Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Em

18.3.2017 01:51
Em

XXX.XXX.142.2

Jak mam psovi vysvetlit, ze se mnou nemuze spat v posteli? Kdyz jsem si ho minuly mesic privezla domu, tak hned bezel do postele, takze byl asi nauceny od puvodniho majitele. Je mu 5 mesicu, takze by se to urcite odnaucit mel, jenze kdyz reknu nesmis, nebo ho odtahnu do pelechu, tak se do peti minut zase vrati. Kdyz jsem mela yorkshira, tak mi to nevadilo, protoze po nem nebylo tolik viditelnych chlupu po cele posteli, nezabiral 1,5m postele, nekopal do me a neprdel mi do obliceje, ale u rotvajlera je to uplne jiny. Chlupy po vyprani povleceni jeste ten den zpet, vsude oslintany fleky, protoze spi s otevrenou tlamou a sliny mu tecou vsude a po praci se nemuzu ani poradne vyspat, protoze kazdou chvili otviram okno kvuli jeho prdum. Nechci ho nejak drasticky zkopavat z postele, jak mi radila kamaradka, chtela bych ho to odnaucit nejak normalne.. Uz fakt nevim co s nim mam delat

18.3.2017 06:30
scylla

XXX.XXX.150.32

V první řadě mu dejte něco rozumného k jídlu a nebude pšoukat, je to o kvalitě krmení a ne o spaní v posteli. Dejte mu pelech vedle postele, do pelechu vaší ruku a tam ho mazlete a půjde to, Žádné zkopávání nebo podobné kokotiny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2017 07:47

Em napsal(a):
Jak mam psovi vysvetlit, ze se mnou nemuze spat v posteli? Kdyz jsem si ho minuly mesic privezla domu, tak hned bezel do postele, takze byl asi nauceny od puvodniho majitele. Je mu 5 mesicu, takze by se to urcite odnaucit mel, jenze kdyz reknu nesmis, nebo ho odtahnu do pelechu, tak se do peti minut zase vrati. Kdyz jsem mela yorkshira, tak mi to nevadilo, protoze po nem nebylo tolik viditelnych chlupu po cele posteli, nezabiral 1,5m postele, nekopal do me a neprdel mi do obliceje, ale u rotvajlera je to uplne jiny. Chlupy po vyprani povleceni jeste ten den zpet, vsude oslintany fleky, protoze spi s otevrenou tlamou a sliny mu tecou vsude a po praci se nemuzu ani poradne vyspat, protoze kazdou chvili otviram okno kvuli jeho prdum. Nechci ho nejak drasticky zkopavat z postele, jak mi radila kamaradka, chtela bych ho to odnaucit nejak normalne.. Uz fakt nevim co s nim mam delat

Jak už vám tady píše, dejte mu normální krmivo, pak nebude prdět. Udělejte mu někde pelech a naučte ho spát tam. Nokoho nikam neskopávejte, prostě ho pošlete na ten pelech, je jasné že zpočátku to budete dělat třeba každou půlhodinu a pak to pochopí. Nebo si v ložnici zavřete dveře.

Em

18.3.2017 11:01
Em

XXX.XXX.142.2

Krmivo ma kvalitni, takze za to prdeni rozhodne nemuze krmivo. Pelech ma hned vedle postele, pres den v nem spi a pres noc ho tam proste nedostanu. Uz ho odnaucuju mesic, zkousela jsem i to s tou rukou a nepomaha to. Dokonce jsem mu tam dala i moje triko, aby me citil, ale porad leze ke me. A to jsem jeste zapomnela napsat, ze si celou vahou lehne na moje nohy, coz je taky hrozny. Vazi uz 17kg a nedokazu si predstavit, ze by si na me lehl, az bude vazit treba 40kg, kdyz ja jsem drobna a nemam ani tech 50kg..

18.3.2017 11:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Em napsal(a):
Krmivo ma kvalitni, takze za to prdeni rozhodne nemuze krmivo. Pelech ma hned vedle postele, pres den v nem spi a pres noc ho tam proste nedostanu. Uz ho odnaucuju mesic, zkousela jsem i to s tou rukou a nepomaha to. Dokonce jsem mu tam dala i moje triko, aby me citil, ale porad leze ke me. A to jsem jeste zapomnela napsat, ze si celou vahou lehne na moje nohy, coz je taky hrozny. Vazi uz 17kg a nedokazu si predstavit, ze by si na me lehl, az bude vazit treba 40kg, kdyz ja jsem drobna a nemam ani tech 50kg..

A co podle vás může za pšoukání? Vy jste rozhodla, že krmení je kvalitní a hotovo, a to, že psovi nesedí a má z toho zažívací problémy, to je druhořadá věc, jo? Zvláštní přístup. Celou vahou 17 kg si na vás lehne, vy jste fakt chudák. Na mě leží 40 kg ovčák a také se vejdeme. Naučte ho spát třeba na gauči a zavřete do ložnice a dejte mu konečně k jídlu to, co mu svědčí a po čem mu nebude špatně.

18.3.2017 11:15

Aaaa scylla mluví sprostě smajlík smajlík klid, nohy v teple.

Zadavatelko, co pejsek jí přesně a kdy ? Jak chodí večer ven, ještě po jídle třeba ?

18.3.2017 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sama mám psy venkovní a do domu chodí jen na návštěvy Taky velké rasy. Neříkám, že by se mi občas u telky nelíbilo, kdyby se mnou leželi na sedačce, ale od mala jsem je učila, že ne, tak to dodržujem a raději si hodím na zem deku a ležím s nima tam. Psa v posteli bych také nechtěla, mám ráda své pohodlí, ráda se dobře vyspím(stačí, že mne chodí budit kočka bušením na okno) Takže vás chápu a nemusíte tady omlouvat a vysvětlovat, že vám pes v posteli vadí. Tak ho tam prostě nikdy neberte a jasně mu odvedením na pelech dejte najevo, kde je jeho místo. Jak už píšou holky, stejně jako s malým štěndem, to můžete zkusit s pelechem u postele a rukou v pelechu. A ano, pokud štěndo prdí a prdí, něco mu v jídle nesedí, tak se nad tím zamyslete a změňte.

aktevi

18.3.2017 11:27
aktevi

XXX.XXX.243.228

Skuste si na pár nocí ustlať vedľa postele na zemi pri pelechu ustlať aj vy...neskor už ako skušate dať do pelechu tričko, mať dole vašu ruku a ešte nejakého plyšáka mu dajte. Je síce veliký ale stále je to šteňa - babatko...

18.3.2017 11:56

Důslednost, důslednost, důslednost...pes skočí na postel...v klidu ho odvedu na místo a dám povel "zůstaň"...u nás teda "dobrou, spinkáme"...když maj pesani "polední klid"...a je možné, že to budete dělat každých deset minut moná každých pět minut a to tak dlouho než pes pochopí, že je opravdu zbytečné do postele chodit...
Já jsem lenoch, takže pokud by to pes nepochopil v nějakém krátkém čase, dala bych mu pelíšek do jiné místnosti a zavřela dveře do ložnice...
Ale zároveň jsem měkota, takže bych tam měla nějakou dobu ustláno s ním...

18.3.2017 11:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Chce to trpělivost a fakt hodně. Prostě si dejte kafe a jednu noc to vydržte. Dejte psovi pelech vedle postele, pošlete ho na místo a hlaďte, řekněte povel na spaní (my máme "spinkáme") a když půjde nahoru, pošlete ho dolů, a zase hladite na místě a že je hodnej, a takhle třeba 30x dokola.. Věřím, že tam pak už tam tu noc nepoleze..Ale ne, že to po druhém vyšplhání vzdáte a řeknete, tak tady buď no..
A změňte to krmení.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2017 19:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Na naše psy platí když dostanou po hlavě polštářem nebo papučí omlouvám se, ale já prostě dneska reju a chci si povídat a nemám s kým...
Teď vážně, Tarra naše nejmladší k nám přišla taky ve 4 měsících, teď má 5 a taky byla zvyklá na gauč a postel, mě to nevadí pokud ale chci aby tam naši psi byli, pokud je tam nechci, odvelím je na místo, napřed musí vědět co je to místo a kde ho najde to zní taky blbě, najde ho u postele...
Řeknu "místo" a psa dám do pelechu, jakmile se zvedne, opět ho dám do pelechu a řeknu "místo" dám mu hračku a furt dokola, dokud to ten tvrdohlavý mamlas nevzdá a nelehne vyčerpáním, no a najednou spí v pelíšku jako miminko to samé když jsme ji stěhovali z ložnice do psího pokoje, měl to být děcák, ale nakonec tam jsou naši tři psi, tak Tarra první noc bečela za dveřma, vstala jsem, šla s ní k pelechu a opět "místo" na toto si vždy vyberu třeba pátek kdy nevstávám a můžu strávit půlku noci uspáváním psa. Psy máme tři a naučila jsem to takto všechny a bez problémů.

18.3.2017 20:49
Hans_242

XXX.XXX.41.193

A) To že pes po krmení prdí je známka toho, že to krmivo nestojí za nic. Nezáleží co si myslíte vy, trávicí soustava psa má jiný názor, se kterým určitě nehnete.
b) Taky mi pes lezl do postele. Moje výhoda spočívá v tom, že se v posteli dost vrtím, takže po pár zkušenostech (vím o dvou, možná jich bylo víc, ale je to už hodně dlouho) kdy se pes ocitl nedobrovolně (a bez mého VĚDOMÉHO přičinění) na zemi, pochopil, že pelech nebo křesílko vedle postele je bezpečnější varianta. I 17 kilo se dá shodit na zem, klidně i vědomně. Samozřejmě bez jakýchkoliv komentářů a bez toho, abych se na psa byť jen podáíval.
Když se ráno probudil a měl pravidelně potřebu mě to oznámit (o což jsem o víkendech opravdu nestál a ve všední den jsem se probouzel dřív) dostal nekompromisní povel "dolu", který samozřejmě bezpečně ovládal. Tón povelu a můj výraz mu napověděl, že to co udělal byla chyba. Po třech víkendových dnech to pochopil a čtvrtý den už nevyskočil. V těhle případech to ovšem chce zareagovat okamžitě, aby pes jasně pochopil co je chyba. (vyskočení nahoru)
Nechápu (jak tvrdí mnoho spoludiskutujících) proč bych měl psa v těchto situacích odvádět na místo. Copak po něm chci, aby byl celou noc na místě? Chtěl bych vidět psa, co zvládne osmihodinové odložení. Co je chyba? Že skočí na postel. Co mi vadí? Že je na posteli. Tak proč ho nutit být na místě? Ať si na koberci dělá třeba kotrmelce, to mi nevadí. Vadí mi že VYSKOČÍ na postel. A to je to, co se musí odnaučit, pokud nechci, aby byl na posteli se mnou.

Em

18.3.2017 21:04
Em

XXX.XXX.142.2

Scylla - ptala jsem se jak odnaucit psa spat v posteli, nechtela jsem od vas radu, cim ho mam krmit. Vy by jste si asi mela dat radsi prasky na uklidneni, aby jste nemela bl*y kecy.

Em

18.3.2017 21:13
Em

XXX.XXX.142.2

Megiii - krmim ho granulemi Taste of the Wild,4krat denne - v 8hod rano, ve 12hod, v 16hod a posledni jidlo mu dava pritel ve 20hod a chodime s nim cca hodinu po kazdem jidle ven. V noci, kdyz prijdu z prace (kolem 1 - 3hod), tak s jim jdu jeste jednou. Samozrejme ty hodiny nejsou kazdy den stejne, ale snazime se, aby to bylo tak nejak podobne jak byl nauceny od puvodniho majitele. A kazdy druhy den mu jeste varim podle kucharky pro psy/stenata. Driv jedl brit a royal canin, ale po tom pry casto zvracel, tak jsem mu zacala kupovat ty Taste of the Wild.

18.3.2017 21:19

Em napsal(a):
Megiii - krmim ho granulemi Taste of the Wild,4krat denne - v 8hod rano, ve 12hod, v 16hod a posledni jidlo mu dava pritel ve 20hod a chodime s nim cca hodinu po kazdem jidle ven. V noci, kdyz prijdu z prace (kolem 1 - 3hod), tak s jim jdu jeste jednou. Samozrejme ty hodiny nejsou kazdy den stejne, ale snazime se, aby to bylo tak nejak podobne jak byl nauceny od puvodniho majitele. A kazdy druhy den mu jeste varim podle kucharky pro psy/stenata. Driv jedl brit a royal canin, ale po tom pry casto zvracel, tak jsem mu zacala kupovat ty Taste of the Wild.

Tak vycházky má pěkné, to by rušit nemělo.. Totw které přesně ? Ať víme od čeho se odrazit.

Em

18.3.2017 21:30
Em

XXX.XXX.142.2

Hans_242 - tak ja nevim, co za kvalitu mu koupit, kdyz po royal canin a brit zvraci.
Jinak ja se v noci taky hodne vrtim, ale s nim to nic nedela. I kdyz jsem do nej parkrat omylem kopla, tak se jen posunul a spal dal. Da se shodit na zem, ale to ja prave delat nechci. Bojim, se abych mu neco neudelala, je to takovy telatko a je mi ho lito i kdyz spadne sam z gauce.

Em

18.3.2017 21:34
Em

XXX.XXX.142.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak vycházky má pěkné, to by rušit nemělo.. Totw které přesně ? Ať víme od čeho se odrazit.

Pacific stream, ty pro stenata. A u tech granuli praveze vsichni rikaji, ze se zazivanim atd. nemaji psi vubec problem, tak proto pisu, ze krmivo ma kvalitni

18.3.2017 21:50

Em napsal(a):
Pacific stream, ty pro stenata. A u tech granuli praveze vsichni rikaji, ze se zazivanim atd. nemaji psi vubec problem, tak proto pisu, ze krmivo ma kvalitni

Možná dostává moc ?
Říkat mohou lidé co chcou, pes říká, že je to na houby. Je tam moc hrachu. A vůbec je to složité zbytečně. Když už granule, tak jednodušší, čistější.
Podívejte se na údaj vláknina. A pak koukněte na tento údaj u Wolfsblut range lamb, Alaska salmon, Cold river, Black bird, Barking Heads různé, Purizon ryba a jehně, ND lg codfish a chicken.

Em

18.3.2017 22:59
Em

XXX.XXX.142.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná dostává moc ?
Říkat mohou lidé co chcou, pes říká, že je to na houby. Je tam moc hrachu. A vůbec je to složité zbytečně. Když už granule, tak jednodušší, čistější.
Podívejte se na údaj vláknina. A pak koukněte na tento údaj u Wolfsblut range lamb, Alaska salmon, Cold river, Black bird, Barking Heads různé, Purizon ryba a jehně, ND lg codfish a chicken.

Taky jsem se ted divala na ten hrach, kdyz vim, co to dela s lidma a jeste co to musi delat se psem. Tak asi teda zase zmenim znacku . Nebo jestli ty prdy taky nema z toho, ze strasne hlta a jak do sebe bere ten vzduch, tak ho potom v noci upousti

18.3.2017 23:22
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Em napsal(a):
Hans_242 - tak ja nevim, co za kvalitu mu koupit, kdyz po royal canin a brit zvraci.
Jinak ja se v noci taky hodne vrtim, ale s nim to nic nedela. I kdyz jsem do nej parkrat omylem kopla, tak se jen posunul a spal dal. Da se shodit na zem, ale to ja prave delat nechci. Bojim, se abych mu neco neudelala, je to takovy telatko a je mi ho lito i kdyz spadne sam z gauce.

Tak Taste of the Wild je kvalitka, Royal Canin je šrot, Brit care ujde. Mějte na paměti, že pokud přecházíte na jiné krmivo, musí si pejsan chvilku (týden až 14 dní) zvykat. Jinak být vámi, vyloučil bych nějaký zdravotní problém. (Alergie? Odčervování děláte? Nevím, tohle bych prokonzultoval s veterinářem) Nemůže být problém ve stravě z té kuchařky pro psy?
Jinak mě by asi taky bylo proti srsti ho shazovat vědomě bez toho, abych si nebyl jistý, že třeba nespadně nějak špatně a ublíží si, ale stalo se a fungovalo to.
Být vámi, naučil bych ho povel "dolu". V momentě, kdy ho bude bezchybně umět (chvilku to potrvá), dal bych mu v okamžiku, kdy zjistím že je v posteli, povel "dolu". Ne zrovna milým tónem. Ideálně v momentě, kdy na postel skáče a tím vás vzbudí. Není to jednoduché, zareagovat okamžitě, když je člověk rozespalý, ale jde to. Každopádně v momentě kdy ho posíláte dolu pes nesmí mít dobrý pocit z toho, že si získal vaši pozornost. Tím nemyslím být na něj jakkoliv hrubý, jen suverénní a nesmlouvavý. Pokud "dolů" nebude chtít splnit, tak mu s tím pomoct. Buďto ho popostrčit aby seskočil sám, nebo ho čapnout a přemístit ho na zem. Bez komentářů, na psa se během zákroku vůbec nepodívat. Pokud se na vás po vydání povelu "usměje", nebo radostně zavrtí ocasem, nebo dá jakkoliv najevo radost z toho, že se mu věnujete, něco je špatně a nikdy ho to tímto způsobem neodnaučíte.

18.3.2017 23:52

Em napsal(a):
Taky jsem se ted divala na ten hrach, kdyz vim, co to dela s lidma a jeste co to musi delat se psem. Tak asi teda zase zmenim znacku . Nebo jestli ty prdy taky nema z toho, ze strasne hlta a jak do sebe bere ten vzduch, tak ho potom v noci upousti

Hrách není vždy špatně, tady je ho ale hodně, vidíte to na vláknině - 5%, berte ok tak do 3,5 max, spíše i méně. A Totw je šmejd kompletně, já jen ať se zaměříte na kvalitní krmivo..
protihltací miska, krmit z ruky,...

Em

19.3.2017 00:04
Em

XXX.XXX.142.2

Odcerveny je pravidelne, ale na ty alergie se asi zeptam. Ted mi to bude vrtat celou noc hlavou, jestli a nim neni neco spatne . Ve varene strave si myslim taky problem neni, je to vetsinou maso, trocha ryze nebo testoviny a zelenina (nejcasteji davam brokolici, mrkev).
'Dolu' chape jen kdyz mi stoji u sporaku . U postele pouzivam 'nesmis', kdyz slysim, ze se oprel packama o postel. Poslechne, jde se podivat do obyvaku, lehne si na gauc a za chvilku uz zase stoji u postele. Uz kdyz vidim jak smutne nakukuje, tak mu rikam, ze za mnou nesmi. Jenze potom tak zaberu, ze uz me nic nevzbudi, teda kdyz mi zrovna neskoci na nohu nebo na ruku..

19.3.2017 00:07

A zkoušela jste bez těstovin? Můj pes by po čemkoliv z obilí možná i uletěl, ačkoliv se běžně bez následků cpe čerstvým hrachem, kedlubnou, ředkvičkami, zelím..

19.3.2017 00:12

Vlastně jsem před Novým rokem roztrhla pytlík s čočkou, na zemi skončila čtvrtina, zrzavý lux se o většinu postaral a taky nic. Pak vyžebrá někde venku piškot a doma natažený při kontrolním ručkování kolem linky prdí vůkol.

Em

20.3.2017 14:47
Em

XXX.XXX.142.2

Tak pejsek uz spi v pelechu, lehla jsem si na kraj postele, pod polstar jsem si dala par piskotu. Pred spanim jsem mu rekla, at jde na misto a kdyz si lehl, tak jsem mu dala piskot. V noci, kdyz jsem citila, ze leze na postel, tak jsem ho okrikla nebo ho trosku stouchla nohou. Poslechl a dala jsem mu piskot. Udelal to asi 15× a do rana byl pokoj. Sice jsem spala asi jen tri hodiny, ale naucil se to smajlík A dokoce jsem prisla na to, z ceho ma asi prdy. Kdyz jsem v praci, tak je s nim vetsinou pritel s jeho synem doma. Oba ho tajne ladujou obcas zbytkama od obeda, tak jsem jim to zakazala, protoze mi vadi, kdyz nekdo rve do psa ty soleny nebo sladky jidla a nici mu zaludek.. Tak snad ted prdet prestane

20.3.2017 15:48
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Tak paráda. vidite trochu duslednosti a on sr to naučí. Hlavně nepolevit. :).

20.3.2017 16:46

Tak ještě, že takové věci nemusím řešit...u mě je pes v posteli žádoucí...

Ale gratuluju, že u vás to vyšlo...hlavně ta důslednost...
Ještěže mám tak hodný psy a můžu si dovolit býti v určitých situacích nedůslednou

Neregistrovaný uživatel

21.3.2017 05:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Em no vidíte ani to nebolelo, pokud si příště nebudete vědět rady, tak je jednoduché pravidlo, stůjte si za tím co chcete vy a nepolevujte, ten pes zjistí, že jste pak "silnější" jako on a ustoupí a hlavně vás začne brát jako hlavu rodiny

Přidejte reakci

Přidat smajlík