8 rocny pes z bytu do domu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sabina11

5.3.2017 10:01
Sabina11

XXX.XXX.182.107

Ahojte,
mame 8 rocneho krizenca pudla a kniraca. S priatelom sa stahujeme z bytu do domu. Psik je v byte zvyknuty ale chceme ho naucit na celorocny pobyt vonku (samozrejme prirpavime zateplenu budu :) Obavam sa, ze psik s tym bude mat zozaciatku problem, mate nejake rady ako psa naucit? Ako postupovat? Nechat ho hned vonku alebo ist na to postupne? Pred nejakym casom sme boli docastne v dome, kde ale nebol cely den, len sme ho tam vencili a ked zacal pri dverach stekat, isiel dnu. Bojim sa aby nam aj teraz nevystekaval pri dverach, ze chce ist do vnutra. Tiez zvazujeme, ze si zaobstarame aj druheho psa, mohlo by to pomoct? Nechceme aby sa pocas nasej nepritomnosti na zahrade nudil a zacal sa napr. prekopavat k susedom a pod.... dakujem za rady :-*.

5.3.2017 10:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ačkoliv jsem měla a mám psy celoročně venku v zahradě, psa uvyknutého celý život v bytě, pro kterého bude asi těžký i přesun do nového prostředí, bych ven na zahradu nedávala. Je to malé plemeno, možná má před sebou ještě 6-7let, ale možná ne(tím chci říct, že můj se nedožil 8) prostě bych to dávkovala pomalu, tak jak mají i jiní tady, že pes je v podstatě v baráku a na zahradu chodí jen občas, či s jen nima(samozřejmě vyvenčit) Viděli by jste, jestli tam chce být, třeba si nakonec zahradu i vybere sám, ale na, stará kolena"...bych mu násilně život neměnila. Co se týče druhého psa, je to také názor od názoru. Před rokem mi umřel druhý pes a stávajícímu, dneska 9.letému, jsem chtěla pořídit nového parťáka, aby nesmutněl. Nakonec mne muž ukecal, že se také může stát, že si psi prostě nesednout a ztrpčím mu akorát stáří. Celý život od štěňátek byli dva, tak jsme se rozhodnuli, že teď bude prostě rozmazlovaný jedináček

5.3.2017 10:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.124

Bojim sa aby nam aj teraz nevystekaval pri dverach,

No tak je nechte otevřené, pomalu si zvykne.

Bytovýho starocha na zimu ven ?
Zateplená neznamená vytápěná.

5.3.2017 10:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Sabina11 napsal(a):
Ahojte,
mame 8 rocneho krizenca pudla a kniraca. S priatelom sa stahujeme z bytu do domu. Psik je v byte zvyknuty ale chceme ho naucit na celorocny pobyt vonku (samozrejme prirpavime zateplenu budu :) Obavam sa, ze psik s tym bude mat zozaciatku problem, mate nejake rady ako psa naucit? Ako postupovat? Nechat ho hned vonku alebo ist na to postupne? Pred nejakym casom sme boli docastne v dome, kde ale nebol cely den, len sme ho tam vencili a ked zacal pri dverach stekat, isiel dnu. Bojim sa aby nam aj teraz nevystekaval pri dverach, ze chce ist do vnutra. Tiez zvazujeme, ze si zaobstarame aj druheho psa, mohlo by to pomoct? Nechceme aby sa pocas nasej nepritomnosti na zahrade nudil a zacal sa napr. prekopavat k susedom a pod.... dakujem za rady :-*.

Starého psa z bytu na zahradu? Jaký k tomu máte důvod? Udělal vám ten pes něco?

Máte strach o dveře? Raději se bojte o jeho zdraví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2017 11:12

Nechápu...doteď s vámi fungoval v jedné domácnosti a teď s ním hurá ven...nic proti tomu jestli o to bude mít pes zájem, ale to bych nechala asi na něm...
Taky by mě zajímal důvod takové změny a to opravdu nejsem proti tomu mít psa venku (samozřejmě pokud k tomu jsou vytvořeny podmínky a pokud s ním i tak člověk tráví dostatek času).

5.3.2017 12:43
jednorožecAmálka

XXX.XXX.63.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechápu...doteď s vámi fungoval v jedné domácnosti a teď s ním hurá ven...nic proti tomu jestli o to bude mít pes zájem, ale to bych nechala asi na něm...
Taky by mě zajímal důvod takové změny a to opravdu nejsem proti tomu mít psa venku (samozřejmě pokud k tomu jsou vytvořeny podmínky a pokud s ním i tak člověk tráví dostatek času).

Že by změna přítele a novému příteli vadí pes v bytě?

5.3.2017 13:17
Atheira

XXX.XXX.50.119

jednorožecAmálka napsal(a):
Že by změna přítele a novému příteli vadí pes v bytě?

Kvůli tomu bych určitě hned vyhodila psa z bytu. Celá žhavá.

5.3.2017 14:09
gajdovka

XXX.XXX.45.9

My jsme měli také psa v bytě 10 let, přestěhovali jsme se, byl od začátku venku, nechtěl do baráku, pořídili jsme mu od štěněte kamaráda, akorát v mrazech jsou oba v technické.Přes den jsou různě po zahradě, pergolou, spolu, hrají si, mají i kocourky, dva kamarády, okukují slepice, než dojdeme z práce, vidí, co se děje, kdo jde kolem, baví se, než celý den ležet na gauči a hledět v paneláku do zdi.Náš je spokojený, už má 15 let.

Sabina11

5.3.2017 16:43
Sabina11

XXX.XXX.182.107

Stahovanie do domu je ciastocne kvoli psikovi. Aj ked ma 8 rokov je velmi energicky a potrebuje behat. Kvoli pracovnej vytazenosti ho nebudeme mat cas vencit tak casto a dlho ako by potreboval, preto by sme ho radi naucili na zivot v zahrade. Skusime mu to asi davkovat zozaciatku a uvidime ci mu bude lepsie vonku alebo vnutri. Diky za rady ;) druheho psika este zvazime.

5.3.2017 17:03

Sabina11 napsal(a):
Stahovanie do domu je ciastocne kvoli psikovi. Aj ked ma 8 rokov je velmi energicky a potrebuje behat. Kvoli pracovnej vytazenosti ho nebudeme mat cas vencit tak casto a dlho ako by potreboval, preto by sme ho radi naucili na zivot v zahrade. Skusime mu to asi davkovat zozaciatku a uvidime ci mu bude lepsie vonku alebo vnutri. Diky za rady ;) druheho psika este zvazime.

Zahrada psovi pohyb venku nevynahradí. Mám psa, který má energie až až, ale po dobu mé nepřítomnosti stejně celou dobu na zahradě prospal a pořádně řádil a běhal až na procházce. Málokterý pes Vám bude po zahradě běhat tak, aby se unavil. Běhání po zahradě ho brzo přestane bavit, žádné nové pachy ani podněty tam nebudou. Párkrát si jí za den objede, čas od času zablafe na kolemjdoucí a tím to skončí..
Chápu že pejsek bude na zahradě, když budete v práci. Ale nerozumím tomu, proč by s vámi nemohl do baráku až přijdete domů. To se mi zdá hodně kruté, obzvlášť když jde o psa, který s Vámi žil osm let v bytě

5.3.2017 17:10
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Sabina11 napsal(a):

Fakt nemůžete psu nabídnout dvě hodiny denně? Parťákovi, který je s vámi osm let?

5.3.2017 17:11
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Zahrada psovi pohyb venku nevynahradí. Mám psa, který má energie až až, ale po dobu mé nepřítomnosti stejně celou dobu na zahradě prospal a pořádně řádil a běhal až na procházce. Málokterý pes Vám bude po zahradě běhat tak, aby se unavil. Běhání po zahradě ho brzo přestane bavit, žádné nové pachy ani podněty tam nebudou. Párkrát si jí za den objede, čas od času zablafe na kolemjdoucí a tím to skončí..
Chápu že pejsek bude na zahradě, když budete v práci. Ale nerozumím tomu, proč by s vámi nemohl do baráku až přijdete domů. To se mi zdá hodně kruté, obzvlášť když jde o psa, který s Vámi žil osm let v bytě

Přesně.

5.3.2017 17:44

Sabina11 napsal(a):

Tak pejsek se určitě na zahradě nebude nudit tolik jako sám doma...ale většina psů to doma bez pána stejně prospí...moji pesani zahradu sice obejdou, občas na někoho začtěkaj, ale většinu času to na zahradě proleží-a to jsou dva, takže by teoreticky mohli řádit spolu...zahrada jim pohyb prostě nenahradí...
Hodně lidí si o mě myslí, že jsem blázen, že i když mám zahradu, tak vstanu ráno v pět a jdeme na hoďku a půl až dvě hodiny trajdat...a pak mažu do práce...kdybych nešla tak celý den někde proleží a to si myslím, že není ideální ani pro takové lenochy jaký mám doma já...

U vás bych viděla nějak ideál...přes den pes venku, pak prochajda a pak by mohl s vámi domů, aby si vás taky užil..protože ruku na srdce, kolik času strávíte venku na zahradě se psem, když bude hnusně...to tam bude sám?...z toho asi pes, který je zvyklý vám dělat společnost odvařenej fakt nebude...

5.3.2017 19:37

..."nebudeme mat cas vencit tak casto a dlho ako by potreboval, preto by sme ho radi naucili na zivot v zahrade"...
Je to přesně, jak píší jiní. Pes sám na zahradě neběhá. Maximálně běží kolem plotu peohnat chodce, kolo, motorku. Aby si zvykl na zahradě vyštěkávat, taky asi není žádoucí.
Mám srovnání dvou sourozenců. Jeden celý život v paneláku, s procházkami. Druhý na u RD na zahradě, částečně ( aspoň v mládí ) také s procházkami. Překvapilo mě, jak ten panelákový byl v podstatně lepší fyzické kondici.
Veterinář mi potvrdil, že je to vlastně normální, že takový ( nezanedbávaný ) pes v paneláku má víc pohybu, než ten ponechaný sám sobě na zahradě.

Sabina11

5.3.2017 21:39
Sabina11

XXX.XXX.182.107

Urcite nemame v plane psika uplne vystahovat von, chceme ho pustat aj dnu, chceli by sme ale aby sa naucil pocas nasej nepritomnosti kvoli praci, aby to vonku zvladal :) 8 rokov ho v byte nemame, mame ho rok a pol, je z utulku.

Sabina11

5.3.2017 21:41
Sabina11

XXX.XXX.182.107

Zrzavci napsal(a):
Fakt nemůžete psu nabídnout dvě hodiny denně? Parťákovi, který je s vámi osm let?

Samozrejme nebude odkazany len na zahradu, prechadzky v prirode musia byt :) len pocas nasej nepritomnosti kvoli praci, bude pre neho lepsie byt vonku, moze sa vyvencit ked bude potrebovat.

Sabina11

5.3.2017 21:42
Sabina11

XXX.XXX.182.107

Tak pejsek se určitě na zahradě nebude nudit tolik jako sám doma...ale většina psů to doma bez pána stejně prospí...moji pesani zahradu sice obejdou, občas na někoho začtěkaj, ale většinu času to na zahradě proleží-a to jsou dva, takže by teoreticky mohli řádit spolu...zahrada jim pohyb prostě nenahradí...
Hodně lidí si o mě myslí, že jsem blázen, že i když mám zahradu, tak vstanu ráno v pět a jdeme na hoďku a půl až dvě hodiny trajdat...a pak mažu do práce...kdybych nešla tak celý den někde proleží a to si myslím, že není ideální ani pro takové lenochy jaký mám doma já...

U vás bych viděla nějak ideál...přes den pes venku, pak prochajda a pak by mohl s vámi domů, aby si vás taky užil..protože ruku na srdce, kolik času strávíte venku na zahradě se psem, když bude hnusně...to tam bude sám?...z toho asi pes, který je zvyklý vám dělat společnost odvařenej fakt nebude...

Ano, to znie ako dobry plan :)
este budeme musiet vymysliet zabranu okolo krbu v zime aby sa nam tam nahodou nepopalil :(.

6.3.2017 08:51
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Sabina11 napsal(a):
Samozrejme nebude odkazany len na zahradu, prechadzky v prirode musia byt :) len pocas nasej nepritomnosti kvoli praci, bude pre neho lepsie byt vonku, moze sa vyvencit ked bude potrebovat.

Tak to je pak jiná. Původně mi to vyznělo jinak. Ideální by bylo, aby si pes mohl z vnitřních prostor vyběhnout ven. To je jednou moje představa, což ovšem s velkými psy jde hůř, ale viděla jsem ji suprově zrealizovanou - u domu byl využit přístavek (nebo se dá přistavět), z kterého byl udělaný domek pro psy (zatepleno stejně jako dům samotný, do domku vyvedeno topení, takže psi měli teplo, sucho a ve dveřích měli probíhací dvířka, uvnitř domku sprcháč, takže psi když přišli z venku jako čuňata, tak se tam očistili a když oschli, bočními dveřmi šup do domu za páníčkama. majitelka měla klid na duši, že psi si přesně vyběhnout na vyvenčení, když potřebují, ale jsou v suchu a teple a zároveň se ale do domu nikdo probíhacími dveřmi nedostane.

6.3.2017 08:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Sabina11 napsal(a):

Můžete mu udělat psí dveře, aby mohl chodit do domu a ven tak, jak bude chtít, nemusíte ho nutit být venku v boudě. Normální pes je tam, kde je jeho rodina, tedy s vámi. Nechte na něm, kde bude chtít být, když budete v práci.

6.3.2017 09:27
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Pokud ten pes bude sám na zahradě, stejně ji využívat nebude a bude někde ležet a nudit se.

7.3.2017 10:27
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Můžu se připojit s dotazem? máme ročního australáka a zhruba za pů roku se budeme stěhovat z bytu do domečku s malou zahrádkou. Samozřejmě víme, že ho nemůžeme úplně odtrhnout od nás a šoupnout na zahradu, ale chtěli bychom aby si zvykal, že tam bude přes den když budeme pryč či možná přes noc, to uvidíme. Máte nějaké rady jak ho na zahradu postupně zvykat? děkuji.

7.3.2017 10:38

Asi tak jako štěně na samotu ? Jako jste ho zvykali zuůstávat v bytě ?
Na zahradě v době vaší nepřítomnosti...Záleží na tom, kde ta zahrada je. Není to skoro jako uvázat psa u obchodu...- nabídnout ho ? Či jinak : bude tam v bezpečí?
Třeba i od dráždění cizích dětí ?

7.3.2017 10:41
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Zahrada je za domem, kde bude v bezpečí. je mi jasné že postupně, spíš mi šlo o to, jak mu pobyt na zahradě zpříjemnit, aby se necítil odstrčený.

7.3.2017 10:47

Když nebudete doma, nebude se cítit odstrčený, když budete doma - berte ho domů. Tak by se mu režim změnil jen v tom, že ve vaší nepřítomnosti bude na zahradě, místo na gauči.
Oblíbené hračky, tak jako když byl doma. Možná kočičího kamaráda ?

7.3.2017 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

petazlesa napsal(a):
Zahrada je za domem, kde bude v bezpečí. je mi jasné že postupně, spíš mi šlo o to, jak mu pobyt na zahradě zpříjemnit, aby se necítil odstrčený.

No stěhovat se budete tak nějak v létě, kdy je venku teplo, tak s ním být co nejvíc na té zahradě, hrát si tam s ním, cvičit tam s ním, střídat pobyt doma, s pobytem venku, a postupně ho tam přesouvat. Když tam bude sám, nechat mu tam nějakou zábavu v podobě třeba velké hlodací kosti, nebo konga naplněného něčím moc fajn. Prostě stejné, jako když půjdete do práce. Ale nejdřív mu to tam zpříjemnit, zabydlet, aby se mu tam líbilo.

7.3.2017 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zrzavci napsal(a):
No stěhovat se budete tak nějak v létě, kdy je venku teplo, tak s ním být co nejvíc na té zahradě, hrát si tam s ním, cvičit tam s ním, střídat pobyt doma, s pobytem venku, a postupně ho tam přesouvat. Když tam bude sám, nechat mu tam nějakou zábavu v podobě třeba velké hlodací kosti, nebo konga naplněného něčím moc fajn. Prostě stejné, jako když půjdete do práce. Ale nejdřív mu to tam zpříjemnit, zabydlet, aby se mu tam líbilo.

Přesně takhle jsem to chtěla napsat: být tam s ním co nejvíc, ukazovat mu, co se na zahradě dá dělat, že si tam může hrát, může hlídat, může se proběhnout k brance...

28.11.2017 10:46
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Dobrý den, tak jsem tu znovu s dotazem jak pejska zvyknout na zahradě. Už jsme se nastěhovali a problém je takovýto: když je na zahradě s námi, popřípadě máme otevřené fr. dveře na zahradu, je šťastný, běhá, hraje si s kostí, s hračkami..jakmile ale zavřeme dveře je v tu ránu u dveří, kouká na nás a kňučí. To samé když jdeme do práce a necháme ho tam samotného (nainstalovali jsme kameru, abychom ho sledovali), běhá od zadní branky k fr. dveřím a štěkásmajlík zkusili jsme ho dát přes dobu práce do baráku a to celý den v klidu prospí (byl tak zvyklý od malička). Jak mu ten pobyt na zahradě víc zpříjemnit aby nebyl tak nešťastný? chtěli bychom, aby byl na zahradě - mohl si tam "odskočit" když bude potřeba, hrát si, popoběhnout, aby nemusel být zavřený v domě:-/ "problém" je, že jsme si ho dost nafixovali na nás no..

28.11.2017 10:49

Děláte mu zbytečný stres, chce to opravdu po krůčkách si to rozfázovat, ale stejně si myslím, že pokud je na vás fixovaný, venku se mu samotnému líbit nebude. Rozhodně ho ze začátku nechávejte doma.

28.11.2017 11:16

Nechávejte ho doma, na odchod na zahradu mu pořiďte do jedněch dveří psí dvířka. Samozřejmě že pak nesmí mít otevřený celý dům, aby tam nedělal binec.

28.11.2017 12:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Děláte mu zbytečný stres, chce to opravdu po krůčkách si to rozfázovat, ale stejně si myslím, že pokud je na vás fixovaný, venku se mu samotnému líbit nebude. Rozhodně ho ze začátku nechávejte doma.

Přesně tak, na tohle si bude muset zvykat postupně stejně, jako by byl štěndo, které si lidi nechají třeba půl roku doma a pak se ho snaží odseparovat na zahradu. Zatím ho nechávejte doma, venku jen o víkendech, kdy v zahradě budete co nejvíce s ním(zima je na to nepraktická doba, no ) Dělala bych to, jako jsem dělala se štěníkem. Až bude unavený a zelehne, tak v klidu bez nějakého loučení odejít domů. My máme francouzská okna v celém baráku, takže když jdu kolem okna, nikdy nezapomenu juknout, kde leží psi(teď už jen pes) a pokud kouká, tak na něj zavolat, zamávat: ahoj puppy

28.11.2017 12:58
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Hm, je pravda, že jsme to udělali asi moc naráz..:-/ ještě nás napadlo chodit ven těmi zadními vrátky ze zahrady..protože když je přes den na zahradě sám, tak to vypadá, jakoby si myslel že jsme někde v baráku, jak furt čučí do těch fr. dveří...dnes je třeba vevnitř a leží spokojeně na chodbě u dveří a ani nepípne..

28.11.2017 13:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

On byl prostě 8 let bytový pes, jinak žít neumí. Může se to naučit, ale chce to čas a netlačit na něj.

28.11.2017 13:25
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Náš má necelé dva roky a teď jsme dva měsíce v domě...

28.11.2017 13:37

Dejte dvířka do dveří a nech to na něm...

28.11.2017 13:38
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Dejte dvířka do dveří a nech to na něm...

Bohužel máme směrem do zahrady francouzká okna, takže dvířka jsem nemožná..

28.11.2017 13:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

petazlesa napsal(a):

Omlouvám se, já že je to ještě ten původní pes, jen pokračování

28.11.2017 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

petazlesa napsal(a):
Bohužel máme směrem do zahrady francouzká okna, takže dvířka jsem nemožná..

To máte stejné, jako my.

28.11.2017 13:41

"jsem nemožná"
milá upřímnost

dvířka jsou tuším osaditelná i do skla.

28.11.2017 13:53
Mat

XXX.XXX.7.34

petazlesa napsal(a):

A proč nemůže být v té chodbě, když jste pryč? Budete v klidu vy i pes, nikomu se nic nestane, nemusí se nic předělávat, ..

Proč je najednou problém, aby byl s vámí, když na to byl do teď zvyklý? Představte si, že vám najednou muž řekne "Od teď spíš vedle v pokoji, už chci tě potkávat jen když já budu chtít.".

28.11.2017 14:06
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Mat napsal(a):
A proč nemůže být v té chodbě, když jste pryč? Budete v klidu vy i pes, nikomu se nic nestane, nemusí se nic předělávat, ..

Proč je najednou problém, aby byl s vámí, když na to byl do teď zvyklý? Představte si, že vám najednou muž řekne "Od teď spíš vedle v pokoji, už chci tě potkávat jen když já budu chtít.".

Problém to není (pokud by ovšem doma nic neničil, což už ale většinou v bytě nedělal), spíš jsme mysleli, že bude mít na zahradě víc prostoru, může se vyčůrat, občas proběhnout (neberu to samozřejmě jako náhradu za venčení) prostě že by tam měl víc vjemů..

28.11.2017 14:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

"jsem nemožná"
milá upřímnost

dvířka jsou tuším osaditelná i do skla.

Do nových skel plněných argonem, už ne. Jedině, že by to udělala na zakázku přímo firma, dodávající okna...ale to už je pro zadavatele pasé.

28.11.2017 14:11
petazlesa

XXX.XXX.252.50

lesnížínka napsal(a):
Do nových skel plněných argonem, už ne. Jedině, že by to udělala na zakázku přímo firma, dodávající okna...ale to už je pro zadavatele pasé.

Sakra smajlík nemožná jsem taky ale ani s těmi dvířky to moc jako dobré řešení nevidím...

28.11.2017 14:35
Mat

XXX.XXX.7.34

petazlesa napsal(a):
Problém to není (pokud by ovšem doma nic neničil, což už ale většinou v bytě nedělal), spíš jsme mysleli, že bude mít na zahradě víc prostoru, může se vyčůrat, občas proběhnout (neberu to samozřejmě jako náhradu za venčení) prostě že by tam měl víc vjemů..

Jenže on stejně na té zahradě nebude běhat dokola a unavovat se, pokud si tam zvykne, tak bude dělat úplně to samé co ve vnitř, akorát, že venku. Spát, jednou za čas obejít rajón a zase spát, v podstatě nic mu to nedá.

28.11.2017 14:41
petazlesa

XXX.XXX.252.50

Mat napsal(a):
Jenže on stejně na té zahradě nebude běhat dokola a unavovat se, pokud si tam zvykne, tak bude dělat úplně to samé co ve vnitř, akorát, že venku. Spát, jednou za čas obejít rajón a zase spát, v podstatě nic mu to nedá.

No to asi máte pravdu

28.11.2017 14:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.126

Mat napsal(a):

Kór v tomhle počasí.

28.11.2017 14:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mat napsal(a):

To máte pravdu, v podstatě je to jedno, kde spí Dneska jsem myla venku okna, pes chrápal, jen sem tam mrknul, co vyvádím, když jsem hrknula se schůdkama. To samé ale doma. Mně by fakt celkem zajímalo, jestli, když máte psy doma, se jim nějak pořád věnujete? To asi sotva, když musíte uklízet, vařit...Jdu péct buchtu, pes se nacpe domů, zalehne v kuchyni. Za 5minut se ohlédnu a už tam není. Buďto leží někde v hale, nebo už šel ke dveřím a muž ho vypustil ven. Jestli mu to, doma" něco dalo? Podle mne prd. Nudil se stejně, jako by se sám nudil venku a ještě mu bylo horko. Mě jde spíš o to, že si venku může kdykoliv odskočit cvrknout, či prohnat kolem plotu auto, kolo, zaběhnout tam, když jde kolem někdo s pejskem či děti. Pokud jde někdo po cestě kolem domu dozadu, jde to zkontrolovat. Nebo pokud se z blízkých stájí vzadu ozívají nějaké divné zvuky. Nebo přijede soused na novostavbu vyskočí, zaštěká. Nevím no, ale v bytě buďto těžko a nebo to ani není žádoucí. Takže venku za nepřítomnosti pána alespoň nějaká činnost. Když byli dva, hecovali se navzájem, takže se, hýbali" mnohem víc.

28.11.2017 15:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

lesnížínka napsal(a):
To máte pravdu, v podstatě je to jedno, kde spí Dneska jsem myla venku okna, pes chrápal, jen sem tam mrknul, co vyvádím, když jsem hrknula se schůdkama. To samé ale doma. Mně by fakt celkem zajímalo, jestli, když máte psy doma, se jim nějak pořád věnujete? To asi sotva, když musíte uklízet, vařit...Jdu péct buchtu, pes se nacpe domů, zalehne v kuchyni. Za 5minut se ohlédnu a už tam není. Buďto leží někde v hale, nebo už šel ke dveřím a muž ho vypustil ven. Jestli mu to, doma" něco dalo? Podle mne prd. Nudil se stejně, jako by se sám nudil venku a ještě mu bylo horko. Mě jde spíš o to, že si venku může kdykoliv odskočit cvrknout, či prohnat kolem plotu auto, kolo, zaběhnout tam, když jde kolem někdo s pejskem či děti. Pokud jde někdo po cestě kolem domu dozadu, jde to zkontrolovat. Nebo pokud se z blízkých stájí vzadu ozívají nějaké divné zvuky. Nebo přijede soused na novostavbu vyskočí, zaštěká. Nevím no, ale v bytě buďto těžko a nebo to ani není žádoucí. Takže venku za nepřítomnosti pána alespoň nějaká činnost. Když byli dva, hecovali se navzájem, takže se, hýbali" mnohem víc.

No nevím, mám psa doma, velkého závisláka. A myslím, že mu stačí to, že je tam kde já, všude zamnou chodí jak ocásek. Pokud ho nechám samotného venku, tak si sedne ke dveřím a bude kníkat - a to fakt dost dlouho, pořád, mám to vyzkoušené. Venku ho to samotného prostě nebaví. Ale podle mě je to hodně o zvyku, když jsem měla psa, co byl zvyklý venku, tak vevnitř být nechtěl. Současný pes třeba v létě, když máme otevřené dveře, tak je tam, kde jsem já. Pokud jsem venku je tam taky, ale jakmile jdu dovnitř tak jde taky. No a pak taky asi záleží dost na povaze, některý pes dá přednost tomu, lehnout si a jen pozorovat páníčka, jiný dá přednost hlídání nebo pozorování okolí. Přes léto a jaro mám psa v kotci (aby byl "na vzduchu" když je teplo a jsem v práci) a tu dobu v kotci prosí na gauči. Jasně, nejde srovnávat kotec a zahrada, ale myslím si, že kdybych ho nechala místo doma volně na zahradě, tak bude ležet buď u dveří a nebo si půjde lehnout do kotce na ten gauč a čekat tam.

28.11.2017 15:19
petazlesa

XXX.XXX.252.50

lesnížínka napsal(a):

Ano, přesně tak jsem to myslela..že bude mít na zahradě prostě víc živo..ale je to závislák a právě mu stačí, když je s námi ať jsme tam nebo tam..na to, že jsme 8 hodin v práci je zvyklý, proto jsem si myslela že mu bude jedno jestli je venku nebo vevnitř...

28.11.2017 16:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

petazlesa napsal(a):
Ano, přesně tak jsem to myslela..že bude mít na zahradě prostě víc živo..ale je to závislák a právě mu stačí, když je s námi ať jsme tam nebo tam..na to, že jsme 8 hodin v práci je zvyklý, proto jsem si myslela že mu bude jedno jestli je venku nebo vevnitř...

Podle mě je to o zvyku. Když ho budete venku nechávat po chvilkách, nejlíp zezačátku utahaného k padnutí, plus třeba něco na žvýkání, postupně to prodlužovat, tak si zvykne a bude tam třeba i rád. Ale nebylo by lepší toto až na jaře? Pokud jde jen o tu dobu co jste v práci, tak podle mě není dobré nechávat psa x hodin venku bez pohybu a pak ho na x hodin a na noc brát domů do tepla.

On doma je zvyklý, už má zažité, že tam se vrátíte, ale venku je to pro něho asi něco jiného a bere to třeba tak, že jste ho někde nechala a neví zda se vrátíte. Utahala bych ho k padnutí, dala kost a nechala venku. Šla bych dovnitř, zachvíli se vrátila a dělala jakoby nic, prostě normálka. Postupně bych tu dobu co tam bude prodlužovala. Ale nechat ho tam rovnou 8 nebo více hodin je podle mě moc. A opravdu se mi to nezdá vhodné v zimě.

O jaké plemeno se jedná? smajlík

Edit: teď jsem si to přečetla znovu. Jedná se vám tedy o dobu co jste v práci aby byl venku? Nebo chcete aby byl už jenom venku? Pokud vám nevadí doma tak po dobu co jste doma bych mu nechala možnost volby a je jasné, že bude chtít být s vámi, když tak byl dva roky zvyklý.

28.11.2017 16:11
Mat

XXX.XXX.7.34

lesnížínka napsal(a):

Tak nejde o věnování, i společný odpočinek zlepšuje vztahy ve "smečce", ale nutit psa, který chce očividně být s vámi, aby byl sám venku je blbost, pokud to vašemu psovi nevadí, tak OK, ale v téhle situaci se očividně tazatelka nenachází.

28.11.2017 18:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mat napsal(a):
Tak nejde o věnování, i společný odpočinek zlepšuje vztahy ve "smečce", ale nutit psa, který chce očividně být s vámi, aby byl sám venku je blbost, pokud to vašemu psovi nevadí, tak OK, ale v téhle situaci se očividně tazatelka nenachází.

Ne, ne, já se tak ptám kvůli sobě, protože to neznám. Nikdy jsem neměla psy domácí, bytové a žádný z našich psů nechtěl být doma dlouho(vždycky to byli chlupáči, kterým bylo vedro) Právě, že ani o ten společný odpočinek nestojí, ale netuším, jestli jen kvůli tomu horku. Prostě: já si schválně k němu sednu na zem, no a nedám mu pokoj nevydržím ho nemuconit a on je určitě minimálně chvíli rád, to je vidět, ale pak se sebere a lehne si o metr vedle, tak já na gauč a on se za dalších pár minut zvedne a postaví ke dveřím, že chce ven. Berňák byl větší závislák, vydržel dýl, ale pak už chtěl taky ven.

28.11.2017 18:44
Mat

XXX.XXX.7.34

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, já se tak ptám kvůli sobě, protože to neznám. Nikdy jsem neměla psy domácí, bytové a žádný z našich psů nechtěl být doma dlouho(vždycky to byli chlupáči, kterým bylo vedro) Právě, že ani o ten společný odpočinek nestojí, ale netuším, jestli jen kvůli tomu horku. Prostě: já si schválně k němu sednu na zem, no a nedám mu pokoj nevydržím ho nemuconit a on je určitě minimálně chvíli rád, to je vidět, ale pak se sebere a lehne si o metr vedle, tak já na gauč a on se za dalších pár minut zvedne a postaví ke dveřím, že chce ven. Berňák byl větší závislák, vydržel dýl, ale pak už chtěl taky ven.

Tak to naši si klidně lehnou před krb, ale je pravda, že když máme doma 21 stupňů, tak už se shodujeme na tom, že je vedro, takže míváme kolem 18.

29.11.2017 09:00
petazlesa

XXX.XXX.252.50

marcelaamax napsal(a):
Podle mě je to o zvyku. Když ho budete venku nechávat po chvilkách, nejlíp zezačátku utahaného k padnutí, plus třeba něco na žvýkání, postupně to prodlužovat, tak si zvykne a bude tam třeba i rád. Ale nebylo by lepší toto až na jaře? Pokud jde jen o tu dobu co jste v práci, tak podle mě není dobré nechávat psa x hodin venku bez pohybu a pak ho na x hodin a na noc brát domů do tepla.

On doma je zvyklý, už má zažité, že tam se vrátíte, ale venku je to pro něho asi něco jiného a bere to třeba tak, že jste ho někde nechala a neví zda se vrátíte. Utahala bych ho k padnutí, dala kost a nechala venku. Šla bych dovnitř, zachvíli se vrátila a dělala jakoby nic, prostě normálka. Postupně bych tu dobu co tam bude prodlužovala. Ale nechat ho tam rovnou 8 nebo více hodin je podle mě moc. A opravdu se mi to nezdá vhodné v zimě.

O jaké plemeno se jedná? smajlík

Edit: teď jsem si to přečetla znovu. Jedná se vám tedy o dobu co jste v práci aby byl venku? Nebo chcete aby byl už jenom venku? Pokud vám nevadí doma tak po dobu co jste doma bych mu nechala možnost volby a je jasné, že bude chtít být s vámi, když tak byl dva roky zvyklý.

Máte asi pravdu, že teď to počasí není na takovou dobu venku úplně ideální..šlo nám primárně o to, aby byl venku na čerstvém vzduchu když budeme v práci, protože už je ná nás (a my na něj) tak fixovaný, že si moc neumím představit, že se budeme koukat doma na tv a on bude venku..zkusíme to tedy dělat nějak postupně o víkendu, aby si zvykl a na zahradě nebrečel...je to australák, takže tu lidskou přítomnost prostě potřebuje, i když kamarádka má stejné plemeno a šoupla ho ven, jen co dodělali plot, a zvykl si hned. Ale ten náš je závislák holt no..

29.11.2017 14:48
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

petazlesa napsal(a):
Máte asi pravdu, že teď to počasí není na takovou dobu venku úplně ideální..šlo nám primárně o to, aby byl venku na čerstvém vzduchu když budeme v práci, protože už je ná nás (a my na něj) tak fixovaný, že si moc neumím představit, že se budeme koukat doma na tv a on bude venku..zkusíme to tedy dělat nějak postupně o víkendu, aby si zvykl a na zahradě nebrečel...je to australák, takže tu lidskou přítomnost prostě potřebuje, i když kamarádka má stejné plemeno a šoupla ho ven, jen co dodělali plot, a zvykl si hned. Ale ten náš je závislák holt no..

Joo AUO bývají závisláci. No já hlavně myslím, že z hlediska zdraví to teď fakt není vhodné. Na jaře nebo v létě klidně pak nechávat venku a až se vrátíte tak vzít domu. Ale vemte, si že venku bude mrznout, pes tam bude 8 hodin ležet - dobře možná se občas projde, popoběhne, ale sám se tam nějak extra hýbat nebude. No a pak ho najednou vezmete domů do 20ti stupňů, bude tam do rána a ráno zase šup na mráz. To podle mě fakt není pro zdraví ideální...

Přidejte reakci

Přidat smajlík