Pes - sám celý víkend

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2017 13:03
alarios

XXX.XXX.208.66

Zdravím. Rád bych se zeptal na vaše názory ohledně toho, kdybychom nechali psa celý víkend samotného doma - samozřejmě venčení i krmení zařízené máme, osobou, kterou pes velmi dobře zná.
Jedná se o starší fenku zlatého retrívra, dvanáctiletou, a velmi, velmi milující společnost. Jakmile vidí, že balím věci do tašek, tak už řádí po bytě, poskakuje na místě, poštěkává (no, snaží se :D) a setsakra si hlídá dveře, abychom bez ní nikam neodešli. Jenže bohužel se vyskytla potřeba pravidelnějšího cestování, bez auta, na delší vzdálenost (s přestupy; MHD, vlak a linkový autobus), a to ona už bohužel moc nezvládá (i z delších procházek už bývá dost unavená a má tendenci po chvilce naznačovat že je čas vrátit se domů), natož v pátek tam a v neděli zpět. Když pominu to, že nám trhá srdce představa toho, že jí "utečeme" (což ona perfektně vnímá a taky nám to po návratu dá sežrat), tak mě zajímá především váš názor na to, jak to "zvládne doopravdy"? Myslíte, že bude skutečně psychicky trpět? A neodrazí se to nějak zdravotně? Jednalo by se o samotu v pátek večer, celou sobotu a polovinu neděle, jednou za zhruba dva měsíce.
Bohužel pryč opravdu musíme, jedná se o dojíždění za babičkou, která potřebuje pomoci.
Díky za názory. J.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2017 13:14

alarios napsal(a):
Zdravím. Rád bych se zeptal na vaše názory ohledně toho, kdybychom nechali psa celý víkend samotného doma - samozřejmě venčení i krmení zařízené máme, osobou, kterou pes velmi dobře zná.
Jedná se o starší fenku zlatého retrívra, dvanáctiletou, a velmi, velmi milující společnost. Jakmile vidí, že balím věci do tašek, tak už řádí po bytě, poskakuje na místě, poštěkává (no, snaží se :D) a setsakra si hlídá dveře, abychom bez ní nikam neodešli. Jenže bohužel se vyskytla potřeba pravidelnějšího cestování, bez auta, na delší vzdálenost (s přestupy; MHD, vlak a linkový autobus), a to ona už bohužel moc nezvládá (i z delších procházek už bývá dost unavená a má tendenci po chvilce naznačovat že je čas vrátit se domů), natož v pátek tam a v neděli zpět. Když pominu to, že nám trhá srdce představa toho, že jí "utečeme" (což ona perfektně vnímá a taky nám to po návratu dá sežrat), tak mě zajímá především váš názor na to, jak to "zvládne doopravdy"? Myslíte, že bude skutečně psychicky trpět? A neodrazí se to nějak zdravotně? Jednalo by se o samotu v pátek večer, celou sobotu a polovinu neděle, jednou za zhruba dva měsíce.
Bohužel pryč opravdu musíme, jedná se o dojíždění za babičkou, která potřebuje pomoci.
Díky za názory. J.

Jela bych autem a vzala ji s sebou. Sama doma bude trpět. Vždyť si bude myslet, že ji opouštíte! A může se to samozřejmě odrazit na zdravotním stavu.

jolyha

30.3.2017 13:18
jolyha

XXX.XXX.229.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jela bych autem a vzala ji s sebou. Sama doma bude trpět. Vždyť si bude myslet, že ji opouštíte! A může se to samozřejmě odrazit na zdravotním stavu.

Možná vám to příjde divné, ale ani v dnešní době není každý majitelem auta nebo řidičáku. Znám spoustu rodin, kde mají psy, děti, ale nemají auto a nejsou řidiči, spoléhají se na veřejnou dopravu a příjde jim to zcela normální...

30.3.2017 13:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

alarios napsal(a):
Díky za názory. J.

Pokud není opravdu možnost jezdit autem a brát psa s sebou, tak se asi nedá nic dělat. Tady Vám prostě nikdo nemůže zodpovědně napsat, jak to bude snášet zrovna vaše fena. To prostě musíte jeden víkend zkusit. Odjedete a uvidíte.
Pokud máte zajištěné hlídání a venčení, myslím, že by to fenka mohla zvládnout. Jen takovou poznámku: nijak přehnaně bych se s ní neloučila, asi tak, jako když jdete do práce.

30.3.2017 14:17
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jen tak mne napadlo - nějakého přítele, který by s ní ty dva dny byl nemáte? Já vím, že ta situace je hrozná a prostě babička je přednější, ale ta fenka trpět bude. Poprvé zcela určitě, podruhé také a jak to bude snášet dál? Naše madam by byla na dvorku a přesně vím, jak by to přijala - vyla by a až bychom se vrátili, byli bychom ti nejhorší ze všech na celém světě.

30.3.2017 14:17
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Umíte číst?

Jenže bohužel se vyskytla potřeba pravidelnějšího cestování, bez auta, na delší vzdálenost (s přestupy; MHD, vlak a linkový autobus)

30.3.2017 14:21
polárka.15

XXX.XXX.45.253

A byla někdy fena delší dobu sama - krom doby, kdy jste v práci?

Těžko radit, Vy svého psa znáte nejlépe, takže byste si měla nejlépe odpovědět Vy sama, ale chápu, že je to těžká volba. Holt jsou někdy věci, kdy člověk musí dělat věci, které mu jsou proti srsti, občas musí dost obětovat. Není možnost, že ten člověk, který toho psa bude krmit a venčit, aby se mu věnoval i více času než jen procházku a zavřít domů? Přece jenom jde v podstatě jen o tu sobotu, nebo si ji vzal na tu dobu k sobě? Každopádně se nijak extra neprojevovat, prostě ahoj, jdu do práce, za chvíli se vrátím, zbytečně ji nestresovat.

30.3.2017 15:46

polárka.15 napsal(a):
Umíte číst?

Jenže bohužel se vyskytla potřeba pravidelnějšího cestování, bez auta, na delší vzdálenost (s přestupy; MHD, vlak a linkový autobus)

Představte si, že ano! Ale co když píše "bez auta", protože je to levnější?

aktevi

30.3.2017 16:06
aktevi

XXX.XXX.243.228

Nerobila by som to ! Psik by trpel. Je uz starsi, co ak mu bude zle ? Ak raz umrie, budete mat vycitky svedomia.
Pisete ze sa jedna o vikend raz za dva mesiace. Naozaj sa nenajde nikto, kto by si ho zobral na ten vikend k sebe, alebo bol u vas ? Vasi rodicia, svokrovci, surodenci, kamarati, susedia ?

Kazdy hovori, ze psi vydrzia bez pána, ze aj tak iba spia. Skuste si nastavit kameru !. Kolkokrat za den sa zdvihne a obíde cely byt, ze kde ste ? Ci ste neni doma ! A je im smutno ! Ano aj spia, lebo ved co maju robit ? psik nema kamaratov ako my, nevie pozerat tv, nevie citat..pre psa ste VY cely jeho zivot.

30.3.2017 16:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Je zvyklá být hodně hodin sama včetně noci? Naše by to nedala, je zvyklá že je doma většinou někdo max pár h byla sama. Pokud neni zvyklá být sama, bude řvát. Bud bych to řešila jestli někdo nepůjčí auto nebo ten co bude venčit a krmit jestli nemůže zůstat u vás nebo fena k němu.Nebo by jeden z nás musel zůstat doma. Pokud je někdo na koho je zvyklá tak se domluvit jestli by si jí nevzal.2 noci je dost a jestli to nezná bude šílet

aktevi

30.3.2017 16:17
aktevi

XXX.XXX.243.228

Markéta80 napsal(a):
Je zvyklá být hodně hodin sama včetně noci? Naše by to nedala, je zvyklá že je doma většinou někdo max pár h byla sama. Pokud neni zvyklá být sama, bude řvát. Bud bych to řešila jestli někdo nepůjčí auto nebo ten co bude venčit a krmit jestli nemůže zůstat u vás nebo fena k němu.Nebo by jeden z nás musel zůstat doma. Pokud je někdo na koho je zvyklá tak se domluvit jestli by si jí nevzal.2 noci je dost a jestli to nezná bude šílet

Absolutny suhlas !

30.3.2017 16:18
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Představte si, že ano! Ale co když píše "bez auta", protože je to levnější?

Budeme polemizovat na prázdno? smajlík

30.3.2017 16:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.231

Jo.
Nějak se zabavit musíme.

30.3.2017 16:24
zelenoockaa

XXX.XXX.177.79

Asi bych to nezvládla já psychicky. Neustále bych na psa myslela a druhý den bych se vracela pološílená domů... Zkuste sehnat hlídání, jednou jsem takhle příbuzním hlídala psa - byla jsem 2 dny u nich doma a učila jsem se na zkoušky do školy a přitom jim krmila, venčila a hlídala psa...

30.3.2017 16:35

polárka.15 napsal(a):
Budeme polemizovat na prázdno? smajlík

Ne, proč? Já jsem napsala svůj názor. Nevedu s vámi polemiku, jestli jsou lidi, co nemají auto, řidičák a další eventuality.
Podle mého by ji neměli nechávat doma za popsaných podmínek.

30.3.2017 16:40
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Ne, proč? Já jsem napsala svůj názor. Nevedu s vámi polemiku, jestli jsou lidi, co nemají auto, řidičák a další eventuality.
Podle mého by ji neměli nechávat doma za popsaných podmínek.

Jen se mi líbí, jak každý druhý střílí naslepo, byť nezná realitu... Potom tady jsou diskuze naprosto o ho*ně.

Nejlepší počkat až se zadavatelka ozve a sama se k tomu vyjádří..

30.3.2017 16:58
alarios

XXX.XXX.208.66

Všem díky za čas a za reakce.

Zaprvé - auto opravdu nemáme. Nikdy nebylo potřeba, až do teď. Všude jsme se pohodlně dostali i bez něj, včetně veterináře (ty máme téměř pod okny hned tři - jsme z Hradce Králové, a i před tím to bylo k vetovi asi deset minut).
Zadruhé - hlídání jsme zvažovali, opravdu. Jenže tam je hned několik problémů. Fenka ke stáru čím dál tím víc líná, a občas se ve spánku pomočí. To já někdy těžce nesu i jako pejkař, i jako majitel, i jako její milovník :) Z mé zkušenosti se najde jen málo lidí, natož nepejskařů, kterým by to s ohledem na byt nevadilo.
Zatřetí, v Hradci jsme poměrně krátce a nikoho tu moc neznáme. Všichni naši přátelé, známí a rodina jsou daleko - s jedinou výjimkou, a tou je "paní na venčení a krmení", ale ta si ji domů vzít určitě nemůže. Nehledě tedy na stres spojený s cizím prostředím a člověkem, kterého by najednou musela (víceméně) poslouchat.
Začtvrté - je zvyklá občas zůstat doma sama i přes noc, výjimečně, a není poznat, že by tím nějak trpěla. Naštěstí taktéž nepatří ke psům, co by se jakkoliv zvukově projevovali, snad až na zakňučení při bolesti nebo blafnutí, když vidí na obrazovce psa :)

Snad jsem odpověděl na všechny otázky a domněnky :)

Já jsem opravdu zvažoval, že bychom ji vláčeli s sebou, ale když si představím co nepohodlí, námahy, smyků v zatáčkách a stresu, co by prožila... navíc košík na mordě, který bere jako formu trestu a ponížení a tváří se v něm velmi nešťastně... prostě po zralé úvaze opravdu musí zůstat doma.
A i kdybych pominul to celé - za chvilku nastanou tepla a vedra, a to stěží přežiju při cestování já, v květu svých sedmadvaceti let, natož ta naše důchodkyně :)
Ona je sice na svůj věk značně vitální, když je odpočinutá, ale jak jsem psal: stačí delší procházka a tvaří se jak mučedník :D A doma pak zbytek dne prospí. Ta cesta by byla mnohem, mohem náročnější.

Já tedy ještě zkusím velmi popřemýšlet, jestli nemáme koho pozvat na víkend do bytu nebo zda nás napadne ještě nějaké další řešení či možnost.
Snad jedině to, že bych paní požádal, jestli by tu s ní občas hodinku, dvě, nezůstala, dle svých možností.

Každopádně ještě jednou všem díky. Snad nikdo nic podobného nebudete muset nikdy řešit.

30.3.2017 17:08

Píšete my. Takže jste minimálně dva. Tak co takhle jeden z vás pojede k babičce a druhý zůstane s fenkou doma. Nezlobte se na mě, pokud jste dva, tak je to snad celkem snadno řešitelné tak, abyste mohli pečovat o obě potřebné - o babičku i o fenku.

30.3.2017 17:12
alarios

XXX.XXX.208.66

Píšete my. Takže jste minimálně dva. Tak co takhle jeden z vás pojede k babičce a druhý zůstane s fenkou doma. Nezlobte se na mě, pokud jste dva, tak je to snad celkem snadno řešitelné tak, abyste mohli pečovat o obě potřebné - o babičku i o fenku.

To nejde kvůli nemoci mé drahé polovičky.

Jak jsem psal - zvažovali jsme spoustu možností. Věřte, že kdyby tam bylo nějaké primitivní řešení, jako že by jeden zůstal doma a druhý by jel, určitě bychom ho už objevili a nehledal bych, mírně zoufalý, možné rady v diskuzi :).

30.3.2017 17:38

alarios napsal(a):

Jak jsem psal - zvažovali jsme spoustu možností. Věřte, že kdyby tam bylo nějaké primitivní řešení, jako že by jeden zůstal doma a druhý by jel, určitě bychom ho už objevili a nehledal bych, mírně zoufalý, možné rady v diskuzi :).

Hmm, chtělo by to někoho, kdo bude s fenkou trávit delší čas, a zároveň někoho, koho fenka zná... ta paní by byla ideální...

30.3.2017 19:20

Záleží na psovi, můj chrt s tím třeba neměl problém...3x- 4x denně přišel na hodinku děda, šli spolu na zahradu a pes se pak spokojeně odporoučel dom, zapnul mu telku "animal planet" pes sebou mrsknul na gauč a bylo...ale třeba u nynějšího psa si neumím představit, že by to dal v pohodě...

30.3.2017 21:31
Ebi

XXX.XXX.104.139

Pokud je fenka klidná, neštěká, neječí a dotyčnou osobu která ji bude krmit a venčit zná, jednou za měsíc bych ji doma nechala.
Pokud bude ve svém prostředí a venčení a jídlo bude v intervalech na které je zvyklá, nebála bych se.
Naopak beru podle svých psů - asi by byli nervozní, pokud by byl v bytě někdo, kdo tam na ně jakoby dohlíží, ale dříve tam nepobýval.

Jedna z mých fenek je také už docela stará a vím, že doma je jí nejlíp, že tahat ji někam sebou by pro ni bylo daleko stresující, než být doma sama, kde to miluje a kde velkou část dne prospí.

Jak už tady někdo psal, odchod bych řešila pokud možno nenápadně, žádné velké loučení.

30.3.2017 22:41

Kdyby šlo o jeden den budiž, ale tohle jem oc dlouho. Já bych to neudělala, nevím jakou nemocí trpí vaše drahá polovička, ale prostě jeden z vás by měl ze psem zůstat doma.

31.3.2017 06:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

alarios napsal(a):

Vaše polovička nemůže zůstat doma sama se psem?

Pokud je to tak, ještě zvažte variantu neodjíždět už v pátek, ale až v sobotu ráno. Jeden den plus jednu noc bude pesan skousávat jistě o poznání lépe, než noci dvě.

Škoda, že nemáte od koho si auto půjčit.

31.3.2017 07:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ježíš, zase to tak neprožívejte! Pes bude přes víkend sám - a co? Není to přece dítě. Bude mít zajištěnou potravu a venčení, bude ve svém prostředí, nevidím důvod, proč by to nezvládl. Sama jsem takto měla psa v bytě, když jsem s druhým jela na 3 dny do zahraničí na výstavu, tak mě chodila psa venčit kamarádka (brala ho ven se svým psem) a všechno bylo v pohodě. Pes, který byl doma najednou úplně sám, neškěkal, nevyl. Já vím, že každý pes je jiný, ale moc nevěřím těm lidem, kteří píší jak by jejich pes sám doma zešílel - a přitom to třeba ani nikdy nezkusili. Možná by se divili.

31.3.2017 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

Naprosto souhlasím.

31.3.2017 07:40
polárka.15

XXX.XXX.45.253

koňadra napsal(a):
Ježíš, zase to tak neprožívejte! Pes bude přes víkend sám - a co? Není to přece dítě. Bude mít zajištěnou potravu a venčení, bude ve svém prostředí, nevidím důvod, proč by to nezvládl. Sama jsem takto měla psa v bytě, když jsem s druhým jela na 3 dny do zahraničí na výstavu, tak mě chodila psa venčit kamarádka (brala ho ven se svým psem) a všechno bylo v pohodě. Pes, který byl doma najednou úplně sám, neškěkal, nevyl. Já vím, že každý pes je jiný, ale moc nevěřím těm lidem, kteří píší jak by jejich pes sám doma zešílel - a přitom to třeba ani nikdy nezkusili. Možná by se divili.

Zrovna jsem se chystala to napsat, souhlasím na 1000%!

31.3.2017 07:55

Mí psi by doma jistě nezešíleli, nezešíleli by ani venku na zahradě, ale tři dny bych je tam prostě nenechala. Tři dny je dlouhá doba, může se stát cokoliv, zvlášt u starého psa. Dobře pokud zadavatel natolik věří osobě které psa svěřuje že se o něj postará i v případě zdravotního problému apod. je to jeho věc. Zadavatel nechá doma chudáka psa ale nemůže doma nechat partnerku, píše že je nemocná ale dlouhou cestu autobusem zvládne, ale doma sama se psem a třeba pomocí té osoby nevydrží. Píše že jede k vlastní babičce a převézt tam psa není možné, taky zvláštní. Když chtějí příbuzní něco pomoct smíří se i se psem. Auto se dá půjčit, nebo se dá někomu zaplatit aby dovezl i se psem. krom toho mít řidičák a auto mě přijde v dnešní době tak samozřejmé jako mít občanský průkaz, je to součást běžné lidské gramotnosti. Pokud mám psa a příbuzné někde daleko tak obvzlášt.

31.3.2017 08:15
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mí psi by doma jistě nezešíleli, nezešíleli by ani venku na zahradě, ale tři dny bych je tam prostě nenechala. Tři dny je dlouhá doba, může se stát cokoliv, zvlášt u starého psa. Dobře pokud zadavatel natolik věří osobě které psa svěřuje že se o něj postará i v případě zdravotního problému apod. je to jeho věc. Zadavatel nechá doma chudáka psa ale nemůže doma nechat partnerku, píše že je nemocná ale dlouhou cestu autobusem zvládne, ale doma sama se psem a třeba pomocí té osoby nevydrží. Píše že jede k vlastní babičce a převézt tam psa není možné, taky zvláštní. Když chtějí příbuzní něco pomoct smíří se i se psem. Auto se dá půjčit, nebo se dá někomu zaplatit aby dovezl i se psem. krom toho mít řidičák a auto mě přijde v dnešní době tak samozřejmé jako mít občanský průkaz, je to součást běžné lidské gramotnosti. Pokud mám psa a příbuzné někde daleko tak obvzlášt.

Habe, v životě nejsou věci jen černé, nebo bílé. Vy vše posuzujete jen z pohledu "chudák pes". Zadavatel píše, že bude jezdit 1x za 2 měsíce. Myslet si, že zrovna v tu chvíli se se psem něco stane - to by byla dost velká náhoda, že? A i kdyby, no tak co, tak snad "venčící panička" s ním zvládne jít k veterináři - zvlášť, když ho mají pod oknem.
Myslím, že není účelem této diskuse posuzovat a soudit jak je nemocná partnerka zadavatele, myslím, že ji chce brát s sebou mj. i proto, aby ji měl pod kontrolou, neboť to zřejmě potřebuje. A řekla bych, že více než ten pes.
Pes je starý, stejně hodně spí. Myslím si, že zůstat doma bude pro něj určitě lepší než ho tahat po nějakých autobusech, dokonce si myslím, že ani cesta autem by nebyla pro něj až tak komfortní a potom jde o to, že bude 3 dny úplně vykolejený z cizího prostředí (1x za 2 měsíce si tam asi těžko zvykne jako doma), což pro starého psa není dobré.
V životě jsou situace, kdy prostě musí pes trošku ustoupit do pozadí. A jestli si myslíte, že pes je víc než pomoc blízkému člověku, pak byste se možná měla zamyslet nad svým hodnotovým žebříčkem.

31.3.2017 08:18
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Mám ve svém okolí dost lidí - věk 30-40 let a kteří nemají řidičák, tudíž ani auto a žijí spokojeně a vesele celý život, nic jim nechybí, takže s tou samozřejmostí bych byla opatrná, podle sebe soudím tebe, v tomto fakt nejde aplikovat.

Když bude v pátek sama, sobotu a kousek neděle, tak to v podstatě ani 3 dny nejsou. Že by to nezvládli Vaši psi neznamená, že jiný to nezvládne, každý pes to zvládne, to jen pán ve své hlavě ne...

31.3.2017 08:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

Všechno jsou jen dohady.
Třeba kluk žije s mámou, střídají se se zbytkem
rodiny v péči o babičku. Teď jsou na řadě.
Prostě si povinnost splnit musí, každá ruka
je zapotřebí. Kór, jestli je paní
třeba už dost nesoběstačná.

31.3.2017 08:20
polárka.15

XXX.XXX.45.253

rapotacka11 napsal(a):
Všechno jsou jen dohady.
Třeba kluk žije s mámou, střídají se se zbytkem
rodiny v péči o babičku. Teď jsou na řadě.
Prostě si povinnost splnit musí, každá ruka
je zapotřebí. Kór, jestli je paní
třeba už dost nesoběstačná.

Drahá nemocná polovička je máma?

31.3.2017 08:41

Myslím, že fenka to v pohodě zvládne, pokud ji bude chodit paní krmit, venčit a kontrolovat, vůbec bych se nebála. Je sice fakt, že psa si pořizujeme na cca 15 let a dopředu musíme počítat s jistým omezením, my se třeba na dovolenou vždycky nějak museli vystřídat, nikdy jsme nejeli všichni společně a přestože mi dost lidí, kteří jsou dnes už i rozvedení, tvrdilo, jak špatně to děláme, že dovolená stmeluje rodinu atd., tak jsme to bez újmy a v pohodě přežili. Na druhou stranu člověk musí počítat s tím, že během těch cca 15ti let se může leccos stát a pes prostě bude muset zůstat určitou dobu sám. Naše taktéž 13ti letá fenka zlatého retrívra snáší samotu v pohodě, přestože je taky velice společenská, má už ráda svůj klid a většinu dne prospí. Takže bych to opravdu neviděla jako problém.
Mimochodem ten názor o tom, jak by dnes měl mít auto a řidičák každý, je fakt úsměvný, a jsem ráda, že existuje spousta lidí s opačným názorem smajlík

31.3.2017 08:48

polárka.15 napsal(a):
Mám ve svém okolí dost lidí - věk 30-40 let a kteří nemají řidičák, tudíž ani auto a žijí spokojeně a vesele celý život, nic jim nechybí, takže s tou samozřejmostí bych byla opatrná, podle sebe soudím tebe, v tomto fakt nejde aplikovat.

Když bude v pátek sama, sobotu a kousek neděle, tak to v podstatě ani 3 dny nejsou. Že by to nezvládli Vaši psi neznamená, že jiný to nezvládne, každý pes to zvládne, to jen pán ve své hlavě ne...

Mí psi by to zvládli ale není to třeba. At by se dělo cokoliv jsme dva, takže bud bych byla doma já nebo partner. At by se dělo cokoliv mám auto a přejet celou republiku trvá pár hodin, takže když někam nutně musím jsem schopná se večer nebo v noci vrátit domů.Cizímu člověku bych své psy nesvěřila, ani mladé a zdravé, natož ve dvanácti letech. ale je pravda že všem lidem na jejich psu zas až tolik nezáleží.Zdravotní problémy u starého psa můžou přijít náhle, stres z odloučení je jen posílí. Cizí osoba která psa zas až tolik nezná je nemusí správně vyhodnotit, což se mě kdysi stalo když jsem musela na operaci a psa mě hlídali vlastní rodiče. Doplatil na to životem, dle rodičů byl zcela v pořádku, vždyt žere.Od té doby nikdy více, maximálně na pár hodin, víc ne. Jinak k tomu řidičáku, nevím kde žijete ale v mém okolí je to zcela běžná věc. Pokud bych z nějakého důvodu neměla auto asi bych nechtěla mít ani psa, vždyt jen dovoz krmení, odvoz na veterinu apod by byl velmi problematický.Ale každý to má jinak..jen já nikoho bez řidičáku neznám, dokonce i sedmdesátiletá sousedka ho má.

31.3.2017 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

polárka.15 napsal(a):
Drahá nemocná polovička je máma?

Nejspíš ne .
Ale to je fuk.
Povinnost volá...

31.3.2017 08:57
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Mí psi by to zvládli ale není to třeba. At by se dělo cokoliv jsme dva, takže bud bych byla doma já nebo partner. At by se dělo cokoliv mám auto a přejet celou republiku trvá pár hodin, takže když někam nutně musím jsem schopná se večer nebo v noci vrátit domů.Cizímu člověku bych své psy nesvěřila, ani mladé a zdravé, natož ve dvanácti letech. ale je pravda že všem lidem na jejich psu zas až tolik nezáleží.Zdravotní problémy u starého psa můžou přijít náhle, stres z odloučení je jen posílí. Cizí osoba která psa zas až tolik nezná je nemusí správně vyhodnotit, což se mě kdysi stalo když jsem musela na operaci a psa mě hlídali vlastní rodiče. Doplatil na to životem, dle rodičů byl zcela v pořádku, vždyt žere.Od té doby nikdy více, maximálně na pár hodin, víc ne. Jinak k tomu řidičáku, nevím kde žijete ale v mém okolí je to zcela běžná věc. Pokud bych z nějakého důvodu neměla auto asi bych nechtěla mít ani psa, vždyt jen dovoz krmení, odvoz na veterinu apod by byl velmi problematický.Ale každý to má jinak..jen já nikoho bez řidičáku neznám, dokonce i sedmdesátiletá sousedka ho má.

Ale tady to není o Vás...

aktevi

31.3.2017 10:00
aktevi

XXX.XXX.243.228

Presne to som pisala, ze keby sa psikovi nieco stalo mala by som priserne vycitky svedomia. Ja som svonu nenechala nikdy dlhsie samu ako 3 hodinky, a ked bola starucka nikdy ! Ani minutku ! Bud bola so mnou, alebo ku mne prisiel niektori z rodicov a bol s nou !

Mimochodom zadavatel temy si musi uvedomit, ze toto nie je kratkodobe riesenie, lebo babicka uz nikdy neomladne a jej stav sa bude iba zhorsovat. Takze dochadzanie za nou jeden vikend v mesiaci stacit nebude.

31.3.2017 10:18
polárka.15

XXX.XXX.45.253

aktevi napsal(a):
Presne to som pisala, ze keby sa psikovi nieco stalo mala by som priserne vycitky svedomia. Ja som svonu nenechala nikdy dlhsie samu ako 3 hodinky, a ked bola starucka nikdy ! Ani minutku ! Bud bola so mnou, alebo ku mne prisiel niektori z rodicov a bol s nou !

Mimochodom zadavatel temy si musi uvedomit, ze toto nie je kratkodobe riesenie, lebo babicka uz nikdy neomladne a jej stav sa bude iba zhorsovat. Takze dochadzanie za nou jeden vikend v mesiaci stacit nebude.

Proboha! Víte jak to má pán zadavatel v rodině? Jak se střídají? Jak to mají vymyšlené, promyšlené? Víte kolik jich je? Jak moc vážné to je? Odpověděla jste na jeden z těchto dotazů ano? NE? Tak PROČ se k tomuto vyjadřujete? Není to VAŠE věc!

Až budete spát, pes umře ve spánku, Vy u toho nebudete, ale najdete ho až pár hodin po, nedejbože v době, kdy budete v práci, taky si to budete do konce života vyčítat, že jste neměla jít spát? Že jste neměla jít do práce?

Kdo chce být otrokem svého psa, tak prosím... Kam se poděl zdravý rozum...

O pejska postaráno ty dva dva bude, o babičku ne...

31.3.2017 10:29
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

aktevi napsal(a):

Takže se babička strčí do domova důchodců, aby náhodou pes nebyl sám. Nebo, jak jste to myslela?

31.3.2017 10:33
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Huskyjanina napsal(a):
Takže se babička strčí do domova důchodců, aby náhodou pes nebyl sám. Nebo, jak jste to myslela?

Pes nadevše, i nad zdravý rozum!

31.3.2017 10:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

aktevi napsal(a):

To je snad provokace, ne?
Opravdu existuje takový člověk, co to myslí vážně? To mně rozum nebere.

31.3.2017 11:00

Kdyby se, tak jako zadavatel, obešlo bez auta víc lidí, bylo by hned na světě veseleji. Ale o tom ta diskuze není ( stejně jako o vaší péči o psy ).

31.3.2017 11:08

Kdyby se, tak jako zadavatel, obešlo bez auta víc lidí, bylo by hned na světě veseleji. Ale o tom ta diskuze není ( stejně jako o vaší péči o psy ).

Určitě je jich víc a znám i spoustu lidí, kteří raději jedou do Prahy pendolinem, protože je to bez nervů a pohodlnější. Jinak krmení dnes doveze domů zdarma skoro každá firma, veterinář bez problémů taky přijede, vždyť při větším množství psů je i nemyslitelné všechny tahat do ordinace. Je až smutné, jak jsou dnes lidi závislí na technice a jakmile něco nefunguje, jsou v pr...To tedy taky mimo diskuzi, zkrátka mi to nedalo smajlík

31.3.2017 11:21

Určitě je jich víc a znám i spoustu lidí, kteří raději jedou do Prahy pendolinem, protože je to bez nervů a pohodlnější. Jinak krmení dnes doveze domů zdarma skoro každá firma, veterinář bez problémů taky přijede, vždyť při větším množství psů je i nemyslitelné všechny tahat do ordinace. Je až smutné, jak jsou dnes lidi závislí na technice a jakmile něco nefunguje, jsou v pr...To tedy taky mimo diskuzi, zkrátka mi to nedalo smajlík

Není to diskuze o vlastníctví auta, ale nedá mi to - kdyby měl veterinář na vlastnictví auta stejný názor jako vy, tak by auto neměl a těžko by za pacienty jezdil hromadnou dopravou...

Myslím, že je každého věc proč má nebo nemá auto. Akorát dost dobře nechápu ty, co auto nemají, proč musí vandrovat do majitelů aut a přesvědčovat je, že auto taky nepotřebují.

31.3.2017 11:24
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Není to diskuze o vlastníctví auta, ale nedá mi to - kdyby měl veterinář na vlastnictví auta stejný názor jako vy, tak by auto neměl a těžko by za pacienty jezdil hromadnou dopravou...

Myslím, že je každého věc proč má nebo nemá auto. Akorát dost dobře nechápu ty, co auto nemají, proč musí vandrovat do majitelů aut a přesvědčovat je, že auto taky nepotřebují.

Copak tady někdo říká, prodej auto - nepotřebuješ ho? Ne, tak zase nedělejme z komára velblouda. Každý to má prostě jinak, tak proč se navážet do té nebo druhé strany? Nesmysl...

31.3.2017 11:31

Můj příspěvek byla víceméně jen reakce, já zas nechápu potřebu navážet se do nevlastníků řidičáku, že to dnes není normální. Ať si to každej dělá, jak uzná za vhodné, mně každé ulehčení životního prostředí přijde jako plus a neomezuje mě to, protože jsem zvyklá.
Zadavatel si to určitě vyřeší po svém.

31.3.2017 11:36
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Můj příspěvek byla víceméně jen reakce, já zas nechápu potřebu navážet se do nevlastníků řidičáku, že to dnes není normální. Ať si to každej dělá, jak uzná za vhodné, mně každé ulehčení životního prostředí přijde jako plus a neomezuje mě to, protože jsem zvyklá.
Zadavatel si to určitě vyřeší po svém.

A díky bohu, že si to vyřeší sám. Protože dle některých lidí zde by neměl ani chodit do práce, nespat a být aspoň 24 hodin denně se psem. Nákup? Neexistuje, domluvte si někoho, kdo Vám nakoupí. Na záchod? Ano, pouze s otevřenými dveřmi, stejně tak koupel. Zvoní dole pošťák? Ano, i pes ho rád přivítá. (ironie)...

31.3.2017 11:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

S tím autem: jedna kamarádka žije v Brně, druhá v Praze. Obě mají řidičák, ale nemají auto. Nepotřebují ho. Nemají zvířata, dopravují se MHD do práce, to je jednodušší než se každé ráno nervovat v zácpách a potom půl hodiny hledat místo na parkování. Na výlety jezdí vlakem a jsou spokojené.
Já žiji na vesnici a bez auta by tady byl život prostě nemyslitelný. Nedostala bych se do práce, nákup by byl celodenní záležitostí, podobně jako např. návštěva lékaře (autobus jede jen ráno a odpoledne) a se psy bych se mohla rozloučit - jak bych se odtud dostávala na výstavy, zkoušky... to opravdu nevím. A domlouvat se každou chvíli se sousedy, aby mě zavezli tam či onam... no být těmi sousedy, tak bych toho sama za chvíli měla plné zuby. Každý dnes má svoje starosti a nedostatek času. A půjčovat si auto? Od koho? Upřímně říkám, že sama bych auto nikomu nepůjčila, není to vrtačka. A zákon schválnosti říká, že když chci o něco přijít, tak to mám půjčit. Auto jsou moje nohy a nehodlám si ho nechat huntovat od někoho jiného.
Prostě každý má jiné podmínky a jiné priority a není možné říkat, že je lepší auto mít či nemít.

mrnik

31.3.2017 14:27
mrnik

XXX.XXX.156.2

Upřímně, se psem také nejsem 24 hodin denně -chodím do práce a psa sebou v práci mít nemůžu. Musím risknout situaci, že se mu něco stane i když tam nebudu. Já osobně bych řekla, že pokud pes důchodce paní na venčení zná - nevidím v tom problém - pes bude pod pravidelným dohledem, pokud ho paní vezme na úměrně delší procházku, pes se unaví a rád zbytek dne proleží, myslím, že by to mohl zvládnout, předpokládám, že jinak je taky zvyklý být sám alespoň část dne. Upřímně jsou dny v týdnu, kdy jsem mimo domov víc než 12 hodin - pes je tedy venku a nepoznám na něm rozdíl, žádné ráno neřeší, že odcházím a na jak dlouho. Stejně zadavateli nezbyde nic jiného než to zkusit a pokud by to náhodou nešlo, hledat jiné řešení. Držím palce ať to pejsek dobře zvládá a majitel z toho má co nejmenší nervy.

Pokud jde o auto - sice ho také mám, ale proč by vlastnictví zvířete mělo být důvodem si pořizovat auto? Ve velkém městě veti u baráku, každý nemá psa na výstavy a potřebu s ním cestovat - a i pes zvládne hromadnou dopravu. Navíc pro starého psa je daleké cestování autem v létě také nic moc, prostě nejradši jsou doma - jako lidští důchodcismajlík

31.3.2017 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

mrnik napsal(a):
Upřímně, se psem také nejsem 24 hodin denně -chodím do práce a psa sebou v práci mít nemůžu. Musím risknout situaci, že se mu něco stane i když tam nebudu. Já osobně bych řekla, že pokud pes důchodce paní na venčení zná - nevidím v tom problém - pes bude pod pravidelným dohledem, pokud ho paní vezme na úměrně delší procházku, pes se unaví a rád zbytek dne proleží, myslím, že by to mohl zvládnout, předpokládám, že jinak je taky zvyklý být sám alespoň část dne. Upřímně jsou dny v týdnu, kdy jsem mimo domov víc než 12 hodin - pes je tedy venku a nepoznám na něm rozdíl, žádné ráno neřeší, že odcházím a na jak dlouho. Stejně zadavateli nezbyde nic jiného než to zkusit a pokud by to náhodou nešlo, hledat jiné řešení. Držím palce ať to pejsek dobře zvládá a majitel z toho má co nejmenší nervy.

Pokud jde o auto - sice ho také mám, ale proč by vlastnictví zvířete mělo být důvodem si pořizovat auto? Ve velkém městě veti u baráku, každý nemá psa na výstavy a potřebu s ním cestovat - a i pes zvládne hromadnou dopravu. Navíc pro starého psa je daleké cestování autem v létě také nic moc, prostě nejradši jsou doma - jako lidští důchodcismajlík

Přesně tak, stejně zadavateli nezbyde nic jiného, než to zkusit. A jak tu padlo, že někdo nenechá psa ani minutu samotného - to by člověk nesměl spát, to by nemohl chodit do práce.
Já osobně mám zkušenost, že když nám jednou za čas, kdy vyrazíme na koncert za hranice, hlídá pesany sousedka, dříve moje máma, kdy obě byly/jsou milovány, tak jsou naprosto nadšení. Protože to mají jako děcka u babičky. Pravda - jdou ven na vodítku, ale na druhou stranu - vím, jak u sousedky dovedou s jejím souhlasem řádit, ona je hrozně rozmazluje. Takže tohle příležitostné hlídání si nakonec užijou všichni. My před odjezdem psům dáme možnost pořádnýho vyžití, stejně jako po návratu i třeba v ranních hodinách, kdy courám ve čtyři, ve tři povenku.
A stejně tak souhlasím s tím převozem v autě - to může být pro psa taky dost o nepohodlí. Takhle je doma, ve svém, prostě si pospí, uspokojení potřeb je zajištěno a jde čistě jen o nárazovou událost.

31.3.2017 18:32
Grandina

XXX.XXX.130.29

Habe já nevím, ale moje psice má 11 let...na veterinu jsem s ní musela za celou dobu 2x...jinak jezdí vetka k nám... Je pravda, že jsem nejspíš měla štěstí na zdravého psa, ale i tak jde zavolat taxík, poprosit známé a podobně. Krmení mi v dnešní době doveze pošta, nebo PPL až k vratům. Psice je zvyklá jezdit busem, vlakem, takže výlety nebyly problém. Takže bydlet ve městě, tak to auto vůbec nepotřebuju. Bohužel (teda v uvozovkách bohužel) bydlím na vesnici a přes víkendy bych se nedostala do práce. Když si spočítám, kolik bych bez auta ušetřila, tak si říkám, že ty lidi bez auta chápu čím dál víc. Znám lidí bez auta hodně...i bez řidičáku...mají děti, mají zvířata a žijí super život... :) Kolikrát si říkám, jak strašně mi auto krade krásné chvilky s dcerkou i se psama...když řídím, tak psi jsou v kufru bez kontaktu, dcerku okřikuju a´t je v klidu, protože se musím soustředit na řízení...ve vlaku si s ní stíhám povídat, ukazovat krajinu, psa u toho drbat za uchem...Je to prostě jiné...možná negramotné, ale šťastnější :).

31.3.2017 18:42

koňadra napsal(a):
S tím autem: jedna kamarádka žije v Brně, druhá v Praze. Obě mají řidičák, ale nemají auto. Nepotřebují ho. Nemají zvířata, dopravují se MHD do práce, to je jednodušší než se každé ráno nervovat v zácpách a potom půl hodiny hledat místo na parkování. Na výlety jezdí vlakem a jsou spokojené.
Já žiji na vesnici a bez auta by tady byl život prostě nemyslitelný. Nedostala bych se do práce, nákup by byl celodenní záležitostí, podobně jako např. návštěva lékaře (autobus jede jen ráno a odpoledne) a se psy bych se mohla rozloučit - jak bych se odtud dostávala na výstavy, zkoušky... to opravdu nevím. A domlouvat se každou chvíli se sousedy, aby mě zavezli tam či onam... no být těmi sousedy, tak bych toho sama za chvíli měla plné zuby. Každý dnes má svoje starosti a nedostatek času. A půjčovat si auto? Od koho? Upřímně říkám, že sama bych auto nikomu nepůjčila, není to vrtačka. A zákon schválnosti říká, že když chci o něco přijít, tak to mám půjčit. Auto jsou moje nohy a nehodlám si ho nechat huntovat od někoho jiného.
Prostě každý má jiné podmínky a jiné priority a není možné říkat, že je lepší auto mít či nemít.

Ano, přesně tak jsem to měla na mysli, jsou lidi, kteří se bez auta bez problémů obejdou a nevidím na tom nic divného a nenormálního. Jinak taky bydlíme na vesnici, bez auta by nákupy asi nešly a ráno do práce by byl taky problém. Pokud to ale jde, tak se snažím auto používat co nejmíň to jde. A co se týká půjčování, tak zastávám názor jednoho známého, že manželka a auto se nepůjčují smajlík

A nenechat psa ani minutu o samotě? Vždyť i pes si občas rád zaleze a chce mít klid, moc dobře to znám u své starší fenky, které na očích vidím: už mě proboha nechte chvilku v klidu.

jolyha

31.3.2017 19:48
jolyha

XXX.XXX.229.101

No, ale tady padla hláška, že mít auto a řidičák je v dnešní době spíše povinnost - tedy přesněji - že je to součástí běžné dnešní lidské gramotnosti. Z toho mi v podstatě vyplývá, že se zde tvrdí "kdo nemá řidičák, je de...bil". Něco jako kdybyste řekla "nemá dodělaný ani učňák". Ale fakt nevidím důvod proč by to tak mělo být. Někdo se řídit bojí. Jiný raději jede městskou a veřejnou dopravou, protože mu to prostě příjde šetrnější k okolí a planetě. Někdo prostě řidičák nemůže mít ze zdravotních důvodů. Těch možností je spousta. A stejně jak vy nechápete proč ti, co auto nemají vandrují do těch, co ho mají, tak zas já nechápu, proč zde někteří vandrují do těch, co auto a řidičák nemají. Nejsou tím nijak méněcenní. Pokud zadavatel potřebuje jednou za čas vypomoci staré babičce a je to ochoten udělat i přes to, že je to daleko, tak palec nahoru. Není to v dnešní době až tak běžné. Proč nemá auto nebo řidičák nebo obojí je fakt jen jeho věc - ať už nechce, nemůže, nebo na to třeba i jen finančně nemá. Ono se to píše "auto bych si půjčil"... ono to není zrovna nejlevnější záležitost - ať už půjčení nebo provoz, navíc já bych půjčeným autem třeba od kamaráda nejela. Nedej bože se stane nějaká nehoda, ať už zaviněním mým, nebo cizím - a kamarád kvůli mě zůstane bez auta? Z čeho bych mu ho platila? Čím on by mezitím jezdil? I pokud by to do mne nabořil nekdo jiný a šlo to z viníkova povinného ručení - oprava je na dlouho, ne vše jsou pojišťovny ochotny proplatit. Pokud by to byla moje vina, kamarád by přišel o bonus na povinném ručení, to taky není malá částka... atd atd. Pokud bydlí v místě, kde jsou krátce a ještě tam moc lidí neznají, jak zadavatel psal, kdo jim asi to auto půjčí? Rodina bydlí daleko takže si pojedou veřejnou dopravou půjčit auto k rodině, pojedou se psem za babičkou, pak zas pojedou rodině vrátit auto a veřejnou dopravou zpět? To by se asi trochu prodražilo, ne?

Jinak veterinář a auto... to je asi o něčem jiném, ne? Veterinář to auto potřebuje k výkonu své profese. Stejně jako pekař potřebuje auto, aby mohl rozvést napečené pečivo, malíř pokojů potřebiuje dojet za klientem domů, protože ten mu těžko přiveze byt na vymalování za ním, atd. Mícháte hrušky s jablky. Je něco jiného nepotřebovat auto k práci a tudíž ho nemít, nebo m, ít nutnou potřebu auto mít z důvodu vlastní obživy. To je setsakra velký rozdíl.

Pro zadavatele - myslím, že pokud má fenku několikrát denně kdo zkontrolovat a vyvenčit, bude v pohodě. Rozhodně to pro ni bude šetrnější než ji tahat s přestupy veřejnou dopravou někam do tramtárie. Jen když si představím naši desetiletou fenku, která má nějaké zdravotní problémy a že bych ji měla někam vláčet vlakem a budem... nepoděkovala by mi. Spíše bych jí tím ublížila. Být na vašem místě, nechala bych fenku doma s tím, že se o ni paní postará. Pokud by se něco akutního dělo, prostě vám zavolá a vy posoudíte zda musí nuztně na veterinu nebo nejde až o tak vážný problém - vy svého psa znáte nejlíp. Nebojte, fenka to jednou za čas zvládne a určitě to pro ni bude šetrnější varianta než kdo ví jaá dálka veřejnou dopravou.

31.3.2017 20:16

Jolyho, nebudu citovat váš románový výlev. Byla bych však ráda, kdybyste si pozorně přečetla celou diskuzi, protože pokud se prvním odstavcem obracíte na mě tak je to, jak se říká, pláč na špatném hrobě. Já jsem nepsala, že je řidičák a auto součást gramotnosti. Ale když o tom uvažuji, tak řidičák skupiny B má téměř každý, aspoň v mém okolí.
Psala jsem že je mi srdečně jedno, jestli někdo má nebo nemá auto. Nikoho nepřesvědčuji že ho má mít, a nechci, aby někdo přesvědčoval mne, že ho nepotřebuji. Je to každého věc.

Ad půjčování vozu - auto nepůjčuji a ani bych si ho nepůjčila. Leda v půjčovně, kde jsou jasně dané podmínky a je to normální služba. I tak by se dala cesta k babičce řešit, kdyby přece jen zadavatel nechtěl fenku nechat doma.

Veterinář a auto - proč by měl veterinář potřebovat auto ke své profesi? Do své ordinace se může dopravit hromadnou dopravou, nebo pěšky dojít když ji má blízko, a po návštěvách jezdit nemusí. Zvláště ve velkých městech zdaleka ne každý veterinář nabízí dojíždění za pacientem. To jen tak teoreticky, asi neznám člověka, který si auto může dovolit a nemá ho.

31.3.2017 20:39
Grandina

XXX.XXX.130.29

Balu trochu si odporujete... Tady píšete...
balu napsal(a):

A tady reagujete...
Veterinář a auto - proč by měl veterinář potřebovat auto ke své profesi? Do své ordinace se může dopravit hromadnou dopravou, nebo pěšky dojít když ji má blízko, a po návštěvách jezdit nemusí. Zvláště ve velkých městech zdaleka ne každý veterinář nabízí dojíždění za pacientem.

Tak proč by nemohl vet smýšlet stejně jako ti co auto nemají? Když vlastně má svoji ordinaci a po návštěvách nejezdí? :).

jolyha

31.3.2017 22:51
jolyha

XXX.XXX.229.101

To balu: já vím, že to o nutnosti řidičáku k lidské gramotnosti jste nepsala vy, ale habe. Taky píšu, že tu "padla hláška" na toto téma, ne, že vy píšete... To jen na okraj

Bydlím na vsi, dost let jsem to zvládala v pohodě i bez řidičáku a auta, ale samozřejmě, s autem je to pohodlnější. O tom žádná. Taky už se mi na "stará kolena" nechce se všude tahat autobusem. Ale dlouho jsem se bála řídit a přesuny veřejnou dopravou kamkoliv mi přišly přirozené a měla jsem pocit, že auto opravdu k ničemu nepotřebuji. A lidí, kteří takto smýšlí znám stále dost a dost - většinou tedy ženy, ale i těch chlapů se najde dost. Mě k řidičáku a pořízení auta dokopala až vážná nemoc blízkého příbuzného a nutnost ho nějak dopravovat ke spoustě lékařů - kdy to vzhledem k omezené pohyblivosti byl veřejnou dopravou problém. Teď už jsem zhýčkaná a na mhdčko většinou líná... ale znám lidi co to mají jinak a chápu i zadavatele. Ať už auto nemá z jakýchkoliv důvodů. Mně jen příjde divné, že spousta lidí tady by upřednostnila psa před tou babičkou. (nemyslím tím vás, balu, jen příspěvky pár jiných zadavatelů tak vyzněly). Tomu nějak nerozumím. Jeden člen rodiny pojede a druhý zůstane se psem... My třeba k babičce jezdíme postarat se o barák, vybrat listí z okapů, posekat trávu, uklidit a umýt okna...což se za jeden den nestihne. V jednom člověku by to byla otročina taky na déle než na víkend, což si každý nemůže dovolit. Nějak nevím proč by to ten pes nemohl vydržet jednou za čas doma, když o něj bude postaráno. Miluju své psy, věnuju jim spoustu času i financí, ale pokud ode mne někdo z blízké rodiny něco vážně potřebuje, pak jsou pro mne jeho potřeby důležitější než psí pocity. Zajistím psovi tu nejlepší péči, kterou jsem schopna sehnat, samozřejmě. Ale pokud by pro psa cestování veřejnou dopravou byl problém, auto nebo řidičák bych neměla (nebo bych na to neměla finance) a rodina by potřebovala pomoci, pes bude doma. Zaskočilo mne kolika lidem to příjde divné.

1.4.2017 00:01

Grandino, vůbec ne. Jen ukazuju, co je to za nesmysl generalizovat, přesně jak to píšu. Pokud by veterinář měl stejný názor jako ti, co prohlašují, že auto nepotřebují, pak by ho neměl a k pacientům nejezdil. Ve městě, kde nemusí jezdit po návštěvách, se nic neděje. Pacoši mohou být celkem snadno dopraveni do jeho ordinace. Ale ve venkovském regionu by to problém mohl být, protože asi sotva se bude vet ploužit busem za pacienty od vesnice k vesnici.

1.4.2017 00:13

Jolyho, já vám rozumím. Dokud člověk auto nemá, neví o co přichází a jakým pomocníkem auto je. A jakou člověku dodá svobodu - najednou není potřeba se řídit jízdním řádem, zjišťovat, kam co kdy jede. Prostě sedne do auta a je to.

Já bych starého psa takhle dlouho taky samotného nenechala a snažila bych se to vyřešit tak, abych ho buď vzala s sebou, nebo aby s ním někdo zůstal doma. Třeba partner... Ne na 24 h denně, to člověk, co pracuje taky se psem není, ale aspoň na noc, případně větší část dne, jak by to šlo.

1.4.2017 11:51

Grandino, vůbec ne. Jen ukazuju, co je to za nesmysl generalizovat, přesně jak to píšu. Pokud by veterinář měl stejný názor jako ti, co prohlašují, že auto nepotřebují, pak by ho neměl a k pacientům nejezdil. Ve městě, kde nemusí jezdit po návštěvách, se nic neděje. Pacoši mohou být celkem snadno dopraveni do jeho ordinace. Ale ve venkovském regionu by to problém mohl být, protože asi sotva se bude vet ploužit busem za pacienty od vesnice k vesnici.

Ale vy jste taky generalizovala. Já přece psala, že každý to má jinak a pokud někdo má za to, že auto nepotřebuje, tak není fér se do něho navážet. Srovnání s veterinářem není zrovna relevantní. U nás je třeba veterinární klinika a tam mají sanitu, která běžně jezdí ke zvířecím pacientům, pokud si samozřejmě zaplatíte, což je logické, když pro psy neexistuje zdravotní pojoštění jak u lidí. To je stejné, jak kdybyste to srovnávala s lidskou lékařskou pohotovostí, ti prosě auta ke své práci potřebují. Navíc veterináři tady jezdí i po pastvinách s dobytkem.

1.4.2017 12:32

..."Jolyho, já vám rozumím. Dokud člověk auto nemá, neví o co přichází a jakým pomocníkem auto je. A jakou člověku dodá svobodu - najednou není potřeba se řídit jízdním řádem, zjišťovat, kam co kdy jede. Prostě sedne do auta a je to. "...
Auto mám ( + v rodině několik dalších ), mám i řidičák...Kdybych ale cestovala z Hradce do Brna např.( do Prahy atd ): sednu do žluťáka ( nebo do rychlíku ), natáhnu nohy, pustím si film, zdřímnu si u něj... a jsem tam.
Veze mě profík a já se nemusím stresovat s kdejakým agresivou na silnici. Taky důvod.
Pozn. Psa mi do žluťáka nevezmou, do rychlíku ano.

1.4.2017 15:37

..."Jolyho, já vám rozumím. Dokud člověk auto nemá, neví o co přichází a jakým pomocníkem auto je. A jakou člověku dodá svobodu - najednou není potřeba se řídit jízdním řádem, zjišťovat, kam co kdy jede. Prostě sedne do auta a je to. "...
Auto mám ( + v rodině několik dalších ), mám i řidičák...Kdybych ale cestovala z Hradce do Brna např.( do Prahy atd ): sednu do žluťáka ( nebo do rychlíku ), natáhnu nohy, pustím si film, zdřímnu si u něj... a jsem tam.
Veze mě profík a já se nemusím stresovat s kdejakým agresivou na silnici. Taky důvod.
Pozn. Psa mi do žluťáka nevezmou, do rychlíku ano.

Ale to přece nevylučuje vůbec to, co jsem napsala, to, že auto je svoboda... Ono se necestuje jenom mezi velkými čí většími městy s přímými spoji, ale mnohdy do vesniček, kde je spojení mizerné...

1.4.2017 16:36
koně

XXX.XXX.205.252

Jsem zvědavá, jestli zadavatel propadne depresi a udělá si řidičák
V jeho situaci, kdy přítelkyně nemůže zůstat se psem, bych asi volila řešení, že by se prostě k nám na ten víkend"nastěhoval" někdo známý.To se mi zdá asi nejschůdnější.
Jenže nemá li nikoho takového, kdo by chtěl trávit víkend u nich, nezbude než ta venčicí paní.
Aspoň, že tu mají.
My třeba bydlíme v obci, kam jede jen autobus pro školní děti.A pak jeden, ze školy zpátky.A i o tento spoj jsem musela osobně žádat na ČSAD
O svátcích a prázdninách nic.
Nejbližší zastávka, kde jedou třeba i 4spoje denně , je dva kilometry.
Takže za mě, auto je životní nutnost a dodává svobodu

Přidejte reakci

Přidat smajlík