Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Od přítele sestry babička bohužel dostala mrtvici a zůstal po ní 7 letý jezevčík Ax. Jeho rodina ho nechce a dali ho zatím do psího hotelu. My doma nesneseme aby byl pejsek takhle odhozen když za to nemůže a uvažujeme vzít si ho k nám domů. Problém je že už doma máme 7 letého psa Labradora Lakyho. Ax je prý strašně plaché psisko a byl zvyklý řevážně na venek. Laky je taový že někteří psi mu vadí a něktěří bezproblému a je to postelový pes. Zítra se jedu poprvé s Axem seznámit a zkusit si ho nějak získat ale vůbec nevím jak na něj abych ho nevyplašila, natož jak by mělo prohnět a kde setkání Lakyho a Axe. Laky je velké žárlivka ale je zvyklý od štěněte být od 6 ráno do 4 odpoledne doma sám. Celé to prosinká a pak když někdo příjde domů ožívá. Bojím se aby od Axe pak necyhtl třeba zase nějáké moresy a aby mu to jeho chování nějak nerozhodil. LAky je navíc hodně teritoriální a trpí epilesii tak aby mu to nějak nezhrošolovalo. Děkuji za všechny rady a omlouvám se za pravopisné chyby předem :).
rapotacka11
napsal(a):
Možná by to šlo, možná ne.
A co pak ?
Paní má rodinu !
Asi vědí, proč ho nechtějí.
Nechte je, ať tedy platí...
Neřešte to a nekomplikujte si život !
Hezká rada, "neřešte, nekomplikujte si život".
Já si komplikuji život s cizími pejsky a kočičkami posledních 5 let. Už mi i vyhrožovali.Stojí mě to nervy, peníze a čas. Ale pokud se mi podaří nějakému zvířátku pomoci, je to paráda. Všechny problémy jsou zapomenuty, když mi majitelé pošlou fotku, jak se jejich nový miláček rozvaluje v peřinách nebo si spokojeně hraje.
A to měla většina zvířátek, jak vy píšete, svou rodinu.
eva11
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Od přítele sestry babička bohužel dostala mrtvici a zůstal po ní 7 letý jezevčík Ax. Jeho rodina ho nechce a dali ho zatím do psího hotelu. My doma nesneseme aby byl pejsek takhle odhozen když za to nemůže a uvažujeme vzít si ho k nám domů. Problém je že už doma máme 7 letého psa Labradora Lakyho. Ax je prý strašně plaché psisko a byl zvyklý řevážně na venek. Laky je taový že někteří psi mu vadí a něktěří bezproblému a je to postelový pes. Zítra se jedu poprvé s Axem seznámit a zkusit si ho nějak získat ale vůbec nevím jak na něj abych ho nevyplašila, natož jak by mělo prohnět a kde setkání Lakyho a Axe. Laky je velké žárlivka ale je zvyklý od štěněte být od 6 ráno do 4 odpoledne doma sám. Celé to prosinká a pak když někdo příjde domů ožívá. Bojím se aby od Axe pak necyhtl třeba zase nějáké moresy a aby mu to jeho chování nějak nerozhodil. LAky je navíc hodně teritoriální a trpí epilesii tak aby mu to nějak nezhrošolovalo. Děkuji za všechny rady a omlouvám se za pravopisné chyby předem :).
Jediný způsob, jak zjistit, zda by pejsci k sobě pasovali je, vyzkoušet to.
Nejdřív na neutrální půdě a potom u vás doma.
Nikdo vás nebude nutit, si pejska vzít, pokud by vašemu Lakymu "nesedl". Bylo by to pro oba stresující a nic by se tím nevyřešilo.
Hodně štěstí!
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Akorát bych je ze začátku držela pod dohledem nebo odděleně. Neměli by být spolu sami, nevíte, co se může stát.
sisi58
napsal(a):
Hezká rada, "neřešte, nekomplikujte si život".
Já si komplikuji život s cizími pejsky a kočičkami posledních 5 let. Už mi i vyhrožovali.Stojí mě to nervy, peníze a čas. Ale pokud se mi podaří nějakému zvířátku pomoci, je to paráda. Všechny problémy jsou zapomenuty, když mi majitelé pošlou fotku, jak se jejich nový miláček rozvaluje v peřinách nebo si spokojeně hraje.
A to měla většina zvířátek, jak vy píšete, svou rodinu.
Všechny nespasí...
Co když je to patnáctka
a obšťastní rodiče ?
My doma nesneseme aby byl pejsek takhle odhozen když za to nemůže a...
Kdo my ?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Vzít si venkovního psa do bytu ?
Do bytu, kde už žije pes = nemocný pes.
Jste plnoletá, bydlíte u rodičů ?
Pes nemusí být čistotný, může taky značkovat , ničit byt,
s přítelem se můžete rozejít, zůstane vám památka...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
rapotacka11
napsal(a):
Všechny nespasí...
Co když je to patnáctka
a obšťastní rodiče ?
My doma nesneseme aby byl pejsek takhle odhozen když za to nemůže a...
Kdo my ?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Vzít si venkovního psa do bytu ?
Do bytu, kde už žije pes = nemocný pes.
Jste plnoletá, bydlíte u rodičů ?
Pes nemusí být čistotný, může taky značkovat , ničit byt,
s přítelem se můžete rozejít, zůstane vám památka...
Píše, od přítele sestry babička. Takže zadavatelka má sestru, ta má přítele a ten má babičku. A ta má psa.
Což je pro diskuzi irelevantní.
Je jedno, jestli je zadavatelce patnáct a žije s rodiči, pokud s jejím postupem souhlasí celá rodina. To nevíme, můžeme se jen domýšlet.
Spíš nerozumím tomu, proč si ho nevezme ten sestřin přítel se sestrou. To by mi dávalo větší smysl. Bez podpory toho přítele do toho opravdu nemají právo strkat čumák, protože ten pes prostě není jejich. Patří příteli, resp. jeho rodině a když ho oni chtějí mít v hotelu, tak ho tam mít budou.
Accuracy
napsal(a):
Píše, od přítele sestry babička. Takže zadavatelka má sestru, ta má přítele a ten má babičku. A ta má psa.
Což je pro diskuzi irelevantní.
Je jedno, jestli je zadavatelce patnáct a žije s rodiči, pokud s jejím postupem souhlasí celá rodina. To nevíme, můžeme se jen domýšlet.
Spíš nerozumím tomu, proč si ho nevezme ten sestřin přítel se sestrou. To by mi dávalo větší smysl. Bez podpory toho přítele do toho opravdu nemají právo strkat čumák, protože ten pes prostě není jejich. Patří příteli, resp. jeho rodině a když ho oni chtějí mít v hotelu, tak ho tam mít budou.
A jednoho dne je placení přestane bavit a na ulici se objeví starý jezevčík bez pána.
Ale chápu, hlavně si nekomplikovat život.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
sisi58
napsal(a):
A jednoho dne je placení přestane bavit a na ulici se objeví starý jezevčík bez pána.
Ale chápu, hlavně si nekomplikovat život.
Chápu, ale co s tím, to tam toho psa mají jít ukrást? Nemyslím si, že do rodiny, kde je pes s epilepsií, nemůže příbýt další mazlíček, ale chce to promyslet a nejednat zbrkle. A v souladu s přáním majitelů jezevčíka. Oni mají právo mít ho v hotelu a že ho pak vyhodí na ulici, je jen Vaše hypotéza.
Jak si čtu to zadání znovu, možná je babička naživu v nemocnici a čeká se na zotavení. Pak se jedná o dočasné řešení a v tom případě si myslím, že je lepší mít ho v hotelu než doma, kde už je nemocný pes, nebo u rodiny toho přítele, kde ho vlastně nechtějí.
Lexaurin
napsal(a):
Ja jsem psiskomil, ale zachránit jedince a zkomplikovat zivot ostatním doma mi přijde, ze se to jaksi nevyplatí. Kdo pak bude, zachraňovat vas. Takže souhlasím s, rapotackou- at se postará rodina pani.
Mám to stejně. Pejsky miluju, všechny pohladím, popamlskuju, pokecám s nima, ale muž a pes jsou na prvním místě. Dále jezdíme na výlety s mamkou a její fenkou, všichni(teda teď už jen oba) naši psi jsou nekonfliktní...a nám všem bych přijmutím nového psa do smečky mohla život dost zkomplikovat. Možná by to vyšlo...ale kdyby ne, co pak? Potom by mne to mrzelo ještě víc a vyčítala bych si, že jsem se o psa nepostarala, musela ho vrátit, dát do útulku a nevím co ještě.
Accuracy
napsal(a):
Chápu, ale co s tím, to tam toho psa mají jít ukrást? Nemyslím si, že do rodiny, kde je pes s epilepsií, nemůže příbýt další mazlíček, ale chce to promyslet a nejednat zbrkle. A v souladu s přáním majitelů jezevčíka. Oni mají právo mít ho v hotelu a že ho pak vyhodí na ulici, je jen Vaše hypotéza.
Jak si čtu to zadání znovu, možná je babička naživu v nemocnici a čeká se na zotavení. Pak se jedná o dočasné řešení a v tom případě si myslím, že je lepší mít ho v hotelu než doma, kde už je nemocný pes, nebo u rodiny toho přítele, kde ho vlastně nechtějí.
Pokud se majitelka vrátí, což tam není nějak specifikované, pak ano, hotel je nejlepší řešení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neumím si vůbec představit, že bych se nepostarala o psa mojí babičky...problém by to určitě nebyl, protože my jsme rodina, co se navštěvujeme, takže i psi by se mezi znali...pokud bych psa neměla tak tím líp, určitě bych nedovolila, aby pes skončil v psím hotelu, ale je pravda, že jsem zatím nebyla v situaci, kdybych se nebyla schopná postarat o zvířata svých příbuzných, vždycky jsme si zvířata pohlídali, když se jelo na dovolenou, takže v jednu chvíli jsem měla doma svýho psa, plus dva další psi plus perskýho kocoura a taky jsme to dali...
Plně chápu zadavatelku, že je jí pejska líto a že by mu ráda pomohla, otázka je, zda to půjde...já osobně bych si vzala dovolenou třeba týden, pesana vzala z hotelu a zkusila jak to půjde...
když by to nešlo, tak bych raději přispívala na ten hotel...snad je to dočasné řešení a panička se mu vrátí...
Jestli chcete, zkuste to. Nicméně je nutné počítat s tím, že "konstelace hvězd" není právě příznivá:
1. Pes je původně venkovní, nezvyklý na pobyt v interiéru. Tudíž mohou nastat problémy s hygienou a ničením věcí. Jste připraveni smířit se s počůraným bytem a škodami na majetku?
2. Lze předpokládat, že "dvorkový" jezevčík bude v bytě štěkat a výt. Máte dostatečně tolerantní sousedy?
3. Pes je plachý, nekontaktní, nezvyklý na běžný život ve městě, pravděpodobně s nulovou výchovou a výcvikem. V panické atace se může chovat dokonce agresivně. Máte dost zkušeností se zvládáním a převýchovou problémového psa?
4. Váš vlastní pes je teritoriální, tudíž alespoň ze začátku ho nebude možné nechávat s jezevčíkem osamotě. Může si někdo z rodiny jednoho či druhého brát s sebou do práce nebo máte možnost zajistit na dobu své nepřítomnosti hlídání?
5. Máte psa s epilepsií. Jedním ze zásadních faktorů ovlivňujících průběh onemocnění je stres. A nový psí přírůstek (zejména pokud jde o psa dospělého) je významný stresový faktor. Konzultovali jste to s veterinářem?
Oceňuji Vaší snahu pomoci pejskovi v nouzi. Kromě emocí je však potřeba zapojit i rozum a poctivě zvážit nejen pozitiva, ale i všechna potenciální negativa. Adopce psího "asociála" je nesmírně náročná a frustrující záležitost, kde nevystačíte jen s dobrou vůlí a odhodláním.
Osobně bych se spíše přimlouvala zato, abyste místo adopce hledala pro pejska nového majitele, který má pro něj přibližně stejné podmínky, v jakých žil doposud (důchodce s neomezeným volným časem a domkem se zahradou).
Nedávno jsem zprostřekovaně přes kolegyni v práci zažila něco podobného... od její vnučky kamarádka si pořídíla pejska a toho rodina nechtěla takže si ho vzala tedy vnučka mé kolegyně i když už jednoho pejska měli.
Měli jednoho pejska v bytě a všichni byly skoro celej den mimo domov takže starý pejskek s novým který nebyl v bytě zvyklej nadělal spoustu neplechy a rozhodil i puvodního pejska a z toho bylo spoustu problému.Vnučka dostala doma vynadáno a pejsek musí z domu tudíž holčina utekla i s pejskem k babičce a z toho spoustu problému a potíží.Starý pejsek který byl puvodně hodný zustal po par dnech sám a začal dělat problemy a zlobit..Celá rodina se rozhádala a jedno z řešení bylo dát oba pryč.. takže záchrana v podstatě připravila o domov i toho starého psa který by normálně v té rodině žil až do smrti.

ivulka2
napsal(a):
Nedávno jsem zprostřekovaně přes kolegyni v práci zažila něco podobného... od její vnučky kamarádka si pořídíla pejska a toho rodina nechtěla takže si ho vzala tedy vnučka mé kolegyně i když už jednoho pejska měli.
Měli jednoho pejska v bytě a všichni byly skoro celej den mimo domov takže starý pejskek s novým který nebyl v bytě zvyklej nadělal spoustu neplechy a rozhodil i puvodního pejska a z toho bylo spoustu problému.Vnučka dostala doma vynadáno a pejsek musí z domu tudíž holčina utekla i s pejskem k babičce a z toho spoustu problému a potíží.Starý pejsek který byl puvodně hodný zustal po par dnech sám a začal dělat problemy a zlobit..Celá rodina se rozhádala a jedno z řešení bylo dát oba pryč.. takže záchrana v podstatě připravila o domov i toho starého psa který by normálně v té rodině žil až do smrti.
To je hrozný...
Sardullah - Neumím si vůbec představit, že bych se nepostarala o psa mojí babičky...problém by to určitě nebyl, protože my jsme rodina, co se navštěvujeme, takže i psi by se mezi znali... - tak to ani neřeším, i ostatních příbuzných..to máme stejně. Myslím, že bych uvažovala i o postarání se o některé psy sousedů, které známe. Já myslela jen úplně cizí pejsky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Upřímně, svého nemocného psa postiženého epilepsií bych asi neohrozila tím, že mu dovedu domů cizího psa, nevíc ne štěně...měla bych strach ikdyž by můj pes bral léky, že by se jeho zdravotní stav zhoršil stresem. To bych si do smrti neodpustila.
ivulka2
napsal(a):
Jeden problém a starý pes šel z domu. Opravdu ukázková rodinka.
Před rokem a půl jsem si brala útulkačku, jezevčici, k mým třem jezevčicím. Psina se našla vychrtlá na kost, olysalá, ustrašená, na hnojišti. Chvíli to trvalo, nenechala na sebe sáhnout, zdrhala, bála se zvuků, pohybů, bála se dveřmi projít do domu, nebudu popisovat co všechno jsem musela zvládnout a udělat, bylo by to hodně dlouhé. Teď je hafina neskutečný mazel, spí v posteli s ostatníma jezevčicema, jsou jedna velká parta, věkově k nejmladší, se kterou se honí a provokují na zahradě, zdrhat přestala. Ani jednou mě nenapadlo, že bych jí dala zase pryč, prostě jsem jí dala čas, ona se učila od druhých holek. K cizím se už přiblíží a očichá ruku, dřív ani to.
eva11
napsal(a):
Dobrý den,
Nějak se v tom ztrácím - od přítele sestry babička - je co? Babička je tedy i babičkou všeho přítele, ne? Ale to není podstatné.
Podstatné je to, že bych si na vašem místě toho psa nebrala, ale když tak mu hledala nového pána - osamělého důchodce s barákem.
Dávat dohromady dva sedmileté psy je vždycky riziko. Co když si nesednou?
Pes z venku si bude hůře zvykat na byt, může mít do smrti problémy - značkovat apod.
Pes s epilepsií je od druhých psů často brán jako ten nejslabší a tady platí zákony smečky. Vím to z vlastní zkušenosti. Měla jsem fenu, u které se epilepsie projevila, když měla záchvat, ti ostatní ji chtěli zabít. Později se to zvládalo léky, aby záchvaty neměla, přesto jsem ji v nepřítomnosti držela odděleně. Kde máte jistotu, že Laky takový záchvat nedostane, třeba když nebudete doma?
Vidím daleko víc komplikací - pro vás i pro ty psy - než nějakých kladů. S Lakym už máte režim, který vám další pes zcela určitě nabourá.
Nelze spasit všechny psy na světě, někdy to chce velké oběti - i za cenu rozbití vztahů mezi lidmi v rodině - stojí to za to?
Accuracy

XXX.XXX.1.187
koňadra
napsal(a):
Nějak se v tom ztrácím - od přítele sestry babička - je co? Babička je tedy i babičkou všeho přítele, ne? Ale to není podstatné.
Podstatné je to, že bych si na vašem místě toho psa nebrala, ale když tak mu hledala nového pána - osamělého důchodce s barákem.
Dávat dohromady dva sedmileté psy je vždycky riziko. Co když si nesednou?
Pes z venku si bude hůře zvykat na byt, může mít do smrti problémy - značkovat apod.
Pes s epilepsií je od druhých psů často brán jako ten nejslabší a tady platí zákony smečky. Vím to z vlastní zkušenosti. Měla jsem fenu, u které se epilepsie projevila, když měla záchvat, ti ostatní ji chtěli zabít. Později se to zvládalo léky, aby záchvaty neměla, přesto jsem ji v nepřítomnosti držela odděleně. Kde máte jistotu, že Laky takový záchvat nedostane, třeba když nebudete doma?
Vidím daleko víc komplikací - pro vás i pro ty psy - než nějakých kladů. S Lakym už máte režim, který vám další pes zcela určitě nabourá.
Nelze spasit všechny psy na světě, někdy to chce velké oběti - i za cenu rozbití vztahů mezi lidmi v rodině - stojí to za to?
Lingvistické okénko podruhé:
Tam jde o blbé použití přivlastňovacího přídavného jména. Správně to má být od sestřina přítele babička.
A teď se fakt jdu asi léčit.

Každopádně ten popis přízně už je příliš dlouhý. prostě proč má zadavatelka řešit osud psa nějaké babičky? jo, svojí babičky, určitě. cizích babiček, to už zavání spasitelstvím zeměkoule. něco jiného je, když má člověk pro takové věci podmínky, nebo o pořízení opuštěného pejska uvažoval, něco jiného ale je, když se někde v okolí vyskytne něčí cizí babička s cizím pejskem a člověk se do toho vloží jako zachranitel. to nedopadá dobře.