Klíšťata a zase klíšťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

31.3.2017 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Zdravíčko chvatelé,

svým hafům denně dávám do jídla kávovou lžičku pivovarských kvasnic kvůli odpuzení klíšťat, ale nijak to nezabírá, obojky dát nemůžu, smrad z nich vadí mě, tablety do psa vnitřně cpát rozhodně nebudu a kapičky spot on jsou mi k prdu, protože ty naše psí kozy jsou furt ve vodě co teď?

31.3.2017 15:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravíčko chvatelé,

svým hafům denně dávám do jídla kávovou lžičku pivovarských kvasnic kvůli odpuzení klíšťat, ale nijak to nezabírá, obojky dát nemůžu, smrad z nich vadí mě, tablety do psa vnitřně cpát rozhodně nebudu a kapičky spot on jsou mi k prdu, protože ty naše psí kozy jsou furt ve vodě co teď?

Nevím, také bych ráda věděla. Denně zas tahám třeba 7 klíšťat poslední už fakt velké pod krkem...nenašla jsem ho (v těch samojedích chlupech jsem ještě s podsadou skoro bez šance - najdu jen tam, kde se podrbe, nebo na ksichtu) Kvasnice nám nepomáhaly vůbec.

31.3.2017 15:45
tapina

XXX.XXX.186.118

Ty spoty máte vyzkoušené? Voda by vadit neměla, šamponování asi jo, ovšem moje zkušenost byla, že i když jsem v jednom období fenku musela koupat 2-3x týdně, šamponem, působení 10 minut, i tak ten spot fungoval. Akorát vždycky bylo potřeba dodržet nekoupat 2 dny před a 2 dny po aplikaci.
Dávala jsem frontline combo 1* za 4 týdny.

Lidi teda říkají, že frontline moc nefunguje, nevím, mám s tím dobré zkušenosti. V týdnu jsem obrala přes 20 lezoucích klíšťat, nezapilo se ani jedno, psové jsou ve vodě pořád, od úterka regulérně plavou denně.

Fena dostala stronghold, štěně frontline combo.

31.3.2017 15:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

My měli právě vloni spoty, určitě Fronline a ten druhý už si nepamatuju. Účinkovaly tak napůl, klíšťat bylo míň, ale byla. Plavání neva a samík stejně neplave

31.3.2017 16:32
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Zkuste CDvet, je to přírodní, bylo mi to doporučeno, sama jsem ještě nezkoušela.

31.3.2017 17:14
alda082

XXX.XXX.60.6

Spot ony měly minulý rok a celkem o ničem pijáky stejně měly, mrknu na to CDvet, a co si myslíte o eukalyptusovém olejíčku? Či tea tree oleji? Že bych jim dala třeba kapku za uši, bedra a hrudník, zas mám ale strach aby je to moc nebilo do nosa

31.3.2017 17:20
Atheira

XXX.XXX.240.44

alda082 napsal(a):
Spot ony měly minulý rok a celkem o ničem pijáky stejně měly, mrknu na to CDvet, a co si myslíte o eukalyptusovém olejíčku? Či tea tree oleji? Že bych jim dala třeba kapku za uši, bedra a hrudník, zas mám ale strach aby je to moc nebilo do nosa

Někde jsem četla, že tea tree olej je i pro psy nebezpečný.
Konkrétně u menších zvířat to platí rozhodně (myslím třeba potkany - tam jsou prokazatelné případy, kdy je to vážně zabilo, ale už jsem slyšela, že i kočky to snášely blbě.) Já bych se toho hodně bála, ale zkušenost na psech nemám ani od nikoho z okolí. Tím pádem by mě dost zajímalo, jak to tedy u nich je.

31.3.2017 17:56
alda082

XXX.XXX.60.6

Eukalyptus.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2017 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak jo, tea tree olej zavrhuji, radši. Ten CDvet má levanduli, tu doma mám ale čistou tak jim dnes zkusím kaonout radši jen na zadek a uvidím, odzkoušíme, pak dám vědět co na to časem psi a hlavně teda klíšťata. Krásný pátek všem

31.3.2017 18:08
tapina

XXX.XXX.226.16

Tak ten tea tree a eukalyptus a další je i v léčebných spotech pro psy, působí repelentně, na komáry a hovada dost dobře. Jinak ještě geraniol s těch běžně dostupných silic.
U silic bych se teda spíš bála u hladkosrstých s řidší srstí sluníčka.

31.3.2017 18:29
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tak jo, tea tree olej zavrhuji, radši. Ten CDvet má levanduli, tu doma mám ale čistou tak jim dnes zkusím kaonout radši jen na zadek a uvidím, odzkoušíme, pak dám vědět co na to časem psi a hlavně teda klíšťata. Krásný pátek všem

Když budete kombinovat s těmi kvasnicemi, třeba to bude ok. Taky to vyzkouším.

31.3.2017 19:40
bhk

XXX.XXX.214.254

Já letos na doporučení koupila toto
https://www.absorbinecz.cz/absorbine-ultrashield-ex-insecticid-repelent-d1/

Nedělám reklamu, ale už loni jsem od této firmy měla něco podobného a fungoval dobře.
Tento mě byl doporučen jako ještě lepší...

31.3.2017 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No nevim, levandule mám plnou zahradu, běžně se pes v ní válí a jak pes, tak zahrada, jsou klíšťákama doslova zaneřádění

31.3.2017 20:25
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Ty spoty máte vyzkoušené? Voda by vadit neměla, šamponování asi jo, ovšem moje zkušenost byla, že i když jsem v jednom období fenku musela koupat 2-3x týdně, šamponem, působení 10 minut, i tak ten spot fungoval. Akorát vždycky bylo potřeba dodržet nekoupat 2 dny před a 2 dny po aplikaci.
Dávala jsem frontline combo 1* za 4 týdny.

Lidi teda říkají, že frontline moc nefunguje, nevím, mám s tím dobré zkušenosti. V týdnu jsem obrala přes 20 lezoucích klíšťat, nezapilo se ani jedno, psové jsou ve vodě pořád, od úterka regulérně plavou denně.

Fena dostala stronghold, štěně frontline combo.

Bývalé feně jsem taky jednou koupila pipetu Frontline a jj, klíšťata se nezapila...ale co s padesáti lezoucíma klíšťatama, který mi dlouhosrstá fena (viz profilové foto) donesla do bytu? Něco jsem pochytala a spláchla do WC, zbytek se zčásti zapil do nás a zčásti poděl neznámo kam a od tý doby všude hlásím, že Frontline nám nefungovalo.
Vloni jsem dala Bravecto a celou sezónu jsem neviděla klíště, letos dám opět, už ho mám doma. Jen chci počkat, až m feňule dohárá, mám pocit, že během hárání není imunita úplně OK.
Jsem dost velký odpůrce chemie, snažím se ji v životě svém i svých zvířat minimalizovat, ale už u koní jsem udělala zkušenost, že přírodní repelenty na bázi rozmarýnu, levandule apod. sice krásně voní, ale vůbec nefungují.

31.3.2017 20:31
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Pro lidi je v prodeji citronelovy pasek na ruku.

Nebo ja pouzivala toto:
https://eshop.aromafauna.eu/p/544/fauna-spot.

31.3.2017 23:30
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Zdravíčko chvatelé,

Voda na pipety nevadí.Od 3. dne po aplikaci je můžete koupat.

31.3.2017 23:34
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Terven napsal(a):
Bývalé feně jsem taky jednou koupila pipetu Frontline a jj, klíšťata se nezapila...ale co s padesáti lezoucíma klíšťatama, který mi dlouhosrstá fena (viz profilové foto) donesla do bytu? Něco jsem pochytala a spláchla do WC, zbytek se zčásti zapil do nás a zčásti poděl neznámo kam a od tý doby všude hlásím, že Frontline nám nefungovalo.
Vloni jsem dala Bravecto a celou sezónu jsem neviděla klíště, letos dám opět, už ho mám doma. Jen chci počkat, až m feňule dohárá, mám pocit, že během hárání není imunita úplně OK.
Jsem dost velký odpůrce chemie, snažím se ji v životě svém i svých zvířat minimalizovat, ale už u koní jsem udělala zkušenost, že přírodní repelenty na bázi rozmarýnu, levandule apod. sice krásně voní, ale vůbec nefungují.

Používám TOP SPOT ON už 10 let. Levný a ůčinný.

1.4.2017 07:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Voda na pipety nevadí.Od 3. dne po aplikaci je můžete koupat.

A co na obojky a pipety říkají vodní živočichové?
U koní chemické repelenty vodní živočichy zabíjejí!

1.4.2017 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lexaurin napsal(a):
Pro lidi je v prodeji citronelovy pasek na ruku.

Nebo ja pouzivala toto:
https://eshop.aromafauna.eu/p/544/fauna-spot.

Vypadá to zajímavě. Funguje to?
Mám psa po delší nemoci, tudíž oslabený organizmus. Dávala jsem tablety, ale ty zatím dávat nechci. Dokud nebude pes úplně v pořádku.
Napíšete?

1.4.2017 22:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

Dřív jsem používal obojky, letos TOP SPOT ON a zatím funguje.
První klíšťata jsem tahal už na konci února, po aplikaci pipety jsem nenašel žádný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2017 22:13

Zdravíčko chvatelé,

Proč tabletu ne? Dejte mu Comfortis nebo Bravecto.

1.4.2017 22:46
atika

XXX.XXX.213.155

Vyzkoušela jsem u psíka levandulový olejíček (klasika od Salus), normálně jsem nakapala na ruce a vetřela do "podvozku", znova na krku a okolo ušisek - prostě tam kde bejvají klíšťata nejvíc. Fungovalo to, opakovat bylo třeba cca po 14 dnech. Psisko moc nadšený nebylo, nevonělo mu to, ale měl travní alergii a nechtěla jsem mu dávat žádnou chemii. Přejeli jsme tak dva roky téměř bez klíšťat a to se koupe několikrát denně. Ale je to střední hladkosrstý pes, u huňáčů nevím, asi by byla dost spotřeba.

2.4.2017 00:21
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

sisi58 napsal(a):
Vypadá to zajímavě. Funguje to?
Mám psa po delší nemoci, tudíž oslabený organizmus. Dávala jsem tablety, ale ty zatím dávat nechci. Dokud nebude pes úplně v pořádku.
Napíšete?

Používala jsem na nas na vsechny vcetne deti a v pohode

6.4.2017 10:39
Megy2

XXX.XXX.220.5

Zdravím a chci se zeptat, když nasadím pejskovi obojek proti klíšt'atům, je ta účinná látka škodlivá pro lidi, myslím děti když se budou s ním mazlit. V návodu je po aplikaci umýt ruce, tak mě napadlo, jestli pokaždé když na psa sáhnu ? Díky za odpověd'.

6.4.2017 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Megy2 napsal(a):
Zdravím a chci se zeptat, když nasadím pejskovi obojek proti klíšt'atům, je ta účinná látka škodlivá pro lidi, myslím děti když se budou s ním mazlit. V návodu je po aplikaci umýt ruce, tak mě napadlo, jestli pokaždé když na psa sáhnu ? Díky za odpověd'.

Obojek pro psy, kteří jsou v kontaktu s dětmi, se nedoporučuje.

6.4.2017 11:20
Atheira

XXX.XXX.240.43

Zajímalo by mě, co děláte, když klíšťáka trochu zmasakrujete a vytáhnete ho jen půlku? Našla jsem jí v límci na krku jednoho, ale, potvora, se mi hrozně vrtěla a nějak se operace nezdařila.
Mažete to něčím? Nebo co s tím teď?

Tedysek

6.4.2017 11:23
Tedysek

XXX.XXX.42.197

Foresto je bezpečný i pro děti. Jen se nesmí sníst :) u krátkosrstý ho ty klíšťata sundám hned na procházce, u NO nasadíme obojek. Jinak jsou i obojky co nesmrdí. Doporučuji na procházce cizího psa s obojkem prostě ocuchat. :) na kočku kupujeme ten nejlevnější s bezpečnostní pojistkou.

6.4.2017 11:40

Taky jsem zkoušela do kožichu kapat levandulový olej - řekla bych, že to fungovalo, ale nevím, co na to pes - přeci jen má mnohonásobně citlivější čich. Řešit/neřešit? Když to i na dálku cítím já, jak to musí cítit ten pes?

Tedysek

6.4.2017 11:58
Tedysek

XXX.XXX.42.197

Měla jsem nějaký obojek na přírodní bázi a smrděl až vyhnal i mě z domu. Takže už nikdy více. Obojek visel pak v kanclu a tam rok nepachla ani moucha a navíc nikdo už nedělal přesčasy dobrovolně :) pes mi před tím utíkal a schovával se.

6.4.2017 14:22
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Atheira napsal(a):
Zajímalo by mě, co děláte, když klíšťáka trochu zmasakrujete a vytáhnete ho jen půlku? Našla jsem jí v límci na krku jednoho, ale, potvora, se mi hrozně vrtěla a nějak se operace nezdařila.
Mažete to něčím? Nebo co s tím teď?

My zrovna předevčírem tahali malinký z hlavy a zustala mi tam hlava, takže jsem to potřela betadinou a prý by se to mělo samo se strupem odloupnout.
Dneska jsem vyndala super úlovek, ten měl na krku a šel po jednom zatočení celý.

6.4.2017 16:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
My zrovna předevčírem tahali malinký z hlavy a zustala mi tam hlava, takže jsem to potřela betadinou a prý by se to mělo samo se strupem odloupnout.
Dneska jsem vyndala super úlovek, ten měl na krku a šel po jednom zatočení celý.

Taky tak, jen zakápnu betadinou. Mě se to nestává, jen pes si ho někdy rozkouše.

6.4.2017 16:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky jsem zkoušela do kožichu kapat levandulový olej - řekla bych, že to fungovalo, ale nevím, co na to pes - přeci jen má mnohonásobně citlivější čich. Řešit/neřešit? Když to i na dálku cítím já, jak to musí cítit ten pes?

Mému psu levandule nijak nevadí, podle toho, že si v ní v zimě, pod oknem ustlal Pes spokojený, jen nevím, jestli to i levandule ještě rozchodí

6.4.2017 16:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
Foresto je bezpečný i pro děti. Jen se nesmí sníst :) u krátkosrstý ho ty klíšťata sundám hned na procházce, u NO nasadíme obojek. Jinak jsou i obojky co nesmrdí. Doporučuji na procházce cizího psa s obojkem prostě ocuchat. :) na kočku kupujeme ten nejlevnější s bezpečnostní pojistkou.

Jo vlastně, ty přírodní nejspíš neva. Mne napadly hned klasické, chlemické

6.4.2017 17:38
Megy2

XXX.XXX.220.5

Tak jsem to tu pročetla a žádný obojek nebude . To radši budu stříkat nějaké ty aromatické látky, taky jsem našla recept na roztok s rozmarýnem, zkusím a uvidím. Aspoň se budem moct mazlit

6.4.2017 17:41
Atheira

XXX.XXX.240.44

lesnížínka napsal(a):
Mému psu levandule nijak nevadí, podle toho, že si v ní v zimě, pod oknem ustlal Pes spokojený, jen nevím, jestli to i levandule ještě rozchodí

Mně chodil nějaký potrhlý kocour lehat do košíku s oregánem... Rozdejchalo to, už vykukuje nové.

Tedysek

6.4.2017 17:58
Tedysek

XXX.XXX.36.173

lesnížínka napsal(a):
Jo vlastně, ty přírodní nejspíš neva. Mne napadly hned klasické, chlemické

Já už přírodní zkoušet nebudu. :) nechci zasmradit celou vesnici. :D měla jsem už i to foresto a super. Hl. Když já měla po 17 letech klíště a rok jsem pak skoro prospal, tak si tu chemii vezmu klidně taky. U dětí bych se nebála pokud obojek není na práškové bázi což už snad není žádný. Jen ho nesmí olizovat či sníst. Víc se bojím ze ten dráhy obojek můj drahý pes ztratí a budu mít z jednoho psa dva psy. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík