Proč se lidem hnusí nějací psi ? Tadytu otázku si pokládám každý den v roce. Lidem se nejčastěji hnusí: American bully, Americký pitbulteriér, Americký buldok, Americký stafordšírský, Anglický buldok, Anglický mastif, Argentinská doga, Arténsko-normandský basset, Bandog, Bloodhound, Bordeauxká doga, Bostonský teriér, Brazilská fila, Bull mastif, Kanárská doga...A já vás prosím jestli hledáte štěně nebo psa nevybírejte si je jenom kvůli vzhledu, skoro každý člověk si vybírá psy kvůli vzhledu, ale co ti ostatní ti snad zůstanou na ocet doufám že ne. Já mám ráda každého psa, ale nejen kvůli vzhledu, ale také kvůli vnitřku ted nemyslím kosti a krev, ale srdce. Doufám že si to někdo přečte a změní názor tak jako já.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale tak přeci si nebudu pořizovat psa, co se mi fakt nelíbí :D Já nemám ráda placatý deformovaný čenichy, pysky až na zem a kožní vrásky. A třeba anglický bulteriér ve mně taky nevzbuzuje nějaký nadšení.
Chyba je vybírat si psa pouze podle vzhledu ve smyslu "tenhle se mi líbí a je mi úplně buřt, co potřebuje z hlediska aktivity a vyžití".
Ale pořídit si psa, co se mi nelíbí, jen proto, aby nezůstal na ocet?

I love dog
napsal(a):
Víš ale zrovna tyhle psy jsou uspáváni a zabiti.
Uspáváni a zabiti kde?

I love dog
napsal(a):
V některých útulcích.
V jakých?
Hele kolik je v českých útulcích mastifů a bostonských teriérů?
Víš to, nebo je tohle nějaký výkřik inspirovaný facebookem?

I love dog
napsal(a):
Ale já nemluvím jenom o českých útulcích.Já kdybych hledala nějakého psa tak jedu klidně i na Aljašku.
Ah.
Tak už chápu. A český kříženec vlčáka se vám hnusí?
A jejda, zase další "slečna sluníčková"!
Plemena, která jste vyjmenovala, rozhodně nezůstávají na ocet a nejsou to adepti na utracení. Naopak patří k velice žádaným a drahým plemenům. Jen namátkou: bostonský teriér - cca 25 tisíc Kč, anglický buldog - cca 30 tis. Kč, kanárský pes - cca 20 tisíc Kč, bulmastif - 20 až 25 tisíc Kč atd.
Pokud máte potřebu někoho zachraňovat, místo "na Aljašku" zamiřte do nejbližšího útulku pro obyčejného křížence!

napsal(a):
Ale tak přeci si nebudu pořizovat psa, co se mi fakt nelíbí :D Já nemám ráda placatý deformovaný čenichy, pysky až na zem a kožní vrásky. A třeba anglický bulteriér ve mně taky nevzbuzuje nějaký nadšení.
Chyba je vybírat si psa pouze podle vzhledu ve smyslu "tenhle se mi líbí a je mi úplně buřt, co potřebuje z hlediska aktivity a vyžití".
Ale pořídit si psa, co se mi nelíbí, jen proto, aby nezůstal na ocet?
Přesně... ...
Nemám nic proti výše uvedeným plemenům nehnusí se mi, ale není to můj šálek kávy, tak netuším, proč bych si měla takového psa pořizovat...
Lidi se obecně bojí "bojových" psů, ale na druhou stranu myslím, že mají i dost příznivců, kteří jsou z nich naprosto unešení a nic jiného by si nepořídili...
Já bych se do děvčice tolik nepouštěla. Myslím, že každou z nás někdy chytly ochranářské a záchranářské pudy...pamatuji si, že se spolužačkami na základní škole jsme vytvořily petici proti zabíjení mláďat tuleňů kvůli kožichům...byl to samozřejmě výkřik do tmy, ale mladá dušička se něčím bavit musí
Jinak mě se také moc nelíbí hafani se spláclým čumákem, ale více se mi hnusí lidé, kteří jsou schopní ze psů dělat své hračky nebo jim dokonce ubližovat.
I love dog
napsal(a):
Proč se lidem hnusí nějací psi ? Tadytu otázku si pokládám každý den v roce. Lidem se nejčastěji hnusí: American bully, Americký pitbulteriér, Americký buldok, Americký stafordšírský, Anglický buldok, Anglický mastif, Argentinská doga, Arténsko-normandský basset, Bandog, Bloodhound, Bordeauxká doga, Bostonský teriér, Brazilská fila, Bull mastif, Kanárská doga...A já vás prosím jestli hledáte štěně nebo psa nevybírejte si je jenom kvůli vzhledu, skoro každý člověk si vybírá psy kvůli vzhledu, ale co ti ostatní ti snad zůstanou na ocet doufám že ne. Já mám ráda každého psa, ale nejen kvůli vzhledu, ale také kvůli vnitřku ted nemyslím kosti a krev, ale srdce. Doufám že si to někdo přečte a změní názor tak jako já.
Hnusí?
Divně nazvaná diskuse.
Nelíbí se mi pes, tak se mi hnusí?
Odkud jste ta plemena opsala? American bully, Arténsko-normandský basset

Fiona.Praha
napsal(a):
Hnusí?
Divně nazvaná diskuse.
Nelíbí se mi pes, tak se mi hnusí?
Odkud jste ta plemena opsala? American bully, Arténsko-normandský basset
Jo, těch jsou plný útulky, že A jeden bostonek vedle druhýho, občas brazilská fila a támhle vzadu dvě bordó dogy vedle sebe
napsal(a):
Jo, těch jsou plný útulky, že A jeden bostonek vedle druhýho, občas brazilská fila a támhle vzadu dvě bordó dogy vedle sebe
Díky za prodloužení života, tohle mne fakt pobavilo
Asi je to nějaká ťuťuberka (to je hláška Mileny ze seriálu Přístav na Primě) a opsala nějaký seznam. Očividně ji to přestalo bavit už u C

Tak většina z těch vyjmenovaných nejsou zrovna jednoduchá plemena. A když si je pořídí někdo "z lásky", zkazí je, nezvládne je, pak možná opravdu skončí injekcí. Tak podle slečny houšť a větší kapky!
To si nemyslím že zrovna tyto plemena nikdo nechce. Na druhou stranu ne každý si troufne na dospělého psa, kolikrát pes bez jakékoliv výchovy a takového aby si vzal začátečník je blbost. vybírala jsem i dle vzhledu, přece si nekoupím psa co se mě fakt nelíbí. nekoupím s psa o kterém vím že a péče je náročnější proto máme jen společenské malá plemena a taky mam plemena která bych nechtěla, manžel např řekl že nic většího by nechtěl, pro něj už velký je i kavalír, psa typu bull by nechtěl už vůbec ale on by psa jedině rozmazlil, žádná důslednost takže pidi společenský pes je asi nejlepší. To je na každém jakého psa chce, někdo jen s PP, jiný naopak jedině z útulku. Horší je že hodně lidí si koupí psa kterého nezvládnou a takového psa už ne každý si vezme

I love dog
napsal(a):
Ale já nemluvím jenom o českých útulcích.Já kdybych hledala nějakého psa tak jedu klidně i na Aljašku.
Tak jeď! A pozdravuj tam.
jolyha

XXX.XXX.229.101
sisi58
napsal(a):
Nekrmte trolla. Už je tlustý dost.
Vždyť si chudák ještě musí držet gatě aby mu nespadly, tak jaká tloušťka?

I love dog
napsal(a):
Většina těch plemen které jsi vyjmenovala, jsou tak drahá a vzácná že na ně v útulku fakt nenarazíš. Jiank že by se lidem některý pes hnusil, to je trošku silné slovo. Některým lidem se obecně nelíbí psi kteří slintají, kteří mají spláclé čumáky a taky plemena se špatnou pověstí, protože se jich bojí. A jestli někdo v útulcích zůstává na ocet, tak jsou to většinou ti obyčejní voříšci, je jich hodně, jsou pro lidi vcelku nezajímaví, pocházejí ze špatných podmínek, takže jsou mnohdy dost nepřizpůdobiví, staří apod. Takže místo rozjímání na diskuzi jdi do útulku a konej dobré skutky.
napsal(a):
V jakých?
Hele kolik je v českých útulcích mastifů a bostonských teriérů?
Víš to, nebo je tohle nějaký výkřik inspirovaný facebookem?
:-D Troufám si tvrdit, že žádný bostonek není v útulku, jednoho doma mám a nikomu se nehnusí, všichni kolemjdoucí si ho hned chtějí pohladit. To je zas nesmysl :-D. Asi psalo nějaké dítě, ne?
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Když mi bylo pět, sousedovic fena pekinéze mi počůrala převodovku na kole, které od té doby vrzalo. Doteď nemám pekinéze ráda a ač ve většině případů razím heslo, že jakýkoli pes lepší než žádný pes, tak tohle malé křivonohé stvoření bez čumáku a s obrovskou zásobou chlupů se sklony ničit dětské dopravní prostředky je pomalu jediné, které bych nechtěla. Ne že by se mi hnusili, ale doma je nechci a ani je na ulici nechodím hladit. Můj vztah k nim je opatrně neutrální.
V porovnání k pitbulům - jiný soused si kdysi nějakého pořídil a myslel si, jak se ho lidi budou bát. Na staré paní to fungovalo, ale já mu tenkrát drze udělila přednášku, že pitbul nemá mít více než 80 % bílé srsti, což jsem kdysi v nějaké literatuře přečetla, a zeptala se, jestli si jeho Cruela můžu jít pohladit.

Drze jste mu udělila celkem nesmysl ;-) Tohle je tak u staffordů pod FCI. U pitů se vážně bere albinismus, merle, chybějící pigment kolem očí atd. Také pod různou org. jsou různé požadavky. Za různé prohřešky se různě strhávají body. Ne, pitbull se nechová pro vzhled, nikdy. Tak jestli nevíte, u které org. měl registraci, těžko mu "shodíte" psa.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Drze jste mu udělila celkem nesmysl ;-) Tohle je tak u staffordů pod FCI. U pitů se vážně bere albinismus, merle, chybějící pigment kolem očí atd. Také pod různou org. jsou různé požadavky. Za různé prohřešky se různě strhávají body. Ne, pitbull se nechová pro vzhled, nikdy. Tak jestli nevíte, u které org. měl registraci, těžko mu "shodíte" psa.
No samozřejmě, já vím. Tehdy jsem nevěděla, bylo mi 14. A ani on nevěděl.
Jako dnes bych si liskla, ale co už. Těžká léta puberťáka.
:).
Nelíbí se mi plemena, která jsou chovem vedena do extrémů ke škodě jich samotných. Takový extreme bully, na tom už opravdu nic pěkného neshledávám a je mi jich neskutečně líto. I tak ale mají mnoho fanoušků, bohužel. Přitom plemena typu bull naopak miluji a považuji je za jedna z nejúžasnějších, jak povahově, tak exteriérově.
Tak u mě zase nemá šanci většina hladkosrstých psů... takový ty holoprtky, jak je tu někdo výstižně nazval... Takový černý hladkosrstý s klopenýma ušiskama (nedej bože s bílou náprsenkou) by si u mě ani neškrtl. Přesto bych v životě neřekla, že se mi hnusí, protože to tak není. Jen se mi prostě nelíbí.

Pro mě...malej pes-žádnej pes a to přesto, že mnozí z nich mi přijdou roztomiloučký a ráda se s nima poňufám...někteří mi přijdou škareďoučký, ale i ti jsou svým způsobem roztomiloučký...
ale přínos takového psa pro mě je nula...vlastně jedinej pejsek, kterej je pro mě tak ošklivej až ani roztomiloučkej neni je mexický naháč...ne že by se mi vysloveně hnusil, ale u tohoto plemene si opravdu říkám...tak tohle opravdu ne a je jedno jestli je to povahově super pes...
na druhou stranu a přesto, že miluju velké psy, tak bych si určitě nepořídila ani neapolského mastina...bordeauxskou dogu...brazilskou filu...apod...prostě se mi taky moc nelíbí...i když věřím k tomu, že kdyby se mi do ruky dostalo miminko těchto plemen-které roztomiloučké je a ne že ne, tak by z tohoto jedince vyrostl ten nejchytřejší a nejkrásnější a nejúžasnější...protože by to byl prostě můj pes...
napsal(a):
U pitů se neřeší prošlapy, kapří hřbety, ani předkusy nebo podkusy (když to dobře kouše ), ne tak, aby se řešil nějakej pigment.
napsal(a):
Pro mě...malej pes-žádnej pes a to přesto, že mnozí z nich mi přijdou roztomiloučký a ráda se s nima poňufám...někteří mi přijdou škareďoučký, ale i ti jsou svým způsobem roztomiloučký...
ale přínos takového psa pro mě je nula...vlastně jedinej pejsek, kterej je pro mě tak ošklivej až ani roztomiloučkej neni je mexický naháč...ne že by se mi vysloveně hnusil, ale u tohoto plemene si opravdu říkám...tak tohle opravdu ne a je jedno jestli je to povahově super pes...
na druhou stranu a přesto, že miluju velké psy, tak bych si určitě nepořídila ani neapolského mastina...bordeauxskou dogu...brazilskou filu...apod...prostě se mi taky moc nelíbí...i když věřím k tomu, že kdyby se mi do ruky dostalo miminko těchto plemen-které roztomiloučké je a ne že ne, tak by z tohoto jedince vyrostl ten nejchytřejší a nejkrásnější a nejúžasnější...protože by to byl prostě můj pes...
No vidíte to, já to mám zas tak, že jakmile to jde a otřásá se zem, je to medvěd a ne pes.
napsal(a):
Mohu se zeptat, proč Vám zrovna xolo přijde "ošklivej"? Mexičan - zejména ve standardní velikosti, je velmi proporční a atleticky stavěný pes. A komu se nelíbí "nudisté", může si vybrat i chlupatou verzi (obr.2).

impact
napsal(a):
Mimochodem zadavatelka je evidentně malá holka nebo mladá slečna. Buďte na sebe pyšné, že jste se tu zas seběhly jak hejno slepic a udupaly ji tak, že už se chudák radši ani neozve.
A tak kvůli tomu, že je malá holka, ji máme poplácat po zádech, jak je fajn, že píše nesmysly? Navíc na to, že je to malá holka, píše poměrně protektorsky.

balisek
napsal(a):
Mohu se zeptat, proč Vám zrovna xolo přijde "ošklivej"? Mexičan - zejména ve standardní velikosti, je velmi proporční a atleticky stavěný pes. A komu se nelíbí "nudisté", může si vybrat i chlupatou verzi (obr.2).
Ovšem osrstěná verze vypadá luxusně!

impact
napsal(a):
Taky si říkám. Určitě mnohem hezčí, jak nechlupatá.
Hodně podobní thajcům.
Přesně.

balisek
napsal(a):
Chlupatá verze je super ...já obecně "nahatý" zvířata moc nemusim...ať už jsou to psy, kočky, morčata...problém, že to, proč zvíře mám jim chybí-srst...u čínského naháče je to trochu podpořeno osrstěním v určitých partiích...ale kdybych si číňana kupovala, tak jedině labutěnku...prostě s těmi nudisty problém mám...to můžu hladit svoje děti a nemusím si pořizovat mazla...
Tyto zvířata se mi sice nehnusí, nemám problém se s nimi poňufat, ale domu ne...na druhou stranu, kdybych byla alergik a jediná možnost by byl naháč, tak jdu do toho.

balisek
napsal(a):
Chápu - mě se sice nudisté líbí tuze moc, ale stějně mi ty chlupy někdy chybí. Hladit nahatou kůži nebo zabořit prsty do srsti je opravdu rozdíl. Naštěstí sousedé mají 3 extra mazlivé samojedky, tak si mohu svůj chlupatý absťák kompenzovat na nich.
Na druhou stranu...u mámy na sídlišti maj čínskýho naháče...hodně tmavej s bílýma chlupama a teď v zimě se super bundou- reflexně zelená s růžovou žábou-dcera říkala, že je to nějaká značka, ale já se v tom moc nevyznám, tak už si nepamatuju název. Pejsek je hodně kontaktní, žádnej trasořítka, žádnej bázlivka a když ho vidim, tak mě napadá jediný slovo...FRAJER
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Tak jsem si to našla. V té knížce psali, cituji: „Více než 80 % bílé je nežádoucí.“
A dále: „Pitbulteriér, též staffbull, zkráceně amstaf...“
A je tam víc takových perel. Autorka asi není moc znalá a ten překlad to prostě zabil.
No jo, věděla jsem kulové. Teď to není o moc lepší, ale aspoň vím, že nevím. :D
Ale Cruela jsem si pohladila, i když byl skoro celý bílý. A když skočil na plot, jednotlivé dráty se protáčely a šroubovaly ven. Soused pak musel spravovat. Provozoval autodílnu a „zlý“ pes se mu hodil, aby tam nechodili lidi krást. Prý se mu i přes neustálé opravy plotů Cruel vyplatil. :D.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
balisek
napsal(a):
Chápu - mě se sice nudisté líbí tuze moc, ale stějně mi ty chlupy někdy chybí. Hladit nahatou kůži nebo zabořit prsty do srsti je opravdu rozdíl. Naštěstí sousedé mají 3 extra mazlivé samojedky, tak si mohu svůj chlupatý absťák kompenzovat na nich.
Já měla tu čest pohladit si naháče jen jednou. A musím říct - opravdu výjimečný zážitek. Hebká, měkká a hřejivá kůže, prostě super.
U naháčů mám obavu právě o tu údržbu, v létě sluníčko, v zimě zima, bála bych se, že něco podcením a pejsek mi onemocní. Momentálně navíc musím mít venkovního psa a to u naháčů nepřipadá v úvahu.

Tak naháče já bych mohla, jediný co mi na nic vadí je to, že jim chybí zuby. Je to spojený s tou nahatostí. Některý to má v tlamě skoro normální a některý hrozně probraný, ale u štěněte to těžko poznám, jak které bude zubaté :)
Ale třeba neapolský mastin, to fakt ne. Vždyť to vypadá, jak kdyby se rozpouštěl v kyselině.
Pupča
napsal(a):
Já bych se do děvčice tolik nepouštěla. Myslím, že každou z nás někdy chytly ochranářské a záchranářské pudy...pamatuji si, že se spolužačkami na základní škole jsme vytvořily petici proti zabíjení mláďat tuleňů kvůli kožichům...byl to samozřejmě výkřik do tmy, ale mladá dušička se něčím bavit musí
Jinak mě se také moc nelíbí hafani se spláclým čumákem, ale více se mi hnusí lidé, kteří jsou schopní ze psů dělat své hračky nebo jim dokonce ubližovat.
No to nesouhlasím, akce proti zabíjení tuleních mláďat, které provádí zejména Kanada (a ráda by poučovala jiné o lidskosti a civilizaci) nebo proti zabíjení velryb (pod vylhanou "vědeckou činností§" Japonci, Islanďané a Norové), postupně přinášejí ovoce, nejsou zbytečné a ani to nejsou výkřiky do tmy.
podle m, ne, kdo zabíjí mláďata tuleňů je s to zabít i dítě, kdyby věděl, že mu to projde.
napsal(a):
Tak naháče já bych mohla, jediný co mi na nic vadí je to, že jim chybí zuby. Je to spojený s tou nahatostí. Některý to má v tlamě skoro normální a některý hrozně probraný, ale u štěněte to těžko poznám, jak které bude zubaté :)
Ale třeba neapolský mastin, to fakt ne. Vždyť to vypadá, jak kdyby se rozpouštěl v kyselině.
No vy tomu dáváte... každý pes je hezký, ale ti moji, jsou, prostě nejhezčí.
Accuracy
napsal(a):
Já měla tu čest pohladit si naháče jen jednou. A musím říct - opravdu výjimečný zážitek. Hebká, měkká a hřejivá kůže, prostě super.
U naháčů mám obavu právě o tu údržbu, v létě sluníčko, v zimě zima, bála bych se, že něco podcením a pejsek mi onemocní. Momentálně navíc musím mít venkovního psa a to u naháčů nepřipadá v úvahu.
Kolem péče o naháče je spousta předsudků. Ve skutečnosti to nejsou žádné churavé křehotinky, ale vitální, atletičtí a otužilí pejsci.
V létě je potřeba mazat akorát "růžové" naháče (bílý chochol, hodně světlá kůže). Ti s s dostatkem pigmentu se zjara postupně opálí, v létě jsou už tmaví a sluníčko jím neublíží. Natírání různými opalovacími krémy naopak kůži nedělá dobře.
Zimou netrpí víc než třeba hladkosrstí psi bez podkožního tuku. Ty choulostivé "Barbie" si z naháčů lidé dělají sami - není důvod je celoročně navlékat do hadříků a doma do pyžamek či župánků. Svého naháče neoblékám, pokud je venku víc jak 8-10 stupňů. Nestonal ani jednou. V pohodě zvládne 20 km túru za každého počasí či 15 km u kola.
Ano, nahatá kůže vyžaduje určitou "nadstandardní" péči, ale není to tak hrozné. Celá údržba nezabere víc jak půl hodinky týdně (předvýstavní úprava o chlup více).
napsal(a):
Pravidelné spojování ostrstěné a hairless varianty výrazně vylepšilo zubní vzorce naháčů. Zdaleka už na tom nejsou se zuby tak špatně, jako tomu bylo kdysi.
Jsem majitelkou Bulmastifa a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se můj pes někomu hnusil. Právě naopak :-D tím, že to není zas až tak rozšířené plemeno budí všude zájem a atraktivitu. Každý se s ním chce pomazlit a zajímá je co je to za psa. Takže za mě můžu říct, že jsem se ještě s žádnou negativní zkušeností nesetkala spíše naopak.
balisek
napsal(a):
Můžu se zeptat jak je to s naháčema a hrou s ostatními psy? Mám hladkosrstého psa, hraje si dost tvrdě a po hře většinou má nějaký ten škrábanec... To samé když mi třeba proletí někde roštím... Když necháte naháče hrát si se psem, není pak celý poškrábaný? Ptám se jen ze zvědavosti
I love dog
napsal(a):
...tak "hnusí" je trochu silné slovo...pes jako takový - nehledě na plemeno se může někomu "hnusit" ohledně psího zápachu, občasné nehodě doma (značkování a pod.)...všudepřítomných chlupů, nanesení bordelu a já nevím ještě proč... spíše mně u Vámi vyjmenovaných plemen napadá jistá obava anebo strach ze zvládnutí těchto plemen anebo před těmito plemeny ať již ze strachu člověka samotného aneb jako majitele menšího nebo ne tak silného psa...

Sdílím názor s ostatními, žádný pes se mě nehnusí, jen se mě prostě nelíbí a nikdo mi ho prostě ani nemůže vnucovat.Jinak u mě je to spíš otázka času, byly roky kdy se mě líbila víc velká chlupatá plemena, dnes mám raději ty malé s kratší srstí a je pravda že určitě trvale nevedou ti hodně uslintaní. Výše uvedená plemena od A...a většina dalších také nejsou jen tak pro každého.
napsal(a):
Nechápu, když je po těle vcelku normální, proč má hlavu takovou, jakou má. K jakému je to užitku? Nebo tady původně bylo?
marcelaamax
napsal(a):
Můžu se zeptat jak je to s naháčema a hrou s ostatními psy? Mám hladkosrstého psa, hraje si dost tvrdě a po hře většinou má nějaký ten škrábanec... To samé když mi třeba proletí někde roštím... Když necháte naháče hrát si se psem, není pak celý poškrábaný? Ptám se jen ze zvědavosti
Naháči mají kůži celkem pevnou a odolnou, navíc se rychle hojí. Svého naháče normálně nechávám hrát si s jinými psy - včetně např. jeho oblíbené velmi rozjívené půlroční bulteriéří slečny, která rozhodně jemnocitem neoplývá.
Maximálně to odnese lehkým povrchovým škrábancem. Podobné je to s pohybem v terénu. Můj pes tráví hodně času venku. Doprovází mě na vyjížďkách na koni, na kole, chodíme spolu do lesa atd., aniž by to zanechalo na jeho kůži trvalé následky.
Naháč, se kterým je zacházeno normálním způsobem, je mnohem odolnější než vypadá. Vyjma mrazů nepotřebuje nijak zvlášť oblékat, kůže nevyžaduje zvláštní péči.
Pupča
napsal(a):
Čím jsou protesty proti zabíjení tuleních mláďat, kterým se proslavila zejména Kanada výkřiky do tmy? některé země, třeba Rusko už podobné praktiky zakázaly a to i díky těm výkřikům.