T.T.

XXX.XXX.149.3
Dobrý den,
tak po dnešním incidentu jsem rozhodnutá, že toho psa opravdu chci. Bydlíme ve městě, kde je plno prasáckých černých obyvatel a dnes při cestě domu (večer za tmy) už to nebylo jen pokřikování na které jsem si více-méně zvykla, ale už i vyhrožování. Akorát jsem dnes (bohužel, ale stane se) u sebe neměla pepřák ani jinou "zbraň" a jelikož byli čtyři, tak bych je ani nepřeprala a asi bych jim ani neutekla.
Chtěla bych znát plemeno, které je dle Vás vhodné jako rodinný pes a zároveň jako ochranář. Samozřejmě bych s ním absolvovala výcvik, který by byl potřebný jako je třeba obrana, poslušnost + to co by ho bavilo, třeba flyball, agility, canicross, bikejoring...
Doteď jsem chtěla NSDTR (Novoskotského retrívra), ale žádný z těch co znám (osobně) ani nehlídá za plotem.
Jinak něco o nás a naší rodině.
Bydlíme v paneláku, ale přes léto a i část podzimu jsme na chatě. Pes by byl sám doma denně kolem 7-mi hodin. Jsme dost aktivní. Se psy již máme zkušenosti, měli jsme křížence ridgeback X rottwajler z útulku, kterého jsme si přivezli/zachránili těsně před utracením, protože venku zakousl pudla a jeho výchovu jsme /dle mě/ zvládli na jedničku, byl to kliďas a největší miláček.
Něco co požadujeme od psa nebo co se nám líbí a nelíbí:
Nelíbí se nám spláclé čumáky.
Nelíbí se nám drsnosrstí psi a psi s kupírovanýma ušima a ocasem.
Srst je nám jedno jaká bude/její délka, barva apod.
Nesmí být vyloženě lovecký, protože doma máme ještě ostatní zvířata.
A prosím plemeno středně velkého až velkého vzrůstu.
Co navrhujete?
Moc děkuji za tipy a rady.
T.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co nějaký z útulku, vyhovující požadavkům? Klikněte na odkazy u téma "naplňte misky", já už tam mám vybraných tak 6-7.

Třeba tenhle?
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=3246.

Německý ovčák z pravovní linie, nejlépe černé barvy.
napsal(a):
Třeba tenhle?
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=3246.
Ten je fakt krásnej
Určitě bych nehledala v řadě retrívrů...
Jinak "rodinných" psů je mraky od něm. ovčáka, přes pastevecké psy, rotík, ... Atd, ... Jen musíte věnovat pozornost výběru chovné stanice. Proč ne třeba opět ridgebak? Hodně záleží na výchově - jak si ho vychováte, takového ho budete mít... Přeji "šťastnou ruku " při výběru štěňátka
Hudba

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
Co nějaký z útulku, vyhovující požadavkům? Klikněte na odkazy u téma "naplňte misky", já už tam mám vybraných tak 6-7.
Chtěla jsem jednou přesně vědět jak bude vypadat, protože když jsme si jeli do útulku pro tohoto našeho posledního mazlíka, tak nám říkali, že je to kříženec labradora se stafordem a on z toho vylezl ridgeback s rotvíkem.
Každopádně se podívám a prolezu to tam...Moc děkuji.
Hudba
napsal(a):
Chtěla jsem jednou přesně vědět jak bude vypadat, protože když jsme si jeli do útulku pro tohoto našeho posledního mazlíka, tak nám říkali, že je to kříženec labradora se stafordem a on z toho vylezl ridgeback s rotvíkem.
Každopádně se podívám a prolezu to tam...Moc děkuji.
Zaregistrovala jsem si tu profil, třeba budu potřebovat ještě radu, takže píšu z této přezdívky.
dadu
napsal(a):
Určitě bych nehledala v řadě retrívrů...
Jinak "rodinných" psů je mraky od něm. ovčáka, přes pastevecké psy, rotík, ... Atd, ... Jen musíte věnovat pozornost výběru chovné stanice. Proč ne třeba opět ridgebak? Hodně záleží na výchově - jak si ho vychováte, takového ho budete mít... Přeji "šťastnou ruku " při výběru štěňátka
Retrívry jsem už také zavrhla i když NSDTR byl můj sen. Jinak děkuji. Dost se mi z plemen líbí BŠO a ten zmiňovaný černý ovčák či rtw. Ale ještě se porozhlédnu po útulcích. Jinak ridgebacka se bojím mít znovu, kvůli původnímu šlechtění tohoto plemene, protože za tu dobu co už (bohužel) psa nemáme přibyly dvě kočky, tak aby je náhodou nezakousl, ale vím, že je to více méně o výchově.
A mockrát děkuji.

Hudba4
napsal(a):
Ten je opravdu nádherný...To bude zase dilema, který je hezčí. Potřebovala bych nafukovací byt.
Já tak několikahektarový ranč.
jinak sama za sebe, pokud bych chtěla psa na osobní obranu, tak volím již dospělého. štěně jsou vždy jen "předpoklady", nevíte, jaký nakonec bude, a na obranu bude stejně až za rok až dva nejdřív, rozjíveného štěněte se nikdo nezalekne.

Obránci - obecně molosové
RTW, cane corso, hovawart, NO, dobrman (ale to zdravíčko )
ale celkem bych řekla, že ti vyložení přirození obránci a toto : flyball, agility, canicross, bikejoring... se dost míjí.
napsal(a):
ale celkem bych řekla, že ti vyložení přirození obránci a toto : flyball, agility, canicross, bikejoring... se dost míjí.
Proč by se míjely..třeba malina muže dělat všechno tohle a bude i skvělý obranář i ochranář a mezi tím bud s váma chrnět v posteli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
ivulka2
napsal(a):
Proč by se míjely..třeba malina muže dělat všechno tohle a bude i skvělý obranář i ochranář a mezi tím bud s váma chrnět v posteli
To sice jo, ale zase není to pes pro každého.
napsal(a):
Tak nakonec to bude zřejmě buď RTW nebo ten černý, dlouhosrstý NO.
Jinak tyto ostatní aktivity jsem psala jen jako doplňkové, pokud by ho to bavilo. Jinak přednější bude samozřejmě obrana a poslušnost.
Děkuji za tipy.

Pěkná volba, tak už jen pořídit psa, vycvičit, to jsou tak cca dva roky no a pak pro jistotu brát psa sebou i po cestě do práce a pak je účinek téměř jistý.
Zvire

XXX.XXX.241.126
A co Bauceron? Vzhled podobný RTW. Sice ovčák ale celkem tvrdý už od pohledu.

Zvire
napsal(a):
A co Bauceron? Vzhled podobný RTW. Sice ovčák ale celkem tvrdý už od pohledu.
Tvrdý ? Bohužel, v dnešní době ani náhodou.

napsal(a):
Tvrdý ? Bohužel, v dnešní době ani náhodou.
Ale jo...pořád ještě se najdou...sestřenka má dva...pesan je jak ostříž i já, když jsem na návštěvě, tak si dávám pozor, abych mu nepřipadala podezřelá a abych na jeho zlatou paničku ani ošklivě nepohlédla...feňulka je zatím poberťačka bláznivá, kontaktní čubinka, tak uvidíme, co z ní vyroste...
Zvire

Přidávám do výběru černého ruského teriera.