Uživatel s deaktivovaným účtem

... v práci kolega tvrdil, že mu donesla kočka několik klíšťat. Nějak se mi to nezdá, není to ještě brzo?

My zatím nic...a to ještě nemám psy zakapaný...

napsal(a):
... v práci kolega tvrdil, že mu donesla kočka několik klíšťat. Nějak se mi to nezdá, není to ještě brzo?
Brzo není, mě kočky občas přinesou klíšťata i v lednu.
Ale zatím mám klid a ještě nemám ošetřeno.

Kocourům jsem už tahala.

Nějaké vysvětlení kde ta kočka k tomu příjde?

napsal(a):
Nějaké vysvětlení kde ta kočka k tomu příjde?
No venku, kde by

Jojo. Kocour si prinesl hned dve zakously ozdoby, jen co se krapek oteplilo. Lozi jen po zahradach v okoli (Praha).
No a ze psa jsem minuly i predminuly vikend sundavala dva pochodujici mini zrzouny. Ustecky a Stredocesky kraj...
Asi klistaci nevi, ze meli umrznout.

Nevim jestli jen u nas...
Ale kdyz uz jsme u klistat, nemate pocit, ze barva zvirete hraje v jejich "sberu" roli?
Bila kocka ma max. dve klistata rocne. Ale pes a kocour - zrzouni - bez obojku, pipet a samponu, tahaj domu jedno za druhym... Stejne tak kdysi "Cerna" kocka.
napsal(a):
Nevim jestli jen u nas...
Ale kdyz uz jsme u klistat, nemate pocit, ze barva zvirete hraje v jejich "sberu" roli?
Bila kocka ma max. dve klistata rocne. Ale pes a kocour - zrzouni - bez obojku, pipet a samponu, tahaj domu jedno za druhym... Stejne tak kdysi "Cerna" kocka.
U nás je to naopak - bílý (tedy světle krémový) pes jich má hromadu, to samé vlkošedý. Zrzavci mohou lítat po lese a maximálně to po nich leze - zakouslé mají jen opravdu výjimečně. Obojky mají všichni stejné.
Terven
napsal(a):
Je to tady každoročně stokrát dokola...co máte proti nim letos v plánu?
Tak to právě vůbec netuším.
Nemáte někdo zkušenosti s tímhle:
https://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/insect-shield-repelentni-satek-proti-blecham-klistatum-a-hmyzu/
?
asurwic
napsal(a):
Tak to právě vůbec netuším.
Nemáte někdo zkušenosti s tímhle:
https://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/insect-shield-repelentni-satek-proti-blecham-klistatum-a-hmyzu/
?
S tímhle nemám...
předchozí fena mívala celoživotně pipety, krom Frontline fungovaly slušně.
Současná měla loni jedinou tabletu Bravecta na celou sezónu a fungovalo super. Takže je to letošní horký favorit.
K obojkům mám averzi - jednak pes je postelový a druhak představa, že má nonstop cosi na krku - nic moc.
Terven
napsal(a):
S tímhle nemám...
předchozí fena mívala celoživotně pipety, krom Frontline fungovaly slušně.
Současná měla loni jedinou tabletu Bravecta na celou sezónu a fungovalo super. Takže je to letošní horký favorit.
K obojkům mám averzi - jednak pes je postelový a druhak představa, že má nonstop cosi na krku - nic moc.
U nás nezabírají ani pipety ani obojky (dávám oboje). Retrívr přinese každou procházku v létě dle počasí alespoň deset klíštěcích zmetků, ať na něj dávám cokoliv. K práškům mám tak nějak averzi, takže vymýšlím další možná i nemožná řešení... asi ostříhám přirozeně aniparazitní psy a nalepím na něj jejich chlupy.

asurwic
napsal(a):
U nás je to naopak - bílý (tedy světle krémový) pes jich má hromadu, to samé vlkošedý. Zrzavci mohou lítat po lese a maximálně to po nich leze - zakouslé mají jen opravdu výjimečně. Obojky mají všichni stejné.
Fajn. Dik...
Ja uz je pomalu povazovala za inteligentnejsi formu zivota.
...ze si vybiraj zamerne jen tu srst, kde nebudou behem mziku odhaleni...

Ano, klíště už mi letos sálo moje štěňátko-minulý výkend
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Mam na psech uz klistat pomerne hodne. Fakt nechapu, myslela jsem, ze zima je letos trochu umravni, nestalo se tak. Poridili jsme vetsi mnozstvi slepic. Nechame je past venku, pry je dost zredukuji. Kdyby ne, aspon dostanou psi vajicka, my to nejime.
Omlouvam se, prestalo mi to delat hacky a carky a nejde mi to nejak vratit.
Zvířata zatím nic, ale sama jsem měla klíště už 4. března přímo na pupku . Vzala jsme Frontline sprej co jsem měla ještě doma a kočku i psa pořádně vystříkala a zatím dobrý (1 rok nám fungoval výborně, loni snad vůbec)
Loni jsme měli nějakou kapku od veterinářky a ta fungovala, do té doby po každém venčení prohlídka a nalezeno vždy několik klíšťat.
Uvidím co letos, k tabletám mám odpor, obojek se mi moc dávat nechce (navíc letos máme i kočku a nechci aby se někde venku oběsila), tak asi skončíme zase u nějaké kapky.
Psu jsem vytáhnula během týdne i s dneškem 3 kusy. Ani by mne nenapadlo hledat, ale jedno pochodovalo po kočce, tak jsem je prohlédnula oba a pes měl, takže už ho prohmátnu denně, zatím spoléhám na to, že má hustou podsadu a klíšťata jsem našla jen v krátké srsti na hlavě. Obojek pro nás není, nemůže ho mít na límci celoročně a zřejmě by byl i úplně na nic, vloni pipety už nevím jakové všechny...spíš jen omezily počet, než že by zabraly 100%.

Naty1
napsal(a):
Můžete sem hodit odkaz? koukla bych, děkuji.
Vy neumíte pracovat s vyhledávačem?

V odpadu dalsi ctyri chlapaci.
Uz se tesim na Hollywoodskej trhak, "MEGA klistokrysak" utoci z kanalu na mesto.
Snad to letos vyjde.
sh

XXX.XXX.95.70
Hlásím - Ostrava - dnes první.