štěněasamota

XXX.XXX.38.0
Zdravím, už jsem psala do příspěvku níže : Abces + potíže s dýcháním. Dle výsledků krve se ta věc co mu vyrostla na vnitřní straně stehna jeví jako zhoubný nádor
Má šíleně moc bílých krvinek. Teplota se srazila ale přidala se k tomu voda na plicích.Dle RTG.
Ale podle poslechu by prý vet. řekli, že je to zápal plic. Dýchá těžce a už dva dny nespal, protože neumí ležet- dusí se. Včera nic nesežral. Dnes už aspoň piškoty.
Tečou mu z tlamy sliny podobné slizu.
Řekli mi, že to může být i silný zánět v těle. Brali mu biopsii, výsledky do 10ti dnů.
Máte někdo zkušenosti s podobným případem nebo co za jídlo při nemoci. Vývar ani granule nechce... Ta bezmoc je šílená
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je mi líto
A maso?
Měla jsem psa s lymfosarkomem. Díky silně oteklým mízním uzlinám měl problém s polykáním a celkovým apetitem. Krmila jsem ho vlažným mixovaným masem s nesoleným vývarem a konzervami rozmíchanými na kaši s teplou vodou. Do vody jsem zadělávala glukopur.
Existují také speciální také vysokoenergetické diety Royal Canin Recovery - konzervy nebo nápoje:
http://www.royalcanin.cz/produkty/produkty/veterinarni-krmiva/vet-diet-canine/recovery-liquid-dog-and-cat
http://www.royalcanin.cz/produkty/produkty/veterinarni-krmiva/vet-diet-canine/recovery
U ovčáka by to však asi byl celkem drahý špás a já osobně s nimi nemám příliš dobrou zkušenost - zvířata mi je odmítala.
Pokud pejsek opravdu nebude jíst vůbec nic, domluvte se s veterinářem na nasazení umělé výživy - ať už intravenózně nebo formou krmení sondou.
Moc Vám přeji, ať je to "jen" zánět a nepotvrdí se nádor. Vím, co je to za bezmoc. Já se s rakovinou (neúspěšně) potýkala u 18 měsíčního psa.

Krmila jsem nemocného psa rozmixovanou kaší : vařené maso různé /dobré byly třeba vepřové jazyky, z těch byla hladká kaše)+ brambory/batáty/dýně/těstoviny/klidně i zbytek knedlíku + třeba mrkev, celer, petrřel (trošku), případně "vyhladit" trochou smetany/šlehačky, samozřejmě vývar...a rukou jsem dávala do tlamy
sváča : rozmixovaný pribiňák+šlehačka+květový pyl + glukopur + mořská řasa + piv. kvasnice (to má být na rozežrání nežravce, myslím, že jsem na žádnou ingredienci nezapomněla)
držím palce.
edit : tou příčinou vody na plicích může být rakovina i ten zánět.
štěněasamota

XXX.XXX.38.0
Teď jsme přijeli z kapaček. Dostal dvoje ATB, roztok na ty plíce, na horečku injekci. Na plicích se zdají být i metastáze. jde to špatně vydět na tom rentgenu. Udělala se mu bulka na žebrech, původně jsme mysleli, že je to hrč po injekcích. Dr. ale říkala, že podle všeho to jde z kosti. Jak může být tak prolezlý nádory, nechápu
Zítra opět kapačky a možná že už i příjdou výsledky biopsie. Dr. říkala, že je to špatné, že se jí vůbec nelíbí ty všechny výsledky.
A ta klinika je u nás nejlepší, má spousty kladných ohlasů...
Moc děkuji za rady. Vyzkouším.
štěněasamota

XXX.XXX.38.0
balisek
napsal(a):
Měla jsem psa s lymfosarkomem. Díky silně oteklým mízním uzlinám měl problém s polykáním a celkovým apetitem. Krmila jsem ho vlažným mixovaným masem s nesoleným vývarem a konzervami rozmíchanými na kaši s teplou vodou. Do vody jsem zadělávala glukopur.
Existují také speciální také vysokoenergetické diety Royal Canin Recovery - konzervy nebo nápoje:
http://www.royalcanin.cz/produkty/produkty/veterinarni-krmiva/vet-diet-canine/recovery-liquid-dog-and-cat
http://www.royalcanin.cz/produkty/produkty/veterinarni-krmiva/vet-diet-canine/recovery
U ovčáka by to však asi byl celkem drahý špás a já osobně s nimi nemám příliš dobrou zkušenost - zvířata mi je odmítala.
Pokud pejsek opravdu nebude jíst vůbec nic, domluvte se s veterinářem na nasazení umělé výživy - ať už intravenózně nebo formou krmení sondou.
Moc Vám přeji, ať je to "jen" zánět a nepotvrdí se nádor. Vím, co je to za bezmoc. Já se s rakovinou (neúspěšně) potýkala u 18 měsíčního psa.
Moc děkuji za rady.
18 měsíců Bože proč musí tak mladí psi trpět. To vůbec není spravedlivé
Budu Vám moc držet palce, ať je diagnóza nakonec lepší, než to teď vypadá.
Průběh u našeho psa byl dost podobný jako u Vás. Nejdříve se objevila oteklá mízní uzlina krku. V krvi vysoká hladina leukocitů, diagnostikován zánětlivý proces v těle s podezřením na zápal plic, nasazeny ATB. Pes na léčbu nereagoval, přidaly se vysoké horečky, nechutenství, otok dalších uzlin, rychlý úbytek na váze... Vysloveno podezření na agresivní lymfosarkom, které biopsie jen potvrdila.
Psala se devadesátá léta, tudíž možnosti chemoterapie nebyly zdaleka tak pokročilé jako dnes a navíc pes byl v tak žalostném stavu, že jsme se po 3 týdnech rozhodli pro eutanázii.

Pane ptáčku mohu se zeptat, kam jste pak pejska dával?