Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2017 14:10
Ellis17

XXX.XXX.126.160

Zdravím.Prosim o info vaší zkušenosti kleštiček na drápky.Mám gilotinové a nějak nejsem moc spokojena.Zvažuji ty boční ale raději se zeptám na zkušenost než bych koupila zbytečně.Je to na Jorkšíra ale chtěla bych aby opravdu dobře stříhaly.Také se zeptam na tu zarážku co bývá na některých kleštičkách jestli je opravdu praktická věc nebo spíš to tam překáží.Co třeba kleštičky zn.Trixie kleštičky na drápy De Lux ?sou dvě velikosti 16 cm nebo 12 cm.Nebo máte ještě lepší tip na dobré kleště?Moc děkuji všem za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2017 15:30

Ellis17 napsal(a):
Zdravím.Prosim o info vaší zkušenosti kleštiček na drápky.Mám gilotinové a nějak nejsem moc spokojena.Zvažuji ty boční ale raději se zeptám na zkušenost než bych koupila zbytečně.Je to na Jorkšíra ale chtěla bych aby opravdu dobře stříhaly.Také se zeptam na tu zarážku co bývá na některých kleštičkách jestli je opravdu praktická věc nebo spíš to tam překáží.Co třeba kleštičky zn.Trixie kleštičky na drápy De Lux ?sou dvě velikosti 16 cm nebo 12 cm.Nebo máte ještě lepší tip na dobré kleště?Moc děkuji všem za odpověď.

Já mám tip na brusku. Můj pes kleštičky nerad a já z nich mám pomalu hrůzu. U brusky lehce otráveně sám podá tlapku a za kus žvance si v klidu nechá udělat manikůru. Trixie prý nic moc. Měla jsem nějaké kvalitnější, typ gilotinky, ale taky byly na houby.

15.2.2017 00:55

Já mám ty boční, značku netuším, nejsou nic moc, ale co si pamatuji když jsem u prvního psa měla gilotinové, tak jsem tuším nadávala ještě víc. Jde spíš o to naučit se s tím pracovat, dostat ten správný grif, pak to jde. Ta zarážka se dá odsunout stranou, já ji nepoužívám, překáží mi.

15.2.2017 08:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já mám tyto nůžky https://kosmetika-a-uprava-psa.heureka.cz/hagen-nuzky-le-salon-essentials-na-drapky-male/#
používám na dospělého kocoura, a jsou skvělé - pro malého pejska doporučuji.

Od stejné značky používají nůžky a kleštičky v místním psím salonu - jinak bych asi skončila u Trixie.

15.2.2017 08:48
Pupča

XXX.XXX.54.33

My používáme boční kleště Trixie De Luxe a velká spokojenost. Před nimi jsem mělá právě ty gilotinové a to byla hrůza...Drápy stříhám dvěma středně velkým psům a sestřiné pražské krysařici a není problém...mám je už pět let a jsou stále ostré a spolehlivé. Ta pojistka mi spíše zavazí ;).

21.2.2019 08:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím, prosím jaké konkrétně používáte kleště na drápy? Koupila jsem i brusku, jenže u velkého psa se silnými drápy s tím nemám šanci,možná blbá bruska, ale musela bych to brousit hrozně dlouho a psovi se to extrémně nelíbí . Kleště mám nějaké obyčejné ze zverimexu, jenže teď už mi pomalu neuštípnou drápky ani u štěnda, spíš je to tak třepí, žužlá. Na jedné FB skupině jsem našla typ na tyhle https://pethome.cz/cs/psi/15034-kleste-na-drapky-stranove-130mm-americky-model-5703188007889.html?gclid=CjwKCAiAkrTjBRAoEiwAXpf9CdAyvkfui0iy1qKiqyX_OQDhExeGqBJYrbxCt_Us052eS0p7x62ZuhoCNLYQAvD_BwE , máte někdo zkušenost?

21.2.2019 08:48
GAELLE

XXX.XXX.101.141

za celých 13 let jsme psovi nikdy drápy nestříhali. Byl to velký pes. Chodili jsme často ven a obrousil si je procházkama. Než jsme došli do přírody byl bohužel dlouho asfalt

21.2.2019 08:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
za celých 13 let jsme psovi nikdy drápy nestříhali. Byl to velký pes. Chodili jsme často ven a obrousil si je procházkama. Než jsme došli do přírody byl bohužel dlouho asfalt

No my po asfaltu chodíme málo. Máme hned za barákem louky, lesy atd... Takže chodíme nejvíc tam. Pak jdeme maximálně jen kousek zpátky po silnici, a nebo když jedeme někam na výlet, ale pravidelně ne. Jinak teda u staršího psa to až tak potřeba není, tomu moc nerostou. Ale štěněti bych je mohla stříhat každý týden. On to má každý pes jinak, co jsme měli retrívra tak tomu jsme je nemuseli stříhat vůbec a to po asfaltu taky moc nechodil.

21.2.2019 08:55
GAELLE

XXX.XXX.101.141

marcelaamax napsal(a):
No my po asfaltu chodíme málo. Máme hned za barákem louky, lesy atd... Takže chodíme nejvíc tam. Pak jdeme maximálně jen kousek zpátky po silnici, a nebo když jedeme někam na výlet, ale pravidelně ne. Jinak teda u staršího psa to až tak potřeba není, tomu moc nerostou. Ale štěněti bych je mohla stříhat každý týden. On to má každý pes jinak, co jsme měli retrívra tak tomu jsme je nemuseli stříhat vůbec a to po asfaltu taky moc nechodil.

já bych si na to asi stejně netroufla, u tmavých drápů bych se bála že stříhnu do živého a poteče krev. Asi bych to nechala na veterináři. A ty štěněčí na to asi stačí lidské nůžky nebo štípátko ne?

21.2.2019 09:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
já bych si na to asi stejně netroufla, u tmavých drápů bych se bála že stříhnu do živého a poteče krev. Asi bych to nechala na veterináři. A ty štěněčí na to asi stačí lidské nůžky nebo štípátko ne?

Ono je to vidět, kde je to lůžko. U štěněte krásně, ta má světlé drápky, u staršího psa je to horší, ale taky to jde. Nechci kvůli tomu k veterináři, když to tam pes nemá rád, to mu to radši v klidu ostříhám doma. No obávám se, že "lidské" nůžky by nestačili, ten drápek je silnější než nehet.

21.2.2019 10:11

Štěněti jsem stříhala drápky kleštičkami pro lidi, takové ty masivnější, co jsou určené na nehty na nohou. Pro dospělého psa mám dvoje, gilotonové i ty boční. Boční mají tendenci ke třepení drápku, gilotinové mají hladší řez, ale zase je větší riziko ustřižení většího kusu, než jste plánovali. Náš starší pes sebou mele a nedrží, v momentě, kdy jsem kleště mačkala tam ten drápek zajel hlouběji a střihla jsem ho do živého. Sice se to zahojilo spontánně, ale celkem dost to krvácelo.

21.2.2019 10:12

marcelaamax napsal(a):
Ono je to vidět, kde je to lůžko. U štěněte krásně, ta má světlé drápky, u staršího psa je to horší, ale taky to jde. Nechci kvůli tomu k veterináři, když to tam pes nemá rád, to mu to radši v klidu ostříhám doma. No obávám se, že "lidské" nůžky by nestačili, ten drápek je silnější než nehet.

To lůžko je vidět u světlých drápů, u černého psa s černočernými drápy vidíte leda prd.

21.2.2019 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To lůžko je vidět u světlých drápů, u černého psa s černočernými drápy vidíte leda prd.

Jo já píšu jak to mají moji psi , tam to vidět je

21.2.2019 10:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak momentálně mam tyhle, ale to ty drápky fakt hrozně trepi :-/

21.2.2019 13:11

Já jsem ty naše gilotinové dostala darem před 15 lety od známých z USA. Značka na nich žádná není, tak bohužel neporadím. Ale ostré jsou stále stejně i po těch letech.

21.2.2019 16:15

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, prosím jaké konkrétně používáte kleště na drápy? Koupila jsem i brusku, jenže u velkého psa se silnými drápy s tím nemám šanci,možná blbá bruska, ale musela bych to brousit hrozně dlouho a psovi se to extrémně nelíbí . Kleště mám nějaké obyčejné ze zverimexu, jenže teď už mi pomalu neuštípnou drápky ani u štěnda, spíš je to tak třepí, žužlá. Na jedné FB skupině jsem našla typ na tyhle https://pethome.cz/cs/psi/15034-kleste-na-drapky-stranove-130mm-americky-model-5703188007889.html?gclid=CjwKCAiAkrTjBRAoEiwAXpf9CdAyvkfui0iy1qKiqyX_OQDhExeGqBJYrbxCt_Us052eS0p7x62ZuhoCNLYQAvD_BwE , máte někdo zkušenost?

Přímo s těmito ne, ale pokud má pes tvrdé a silné drápy tak bych spíš koupila nějaké větší - tyhle mají jen 13cm. Tady jsou hezky vedle sebe různé typy kleští pro porovnání velikostí: https://www.millersforge.com/millers-forge-nail-trimmers-files.html
Já teď koupila ty vpravo dole - 83121, mají 16,5cm, a rozdíl to je i u psů které jinak můžu bez větších potíží ostříhat s menšími. Tyhle větší jsem kupovala jen kvůli tomu, že Pepper má tak tvrdé a široké drápy, že jsem po každém ostříhání musela ty menší kleště opravovat a brousit.
Zkoušela jste ty svoje kleště dotáhnout a nabrousit? Já si taky myslela, že ty moje menší už jsou k nepoužití, ale po opravě stříhaly jako nové. (Teda než jsem je znova použila u Pepper. :-) )

21.2.2019 16:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přímo s těmito ne, ale pokud má pes tvrdé a silné drápy tak bych spíš koupila nějaké větší - tyhle mají jen 13cm. Tady jsou hezky vedle sebe různé typy kleští pro porovnání velikostí: https://www.millersforge.com/millers-forge-nail-trimmers-files.html
Já teď koupila ty vpravo dole - 83121, mají 16,5cm, a rozdíl to je i u psů které jinak můžu bez větších potíží ostříhat s menšími. Tyhle větší jsem kupovala jen kvůli tomu, že Pepper má tak tvrdé a široké drápy, že jsem po každém ostříhání musela ty menší kleště opravovat a brousit.
Zkoušela jste ty svoje kleště dotáhnout a nabrousit? Já si taky myslela, že ty moje menší už jsou k nepoužití, ale po opravě stříhaly jako nové. (Teda než jsem je znova použila u Pepper. :-) )

Nezkoušela jsem brousit ani dotáhnout, ale právě že psovi s tím neostříhám drápy ani náhodou, má je hrozně tvrdé, silné. A jsou i dost malé, ty kleště, takže bych radši něco většího, mrknu na ten odkaz, díky .

21.2.2019 16:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ty co jste psala, že máte, vypadají dobře. Jen vůbec netuším, jak je mám najít na nějakém eshopu v ČR

21.2.2019 16:29

marcelaamax napsal(a):
Ty co jste psala, že máte, vypadají dobře. Jen vůbec netuším, jak je mám najít na nějakém eshopu v ČR

Já je koupila tady https://www.spokojenypes.cz/kleste-na-drapky-stranove-16-5cm-doggyman-kruuse/

21.2.2019 16:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já je koupila tady https://www.spokojenypes.cz/kleste-na-drapky-stranove-16-5cm-doggyman-kruuse/

Moc díky, asi je taky objednám.

21.2.2019 16:33
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
Nezkoušela jsem brousit ani dotáhnout, ale právě že psovi s tím neostříhám drápy ani náhodou, má je hrozně tvrdé, silné. A jsou i dost malé, ty kleště, takže bych radši něco většího, mrknu na ten odkaz, díky .

Na FB je přímo skupina "Jak na drápky", tam se toho dá dost najít a vyčíst.

Jinak já používám stranové, s gilotinkama mi to nějak nejde. A je mi vesměs jedno, jaký vezmu do ruky. Stejně drápky nestříhám naráz, ale špičku kolem dokola, dokud nedojdu k měkkýmu, protože tak se skvěle stíhají i černé drápky. Bez toho, že by hrozilo stříhnutí do živýho.

A ty poznámky o asfaltu.. Hm. Moji psi mají všichni pohybu úplně stejně, páč chodím se všema naráz a stejně jednomu musím stříhat drápky co chvíla, čubě zas třeba nemusím vůbec, další feně rostou rychlostí něco mezi těma dvěma... Fakt je to dost individuální. Stejně jako u lidí nehty nebo vlasy.

Jo a zarážku na kleštích dávám bokem.

21.2.2019 16:44

marcelaamax napsal(a):
Moc díky, asi je taky objednám.

Jen upozornění - Mají je ve dvou velikostech, já málem omylem koupila ty menší, všimla jsem si toho až při kontrole objednávky před odesláním. Vypadají úplně stejně.

17.3.2019 21:22
stephen

XXX.XXX.237.233

Dobrý večer,

jaký je prosím rozdíl mezi těmito kleštěmi na drápy? Těch 16 mm chápu, ale co znamená údaj 16,5 cm...jak velké drápy se v nich dají stříhat? Co se týče kvality, jsou stejné?

- stranové 16 mm Kruuse
https://www.pupiky.cz/kleste-na-drapky-stranove-16mm-stredni-kruuse-1ks

- stranové 16,5 cm DoggyMan Kruuse
https://www.pupiky.cz/kleste-na-drapky-stranove-16-5cm-doggyman-kruuse

Potřebuji ostré kleště na střední plemeno. Má ale dost tvrdé drápy, tak aby kleště něco vydržely.

12.2.2020 11:12

Ahoj, máte někdo doma kleštičky na drápky Millers Forge?

Přidejte reakci

Přidat smajlík