Prosím poraďte mi jaké granule bych měla otestovat? Mám doma štěně 7 měsíců CC, a strašně mi prdí zatím po všech granulí, co jsem mu dala. Nejdříve Fitmin, pak Taste, N@D, Now Fresh a všechno kupuji pro štěňata velkých plemen. Nejdřív jsme si mysleli, že to bylo tím, že v hlavním obsahu bylo příliš hrášku, tak jsem otestovala Now fresh, to taky prděl a teď jsem koupila i Marp, kde teda aspoň mám pocit, že mi prdí nejméně.. ( už nemusíme tak větrat).
Poraďte mi prosím, máte lepší přehled než já.. Ty opravdu drahé granule jsem opravdu netestovala..
Také mi prosím poraďte jaký kartáč používáte na kartáčování krátkých chlupů, jako CC, pokud tedy kartáčujete.. Začíná mi asi jarem docela pouštěť..Díky..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak jsem psala, čuba mi taky naposled "ucházela" po WB zaječích, zkuste nekrmit jen granulemi, momentálně mám čubu jen na mase, když dostane několik dní za sebou pangamin, tak taky upouští. Jinak už ne.

pomeranc
napsal(a):
Nechci přecházet na Barf, ani částečně. Raději bych zůstala u granulí. Díky..
Joó, tak ti budete větrat furt

A nebo kombinovat s konzervami. Mmch tu srst nezachrání kartáč, ale kvalitní přírodní doplňky stravy
pomeranc
napsal(a):
Prosím poraďte mi jaké granule bych měla otestovat? Mám doma štěně 7 měsíců CC, a strašně mi prdí zatím po všech granulí, co jsem mu dala. Nejdříve Fitmin, pak Taste, N@D, Now Fresh a všechno kupuji pro štěňata velkých plemen. Nejdřív jsme si mysleli, že to bylo tím, že v hlavním obsahu bylo příliš hrášku, tak jsem otestovala Now fresh, to taky prděl a teď jsem koupila i Marp, kde teda aspoň mám pocit, že mi prdí nejméně.. ( už nemusíme tak větrat).
Poraďte mi prosím, máte lepší přehled než já.. Ty opravdu drahé granule jsem opravdu netestovala..
Také mi prosím poraďte jaký kartáč používáte na kartáčování krátkých chlupů, jako CC, pokud tedy kartáčujete.. Začíná mi asi jarem docela pouštěť..Díky..
Žádné, když mu nevyhovují.

pomeranc
napsal(a):
Udělejte nejdřív koprologii, jestli tam není nějaký parazit, až si budete jisti že není, tak teprve měnte krmivo.

Už se ptáte půl roku, dostáváte pořád stejné odpovědi, co se Vám na nich nelíbí ?
Proč kupujete puppy verze, když jsou nanic a rozhodně to tu nikdo neradil.
ND Adult low grain codfish, Barking Heads, Wolfsblut. Dají se koupit i pod 100kč.
Marp holistic nebo natural ?

Http://www.jamservis.cz/eshop/pro-psy/krmivo-pro-psy/granule-pro-psy/wolfsblut/wolfsblut-wild-duck-15-kg
https://www.nejlepsi-seno.cz/produkt/n-d-low-grain-dog-adult-codfish-orange-2-5-kg-504/
pro registrované 1390kč
https://www.vaschovatel.cz/35613-barking-heads-fusspot-12kg.html
také možná krmíte moc, pes nemá po jídle klid, nevím.
pomeranc
napsal(a):
Projdete si složení granuli, které psovi nesedeli, bude tam něco stejného, čemuž se pak vyhnete u jiných granuli. Muže to delat hrách, obilí, někteří psi naopak potřebuji v krmeni třeba aspoň rýži, aby jim fungovalo trávení tak, jak ma. Chce to odzkoušet.
Taky by neuškodila ta koprologie, zda nemá nějaké červy či špatně bakterie ve střevech. Dáváte občas jogurt, apod. živé kultury?
Jak dlouho který druh granuli mel? Nemenite je zas moc často, ze z toho ma už pes rozhozene trávení?
Ja osobně bych mu teď chvíli vařila maso s ryzí a trochou mrkve, zařadila i ten jogurt, aby se mu trávení ustálilo. Můžete mu dat i pastu Probican. A až pak zase zkusit granule... i kdyz zarytým zastáncem granuli nejsem, některým psům proste jen granule nesedí a chce to kombinovat s masem.

pomeranc
napsal(a):
Ten bílý jogurt mohu otestovat, ten nedostal.. Věřila jsem na kvalitu granulí a tudíž jsem měla dojem, že nic jiného proto nepotřebuje..
Říkáte mi tedy, že tím, že krmím puppy, když je mu 7 měsíců, je vlastně špatně? Mám začít krmit adult?
Nejlépe Hollandii
Klidně ještě puppkama krmte.

pomeranc
napsal(a):
Ten bílý jogurt mohu otestovat, ten nedostal.. Věřila jsem na kvalitu granulí a tudíž jsem měla dojem, že nic jiného proto nepotřebuje..
Říkáte mi tedy, že tím, že krmím puppy, když je mu 7 měsíců, je vlastně špatně? Mám začít krmit adult?
Asi tak v říjnu jste dostala doporučení na nd adult lg a koupila jste puppy.
Ten nápis o ničem nerozhoduje. Jasné ?

pomeranc
napsal(a):
Nakoupím, provedu..
No a teď co si mám vybrat, Rájka mi ty puppy zkritizovala..
Moment, jaké? O jakou značku jde?

pomeranc
napsal(a):
V říjnu jsem si koupila štěňátko a mám štěně krmit adultem? ND jsem koupila - puppy, když mám štěně, nepřišlo mi to divné.. toto jsme řešili asi v lednu..
Tak ještě jednou.
Štěně potřebuje 26% bílkovin a 15% tuku. Poměr Ca a P asi 1,2.
Ca je potřeba 1 - 1,6. P 0,8 - 1,4. Ten poměr je důležitější než nějaká čísílka samostatně.
Teď se podívejte na adult granule a napište, jestli teda to vyhovuje.
Nápis puppy nezaručuje nic. Není na to žádná norma. Ok ?
Taky mi rotík (nyní 9 měsíců) prděl. Krmím Brit care Salmon potato a v pohodě. Jen přidávám kloubní výživu, občas tvaroh s vajíčkem, nebo vajíčko do granulí. Britky mu střídám s Ontariem (samozřejmě oboje štěněcí) a dobrý. Pes je velký, mohutný, krásně lesklý a naprosto v pohodě. Hodně prděl po Calibře.
napsal(a):
Tak ještě jednou.
Štěně potřebuje 26% bílkovin a 15% tuku. Poměr Ca a P asi 1,2.
Ca je potřeba 1 - 1,6. P 0,8 - 1,4. Ten poměr je důležitější než nějaká čísílka samostatně.
Teď se podívejte na adult granule a napište, jestli teda to vyhovuje.
Nápis puppy nezaručuje nic. Není na to žádná norma. Ok ?
OK. díky.
U jednoho z mých psů se zase bezdůvodně objevovaly jednorázové průjmy, vždy tak po 3-4 dnech, všechna vyšetření měl ok a tak jsme střídali a hledali postupně granule, které by mu sedly. Nakonec podstoupil kůru probiotiky (Probio od Canvitu) a všechny potíže zmizely. Už je to více jak půl roku, může vše od syrové přes vařenou stravu až po granule a po průjmu ani památky. Zřejmě měl ve střevech nějakou dysbalanci, kterou se podařilo srovnat.
Také koukněte, jakým způsobem váš pejsek žere, někteří hltají a nalokají si tak spoustu vzduchu, který pak jinudy vychází ven . Proti tomu případně dobře poslouží protihltací miska.

No a co je na tom pravdy, že některá plemena jako je boxer, doga, buldok prdí více?Jen jsem to slyšela a ne jednou, tak by mě to zajímalo ale nikdy jsem se k tomu ještě nedostala to zkoumat.Jinak jsem vždy štěňatům dávala něco probiotiky, náš pes nedavno prděl po lososu s bramborem, značku už nevím přesně, buď Brit nebo Orien.Také se přikláním že je to i o tom jak jí, jestli hltá i hodně vzduchu.Náš si zas pravidelně po jídle přijde na mě položit hlavu a rázně si krkne jak chlap, někdy i s vůní a to má 5 kg.
sh

XXX.XXX.95.70
A měl ten pes čas se na nějaké značce ustálit? Někdy to trvá až měsíc než si tělo zvykne na novinku, častější střídání to znemožní. Jen úvaha.

Můj pes strašlivě prděl po čemkoliv s obilím, tzn. i s rýží. Teď na granulích Marp Holistic a podobných recepturách nic. Ale je pravda, že když se napije a naloká vzduchu, tak si taky ke mě přijde mocně (a samozřejmě zdravě) krknout.
Při výběru jsem testovala bobtnavost granulí - na dvě hodiny jsem je hodila do vody. Nejlépe na tom byly Oven-Baked, ty objem v podstatě nezměnily. Nakonec jsem je nevybrala, zkoušela jsem jen minikuličky small na pamlsky a zájem extrémní. Tam tedy nevadily ani ty obilné Tradition.