Uživatel s deaktivovaným účtem

Agouš321
napsal(a):
Dobrý den, nevíte prosím někdo kde koupit štěňátko tohoto krásneho plemena? Taky bych se chtěla zeptat jestli může být venku ve viteplené boudě, jestli musí nosit oblečky a jestli stačí mu dávat jen granule nebo i maso. Děkuji za odpověď.
Venku ani omylem už jen z důvodu, že na sobě moc srsti nemá. Stačí dobré granule, normální stravu si musíte nastudovat, samotné maso pes dostávat nemůže. A pozor, nejsou nejlevnější.

Když bude pod nulou, tak na delší procházce vám bez oblečení bude mrznout. Bouda je nevhodná obecně, je to smečkové plemeno a samo trpí. Nehledě na to, že chovatel by vám ho s touhle informací asi těžko prodal. Manchestrů je málo, počítejte s tím, že můžete čekat delší dobu. I když ChS inzeruje, že prodá, popř. zadá štěně, ze zájemců si vybírá. A v případě psa v boudě si vás určitě nevybere.
Ohledně granulí - nový majitel dostává od chovatele krmivo, na které je štěně zvyklé a pokud s tím není žádný problém, je dobré neměnit.

Od italského chrtíka k mench. terierovi? Když chcete psa ven ( do boudy ), což vybrat něco chlupatého? Střední špic ?

Agouš321
napsal(a):
Nemyslim jako hlidaciho psa ale chtel bych ho mit venku ne ve vnitr...
Teoreticky být venku může, ale to byste musela mít smečku. Prakticky vám ho chovatel s touhle informací nedá. Úplně zbytečná úvaha, proč trápit psa, který není vhodný k pobytu venku. Nehledě na to, že pořizovací cena je vyšší, než asi očekáváte. Tohle plemeno nestojí nějakých 10 000 Kč, ale cca dvakrát tolik. Na manchestra za těchto podmínek radši zapomeňte a vyberte plemeno, které nebude mít s chovem v kotci problém.

Agouš321
napsal(a):
PROČ?

Agouš321
napsal(a):
Nemusi byt hlidaci ale chtela bych ho mit venku. Tak ja teda nevim. Tady v diskuzi skoro vsichni rikaj ze je jen do bytu ale na dvou strankach sem nasla ze prostredi je jakekoliv...
Tak napiště přímo do jedné z ChS a zeptejte se, jestli můžete chovat psa samotného venku v boudě. A hlídat samozřejmě bude, hodně štěká a nic mu neunikne.
Nevybírejte ven hladkosrstého psa. To je srst bez podsady. Podsada chrání venku psa před nepřízní počasí. Pes bez podsady bude venku v zimě trpět. On v boudě žít "může" několik let (celý život) ale nadšený z toho rozhodně nebude. V zimě Vám z boudy prakticky nevyleze a bude se téměř celý den klepat zimou.
Měla jsem venku stejně hladkosrstého psa - Dobrmana (v zimě oblečený) a nikdy víc psa s takovou srstí ven. Chudák pes.

Agouš321
napsal(a):
Ok. ikdyby mel oblecek vyteplenou boudu a zhrabal se do deky?
Agouši, ty si snad děláš legraci!
Píší ti to tady všichni - ani manchester teriér, ani italský chrtík nejsou vhodní k celoročnímu pobytu venku. I kdyby měli zateplenou boudu, i kdybys je navlíkla do prošívaných oblečků. Pokud ti rodiče nedovolí mít psa doma v bytě, tak si vyber jiné plemeno, které má srst dlouhou nebo drsnou. Anebo vydrž pár let až dospěješ, snad ti i leccos dojde...

Opravdu na to zapomeňte. Máme kamarádku tohoto plemene a ve velké zimě se klepe jak osika, i když je neuvěřitelně aktivní.
Kromě toho tenhle pes potřebuje kontakt, sám by byl nešťastný a frustrovaný. Je to pes jednoho pána a tím nutně nemusíte být vy. Pak na vás při chybách ve výchově může úplně kašlat. A navíc, čistě hypoteticky, pokud by byl v noci venku, tak může proštěkat celou noc, je to opravdu hlídač. Máte zvukotěsná okna? Bydlíte na samotě?
Agouš321
napsal(a):
Nepotrebuju aby me tady nekdo napadal! Slusne jsem se zeptala. A navic na spouste stranek pisou ze prkstredi jakekoliv! Chtela jsem jen pomoct ne aby me tady nekdo urazel!
Tak si čti v těch spoustě stránek.
V 09.31 hod to byla jedna stránka, kde cosi píší.
V 10.55 hod to byly dvě stránky, kde cosi píší.
V 11.56 hod je to spousta stránek.
Nechceš radu, chceš nás přesvědčit, že Manchester ven patří a ty to tak chceš a chceš a chceš

Asi rozmazlenej fracek, co dostane všechno, co chce...

Agouš321
napsal(a):
Myslim ze tohle je dost osobni otazka. Je mi voc nez si myslite!
Sakra ja se jen slusne zeptala a napsala ze: NA SPOUSTA STRÁNKÁ O TOMTO PLEMENU PÍŠO ZE MUZE BYT I VENKU NEBO ZE PROSTREDI JE JAKEKOLI!
Tak schválně, kolik ti je?
Agouš321
napsal(a):
Sakra ja se jen slusne zeptala a napsala ze: NA SPOUSTA STRÁNKÁ O TOMTO PLEMENU PÍŠO ZE MUZE BYT I VENKU NEBO ZE PROSTREDI JE JAKEKOLI!
Jasně, každou minutu se objeví nějaká stránka, kde píší, že Manchester může být v oblečku s dekou venku v boudě
Včera to byl italský chrtík, dnes manchesterský teriér, který má být venku v boudě.Co to bude zítra?

Fiona.Praha
napsal(a):
Jasně, každou minutu se objeví nějaká stránka, kde píší, že Manchester může být v oblečku s dekou venku v boudě
Včera to byl italský chrtík, dnes manchesterský teriér, který má být venku v boudě.Co to bude zítra?
zítra už bude škola, tak nebude čas na blbosti...

Agouš321
napsal(a):
Ja nestojim o to aby ste me zesmesnovali!
Zesměšňuješ se sama.

Agouš321
napsal(a):
Nevěřte tomu, třeba o mém psovi jsou informace z poloviny úplně mimo.
Ad manchester, rádoby ofiko info: V žádném případě není agresivní a nerad se pere, nevyhledává šarvátky s ostatními psy. Je to pes do města i na venkov, spíše je lépe ho držet v bytě, ale může být trvale umístěn i venku, pokud má k dispozici řádně zateplenou boudu. Nehodí se do kotce, vyžaduje kontakt se svým pánem."
Kamarádka je nekonflitní, ale párkrát jsem potkali kluka, co vraždí konkurenci už z dálky. Může být trvale umístěn venku, ale zároveň se nehodí do kotce, protože vyžaduje kontakt s pánem? Dvě naprosto odporující si informace. ".

Agouš321
napsal(a):
Ehm. ja do skoly nechodim chodim do prace uz 10let ale OK.
Jestli je to pravda a jsi dospělá, tak je velice smutné, že jsi vůbec schopná uvažovat o umístění těch dvou plemen celoročně ven. Vypovídá to o tobě víc, než si myslíš.

Můžu se zeptat, proč vlastně nemůžete mít psa doma?

Agouš321
napsal(a):
A kolik je vám ze jse tak chytra? muzete to uz pochopit chtela jsem se zeptat jak je to doopravdy s tim umistenim!
Jestli je to dotaz na mě, tak ti taky odpovím nepřímo - kynologie je mým koníčkem 37 let.
A ne nemůžu pochopit, že když se zeptáš a dostaneš určitou odpověď, že si z ní nic nevezmeš, a založíš další diskuzi na stejné téma se stejně nevhodným plemenem pro celoroční pobyt venku...
Agouš321
napsal(a):
A kolik je vám ze jse tak chytra? muzete to uz pochopit chtela jsem se zeptat jak je to doopravdy s tim umistenim!
Jsem dost stará na to, abych pochopila (na rozdíl od tebe/Vás), že když by mi tady pejskaři napsali, že manchester nebo chrtík prostě venku být nemůže, že prostě být venku nemůže. A nehádala bych se s nimi, že kdesi kdosi tvrdil, že může, protože já to chci a chci a chci.
Kromě toho jsem dost stará na to, abych se zamyslela a přišla na to, že krátkosrstý malý pes celoročně venku je blbost.
No a o oblečku a dece už ani psát nebudu - to by mne pro venkovního psa nenapadlo nikdy.
Agouš321
napsal(a):
Ok. ikdyby mel oblecek vyteplenou boudu a zhrabal se do deky?
Už to nevydržím ...
Takže jinak: ano, manchester určitě může být celoročně venku, v boudě, v oblečku a v dece. Pokud ti nevadí představa, že je v té boudě asi 3/4 roku / podzim, zima, jaro, sychravé počasí / zalezlý téměř nonstop, smutný, sám... Pokud vyleze ve velkých mrazech, možná mu omrznou konečky uší, které jsou velice tenké a skoro neosrstěné, nebo konec ocásku. Ale uši a ocas vem čert, hlavně že to bude manchester v boudě - psali to přece na nějakých stránkách.
Mám manchesterku - žije samozřejmě doma, letos jí bude 12 let, je naprosto zdravá, běhá na vyjížďky s koněm, v zimě v oblečku.
Tak jeste jednou. Snad to uz ted pochopite vsichni. Ptala jsem se z toho duvodu protoze i v knize i na netu pisou logicky asi taky pejskari kteri maji s touto rasou zkusenosti. Tak jsem se chtela jen slusne na to zeptat. Ja to chapu ze pet lidii reklo ze venku nemuze byt ale ty lidi co napsali tu knihu tak o tom taky musi neco vedet!

Agouš321
napsal(a):
Tak jeste jednou. Snad to uz ted pochopite vsichni. Ptala jsem se z toho duvodu protoze i v knize i na netu pisou logicky asi taky pejskari kteri maji s touto rasou zkusenosti. Tak jsem se chtela jen slusne na to zeptat. Ja to chapu ze pet lidii reklo ze venku nemuze byt ale ty lidi co napsali tu knihu tak o tom taky musi neco vedet!
Můžete sem hodit odkaz, kde chovatelé psali, že mají jednoho manchestra celoročně v boudě?
Agouš321
napsal(a):
V jaké knize?

V jaké knize? Uveď, Agouši, odkaz.

Agouš321
napsal(a):
Pujcila jsem si ji asi pred mesicem od kolegine z prace. Uz si nepamruju bohuzel jak se jmenovala.
Kteří pejskaři a kde to psali?

Agouš321
napsal(a):
Pujcila jsem si ji asi pred mesicem od kolegine z prace. Uz si nepamruju bohuzel jak se jmenovala.
Tak to byla asi nezapomenutelná kniha, když si po měsíci nevzpomeneš na název a autora...
Agouš321
napsal(a):
Pokud je knížka přeložená třeba z anglického originálu / nebo pisatel čerpal informace o plemeni z angličtiny / je možné, že to tam je. Manchester je anglické plemeno, a je možné, že v zemi původu je chovám venku - ALE - v Anglii je jiné podnebí, mírnější, bez extrémních mrazů... a myslím, že i Angličan by svého manchestra vzal v sychravých plískanicích domů, protože by měl svého pejska rád, a netrápil by ho venku jen proto - že to někde někdo napsal!

tlapinka
napsal(a):
Pokud je knížka přeložená třeba z anglického originálu / nebo pisatel čerpal informace o plemeni z angličtiny / je možné, že to tam je. Manchester je anglické plemeno, a je možné, že v zemi původu je chovám venku - ALE - v Anglii je jiné podnebí, mírnější, bez extrémních mrazů... a myslím, že i Angličan by svého manchestra vzal v sychravých plískanicích domů, protože by měl svého pejska rád, a netrápil by ho venku jen proto - že to někde někdo napsal!
Hlavně to bylo plemeno na práci, co se chovalo ve smečkách, to je taky úplně jiná situace.

Agouš321
napsal(a):
Rikam jmeno uz si nepamatuju. Ohledne stranek to rikali na Hafici.cz.
No tak to je seriozní web, to jo
Víš co je nejlepší? Používat vlastní mozek.
Psala jsem Vám mojí osobní zkušenost. Měla jsem venku Dobrmana. Stáří ale prožil doma zabalený v dekách. Venku by odešel na klouby nebo by tam zmrzl.
Dobrman je také hladkosrstý bez podsady. Používali se kdysi jako služební psi, takže určitě nebyli vždy drženi v bytě ale venku v kotci. Oni i hladkosrstí lovečtí psi jsou chováni venku celoročně. Ti psi pokud musí být venku tak tam budou žít a "můžou" tam žít celý život, ALE je jim tam zima. Ten pes NEMÁ PODSADU která by ho v mrazech zahřála. A v zimě může být i 30 pod nulou. Opravdu si myslíte že tam bude de fakto nahatý pes spokojený a šťastný?

On je taky rozdíl v hladké srsti mezi manchesterem, chrtíkem a ohařem. Čili, není hladká a krátká srst jako hladká a krátká srst...

Agouš321
napsal(a):
Rikam jmeno uz si nepamatuju. Ohledne stranek to rikali na Hafici.cz.
Už to neřešte. Manchester je málopočetné plemeno, nicméně není zrovna neprodejné, takže za těchto okolností vám ho stejně nikdo nedá.
PS: v chovu mají plešatost, takže můžete narazit na psa, co bude mít bříško, krk a uši pomalu jako naháč, až vyroste. A v tomhle případě byste byla echt trapič s venkovním pobytem v mrazech.
Agouš321
napsal(a):
Jsi dítě ?
Domů ti ho nedovolí ?
Štěně, abys ho vychoval-socializoval,
připravil na různé situace, které mohou nastat,
by mělo být zpočátku doma !
Ne, aby se neumělo v bytě chovat !
Nemáš podmínky ?
Tedy počkej až...!
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Agouš321
napsal(a):
Na jedne syránce jsem vsak nasla ze pokud bude mit radne vyteplenpu boudu muze byt i venku.
To asi nebylo vyteplenou jako zateplenou, asi měli na mysli vytápěnou. Jako s nějakou topnou podložkou a tak.
Je to lovecké plemeno. A hodně akční. Jestli se neplánujete věnovat myslivosti, jděte od toho.
Accuracy
napsal(a):
To asi nebylo vyteplenou jako zateplenou, asi měli na mysli vytápěnou. Jako s nějakou topnou podložkou a tak.
Je to lovecké plemeno. A hodně akční. Jestli se neplánujete věnovat myslivosti, jděte od toho.
U nás ani jinde ve světě se manchester k myslivosti nevyužívá. Nehodí se pro to ani fyzickými předpoklady, ani povahou.

Accuracy
napsal(a):
Ač terier, nejedná se o klasické lovecké plemeno. Využití měl podobné jako německý pinč, nebo pinč stájový. Hodně akční určitě bude.
Agouš321 má pravdu, manchester teriér může být nastálo venku ve vyhřívané boudě, ovšem za předpokladu, že tam s tím bude i jeho páníček...Je to plemeno, které neustále svého pána sleduje a pokud ten usedne, má snahu sednout si co nejblíže k němu, ideálně do klína...Nemůže být v izolaci někde v boudě sám! A ačkoli myšobijec, má tedy neskutečný lovecký instinkt a loví všude a všechno (létající igelitáky, běžce, děti na koloběžkách). Venku magor, doma s náma v klidu sleduje TV (samozřejmě si zabere to nejlepší místo na gauči).