Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, vím že tady pár lidí krmí stejně jako já Wolfsblut. Máte vyzkoušené králíčí (Jack Rabbit)? Chutnají vašemu psovi a prospívá na nich?
Já střídám receptury, teď jsem vzala tady toho králíka (v kombinaci se zajícem). Mělo by to být dietní maso a vhodné i pro citlivé zažívání.
První 2-3 dny byl hafík nadšený, zdálo se že mu moc chutnají. Pak najednou jako když utne a tváří se na ně všelijak. Ráno je snídat vůbec nechce, což u něj není obvyklé. Přihlásí se o ně až po odpolední procházce, kolem 14h. To je sní normálně, vypadá že s chutí. Do té doby dostane třeba banán nebo pár kousků sušeného masa. Aby neměl prázdný žaludek. Večer je jedl ochotně, dnes už ani to ne. Obvykle okamžitě vyluxuje misku a ještě vylizuje. Dnes i večer leží u misky, snědl 10 granulek a tváří se nešťastně. Teď jsem mu do toho přimíchala suchou rýži a jí to.
Jinak hodně prdí a má už asi 3.den řídkou stolici. Stačí mu běžné venčení, ale vždycky je to řídké. Sotva to seberu. Doteď míval ukázkové bobky. Tyto granulky máme asi týden.

Im, mí psi, oba, wolfsblut - různé receptury - nejprve přijímali dobře, ale velice rychle ho začali odmítat. Prostě ne každému sedí, a jestli ten tvůj má problémy pozitivně spojené právě s těmito granulemi, tak je rychle změň.

Taky mi po zajíci prděla a škrundalo jí v břiše

Iliena
napsal(a):
Tak to možná radši zajíce ani zkoušet nebudu
Ale tak třeba jí zrovna budou sedět
napsal(a):
Ale tak třeba jí zrovna budou sedět
Ještě jsme pořád nezkusili toho velblouda, tak radši zkusím toho . To se chci zeptat když jsi tu, mohli by jsme mít domácí kozí sýr. Tara dlabe jak kozí granule tak maso (to teda v konzervě) a sedí jí. Takže by teoreticky mohla i sýr? Dřív milovala přírodní sýr, ale kvůli tý alergii z krávy nedávám nic. No šlo by to jako alternativa?
My jsme ho před časem měli a nic jsem nepozorovala(nebo tedy nic zásadního) psu chutnal. Zrovna dnes mi mají přijít tuňákové(ta nová receptura, jen tuňák) Tak uvažuju, že by jsme vám mohli hodit tuňáka(kdyby je žral) a my si od vás vzali zajíce. Je mi to vcelku jedno, jen jsem je chtěla zkusit a ani nevím, jestli by chutnaly. Škoda, že to neproběhlo pár dní zpět, jeli jsme přes vás k motorestu Rasová(tuším se tak jmenuje) na výlet po okolí.

Iliena
napsal(a):
Ještě jsme pořád nezkusili toho velblouda, tak radši zkusím toho . To se chci zeptat když jsi tu, mohli by jsme mít domácí kozí sýr. Tara dlabe jak kozí granule tak maso (to teda v konzervě) a sedí jí. Takže by teoreticky mohla i sýr? Dřív milovala přírodní sýr, ale kvůli tý alergii z krávy nedávám nic. No šlo by to jako alternativa?
No jasně a taky veškeré mléčné výrobky z něj a ovčího taky

Iliena
napsal(a):
Asi mu tahle receptura prostě nesedí. My ji máme tedy teprve v plánu, točíme koně, klokana a kozu a to je v pohodě. Porovnávala jste složení, není tam něco co nikdy neměl?
Určitě nesedí. Jen teď nevím co s tím. Vyhodit pytel za víc než 2tis si dovolit prostě nemůžu a nechci aby to musel jíst když mu to nechutná a nedělá dobře. Bohužel z okolí nikoho kdo by krmil wolfsblutem neznám. Když mu do misky přisypu trochu sušeného masa nebo jen rýže tak to sní. Ale nevím jestli mu není špatně od žaludku.
Co nikdy neměl je právě ten králík, zajíc a pštrosí tuk. A to jsem si při posledním objednávání říkala že zkusíme příště třeba pštrosa. Tak to riskovat ani nebudu.

napsal(a):
Im, mí psi, oba, wolfsblut - různé receptury - nejprve přijímali dobře, ale velice rychle ho začali odmítat. Prostě ne každému sedí, a jestli ten tvůj má problémy pozitivně spojené právě s těmito granulemi, tak je rychle změň.
No krmím Wolfsblutem skoro 3 roky. Střídáme pravidelně receptury, ale poslední dobou mu jen tak některé nechutnají. Nevím jestli je jen rozmlsaný nebo je to něčím jiným. Doteď na nich prospíval - krásná lesklá srst, pevné bobky, žádné trávící problémy,...

napsal(a):
Taky mi po zajíci prděla a škrundalo jí v břiše
Teď jsem poučená že je nikdy už brát nebudu, a já jsem si říkala že králík je takový dietní. Nějaké ty exotické bych se bála zkoušet.

lesnížínka
napsal(a):
My jsme ho před časem měli a nic jsem nepozorovala(nebo tedy nic zásadního) psu chutnal. Zrovna dnes mi mají přijít tuňákové(ta nová receptura, jen tuňák) Tak uvažuju, že by jsme vám mohli hodit tuňáka(kdyby je žral) a my si od vás vzali zajíce. Je mi to vcelku jedno, jen jsem je chtěla zkusit a ani nevím, jestli by chutnaly. Škoda, že to neproběhlo pár dní zpět, jeli jsme přes vás k motorestu Rasová(tuším se tak jmenuje) na výlet po okolí.
Jste moc hodná, děkuji, ale tuňák u nás bohužel taky neprošel
Krmím wolfsblutem skoro 3 roky a vždycky z nich byl nadšený. Od začátku mu nejvíc chutná kachna. Takže tu kupuji pravidelně a má ji každý druhý měsíc. Ta je stálá. A aby nejedl pořád ty stejné granule, neomrzely se mu a neměl pořád stejné maso tak vždycky ke kachně beru ještě jinou recepturu.
Zkoušeli jsme postupně všechny ryby co nabízí. První rok žádný problém a moc chutnaly. Pak se začal na ně tvářit divně, říkám si asi mu to smrdí rybinou. Už je brát nebudeme. Zkusili jsme krůtí a potom co měli nové: hovězí, divoké prase s buvolem. Pak jsem zkusila ještě toho tuňáka kdyby náhodou oslovil. Ani jedny neprošly. Sice je snědl, prospíval na nich, ale nejedl je nějak s chutí. Tak jsem teď zkusila toho králíka a měla v plánu pro příště pštrosa a pak tu kombinaci bažant-kachna-králík-bizon (Hunters Pride).
Teď už ale začínám být bezradná a bojím se vůbec zkoušet cokoliv dalšího. Jak kvůli vyhozeným penězům tak jeho trávení. Ale zase nevím jestli je dobré aby byl jen na kachně pořád?

napsal(a):
Jste moc hodná, děkuji, ale tuňák u nás bohužel taky neprošel
Krmím wolfsblutem skoro 3 roky a vždycky z nich byl nadšený. Od začátku mu nejvíc chutná kachna. Takže tu kupuji pravidelně a má ji každý druhý měsíc. Ta je stálá. A aby nejedl pořád ty stejné granule, neomrzely se mu a neměl pořád stejné maso tak vždycky ke kachně beru ještě jinou recepturu.
Zkoušeli jsme postupně všechny ryby co nabízí. První rok žádný problém a moc chutnaly. Pak se začal na ně tvářit divně, říkám si asi mu to smrdí rybinou. Už je brát nebudeme. Zkusili jsme krůtí a potom co měli nové: hovězí, divoké prase s buvolem. Pak jsem zkusila ještě toho tuňáka kdyby náhodou oslovil. Ani jedny neprošly. Sice je snědl, prospíval na nich, ale nejedl je nějak s chutí. Tak jsem teď zkusila toho králíka a měla v plánu pro příště pštrosa a pak tu kombinaci bažant-kachna-králík-bizon (Hunters Pride).
Teď už ale začínám být bezradná a bojím se vůbec zkoušet cokoliv dalšího. Jak kvůli vyhozeným penězům tak jeho trávení. Ale zase nevím jestli je dobré aby byl jen na kachně pořád?
Kdyby byl na kachních granulích a mimo to jste ho krmila i masem, tak by problém nebyl.

napsal(a):
Kdyby byl na kachních granulích a mimo to jste ho krmila i masem, tak by problém nebyl.
Krmím ho i masem, ale jen cca 1x týdně. To by stačilo?

napsal(a):
Krmím ho i masem, ale jen cca 1x týdně. To by stačilo?
Kdybyste mohla alespoň 2x, tak už by to šlo.

napsal(a):
Kdybyste mohla alespoň 2x, tak už by to šlo.
To bych asi mohla, máme právě problém s mrazákem. Sama ho mám nacpaný kvůli dietě. I to je důvod proč nekrmím barfem. A stačilo by střídat kuřecí-vepřové-hovězí maso? Myslím to syrové.

napsal(a):
To bych asi mohla, máme právě problém s mrazákem. Sama ho mám nacpaný kvůli dietě. I to je důvod proč nekrmím barfem. A stačilo by střídat kuřecí-vepřové-hovězí maso? Myslím to syrové.
Určitě, když někdy proložíte rybou, jestli ji žere, tak to bude v pořádku

napsal(a):
Určitě, když někdy proložíte rybou, jestli ji žere, tak to bude v pořádku
Tak super, zkusíme to tak, díky Měl párkrát syrového lososa (bez kostí) a ten mu jel. Na kosti teda zvyklý není. Jaké vy dáváte ryby nebo byste doporučili?

inusanka
napsal(a):
To by podle mne stačilo, já do toho jen občas hodím kachní krky nebo krůtu. Zase dávám málo kuřete. Dřív jiné maso ani psi neměli a který nejí rzbu - jako naše madam - tak opravdu jen ty tři a spíš dvě.
On právě není zvyklý na kosti, ty mu vůbec nedávám. Ale lososa měl několikrát. Tak zkusíme a snad to bude ok. Syrové maso má moc rád, takže bude nadšený když ho bude dostávat víc.

napsal(a):
Tak super, zkusíme to tak, díky Měl párkrát syrového lososa (bez kostí) a ten mu jel. Na kosti teda zvyklý není. Jaké vy dáváte ryby nebo byste doporučili?
Zkuste nejdříve krmit maso bez kostí a poté začněte mletinami, třeba ta kachna celá mletá, co kupuji já je fakt perfektní nebo mletý norský losos A až pak zkuste kosti vcelku.

My máme granulářský akční rádius větší - mimo Wolfsblutů jsou to ještě bezobilné Barking Heads a Marpy, což je podobný typ receptury, kde navíc nemusíme narazit na kuře. Tak třeba zkuste, jestli nechcete, aby měl to samé.
Naposledy měl stylově African Dog a v pohodě.
Mému psovi Wolsbluty taky vůbec nesedí, jen snad jedna receptura, jinak nechutnají, trávicí problémy, srst matná, hodně líná. Můj pes celkově nesnáší drahé, bezobilné granule. Snažila jsem se mu dopřát to nejlepší, ale bohužel nejvíce mu sedí Josera, tak jsem se s tím už smířila. K tomu maso a konzervy, pes je spokojen. Už se bojím experimentovat a hledat něco lepšího, co mu bude sedět.

napsal(a):
Zkuste nejdříve krmit maso bez kostí a poté začněte mletinami, třeba ta kachna celá mletá, co kupuji já je fakt perfektní nebo mletý norský losos A až pak zkuste kosti vcelku.
Já krmím vždycky jen maso bez kostí kosti mu nedávám vůbec, z těch mám prostě strach, ani mletiny. Kupuji vždycky kvalitní maso z masny, stejné co pro nás lidi. Objednávat někde psí maso by se mně ani nevyplatilo při spotřebě cca 2kg měsíčně.
notregistered

XXX.XXX.211.149
Proč bezobilné ? Wolfsblut jsou i s hnědou rýží. Když psovi vyhovuje Josera, jasně potřebuje víc "plniva", ale nikdy nenakrmím psa prokazatelně škodlivými konzervanty, řešení je spousta.

napsal(a):
My máme granulářský akční rádius větší - mimo Wolfsblutů jsou to ještě bezobilné Barking Heads a Marpy, což je podobný typ receptury, kde navíc nemusíme narazit na kuře. Tak třeba zkuste, jestli nechcete, aby měl to samé.
Naposledy měl stylově African Dog a v pohodě.
No chtěla jsem původně zůstat v rámci jedné značky. A u nich střídat receptury. Dříve mu chutnaly i jiné. Nevím čím to je. A nejsou Barking Heads a Marpy kvalitou o něco níž než Wolfsblut?
Pokud ne tak bych je mohla časem zkusit, teď najedeme na kombinaci té kachny a syrového masa.

JanulaM
napsal(a):
Mému psovi Wolsbluty taky vůbec nesedí, jen snad jedna receptura, jinak nechutnají, trávicí problémy, srst matná, hodně líná. Můj pes celkově nesnáší drahé, bezobilné granule. Snažila jsem se mu dopřát to nejlepší, ale bohužel nejvíce mu sedí Josera, tak jsem se s tím už smířila. K tomu maso a konzervy, pes je spokojen. Už se bojím experimentovat a hledat něco lepšího, co mu bude sedět.
Jemu ale doteď seděly, prospíval na nich výborně. Až tato receptura s králíkem mu nedělá dobře. Chutnaly mu, ale poslední dobou chce jen tu kachnu. No Josera... to jsou nekvalitní granule, nedala bych je svému psovi. Se podívejte na složení. Když bude chtít jíst čokoládu tak mu ji taky dáte? Jsou i jiné kvalitní granule než Wolfsbluty. To nemusíte jít přece tak šíleně dolů s kvalitou.

napsal(a):
No chtěla jsem původně zůstat v rámci jedné značky. A u nich střídat receptury. Dříve mu chutnaly i jiné. Nevím čím to je. A nejsou Barking Heads a Marpy kvalitou o něco níž než Wolfsblut?
Pokud ne tak bych je mohla časem zkusit, teď najedeme na kombinaci té kachny a syrového masa.
Barking Heads jsou výborné a nejsou o moc dražší než Wolfsblut. Marpy taky ok, hodně podobné, stejná továrna.
napsal(a):
Jemu ale doteď seděly, prospíval na nich výborně. Až tato receptura s králíkem mu nedělá dobře. Chutnaly mu, ale poslední dobou chce jen tu kachnu. No Josera... to jsou nekvalitní granule, nedala bych je svému psovi. Se podívejte na složení. Když bude chtít jíst čokoládu tak mu ji taky dáte? Jsou i jiné kvalitní granule než Wolfsbluty. To nemusíte jít přece tak šíleně dolů s kvalitou.
Už jsem zkusila snad všechny známé značky na trhu, prostě sedí nejlépe, jak jsem psala nekrmím jen granulemi. Nepsala jsem ať je svému psu dáte, jen prostě jsem chtěla poukázat na to, že ani drahé granule nejsou zázračné, u nás absolutní propadák.

Tak ne pro každé plemeno je vhodné "bezobilné", může to být právě naopak, a granule Wolfsblut bych zas za takovou špičku nepovažovala...
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se trochu přidám.
Proč můj pes pořád po granulích zvrací? Krmíme BARF, ale před tím než jsme na něj přešli, tak granule asi 3 druhy (Brit, TOTW, Fitmin), tak zvrací cca 1x za dva dny. Teď jsem zapomněla objednat maso, tak dostal nějaký hnusný granule, tak ty vyblil celé, a včera jsem mu koupila Brit Care (lamb and rice) a ráno zase nablito (ne granule, ale hmota ne uplně tekutá, tudíž ne žaludeční šťávy). Po mase nezvrací (málokdy, když má třeba moc kostí).
Andrýsek3
napsal(a):
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se trochu přidám.
Proč můj pes pořád po granulích zvrací? Krmíme BARF, ale před tím než jsme na něj přešli, tak granule asi 3 druhy (Brit, TOTW, Fitmin), tak zvrací cca 1x za dva dny. Teď jsem zapomněla objednat maso, tak dostal nějaký hnusný granule, tak ty vyblil celé, a včera jsem mu koupila Brit Care (lamb and rice) a ráno zase nablito (ne granule, ale hmota ne uplně tekutá, tudíž ne žaludeční šťávy). Po mase nezvrací (málokdy, když má třeba moc kostí).
Jen hádám, ale někteří psi granule jí moc hltavě, možná i váš pes? No a pak to vyblije a za čas to sní znovu, i když podruhé už rozvážněji

napsal(a):
Tak ne pro každé plemeno je vhodné "bezobilné", může to být právě naopak, a granule Wolfsblut bych zas za takovou špičku nepovažovala...
A pro které plemeno podle vás nejsou vhodné bezobilné? No já nějak nevidím důvod proč cpát psa obilím, jakéhokoliv. Ale ráda si přečtu váš názor.
Krmím wolfsblutem skoro 3 roky a na všech recepturách prospíval na jedničku. A chutnaly mu. Takže mu asi sedí, ne? Jen ten králík prostě je pro něj nevhodný.
Které granule byste považovala za špičku?

napsal(a):
A pro které plemeno podle vás nejsou vhodné bezobilné? No já nějak nevidím důvod proč cpát psa obilím, jakéhokoliv. Ale ráda si přečtu váš názor.
Krmím wolfsblutem skoro 3 roky a na všech recepturách prospíval na jedničku. A chutnaly mu. Takže mu asi sedí, ne? Jen ten králík prostě je pro něj nevhodný.
Které granule byste považovala za špičku?
O "špičce" to není, granule musí psovi sedět. Někdo řekne, že špička jsou Orijen, a některé psy úplně rozsekají. Já mám vychytané, co tomu mému vyhovuje, pak jdu po složení a v rámci možností zjišťuji kvalitu surovin.

napsal(a):
O "špičce" to není, granule musí psovi sedět. Někdo řekne, že špička jsou Orijen, a některé psy úplně rozsekají. Já mám vychytané, co tomu mému vyhovuje, pak jdu po složení a v rámci možností zjišťuji kvalitu surovin.
Jj to souhlasím, ale hmn_ tady psal(a) že by wolfsblut za špičku nepovažovala. Tak mě zajímá které podle ní ta špička jsou.

Hrubým ukazatelem kvality vstupních surovin je poměr dusíkatých látek a popela, což jsou povinně udávané údaje umíme si je přečíst (a nejsou tak matoucí jako pojmy např kuře x kuřecí maso x kuřecí svalovina x separát x bílkovina...jakož i relevance českého překladu k originálu jakož i významu slovíček použitých v originálu dle země původu...atd.). Tak si můžeš porovnávat.
Samozřejmě plně platí příspěvek Ollie... a "vo tom to je"
notregistered

XXX.XXX.211.69
napsal(a):
Hrubým ukazatelem kvality vstupních surovin je poměr dusíkatých látek a popela, což jsou povinně udávané údaje umíme si je přečíst (a nejsou tak matoucí jako pojmy např kuře x kuřecí maso x kuřecí svalovina x separát x bílkovina...jakož i relevance českého překladu k originálu jakož i významu slovíček použitých v originálu dle země původu...atd.). Tak si můžeš porovnávat.
Samozřejmě plně platí příspěvek Ollie... a "vo tom to je"
Minerály jen z maso-kostí, tudíž moc popela, nekvalitní maso nebo brambora či jak to myslíte.
Tak nejlepší suroviny má Delikan.6,5% popela,30% bílkovin :D.
notregistered

XXX.XXX.211.69
Kde je povinný popel ?
notregistered

XXX.XXX.211.69
napsal(a):
Http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R0767&from=CS.
Http://www.tasteofthewildpetfood.com/dog-formulas/appalachian-valley-small-breed-canine-formula-with-venison-garbanzo-beans/
https://www.hajek-petfood.cz/produkty/taste-of-the-wild/appalachian-valley.html
Přesně je povinnost uvést popel kde ?
notregistered

XXX.XXX.211.69
Výrobce použije low ash suroviny, zato ale levné břečky, a jste v loji, hlavně že máme dobrý poměr s proteiny :D A ještě si mohou psát o procento méně.
Na slupkách z obilí a chrupavkách, kostech přece není nic špatného. Naopak oloupaná rýže je k ničemu, čistá svalovina taktéž.
Zajímavé je, že kvalitní krmiva s čerstvým a sušeným masem, brambory, hrachem a zeleninou, mají všechna vysoko popel. A jsou z jedné fabriky ;-).

Souhlasím s Megííí, popel není ukazatelem kvality.

notregistered
napsal(a):
Http://www.tasteofthewildpetfood.com/dog-formulas/appalachian-valley-small-breed-canine-formula-with-venison-garbanzo-beans/
https://www.hajek-petfood.cz/produkty/taste-of-the-wild/appalachian-valley.html
Přesně je povinnost uvést popel kde ?
Přesně v legisltivě, určitě ne na stránkách prodejců granulí
A samozřejmě, poměr dusíkatých látek k popelu je jeden ukazatel, není špatné si třeba přečísti složení, že...
"Na slupkách z obilí a chrupavkách, kostech přece není nic špatného. Naopak oloupaná rýže je k ničemu, čistá svalovina taktéž.
Zajímavé je, že kvalitní krmiva s čerstvým a sušeným masem, brambory, hrachem a zeleninou, mají všechna vysoko popel. A jsou z jedné fabriky ;-)."
no jistě...neboli, ČÍM je definovaná ta "kvalita"?!
notregistered

XXX.XXX.211.69
napsal(a):
Přesně v legisltivě, určitě ne na stránkách prodejců granulí
A samozřejmě, poměr dusíkatých látek k popelu je jeden ukazatel, není špatné si třeba přečísti složení, že...
"Na slupkách z obilí a chrupavkách, kostech přece není nic špatného. Naopak oloupaná rýže je k ničemu, čistá svalovina taktéž.
Zajímavé je, že kvalitní krmiva s čerstvým a sušeným masem, brambory, hrachem a zeleninou, mají všechna vysoko popel. A jsou z jedné fabriky ;-)."
no jistě...neboli, ČÍM je definovaná ta "kvalita"?!
Podle čeho Vy osobně poznáte kvalitní krmivo ? Jaké jsou podle Vás kvalitní granule ? Canagan píšete u koček. Canagan a Wolfsblut jsou z jedné fabriky a z jedněch surovin téměř. Kromě klokana, premixů apod. Když si otevřete web té fabriky, dočtete se o no GMO, potravinové kvalitě, masu, hotových recepturách atd.
Kratší asi bude, když napíšete, co přesně se Vám ve složení nelíbí nebo čemu nerozumíte.
Tady můžeme hezky slovíčkařit Protože u granulí se jedná pomalu o každou slabiku.
Já vidím kvalitní granule jako jasně udaná min. třetina masa, žádná škodlivá chemie, vhodná příloha, dostatek kalorií, nic nespecifikovaného, proteiny a tuk hlavně živočišné a nesmí to zruinovat můj rozpočet.
A jestli to přišlo z továrny, kde mají jasná pravidla co zpracují a s čím si můžete jít k Procter & Gamble, tak to je pro mě jasné +.
Nevím jestli si toho všiml ještě někdo, ale kvalitní krmivo pro psy dělají tam a pak možná ještě dva, tři výrobci z celé planety.
notregistered
napsal(a):
Podle čeho Vy osobně poznáte kvalitní krmivo ? Jaké jsou podle Vás kvalitní granule ? Canagan píšete u koček. Canagan a Wolfsblut jsou z jedné fabriky a z jedněch surovin téměř. Kromě klokana, premixů apod. Když si otevřete web té fabriky, dočtete se o no GMO, potravinové kvalitě, masu, hotových recepturách atd.
Kratší asi bude, když napíšete, co přesně se Vám ve složení nelíbí nebo čemu nerozumíte.
Tady můžeme hezky slovíčkařit Protože u granulí se jedná pomalu o každou slabiku.
Já vidím kvalitní granule jako jasně udaná min. třetina masa, žádná škodlivá chemie, vhodná příloha, dostatek kalorií, nic nespecifikovaného, proteiny a tuk hlavně živočišné a nesmí to zruinovat můj rozpočet.
A jestli to přišlo z továrny, kde mají jasná pravidla co zpracují a s čím si můžete jít k Procter & Gamble, tak to je pro mě jasné +.
Nevím jestli si toho všiml ještě někdo, ale kvalitní krmivo pro psy dělají tam a pak možná ještě dva, tři výrobci z celé planety.
Nevšimnula, protože se v tom nevyznám prakticky vůbec a nechám si radit od lidí, jako třeba vy či pan Miloš(kde je vůbec pan Miloš? ) Kdysi kdosi poradil Wolfsblut, zkusila jsem, psi přestali konečně průjmovat a hlavně jim granule konečně chutnaly. Sice jsem víceméně stejně přešla na maso, ale sem tam dávka jsou granule - ke spokojenosti všech
notregistered

XXX.XXX.211.69
Furt kosti kosti. Ale kuřecí prsní sval v kg: 224g bílkovin,10g tuku,11,5g popela.
Stehenní sval má 10g, stejně tak telecí. Nejméně má hřbetní maso z býka.
Pšenice a žito 1,8%, triticale 4 %, ječmen 2,7%, rýže 2,2%, proso a merlík 3%.
Vyrobím granule z 70% rýže a 30% kuřecích prsních řízků.
To bude pěkně hnusná analýza
Nezapomeňme co popel je. Čím více do krmiva dostaneme "přírodní" cestou, tím méně se musí dosypat.
Pěkný víkend.