Odlišná cena psa a feny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2017 19:46
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, všimla jsem si, že na hodně inzerátech se uvádí jiná cena za fenu a jiná za psa. Nutno dodat, že je to většinou u psů bez PP. Jaksi mi nejde do hlavy, co tuto rozdílnou cenu způsobuje. Proč je jedno pohlaví u stejné rasy méněcenné? Pochopím rozdíl u různé kvality štěněte (standard plus, standard, nestandardní) ale rozdíl pohlaví...víte někdo, prosím, proč?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2017 19:47

Pupča napsal(a):
Zdravím, všimla jsem si, že na hodně inzerátech se uvádí jiná cena za fenu a jiná za psa. Nutno dodat, že je to většinou u psů bez PP. Jaksi mi nejde do hlavy, co tuto rozdílnou cenu způsobuje. Proč je jedno pohlaví u stejné rasy méněcenné? Pochopím rozdíl u různé kvality štěněte (standard plus, standard, nestandardní) ale rozdíl pohlaví...víte někdo, prosím, proč?

Je to jednoduchý, fena může mít štěňata a tím pádem na ní může nový majitel vydělat.

Na psovi nevydělá.

23.2.2017 20:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to jednoduchý, fena může mít štěňata a tím pádem na ní může nový majitel vydělat.

Na psovi nevydělá.

Vydělá, ale jednorázově.

23.2.2017 20:07
Pupča

XXX.XXX.54.33

to mě vůbec nenapadlo...a to dává i smysl u těch bezpapíráků...to je teda hnus velebnosti :(.

23.2.2017 20:09
Sam 90210

XXX.XXX.191.26

To se dělá i u papíráku, o fenky je větší zájem.

23.2.2017 20:12
Pupča

XXX.XXX.54.33

Sam 90210 napsal(a):
To se dělá i u papíráku, o fenky je větší zájem.

Já se právě s tímto u svého plemene nesetkala, tam cenu udává hlavně barva srsti a výstavní předpoklad, proto mi to vůbec nedocvaklo...

23.2.2017 20:14
Sam 90210

XXX.XXX.191.26

Pupča napsal(a):
Já se právě s tímto u svého plemene nesetkala, tam cenu udává hlavně barva srsti a výstavní předpoklad, proto mi to vůbec nedocvaklo...

Nevím jestli to není taky plemenem, třeba u NO se mi zdá, že lidé preferují psy, kdežto u malých modních plemen zase fenky. Občas to čtu v inzerátech, kde je vzácně udaná cena, třeba pes 15000, fenka 18000 atp.

23.2.2017 20:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Nevím jestli to není taky plemenem, třeba u NO se mi zdá, že lidé preferují psy, kdežto u malých modních plemen zase fenky. Občas to čtu v inzerátech, kde je vzácně udaná cena, třeba pes 15000, fenka 18000 atp.

Ano, tak to je fenky jsou u většiny společenských a mnohdy i moloss plemen dražší než psi, z důvodu toho, že se na nich dá chovat, takže se vložená investice vrátí ( a ne každý uchovněný pes si zakryje tolikrát, aby se to rovnalo třeba tomu, jako když má fenka třeba 3 nebo 4 vrhy). Takže o feny je z výše popsaných důvodů u těchto plemen větší zájem, tak jsou potom i logicky o něco dražší - je po nich větší poptávka než po psech. Zatímco třeba u služebních a loveckých plemen je cena buď stejná nebo mohou být i psi dražší - tam je to zas mnohdy naopak než u společenských. Je to zákon poptávky a nabídky.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2017 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

To není jen tím, že - každý chce na té feně vydělat! To zase zavání neustálou útočností tady na i-fauně. Jak jsou lidi hnusní, že zase chtějí na každé feně vydělat a proto jsou dražší. Někdy to tak skutečně být může, ale hlavní důvod, proč u většiny plemen jsou fenky dražší je ten že lidé prostě chtějí víc "holčičky". I když prodávám kastrovaná zvířata, tak lidi chtějí taky daleko víc fenky. Prostě se traduje, že jsou poslušnější, jemnější, hodnější, neočůravají kde co, neperou se, víc se drží u pána atd atd. A je pravda, že některé věci z toho jsou pravda.
Stačí se podívat na nabídku v útulkách, většina z toho jsou psi - samci.
Koneckonců i lidi, co chtějí k adopci dítě, nebo do pěstounské péče, tak taky chtějí daleko více holčičky. Prostě jsou hodnější, aspoň se to tak říká...

24.2.2017 13:30
AmyOva

XXX.XXX.107.31

Taky bych řekla, že je hlavně dáno nabídkou a poptávkou. O feny je zpravidla větší zájem. Spíše než že jsou feny dražší než psi bych napsala, že psi jsou levnější než feny .
Samozřejmě to neplatí plošně pro všechna plemena.

24.2.2017 13:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Od dětství jsem si půjčovala NO, vždy to byly feny=skvělé.
Když jsem si konečně mohla NO pořídit, chtěla jsem fenku.
Pán měl jen 2 a byly první pryč.
Trochu s obavou, zda tvrdýho chlapáka zvládnu, jsem si vzala
kluka. Připadám si jak cvok, že ty svoje štěstíčka furt chválím...
Byl nádhernej, mohutnej, povahově ideální
prostě, jak jen NO umí být. Nikdy nejmenší problém !
To čivka má problém, když hárají feny, je jak střelenej,
špacír nic moc... To jsem s klukem NO nezažila.
Další pes labradorka, zánět dělohy, kastrace, INKONTINENCE.
My tedy už fenu nikdy...

24.2.2017 14:06
balisek

XXX.XXX.131.211

V "mém" (společenském) plemeni je to také tak. O holky je větší zájem a prodávají se cca o 5 tisíc dráž než psi. A nejen kvůli potenciálnímu využití v chovu - i běžní majitelé preferují víc fenky. Možná je to trochu i tím, že číňan (zejména naháč) má celkově "holčičí" vzhled.

Já osobně jsem jednoznačně "na kluky". Jednak se mi víc líbí exteriérově (jsou větší, mohutnější) a jednak mi přijdou povahově tak nějak méně komplikovaní než čuby.

24.2.2017 14:20
Beica

XXX.XXX.215.194

Sama jsem nikdy neuvažovala nad pořízením fenky. Vždycky, když jsem uvažovala o pořízení psa, tak jsem měla naprosto jasno, že to bude "klučina" a nazdar. Fenku e-ee... No a teď na jaře si domu dost pravděpodobně povezu malou holčičku... Ani ne tak proto, protože bych jí extrémě chtěla, ale rozhodla rodinná rada. přeci jen pokud žijete pod jednou střechou s vícero lidmi, tak hold i oni mají právo na vyjádření k výběru pohlaví. A v rámci zachování klidu (hlídám malého synovce a bratrance, jednou jsou 4 a druhému 3 a teď máme další mimčo na cestě) jsem nakonec kývla na fenku... Když budou všichni klidnější, že bude k dětem mírnější, tak budiš... Osobně si myslím, že v tomto ohledu nehraje pohlaví žádnou roli. Jen jsem tím chtěla vyjádřit, že lidé upřednostňují fenky z mnoha důvodů, nejen kvůli budoucímu možnému výdělku ze štěňat

24.2.2017 14:49

Nebudu brát vaší rodině názor, že fenky jsou k dětem lepší. Možná k těm dvěma odrostlejším, ale u miminka bych byla hodně opatrná. Feny mají tendenci pečovat a jejich "péče" nemusí být vhodná.

24.2.2017 15:16
Beica

XXX.XXX.215.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebudu brát vaší rodině názor, že fenky jsou k dětem lepší. Možná k těm dvěma odrostlejším, ale u miminka bych byla hodně opatrná. Feny mají tendenci pečovat a jejich "péče" nemusí být vhodná.

O to až tak moc strach nemám, fenka nebude (stejně jako druhá fenka u nás doma) nikdy s žádným z dětí sama bez dorazu dospělého, čili budeme její přístup k mimču korigovat. No uvidíme jak to bude fungovat, však ono si to sedne ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík