Sestra má krysarika, je mu pět, letos mu bude šest. Maji ho v domku. Dopoledne byva doma sam nez prijdou deti ze skoly a daji ho probehnout a vycurat. Vzdycky byl v pohode. Vydrzel 4-5 hodin, ale po peti letech jim zacal doma ocuravat taburetku. Sestra nevedela proc, ale urcite to bylo tim ze poridili kocku a ta byvala v te mistnosti kde on cural. Proto se misto udelalo kocce v kotelne s otvorem ven. pes ale cural dal, poradila jsem ji at taburetku vyhodi, mozna ji citil porad, kocka uz tam nechodi ale on zacal curat na zidli a kadit pod stul coz nikdy nedelal. uz nevim co ji poradit. kdyz prijdou domu, uz si myslim ze je pozde ho servat za to co udelal protoze si myslim ze uz ani nevi co udelal. Ale preci jen se chci zeptat co s nim, vykastrovanej neni, ale taky to asi nebude reseni. trva to uz pul roku. co ji mam poradit nebo je to marny? komentare o vychove si prosim odpustte, pejsek byl do te doby v pohode a poslouchal.
Nejspíš počkat až bude teplo a bude co nejvíc venku.
A doma jen pod dohledem.
Mně to začal dělat číva, ale stačil den a srovnalo se to.
Nemohla jsem ani mrknout jinam.
Byl posedlý značkováním. Takže, když jsem si chtěla třeba zalít kávu,
musel ven. Využil totiž i zlomku vteřiny, kdy se nemohu koukat
na něj a okřiknout ho než začne.
Buď ho musí ohlídat nebo někam izolovat - když zrovna nemůže hlídat.
Prostě je nutné mu to znemožnit.
A doufat, že se s kočkou naučí žít.
Nebojí se jí ?
rapotacka11
napsal(a):
Nejspíš počkat až bude teplo a bude co nejvíc venku.
A doma jen pod dohledem.
Mně to začal dělat číva, ale stačil den a srovnalo se to.
Nemohla jsem ani mrknout jinam.
Byl posedlý značkováním. Takže, když jsem si chtěla třeba zalít kávu,
musel ven. Využil totiž i zlomku vteřiny, kdy se nemohu koukat
na něj a okřiknout ho než začne.
Buď ho musí ohlídat nebo někam izolovat - když zrovna nemůže hlídat.
Prostě je nutné mu to znemožnit.
A doufat, že se s kočkou naučí žít.
Nebojí se jí ?
No kdyz jsou s nim tak to neudela, to je fakt. Ale do prace chodit musi. Nikdy nebyl sam venku, je to trosku straspytel. Moc ji nemusi, ona si snim chtela hrat on od ni odchazel pryc. Venku se tak nejak ignoruji. Segra porad ceka ze ho to prejde, ale driv cekam kdy ji odvezou do blazince, rikala ze uz to vsechno cpi moci i po
pouziti sanytolem.