No...být váma, tak jim neporadím a nedoporučím ani ň a budu dělat mrtvého brouka...jako že fakt netuším. Na tomhle bych se fakt nepodílela Kdybych totiž byla chovatelka (jak doporučuje Rájka) bych zešílela, kdyby se moje štěně dostala k takovýmto lidem...
napsal(a):
Jéé, tak to jsem si říkala, když jsem ležela se štěnětem v obýváku na karimatce-zlámaná, nevyspalá... Když "hodinu" do buličí palice, vtiskávám, že na vodítku se netahá...
když jsem po obědě zralá na prdění do gauče a místo toho jucháme se psem polem -nepolem
když...už asi budu na další akční štěně prostě "stará"...leda konečně si koupím toho pekinéze
Jestli PP nebo ne PP - upřímně v každém případě se můžete šeredně spálit nebo budete pět chválu, je to o chovce, je to o majiteli psa...
Jo, takhle Ale já to nemyslím jako voraz na důchod
Mě tibetská plemena fascinujou a lhasa není tak úplnej gaučák, nýbrž původně horskej pes, hlídač klášterů. Představuju si ho asi jako naší Vikinu bez loveckého pudu, nebude v tom prostě ten jezevčík
Jinak teda obdivuju každého, kdo poskytuje vyžití ještě akčnějšímu štěněti, mě tohle celkem stačí a ono už to ani tak není štěně. O víkendu jsme se s dcerou shodly, že nejefektivněji se to venku utahává ve dvou. Paničky se střídavě schovávají, psa k sobě vysílají (paničkááá- tři - dva- jedna - tééééď), člověk nemusí vymejšlet blbiny sám dvě hodiny v kuse. Výsledek jsou dva totálně vyčerpaní dospělí lidi a jeden příjemně utahanej pes
XXX189

XXX.XXX.89.103
Z mé zkušenosti ještě dodám, že často se ti lidi velmi diví, že jejich pes nevypadá tak, jak pravý představitel plemene, i když za něj dali "celé dva a půl tisíce". Žijí v tom, že štěňata se vždycky prodávala za flašku slivovice či pytel pedigree, takže když jde cena do tisíců, už to musí být něco...
XXX189

XXX.XXX.89.103
A k tomu, že psi bez PP jsou zdravější, dávám jednoduchý příklad. Psi, co mají PP musí být uchovnění - splnit nějaké povahové testy, projít nějakými výstavami ( aby se zjistilo, jestli vypadá tak jak má), musí projít zdravotními testy. Teprve potom se uchovní a mohou mít štěňata s PP. Velice často jsou štěňata bez PP po rodičích s nějakou chybou - pes byl agresivní či měl nějakou nemoc. Protože kdyby byl v pohodě, dostal by papíry a mohl by mít dražší štěňata s papírami. Když se to podá takto po lopatě, tak se zpravidla i ten jednodušší člověk zamyslí a řekne si, že by na tom mohlo něco být. Ale přiznám se, že už nemám sílu se s těmi zatvrzelci hádat. Je to jako boj s větrnými mlýny. Když někdo za mnou přijde s tím, že "hele, slyšel jsem, že o psech něco víš, můžeš mi prosím poradit s.." tak samozřejmě ráda pomůžu a co nevím, pokusím se aspoň dohledat v chytrých knížkách. Ale když známí ( typičtí vesničani ) nasypali psovi do misky tesco granule a smíchali je se starým chlebem, zmohla jsem se jen na povzdych v duchu...
XXX189
napsal(a):
A k tomu, že psi bez PP jsou zdravější, dávám jednoduchý příklad. Psi, co mají PP musí být uchovnění - splnit nějaké povahové testy, projít nějakými výstavami ( aby se zjistilo, jestli vypadá tak jak má), musí projít zdravotními testy. Teprve potom se uchovní a mohou mít štěňata s PP. Velice často jsou štěňata bez PP po rodičích s nějakou chybou - pes byl agresivní či měl nějakou nemoc. Protože kdyby byl v pohodě, dostal by papíry a mohl by mít dražší štěňata s papírami. Když se to podá takto po lopatě, tak se zpravidla i ten jednodušší člověk zamyslí a řekne si, že by na tom mohlo něco být. Ale přiznám se, že už nemám sílu se s těmi zatvrzelci hádat. Je to jako boj s větrnými mlýny. Když někdo za mnou přijde s tím, že "hele, slyšel jsem, že o psech něco víš, můžeš mi prosím poradit s.." tak samozřejmě ráda pomůžu a co nevím, pokusím se aspoň dohledat v chytrých knížkách. Ale když známí ( typičtí vesničani ) nasypali psovi do misky tesco granule a smíchali je se starým chlebem, zmohla jsem se jen na povzdych v duchu...
To je to- je to dedina, kde vzdycky, kdyz se nekomu narodi stenata, se rozdaji po sousedech, prebytecne se utopi, ci tak neco. Proste jsem to tu psala hlavne pro ilustraci, ani ne tak pro pomoc, kdyz se tu hodne resi psi PPxbezPP, jak si myslim, ze uvazuje podstatna cast lidi a jakou pro ne pes ma cenu. Jo a jeste je svate, ze " veterinar rekl..."
XXX189
napsal(a):
Tímto druhem propagandy naděláte víc škody než užitku.Lidé pak bez velkého přemýšlení koupí první papírové štěně, na které narazí v inzerátu - PP je přece zárukou zdraví a dokonalého exteriéru. A ouha, když se pak z něj vyklube "nemocný chcípák", budou se už jednou provždy cítit podvedeni a prohlašovat, že PP je k ničemu.
Samotný průkaz původu nezaručuje nic víc než příslušnost k plemeni. Výstava není u všech plemen povinná, a pokud ano, stačí známka VD, kterou dostane prakticky vše, co má 4 nohy a obě oči. Povahové testy se týkají jen zlomku plemen, zpravidla pracovních. Povinným zdravotním vyšetřením podléhají také jen některá plemena. Testují se na nejčastěji se vyskytující nemoci, které již umíme diagnostikovat. Spolehlivý genetický test existuje jen pro část z nich - zbytek se určuje klinickým vyšetřením, což ve skutečnosti znamená pouze tolik, že zvíře v dané chvíli nejeví známky předmětného onemocnění. Za rok však může být třeba všechno jinak...
Vybrat štěně s PŘEDPOKLADEM (ne garancí) dobrého zdraví a exteriéru znamená vynaložit trochu úsilí. Zjistit si co-to o chovatelské stanici, podívat se jakého věku se dožili předkové štěněte, zkontrolovat bonitační kódy rodičů, prověřit zda deklarované výstavní tituly nepocházejí pouze z Černé Hory a podobných "prestižních" destinací atd.
Zvire

XXX.XXX.244.58
Ahoj, chtěla bych se zeptat kolik max. vrhů může mít fena v chatě.
Díky.

Zvire
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat kolik max. vrhů může mít fena v chatě.
Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Chtěla bych jen dodat, že ti co si kupují psy bez PP, topí na dvoře v kýblu stále koťata a fenku nechávají úmyslně minimálně jednou nakrýt nějakým místním fešákem, většinou internet nevlastní, většina těchto lidí dle mých zkušeností jsou prostě vidláci a zaostalci, to je první teda plovina, ta druhá jsou lidi co doma internet mají, ale nenapadne je hledat proč s PP a proč bez...
Janae

XXX.XXX.61.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěla bych jen dodat, že ti co si kupují psy bez PP, topí na dvoře v kýblu stále koťata a fenku nechávají úmyslně minimálně jednou nakrýt nějakým místním fešákem, většinou internet nevlastní, většina těchto lidí dle mých zkušeností jsou prostě vidláci a zaostalci, to je první teda plovina, ta druhá jsou lidi co doma internet mají, ale nenapadne je hledat proč s PP a proč bez...
To je ale pěkná hloupost.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tjn, ti první štěňata rozdají za flašku a ti druzí za 3,5tis
Zvire

XXX.XXX.244.58
Pardon automatická oprava, ne v chatě ale v chovatelské stanici
Zvire

XXX.XXX.241.126
Děkuji
Zvire

XXX.XXX.241.126
A může mít fena malého plemene 6krât štěňata?
Ne, nejde o mého psa jen mě zajímá jedna chs.

Zvire
napsal(a):
A může mít fena malého plemene 6krât štěňata?
Ne, nejde o mého psa jen mě zajímá jedna chs.
Záleží na klubu, tj za jakou dobu.
Teoreticky ano. První krytí je u malých plemen přípustné ve 14. měsících věku, tudíž 6 vrhů se do 8. roku feny stihnout dá. Nechat však fenu rodit takhle často je "prasárna".
Mám malé plemeno a pokud mi je známo, chovatelé po jedné feně odchovávají nanejvýš 4 vrhy a už i na tento počet se kouká trochu skrz prsty.