Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2017 04:28
KamilaL

XXX.XXX.56.245

Před 14 dny jsme byli s naší berňačkou na operaci torze žaludku, prý za minutu 12.
Od mala jsme jí učili jíst v leže, po jídle neskákat atd, prostě být v klidu, stejně nás to potkalo .
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s touto operací a jak probíhalo uzdravování a na co si dát pozor.Díky.

7.3.2017 13:00
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Buďte rádi, že ji přežila, není to zdaleka obvyklé. Dodržujte všechny doporučení, tím nic nezkazíte, ale pamatujte si, že zatím nikdy nikdo a to ani při řízeném pokusu, žádným postupem torzi nevyvolal, a taky, že torze se může objevit znovu i u přišitého žaludku a její příchod je nevypočitatelný. Doba, kdy jí trpěli především velcí psi je ta tam, dnes ji dostanou - a to běžně - i psi střední ba i jorkšír ji měl.

možná v tom hraje roli i dědičnost, ale tak jako tak je to fenomén, který vzniká na základě tak mnoha příčin, že jí asi zatím předejít nejde. ani tím přišitím žaludku,.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2017 14:23

KamilaL napsal(a):
Před 14 dny jsme byli s naší berňačkou na operaci torze žaludku, prý za minutu 12.
Od mala jsme jí učili jíst v leže, po jídle neskákat atd, prostě být v klidu, stejně nás to potkalo .
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s touto operací a jak probíhalo uzdravování a na co si dát pozor.Díky.

Měli jste kliku, mojí švagrový na torzi uhynul choďák...choďák, který byl defakto na lačno (její pesani jedí večer)...když odjížděla do práce, tak byl pes v pořádku...po návratu už to bylo špatné, psa okamžitě naložila a frčeli k vetovi, ale už bylo pozdě...

7.3.2017 14:28
bilusik

XXX.XXX.168.4

A počítejte s tím, že se to může kdykoliv opakovat. Známá měla také fenu po torzi a asi za měsíc se to opakovalo podruhé a už ji nezachránili. Takže neustále po krmení hlídat.

7.3.2017 16:39
KamilaL

XXX.XXX.117.27

Děkuji.
Zatím krmíme po malých dávkách 4*denně jak doporučila vetka.

7.3.2017 19:59
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Krmím třikrát denne... a torzi jsme i tak měli.

7.3.2017 21:52

Z vlastní zkušenosti vím, že krmení ani pohyb nemá na torzi vliv.Měla jsem torzi u psa, který nebyl ani nakrmený, ani se nijak moc nepohyboval a i přes veškerá opatření se mu zopakovala.Druhý pes ji měl po krmení masem a přílohou za asi 4 hodiny, ale po torzi žil ještě skoro 7 let bez problémů a byl krmen granulemi.Spousta dalších psů torzi neměla přesto, že byli krmeni granuleni i masem a i po nakrmení si hráli a lítali.Myslím si, že k tomu musí být jiné, vnitřní předpoklady.

8.3.2017 08:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z vlastní zkušenosti vím, že krmení ani pohyb nemá na torzi vliv.Měla jsem torzi u psa, který nebyl ani nakrmený, ani se nijak moc nepohyboval a i přes veškerá opatření se mu zopakovala.Druhý pes ji měl po krmení masem a přílohou za asi 4 hodiny, ale po torzi žil ještě skoro 7 let bez problémů a byl krmen granulemi.Spousta dalších psů torzi neměla přesto, že byli krmeni granuleni i masem a i po nakrmení si hráli a lítali.Myslím si, že k tomu musí být jiné, vnitřní předpoklady.

Mám naprosto stejný názor.

8.3.2017 08:38

Ono se vlastně neví, jak torze vzniká. je spoustu teorií, ale například se nepovedlo jí udělat experimentálně, že by se vzala skupina psů, nakrmila by se, pak by se nechali lítat a aspoň u části z nich by vznikla torze. prostě ne.

ale když máte psa s torzí, ptejte se, jestli náhodou torzi neměli i nějací jeho příbuzní.

protože většinou to tak bývá a na torzi hyne několik generací psů po sobě. je to prostě dědičná choroba.

8.3.2017 13:47

Ono se vlastně neví, jak torze vzniká. je spoustu teorií, ale například se nepovedlo jí udělat experimentálně, že by se vzala skupina psů, nakrmila by se, pak by se nechali lítat a aspoň u části z nich by vznikla torze. prostě ne.

ale když máte psa s torzí, ptejte se, jestli náhodou torzi neměli i nějací jeho příbuzní.

protože většinou to tak bývá a na torzi hyne několik generací psů po sobě. je to prostě dědičná choroba.

Ano u prvního psa jsem časem zjistila, že se tam torze u potomků stejného psa vyskytovala častěji.U druhého jsem zatím na nic nepřišla.

8.3.2017 14:51
bilusik

XXX.XXX.168.4

Také si myslím, že tam hraje svou roli genetika. A mám vypozorováno od jednoho moloss plemene, že někteří jedinci z určitých linií (po určitých předcích co na torzi sami uhynuli) na torzi trpí více.

8.3.2017 17:45
KamilaL

XXX.XXX.154.13

Zítra jdeme vytahovat stehy, tak uvidíme...vám všem díky.
Jinak se torze dostavila cca po 3hodinách od krmení a na operaci jsme to stihli do cca hodiny a půl.Vím, že některým se bere při operaci i slezina, naší jí nechal.
Kámošky bernardýn měl torzi a pesan bohužel do měsíce umřel, opět se mu utrhl žaludek a už nestihli na veterinu .
Naší je už 7 let což je na berňáka slušné...tak snad tu ještě s námi nějakou dobu bude .

Přidejte reakci

Přidat smajlík