Německý ovčák a byt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eniu

19.2.2017 12:39
Eniu

XXX.XXX.48.236

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně NO v bytě.Ráda bych pomohla štěňátku z nepříliš dobrých podmínek, ale mám obavu jestli se nebude v bytě trápit.Byt je 3+1 a přes den většinou doma někdo je. Pohyb by byl samozřejmostí jako obrana, cvičák atd.Dekuju za odpovědi :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2017 12:52

Nevidím jediný problém v tom mít NO v bytě, pokud mu poskytnete dostatek pohybu a práce, tak to bude v pohodě...

19.2.2017 12:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.117

Eniu napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně NO v bytě.Ráda bych pomohla štěňátku z nepříliš dobrých podmínek, ale mám obavu jestli se nebude v bytě trápit.Byt je 3+1 a přes den většinou doma někdo je. Pohyb by byl samozřejmostí jako obrana, cvičák atd.Dekuju za odpovědi :).

Abyste pak neměli nepříliš dobré podmínky všichni...i se štěňátkem.

19.2.2017 13:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Eniu napsal(a):
Dobrý den,

Není s tím problém, mám v bytě dva.

Eniu

19.2.2017 13:08
Eniu

XXX.XXX.48.236

rapotacka11 napsal(a):
Abyste pak neměli nepříliš dobré podmínky všichni...i se štěňátkem.

Řada bych věděla jak to myslíte..

19.2.2017 14:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.117

Myslím to, jak to píšu.
Jste li dospělá, pak si to zařídíte, jak bude třeba.
Jste li někdo, kdo přivede psa rodičům... nedělala bych to,
bez jejich radostného souhlasu.
Měla jsem ho. Jsme v RD, zvířata jsou doma - venku = jak chtějí.
Je z toho pěknej nepořádek... v období, kdy prší sníh, pes je urousaný,
opře se o stěnu, o futra dveří... vše tam otře. Jak pomalu osychá,
postupně to z něj opadává, vypadá to jako šedá hladká mouka...
Jen abyste věděla... mně to nevadí, počítala jsem, že když mám doma
zvíře, že nebude "sterilno".Ale znám lidi (moje sestra), kteří
by psa v bytě nesnesli z těchto důvodů.

Eniu

19.2.2017 14:28
Eniu

XXX.XXX.48.236

rapotacka11 napsal(a):
Myslím to, jak to píšu.

Samozřejmě, že rodiče o štěňátku vědí.O to nemusíte mít obavy..jen jsem chtěla znát i jiný názor. Nepotřebuju štěňátku ještě víc ubližovat.

Eniu

19.2.2017 14:35
Eniu

XXX.XXX.48.236

Eniu napsal(a):
Samozřejmě, že rodiče o štěňátku vědí.O to nemusíte mít obavy..jen jsem chtěla znát i jiný názor. Nepotřebuju štěňátku ještě víc ubližovat.

Samozřejmě i tohle je mi známo :) je mi jasné, že to bude o částem úklidu, ale vůbec mi to nepřekáží, kdyby ano nebudu uvažovat nad pořízením psa.. Děkuju za vaše komentáře :).

19.2.2017 17:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.42

Eniu napsal(a):

Tušila jsem to .

19.2.2017 18:23

Trochu odbočím : Byla jsem dva dny "na návštěvě" ve svém téměř rodném městě (100 000). Děs běs, hrůza - to jsou slabá slova.
Už jsme se sice nebrodily solí, ale chodníky jsou posypané ( když nějaké jsou a nejsou zavalené černým, slaným sněhem ze silnic ) nějakou šílenou černotou, která nešla dolů ani teplou sprchou, mýdlem a žinkou ( psice si naštěstí skáče do vany sama a celkem ochotně ). I po očistě ve vaně zůstalo mezi prsty černé cosi, snad popílek.
A kolem cest prošlapaných na chodníkách, v parcích, v příměstském lesíku...co půl metru, to psí h..., tedy rozmáčený výkal.
Brrrrr...
A abych to spojila s dotazem : Problém není pes v bytě ( až tak ), jako záleží i na tom, kde ten byt je.
A když to má být velký pes, je nutné ho naučit na vanu co nejdříve a počítat s tím, že vana dojde úhony a jako nová tedy nezůstane.

19.2.2017 18:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.94

To ona všechno ví .
Já jí tak rozumím...
Chce psa !
Chce dokonce ZACHRÁNIT PSA.
Nějaký nepodstatnosti (kecy)...pche...

19.2.2017 18:39
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Trochu odbočím : Byla jsem dva dny "na návštěvě" ve svém téměř rodném městě (100 000). Děs běs, hrůza - to jsou slabá slova.
Už jsme se sice nebrodily solí, ale chodníky jsou posypané ( když nějaké jsou a nejsou zavalené černým, slaným sněhem ze silnic ) nějakou šílenou černotou, která nešla dolů ani teplou sprchou, mýdlem a žinkou ( psice si naštěstí skáče do vany sama a celkem ochotně ). I po očistě ve vaně zůstalo mezi prsty černé cosi, snad popílek.
A kolem cest prošlapaných na chodníkách, v parcích, v příměstském lesíku...co půl metru, to psí h..., tedy rozmáčený výkal.
Brrrrr...
A abych to spojila s dotazem : Problém není pes v bytě ( až tak ), jako záleží i na tom, kde ten byt je.
A když to má být velký pes, je nutné ho naučit na vanu co nejdříve a počítat s tím, že vana dojde úhony a jako nová tedy nezůstane.

Ani mi nemluvte, je to teď šílený, proto upřímně, bych velkého psa v bytě nechtěla, neodvedu si představit, že dávám třeba 40kg psa do vany a potom ho suším :-D. Jsem ráda, že jsem se rozhodla pro menší plemeno, takhle ji šoupnu bez problému do vany, nebo hodím v autě do sedačky. v tomto počasí obdivuji všechny co mají velká plemena a přeji pevné nervy

19.2.2017 19:03

Lorie161 napsal(a):
Ani mi nemluvte, je to teď šílený, proto upřímně, bych velkého psa v bytě nechtěla, neodvedu si představit, že dávám třeba 40kg psa do vany a potom ho suším :-D. Jsem ráda, že jsem se rozhodla pro menší plemeno, takhle ji šoupnu bez problému do vany, nebo hodím v autě do sedačky. v tomto počasí obdivuji všechny co mají velká plemena a přeji pevné nervy

Když máte sprcháč a fén, tak je to sranda

19.2.2017 19:09

Holky, myslím, že to s tím velkým psem v bytě vidíte trochu černě...jasně je tam nutnost přidat na intenzitě úklidu, pokud chcete ještě bydlet v bytě a ne ve chlévě...mě zrovna dolínal pes a fena je s línáním tak napůl cesty, udržet byt v obyvatelném stavu v tomto období, když navíc máme na krku jaro...po roztátí sněhu bude zkraje určo blátivé a pesani pak vypadaj po prochajdě, jak prasátka, je trochu náročnější, ale i tak to jde...pokud teda nejste ten typ super čistotnej puntičkář, co má v zálibu v bílých kobercích...
Já mám tu výhodu, že u nás se chodníky nesolej...občas jsou posypané drtí, takže nemusím řešit mytí tlapek od soli, ale když přijdem špinavý, jak prasata, jsou pesani odveleni na místo, aby uschli a potom stačí vykartáčovat, někdy ani to ne, pesani jsou po uschnutí zase čisťounký, největší špína zůstane na chodbě, která se vysaje-vytře, deky se vyklepou, hoděj do pračky a je vymalováno (ovčanda měla teda svoje křeslo s dekou v obýváku a i tak to šlo)...navíc velký pes je v bytě příjemný společník, většinou polehává (když teda odroste ze štěněčího a následně z telecího věku) a čeká až se začne něco dělat...

Prostě je to trochu řehole a chce to rozmyslet si, zda toto chceme podstupovat...ale když žijete v bytě prakticky celý život s velkým chlupatým psem, tak vám to ani nepřijde, je to rutina

19.2.2017 19:17

Tak nějak...
můj velký chlupatý pes v 300 000ovém městě v životě ve vaně nebyl a v chlívě jsme fakt nežili.

19.2.2017 19:27

Tak nějak...
můj velký chlupatý pes v 300 000ovém městě v životě ve vaně nebyl a v chlívě jsme fakt nežili.

No tak nějak...
a ještě bych chtěla podotknout, že tím, jak se u nás častěji perou deky a na máchadle v tomto případě nešetřim, tak pesani povětšinu času velmi příjemně voněj a chodba taky...a pes si vypranou deku vysloveně užívá, jak vidí, že jdu deky vyměnit, tak hned běží a zalehne na místo

19.2.2017 19:45
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Holky, myslím, že to s tím velkým psem v bytě vidíte trochu černě...jasně je tam nutnost přidat na intenzitě úklidu, pokud chcete ještě bydlet v bytě a ne ve chlévě...mě zrovna dolínal pes a fena je s línáním tak napůl cesty, udržet byt v obyvatelném stavu v tomto období, když navíc máme na krku jaro...po roztátí sněhu bude zkraje určo blátivé a pesani pak vypadaj po prochajdě, jak prasátka, je trochu náročnější, ale i tak to jde...pokud teda nejste ten typ super čistotnej puntičkář, co má v zálibu v bílých kobercích...
Já mám tu výhodu, že u nás se chodníky nesolej...občas jsou posypané drtí, takže nemusím řešit mytí tlapek od soli, ale když přijdem špinavý, jak prasata, jsou pesani odveleni na místo, aby uschli a potom stačí vykartáčovat, někdy ani to ne, pesani jsou po uschnutí zase čisťounký, největší špína zůstane na chodbě, která se vysaje-vytře, deky se vyklepou, hoděj do pračky a je vymalováno (ovčanda měla teda svoje křeslo s dekou v obýváku a i tak to šlo)...navíc velký pes je v bytě příjemný společník, většinou polehává (když teda odroste ze štěněčího a následně z telecího věku) a čeká až se začne něco dělat...

Prostě je to trochu řehole a chce to rozmyslet si, zda toto chceme podstupovat...ale když žijete v bytě prakticky celý život s velkým chlupatým psem, tak vám to ani nepřijde, je to rutina

Občas mám na hlídání velkého psa, takže vím co to obnáší a i když jsem ráda, že ho můžu občas pohlídat, ještě radši jsem, když už jede domů :-D. V tom malém bytě se musí pořád zametat a stejně ten bordel z těch tlap jde vidět, ve velkém domě se ten bordel rozprostře a ztratí
Hlavně aby si zadavatelka uvědomila co to obnáší, aby pak ho pak nedávala pryč

19.2.2017 19:50
tapina

XXX.XXX.211.103

Jen bych k tomu dodala, jediné, co by byl můj strach s velkým psem v bytě, kdyby to bylo ve vyšším patře, abych ho unesla, zvlášť pokud by tam nebyl výtah. Pes může mít nějaký úraz, operaci, třeba celý život ne, ale dost možná na stará kolena bude nějakou tu pomoc potřebovat a třeba častěji než 5* za den.

19.2.2017 19:52

Tak nějak...

Nedovedu si představit, co jste s ním po procházce, když přišel černý od posypu ( nebo od bláta - to je jedno, případně od kravince, zdechlé ryby, srnky v rozkladu... ) udělali.
Psice ( jak jsem psala ) nohy černé, břicho černé - jak si to na něj házela.
Odložit na chodbě? Na hadr hned za dveřma a čekat až uschne a opadá to z ní?

19.2.2017 19:59

tapina napsal(a):
Jen bych k tomu dodala, jediné, co by byl můj strach s velkým psem v bytě, kdyby to bylo ve vyšším patře, abych ho unesla, zvlášť pokud by tam nebyl výtah. Pes může mít nějaký úraz, operaci, třeba celý život ne, ale dost možná na stará kolena bude nějakou tu pomoc potřebovat a třeba častěji než 5* za den.

V tomhle máte pravdu...já mám samozřejmě výhodu, že bydlím v baráku, i tak je to s imobilním psem náročné...z obýváku ven mám asi osm schodů, jak ovčanda, tak chrťák ke konci nebyli schopni na zahradu sami dojít, musela jsem vynášet...teta měla ovčandu v pražském bytě bez výtahu 3. patro, když začala ovčanda odcházet na zadní nohy, tak jí taky po schodech nosili...

19.2.2017 20:00

rapotacka11 napsal(a):
Myslím to, jak to píšu.

Tak pes se dá po příchodu domů i očistit - otřít tlapky, osprchovat "podvozek", vytřít ručníkem, podle toho, jak moc je po vycházce špinavý. Takže z něj nic nemusí odpadávat krom vylínané srsti, tomu se vyhnout nedá.

19.2.2017 20:00
tralalák

XXX.XXX.14.251

Měla jsem 2x NO v bytě, oběma jsme se intenzivně věnovali, takže pes v bytě určitě netrpěl.
S nepořádkem máte pravdu, chlupy a prach všude. Ale pes se dá naučit, že před bytem (domem) se nahrubo utře, po příchodu domů se mu podle potřeby umyje podvozek a leží na určeném místě, dokud neuschne. Nejlepší je psům přizpůsobit byt, my nemáme kvůli psům (mimo ložnice) nikde koberce, na zdech máme omyvatelné tapety (dříve omyvatelné obložení).
Všechno jde, když člověk chce a myslí víc na blaho psa než na svoje pohodlí.

Zadavatelko, určitě ale myslete i na případy, kdy budete potřebovat se psem pomoci, třeba hlídat, velký pes se přece jen v takových případech udává hůř než malý.
A pořádně proberte pořízení psa s rodinou, aby si byli všichni vědomi, že chlupy budete mít i v polívce smajlík

19.2.2017 20:03

Nedovedu si představit, co jste s ním po procházce, když přišel černý od posypu ( nebo od bláta - to je jedno, případně od kravince, zdechlé ryby, srnky v rozkladu... ) udělali.
Psice ( jak jsem psala ) nohy černé, břicho černé - jak si to na něj házela.
Odložit na chodbě? Na hadr hned za dveřma a čekat až uschne a opadá to z ní?

Ve "válecím" období je samozřejmě vana nutnost, ale s tou špínou to není tragický, pesani jsou po procházce stejně zralí si schrupnout, takže dostanou malou sváču a pak třeba 2-3 hoďky spěj a když se probuděj, tak jsou čistý...

19.2.2017 20:16
tapina

XXX.XXX.211.103

V tomhle máte pravdu...já mám samozřejmě výhodu, že bydlím v baráku, i tak je to s imobilním psem náročné...z obýváku ven mám asi osm schodů, jak ovčanda, tak chrťák ke konci nebyli schopni na zahradu sami dojít, musela jsem vynášet...teta měla ovčandu v pražském bytě bez výtahu 3. patro, když začala ovčanda odcházet na zadní nohy, tak jí taky po schodech nosili...

Jo, snad ten ovčák, normálně stavěný by ještě šel nosit, a asi taky je otázka, kdo ho bude nosit.
Oni právě na ty nohy dost trpí, je to skoro pravděpodobné.
Mně to přijde daleko horší problém, než ta špína.
Oni, takoví ti "klasičtí", mají snad ten nejlepší typ srsti, co je. Packy v podstatě krátkosrsté, umyjí se v kýblu nebo větším lavoru, stejně tak břicho, hodně se toho vytře do ručníku a ta srst je taková, že to skoro nikdy nejde až na kůži, fakt spíš na povrchu.
Když se ten pes nekoupe moc často, ten chlup je pak takový, opravdu samočistící.
Línání při dobrém krmení a česání žádný průšvih.
Strejda měl NO v 2+1 bytě, teď mají srstí a velikostí podobného křížence + staforda a daleko větší chlupatice je že staforda.

Eniu

19.2.2017 21:11
Eniu

XXX.XXX.48.236

Ano máte pravdu..Chci zachránit psa..Pes, který je chudák teď někde na mrazu venku a granule v životě neviděl..Nejsem žádné hloupé děcko a vím co pes všechno obnáší..Se psy jsem už od dětství vyrůstala a vyrůstám... Myslím, že řešení toho, že pes je ušpiněný v tomhle počasí řeší každý pejskař..A nezáleží na velikosti, prostě ho musíte umýt a uklidit po něm.Máte pravdu prolezla jsem všechny diskuze a portály, aby jsem se informovala.. Nevidím na tom nic špatného..

Eniu

19.2.2017 21:30
Eniu

XXX.XXX.48.236

Jinak děkuji všem za komentáře :) hlídání psa není problém, velká část rodiny má velké zahrady a domy. Bohužel si nechce nikdo štěňátko vzít, protože už mají víc psů.Proto tohle řešení..A výtah v domě máme, takže žádné schody. Bydlíme na okraji města.Lesy, pole atd. se nacházejí v blízkosti.

19.2.2017 21:30

Eniu napsal(a):
Ano máte pravdu..Chci zachránit psa..Pes, který je chudák teď někde na mrazu venku a granule v životě neviděl..Nejsem žádné hloupé děcko a vím co pes všechno obnáší..Se psy jsem už od dětství vyrůstala a vyrůstám... Myslím, že řešení toho, že pes je ušpiněný v tomhle počasí řeší každý pejskař..A nezáleží na velikosti, prostě ho musíte umýt a uklidit po něm.Máte pravdu prolezla jsem všechny diskuze a portály, aby jsem se informovala.. Nevidím na tom nic špatného..

Jestli jste si vědoma toho, co to obnáší a jste ochotna to na X let přijmout, tak do toho běžte, za mě je NO (nebo alespoň býval) naprosto univerzální úžasnej pes, sama uvažuju o tom, že až budu stará a už si netroufnu na další štěně, ale budu ještě schopná psa mít, že by mi pásla nějaká NO bábina z útulku...

19.2.2017 21:43

Eniu napsal(a):

Pokud máte výtah aby pes na stará kolena nemusel zdolávat několik pater a jste smíření s tím že pes doma nadělá bordel tak proč ne. Vždycky jsme měli velkého psa v bytě, pokud se mu budete věnovat tak je mu v bytě líp než třeba o samotě v kotci.

Eniu

19.2.2017 23:08
Eniu

XXX.XXX.48.236

Moc děkuju za odpovědi :) za některé přepisy se omlouvám..

Neregistrovaný uživatel

20.2.2017 06:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Je ti děvče jasné že si chceš vzít domů totálně nevychovaného, nesocializovaného psa, co vás ve finále může všechny pokousat? Je tvým rodičům jasné že pes si u vás doma bude dělat potřebu kdy se mu zachce? Že vám bude ničit vybavení protože není zvyklej být v bytě? Že může štěkat ikdyž budete doma? Že bude nezvladatelnej? Kolik vážíš ty a kolik zhruba ten pes? Udržíš ho na vodítku? Já v 19 venčila novofundláka, vážila jsem 65-70 kg pes cca 40-45 a zametal semnou jak z hadrem. Jsi plnoletá? Pokud ne, tak nevím co řešíš...

20.2.2017 06:53

"Nedovedu si představit, co jste s ním po procházce, když přišel černý od posypu ( nebo od bláta - to je jedno"
nic, maximálně utřít suchým ručníkem, zalehl na pelech a vstal čistý a voňavý jak hodobožová košilka.
Srst skutečně a fakticky samočistící, ona ta špína funguje jako suchý šampon...Stav černý od posypu nějak neznám, od bláta - vzhledem k výšce od terénu akorát podvozek a nohy.
Od vynálezu vysavače (či smetáku při hladkém povrchu) to nevidím jako nějaký problém, ale asi bude fakt, že hodně záleží na typu srsti.

"případně od kravince, zdechlé ryby, srnky v rozkladu... "
a proč by se mi válel ve fujtajblech...tož výchova, výchova přeci...

"granule v životě neviděl"
tak tohle bych jako negativum neviděla...

Edit : atilla ...

20.2.2017 07:12
Atheira

XXX.XXX.50.119

Proč se tu některý chováte jak arogantní pí? To snad už není možný. Zrovna tenhle dotaz mi přijde jako jeden z těch lepších v porovnání s tím, co sem občas chodí. Chtěla prostě jenom normálně poradit. Navíc v tom nevidím žádnou provokaci, nic totálně blbýho a ubohýho ani tak zavrženíhodnýho.

Je to ŠTĚNĚ! Takže jaký si ho vychovaj, takový ho budou mít. Že teď je u nějakýho blba, co se o něj nestará, je v jeho věku úplně vedlejší. Takových štěňat je po světě plno a v nových domovech vyrostla v báječný psy.
Dost silně pochybuju, že za štěnětem NO holka pofičí vzduchem jak namydlenej blesk bez možnosti ho nějak usměrnit.
A znovu, je to štěně, takže je celkem normální, že se ze začátku doma bude podělávat a že možná i něco zničí. Nemusí být ani ze špatných podmínek, taková štěňata prostě jsou.

A nezlobte se na mě, ale mně když přijde pes domů jako bahenní příšera, prostě opláchnu spodek, vysuším a otřít nohy beru po procházce jako samozřejmost. Není to chuť mít doma "sterilno", ale prostě taky nejsem prase, tak nenechám zablácenýho zmáchanýho psa otírat se v tomhle stavu o všechno, co potká, že ano. Což, si myslím, bude mít takhle řada lidí a zadavatelka určitě nečeká, že z jejího psa přede dveřmi všechna špína jako kouzlem opadá.

20.2.2017 07:17
Atheira

XXX.XXX.50.119

"Nedovedu si představit, co jste s ním po procházce, když přišel černý od posypu ( nebo od bláta - to je jedno"
nic, maximálně utřít suchým ručníkem, zalehl na pelech a vstal čistý a voňavý jak hodobožová košilka.
Srst skutečně a fakticky samočistící, ona ta špína funguje jako suchý šampon...Stav černý od posypu nějak neznám, od bláta - vzhledem k výšce od terénu akorát podvozek a nohy.
Od vynálezu vysavače (či smetáku při hladkém povrchu) to nevidím jako nějaký problém, ale asi bude fakt, že hodně záleží na typu srsti.

tak tohle bych jako negativum neviděla..

Spíš bych čekala, že to je tak, že pes dostává třeba pečivo rozmočený ve vodě a jiný gurmánský výtvory.

Eniu

20.2.2017 07:31
Eniu

XXX.XXX.48.236

"granule v životě neviděl" bylo myšleno, že pes místo normální potravy dostává nechutné zbytky. Často je i bez těch zbytků a nedostane nic.

20.2.2017 07:34

Eniu napsal(a):
"granule v životě neviděl" bylo myšleno, že pes místo normální potravy dostává nechutné zbytky. Často je i bez těch zbytků a nedostane nic.

Ale to mi je jasné, vztahuju to jenom a pouze ke granulím jako takovým...

20.2.2017 07:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Rapotacka zase arogantní, protože jde o velkého psa, kdyby šlo o čivavu nebo kočku, tak se rozplývá...

20.2.2017 07:59
balisek

XXX.XXX.131.211

"Myslím, že řešení toho, že pes je ušpiněný v tomhle počasí řeší každý pejskař. A nezáleží na velikosti, prostě ho musíte umýt a uklidit po něm."

Jelikož jsme měla již několik plemen různých velikostí - obří, velké, střední i malé; mám praktické srovnání a věřte, že na velikosti záleží.

Malého či středního psa jednoduše čapnu a odnesu do koupelny, aniž by v bytě zůstala jediná blátivá stopa. Čistím pak akorát vanu. Po velkém psu musíte vytřít minimálně trasu mezi vchodovými dveřmi a koupelnou. Malého psa myji tak často, jak je potřeba - v tomto období ho strkám do vany klidně 5x denně po každé procházce. Neumím si přestavit dělat totéž s velkým plemenem.

Zkrátka udržet byt v odpovídajícím stavu je s velkým plemenem podstatně náročnější než s malým - nanosí se víc nepořádku zvenčí, víc naťape, je z něho víc chlupů...

20.2.2017 08:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.213

Andrýsek3 napsal(a):
Rapotacka zase arogantní, protože jde o velkého psa, kdyby šlo o čivavu nebo kočku, tak se rozplývá...

NO - moje srdcovka.
Roky jsem čekala, než jsem si ten psí sen mohla splnit.
Měla jsem to štěstí, že jsem s ním mohla žít.
Milovala jsem ho nepředstavitelně, byl totiž dokonalý.
Po všech stránkách.
Vím o životě s ním hodně.

Vím taky, co obnáší, když dcera přivede psa, odstěhuje se za prací
do Phy a pes mi zůstane.(labradorka).
Zadavatelka přivede psa rodičům...ráda ji ukážu i negativa...

Čivava?
Malí psi mi nestáli ani za pohled.
Z mnoha důvodů si ale většího psa nemohu dovolit.
Pes mi chyběl (šíleně). V nejnevhodnější etapě svého života jsem
uviděla inzerát na čívu s fotkou... pejska mám, je úžasnej - neskutečnej,
samozřejmě jinej než NO.
Ano, ano, rozplývám se z něj - miluju ho...

Eniu

20.2.2017 08:09
Eniu

XXX.XXX.183.202

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je ti děvče jasné že si chceš vzít domů totálně nevychovaného, nesocializovaného psa, co vás ve finále může všechny pokousat? Je tvým rodičům jasné že pes si u vás doma bude dělat potřebu kdy se mu zachce? Že vám bude ničit vybavení protože není zvyklej být v bytě? Že může štěkat ikdyž budete doma? Že bude nezvladatelnej? Kolik vážíš ty a kolik zhruba ten pes? Udržíš ho na vodítku? Já v 19 venčila novofundláka, vážila jsem 65-70 kg pes cca 40-45 a zametal semnou jak z hadrem. Jsi plnoletá? Pokud ne, tak nevím co řešíš...

Ano jsem plnoletá. Není to náš první pes ani štěně.Tohle bude dělat každé štěně a nezáleží na rase. Především na výchově. Jsem jako dobrovolník v útulku a žádné problémy při venčení nemám. Dostávám i velké, nezvladatelné psy.

Eniu

20.2.2017 08:24
Eniu

XXX.XXX.183.202

rapotacka11 napsal(a):
NO - moje srdcovka.
Po všech stránkách.

Čivava?
samozřejmě jinej než NO.

Pes bude výhradně můj. Takže péče i financování je moje starost, ne rodičů. A při stěhování si psa vezmu určitě s sebou do domu.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2017 08:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Jo jsem negativní, protože vím co obnáší zachránění psa z nevhodných podmínek, já jsem sice svoji Chiquitu zachránila až měla necelý rok, což za tu dobu byla hodně poznamenaná psychicky, jenže ty štěňata mají nejvíc fixační období jako malá, to víte všichni, samozřejmě se může stát, že pes bude vděčný a bude šikovný, chápavý a prostě super, jenže taky se může stát to, že pes bude psychicky labilní i jako štěně, bude jak urvaný z řetězu, já nechám opravdu pozitiva stranou a napíšu jaká byla Chiquita když jsem si ji brala a jaká je teď.
ZADAVATELKO TO JE TEĎ PRO TEBE:
Brala jsem si fenu ze skoro stejných podmínek jako ty si chceš vzít NO, moje fenka se jmenovala čokl, byla krmena zbytky taky občas, jinak se živila výkaly buď svými nebo ovčími atd, byl jen na řetězu, neznala pohlazení, vlídné slovo, majitel co ji měl byl typický vidlák(holínky, montérky, blůzu, takovou tu kšiltovku) a měl brýle, to je celkem důležité...když jsem si pro ni šla, kousla mě, ne moc, ale chytla za rukáv, bála se tak strašně se bála, že čůrala, pištěla, kadila a to jsem ji jen připínala z řetězu na vodítko, bylo mi jí tááák líto, jenže místo vděčného miláčka jsem zažívala peklo. Z mého bytu začala pomalu dělat kůlnu na dříví, rozervala gauč, vyžrala matrace od postele, ohryzala koberec, ikdyž dostávala najíst, žrala na co přišla, i věci! Byla v domácnosti s mojí již dvouletou fenou, která mi hodně opravdu hodně pomohla s výchovou, ale bez druhého klidného psa by to šlo o 100x hůř, Chiquita byla nezvladatelná na vodítku, byla jak divoké zvíře, vyskočila, vymrštila se do vzduchu a praštila s sebou o zem, chtěla utéct, pryč daleko od lidí, jakmile jsme potkali někoho s brýlama, nešla a když nebylo vyhnutí po člověku vyjela, několik let mi trvalo než se tohle všechno odbouralo a musím říct že v těch x letech jsem si říkala, že to vzdám, jenže já se zatím nikdy nevzdala a nevzdala jsem se ani Chiquity, byli pěkné chvíle, naučila se mazlit takovým stylem že i tedď co má 30 kg mi vleze na klín...ale bylo s takovým psem více starostí než radostí, bohužel. Teď je Chiquitě 8 let, je bázlivá, nedůvěřivá, stále nevyhledává kontakt s cizím člověkem, když k nám někdo příjde na návštěvu vrčí, je nervózní, stačí nějaký zvuk jako je třeba že mi spadne kastrol na zem a letí že poráží židle ze stolu aby se schovala, bydlíme na vesnici a vzít do rukou hrábě, lopatu, rýč, motyku bylo o zdraví, nejspíš tím dostávala, takže se po tom snažila vyjíždět. Celý její život jsem opatrná, předvídám a snažím se předcházet krizovým situacím, občas se stane, že je Chiquita v koutě zahrady a babička (má brýle) nedomyslí že je pes v koutě, jde směrem k ní a opět panika, tohle většina z vás prostě doma nemá a věřte že takový ten NO klidně může být a je 50% šance že bude! ZADAVATELKO je mi jasný, jsi děcko a nebudeš tomuhle všemu věřit, ale je to tak. Já prostě vím, jaký to je, v dobré víře zachránit dušičku jenže ve finále za jakou cenu? je tohle děcko schopné zvládnout? pochybuju...

20.2.2017 09:54
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Eniu napsal(a):
Pes bude výhradně můj. Takže péče i financování je moje starost, ne rodičů. A při stěhování si psa vezmu určitě s sebou do domu.

Taky jsem to tak plánovala. Pořídila jsem si v 19 boxera do společné domácnosti s rodiči, péči o něj jsem financovala já, i když s občasnou pomocí mámy, pak jsem poznala přítele a trávila hodně času s ním, mámě pes přirostl hodně k srdci, nakonec jsem se odstěhovala a i kdybych si psa chtěla vzít sebou, máma by mi ho už nedala :-D. Od začátku bylo jasné, že tam s ní asi zůstane. Každopádně já měla štěstí, že ho máma miluje a chce si ho nechat.

20.2.2017 09:56
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Lorie161 napsal(a):
Taky jsem to tak plánovala. Pořídila jsem si v 19 boxera do společné domácnosti s rodiči, péči o něj jsem financovala já, i když s občasnou pomocí mámy, pak jsem poznala přítele a trávila hodně času s ním, mámě pes přirostl hodně k srdci, nakonec jsem se odstěhovala a i kdybych si psa chtěla vzít sebou, máma by mi ho už nedala :-D. Od začátku bylo jasné, že tam s ní asi zůstane. Každopádně já měla štěstí, že ho máma miluje a chce si ho nechat.

Jinak co jsem chtěla ještě říct, přestěhovala jsem se k příteli do 5 patra bez výtahu, pes DKK, nešlo by to.

20.2.2017 11:09
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Eniu

Ač ten úvod od Attily byl asi trochu kách, tak je ale dobře, že to takhle nasyrovo napsala. Protože to si fakt neumí představit nikdo, kdo si tím neprošel, co to může obnášet. A že pak může hodně dlouho trvat to období, kdy pes není vyloženě radost, ale tak trochu hodně starost a trápení. A ne vždycky to všichni dají. U nás to nebylo takhle drsný, ale taky to nebyla procházka růžovým sadem a dlouho trvalo, než si to sedlo natolik, aby se s feňulí dalo pracovat. A krom nervů mě to stálo třeba rozhadrovanou ruku /protože projev na vodítku přesně takový, jak Attila popsala, a feňule má polovinu mojí váhy a dynamiku pohybu jak raketa/ a nářez pro moje záda. Byly situace, kdy jsem si fakt přála být stokilový chlap, abych měla možnost určité situace zvládnout a ustát tak, aby to tak nebolelo. Ty začátky jsem si musela protrpět, doslova. Jen jsem se modlila, aby vazy v lokti (neudržela jsem ani hrneček, jak to bolelo) a záda vydržely to nejhorší. Zkušenosti se psy mám, ale i tak mi zpočátku byly-díky její fyzický převaze - tak trochu k ničemu, protože ona prostě lidi nechtěla, nebrala, nestála o ně. Musela jsem jí dát čas, ale jak říkám-bolelo to a stálo to i nějaký ty nervy, protože pochopitelně zajisit bezpečí okolí, je pak - má-li pes tu fyzickou převahu - hodně náročný. Tohle všechno je zapotřebí taky promyslet, protože pokud je fenka týraná, tak nevíte, co si s sebou ponese dál a jestli se vám to podaří přepsat. Předpokládám, že se vám podaří ji jako štěně na sebe navázat, ale... může tam být něco, co zůstane trvale zapsáno, a pokud ano-ustojíte to?

20.2.2017 11:20

Já nevim o co tady jde...
někdo chce pomoct štěňátku-což je super, rodiče, jak je vidět souhlasí-což je super, pes bude mít pohyb...cvičák-což je super a většinu času, který bude doma, tak nebude sám-což je super.
Otázka pouze zněla, jestli se NO nebude v bytě trápit - nebude.

Negativa jsme zde zmínili...možný nepořádek a nebezpečí, že jednou bude třeba těžkého psa do schodů nosit, jestli teda není v domě výtah.

Já přeju zadavatelce, jestli se rozhodne a štěndo si vezme, aby získala to, co tady většina z nás zná...psího přítele, duši nejvěrnější...psí věrnost a lásku...a to snad za trochu toho "bordelíčku", za to vypiplání štěňátka, za zlobení se psím puberťákem stojí ...

Navíc NO mi přijde vhodný pro začátečníka...lecos odpustí a rád se učí a spolupracuje...

20.2.2017 11:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Attilo, nevidíte si do pusy.. zadavatelka píše, že je plnoletá na truc ji stejně 3x nazvete děckem, aby bylo jasno, že jste nad ní a dospělí jsou lidé až minimálně po 40tce, a vychovat takového psa vlastně taky zvládnou jen tací.
O tom psu víte prd, jaký je. Třeba to bude v pohodě, třeba ne, bude se s tím muset poprat. Vždycky je nějaké riziko, kdyby si brala 5ti letého utulkáče je to špatně, pokud štěně, je to špatně, pokud křížence z bazoše, je to špatně...
Zadavatelko: pokud jsou s tím doma v pohodě, psu se budete věnovat, tak do toho běžte, sama mám 35 kg psa v bytě a spokojení jsme všichni.

20.2.2017 11:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

rapotacka11 napsal(a):
NO - moje srdcovka.
Po všech stránkách.

Čivava?
samozřejmě jinej než NO.

No vidíte to, já už jsem si myslela, že jste robot.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2017 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Andrýsek3 napsal(a):
Attilo, nevidíte si do pusy.. zadavatelka píše, že je plnoletá na truc ji stejně 3x nazvete děckem, aby bylo jasno, že jste nad ní a dospělí jsou lidé až minimálně po 40tce, a vychovat takového psa vlastně taky zvládnou jen tací.
O tom psu víte prd, jaký je. Třeba to bude v pohodě, třeba ne, bude se s tím muset poprat. Vždycky je nějaké riziko, kdyby si brala 5ti letého utulkáče je to špatně, pokud štěně, je to špatně, pokud křížence z bazoše, je to špatně...
Zadavatelko: pokud jsou s tím doma v pohodě, psu se budete věnovat, tak do toho běžte, sama mám 35 kg psa v bytě a spokojení jsme všichni.

Já ale když jsem psala ten dlouhý příspěvek jsem nevěděla že má 18, ten tam byl vložen těsně předemnou a v době kdy jsem psala svoji zkušenost, já to nemyslím zle, já fandím lidem kteří si vezmou psa z útulku týraného, ale člověka co má zkušenosti, myslíte že 18 holka má zkušenosti? já jí strašně přeji aby ten pes byl super, protože to co jsem třeba prožila já s Chiquitou nikomu nepřeju, pěkný to nebylo. Jen by měl taky někdo napsat tu možnou hrůzu co za tím může být. Ono všechno vidět růžově nebo zas černě není dobré. A říct někomu cizímu tak si toho psa vem...kolik ten pes má?je to opravdu třeba 3 měsíční štěně? nebo už má třeba půl roku? Holčina psala, že brigádničí v útulku, co tak třeba vzít na chvíli psa přes útulek, projde tam veterinární péčí, prohlédne ho třeba víc zkušených kynologů, zhodnotí povahu...já třeba tuto možnost tenkrát neměla, kdybych ji měla ráda bych jí využila...

20.2.2017 13:31
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já nevim o co tady jde...
někdo chce pomoct štěňátku-což je super, rodiče, jak je vidět souhlasí-což je super, pes bude mít pohyb...cvičák-což je super a většinu času, který bude doma, tak nebude sám-což je super.
Otázka pouze zněla, jestli se NO nebude v bytě trápit - nebude.

Negativa jsme zde zmínili...možný nepořádek a nebezpečí, že jednou bude třeba těžkého psa do schodů nosit, jestli teda není v domě výtah.

Já přeju zadavatelce, jestli se rozhodne a štěndo si vezme, aby získala to, co tady většina z nás zná...psího přítele, duši nejvěrnější...psí věrnost a lásku...a to snad za trochu toho "bordelíčku", za to vypiplání štěňátka, za zlobení se psím puberťákem stojí ...

Navíc NO mi přijde vhodný pro začátečníka...lecos odpustí a rád se učí a spolupracuje...

No myslím, že Attile jde o to, dát vědět, že to opravdu může být hodně náročný, pokud ten pes zažil něco nepěknýho a nemá nervovou soustavu, která by to zvládla bez nějakých větších zářezů. A pak to vážně může být problém. Může být, že pes - teď nemluvím konkrétně, jen obecně - z uričtých podmínek bude mít reakci na někaý typ muže. A... nemusí dávat tím pádem někoho z rodiny a ten někdo z rodiny tím pádem časem nedá toho psa, bude to pro všechny zúčastněné dost náročné a ne každý do musí ustát. Ostatně, kdybych za tou naší flekatou čůzou nestála já, měla už několikrát nakročíno k tomu, že to partner vzdá. v případě, že by si ji vzali kupříkladu sousedi odnaproti, byla by už dávno zašpérovaná zpátky ve svým kotečku a budoucnost by ji čekala neveselá. Taky nejsem z těch kteří věci vzdávají, takže jsem si jí vydupala. Ono člověk může mít v nezkušenosti- a to nemyslím špatně, jen to prostě nezažil - ne úplně vždy představu. Pokud ale všichni v rodině budou za všech okolností stát v jednom šiku, ať se děje co se děje, je to jiná. Víte např. kolegyně si kdysi vzala z útulku - pravda dospělého - NO a ten start, ten teda byl dosti výživný. Pes tedy neměl problém s lidmi, ale se psy (bez rozdílu pohlaví a věku šel naprosto po všem. Ano pošéfujete košíkem, ale byl to kus psa, procházky byly dlouhou dobu dost peklo) Smekám před ní, protože ona ač taky zaskočená, se do toho zakousla a tak nějak to dali. Ale - bylo to tak nějak, úplně vyladit se to nikdy nepodařilo. Jde pak o to se s takovými věcmi naučit žít.

20.2.2017 14:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Ńevšimla jsem si věku štěňátka, kterého
si chce zadavatelka vzít...

Accuracy

20.2.2017 14:04
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Já ale když jsem psala ten dlouhý příspěvek jsem nevěděla že má 18, ten tam byl vložen těsně předemnou a v době kdy jsem psala svoji zkušenost, já to nemyslím zle, já fandím lidem kteří si vezmou psa z útulku týraného, ale člověka co má zkušenosti, myslíte že 18 holka má zkušenosti? já jí strašně přeji aby ten pes byl super, protože to co jsem třeba prožila já s Chiquitou nikomu nepřeju, pěkný to nebylo. Jen by měl taky někdo napsat tu možnou hrůzu co za tím může být. Ono všechno vidět růžově nebo zas černě není dobré. A říct někomu cizímu tak si toho psa vem...kolik ten pes má?je to opravdu třeba 3 měsíční štěně? nebo už má třeba půl roku? Holčina psala, že brigádničí v útulku, co tak třeba vzít na chvíli psa přes útulek, projde tam veterinární péčí, prohlédne ho třeba víc zkušených kynologů, zhodnotí povahu...já třeba tuto možnost tenkrát neměla, kdybych ji měla ráda bych jí využila...

Dobře, ale někde ty zkušenosti nabrat musí.
Taky si nemyslím, že to štěně bude až takhle narušené. Jednak je to štěně, ne roční pes, jednak většina psů se opravdu nechová tak, jak popusujete svou Chiquitu. Možná si Vaše fena prošla peklem, možná je psychicky nevyrovnaná od přírody, ale její chování je vážně extrém. Jestli to štěně mají na zahradě a dvakrát denně nepravidelně mu nesou něco na žrádlo, v podstatě se má na vesnické poměry standardně a rozhodně bych z toho nevyvozovala, že má 50% šanci na to, chovat se jako magor. Jasně, neumí čistotnost, chodit na vodítku a nic, možná se bude bát ran nebo ostrých zvuků, ale že bude startovat po všem, co se hne... Nikdo jsme to štěně neviděli, ale ze slov zadavatelky rozhodně nevyplývá, že by bylo na místě se toho obávat. Spíš bych se bála o zdraví toho pejska, ale přece jen, nekvalitně živený NO, dost možná navíc bez PP (i když to už jen hádám)...

Eniu

20.2.2017 15:01
Eniu

XXX.XXX.183.202

Obdivuju Vás, že jste všechno tohle zvládla a dopřála vaší fence mnohem lepší život. Jsem ráda za všechny příspěvky i tohodle typu :) není mi 18, ale 21.Jinak štěňátko má 2 měsíce.Zbytek jeho sourozenců bylo utopeno.. Nechci, aby ho potkal stejný osud..Nebo i hůře jako vaší fenku.. Bohužel někteří lidé jsou zvířata a na vesnici se to dělá... Přes útulek jsem se snažila.. Jenže majitel ho útulku svěřit nechce, nevím z jakého důvodu+ náš útulek je plný, protože majitele nechávají psy uvázané u brány. Takže ho bohužel přijmout nemohou. Pejska si nikdo nevšímá.. Dostane ten humus a to je vše... Žádné hraní, pomazleni, prostě nic.

20.2.2017 15:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

To, že je to mimino jste mohla napsat hned.
Někteří říkají i ročnímu psu štěně...
Štěně bez špatných návyků není problém.

Bude jako každé jiné štěně...

Má matku ? Kojí...zřejmě..

Eniu

20.2.2017 15:50
Eniu

XXX.XXX.183.202

rapotacka11 napsal(a):
To, že je to mimino jste mohla napsat hned.
Někteří říkají i ročnímu psu štěně...
Štěně bez špatných návyků není problém.

Bude jako každé jiné štěně...

Má matku ? Kojí...zřejmě..

Omlouvám se za svojí chybu.Matku u sebe nemá.. Prý už nemají zájem o další štěňata. Tak ji majitel před pár týdny někomu dal..

20.2.2017 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nemám žádné zkušenosti s útulkovými, či zachráněnými psy, jen malé s velkými psy v baráku. Ale souhlasím s těma, kdo píší, že je to náročné na úklid atd. Pokud rodiče nejsou pejskaři, nevím, jestli tohle zkousnou. Ono je rozdíl zamilovat se do psa, obětovat mu všechno a bordelit si ve svém bytě a rozdíl, postavit do téhle situace rodiče, kterým zasviněný a zdemolovaný byt nakonec může dost vadit...Chápu pohnutky Einu...snad to mají doma pořešené, aby pejsa nakonec v tom útulku neskončil..

Eniu

20.2.2017 16:40
Eniu

XXX.XXX.48.236

lesnížínka napsal(a):
Nemám žádné zkušenosti s útulkovými, či zachráněnými psy, jen malé s velkými psy v baráku. Ale souhlasím s těma, kdo píší, že je to náročné na úklid atd. Pokud rodiče nejsou pejskaři, nevím, jestli tohle zkousnou. Ono je rozdíl zamilovat se do psa, obětovat mu všechno a bordelit si ve svém bytě a rozdíl, postavit do téhle situace rodiče, kterým zasviněný a zdemolovaný byt nakonec může dost vadit...Chápu pohnutky Einu...snad to mají doma pořešené, aby pejsa nakonec v tom útulku neskončil..

Jsme rodina pejskařů :) nápad byl rodičů..Proto jsem založila tohle téma.. Chtěla jsem znát zkušenosti a názory majitelek, které takhle psa vlastní..

20.2.2017 16:59

Když jsem si znovu přečetla zadání otázky - odpověděly jsme vám tu na ledco, jen ne na to, co jste se ptala.
Tak tedy : Pes se v bytě trápit nebude, žije jich tak mnoho a mají se líp, než psi na zahradě.
Je to paradox, ale mají většinou i víc pohybu.
S tím psem z bytu musíte ven za všech podmínek, se psem na zahradě, když se to nehodí, tak se nejde. A pes na zahradě sám od sebe neběhá. Leží a sleduje.

Eniu

20.2.2017 17:07
Eniu

XXX.XXX.48.236

Když jsem si znovu přečetla zadání otázky - odpověděly jsme vám tu na ledco, jen ne na to, co jste se ptala.
Tak tedy : Pes se v bytě trápit nebude, žije jich tak mnoho a mají se líp, než psi na zahradě.
Je to paradox, ale mají většinou i víc pohybu.
S tím psem z bytu musíte ven za všech podmínek, se psem na zahradě, když se to nehodí, tak se nejde. A pes na zahradě sám od sebe neběhá. Leží a sleduje.

Moc děkuji za odpověd :).

20.2.2017 17:21

Zrzavci napsal(a):
No myslím, že Attile jde o to, dát vědět, že to opravdu může být hodně náročný, pokud ten pes zažil něco nepěknýho a nemá nervovou soustavu, která by to zvládla bez nějakých větších zářezů. A pak to vážně může být problém. Může být, že pes - teď nemluvím konkrétně, jen obecně - z uričtých podmínek bude mít reakci na někaý typ muže. A... nemusí dávat tím pádem někoho z rodiny a ten někdo z rodiny tím pádem časem nedá toho psa, bude to pro všechny zúčastněné dost náročné a ne každý do musí ustát. Ostatně, kdybych za tou naší flekatou čůzou nestála já, měla už několikrát nakročíno k tomu, že to partner vzdá. v případě, že by si ji vzali kupříkladu sousedi odnaproti, byla by už dávno zašpérovaná zpátky ve svým kotečku a budoucnost by ji čekala neveselá. Taky nejsem z těch kteří věci vzdávají, takže jsem si jí vydupala. Ono člověk může mít v nezkušenosti- a to nemyslím špatně, jen to prostě nezažil - ne úplně vždy představu. Pokud ale všichni v rodině budou za všech okolností stát v jednom šiku, ať se děje co se děje, je to jiná. Víte např. kolegyně si kdysi vzala z útulku - pravda dospělého - NO a ten start, ten teda byl dosti výživný. Pes tedy neměl problém s lidmi, ale se psy (bez rozdílu pohlaví a věku šel naprosto po všem. Ano pošéfujete košíkem, ale byl to kus psa, procházky byly dlouhou dobu dost peklo) Smekám před ní, protože ona ač taky zaskočená, se do toho zakousla a tak nějak to dali. Ale - bylo to tak nějak, úplně vyladit se to nikdy nepodařilo. Jde pak o to se s takovými věcmi naučit žít.

No já spíš chtěla poukázat na to, že v tomto případě jsou pro štěně naprosto ideální podmínky...
nejedná se o dospělého problémového psa, ale o psí mimino, které si, obzvláště v případě NO, vychovají k obrazu svému.

Chtěla jsem poukázat na to, že když se nad tím člověk prakticky zamyslí, tak by si nepořídil psa těžšího než třeba 20 kg, aby ho v pohodě unesl...prostě nevidím důvod proč by rodina v bytě
3+1 nemohla pořídit štěně...i když jsou to třeba začátečníci a neumí si představit úplně do čeho jdou...všichni jsme nějak začínali

20.2.2017 17:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.113

Dvouměsíční štěně pár týdnů bez matky ?

20.2.2017 17:49
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Eniu napsal(a):
Jsme rodina pejskařů :) nápad byl rodičů..Proto jsem založila tohle téma.. Chtěla jsem znát zkušenosti a názory majitelek, které takhle psa vlastní..

Tak pokud to navrhli rodiče, tak je to super ne? Kdyby nastala situace, že by jste se odstěhovala do bytu, kde nemůže být pes a nebo není výtah, rodiče si ho nechají..

Eniu

20.2.2017 17:55
Eniu

XXX.XXX.48.236

rapotacka11 napsal(a):
Dvouměsíční štěně pár týdnů bez matky ?

Tohle jsem dostala jako vysvětlení..Newm jestli se jedná o 2 týdny nebo víc... Vím, že je to moc špatně, proto chci štěně vzít pryč.

Eniu

20.2.2017 18:05
Eniu

XXX.XXX.48.236

Lorie161 napsal(a):
Tak pokud to navrhli rodiče, tak je to super ne? Kdyby nastala situace, že by jste se odstěhovala do bytu, kde nemůže být pes a nebo není výtah, rodiče si ho nechají..

Spíš poslední možnost. Nechci nechávat rodičům psa, když jsem si ho přivedla já. Myslím, že by to nebylo úplně fér.. Takže budu určitě hledat bydlení, aby bylo vhodné pro oba.

20.2.2017 23:02
Zrzavci

XXX.XXX.132.208

Jo v pohodě, však zadavatelka doplnila, že je to mrňous. Každopádně já ale chápu, proč to Attila napsala, - v tom druhém dlouhém příspěvku je to pěkně vypsáno. A někdy to fakt nemusí být legrace a nemusí být pro všechno příznivá situace.

20.2.2017 23:17
shavoid

XXX.XXX.64.24

Já si myslím, že se při správné péči trápit nebude :). Já zase na druhou stranu pohlížím i na pohodlí člověka - tedy potom co mám sama zkušenosti se dvěma středními psy v bytě (15 kg). Nebydleli jsme ve středu města, nýbrž na okrajovém sídlišti odkud byl nejbližší les cca 20 minut chůze po sídlišti. Já mám ráda svoje pohodlí a spíše kvituji dům - je to lepší i pro psí močový měchýř, kdy jen udělám pár kroků, psy vyhodím x krát denně na zahradu a můžu si dělat svoje - než jsem se v tom šíleném paneláku dostala ven, zabila jsem nejméně 15 minut času (podělané chodby, zdi smrdící močí nepočítaje.. ale záleží, kde bydlíte :) ). Co mi také hodně iritovalo bylo množství nevychovaných psů, kteří sídliště obývali - nebyli venku co je rok dlouhý a útočili na všechno co se hýbalo, o své psy jsem se celkem bála. No a pak i denní policejní hlídky, lustrovali pejskaře.. jednou dokonce řešili, jestli máte dost sáčků, jestli má pes známku a jestli ho fakt máte celou dobu na vodítku. Pro psí h*vna není kam šlápnout. Pes neustále nalepený na zemi, jak vylizoval jakoukoliv moč, kterou našel. I když jsem pak vyšla ven na psí louku, přes množství psů nebylo k hnutí, neustále jsem musela hlídat, jestli tam nějaký pes nevyběhne.
Tady na vesnici nepotkám člověka co je rok dlouhý - psi mají absolutní svobodu, nemusí být vůbec nikde na vodítku a já se neklepe, jestli na nás nevybafne nějaký člověk se slovy "Nebojte, on je hodnej!" (zatímco se k nám blíží řvoucí potvora s výrazem, který nevěstí nic dobrého). Taky se hodinu neoblíkám, protože tady nikdo neuvidí co mám na sobě :D.

21.2.2017 05:01

Eniu napsal(a):
Tohle jsem dostala jako vysvětlení..Newm jestli se jedná o 2 týdny nebo víc... Vím, že je to moc špatně, proto chci štěně vzít pryč.

Pokud jste rozhodnutá vezměte si ho a nenechte si do toho kecat. Psů v bytě žije miliony, proč by nemohl ten váš. Ted mám v bytě labradora, nevidím v tom problém.Vždycky jsem měla psa v bytě, jsme sice v baráku ale pes je vždy se mnou doma. Vyjímkou je sedmiletá fena NO, tu mám venku, byla tak zvyklá celý život a chce být venku.. Se štěnětem není problém, zvykne si na co ho naučíte. Jasně ted třeba venku leje, byli jsme venku a pes je ted v pět ráno krásně zabahněnej, smradlavej ale s tím musíte počítat. Bude doma čůrat, kadit, něco okouše, stejně jako jiná štěnata. V tomhle je jedno zda má pp či nikoliv, zda je z popelnice nebo ze špičkové chovky. JInak nevím proč by měla za ovčákem zadavatelka někde vlát, vodím po městě dva velké psy, byly doby že sem jich měla i víc, měla sem šedesát kilo a za nikým sem nevlála. Byly doby že jsme ve dvou místnostech měli dva německé ovčáky, bígla a dva jezevčíky a žili jsme úplně normálně. Psovi je jedno kde spí jestli v boudě, v kotci v chodbě nebo v posteli, pro něj je podstatné kolik zábavy, času a aktivit mu před den dáte.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2017 06:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

V bytě se určitě trápit nebude, my sice máme domek, ale jen o pokoj větší než je klasický byt v paneláku a žijí s námi v domě tři psi a ukecanej opeřenec... Pokud teda ten NO nebude mít omezený prostor, naši psi mají po baráku všude volný pohyb, všude jsou pelechy aby když se mají plné zuby mohla každá ležet v jiném pokoji. No a ti tři psi nejsou drobci dva jsou mix bulla a malá CC.

21.2.2017 07:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.183

Je ale fakt, že když je venku pěkně, jsou většinou na zahradě, na dvoře u vrat = kontrola
ulice, občas vletí domů a zase hr ven...

21.2.2017 09:29

Pokud jste rozhodnutá vezměte si ho a nenechte si do toho kecat. Psů v bytě žije miliony, proč by nemohl ten váš. Ted mám v bytě labradora, nevidím v tom problém.Vždycky jsem měla psa v bytě, jsme sice v baráku ale pes je vždy se mnou doma. Vyjímkou je sedmiletá fena NO, tu mám venku, byla tak zvyklá celý život a chce být venku.. Se štěnětem není problém, zvykne si na co ho naučíte. Jasně ted třeba venku leje, byli jsme venku a pes je ted v pět ráno krásně zabahněnej, smradlavej ale s tím musíte počítat. Bude doma čůrat, kadit, něco okouše, stejně jako jiná štěnata. V tomhle je jedno zda má pp či nikoliv, zda je z popelnice nebo ze špičkové chovky. JInak nevím proč by měla za ovčákem zadavatelka někde vlát, vodím po městě dva velké psy, byly doby že sem jich měla i víc, měla sem šedesát kilo a za nikým sem nevlála. Byly doby že jsme ve dvou místnostech měli dva německé ovčáky, bígla a dva jezevčíky a žili jsme úplně normálně. Psovi je jedno kde spí jestli v boudě, v kotci v chodbě nebo v posteli, pro něj je podstatné kolik zábavy, času a aktivit mu před den dáte.

21.2.2017 09:36

Opravdu se NO v bytě trápit nebude. Pokud bude mít dostatek vyžití. A k tomu vás pes stejně donutí .
Měla jsem v bytě jednu dobu dva velké psy a protože jsem si je vychovala tak, aby nebyl problém, tak problém nebyl. Byli naučení po procházce čekat před bytem než jim umyju tlapky buď hadrem nebo postupně jednu po druhé v kýblu s vlažnou vodou, zbytečně neštěkali ani v bytě neběhali (neměli ani tendenci, byli to klidní psi, kteří se vyřádili na procházce). Byli rádi všude tam, kde jsem byla já - vařila jsem, tak byli v kuchyni, šla jsem do obýváku, tak šli taky, a tak dál.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2017 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

rapotacka11 napsal(a):
Je ale fakt, že když je venku pěkně, jsou většinou na zahradě, na dvoře u vrat = kontrola
ulice, občas vletí domů a zase hr ven...

S tím souhlasím, bydlela jsem nějakou dobu v bytě a přes jaro léto se jim tam nelíbilo, hodiny jsem proseděla na lavečce za barákem s knihou a "holky" ležely na trávě a užívaly si... Prostě v bytě být nechtěly, teď jsou doma protože je hnusně ale jakmile je slunko, už se vyhřívají na dřevěných schodech a jak se zvetí tráva budou se v ní válet až do podzimu.

21.2.2017 10:41

"neměli ani tendenci, byli to klidní psi, kteří se vyřádili na procházce"
to "klidní" je dost podstatné, kdyby to byl/i temperamentní labilní psi/pes, tak by to tak jednoduše nešlo...

21.2.2017 11:19
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Opravdu se NO v bytě trápit nebude. Pokud bude mít dostatek vyžití. A k tomu vás pes stejně donutí .
Měla jsem v bytě jednu dobu dva velké psy a protože jsem si je vychovala tak, aby nebyl problém, tak problém nebyl. Byli naučení po procházce čekat před bytem než jim umyju tlapky buď hadrem nebo postupně jednu po druhé v kýblu s vlažnou vodou, zbytečně neštěkali ani v bytě neběhali (neměli ani tendenci, byli to klidní psi, kteří se vyřádili na procházce). Byli rádi všude tam, kde jsem byla já - vařila jsem, tak byli v kuchyni, šla jsem do obýváku, tak šli taky, a tak dál.

Sousedka měla svého času ve 3+1 dva ovčouny. Feny - cvičák, vycházky, takže přesně - netrápily se, nenudily. Jen si já sama nedovedu představit ten úklid. Vzhledem k typu srsti. Máme taky dva velký psy, ale výhoda je že jsou to holoprtky, takže ta údržba je snadná. Ale i tak, každý den se luxuje a vytírá. Nedovedu si právě představit, jak by to bylo třeba ráno v tuhle dobu, kdy je všude posyp, mokro, bahno a psi mi přijdou domů zašmudlaní. Takhle je zpravidla stačí pořádně otřít (vychytrale používám mikrovláknový utěrky) a poslat na místo a vytřít místo u dveří, kde jsem je čistila. No a pak to vzít odpoledno po odpolední procházce zgruntu.
Ale kdyby byli dlouhosrstí? Nebo dráťáci? To se prostě podle mě nedá. I z tohodle důvodu jsme zatím při výběru dalšího pesana vyloučili českofouska (plus lysivost, kde si netroufám odhadnout, zda bych ošéfovala výběr tak, abychom to skutečně eliminovali), že do bytu to není ideál na provoz - hlavně tedy na to ranní venčení, kdy moc času na čištění člověk nemá (zvlášť, když se vždycky venku zasekne jako já a pak letí dom na poslední chvíli). Jak to řešíte vy co jste v majetku dlouhosrstých psů, v bytě? Dá se udržet fakt čisto?

21.2.2017 11:36
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

to "klidní" je dost podstatné, kdyby to byl/i temperamentní labilní psi/pes, tak by to tak jednoduše nešlo...

Tak temperamentní to se dá, prostě pes venku musí dostat šanci vypustit pořádně páru a pracovat. Pak je doma rád, že se svalí. Tohle už časem zvládla i flekatice. Ale pokud je pes labilní je to jiná liga. Flekatice když k nám přišla, bylo to fakt dva měsíce psycho pobytu. Pro všechny. Pro ní, pro nás, pro našeho mlaďase. A to ona není labil v pravým slova smyslu, jen se potřebovala najít a naučit fungovat a prostě je praštěná a pošahaná jen trošek.

21.2.2017 12:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.183

Jak to řešíte vy co jste v majetku dlouhosrstých psů, v bytě? Dá se udržet fakt čisto?
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
No čisto ...
Jak pes osychá, tak to z něj padá... není to vidět, je to jemňounký
jak hladká mouka.
Vytřete, vysajete, ale padá to furt, postupně... denně vlčáka snad nekoupají .

Čisto...
Aby mi tam lezlo batolátko po čtyřech, takový čisto tam tedy není
a proto, když malý lezl (vnuk na návštěvě), byl prostě tam, kde nechodí zvířata.
U svých dětí, bych asi až tak opatrná nebyla, nevím...

21.2.2017 13:14
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Tak já sice nemám dlouhosrstého, ale holoprdku (nebo jak tomu říkáte) taky ne. Díky bohu z něj bordel opadá než dojdeme domů, ale v tuhle roční dobu je to hrozný, přijde každou procházku úplně zaprasený. Já mám ještě velkou nevýhodu, že psa nedostanu do vany (podcenila jsem to když byl štěně, a ted panikaří, přitom vodu miluje). Takže ho vždy utírám ručníkem, ale bordel je, zametám každý den.
Dneska mě naštval, vyválel se v nějakém hovn* a vzdechlině a tím nejsmradlavějším, co si dokážu představit. Tak jsem šla se psem, který smrděl na pět metrů a měl zeleno-hnědé šlemzy všude v chlupech, s šamponem do řeky.

21.2.2017 14:22
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

rapotacka11

Jak pes osychá, tak to z něj padá... není to vidět, je to jemňounký
jak hladká mouka.

Hm no právě, ono i tak na těch holoprtkách i při největší snaze, něco na těch ťapkách ulpí (i proto jsou teda naučení po přijití z venku a otření tlapátek, šup na pelíšek a ležíme, necouráme-aspoň chvíli, což třeba pro flekatou byl zpočátku hroooznej mor ). A i proto se furt každý den vytírá, luxuje - člověk si zvykne. Ale nedovedu si to právě představit v tý variantě dlouhosrstého psa - nebo pak navíc i krát dva. Jako u sousedů, to se podle mě nedá tak nějak hlavně v tuhle dobu, udržet i kdyby se jeden rozkrájel.

21.2.2017 14:30
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Andrýsek3 napsal(a):
Tak já sice nemám dlouhosrstého, ale holoprdku (nebo jak tomu říkáte) taky ne. Díky bohu z něj bordel opadá než dojdeme domů, ale v tuhle roční dobu je to hrozný, přijde každou procházku úplně zaprasený. Já mám ještě velkou nevýhodu, že psa nedostanu do vany (podcenila jsem to když byl štěně, a ted panikaří, přitom vodu miluje). Takže ho vždy utírám ručníkem, ale bordel je, zametám každý den.
Dneska mě naštval, vyválel se v nějakém hovn* a vzdechlině a tím nejsmradlavějším, co si dokážu představit. Tak jsem šla se psem, který smrděl na pět metrů a měl zeleno-hnědé šlemzy všude v chlupech, s šamponem do řeky.

Bleee, blebleble, šel by do separace, prase jedno
Nám hodně pomáhá takový ten Trixie ručník /vůbec nevím jak to funguje, ale funguje to neuvěřitelně, a taky nevím, jak to, že když je to pořád vlhký-uzavřený v tom svým tubusu-že to nesrmdí , / každopádně to ze psů vytáhne nejen vodu, ale velmi zdatně odstraní i bordel. Flekatici jsem tuhle vypustila do rozmoklýho oraniště, lítala tam jako magor za užnepískacíukousanou slepicí, a během pěti vteřin byla totálně, ale fakt totálně černá až po břicho. Celý ty svý předlouhý haxny, pupek komplet černota. To nejhorší jsem z ní dostala tím, že jsme vyrazily cvičit do vysoký stařiny, tam to z ní odrolilo. Zbytek obstaral ten zázračnej ručník... a... páníček . S velkým potěšením jsem mu toho "jeho čokla" předala (máme to teď tak, že já mám totiž toho hodnýho, vzornýho pejska a von má "toho hroznýho čokla" , se slovy:" JÁÁÁ s ní byla dvě hodiny venku a tvrdě makala, tohle si vobstarej ty!" ). Nicméně myslím, že by mohl zabrat a nebo hodně pomoci i u retrievřího typu srsti.Edit - ten ručník. Našeho páníčka nedám, sice si vymejšlí hovadiny typu germánský flekatice, která mi pak přistane na krku, ale je náš a hodnej smajlík ).

21.2.2017 14:54

Zvlášť v tomhle úžasném období, kdy pesani línaj a venku začíná být bahnivo, si říkám...stojí mi to za to?...
vysávám každý den, chodbu meju každý den, deky v obýváku a v lonižci peru na střídačku...takže obden...
stojí mi to za tu práci, mít ty dvě "obludy" neustále za zadkem...proč neumístím venku boudu a nevyšoupnu je z baráku?...pak bych měla doma konečně normálně uklizeno a nemusela bych denně šůrovat...
ale mě to za to stojí, čert vem sterilní domácnost, čert vem obývák, jak ze stránek časopisu o bydlení...tohle oželim, ale večer, když sebou buchnu na gauč a ty dvě potvory se ke mě nakvartýrujou, tak jsem prostě šťastná a nechci to jinak...bezvadně uklizenej byt by ve mě takový pocit štěstí nevzbudil...už aby jsme dolínali a venku přestalo bejt blátíčko

21.2.2017 15:13

Prostě domácnost ze psem sterilní není a nebude. Mokrého psa utřu hadrem, to vezme největčí bordel a zbytek opadá. Prostě v ponožkách doma nechodíme, používáme pantofle. Občas vyluxujeme, a zem je prostě zem, nic sterilního. Na gauč nebo do postele jde pes jen na pozvání a na svém pelechu at se válí jak chce. No lézt po zemi bych nikomu moc nedoporučovala, když přijede malá vnučka dám jí na podlahu čistou deku. Pes je pro mě prostě víc než naleštěná podlaha a sterilní byt.

21.2.2017 15:20
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Zvlášť v tomhle úžasném období, kdy pesani línaj a venku začíná být bahnivo, si říkám...stojí mi to za to?...
vysávám každý den, chodbu meju každý den, deky v obýváku a v lonižci peru na střídačku...takže obden...
stojí mi to za tu práci, mít ty dvě "obludy" neustále za zadkem...proč neumístím venku boudu a nevyšoupnu je z baráku?...pak bych měla doma konečně normálně uklizeno a nemusela bych denně šůrovat...
ale mě to za to stojí, čert vem sterilní domácnost, čert vem obývák, jak ze stránek časopisu o bydlení...tohle oželim, ale večer, když sebou buchnu na gauč a ty dvě potvory se ke mě nakvartýrujou, tak jsem prostě šťastná a nechci to jinak...bezvadně uklizenej byt by ve mě takový pocit štěstí nevzbudil...už aby jsme dolínali a venku přestalo bejt blátíčko

Tož jasně, že to člověk za to stojí, jinak by to jeden nedělal. Sterilní to u nás taky rozhodně není, jsem si právě i říkala, jak to asi je takhle v paneláku se dvěma velechlupatejma psama. A hlavně - jak to ošéfovat takhle ráno, když člověk moc časovýho prostoru nemá. odpolko, nebo večer to je jedno, ale nedovedu si právě představit jak v tomhle příšerným odbobí tak nějak smysluplně odprasím chlupatce plnýho bahna, posypu a mokroty když toho času mnoho není.

21.2.2017 15:25

Za mě : ve vaně je to nejrychlejší. Pak už se jen utřou čisté nohy a vytře koupelna. Proto jsem někde z kraje psala, že je fajn naučit psa, aby skákal do vany sám. Sprcháč je na to lepší.

21.2.2017 15:45
Andrýsek3

XXX.XXX.40.116

U nás se taky chodí jen v pantoflich. Ale jednou uvažuji o velmi kvalitním robovysavači. Aspoň třeba trochu to pomůže.

21.2.2017 15:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Andrýsek3 napsal(a):
U nás se taky chodí jen v pantoflich. Ale jednou uvažuji o velmi kvalitním robovysavači. Aspoň třeba trochu to pomůže.

Taky máme pantofle. To podle mě jinak ani nejde, nebo si to teda nedovedu představit. Já tak vždycky "smutně" kouknu na tu čerstvě vytřenou podlahu na kterou se lehce snáší chlupy z psiska, které právě vylezlo z pelechu a otřepalo se s výrazem - "konečně s tím blbnutím skončila, můžem!" a pak se začnou masakrovat, až doslova chlupy lítají, zvrhnou misku... v podstatě úplně marná práce

21.2.2017 16:42

Oba psi byli temperamentních plemen. Ale doma se chovali klidně. Dílem proto, že měli vyžití venku na vycházce, dílem proto, že tak byli naučení.

21.2.2017 17:58

Zrzavci napsal(a):
Tož jasně, že to člověk za to stojí, jinak by to jeden nedělal. Sterilní to u nás taky rozhodně není, jsem si právě i říkala, jak to asi je takhle v paneláku se dvěma velechlupatejma psama. A hlavně - jak to ošéfovat takhle ráno, když člověk moc časovýho prostoru nemá. odpolko, nebo večer to je jedno, ale nedovedu si právě představit jak v tomhle příšerným odbobí tak nějak smysluplně odprasím chlupatce plnýho bahna, posypu a mokroty když toho času mnoho není.

Copak ráno...to je pohodička, pesani přijdou zaprasený, ale vyběhaný (teda v jejich případě vychozený) a tedy utahaný...dostanou snídani a zalehnou na pelechy a vím, že min dvě hodiny se mi nebudou courat po bytě,...ať už jsem doma a nebo ne a pak už jsou suchý a čistý...horší to je večer, jsou zvyklí mě chodit "uspávat" do postele a když jsou po prochajdě, tak to nejde...musí chudinky ležet na zemi v ložnici...

Neregistrovaný uživatel

21.2.2017 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak já jsem asi magorka několikrát za den zametám, vysávám obden a vytírám každý večer až to tady všechno chrápe koberec máme jen v ložnici a pod konferenčním stolkem v obýváku, jinak mám takový ten hrubý vinyl, v chodbě dlažbu ale na ní máme běhoun kvůli kloubům.

21.2.2017 19:59
Atheira

XXX.XXX.50.119

Taky přidám trochu do úklidovýho tématu.

Mám fenu naučenou, že jakmile dojdem domů, sedne na rohož, počká, až otevřu do koupelny a jde hned do sprcháče. Já pak rychle otřu jen těch pár ťápot na podlaze.
Nedovedu si představit, že bych to měla dělat jinak, už tak si občas přijdu, že jenom chodím a uklízím.
Minulý týden, kdy ji venčila jedno odpoledne máma, vlítla jí do bahnitý kaluže, ty ona nejradši, domů samozřejmě přišla jak obluda. Máma mi pak líčila, jak ji přivedla domů, Lara seděla u dveří a prý jen blbě čuměla. Vlastně na sebe čuměly obě, protože mamka si lámala hlavu s tím, co teď s tou hroudou bahna. Vlezla do koupelny, Lara si sedla do sprcháče...
Líčila mi, jak se probírala ručníky a ptala se jí, který je její a ona na ní jen dál blbě čuměla, tak jí obalila tím největším a vydrbala.
Když jsem přišla domů, našla jsem tři hnědý ručníky a písek úplně všude, jak to z ní postupně odpadávalo a hnědý ťapky na přehozu na posteli.

Pak jsem se ptala, jestli by nebylo jednodušší pustit na ní vodu. Že ji prý v tu chvíli ani nenapadlo, že i to by šlo.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2017 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Atheira napsal(a):
Taky přidám trochu do úklidovýho tématu.

Mám fenu naučenou, že jakmile dojdem domů, sedne na rohož, počká, až otevřu do koupelny a jde hned do sprcháče. Já pak rychle otřu jen těch pár ťápot na podlaze.
Nedovedu si představit, že bych to měla dělat jinak, už tak si občas přijdu, že jenom chodím a uklízím.
Minulý týden, kdy ji venčila jedno odpoledne máma, vlítla jí do bahnitý kaluže, ty ona nejradši, domů samozřejmě přišla jak obluda. Máma mi pak líčila, jak ji přivedla domů, Lara seděla u dveří a prý jen blbě čuměla. Vlastně na sebe čuměly obě, protože mamka si lámala hlavu s tím, co teď s tou hroudou bahna. Vlezla do koupelny, Lara si sedla do sprcháče...
Líčila mi, jak se probírala ručníky a ptala se jí, který je její a ona na ní jen dál blbě čuměla, tak jí obalila tím největším a vydrbala.
Když jsem přišla domů, našla jsem tři hnědý ručníky a písek úplně všude, jak to z ní postupně odpadávalo a hnědý ťapky na přehozu na posteli.

Pak jsem se ptala, jestli by nebylo jednodušší pustit na ní vodu. Že ji prý v tu chvíli ani nenapadlo, že i to by šlo.

To tak někdy bývá...nám "holky" venčí babička dopoledne když jsme v práci a ta si s nějakým utíráním nedělá vůbec hlavu...sice je dá jen na zahradu, ale tam je to momentálně koupaliště s bahenní lázní, takže prostě paráda a naše jsou taky naučený ve verandě čekat na pacičky, ale tak když jim někdo řekne "no šup holky, běžte na místo" tak přece tam nebudou sedět jak trubky

21.2.2017 21:42
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Moje fenka, co se hygieny tyce prekvapila ona me- vzdy jsem ji ode dveri bytu nosila do vany ja, ale jednou dvere otevreli synove, fenka do poloviny tela hneda a ja jen zavolala v hruze:"Bibinko, pacinkyyyyyy" ona se otocila a misto do obyvaku zamirila do koupelny a sama hupsla do vany . Od te doby staci rict:" umyjeme pacinky" a skoci si do vany, sikulka moje chytre

23.2.2017 05:00

To tak někdy bývá...nám "holky" venčí babička dopoledne když jsme v práci a ta si s nějakým utíráním nedělá vůbec hlavu...sice je dá jen na zahradu, ale tam je to momentálně koupaliště s bahenní lázní, takže prostě paráda a naše jsou taky naučený ve verandě čekat na pacičky, ale tak když jim někdo řekne "no šup holky, běžte na místo" tak přece tam nebudou sedět jak trubky

Tohle znám taky mě psa pouští babička, p řece mu nebude utírat packy :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík